Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CH Pogoria
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52
pulsatilla1214
szeroko zakrojony front robót budowlanych po prostu poraża laugh.gif

P.S.

W PRL szybciej budowano wink.gif
syzio
Fatalnie huh.gif Tam prawie nic od dwóch miesięcy się nie zmieniło. Jeżeli oni zdążą to do 2008 roku wybudować to będzie cud!
Bartek
Koło marketu leroy merlin od paru dobrych dni obserwuje maszynę które wierci otwory w ziemi lub wbija pale które mają służyć czemus tam tongue.gif Teren jest już ogrodzony, zdjęta warstwa ziemi na całej działce i szykują się do budowy jakiegoś marketu wink.gif To tak OT tongue.gif
szer
A u nas dalej nic :/... Jak mi siębędzie chciało to podejde do centruma i popatrze tam. Najwyżej porobie fotki z komórki :/... Bo aparatu w taki gorąc nie będe brał... nie wiem gdzie go sobie schowam
Bartek
QUOTE(szer @ Jul 16 2007, 16:04 ) *
A u nas dalej nic :/... Jak mi siębędzie chciało to podejde do centruma i popatrze tam. Najwyżej porobie fotki z komórki :/... Bo aparatu w taki gorąc nie będe brał... nie wiem gdzie go sobie schowam

Przecież na poprzedniej podstronie jest parę zdjęć z chyba soboty i widać że nic nie robią. Jak tak będą czekać to zima ich zastanie i wszystko się im o rok przedłuży...
syzio
QUOTE(Bartek @ Jul 16 2007, 15:08 ) *
Przecież na poprzedniej podstronie jest parę zdjęć z chyba soboty i widać że nic nie robią. Jak tak będą czekać to zima ich zastanie i wszystko się im o rok przedłuży...

Już mnie nic w tym kraju nie zdziwi. Tak gdzieś mi też przeszła taka myśl że 2008 rok będzie za dużym wyzwaniem dla nich ale obym się mylił. tongue.gif
szer
No ja byłem, foty zrobiłem telefonem i się nie zorientowałem, że robiłem rozdzielczością 160 x 120 i dupa :/. Nic na nich nie widać. Patrzałem z kilu stron. Od strony sobieskiego najwięcej widać. Od czasu do czasu jakiś człowiek się przelazł biggrin.gif. Na końcu budowy coś robią. Tam jest dużo sprzętu. Ale tuż przy terenie huty bankowej od strony sobieskiego stoi koparka i coś tam kopie. Rury jak rury są ciągle w jednym i tym samym miejscu... Sądze, że na budowe można spokojnie wejść i zrobić ognisko na samym środku a oni się nie zorientują
Dami7
A może zainteresuje Was postęp prac na budowie CH Jantar w Słupsku? Tu: http://dami7.fotopages.com/?entry=1231129 znajdziecie parę pstryków, które wykonałem 16 lipca'2007. Upał przeokropny panował, na całej budowie może z dziesięciu pracowników by się znalazło...

Czy komuś nasuwają się jakieś analogie do naszej Pogorii?

I na koniec pytanie: gdzie zrobiono portret Reala? Kto zgadł, że w Słupsku niech sobie kupi w nagrodę piwo (Syzio niech sobie kupi lody lub colę) biggrin.gif
:)
dzieki smile.gif juz teraz wiem dlaczego na forum Slupska tez tylko gadaja a nikt nie wrzuci fotek. To juz nawet u nas lepiej to wyglada. Ktos na forum GW napisal ze otwarcie II kwartal 2008. Ciekawe jakby zdarzyli w niecaly rok, przeciez nawet nie zaczeli. Jak na razie nie podal zrodla wiec moze znow plotka
Bartek
Hmm, pewnie nadal pusto na budowie, prawda? :/
syzio
Ma ktoś wizualizacje wnętrza CH Pogoria? I co tam na budowie?

Na stronie projektanta CH Pogoria: Chapman Taylor znalazłem ciekawe informację otóż:
"Pogoria, Dąbrowa Górnicza, Poland 2010"
Kto skomentuje tą datę bo je nie mam nic do dodania biggrin.gif

Wizualizacja:

po lewej widać kładkę
szer
O lol.... Może im się coś pomyliło, albo coś ohmy.gif.... Sam prezesina Mayland zapowiadał, że w grudniu 2008 roku będziemy robić zakupy w Pogorii... Choć przy tym tempie może zdążą do 2010 biggrin.gif
to wreszcie na stronie projektanta dali info
Z tego co wkleil Syzio nie bylo tylko srodkowej wizualki a inne juz wielokrotnie

Developed on an important city-centre site, Pogoria will become a commercial and cultural centre, enhancing this part of the city through contemporary design solutions. The development consists of some 22,000m² retail, 5,250m² leisure and entertainment, with the potential for a DIY store at the west end of the scheme. There will be parking for 1,220 cars.

