Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bezpieczeństwo & Ratownictwo w DG
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80
Kamil_
Tak się coś bałem, że to ktoś z forum... Choć najbardziej z tematu przyrodniczego kojarzyła mi się właśnie Pulsatilla1214, to posty Pawelele również kojarzę... Teraz sobie przypominam, że to faktycznie on pisał o ptakach na PIV. Wielka szkoda sad.gif
signaal
Dąbrowscy stróże prawa zatrzymali 23-letniego mężczyznę, który jest podejrzany o zabójstwo 72- letniego mieszkańca Dąbrowy Górniczej. Młody mężczyzna, już trafił na trzy miesiące do aresztu. Za zabójstwo grozi nawet dożywotnie więzienie.

http://www.dabrowa.slaska.policja.gov.pl/w...resztowany.html
gregol
Taka "ciekawostka", wczoraj w nocy na Starocmentarnej, spalił się pustostan/szopa niedaleko zjazdu w Wojska Polskiego. Dwa wozy wystarczyły.
storczyk
Cy ktoś wie, może co się wydarzyło wczoraj koło Biedronki w Gołonogu w bloku na Tysiąclecia lub Morcinka? Jadąc Aleją Zagłebia Dąbrowskiego mało nie wjechałam jakiemuś gościowi w tyłek który ostro zahamował aby sobie "popatrzyć" na jakąś akcję ze strażakami. Podobno nawet helikopter przyleciał.
juar_78
Czy dąbrowscy strażacy dostali w ciągu ostatnich dni nowy wóz ? Czyżby był to nowy pierwszy wyjazd (GBA) ? W czasie przekazywania nowego sprzętu z okazji dnia strażaka w KWPSP widziałem auto z herbem naszego miasta na drzwiach (a przynajmniej taki mi się zdawało).
rouse
w centrum brak światła w przejściu podziemnym– ludzie się potykają

Już rok temu była mowa o wykonaniu nowego przyłącza energetycznego z zasilaniem rezerwowym – i co?

dalej ciemno
Leszek
To przejście przy pałacu? Widać sprawę załatwia ta sama komórka, która zajmuje się windą przy kładce wink.gif
RzeckiDG
Okoły godziny temu na ulicy Sobieskiego w okolicy Urzędu Pracy doszło do wypadku z udziałem samochodu osobowego marki vw i skutera, na którym podróżowała dwójka młodych osób. W efekcie zderzenia ( prawdopodobnie spowodowanego wymuszeniem pierwszeństwa przejazdu przez kierującego jednośladem ) karetka zabrała do szpitala zarówno kierującego skuterem jak i jego pasażerkę ( jej stan był poważniejszy).
To już kolejne zdarzenie na tym skrzyżowaniu, w tym roku chyba najpoważniejsze.
Dobrze, że interwencja służb na czele z pogotowiem szybka i sprawna.
vacu
A ja chciałbym pogratulować rodzicom-idiotom ok. 10-letniego (może mniej) łebka, który ok. 17 zasuwał sobie kładem po okolicach Augustynika, gdzie o tej porze ruch jest dość spory. Dzieciak wykonywał takie manewry, że tylko szczęściu zawdzięcza, że nie trafił (?) do szpitala. Sadzanie dziecka na taki pojazd na zamkniętym terenie jestem w stanie zrozumieć natomiast wypuszczanie go na drogę publiczną i to w godzinach popołudniowego szczytu uważam za skrajny debilizm, pytanie na ile wystarczy mu szczęścia...
RzeckiDG
CYTAT(RzeckiDG @ śro, 27 cze 2012 - 16:18) *
Okoły godziny temu na ulicy Sobieskiego w okolicy Urzędu Pracy doszło do wypadku z udziałem samochodu osobowego marki vw i skutera, na którym podróżowała dwójka młodych osób. W efekcie zderzenia ( prawdopodobnie spowodowanego wymuszeniem pierwszeństwa przejazdu przez kierującego jednośladem ) karetka zabrała do szpitala zarówno kierującego skuterem jak i jego pasażerkę ( jej stan był poważniejszy).
To już kolejne zdarzenie na tym skrzyżowaniu, w tym roku chyba najpoważniejsze.
Dobrze, że interwencja służb na czele z pogotowiem szybka i sprawna.

