Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CH Pogoria
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52
Sebastian22
Dziś jadąc do pracy rano widziałem jak robotnicy robili coś w parku, a jak wracałem to zauważyłem że przybyło troche konstrukcji na wieży-reklamowej, na samym czubku pojawiły się nowe elementy kratownicy.
Maryhna
@mgmisiek nie wydawało Ci się :/
szer
Nowe wizualizacje: snf (51).gif
Mick
Rozmawiałem ostatnio z gościem, który zajmuje się wykończeniówką takich butików w centrach handlowych. No i wg niego nie dadzą rady zdążyć z otwarciem przed końcem listopada.
I choćby przyszło tysiąc atletów
I każdy zjadłby tysiąc kotletów,
I każdy nie wiem jak się wytężał,
To na Święta najwcześniej / i już bez rymu/.
syzio
Bardzo fajne te drzewka smile2.gif
Sebastian22
No wizualizacje fajne - takie centrum zgodne z naturą blink.gif A to czy zdążą czy nie to nie wiemy jak w środku to niema co oceniać....wg mnie powinni zdążyć.
Maryhna
super te drzewka smile2.gif podświetlanie okrąglaka też smile2.gif
szer
Trochę trudno mi uwierzyć, że miesiąc opóźnień by był. Kary wykonawca jak i Mayland by musiał płacić...

Co do detali to podobają mi się wink.gif. Dużo nawiązań do dębu smile2.gif. Te pniaczki sądzę, że siedziskami będą więc fajne rozwiązanie ;d. Oryginalne
Drzewka także fajne. Pasują do wnętrza smile2.gif
Akwarium też jest ciekawym pomysłem. Ciekawe czy je zrobią i gdzie? Logicznie by było przy zoologicznym, by mogli się tym opiekować
luket
CYTAT(Mick @ śro, 17 wrz 2008 - 21:02) *
No i wg niego nie dadzą rady zdążyć z otwarciem przed końcem listopada.

Z tego co mi wiadomo, to sklepy cały czas się szykują (przynajmniej jeden wink.gif ) na otwarcie na 24 października...
:)
Fajne nowe wizualizacje. Te drzewka, akwarium, lampy i inne nowosci. No i mamy pierwsza wizualizacje z pietra.

Co do terminu otwarcia, to w Opolu nie byli na lepszym etapie, a zdazyli. W Slupsku chyba jeszcze gorzej, a otwarcie za tydzien.

Co do schodow na kladke, to mogly byc takiej samej szerokosci jak kladka i byloby troszke lepiej. Dzisiaj jest juz zamontowana czesc zadaszenia luku.

Co do CH to jest male okno z boku. Najpierw nie mialo byc wcale, potem mialo byc ogromne na cala sciane, a ostatecznie jest jedno malutkie.

Co do przejscia podziemnego to juz wszyscy napisali. Ja dodam od siebie, ze wymienione blachy na suficie od strony DH Centrum wygladaja gorzej od tych starych. Jakos niedbale zamontowane, powyginane itp. Oby w "glownej" czesci tunelu zostawili stare blachy, bo one sa chyba w lepszym stanie, niz te wymienione. Oswietlenie mialo byc nowe, a wyglada jak stare. Czerowne blachy na scianach mialy byc wymienione na kamien, a zostaly tylko pomalowane. Troche to wszystko niezrozumiale. Po co te plany i zapowiedzi? Podloga krzywa i brudna, miejmy nadzieje ze to poprawia. Dzisiaj jak szedlem wydawalo sie, ze juz chyba wszystkie sciany wymyte i wygladalo troche lepiej, niz na wczesneijszym etapie mycia. Jednak takie "odswiezenie" to wstyd. Co innego jakby to bylo jakies przejscie na peryferiach miasta.
Mick
Podobają mi się te drzewa w donicach. Powiedziałbym "mobilne drzewa" smile2.gif
Cenne nawiązanie inwestora do lokalnych uwarunkowań.
kot_mruczyslaw
tylko może tych nie wycofają po miesiącu... wink.gif...
ale akwarium mogli wmątować jakoś ciekawie w ścianę a nie tak o na środku postawić...
ArChi
no wizualizacje dobre, ale chyba wszyscy wiemy ze nigdy nie jest tak pieknie smile2.gif
szer
CYTAT(:) @ śro, 17 wrz 2008 - 23:36) *
Co do CH to jest male okno z boku. Najpierw nie mialo byc wcale, potem mialo byc ogromne na cala sciane, a ostatecznie jest jedno malutkie.

