gregol
Mon, 13 Feb 2012 - 20:31
CYTAT(Marti @ pon, 13 lut 2012 - 14:14)

Uploaded with
ImageShack.us\

Uploaded with
ImageShack.usa coś więcej??
aston
Tue, 14 Feb 2012 - 09:06
CYTAT(BARES @ pon, 13 lut 2012 - 20:12)

Zastosowano także wobec niego poręczenie majątkowe w wysokości 200 tys. zł. Stróże prawa zabezpieczyli też jego mienie w wysokości 500 tys. zł, a łącznie zabezpieczony w tej sprawie majątek ma wartość 1,5 mln zł.
Ciekaw jestem jaka cześć tej sumy pochodzi bezpośrednio z Naszych podatków wydawanych na jego pensje i premie w zarządach publicznych spółek.
kwintosz
Tue, 14 Feb 2012 - 17:43
Od powyższego tematu jest stworzony odpowiedni wątek. Nie powielajmy wiadomości. Proszę się tam uzewnętrzniać a tu trzymać się innych tematów związanych m.in. z bezpieczeństwem w DG.
Proszę również o zachowanie apolityności wątków, tych wątków które takie mają być. Od robienia i oceniania polityki są inne tematy w odpowiednim dziale. Dziękuję.CYTAT
Wypadek na Alei Majakowskiego
*
Najprawdopodobniej alkohol był przyczyną wypadku, do którego doszło dzisiaj na Alei Majakowskiego. Kierowca stracił panowanie nad pojazdem i uderzył w latarnię. Na skutek wypadku niegroźnych obrażeń doznał kierujący i pasażer osobówki. 48-letni kierowca miał prawie 2 promile alkoholu w wydychanym powietrzu.Policjanci z dąbrowskiej drogówki wyjaśniają przyczyny i okoliczności zdarzenia drogowego, do którego doszło dzisiaj około godz. 9.10 w Dąbrowie Górniczej. Ze wstępnych ustaleń wynika, że 48-letni mężczyzna jadąc osobową hondą w kierunku skrzyżowania z ul. Piłsudskiego stracił panowanie nad pojazdem i zderzył się z latarnią. Na skutek uderzenia niegroźnych dla życia obrażeń w postaci ogólnych potłuczeń doznał kierujący i pasażer auta.
Przeprowadzone przez stróżów prawa badania na zawartość alkoholu wykazały iż sosnowiczanin kierujący civicem posiadał w wydychanym powietrzu prawie 2 promile alkoholu. Mężczyźnie oprócz utraty prawa jazdy i grzywny grozi teraz więzienie.
*Zdjęcie: Komenda Miejska Policji w Dąbrowie Górniczej
Źródło: www.dg.pl
To sobie pojeździł. Dobrze że nikogo nie zahaczył
mgmisiek
Tue, 14 Feb 2012 - 19:22
CYTAT(gregol @ pon, 13 lut 2012 - 22:31)

CYTAT(Marti @ pon, 13 lut 2012 - 14:14)