Oficjalna informacja:

http://www.dabrowa.slaska.policja.gov.pl/w...obieskiego.html

signaal
W piątek 29 czerwca, około 12-13 na ulicy Staszica, nieco przed przystankiem autobusowym o tej samej nazwie doszło do śmiertelnego wypadku motocyklisty.
RzeckiDG
CYTAT(signaal @ nie, 01 lip 2012 - 23:54) *
W piątek 29 czerwca, około 12-13 na ulicy Staszica, nieco przed przystankiem autobusowym o tej samej nazwie doszło do śmiertelnego wypadku motocyklisty.

http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...b857a292b,1,3,9

Czyżby aż tak jego stan pogorszył się od piątku? W każdym razie kolejny motocyklowy dramat.
OcalicPrawde
Dość szybko zapomniało sie tutaj o potrąceniu szesnastoletniej dziewczyny na Gołonogu przez PIJANEGO KIEROWCE Audi, którego ojciec jest policjantem w Dąbrowskiej Komendzie.

Dla niezorientowanych, kochany tatuś policjant, po uprzednim telefonie syna, przyjechał na miejsce zdarzenia, spisał protokół, w którym nie było mowy o tym, że kierowca był pod wpływem alkoholu. Syn policjanta jest czysty jak łza, cała wina została zwalona na nie żyjącą już dziewczynę.
bombowiec
CYTAT(OcalicPrawde @ pon, 02 lip 2012 - 12:16) *
Dość szybko zapomniało sie tutaj o potrąceniu szesnastoletniej dziewczyny na Gołonogu przez PIJANEGO KIEROWCE Audi, którego ojciec jest policjantem w Dąbrowskiej Komendzie.

Dla niezorientowanych, kochany tatuś policjant, po uprzednim telefonie syna, przyjechał na miejsce zdarzenia, spisał protokół, w którym nie było mowy o tym, że kierowca był pod wpływem alkoholu. Syn policjanta jest czysty jak łza, cała wina została zwalona na nie żyjącą już dziewczynę.

to jak tak dużo wiesz to zgłoś sprawę do CBA albo do CDŚ , ja jak bym wiedział tak dokładnie jak ty to bym to zgłosił , a ty się teraz odzywasz że cos wiesz , to albo wiesz i jesteś tego pewien albo słyszałeś plotkę, to się musisz określić .
Leszek
Masz na to jakieś dowody czy po prostu "ludzie mówią"? Już tyle rozmaitych wymyślonych historii na temat różnych wypadków pisano, że jakoś trudno mi uwierzyć...
pozdrawiam
CYTAT(OcalicPrawde @ pon, 02 lip 2012 - 13:16) *

No tak a ty wypisując takie banialuki na prawdę pomagasz. Dla twojej informacji to w przypadku wypadku śmiertelnego to prokurator prowadzi oględziny na miejscu zdarzenia a nie "Tatuś"
KJS
w piątek ok 22:00 na pogorii III pojawiła się policja i straż. Podobno wyłowiono jakieś zwłoki z wody. Niestety słyszałem kilka wersji co do miejsca wyłowienia zwłok i odnośnie tego kim była. Czy ktoś ma jakieś szersze informacje?
xMarcinx
Podobno młoda osoba z łęknic.
Dabrowianin30
CYTAT(xMarcinx @ pon, 02 lip 2012 - 20:13) *
Podobno młoda osoba z łęknic.

Z łęknic wylowiono chłopaka w sobote Miał 28 lat. W piątek wyłowiono chłopaka, prawdopodobnie 21 lat z Będzina
Dabrowianin30
To wychodzi na to że w weekend utonęły na pogorii 3 osoby W piątek znajomy mówił że widział jak wyławiają jedną osobę W sobotę do południa wyłowili chłopaka z łęknic ( znałem go osobiście ) a tu piszą że jeszcze ok 19 wyłowili kolejną osobę Czarny weekend nad pogorią
Prosty
Kierowca z Audi nie byl synem policjanta, jak juz pisalem info 100% pewne.
matidg
CYTAT
Tragedia na Pogorii III. Dwa utonięcia w dwa dni!

2012-07-04, Aktualizacja: dzisiaj 08:49

Naszemiasto.pl

Tragicznie rozpoczął się ten sezon kąpielowy na Pogorii III. W ubiegły weekend utonęło tam dwóch dwudziestokilkulatków.