Chodzi o tą dziurę po prawej od wejścia? Tam będzie wielka oszklona klatka schodowa. Źle wnioskowaliśmy z wizualek, a na nich widać bardzo dobrze, że to nie jest wbudowane tylko tak na zewnątrz smile2.gif. Dlatego krąg wychodzi trochę dalej z tej strony ;d

Dzisiaj lali mini fundament pod winde na 3 Maja przy kładce. No zobaczymy co z tego będzie smile2.gif
najpierw miala byc sciana, potem wielkie preszklenie, a ostatecznie jakies male okienko

szer
Właśnie nie... To niby okienko to będzie wyjście z CH na klatkę schodową. Później zapewne dorobią szkielet i oszklą go. Bo jeszcze chyba tam będzie na to wyjście z kręgu. Zapewne będzie to też jedno z wyjść z kina. Ta wizualka trochę dziwnie to obrazuje.

I fotki: snf (51).gif
ArChi
a co bedzie ze stara komenda ?? bo tak mi sie przypomnialo patrzac na nowe fotki ??
szer
Co do komisariatu było wiele razy. Zostanie odnowiony i pod cele CH Pogoria pójdzie

A tu artykuł o remoncie w centrum:

CYTAT
Niepełnosprawni muszą poczekać aż powstaną windy, inaczej nie dostaną się do nowego Centrum Handlowego Pogoria

Od dłuższego czasu w centrum Dąbrowy Górniczej trwa gruntowny remont. Prace prowadzone są w zawiązku z jesiennym otwarciem budowanego Centrum Handlowego Pogoria. Okazuje się jednak, że przy planowaniu remontu nie wzięto pod uwagę potrzeb osób niepełnosprawnych. Chodzi szczególnie o przejście podziemne, usytuowane tuż pod rondem w centrum miasta.

Zapytani przez nas o remont przejścia pod kątem osób niepełnosprawnych przedstawiciele Urzędu Miasta w Dąbrowie Górniczej odsyłają do firmy Mayland.

- Za cały remont, czyli łącznie z torowiskiem linii tramwajowej oraz przejściem podziemnym odpowiedzialna jest firma Mayland. Miasto dostarcza tylko niezbędnych informacji potrzebnych do realizacji prac - tłumaczy Anna Zubko z dąbrowskiego magistratu. - W mieście większość budynków, w których znajdują się przychodnie jest dostosowanych do korzystania przez osoby niepełnosprawne. Podobnie jest w Szpitalu Specjalistycznym oraz siedzibie Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. Budynek UM jest także w pełni dostosowany do potrzeb niepełnosprawnych. Przy realizacji inwestycji budowlanych uwzględniane jest dostosowywanie ich takich wymogów. Tak było przy modernizacji przystanków autobusowych - dodaje Przemysław Kędzior.

Budowane centrum handlowe, jak i wszystkie budynki użyteczności publicznej muszą spełniać określone normy architektoniczne. Budynek zostanie przygotowany pod kątem niepełnosprawnych - zapewnia Andrzej Jarosz z Mayland Real Estate.

Pozostaje jednak problem, jak dostać się do budynku centrum, położonego pomiędzy ruchliwym rondem oraz niemniej ruchliwą ulicą Sobieskiego i jak przejść na drugą stronę ulic Kościuszki, Sobieskiego oraz Królowej Jadwigi. Jedynymi miejscami, dzięki którym osoby niepełnosprawne mogą się poruszać po centrum Dąbrowy Górniczej jest przejście podziemne pod rondem oraz nowo wybudowana kładka nad ulicą Sobieskiego. Jeżeli chodzi o przejście podziemne wygląda na to, że prace renowacyjne uwzględniały tylko walory estetyczne. W przesłanym do redakcji wykazie inwestycji i projektów dotyczących osób niepełnosprawnych nie ma mowy o praktycznie niedostępnym dla osób na wózkach przejściu podziemnym.