Uploaded with
ImageShack.us\

Uploaded with
ImageShack.usa coś więcej??
Pożar budynku jednorodzinnego
W dniu 13.02.2012 roku przy ul. Harcerskiej miał miejsce pożar budynku jednorodzinnego. Po przyjeździe na miejsce zdarzenia pożarem objęty był cały budynek (pomieszczenia mieszkalne, strych i część połaci dachowej). Budynek (strop, ściany nośne i połać dachowa) był konstrukcji drewnianej. Otrzymano informację od właściciela, że w budynku nie przebywają żadne osoby (opuściły budynek przed przybyciem zastępów PSP). Działania zastępów PSP polegały na podaniu prądów wody w natarciu (jeden do wnętrza budynku, drugi na zewnątrz od ul.Harcerskiej, trzeci od strony ul.Poleśnej) oraz 2 prądy wody w obronie na przyległe budynki będące w zwartej zabudowie. Pożar szybko rozprzestrzeniał się na całą powierzchnie dachu, w związku z powyższym podjęto decyzję o zadysponowaniu na miejsce SD-37 i kolejnych zastępów ochrony p.poż (w tym plutonu gaśniczego). Po przyjeździe na miejsce zdarzenia SD-37 podano dodatkowy prąd wody w natarciu na palący się dach budynku. Po zlokalizowaniu pożaru wprowadzono ratowników na część poddasza z poleceniem przelewania poddasza, usuwaniu z niego materiałów palnych oraz dochodzenia do kolejnych zarzewi ognia znajdujących się między krokwiami na całej powierzchni dachu. Do tego celu użyto również piły spalinowej połaciowej, przy użyciu której wycięto około 20m2 dachu, który mógł ulec zawaleniu. W trakcie przelewania stwierdzono również, że istnieją zarzewia ognia w części ścian (drewniana, wypełniona wełną, przykryta płytą G-K)i w przestrzeni między stropowej. Wymusiło to pojęcie decyzji rozebrania części stropu znajdującej się nad częścią budynku (sypialnia), która nie była objęta pożarem.
Żródło:
http://kmpspdabrowag.pl/?d=interwencje&m=max&id=130
szer
Fri, 17 Feb 2012 - 11:29
CYTAT
Wypadek w Dąbrowie Górniczej. Śmigłowiec zabrał rannychDwa samochody zderzyły się na ul. Łaskowej w Dąbrowie Górniczej. 4 osoby trafiły do szpitala. Droga przez jakiś czas była zablokowana.
Policjanci musieli rozładowywać korek po wypadku, do którego doszło w piątek rano przy ul. Łaskowej w Dąbrowie Górniczej. Jezdnia w stronę Zawiercia była przez jakiś czas zamknięta, ale jak informuje zespół prasowy śląskiej policji ruch został już odblokowany. Po zderzeniu dwóch samochodów ranne zostały cztery osoby. Trzy trafiły do Szpitala św. Barbary w Sosnowcu, jedna śmigłowcem została przetransportowana do Krakowa.
Źródło:
Gazeta.pl
juar_78
Fri, 17 Feb 2012 - 11:38
CYTAT(szer @ pią, 17 lut 2012 - 09:29)

CYTAT
Wypadek w Dąbrowie Górniczej. Śmigłowiec zabrał rannychDwa samochody zderzyły się na ul. Łaskowej w Dąbrowie Górniczej. 4 osoby trafiły do szpitala. Droga przez jakiś czas była zablokowana.
Policjanci musieli rozładowywać korek po wypadku, do którego doszło w piątek rano przy ul. Łaskowej w Dąbrowie Górniczej. Jezdnia w stronę Zawiercia była przez jakiś czas zamknięta, ale jak informuje zespół prasowy śląskiej policji ruch został już odblokowany. Po zderzeniu dwóch samochodów ranne zostały cztery osoby. Trzy trafiły do Szpitala św. Barbary w Sosnowcu, jedna śmigłowcem została przetransportowana do Krakowa.
Źródło:
Gazeta.pl W takim razie do Dąbrowy przyleciał chyba Ratownik LPR-u z Krakowa, skoro tam polecial z pacjentem. Gliwicki może był zajęty.
peter27
Mon, 27 Feb 2012 - 16:46
Dzygit
Tue, 28 Feb 2012 - 10:52
Tomek_mdc
Tue, 28 Feb 2012 - 20:00
CYTAT(Dzygit @ wto, 28 lut 2012 - 12:52)

przypominam temat "
Bezpieczeństwo w DG, Przestępczość, Pożary, Wypadki"pozdrawiam
Slyzaba
Tue, 28 Feb 2012 - 20:13
Tomek - link się nadaje. Przecież to, co robi Dzygit, jest nieBezpieczne ;-)
bombowiec
Tue, 28 Feb 2012 - 20:28
CYTAT(Dzygit @ wto, 28 lut 2012 - 10:52)