W dniu zakończenia roku szkolnego, w piątek 29 czerwca ok. godz. 21:30 kobieta pływając na kąpielisku przy Pogorii III natknęła się na dryfujące zwłoki mężczyzny. Wezwano policję. Jak się okazało, był to 26-letni mieszkaniec Dąbrowy Górniczej.

Dzień później, w sobotę ok. godz. 6:00 rano ponownie zadzwoniono na policję. Tym razem wędkarz łowiąc z łódki na zatoczce natknął na zwłoki mężczyzny - 28-latka z Dąbrowy Górniczej.

Jak poinformował nas Mariusz Miszczyk, rzecznik dąbrowskiej policji - przyczyny utonięć są jeszcze nie znane, nie wykluczamy oczywiście brawury lub pływania pod wpływem alkoholu. Wiele wyjaśni sekcja zwłok.

Już trzy osoby utonęły w tym roku w Dąbrowie Górniczej. Pierwszy tegoroczny wypadek miał miejsce 31 maja nad Pogorią IV - utonął wtedy 29-letni ornitolog. Mężczyzna dopłynął pontonem na wysepkę skąd miał obserwować ptaki. W pewnym momencie jednak ponton zaczął się oddalać. Mężczyzna wszedł za nim do wody i zniknął pod taflą jeziora. O wszystkim poinformował policję świadek zdarzenia.

Rozpoczął się sezon na Pogorii

29 czerwca oficjalne rozpoczęto sezon kąpielowy na Pogorii I i Pogorii III - od tego dnia aż do końca sierpnia, ratownicy codziennie będą strzec bezpieczeństwa plażowiczów na dąbrowskich plażach. W każdy pogodny weekend na wydzielonych, strzeżonych przez ratowników plażach wypoczywa tysiące plażowiczów. Wielu mieszkańców Zagłębia korzysta tam również z niestrzeżonych kąpielisk, na których często obowiązuje zakaz pływania.

Policja przestrzega

Zakończył się rok szkolny i zaczęły się upragnione wakacje. Towarzyszące wypoczynkowi odprężenie sprawia, że nieraz zapominamy o podstawowych zasadach bezpieczeństwa – zwłaszcza w konfrontacji z wodą. Warto podkreślić, że wypoczynek nie zmieni się w tragedię, jeśli będziemy przestrzegać kilku prostych zasad.

Łatwowierność i beztroska dzieci mogą być niejednokrotnie przyczyną wielu tragedii. W dużej mierze bezpieczeństwo naszego dziecka m.in. w konfrontacji z wodą, zależy właśnie od nas samych i to na nas dorosłych spoczywa obowiązek ich ochrony. Warto przestrzegać najmłodszych, że jeśli chcą popływać, powinni korzystać jedynie z miejsc strzeżonych, w których jest ratownik. Pod żadnym pozorem nie powinny wchodzić do wody w miejscach zabronionych. Przestrzegamy przed nielegalnymi kąpieliskami, które są niebezpieczne między innymi dlatego, że nie są badane przez stację sanitarno-epidemiologiczną. Prócz narażenia na bakterie, istnieje także niebezpieczeństwo utonięcia z powodu braku opieki ratownika oraz ze względu na niebezpieczne i zdradliwe dno.

Wypoczywając nad wodą pamiętajmy o najważniejszych poradach ratowników Wodnego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego:

ZASADY BEZPIECZEŃSTWA KĄPIELI

- Nigdy nie wolno skakać do nieznanej wody, ponieważ nie wiadomo czego można się spodziewać pod jej lustrem.

- Nie wolno wchodzić celowo do wody w miejscach niebezpiecznych, tam gdzie według naszego rozeznania znajdują się na przykład: wiry, wodorosty, zimne prądy, itp.

- Zainteresuj się zawsze bezpieczeństwem dzieci przebywających nad wodą i w jej pobliżu.

- Nie wszczynaj nigdy fałszywych alarmów, nie popychaj nigdy do wody osób, które się tego nie spodziewają.

- Nie biegaj nigdy po pomostach, możesz potrącić znajdujące się tam osoby, a sam narażasz się na uszkodzenia ciała przy upadku.

- Dla zapewnienia maksimum bezpieczeństwa osobom korzystającym z kąpieli, szczególnie dzieciom, należy zabezpieczyć dostępne pomoce typu: skrzydełka pływackie, koła nadmuchiwane, itp. najlepiej w kolorze jaskrawym, np. pomarańczowym lub żółtym.

