:)
Mon, 17 Dec 2007 - 20:28
bo nie dawaly, a tworzacy wizualki sami sobie "pozyczyli"
syzio
Mon, 17 Dec 2007 - 20:29
To przestępstwo

. Znak towarowy jest prawnie chroniony!
Dami7
Mon, 17 Dec 2007 - 20:31
Jak myślicie, czy ktoś z Maylandu zagląda na nasze forum???
Mieli by dostęp do opinii społecznej bez przeprowadzania kosztownych badań...
Sebastian22
Mon, 17 Dec 2007 - 20:33
Mysle ze jednak nie patrzą....a co do tych wizualek to wg mnie za bardzo bierzecie sobie detale do serca....pamietajce ze to TYLKO wizalizacja czyli jakie w programie byly materialy takie dali najbardziej zblizone. Popatrzeć wystarczy na wizualki a rzeczywiste projekty i zawsze bedzie spora różnica....
szer
Mon, 17 Dec 2007 - 20:34
Hmmmm można im podrzucić pomysł by wchodzili :). Ale nie wiem tak dokładnie... Może i czasami zerkają

.
Mon, 17 Dec 2007 - 20:38
pewnie, chyba ze juz sie obrazili bo byla i krytyka np poczawszy od tego konkursu na nazwe po historie starego budynku

Jesli tak to pozdrawiamy
http://mayland.pl/artykul-a25.htmlten Pan jest u nas zarejestrowany pod nickiem "andjar":
Andrzej Jarosz
Dyrektor ds. Badań Rynku i PR
Mayland Real Estate
tel. : +48 22 546 98 76
fax : +48 22 564 98 98
E-mail : andrzej.jarosz@mayland.pl
szkoda ze mamy taki slaby kontakt (wlasciwie teraz to wogole) i nie dostalismy odpowiedzi na maila
szer
Mon, 17 Dec 2007 - 20:41
Oj gdyby się Pan Jarosz mógł udzielać od czasu do czasu w temacie o CH Pogoria byłoby miodzio :). Oczywiście pozdrawiamy wszystkich xD
W sumie byłoby to bardzo dobrym wyjściem i dla nas i dla Maylandu. Mieli by stały kontakt z mieszkańcami DG i znali by nasze opinie, sugestie, itp. :). Wiedzieli by na co liczymy, na co nie, co sięspodoba, co dobrze przyjmie. Wkońcu kto wie więcej o mieście, jak nie sami mieszkańcy :)
Mon, 17 Dec 2007 - 20:45
pewnie boja sie za duzych wymagan, ktore chcielibysmy zeby spelnili, a opinie o tym co robia to przeciez maja. A szkoda. Na "poczatku" dostawalismy odpowiedzi na maile - przejrzyjcie poczatek watku - od tego Pana dostalismy niepublikowane nigdzie wizualki
szer
Mon, 17 Dec 2007 - 20:47
Tak wcześniej nam odpisywali i wielkie dziękuje im się należy za to :). Za wizualizacje też.... Ale czegóż oni mogą siębać? To oni inwestują, nie my... My tylko możemy podpowiedzieć co i jak... A gorąco zachęcam do współpracy z mieszkańcami :).
syzio
Mon, 17 Dec 2007 - 21:04
Powysyłałem maile do H&M i Zary. Ciekawe czy odpiszą.
Bartek
Tue, 18 Dec 2007 - 11:31
Mayland szaleje jeśli chodzi o ilość projektów, m.in w Katowicach chcą zbudować biurowce na terenie parkingu przy CH 3 Stawy, w Zabrzu również centrum handlowe :) Oby im się udało :)
Tue, 18 Dec 2007 - 12:40
dodali jeszcze kilku
filip13
Tue, 18 Dec 2007 - 16:12
na stronie maylandu w liście zagranicznych najemców jest H&M, ale w polskiej już nie
szer
Tue, 18 Dec 2007 - 16:15
Eeee bo H&M nie jest polską siecią handlową...
luket
Tue, 18 Dec 2007 - 22:44
Witam, bo to moj pierwszy post tutaj :)
Jeśli chodzi o empik, to na 90% będzie to tzw "średni" salon, czyli gdzieś o połowę mniejszy niż empik w Katowicach na Skargi (500 mkw o ile nic nie pokręciłem)
szer
Tue, 18 Dec 2007 - 22:52
Heheh o Empiku już pisaliśmy wcześniej (nawet zapodałem tabelke i stwierdziłem, że będzie to średni). Tak ma być 500m2 :). O 100 większy niż w Plejadzie (może to Wam zobrazuje wielkość dąbrowskiego)
I witamy kolegę na forum :)
olo
Wed, 19 Dec 2007 - 09:55
CYTAT(szer @ wto, 18 gru 2007 - 22:52)