Two major malls will intersect at both ends to create differently-shaped internal piazzas. The bigger one, near the main entrance, is lit by a large oval skylight. Stylish high-tech escalators lead to the food court. The secondary piazza, although smaller, draws attention with a crescent-like shopfront line and window above. The interiors have elegant natural wood and stone finishes. A further external piazza will host public activities. A central pool and fountain will create an attractive feature
which can be converted into a theatre stage or skating rink. Timber benches are situated under the shade of trees. The development is surrounded by a public recreational area.

Jakies dziwne dane powierzchni. Ma byc ok 30tys do wynajecia a 40 tys ogolem.

Wazniejsze co podaje inwestor. No chyba nie zrobia nam takiego numeru ze wybuduja bez kladki, okraglego placu i kolumn, i podadza ze dobuduja w przyszlosci np 2010 albo wcale tongue.gif Tak jak wiezowce sosnowieckiej Plazy i wiadukt kolo Makro
szer
^^
to jest wiadomosc PAP z poprzedniej strony
Bartek

Shot with SP510UZ at 2007-08-07

fotki z forum http://www.skyscrapercity.com - autor Clash_tekin

Budowa Karolinki w Opolu. Jak widać budują, a u nas sen zimowy wink.gif
KAMAZ
Tak a'propos tematu centrów handlowych w centrum miasta:

Rybnik nie boi się galerii handlowych
Tomasz Malkowski2007-08-08, ostatnia aktualizacja 2007-08-08 20:49

W pobliżu rybnickiego starego rynku na dniach zostanie otwarte drugie centrum handlowe. Nie spełniły się czarne scenariusze drobnych handlowców - centra nie zasysają wszystkich klientów. Wręcz przeciwnie, miasto zdaje się kwitnąć

fot. Dominik Gajda
Plac Wolności z nowo wybudowaną fontanną to jedno z ulubionych miejsc spotkań rybniczanWładze Rybnika kilka lat temu podjęły mocno krytykowaną decyzję o dopuszczeniu budowy wielkich centrów handlowo-usługowych w ścisłym centrum miasta. W pobliżu rynku pojawiło się dwóch wielkich graczy - centrum handlowe Plaza, otwarte w marcu tego roku, oraz Focus Park, gdzie pierwsi klienci pojawią się już 5 września.

Otoczony lasami Rybnik ma mało wolnych terenów na obrzeżach, stąd na potrzeby tych inwestycji postanowiono wykorzystać dawną zajezdnię autobusową oraz nieczynny browar w centrum. Urzędnicy otwarcie przyznają się do czerpania wzorów z miast francuskich i niemieckich. - Po etapie budowania centrów handlowych na obrzeżach miast zaobserwowano tam znaczący odpływ liczby mieszkańców spędzających czas w śródmieściu, bo życie przeniosło się na peryferia. Teraz Niemcy i Francuzi budują galerie handlowe w centrach miast, co znacząco wpływa na ożywienie handlu i wydłużenie godzin pracy także w sklepikach przy ulicach i miejskich placach - mówi Monika Mirowska-Żak z rybnickiego magistratu.

Podobne efekty można zaobserwować w Rybniku. Ulica Raciborska szybko pustoszała. Po godz. 17 zamierało na niej życie. Odkąd w marcu otwarto przy niej centrum handlowe Plaza, zmieniła oblicze i teraz tętni życiem. - Docierają do nas sygnały świadczące o wzroście obrotów w wielu punktach handlowych. Oczywiście są przypadki spadku zainteresowania klientów niektórymi sklepami, jednak nie zmienia to ogólnego trendu, jakim jest ożywienie życia gospodarczego w centrum Rybnika - dodaje Mirowska-Żak.