GDZIE PŁYWAĆ

- W miejscach strzeżonych i przeznaczonych specjalnie do tego celu.

- W wodzie tak głębokiej i takiej odległości od brzegu, która odpowiada naszym realnym możliwością pływackim.

- W miejscach dobrze sobie znanych.

- Nigdy nie wolno pływać w miejscach zakazanych, o czym informują odpowiednie tablice, a także na odcinkach szlaków żeglugowych w pobliżu urządzeń i budowli wodnych.

KIEDY PŁYWAĆ

- W czasie sezonu letniego, gdy temperatura wody nie jest niższa od 18°C.

- W pełni zdrowia i sprzyjającej temperaturze wody ok. 22 - 25°C.

- Nie wchodzić do wody po spożyciu alkoholu, po rozgrzaniu na słońcu, bezpośrednio po posiłku i przy złym samopoczuciu.

- Nie przebywać zbyt długo w wodzie, stosować odpowiednio dłuższe przerwy.

PAMIĘTAJ, TELEFON ALARMOWY NAD WODĄ TO 601-100-100
domeldg
Wiadomo cos z jakich osiedli pochodziły osoby które się utopiły ??
Bo 28-latek z Łęknic, a ten 26 lteni chłopak ?
:)
Jak po burzy? Dawno nie bylo takiej ulewy i takiego gradu. Samochody cale? Niektorzy zaslaniali. Ulice w wielu miejscach zalane.
Adams
jak zawsze po opadach przejscie podziemne w Centrum zalane dry.gif , osobiscie to auto mam cale laugh.gif
Master
Kosciuszki na dole w obrębie starego "Mandaryna" cale zatopione wody po kolana. 4 auta ktore staly na parkingu za Mandarynem zalane po dach, 1 nie bylo nawet widac bar Onyx zalany, wody do pasa.
gregol
CYTAT(Adams @ nie, 08 lip 2012 - 21:55) *
jak zawsze po opadach przejscie podziemne w Centrum zalane

trudno aby dziś nie było to przejście zalane wink.gif chyba musiał być tam zbiornik na deszczówkę wielkości całego przejścia albo jakieś hiperwydajne pompy wink.gif

CYTAT(Master @ nie, 08 lip 2012 - 22:00) *
Kosciuszki na dole w obrębie starego "Mandaryna" cale zatopione wody po kolana. 4 auta ktore staly na parkingu za Mandarynem zalane po dach, 1 nie bylo nawet widac bar Onyx zalany, wody do pasa.

A co do strat.. to pod realem na katowickiej przynajmniej kilka aut zmieniło kształt swojego dachu. Moja 206 ów modernizacje przeszła więc przypuszczam, że jeszcze co najmniej klika dachów nie wygląda jak nowe wink.gif
janosikdg
Na Gołonogu za Inter Marche na tym łuku w strone Huty Katowice wody do pasa(droga zamknięta) . Skrzyżowanie to pod wiaduktem za zajezdnią też wyglądało jak pogoria. Dawno nie było takiej ulewy ..
eve
Uh, spędziłam tą burzę zupełnie sama w działkowej altance. Nie było miło :/

Wojska Polskiego pod wiaduktem oczywiście zalane tyle, że tym razem zalało też chodnik. Z tego co widziałam nawet nikt nie próbował przejeżdżać. Oprócz jednej kobitki, której najwyraźniej zalało silnik.
aston
CYTAT(janosikdg @ nie, 08 lip 2012 - 23:26) *
Na Gołonogu za Inter Marche na tym łuku w strone Huty Katowice wody do pasa(droga zamknięta) .

Jechałem dziś tamtędy, jak jakiś samochód tam stał w poprzek drogi i nie dało się przejechać, ale do pasa tej wody na pewno nie było, może do kolan co najwyżej.

