Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CH Pogoria
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52
:)
bo nie dawaly, a tworzacy wizualki sami sobie "pozyczyli"
syzio
To przestępstwo biggrin.gif. Znak towarowy jest prawnie chroniony!
Dami7
Jak myślicie, czy ktoś z Maylandu zagląda na nasze forum???
Mieli by dostęp do opinii społecznej bez przeprowadzania kosztownych badań...
Sebastian22
Mysle ze jednak nie patrzą....a co do tych wizualek to wg mnie za bardzo bierzecie sobie detale do serca....pamietajce ze to TYLKO wizalizacja czyli jakie w programie byly materialy takie dali najbardziej zblizone. Popatrzeć wystarczy na wizualki a rzeczywiste projekty i zawsze bedzie spora różnica....
szer
Hmmmm można im podrzucić pomysł by wchodzili :). Ale nie wiem tak dokładnie... Może i czasami zerkają wink.gif.
pewnie, chyba ze juz sie obrazili bo byla i krytyka np poczawszy od tego konkursu na nazwe po historie starego budynku wink.gif
Jesli tak to pozdrawiamy

http://mayland.pl/artykul-a25.html

ten Pan jest u nas zarejestrowany pod nickiem "andjar":

Andrzej Jarosz
Dyrektor ds. Badań Rynku i PR
Mayland Real Estate
tel. : +48 22 546 98 76
fax : +48 22 564 98 98
E-mail : andrzej.jarosz@mayland.pl

szkoda ze mamy taki slaby kontakt (wlasciwie teraz to wogole) i nie dostalismy odpowiedzi na maila sad.gif
szer
Oj gdyby się Pan Jarosz mógł udzielać od czasu do czasu w temacie o CH Pogoria byłoby miodzio :). Oczywiście pozdrawiamy wszystkich xD

W sumie byłoby to bardzo dobrym wyjściem i dla nas i dla Maylandu. Mieli by stały kontakt z mieszkańcami DG i znali by nasze opinie, sugestie, itp. :). Wiedzieli by na co liczymy, na co nie, co sięspodoba, co dobrze przyjmie. Wkońcu kto wie więcej o mieście, jak nie sami mieszkańcy :)
pewnie boja sie za duzych wymagan, ktore chcielibysmy zeby spelnili, a opinie o tym co robia to przeciez maja. A szkoda. Na "poczatku" dostawalismy odpowiedzi na maile - przejrzyjcie poczatek watku - od tego Pana dostalismy niepublikowane nigdzie wizualki
szer
Tak wcześniej nam odpisywali i wielkie dziękuje im się należy za to :). Za wizualizacje też.... Ale czegóż oni mogą siębać? To oni inwestują, nie my... My tylko możemy podpowiedzieć co i jak... A gorąco zachęcam do współpracy z mieszkańcami :).
syzio
Powysyłałem maile do H&M i Zary. Ciekawe czy odpiszą. huh.gif
Bartek
Mayland szaleje jeśli chodzi o ilość projektów, m.in w Katowicach chcą zbudować biurowce na terenie parkingu przy CH 3 Stawy, w Zabrzu również centrum handlowe :) Oby im się udało :)
dodali jeszcze kilku

filip13
na stronie maylandu w liście zagranicznych najemców jest H&M, ale w polskiej już nie sad.gif
szer
Eeee bo H&M nie jest polską siecią handlową...
luket
Witam, bo to moj pierwszy post tutaj :)

Jeśli chodzi o empik, to na 90% będzie to tzw "średni" salon, czyli gdzieś o połowę mniejszy niż empik w Katowicach na Skargi (500 mkw o ile nic nie pokręciłem)
szer
Heheh o Empiku już pisaliśmy wcześniej (nawet zapodałem tabelke i stwierdziłem, że będzie to średni). Tak ma być 500m2 :). O 100 większy niż w Plejadzie (może to Wam zobrazuje wielkość dąbrowskiego)

I witamy kolegę na forum :)
olo
CYTAT(szer @ wto, 18 gru 2007 - 22:52) *
Heheh o Empiku już pisaliśmy wcześniej (nawet zapodałem tabelke i stwierdziłem, że będzie to średni). Tak ma być 500m2 :). O 100 większy niż w Plejadzie (może to Wam zobrazuje wielkość dąbrowskiego)

I witamy kolegę na forum :)