Podobnego zdania jest Andrzej Żylak, prezes Izby Przemysłowo-Handlowej Rybnickiego Okręgu Przemysłowego. - Przed budową Plazy drobni handlowcy z centrum narzekali. Później było inaczej. Na wiadomość o budowie Focusa już się cieszyli, bo wiedzieli, że oznacza to więcej ludzi w śródmieściu - mówi Żylak. Jego zdaniem galerie handlowe nie są konkurencją dla drobnego handlu, tylko jego dopełnieniem. - W wielkich centrach są sklepy markowe, należące do różnych sieci. Jednak nie wszystkim zależy na metce, niektórzy wolą tańsze produkty ze zwykłych sklepów - dodaje Żylak.

Rybnik staje się handlową stolicą subregionu, już teraz przyjeżdżają tu na zakupy lub na popołudniowy wypoczynek ludzie z Wodzisławia, Żor czy Raciborza. Plusem dla miasta jest to, że Plaza i Focus powstały po przeciwnych stronach rynku, pomiędzy nimi jest duży ruch pieszych. - Ludzie w drodze do centrów wstępują do mijanych sklepów i kafejek, których mamy wiele w okolicach rynku. Wkrótce cały rynek będzie otoczony restauracjami i ogródkami letnimi. Myślę że dzięki tym dwóm galeriom handlowym miasto stało się bogatsze i piękniejsze - przekonuje prezes Żylak.

Urzędnikom miejskim udało się też wynegocjować dobre warunki z inwestorami. Wokół Plazy przebudowano drogi, pojawiły się nowe chodniki, a firma Parkridge CE Retail, która buduje Focusa, odrestaurowała zabytkowy budynek słodowni oraz komin, przemieniła też plac Wolności. Dziś stał się on równie atrakcyjny jak rynek. Za 5 mln zł pojawiły się na nim nowy bruk, latarnie oraz efektowna fontanna. Prywatny inwestor zapłacił też za schody prowadzące na wzgórze, gdzie znajduje się Teatr Ziemi Rybnickiej - pojawiła się tam kolejna fontanna w formie wodnej kaskady.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
to co od dawna pisalem i o czym od lat wiedza na zachodzie, wreszcie w jakiejs polskiej gazecie
syzio
Wow! Wreszcie jakaś rozsądna gazeta! Gdyby nie centra handlowe to Polski po 17:00 już by nie było.
uaktualniono liste najemcow:

co ciekawe jest kilku nowych a nie ma wielu podawanych wczesniej:

ˇ RTV EURO AGD

ˇ Smyk

ˇ EMPiK

ˇ Gymnasion

ˇ New Yorker

ˇ Cubus

ˇ Carry

ˇ Bata

ˇ Rossmann

ˇ Douglas

ˇ Ravel

ˇ Monnari

ˇ Diverse

ˇ Camaieu

ˇ 5-10-15

ˇ Venezia

ˇ Euro Apteka

ˇ Pabia

ˇ Vision Express

ˇ Grey Wolf

ˇ YES

ˇ Air Travel

ˇ Hot Oil

ˇ Atlantic

ˇ Coral Bio

ˇ Triumph

ˇ Gatta

ˇ Fala

ˇ 5 ŕ sec

ˇ In Medio

ˇ Inglot

ˇ Kukartka

ˇ Kazar

ˇ Komputronik

ˇ Intermoda

ˇ Green Point

ˇ Vip Collection

ˇ Molton

ˇ Apart

ˇ Exi Sport

ˇ oraz hipermarket REAL
syzio
Ci pewnie zapłacili za reklamę tongue.gif
vacu
QUOTE(syzio @ Aug 9 2007, 10:47 ) *
Wow! Wreszcie jakaś rozsądna gazeta! Gdyby nie centra handlowe to Polski po 17:00 już by nie było.

G*** prawda, że tak powiem :[ Pojedź choćby do Wrocławia, Krakowa (czy w avatarku masz Londyn) itp. miasta te żyją do późnej nocy (codziennie) niezależnie od CH. A takiej DG CH niewiele pomoże może wokół Pogorii będzie się kręcił tłumek do zamknięcia ale poza tym będzie jak dawniej imho tu chodzi o mentalność mieszkańców niestety.

Przepraszam za wulgaryzm ale nie lubię przesady i euforii w ocenie zbawiennych skutków CH.