Ogólnie nie spodziewałem się takiej ulwy i takiego gradu ciężko było do Strzemieszyc dojechać, gdzie gradu i takiej ulwy w ogóle nie było.
Goły
Ja na skrzyżowaniu Przemysłowej z Mickiewiczka zgubiłem rejestracje, oprócz mnie chyba z 5 innych aut więc jakby ktoś znalazł to proszę o kontakt smile2.gif SD 65...
:)
Jest wiele miejsc, ktore zalewane sa ciagle i nie trzeba az takiej ulewy. Nic sie z tym nie robi. Wiadomo, ze problemow sie nie wyelimuje, ale mozna je w tych miejscach ograniczyc.

pare zdjec z naszemiasto snf (51).gif http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...96f5fef61,1,3,5

i z dg.pl snf (51).gif http://dg.pl/news/show/group/1/id/3907/Nad...ęcia+%2B+video)

@Goły

To bardzo czesty przypadek przy przejazdach przez wode, odkad montuje sie same ramki.
vacu
Jak dla mnie pokazuje to stan kanalizacji w naszym mieście, w końcu ulewa nie trwała bardzo długo.
Przy WSB chyba podmyło drogę przy studzience, powstała wielka dziura w asfalcie (kamillll prawie wjechał w nią autem wink.gif). Ciekawe jest to, że od kilkunastu dni robiona na Cieplaka jest kanalizacja i w zasadzie prace się zakończyły, bo dziury są już zasypane. A mimo to, że coś było z kanalizacją robione (ale przyznaje, że nie wiem czy deszczową - ale nawet jeśli nie to przy tych studzienkach też coś było robione może rok temu) to droga jest podmywana (co jak dla mnie świadczy o konkretnej nieszczelności studzienki).
paw74
ciekawe jak będzie teraz w Strzemieszycach http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-praw...knac,nId,622906
gregol
CYTAT(paw74 @ wto, 17 lip 2012 - 15:26) *
ciekawe jak będzie teraz w Strzemieszycach http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-praw...knac,nId,622906

Jak mnie pamięć nie myli podobne obawy były gdy likwidowano posterunek przy 3go Powstania Śląskiego/Piłsudskiego. Przypuszczam, że jak ktoś potrzebuje policji to dzwoni. Teraz już każdy ma telefon i wątpię aby ktoś biegał na posterunek ze zgłoszeniami. A policja teraz i tak głównie jest w terenie, szczególnie w DG, gdzie miasto wspiera funkcjonariuszy. Więc chyba różnicy nie powinno być znacznej w np. w czasie dotarcia na interwencje.

Jedyne co, to jak Ci zajumają rower czy inną rzecz, chcesz się przebadać alkomatem czy załatwić coś na komendzie, będzie trzeba jeździć do innych posterunków.

Ale jeśli ma przełożyć się to na ilość kasy na tonery wink.gif może warto.
Kamil_
CYTAT(gregol @ wto, 17 lip 2012 - 15:56) *

A policja teraz i tak głównie jest w terenie, szczególnie w DG, gdzie miasto wspiera funkcjonariuszy. Więc chyba różnicy nie powinno być znacznej w np. w czasie dotarcia na interwencje.

No dzisiaj prawie godzinę czekali pod Pizzerią Raj na 3-go Maja na pizze. Działają chłopaki w terenie.

Bartek
CYTAT(Kamil_ @ wto, 17 lip 2012 - 15:37) *

A policja teraz i tak głównie jest w terenie, szczególnie w DG, gdzie miasto wspiera funkcjonariuszy. Więc chyba różnicy nie powinno być znacznej w np. w czasie dotarcia na interwencje.

No dzisiaj prawie godzinę czekali pod Pizzerią Raj na 3-go Maja na pizze. Działają chłopaki w terenie.

Coś ściemniasz, czekać prawie godzinę na pizzę? Marna reklama tej pizzeri laugh.gif
gregol
CYTAT(Kamil_ @ wto, 17 lip 2012 - 16:37) *

Zlikwidują posterunek, będą mieli na impulsy do telefonu, zadzwonią i zamówią na konkretną godzinę wink.gif widzisz ile plusów.
Leszek
CYTAT
18.07.2012 12:13
Zabici i ranni na ul. Piłsudskiego. Scenariusz ćwiczeń

Autobus przewożący dzieci uderzył w cysternę. Są zabici i ranni, a na jezdnię wyciekły chemikalia. Taki będzie scenariusz ćwiczeń, które w czwartek straż pożarna, policja oraz ratownicy medyczni i miejscy przeprowadzą na ul. Piłsudskiego w Dąbrowie Górniczej,

Ćwiczenia zostaną przeprowadzone w rejonie SP nr 18. Służby ratunkowe przećwiczą m.in. udzielenie pomocy rannym, zabezpieczenie miejsca wypadku, zutylizowanie wyciekłych substancji oraz zorganizowanie objazdów.