Natomiast odpowiedzialna za kładkę łączącą ulicę 3 Maja z Centrum Handlowym firma Mayland zapewnia, że tak jak w przypadku samego budynku, również kładka zostanie przystosowana pod kątem osób niepełnosprawnych. - W samym budynku osoby niepełnosprawne znajdą kompleksowe rozwiązania pomagające im swobodnie poruszać się po pasażu handlowym. Również od strony ulicy 3 Maja powstaną specjalne windy mające ułatwić osobą poruszającym się na wózkach inwalidzkich dostęp do budynku Pogorii - mówi Andrzej Jarosz.
Daniel Świderski - POLSKA Dziennik Zachodni
Sebastian22
Jakos od początku nie wydawało mi się aby w przejściu podziemnym miały być windy....no teraz już wiemy że nie będzie. Troche szkoda no ale cóź.
Dave
To przecież pewne, że nie zdąrzą do 24 paździa! Jak mają w miesiąc czasu zdąrzyć, skoro jeszcze tyle jest do zrobienia, jesze dorbze ścian nie pokryli wykończeniem, a co dopiero pewnie środek?
Moim zdanie otwarcie być może nastąpi o 24-go, ale tylko warunkowo a prace toczyć się będą dalej - i otwarcie kina (zwłaszcza tego!) też obstawiam, że będzie później niż 24-go!
Sebastian22
CYTAT(Dave @ pią, 19 wrz 2008 - 19:04) *
To przecież pewne, że nie zdąrzą do 24 paździa! Jak mają w miesiąc czasu zdąrzyć, skoro jeszcze tyle jest do zrobienia, jesze dorbze ścian nie pokryli wykończeniem, a co dopiero pewnie środek?
Moim zdanie otwarcie być może nastąpi o 24-go, ale tylko warunkowo a prace toczyć się będą dalej - i otwarcie kina (zwłaszcza tego!) też obstawiam, że będzie później niż 24-go!

Z tego co wiem to w środku ida prace pełną parą, nie wyobrażam sobie otwarcie Pogorii jako otwarcie reala a wszystkiego innego pozniej, to juz wolalbym przelozyc cale otwarcie. Mysle ze mayland nie zrobi tak bo ludzie którzy zobaczyli by ze CH swieci pustkami szybko drugi raz by sie tam nie wybrali....CH Karolinka podczas otwarcia miala juz wszystkie sklepy czynne, mysle ze otwierany Jantar 26.09 tez tak bedzie to i Pogoria też. Mam nadzieje że zdąża.
szer
Środek im raczej pójdzie szybko. Malowania i takie sprawy zostawiają, aż całkowicie zamkną CH to jest będzie już przeszklenie. By wilgoć się nie wdawała. Płytkami już miesiąc jak nie dwa temu wykładali w środku ;p
Kino już jadą z zewnątrz, od tyłu montowali urządzenia czy tam jakieś wentylatory... Jeżeli rzucą wystarczająco dużo ludzi to raczej zdążą. 10 października (wtedy prawdopodobnie ruszy strona www) będzie pewność czy otworzą 24 października
ArChi
z tego co pamietam, to plejada pozwolila sibie na to ze w dniu otwarcia dosc sporo sklepow bylo zamkniete i jakos na tym nie starcili smile2.gif no ale wiadomo ze najlepiej jak wszystko jest pootwierane tak jak np bylo otwarcie nowego pasazu M1 gdzie tylko jedno pomieszczenie gdzies na samym koncu bylo zamkniete smile2.gif patrzac na to co sie dzieje w CH Pogoria i tym co sie dzialo w M! z nowym pasazem to zdaza smile2.gif
Berket
A wiec i ja dam opinie o tym wszystkim.

Moze się i wyrobią na termin ale wykonanie tego wszystkiego będzie denne. Najbardziej mnie zaciekawiło te drzewa w CH Pogoria ładny pomysł. Wogole ładnie się prezentuje CH Pogoria tylko nie pasuje do reszty CENTRUM.

Co do przejścia które jest wykonane w słowach "szkoda slow" xD A wiec ;/ Raz ten kolor czy naszym miastem jest jakaś śliwka czy dąb moim zdaniem powinno byc to na zielono. Mi się zdaje ze powinni wszystko gładko mowie usunąć z tego przejścia ZAMKNĄĆ JE ! i robić od podstaw . Płytki i wogole. Myślałem ze z przejściem podziemnym pod rondem dorównamy Sosnowcu ;/ Ale z prac jakie są teraz wykonane i terminie jakim im został już czarno to widzę .

Zobaczymy jak się posuną do przodu.