@: ): na pierwszej wizualce nie widzę kładki - ja mieszam strony świata, błąd grafików czy co to ma być wink.gif?
na tej jednej wizualce nigdy kladki nie bylo
vacu
QUOTE(:) @ Aug 13 2007, 18:10 ) *
na tej jednej wizualce nigdy kladki nie bylo

Tak teraz patrzę to i na drugiej kładki nie widzę...
Niepokoi mnie to, bo jednak jeśli już ma być CH w centrum to już niech będzie połączone. Ale to może tylko na tych wizualkach tak, wiadomo jak to z wizualkami bywa ;)

[Edycja]
Hmm... ta druga to jednak jest na wprost więc możliwe, że to dlatego nie widać. A widać windę - winda bez kładki jest chyba bez sensu ;)
Bartek
Jak skończą do wiosny 2009 to naprawdę będzie fajnie...
tylko na jednym rzucie (ostatni z poprzedniej strony) byl poczatek kladki a na innych nie bylo. Kladka na szczescie bedzie. Tylko ona polaczy jakos CH z miastem. Gdyby jej nie bylo to bylaby prawdziwa katastrofa. Ma byc polaczona z przystankami tramwajowymi i pewnie zlikwidowana zostanie ta stara z drugiej strony.
syzio
Tylko Londyn jest wielką aglomeracją od tysięcy lat a Dąbrowa to zapomniane miasto. A co do Krakowa czy Wrocławia to są to miejscowości turystyczne (dot. także Londynu) i to była nie lada gratka dla "organizatorów nocy"
Sebastian22
Jak postępy przy budowie? Jakieś wieści/fotki?
kwintosz
Ostatnio chciałem wjechać rowerem /wejść za zgodą chociaż trochę na teren budowy, by chociaż komórką zrobić zdjęcia ale ok godziny 17 wszystko było już pozamykane. Wyglądało to jakby nie było tam w ogóle życia (zero ludzi), więc sobie darowałem. sad.gif
Znając życie.. nic się nie dzieje.
kwintosz
W końcu ktoś zwrócił uwagę!!!!!

Pogoria się ślimaczy

Centrum Handlowo-Rozrywkowe Pogoria ma być otwarte w grudniu przyszłego roku. Mieszkańcy czekają na nie nie dlatego, że trudno im się obejść bez kolejnego, gigantycznego sklepu, ale dlatego, że z tą inwestycją związana jest przebudowa układu komunikacyjnego w centrum miasta i przejścia podziemnego.

Zgodnie z projektem przedstawiciele inwestora, firmy developerskiej Mayland Real Estate, jeszcze w tym roku powinni rozpocząć m.in. poszerzanie jezdni do 7 metrów na drogach dojazdowych do CH Pogoria, położyć nową nawierzchnię asfaltową na ulicach Przybylaka, Sobieskiego i na rondzie, a także przebudować przystanki autobusowe i wyremontować torowisko tramwajowe.

Jeśli jednak żadnej z zaplanowanych prac nie uda się rozpocząć w najbliższych miesiącach, to wiele wskazuje na to, że od wiosny przyszłego roku będą czekały na kierowców spore problemy z komunikacją w centrum miasta.

Tymczasem, już od ponad ośmiu miesięcy na terenie u zbiegu ulic Kościuszki i Sobieskiego trwają tylko roboty przy utwardzaniu gruntu. Inwestor nawet nie rozpoczął modernizacja układu dróg w mieście, do czego się wcześniej zobowiązał. Pozwolenie na prace w pasie drogowym ulic Sobieskiego i Przybylaka wygaśnie wraz z końcem roku. Inwestor co prawda może się starać o jej przedłużenie, ale o kosztach ewentualnej zwłoki nikt nie mówi.

- Ulicą Kościuszki do dworca nie da się już jeździć. Zerwany od kilku miesięcy asfalt, dziury, wyboje. Najwyższy czas z tym skończyć - denerwuje się Marek Kołoczko, dąbrowski kierowca.

- Codziennie przejeżdżam przez centrum miasta i pokonanie torowiska, a potem kocich łbów przy dworcu PKP to horror - mówi Andrzej Snopek, kierowca dużym stażem. - Inwestorowi może się nie spieszyć, ale skoro obiecał przebudowę dróg w centrum to powinien słowa dotrzymać.

Spółka Mayland Real Estate zapewnia jednak, że centrum Pogoria będzie gotowe na czas. Na razie nie wiadomo jednak, kiedy wykona dodatkowe prace, uzgodnione wcześniej z magistratem.