No to koralików pewnie nie będzie....
znowu aktualnili jpg z najemcami. Nie wklejam ponownie bo podminienili i wpojrzcie wyzej. wciaz jeszcze brakuje np Gymnasion. No i PKO BP dolaczylo - dobrze bo kolejki na Koscisuzki i w Golonogu straszne, do bankomatow trzeba sie wystac.
kwintosz
W dalszym ciągu nie ma popularnych Reserved, H&M, Cropp, Big Star wink.gif dziwne..
i przydałaby się Pizza Hut tongue.gif i kaaaawiarnie oraz ciaaaastkarnie!
... no i Adidasa, Pumy, Levi'sa, ... , KFC i Sphinxa...
kwintosz
Sphinx to podstawa! Adidasa dla mnie nie musi być.. "..dres, mam dres.." laugh.gif ale żałuje że nie ma Carry - niektóre fajne ciuszki mają (koszule). Na pewno i tak jeszcze dojdzie sporo tych sklepów, miejmy nadzieję, że akurat te które są nam przydatne, cobyśmy nie musieli w dalszym ciągu jeździć do innych miast. Ale oczywiście każdego się nie zadowoli.. sad.gif
tamte wymienilem jako znane a mi niepotrzebne, no moze Puma jeszcze, szczegolnie buty.
Ale za to bardzo bym chcial Sphinxa i dobrze jakby podpisali tez z Amrest http://www.amrest.pl/ - za jednym zamachem KFC, Pizza Hut, Burger King i do tego ewnetualnie jeszcze od nich Freshpoint a w Rodeo Drive raczej nie ma co liczyc i szczerze to w tym ostatnim nie bylem. Nie mowiac ze jeszcze wlasnie oni maja do Polski wprowadzac Starbucks ale to w DG to az nie do wiary heh...
Bartek
...i salonu Ferrari wink.gif
vacu
No to ja teraz zarzucę plotką: ponieważ pracuję przy budowie m.in. Saturnów/MM to często mam kontakt z ludźmi odpowiedzialnymi za budowę tych obiektów. No i dzisiaj właśnie rozmawiałem z gościem, który akurat zleca nam z ramienia MediaSaturn te roboty - powiedział mi, że w 2008 roku planują rozwój tych sieci w naszym regionie (w tym roku budowali się wszędzie tylko nie u nas - w sumie chyba 16 czy 18 marketów było w planach, nie wiem co z tego wyszło ale ja pracowałem przy 4) ale co ważniejsze - powiedział, że w planach na 2008 r. jest... MM w Dąbrowie :) Nie wiem na ile pewne jest to info - on twierdził, że pewne ale szczegółów żadnych zdradzić nie chciał...

Dlaczego w tym temacie o tym piszę - z tego co widzę to poza Pogorią nic takiego u nas nie powstaje więc czyżby zamiast Reala miał być MM? Zaraz chyba do Maylanda skrobnę maila :)

[Edycja]

Niestety:
CYTAT
<mayland@mayland.pl>: host mx01.agnat.pl[193.239.44.66] said: 550 Unknown user
(in reply to RCPT TO command)

więc na razie lipa...
Bartek
CYTAT(vacu @ śro, 19 gru 2007 - 18:17) *
Dlaczego w tym temacie o tym piszę - z tego co widzę to poza Pogorią nic takiego u nas nie powstaje więc czyżby zamiast Reala miał być MM? Zaraz chyba do Maylanda skrobnę maila :)

Byłoby czadowo biggrin.gif
Bralismy taka opcje pod uwage - w miejscu dawnego Reala - MM lub Saturn, pewnie z polowa a druga na cos innego. Albo pozostawienie Reala. Te 2 opcje nie wpuscilyby konkurencji. 3 - chyba mniej prawdopodobna opcja to oddanie tego miejsca.
Jest tez tajemnicza inwestycja maylandu nr 2, o ktorej pisal DZ. Niby juz jest pozwolenie na budowe i tu nic nie wiemy, czy mzoe planuja stworzyc obok park handlowy, podobnie jak w Opolu i tam moze bylby wlasnie MM.

Pisalismy kiedys do nich i bez odpowiedzi. W sprawie MM chyba najlepiej zapytac tu http://www.metrogroup.pl/servlet/PB/menu/1...10/contact.html

CYTAT(Bartek @ śro, 19 gru 2007 - 16:08) *
...i salonu Ferrari wink.gif

czemu sie smiejesz biggrin.gif

Starbucks wchodzi na poczatku roku i raczej na wielka skale, moze nawet kiedys bedzie tego tyle co McDonald'sow. Sphinx jest juz w mniejszych od DG miastach a restauracje AmRestu sa w wiekszosci CH.

Syzio lubi wysylac maile wiec moze by tak do wszystkich po kolei, zawsze jest kilka % szans na odp heh tongue.gif Przynajmniej moze ktos zaprzeczy

@vacu przycisnij goscia biggrin.gif
Sebastian22
No zobaczymy co z Realem na Katowickiej ale mysle ze na pewno nie zostawią go jak jest. Mysle ze MM czy Saturn powinien sie pojawic, bo Euro RTV AGD pozostawi troche niedosyt smile.gif
drugi zuraw jest juz stawiany
filip13
muszę iść zobaczyć na ta budowę bo dawno nie byłem. hmmm... albo zostanę, szer obiecywał fotki na niedziele tongue.gif
szer
Obiecałem i będą :). Chyba, że jeszcze w sobote mi się uda zrobić przed wyjazdem na mecz, to będą dzień wcześniej :)
szer
A tymczasem:

Sebastian22
No liczymy na fotki - mam nadzieje ze pokażą duzo zmian.