DOBRE NAWET BARDZO DOBRE SUPER
Dzygit
Tue, 28 Feb 2012 - 21:14
to jest w bezpieczenstwo bo przeciez byl wypadek !
kolega sie wyłozył i wsadzil narte w smiglo ..w wyniku wypadku rozlecialo sie smiglo
jest nawet na filmie taki kawałek jak biedak lezy
to prawdziwy wypadek
przypominam temat "Bezpieczeństwo w DG, Przestępczość, Pożary, Wypadki"
pozdrawiam
[/quote]
yaku
Tue, 28 Feb 2012 - 22:56
janosikdg
Fri, 02 Mar 2012 - 11:49
Policjanci z dąbrowskiej drogówki wyjaśniają przyczyny i okoliczności wypadku, do którego doszło wczoraj wieczorem przy ul. Aleja Zagłębia Dąbrowskiego. W wyniku potrącenia przez osobowe Audi kierowane przez 20-latka, zginęła 16-letnia dziewczyna.
Wczoraj tuż przed godz. 18.00 przy ul. Aleja Zagłębia Dąbrowskiego w Dąbrowie Górniczej zginęła 16-letnia dziewczyna potrącona przez samochód. Nastolatka, mieszkająca na osiedlu Tysiąclecia, przechodząc przez jezdnię nieopodal oznakowanego przejścia dla pieszych, została potrącona przez audi A4 kierowane przez 20-letniego mężczyznę. Z wstępnych ustaleń wynika, że kierujący był trzeźwy. Policyjne śledztwo wyjaśni przyczyny i okoliczności wypadku.
Policja prosi świadków zdarzenia o kontakt osobisty z Komendą Miejską Policji w Dąbrowie Górniczej pokój nr 45. Informacje można również przekazywać telefonicznie pod numerami telefonów 32-63-94-255, 266 lub 295 bądź pod bezpłatnymi numerami telefonów 997 i 112. Policjanci zapewniają anonimowość w tej sprawie.
http://dg.pl/news/show/group/1/id/3461/Zgi...ez+osobowe+Audi
gregol
Sat, 03 Mar 2012 - 13:57
CYTAT(janosikdg @ pią, 02 mar 2012 - 11:49)

Policjanci z dąbrowskiej drogówki wyjaśniają przyczyny i okoliczności wypadku, do którego doszło wczoraj wieczorem przy ul. Aleja Zagłębia Dąbrowskiego. W wyniku potrącenia przez osobowe Audi kierowane przez 20-latka, zginęła 16-letnia dziewczyna.
1.Zna ktoś szczegóły? Bo słyszałem tyle plot, że uh..
2.Wie ktoś co działo się w bloku na wysokości przystanku na Redenie? Wczoraj przejeżdżałem koło 18:30, jeden wóz stał na przystanku a drugi pod blokiem (http://g.co/maps/7x5gb). Ale Panowie już się zbierali. Co ciekawe, jakiś osobowy samochód stał za wozem na przystanku. Co ciekawe2 wóz na przystanku był jakiś taki inny

Wydaje mi się, że był dąbrowski, ale jakiś taki oldschoolowy, coś na kształt starych jelczy.
signaal
Sat, 03 Mar 2012 - 15:07
CYTAT(gregol @ sob, 03 mar 2012 - 13:57)

2.Wie ktoś co działo się w bloku na wysokości przystanku na Redenie? Wczoraj przejeżdżałem koło 18:30, jeden wóz stał na przystanku a drugi pod blokiem (http://g.co/maps/7x5gb). Ale Panowie już się zbierali. Co ciekawe, jakiś osobowy samochód stał za wozem na przystanku. Co ciekawe2 wóz na przystanku był jakiś taki inny

Wydaje mi się, że był dąbrowski, ale jakiś taki oldschoolowy, coś na kształt starych jelczy.
Dąbrowska straż pożarna to nie tylko PSP, mogło przyjechać też coś z tej gromadki
http://czerwonesamochody.com/search.php?search_keywords=449Shttp://czerwonesamochody.com/search.php?search_keywords=447S
juar_78
Sat, 03 Mar 2012 - 15:47
CYTAT(signaal @ sob, 03 mar 2012 - 13:07)

Dąbrowska straż pożarna to nie tylko PSP, mogło przyjechać też coś z tej gromadki
http://czerwonesamochody.com/search.php?search_keywords=449Shttp://czerwonesamochody.com/search.php?search_keywords=447SOSP interweniujące w centrum miasta

. To raczej rzadki w naszym mieście widok, chyba że idzie o jakieś wypompowywanie wody, etc.
signaal
Sat, 03 Mar 2012 - 15:57
CYTAT(juar_78 @ sob, 03 mar 2012 - 15:47)

http://czerwonesamochody.com/search.php?search_keywords=449Shttp://czerwonesamochody.com/search.php?search_keywords=447SOSP interweniujące w centrum miasta