- Nie są to jakieś ogromne roboty drogowe, tak więc na pewno sobie z tym poradzimy. Nie widzę też na razie jakichś problemów z dotrzymaniem terminu zakończenia naszej inwestycji. Na razie prace przy budowie nie wyglądają ciekawie i nie są atrakcyjne wizualnie. Pogoria stanie bowiem na terenach poprzemysłowych, gdzie konieczne było odpowiednie zagęszczenie gruntu pod konstrukcję i parkingi oraz zamontowanie instalacji podziemnych. Jeszcze w tym roku będzie stawiana konstrukcja, a potem budowla będzie już rosła szybko - zapewnia Andrzej Jarosz z Mayland Real Estate.

W magistracie problemu specjalnie nie dostrzegają. - Mamy nadzieję, że terminy zostaną dotrzymane, a jeśli pozwolenie na użytkowanie pasa ruchu drogowego wygaśnie to inwestor może się starać o jego przedłużenie w przyszłym roku - mówi Anna Zubko z dąbrowskiego UM.

Piotr Sobierajski - Dziennik Zachodni
www.dabrowa.naszemiasto.pl
szer
Ah dobry artykuł... Mam nadzieje, że w tym roku coś zaczną robić, bo dużo czasu nie zostało :/.... I niech wkońcu zaczną ten układ komunikacyjny robić...

Btw. nie chce mi się już czekac na fotki, dlatego sam biore aparat i ide porobić pare zdjęć wink.gif
Zibar
A nie miało być otwarte wiosną 2008, a po łagodnej zimie być może grudzień 2007 ??
szer
Nie, nie :). Znaczy pierwotnie miała być wiosna 2008 roku :). Ale podczas wmurowania ten prezesina powiedział, że zaprasza na zakupy w grudniu 2008 roku
Zibar
To czemu się dziwicie, że sie "ślimaczy" ?
Przecież jak przygotują teren, to taką blaszaną budę postawią w miesiąc, a jeśli by przygotowali wszystko już teraz i maszyny wyjechały, to nawet ochrona nie pomoże i złomiarze zajeliby się ogrodzeniem i tym co wkopali po raz drugi w historii budowy CH. laugh.gif
szer
No juzprzynajmniej powinni fundamenty wylewać :/
szer
Oka jak powiedziałem, tak zrobiłem biggrin.gif. Przeszedłem się do centrum i porobiłem pare fotek. Większość jest od strony Sobieskiego... Jedno dwa zdjęcia tylko od strony wjazdu na budowe... Niestety mnie nie wpuścili. A musze powiedzieć, że dosyć duży ruch tam jest.... Kilka tirów wjeżdżało na teren budowy. Zwoziły jakieś elementy wink.gif. To cieszy. Próbowałem także zrobić zdjęcie z budynku na rogu 3Maja i Sobieskiego (tego bliżej centrum). Niestety nikt mi nie otworzył drzwi na klatke schodową :/... Zdjęć 15 w tym coś dla kibiców siatkówki wink.gif. Jest tam zdjęcie bilboardu od strony ul. Sobieskiego wink.gif

http://szer.fotosik.pl/albumy/257993.html
Sebastian22
QUOTE(szer @ Aug 28 2007, 14:58 ) *
Oka jak powiedziałem, tak zrobiłem biggrin.gif. Przeszedłem się do centrum i porobiłem pare fotek. Większość jest od strony Sobieskiego... Jedno dwa zdjęcia tylko od strony wjazdu na budowe... Niestety mnie nie wpuścili. A musze powiedzieć, że dosyć duży ruch tam jest.... Kilka tirów wjeżdżało na teren budowy. Zwoziły jakieś elementy wink.gif. To cieszy. Próbowałem także zrobić zdjęcie z budynku na rogu 3Maja i Sobieskiego (tego bliżej centrum). Niestety nikt mi nie otworzył drzwi na klatke schodową :/... Zdjęć 15 w tym coś dla kibiców siatkówki wink.gif. Jest tam zdjęcie bilboardu od strony ul. Sobieskiego wink.gif

Fotki super! Dzięki. Co do budowy to widac ze cos sie tam jednak dzieje - po dlugim procesie zageszczania gruntu teraz kolej na kanalizacje i przewody. Jedynie co smutne na tych obrazkach to ten budynek po policji - taka rudera sie z niego zrobila....
szer
Nom dzieje się... Jak patrzałem zza blachy (płotu) to dosyć dużo sprzętu było, dużo ludzi... Zwożą sprzęt, zwożą piach... Fakt smuci ten budynek :/... Ciekawe czy go wyremontują, czy dalej będzie ruderą :/... Choć przy takim CH Pogoria taki niewyremontowany budynek wyglądałbym dosyć....dziwnie...

