CYTAT(:) @ sob, 25 paź 2008 - 14:46)

Z daleka szklane barierki na okregu wygladaja dosc fajnie i bardzo "lekko".
One chyba nie są szklane ino z takiej drobnej siatki metalowej. Ale widziałem tylko z auta więc mogę się mylić.
CYTAT(luket @ sob, 04 paź 2008 - 14:28)

Remont północnej jezdni nie dociera nawet do kładki, od tego tygodnia położona jest już ostatnia warstwa asfaltu, i kończy się dokładnie w miejscu gdzie zaczyna się przystanek tramwajowy "Sienkiewicza". Zostanie więc wielka kałuża szerokości lewego pasa tuz obok przystanku, za pomocą któej kierowcy regularnie oblewają oczekujących na tramwaj. Przed remontem przynajmniej przystanek od kałuży odgradzały blachy, teraz są zwykłe barierki.
Nową nawierzchnię dociągnięto pod stara kładkę ale poruszony przez Ciebie problem pozostaje. Geometria jest spieprzona - nadal woda zbiera się pod kołami i ochlapuje ludzi na przystanku. Mam nadzieję, że miasto im tego nie odbierze.
CYTAT(Mick @ wto, 28 paź 2008 - 01:45)

7.11. to rocznica Rewolucji Październikowej

W sam raz na duże wydarzenie w Zagłębiu.
O rany - szkoda, że nikt już o tym nie pamięta.
Byłby świetny happening edukacyjno-komercyjny. Ekipy rewolucjonistów pod czerwonymi sztandarami mogłyby rozdawać na mieście ulotki zapraszające do centrum, a może nawet podwozić taczankami.
CYTAT(szer @ śro, 29 paź 2008 - 02:10)

Zapomniałem dodać chyba jadną bardzo istotną rzecz jaką dzisiaj zauważyłem. Otóż w przejściu podziemnym, tam gdzie są te różowe(?) malowania na ścianie, przyklejali nowe płyty (płytki?) marmurowe(?).
Ciekawe czy komuś w Urzędzie miasta wpadło do głowy aby w przejściu "groszowym" kosztem zawiesić tablice kierunkowe przy wyjściach i zejściach. Albo żeby w tunelu umieścić rozkłady jazdy tramwajowe i autobusowe - jak w Sosnowcu. Mała rzecz, a bardzo by ucieszyła.

Już sam sobie odpowiadam - oczywiście, że nikt w UM o tym nie pomyślał.