. To raczej rzadki w naszym mieście widok, chyba że idzie o jakieś wypompowywanie wody, etc.
Wiem,

druga okazja to trawy/zarośla. Wtedy nawet te z 447S z przodu kręcą się kilkaset metrów od centrum.
juar_78
Sat, 03 Mar 2012 - 16:13
CYTAT(signaal @ sob, 03 mar 2012 - 13:57)

CYTAT(juar_78 @ sob, 03 mar 2012 - 15:47)

Wiem,

druga okazja to trawy/zarośla. Wtedy nawet te z 447S z przodu kręcą się kilkaset metrów od centrum.
Zapomniałem o trawach na wiosnę Często jedyna okazja, aby 447s w ogóle mogły sobie alarmowo gdziekolwiek pojechać
Swoją drogą w Dąbrowie zasoby OSP – tych będących w KSRG – są słabo wykorzystywane. Wiem, że mamy po sąsiedzku dwie JRG w Sosnowcu a i dąbrowska do małych nie należy, ale……… Są miasta gdzie OSP jeżdżą na podmiany do JRG na zabezpieczenie miasta, gdy siły i środki JRG są zaangażowane przy zdarzeniach. Tak robią chyba np. Bytomiu i Oświęcimiu.
juar_78
Sat, 03 Mar 2012 - 21:39
W Szczekocinach wykolejenie pociągu. Ciekawe, czy pluton ratownictwa technicznego (drogowego) od nas tam poszedł.
gregol
Sat, 03 Mar 2012 - 22:16
CYTAT(signaal @ sob, 03 mar 2012 - 15:07)

http://czerwonesamochody.com/search.php?search_keywords=449Shttp://czerwonesamochody.com/search.php?search_keywords=447SA no właśnie! To był któryś z zabudową dragona i tą taką charakterystyczną armatką u góry. Więc tym bardziej dziwne co oni tam robili?

dwa wozy to za dużo na pompowanie wody czy uwalnianie kota. To do pożaru ściągać osp gdy nie było chyba w tym czasie nic grubszego? hymm
Michael_SA
Sat, 03 Mar 2012 - 22:16
Ponad 4 promile alkoholu miał w organizmie sprawca kolizji drogowej w Dąbrowie Górniczej (Śląskie). Mężczyźnie grozi teraz kara więzienia i zakaz prowadzenia pojazdów na 10 lat - podał zespół prasowy śląskiej policji.
Dąbrowscy policjanci zostali wezwani do kolizji na drodze wojewódzkiej nr 790. Na miejscu zastali dwa rozbite ople - corsę i astrę. Na szczęście nikt nie odniósł obrażeń.
W trakcie badania stanu trzeźwości okazało się, że kierujący oplem astrą, 44-letni mieszkaniec powiatu zawierciańskiego, jest pijany. Badanie alkomatem wykazało u niego 4,2 promila alkoholu w wydychanym powietrzu.
signaal
Sun, 04 Mar 2012 - 00:27
CYTAT(juar_78 @ sob, 03 mar 2012 - 21:39)

W Szczekocinach wykolejenie pociągu. Ciekawe, czy pluton ratownictwa technicznego (drogowego) od nas tam poszedł.
Poszedł - na niektórych materiałach widać dąbrowskie SCRt.
juar_78
Sun, 04 Mar 2012 - 11:23
CYTAT(signaal @ sob, 03 mar 2012 - 22:27)

CYTAT(juar_78 @ sob, 03 mar 2012 - 21:39)

Poszedł - na niektórych materiałach widać dąbrowskie SCRt.
Potem jak wyszła skala zdarzenia a na zdjęciach z miejsca zdarzenia widać prefiksy aut strażackich m.in. z Bytomia i Mikołowa oraz karetki WPR - nie miałem już wątpliwości, że i PSP oraz ZRM z Dąbrowy musiały pojechać.
Leszek
Sun, 04 Mar 2012 - 11:57
Wczoraj akurat wracałem z Zawiercia do DG około 22 - kolejne karetki, wozy strażackie i policyjne jechały zewsząd - od TG, Będzina, Dąbrowy, a i z Jaworzna jak podejrzewam...
A swoją drogą - smutne, że dla niektórych najistotniejsze w tej sytuacji jest to, że media piszą 'na Śląsku'...
gregol
Sun, 04 Mar 2012 - 15:04
CYTAT(Leszek @ nie, 04 mar 2012 - 11:57)