Co do całego centrum :/ Kto wyraził zgodę na postawienie tego KEBABA przed pałacem ? Chyba PKZ jest zapisany do Rejestru Zabytków tak ? A robią z niego pośmiewisko. I jeszcze ten ekran LCD na reklamy ;/ Takie ma rusztowanie jak by w innym miejscu postawić nie mogli .

Wogole cala strona od strony parku powinna zostać w kostce brukowej wykończona. Slupy oświetleniowe wyglądają po przez te ogłoszenia tak paskudnie ze szkoda gadać .

Hmmm fontana a może inne określenie "brodzik" z tego co widzę na zdjęciach z planów CH Pogoria będą mieli ładniejsza fontane niż jest w centrum miasta. Wogole powinni usunąć te wszystkie Fast Food'y ;/ i inne paskustwa widząc inne miasta jeżdżąc do rodziny nasze miasto jest chyba najgorzej zadbanym.

Jeszcze jeżeli chodzi o kwiaty które co roku sa sadzone. Jak byście zobaczyli jakie pieniądze są wydawane na ten cel złapali byście się na głowę . W tamtym roku jeszcze to pamiętałem . Dowiem sie jeszcze raz i napisze wam no chyba ze wiecie.

Bede śledził ten temat i dawał nowe informacje jakie tylko zdobędę, zdjęcia itp.

Pozdrawiam .
Sebastian22
Od dziś działają wszystkie wyremontowane przystanki tramwajowe w Centrum. Na sobieskiego zaspawali kładkę na tymczasowe przystanki, natomiast przy PKZ nadal jest tymczasowe przejście to i ludzie znów czekali na starych miejscach:D mieli fajne miny jak tramwaj przejechal dalej laugh.gif

Dziś też odwiedziłem M1 - moje ulubione CH w regionie. Muszę powiedzieć że nowy pasaż jest super, bardzo szerokie przejście, ładdne wykończenie, fajne sklepy....
aston
CYTAT(Sebastian22 @ sob, 20 wrz 2008 - 15:29) *
Dziś też odwiedziłem M1 - moje ulubione CH w regionie. Muszę powiedzieć że nowy pasaż jest super, bardzo szerokie przejście, ładdne wykończenie, fajne sklepy....

i tylko jedna wada, czyli parking na którym było ciasno zanim go pomniejszyli i powiększyli sklep, praktycznie tylko w skrajnych jego częściach się da zaparkować, ale i tak uważam, ze jest lepiej niż było smile2.gif
Ciekawe jak ten parking koło Pogorii wypadnie w zderzeniu z rzeczywistością.
vacu
CYTAT(szer @ pią, 19 wrz 2008 - 17:45) *
Kino już jadą z zewnątrz, od tyłu montowali urządzenia czy tam jakieś wentylatory... Jeżeli rzucą wystarczająco dużo ludzi to raczej zdążą. 10 października (wtedy prawdopodobnie ruszy strona www) będzie pewność czy otworzą 24 października

Mam pytanko - było jakieś info, że kino ruszy razem z CH? Bo z tego co zauważyłem to w 8/10 przypadków kina ruszają miesiąc-dwa po otwarciu galerii, czasem zaczynają cokolwiek robić w środku dopiero po otwarciu reszty. Nie wiem dlaczego tak jest niestety ale dotyczy to zwłaszcza galerii w mniejszych miastach bądź nie będących w centrach dużych miast.

Co do otwarcia to imho będą jakieś 2 tygodnie opóźnienia a potem jeszcze prace będą trwały nocami nie wiadomo ile. Np. w Galerii Bałtyckiej przy budowie której pracowałem - owszem, otwarli na siłę w terminie (jesień zeszłego roku) ale jeszcze w te wakacje przy galerii stały kontenery a na 100% wiem, że znajoma ekipa prowadziła tam ostro prace jeszcze w czerwcu.