Oby prace się zaczynały, jeśli naprawde chcą w tym roku postawić pierwsze elementy Pogorii
kursor
QUOTE(szer @ Aug 28 2007, 14:58 ) *
... Zdjęć 15 w tym coś dla kibiców siatkówki wink.gif. Jest tam zdjęcie bilboardu od strony ul. Sobieskiego wink.gif

witam!

nie ma to jak się podpiąć pod jakiś sukces nie ważne czyj ale za chwilę będzie także i "mój" zwłaszcza gdy wybory za pasem - chyba chwyt poniżej pasa:)

czy widzieliście ich kiedykolwiek na meczach? ja niestety nigdy

pozdro
szer
Tych panów ja nigdy nie widziałem na meczach xD. Ale to już inna bajka...

Jak mi się jutro zachce to się przejdę popatrzeć co tam robią wink.gif
michu
Owi panowie podpieli sie tez pod awans Zagłębia do OE (w S-cu widziałem bilbord z gratulacjami).

Co do budowy - dziwnie wysoko wystaja studzienki kanalizacyjne.
szer
Dzisiaj już troche mniejszy ruch był na budowie... Chyba dwie koparki pracowały na samym końcu budowy, tam gdzie ma być parking. Bardzo dużo rur zostało zwiezionych i jeszcze jakieś metalowe płyty... Nie wiem do czego to jest. Mam nadzieje, że we wrześniu zaczną pracować wkońcu.... Bo ile to miesięcy można utwardzać teren...
rako
witam,
Wie ktoś moze cos wiecej odnosnie multipleksu w Dąbrowie? jakis czas temu były pogłoski ze bedzie to cinema city.
Pani w Maylad która zajmuje sie wynajmem powierzchni urzytkowych w c. h. Pogoria nie chciała mi udzielic takiej informacji. Apropo wynajmu lokali ceny wynajmu 1 m kw są od 20 -50 euro troche kosmos moim zdaniem. ponoc 80 procent powierzchni jest juz wynajętych.
szer
Ta ponoć tongue.gif... Nie wiadomo nic... No o Cinema City pogłoski w necie chodzą tongue.gif. Przynajmniej chodziły kiedyś :)... Na wikipedii w hasłe Cinema City w planowanych kinach była Dąbrowa Górnicza, teraz jej nie ma... Zobaczymy kto to będzie... Byle nie helios...
KAMAZ
Byle nie helios... ???? Why?
szer
Helios mnie nie przekonuje, jest troche droższy niż cinema... Wogóle dla mnie klimat jest lepszy w cinema city, ale to zależy od danej osoby... No i heliosa mamy w Sosnowcu i Katowicach.

Bym zapomniał napisać wink.gif. Przechodziłem dzisiaj obok i widziałem, że przywieźli betonowe elementy kanalizacji :). Część parkingu na końcu jest w miare równa :)... Hmmm albo mi się zdaje, albo zaczynają wkońcu pracować xD
Arbas
Słyszałem, że kino ma się nazywać "ARS-POGORIA".
Dla mnie w porządku.
Sebastian22
QUOTE(Arbas @ Sep 3 2007, 20:03 ) *
Słyszałem, że kino ma się nazywać "ARS-POGORIA".
Dla mnie w porządku.

To nie bedzie jednak kina ze znanych sieci? Zresztą mi tam ganz egal i to nie chodzę. Byle by dali wiecej konkretnych newsow na stronce bo ta dogorywa od kilku miesiecy! Co dalej z realem przy katowickiej? Ile sprzedanych juz powierzchni i komu? Brak konkretow!
szer
Nie wiem czy się cieszyć czy płakać? Hmmm nazwa kina jest dobra, tylko żeby był repertuar, który skusi ludzi do przyjścia... Co do braku informacji to troche może niepokoić... Nie wiemy nic na temat Reala przy katowickiej, podobno wynajęte jest 70%? No jesli te firmy co sa na stronie to wszystkie to widać ile ich jeszcze będzie :/
vacu
QUOTE(Sebastian22 @ Sep 3 2007, 18:35 ) *
... Co dalej z realem przy katowickiej?...

Kilka dni temu słyszałem plotkę, że Real ma zostać "przeniesiony" do Pogorii natomiast w starym miejscu ma być jakiś magazyn/centrum przeładunkowe czy coś takiego. Nie wiem jednak skąd to info pochodzi, może to tylko plotka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.