A swoją drogą - smutne, że dla niektórych najistotniejsze w tej sytuacji jest to, że media piszą 'na Śląsku'...
Trochę się nie zgodzę, nie było to dla mnie najważniejsze, ale mocno irytujące. Bo poza podawaniem istotnych informacji pojawia się w takim momencie zwykłe żerowanie na tragedii i nabijanie słupków klikalności i oglądalności. Więc dziennikarzyny mogły by zmniejszyć tempo nadawania informacji nad ich sprawdzenie. Od pisania, że wypadek był na CMK, która przez Szczekociny nawet nie idzie po regularne pisanie we wszystkich mediach o Szczekocinach koło Zawiercia na Śląsku. Jak wczoraj na stronie tvn24 co rusz w komentarzach im ktoś to wypomniał to zmienili na woj.śląskie.. nikt z czołowych mediów nie pisze, że tragedia była na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
Bo o ile, że o nas piszą Śląsk.. ostatecznie przełknę bo granica dla warszafki może być niejasna. O tyle pisanie o Szczekocinach, że są na Śląsku to wyraz ignorancji dla mnie porównywalny z pisaniem, że coś wydarzyło się w Ustrzykach w Tatrach.
Podsumowując, tak irytuje mnie to, że dziennikarzyny napie...uderzają tylko bezmyślnie w klawisze aby być pierwszym.
sorry za off ale nie mogłem się powstryzmać
xMarcinx
Sun, 04 Mar 2012 - 15:30
Tragedia miała miejsce na linii kolejowej 64 po stronie śląskiej (woj śląskiego). Poza tym dziwna teza by media miały informować odnosząc się do nazw regionów geograficznych zamiast tych bardziej dokładnych i powszechnie używanych administracyjnych. Swoją drogą bardzo dużo rannych przyjął szpital miejski w DG i w Sosnowcu
gregol
Sun, 04 Mar 2012 - 15:44
CYTAT(xMarcinx @ nie, 04 mar 2012 - 15:30)

Tragedia miała miejsce na linii kolejowej 64 po stronie śląskiej (woj śląskiego). Poza tym dziwna teza by media miały informować odnosząc się do nazw regionów geograficznych zamiast tych bardziej dokładnych i powszechnie używanych administracyjnych. Swoją drogą bardzo dużo rannych przyjął szpital miejski w DG i w Sosnowcu
Nie widzisz różnicy między województwem śląskim a Śląskiem? I dziwić się pismakom jak swoi mają to totalnie gdzieś. eh
xMarcinx
Sun, 04 Mar 2012 - 15:59
Widzę jednak dla mnie tam żadnego błędu nie ma, następują po sobie trzy kolejne regiony administracyjne (Szczekociny, Zawiercie, Śląsk), nie widzę powodu bym miał wyciągać wniosek, że ten ostatni to geograficzno-historyczny. Wypadek miał miejsce na wysokości wsi chałupki tuż przed administracyjną granicą świętokrzyskiego i śląskiego. Myślę, ze dla rodzin najmniej ważne jest jaki to rejon geograficzny czy jura czy nie jura, ważne jest, że wiedzą gdzie mają się kierować. EOT
olo
Sun, 04 Mar 2012 - 16:27
CYTAT(xMarcinx @ nie, 04 mar 2012 - 15:59)

Widzę jednak dla mnie tam żadnego błędu nie ma, następują po sobie trzy kolejne regiony administracyjne (Szczekociny, Zawiercie, Śląsk), nie widzę powodu bym miał wyciągać wniosek, że ten ostatni to geograficzno-historyczny. Wypadek miał miejsce na wysokości wsi chałupki tuż przed administracyjną granicą świętokrzyskiego i śląskiego. Myślę, ze dla rodzin najmniej ważne jest jaki to rejon geograficzny czy jura czy nie jura, ważne jest, że widzą gdzie mają się kierować. EOT
W jednym z wejść w TVN24 głos zabrała "słynna" pani psycholog z TVN. Na pytanie, dlaczego okoliczni mieszkańcy tak solidarnie i szybko poszli pomagać ofiarom wypadku, odpowiedziała. Mieszkańcy Śląska są znani ze swej ofiarności, tam są duże skupiska ludności, wszyscy się znają i to są cechy charakterystyczne Ślązaków. Dalej nie słuchałem, bo mnie szlag trafił.
Kamil_
Sun, 04 Mar 2012 - 19:31