Co do kar to bym się tak nie przejmował, raz, że opóźnienia są zawsze tyl;ko zależy jak duże, po drugie Mayland na pewno się zabezpieczył odpowiednio w umowach (vide Pasaż Grunwaldzki, który otwarto na godzinę po czym zamknięto ponownie aby uniknąć płacenia kar, podobno skończyło się ugodami w sądzie)
Sebastian22
Hmm pewno masz racje z kinem - też nie sądze aby było czynne juz 24.10 ale mam nadzieje że większość sklepów będzie już działać normalnie (w miare).
michal_dg
Zrobiłem fotke w POGORI a dokładniej REALA smile2.gif

http://picasaweb.google.com/Michaldg1990/P...823408980611682

Sproboje jeszcze cos cyknąc jutro :]
Sebastian22
CYTAT(michal_dg @ pon, 22 wrz 2008 - 14:36) *
Zrobiłem fotke w POGORI a dokładniej REALA smile2.gif

http://picasaweb.google.com/Michaldg1990/P...823408980611682

Sproboje jeszcze cos cyknąc jutro :]

Hehe dzięki za foto widać postepy regały już nawet mają:D Postaraj sie o jeszcze jakieś:D Dziś przejezdzałem koło CH to robili, ale nic konkretnego nie zauważyłem, powoli jadą z kinem narazie zrobiona jest elewacja na skoku od strony dachu....
szer
No to o 18.00 wybiorę się rowerkiem do centrum. Może coś przyfocę. Ale jak co to będzie to komórka. Aparatu nie chce mi się brać smile2.gif

Lekko zblurowane (dla niewiedzących rozmazane) zdjęcia: snf (51).gif
co do tego ostatniego artykulu dotyczacego przejscia i niepelnosprawnych, stary cytat:

CYTAT
(...)
Remont przejścia podziemnego obejmie z kolei udrożnienie instalacji odwadniającej, wymianę okładzin blaszanych na kamienne, czyszczenie okładzin schodów, balustrad, posadzek, wymianę oświetlenia oraz zamontowanie czterech platform dla niepełnosprawnych. Czekamy obecnie na decyzję inwestora o rozpoczęciu prac - zapewnia Przemysław Kędzior z dąbrowskiego magistratu.
(...)

Takze cos tu nie gra. Nic nie bylo podpisane, a tyko obiecali i oszukali miasto? Czy niekompetencja informacyjna UM? Do tego DZ sie nie popisal, bo wiele artykulow dotyczacych przebudowy sie nie potwierdzilo. Ten nie jest jedynym dotyczacych przejscia. Bylo ich wiecej, niedawno jeszcze pisali znowu o zadaszaniu wejsc, na ktore czekamy.
Miala tez byc sygnalizacja swietlna. No chyba ze sie nie zrozumieli i chodzilo o ta tymczasowa dla tramwajow heh tongue.gif To tylko niektore przyklady.
michal_dg
New foto - Pogoria - REAL smile2.gif

http://picasaweb.google.com/Michaldg1990/R...oria23Wrzesnia#

Jutro beda lepsze ;]
Sebastian22
CYTAT(michal_dg @ wto, 23 wrz 2008 - 12:24) *
New foto - Pogoria - REAL smile2.gif

http://picasaweb.google.com/Michaldg1990/R...oria23Wrzesnia#

Jutro beda lepsze ;]

Dzieki za fotki, zawsze to coś:D

Dziś jadąc tramwajem widziałem jak kładą elewacje na kinie na ścianie od Sobieskiego. Położone było raptem kilka paneli, ale kolor jest fajny taki ciemny grafit.
NDDG umieścił 2 nowe fotki.

Aha bym zapomniał....rozwalają tymczasowe przejście-przystanek w Centrum.
Berket
Juz to zrobili ale drugi pas dalej jest nie dostepny dla kierowcow ; )
szer
Kurcze Sebastian powinieneś z aparatem jeździć ;d. Zaciekawiło mnie to kino. Skoro fajny grafitowy to powinno być ok smile2.gif. Jutro porcja fotosów (z aparatu)
to mamy swojego szpiega wewnatrz flm (7).gif

Oby elewacja kina byla taka jak na wizualizacjach. Najwazniejsze zeby byl ten wielki bilbord,a na reszcie te podswietlane paski.

Dziwne, ze do tej pory nie zostal jeszcze oszklony glowny swietlik, a dopiero zaczynaja. Czesc galerii znajdujaca sie pod nim jest najbardziej opozniona.
Sebastian22
CYTAT(:) @ wto, 23 wrz 2008 - 19:12) *
to mamy swojego szpiega wewnatrz flm (7).gif

Oby elewacja kina byla taka jak na wizualizacjach. Najwazniejsze zeby byl ten wielki bilbord,a na reszcie te podswietlane paski.

Dziwne, ze do tej pory nie zostal jeszcze oszklony glowny swietlik, a dopiero zaczynaja. Czesc galerii znajdujaca sie pod nim jest najbardziej opozniona.