PS.
Jak ktos bedzie robil fotki Pogorii to niech cyknie ProLine'a. Ponoc sie tam wzieli za remont porządnie
Dave
te"tereny po byłej hucie"Bankowa" - eeeh... tak jakby jej już nie było! :["dąbrowszczanki" - ROTFL! biggrin.gif

filip13
zobaczymy czy mayland sprawdzi sie w sponsoringu smile.gif
jezeli tak to mógłby zostac sponsorem strategicznym, wiele klubów tak robi wink.gif
Sebastian22
No coz - moze dla nich to "cos" co zostalo to nie huta....hmmm wiekszosc ludzi piszacych na stronie Maylandu nigdy w zyciu nie byla w DG a budowe CH obserwuje z fotografii (byc moze z tych prywatnych fotek z naszego forum).
Bartek
Drugi żuraw stoi obok spalonej kamienicy, więc będzie wykorzystywany do budowy części kinowej i tego nowego budynku na miejscu spalonego budynku :)
Sebastian22
Ciekawe kiedy to wyburzą....
szer
Skoro żurawia postawili, to może niedługo :). Ogólnie widać postępy budowy co cieszy... Teraz tylko oglądać jak rośnie nam piąta Pogoria biggrin.gif
Karolyfer
Jakby ktoś miał info o wyburzaniu to pisać, chętnie bym popatrzył biggrin.gif jak i pewnie inne osoby :)
szer
Heh co do informacji o wyburzaniu będzie ciężko... Chociaż można się przejść pod brame główną i zapytać jakiegoś robola :).

Fotki będą jutro rano (dzisiaj niestetyczasu zabrakło)...

PeeS: fotki jednak dzisiaj. Przed wyjazdem do Bielska zoribłem fotki :) http://picasaweb.google.com/pogoriach/20071222
Tym razem poza zurawiem nie widac za bardzo postepow. Ciekawe czy muruja w mrozy i co z dalszym betonowaniem. Teraz sobie troche odpoczna
szer
Oj napewno odpoczną :). Hmmmm cóż postawili tylko żurawia i tyle z nowości ;d. Ale musimy być cierpliwi jeszcze napewno ruszą z kopyta! Tak teraz troche dziwnie wygląda jedna wymurowana ścianka laugh.gif
Sebastian22
CYTAT(szer @ nie, 23 gru 2007 - 13:04) *
Oj napewno odpoczną :). Hmmmm cóż postawili tylko żurawia i tyle z nowości ;d. Ale musimy być cierpliwi jeszcze napewno ruszą z kopyta! Tak teraz troche dziwnie wygląda jedna wymurowana ścianka laugh.gif

Dziwna ta scianka - rusztowanie zdemontowali a jakby robota nie dokonczona - widocznie bylo im potrzebne w innym miejscu. Postepy są moze nie tak widoczne ale widac np. że robili przy słupach koło wejścia i kina. Zuroaw drugi juz stoi wiec w pierwszych dniach stycznia pewno z powierzchni Ziemi zniknie Policja...teraz maja pewno wolne do nowego roku. Dzięki za fotki smile.gif
wczorajsze fotki nddg:

http://www.dabrowa.pl/DG_FOTO_2007/2007122...goria_zoja+.jpg

z gory widac teraz znacznie wiecej postepow. Przybylo konstrukcji dachu i nawet na koncu jest juz konstrukcja pod szyby
filip13
dopiero teraz uświadomiłem sobie gdy wyjrzałem za okno że odemnie ten żuraw widać biggrin.gif
filip13
kiedy nowe fotki? wink.gif
choć w sumie były święta to chyba duzo sie nie zmienilo wink.gif
Sebastian22
CYTAT(filip13 @ pią, 28 gru 2007 - 15:41) *
kiedy nowe fotki? wink.gif
choć w sumie były święta to chyba duzo sie nie zmienilo wink.gif

Mnie sie wydaje ze w tym roku niema sensu robic fotek - na pewno robota stoi wiec mysle ze pierwsze powinny byc ok. 10.01 no chyba ze komus sie nudzi bardzo...to nie zaszkodzi.
szer
Heh zobacze jak jutro mi się będzie nudziło ;p... Może podskocze do centrum i poszukam dogodnych lokacji (jakieś wyższe)...
olo
CYTAT(szer @ pią, 28 gru 2007 - 16:56) *
Heh zobacze jak jutro mi się będzie nudziło ;p... Może podskocze do centrum i poszukam dogodnych lokacji (jakieś wyższe)...

Nazwozili drzewek i tui w przeogromnych donicach. Ciekawe tylko po co?
Sebastian22
Widocznie juz je beda sadzic....np. w okolcach parkingu niech sie zadamawiaja smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.