Na czas ćwiczeń - od godz. 8 do 13 - wyłączony zostanie z ruchu odcinek ul. Piłsudskiego od skrzyżowania z ul. Kasprzaka i Wiśniową do skrzyżowania z ul. Gwardii Ludowej i Parkowej.

purz

snf (51).gif

Master
http://www.dabrowa.slaska.policja.gov.pl/w...-garnizonu.html Komendant Sosnowca zaostaje Komendantem DG, A Komendat DG Komendantem Sosnowca. Po co to ?
paw74
CYTAT(Master @ czw, 19 lip 2012 - 03:33) *
http://www.dabrowa.slaska.policja.gov.pl/w...-garnizonu.html Komendant Sosnowca zaostaje Komendantem DG, A Komendat DG Komendantem Sosnowca. Po co to ?

Po co? nie wiesz? Ja też nie wiem ale jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że chodzi o pieniądze.
RzeckiDG
CYTAT(paw74 @ czw, 19 lip 2012 - 16:55) *
CYTAT(Master @ czw, 19 lip 2012 - 03:33) *

Po co? nie wiesz? Ja też nie wiem ale jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że chodzi o pieniądze.

Wydaje się, że to nowa polityka kadrowa mająca swe źródła w KWP Katowice. Bo nie tylko na Zagłębiu taka roszada ma miejsce.

http://rybnik.naszemiasto.pl/artykul/galer...eofil,id,t.html
Kamil_
Generalnie warto poczytać ogólnopolskie forum Policji. Śmiechu co nie miara biggrin.gif
paw74
CYTAT(Kamil_ @ czw, 19 lip 2012 - 19:03) *
Generalnie warto poczytać ogólnopolskie forum Policji. Śmiechu co nie miara biggrin.gif

kamilu, masz rację , po słowach które padły na http://rybnik.naszemiasto.pl/artykul/galer...eofil,id,t.html Zarówno w Gliwicach jaki w Rybniku potrzebowaliśmy fachowców na najwyższym poziomie, stąd pomysł zamianę komendantów jaki jest sens zamieniać miastami komendantów skoro obaj byli, przepraszam , są fachowcami na najwyższym poziomie?
ale to nie dyskusja w temacie
pozdrawiam
A tam przezywacie. W każdej normalnej organizacji co jakiś czas dokonuje się takich rotacji. O wiele bardziej niebezpieczne jest utrzymywanie tych samych komendantów latami - po paru latach często zaczynają z komendy robić własny folwark...
gregol
Kilka fotek z dzisiejszych ćwiczeń.

By gregol at 2012-07-19

By gregol at 2012-07-19

By gregol at 2012-07-19

By gregol at 2012-07-19

By gregol at 2012-07-19

By gregol at 2012-07-19
signaal
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063...e_18_latce.html

Młoda kobieta straciła przytomność na terenie jednej z firm w Dąbrowie Górniczej. Jej chłopak, szukając pomocy zatrzymał, przejeżdżający ulicą policyjny patrol.

Jeden z policyjnych patroli przejeżdżał w pobliżu ul. Tysiąclecia. W pewnym momencie policjanci zauważyli, że w ich kierunku biegnie roztrzęsiony chłopak. - Mówił, że na terenie jednej z firm zemdlała jego 18-letnia dziewczyna. Policjanci natychmiast pojechali na miejsce - mówi o środowym wydarzeniu Kamila Siedlarz z zespołu prasowego śląskiej policji.

Dziewczyna leżała bez wyczuwalnego oddechu i tętna. Policjanci rozpoczęli reanimację. 18-latka odzyskała funkcje życiowe na kilka minut. Funkcjonariusze musieli ją reanimować po raz kolejny. - Dziewczyna w końcu odzyskała przytomność. Przyjechała wówczas karetka, która odwiozła ją do szpitala na oddział intensywnej terapii - dodaje Kamila Siedlarz.
gregol
pojadę trochę hejtersko wink.gif
ale cóż, musimy się naprawdę cieszyć, że miasto wyciąga szybko i skutecznie wnioski z ćwiczeń:
http://dabrowa-gornicza.pl/aktualnosc-1822...ry_w_akcji.html
aż chce się mieć wypadek wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.