CYTAT(janosikdg @ pią, 02 mar 2012 - 11:49)

1.Zna ktoś szczegóły? Bo słyszałem tyle plot, że uh..
Sprawdza wypadku to syn... Policjanta... Nikt nic nie wie. Państwo w państwie...
marcin.p
Sun, 04 Mar 2012 - 20:00
Dlaczego od razu piszesz sprawca? Mnie na sprawce wygląda ofiara.
xMarcinx
Sun, 04 Mar 2012 - 20:35
Jeśli faktycznie jest to syn policjanta to sprawa może wyglądać jak ów policjantki z dg czyli, że to dziewczyna wtargnęła na jezdnie..
marcin.p
Sun, 04 Mar 2012 - 20:40
Jeśli to faktycznie syn policjanta to sprawe powinna poprowadzić inna jednostka.
Natomiast co do winy, to kwiaty i znicze są dość daleko od przejścia więc raczej nie przechodziła ona przez przejście. A PoRD mówi wyrażnie kiedy mozna przechodzić przez jezdnię poza przejściem, a na drodze 2-jezdniowej nie wolno (art.13 ust.5 ustawy prawo o ruchu drogowym).
xMarcinx
Sun, 04 Mar 2012 - 22:18
Teraz tylko kwestia jak sąd rozstrzygnie to z kogo winy doszło do tragedii, czy zawiniła dziewczyna wchodząc na drogę, czy chłopak nie dostosowując prędkości i nie zachowując szczególnej ostrożności. Orzecznictwo w tych sprawach jest bardzo rożne ostatnio np było głośno o winie chłopaka który przechodził przez przejście ale rozmawiał przez telefon, wcześniej o winie chłopaka który był w kapturze i słuchał muzyki przechodząc przez przejście i jeszcze wcześniej winie kierowcy który jechał nadmierną prędkością i potracił dziewczynę przed przejściem (prokurator udowodnił, że gdyby jechał przepisową prędkością i zaczął hamować wtedy kiedy zaczął do wypadku by nie doszło).
paw74
Sun, 04 Mar 2012 - 23:02
a skąd wiecie że to syn policjanta?
Prosty
Sun, 04 Mar 2012 - 23:26
Zaprzeczam, nie jest to syn policjanta. Informacja pewna na 100%, a plotka jak plotka
kopiko
Mon, 05 Mar 2012 - 09:52

Paliły się piwnice w bloku na Królowej Jadwigi 29
paw74
Mon, 05 Mar 2012 - 18:40
CYTAT(Prosty @ pon, 05 mar 2012 - 01:26)

Zaprzeczam, nie jest to syn policjanta. Informacja pewna na 100%, a plotka jak plotka
potwierdzam , chłopak ze Strzemieszyc
olo
Mon, 05 Mar 2012 - 19:23
CYTAT(paw74 @ pon, 05 mar 2012 - 18:40)

CYTAT(Prosty @ pon, 05 mar 2012 - 01:26)

potwierdzam , chłopak ze Strzemieszyc
Pozwolę sobie zadać kilka pytań. Czy jechał min. 170/h? Czy była próba ucieczki z miejsca wypadku? Czy wyszedł już za kaucją?
marcin.p
Tue, 06 Mar 2012 - 16:50
xMarcinx
Wed, 07 Mar 2012 - 09:33
CYTAT
według świadków kierowca jechał aleją z prędkością ponad 100 km na godzinę
mgmisiek
Wed, 07 Mar 2012 - 21:12
CYTAT(xMarcinx @ śro, 07 mar 2012 - 11:33)