No oby wyglądało jak na wuzualkach, Uśmieszku a masz kontakt z Krawcem? Bo jak sie go pytałem kilkanaście postów wstecz to pisał że będzie focił CH wewnątrz co miesiac 20-tego a dziś już 23. Moglbys podpytac czy beda nowe fotki? Dzięki.
Za 3 dni otwarcie drugiego CH Mayland, w Slupsku. Filmik sprzed tygodnia:

PS. Pewnie fotki wnetrz pojawia sie na ZI. Mam nr gg, napisze

Sebastian22
no jak w fabryce sie uwijają....widać jeszcze budowniczych (pan z rurą the best) ale też nieźle urządzają najemcy swoje sklepy...zwierzaczki w zoo natura już czekają heheee wydaje sie ze nie zdążą ale to tylko takie złudzenie....u nas mam nadzieje też tak będzie....przydał by sie taki mini-reportaż.
Master
PRZEJSCIE PODZIEMNIE- katastrofa

PRZEBUDOWA KOSCIUSZKI DO DWORCA - katastrofa

KŁADKA - daleka od ideału

UKŁAD KOMUNIKACYJNY- nie zmienił sie nic poza nowym asfaltem i kraweznikami

kamienice przy Kosciuszki niewyburzone, w miejscach tymczasowych prazystanków na Sienkiewicza, montowali stare barierki, obrapane , brudne

ten tłuczeń na torach tramwajowych też kończy sie nagle w dziwnym miejscu , zamiast dociągnąc jeszcze z 10 metrów do Sienkiewicza

wszystko mogło byc miliard razy lepiej, przy obecnym wygladzie przejscia podziemniego jestem zdecydowanie za powrtoem tam kupców
michal_dg
NEW Fotki - > Pogoria - Real cz. 3 laugh.gif

http://picasaweb.google.com/Michaldg1990/P...Real24Wrzesnia#
Sebastian22
CYTAT(michal_dg @ śro, 24 wrz 2008 - 12:20) *

No teraz jakość jest super, widze zasłonili wyjście na pasaż, szkoda.
luket
Dzisiaj kładli z pomocą dźwigu betonowe stopnie na kładce.. Miejmy nadzieję, że to będzie jeszcze wyłożone jakimś kamieniem, a nei tylko goły beton. Na dachu pogorii widać zaszklony niewielki świetlik (taki trójkatny), więc może neidługo wezmą się też za ten duży...
szer
Z dzisiaj: snf (51).gif
Sebastian22
CYTAT(luket @ śro, 24 wrz 2008 - 19:54) *
Dzisiaj kładli z pomocą dźwigu betonowe stopnie na kładce.. Miejmy nadzieję, że to będzie jeszcze wyłożone jakimś kamieniem, a nei tylko goły beton. Na dachu pogorii widać zaszklony niewielki świetlik (taki trójkatny), więc może neidługo wezmą się też za ten duży...

Za ten duży już się wzięli...zobacz fotki na www.dabrowa.pl
olo
To co się już treaz dzieje na Przybylaka to koszmar. A będzie jeszcze gorzej. Dziś "TIRy" mijały się na żyletkę.300 metrową ulicą jechałem ponad 5 min.
mary cha
CYTAT
Za 3 dni otwarcie drugiego CH Mayland, w Slupsku. Filmik sprzed tygodnia:

heheheh w sobote opuszczalem to centrum handlowe i szczerze mowiac to pracy przed nimi jeszcze w brud:D
film oczywiscie odpowiednio nakrecony i zmontowany

liczylem na wejscie do Pogorii jeszcze w tym tygodniu ale niestety przesunelo sie to na nastepny tydzien-wtedy postaram sie jakies foto wrzucic

pzdr
michal_dg
Nieoficjalnie blink.gif Doszły mnie słuchy ze CH Pogoria moze zostac otwarte po nowym roku... Podobno jakies problemy maja w papierach i nie wiadomo jak z tym bedzie. :/

To nie jest w 100% podane! Pozyjemy - zobaczymy biggrin.gif Ja jestem dobrej mysli. smile2.gif
Dave
Niemożliwe! Nie pozwoliliby sobie na pominięcie gorącego grudnia i okresu największych zakupów przed świętami! W to to nie wierzę i na pewno wtedy otworzą smile2.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.