CYTAT
według świadków kierowca jechał aleją z prędkością ponad 100 km na godzinę

I tak się składało, że każdy z tych świadków miał przy sobie akurat całkiem przez przypadek radarowy miernik prędkości, że z taką pewnością stwierdzili, że to było ponad 100km/h. Zapewne jechał szybko - bo tam mały ruch to i każdy przyciska, ale żeby na oko stwierdzić, że ponad 100 jechał... Śmieszne.
mgmisiek
Sat, 10 Mar 2012 - 14:59
Płonie mieszkanie na Piłsudskiego 32 - 10 piętro
KONTAKT24
junek
Sat, 10 Mar 2012 - 16:02
jedna osoba nie żyje, mieszkania zalane.
WieLguT
Sat, 10 Mar 2012 - 16:21
Radio Katowice:
Jedna osoba zginęła w wyniku pożaru mieszkania w 10 piętrowym bloku w Dąbrowie Górniczej. Pożar wybuchł na ostatnim piętrze. Mieszkańcy zostali ewakuowani i przygotowywane jest dla nich lokum zastępcze w pobliskiej szkole.
Możliwe, że część z nich nie wróci na noc do domów, bo mieszkania wskutek akcji gaśniczej zostały zalane wodą. Trwa dogaszanie budynku oraz ustalanie przyczyn zdarzenia.
link:
http://www.radio.katowice.pl/index.php?id=94&tx_ttnews[tt_news]=23339&tx_ttnews[backPid]=14&cHash=89e4c1552a
kwintosz
Sat, 10 Mar 2012 - 16:27
CYTAT
Pożar w bloku. Zginął mężczyzna
Doszczętnie spłonęło mieszkanie w 10-piętrowym bloku w Dąbrowie Górniczej. Po przeszukaniu lokalu strażacy znaleźli zwłoki mężczyzny, najprawdopodobniej przebywał w nim sam. W akcji gaśniczej brało udział dziewięć jednostek straży pożarnej. Jak zapewniają służby, nie ma zagrożenia dla pozostałych mieszkań. Zdjęcie z miejsca zdarzenia wysłała nam @Agnieszka.

"O pożarze poinformowali nas lokatorzy z sąsiednich mieszkań tuż po godzinie 14" - powiedział Piotr Remesz, zastępca komendanta miejskiego PSP w Dąbrowie Górniczej.
Pożar wybuchł przy ul. Piłsudskiego. Po przeszukaniu mieszkania znaleziono w nim zwłoki mężczyzny w wieku około 50 - 60 lat. Strażacy sprawdzają, czy mógł tam przebywać ktoś jeszcze. Na miejscu wciąż pracuje dziewieć jednostek straży pożarnej.
"Obecnie sprawdzamy zadymienie w pozostałych mieszkaniach. Pożar jest opanowany, nie ma możliwości żeby ogień się rozprzestrzenił" - zapewnił Remesz.
Źródło:
http://kontakt24.tvn.pl
gregol
Sat, 10 Mar 2012 - 17:30
Z dołu wyglądało to nieciekawie. Mocno musiało być, skoro w blady dzień mieszkanie spaliło się doszczętnie (sądząc po osmoleniu elewacji). Klatka też czarna. Mieszkania na piętrze się wietrzyły jak byłem tam po 16.
Mieszkańcy już wtedy byli ewakuowani do szkoły.
Dla ciekawych o 16 pod blokiem były:
GCBA - Renault i Scania, GBA - Renault i SD-37 do tego policja, chyba już też prokurator był na miejscu. Między wozami krążył i zamieniał po kilka słów z bardziej zainteresowanymi sytuacją, Podraza. A pod szkołą stało pogotowie.
mgmisiek
Sat, 10 Mar 2012 - 18:23
CYTAT(gregol @ sob, 10 mar 2012 - 19:30)

Dla ciekawych o 16 pod blokiem były:
GCBA - Renault i Scania, GBA - Renault i SD-37 do tego policja, chyba już też prokurator był na miejscu. Między wozami krążył i zamieniał po kilka słów z bardziej zainteresowanymi sytuacją, Podraza. A pod szkołą stało pogotowie.
Udział brała też chyba drabina z Będzina - przynajmniej widziałem jakąś błądzącą na sygnale drabinę w okolicach osiedla - ciężko na miejsce akcji było podjechać bo akurat niedawno rozkopali drogę wzdłuż bloku 32
dokładnie ta drabina -
KLIKPrzewijał się też GBA Star 244 Dragon - możliwe, że z jakiegoś pobliskiego OSP
rozowa_wrozka
Sat, 10 Mar 2012 - 21:51
Witam,
Orientuje się ktoś co działo się dziś na redenie po godz 21? Trzy radiowozy zatrzymały auto na skrzyżowaniu, pana przeszukiwali, ale dlaczego?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.