Heheh o Empiku już pisaliśmy wcześniej (nawet zapodałem tabelke i stwierdziłem, że będzie to średni). Tak ma być 500m2 :). O 100 większy niż w Plejadzie (może to Wam zobrazuje wielkość dąbrowskiego)
I witamy kolegę na forum :)
No to koralików pewnie nie będzie....
Wed, 19 Dec 2007 - 14:48
znowu aktualnili jpg z najemcami. Nie wklejam ponownie bo podminienili i wpojrzcie wyzej. wciaz jeszcze brakuje np Gymnasion. No i PKO BP dolaczylo - dobrze bo kolejki na Koscisuzki i w Golonogu straszne, do bankomatow trzeba sie wystac.
kwintosz
Wed, 19 Dec 2007 - 14:55
W dalszym ciągu nie ma popularnych Reserved, H&M, Cropp, Big Star

dziwne..
i przydałaby się Pizza Hut

i kaaaawiarnie oraz ciaaaastkarnie!
Wed, 19 Dec 2007 - 15:01
... no i Adidasa, Pumy, Levi'sa, ... , KFC i Sphinxa...
kwintosz
Wed, 19 Dec 2007 - 15:08
Sphinx to podstawa! Adidasa dla mnie nie musi być.. "..dres, mam dres.."

ale żałuje że nie ma Carry - niektóre fajne ciuszki mają (koszule). Na pewno i tak jeszcze dojdzie sporo tych sklepów, miejmy nadzieję, że akurat te które są nam przydatne, cobyśmy nie musieli w dalszym ciągu jeździć do innych miast. Ale oczywiście każdego się nie zadowoli..
Wed, 19 Dec 2007 - 15:21
tamte wymienilem jako znane a mi niepotrzebne, no moze Puma jeszcze, szczegolnie buty.
Ale za to bardzo bym chcial Sphinxa i dobrze jakby podpisali tez z Amrest
http://www.amrest.pl/ - za jednym zamachem KFC, Pizza Hut, Burger King i do tego ewnetualnie jeszcze od nich Freshpoint a w Rodeo Drive raczej nie ma co liczyc i szczerze to w tym ostatnim nie bylem. Nie mowiac ze jeszcze wlasnie oni maja do Polski wprowadzac Starbucks ale to w DG to az nie do wiary heh...
Bartek
Wed, 19 Dec 2007 - 16:08
...i salonu Ferrari
vacu
Wed, 19 Dec 2007 - 18:17
No to ja teraz zarzucę plotką: ponieważ pracuję przy budowie m.in. Saturnów/MM to często mam kontakt z ludźmi odpowiedzialnymi za budowę tych obiektów. No i dzisiaj właśnie rozmawiałem z gościem, który akurat zleca nam z ramienia MediaSaturn te roboty - powiedział mi, że w 2008 roku planują rozwój tych sieci w naszym regionie (w tym roku budowali się wszędzie tylko nie u nas - w sumie chyba 16 czy 18 marketów było w planach, nie wiem co z tego wyszło ale ja pracowałem przy 4) ale co ważniejsze - powiedział, że w planach na 2008 r. jest... MM w Dąbrowie :) Nie wiem na ile pewne jest to info - on twierdził, że pewne ale szczegółów żadnych zdradzić nie chciał...
Dlaczego w tym temacie o tym piszę - z tego co widzę to poza Pogorią nic takiego u nas nie powstaje więc czyżby zamiast Reala miał być MM? Zaraz chyba do Maylanda skrobnę maila :)
[Edycja]Niestety:
CYTAT
<mayland@mayland.pl>: host mx01.agnat.pl[193.239.44.66] said: 550 Unknown user
(in reply to RCPT TO command)
więc na razie lipa...
Bartek
Wed, 19 Dec 2007 - 18:37
CYTAT(vacu @ śro, 19 gru 2007 - 18:17)

Dlaczego w tym temacie o tym piszę - z tego co widzę to poza Pogorią nic takiego u nas nie powstaje więc czyżby zamiast Reala miał być MM? Zaraz chyba do Maylanda skrobnę maila :)
Byłoby czadowo
Wed, 19 Dec 2007 - 20:17
Bralismy taka opcje pod uwage - w miejscu dawnego Reala - MM lub Saturn, pewnie z polowa a druga na cos innego. Albo pozostawienie Reala. Te 2 opcje nie wpuscilyby konkurencji. 3 - chyba mniej prawdopodobna opcja to oddanie tego miejsca.
Jest tez tajemnicza inwestycja maylandu nr 2, o ktorej pisal DZ. Niby juz jest pozwolenie na budowe i tu nic nie wiemy, czy mzoe planuja stworzyc obok park handlowy, podobnie jak w Opolu i tam moze bylby wlasnie MM.
Pisalismy kiedys do nich i bez odpowiedzi. W sprawie MM chyba najlepiej zapytac tu
http://www.metrogroup.pl/servlet/PB/menu/1...10/contact.htmlCYTAT(Bartek @ śro, 19 gru 2007 - 16:08)

...i salonu Ferrari

czemu sie smiejesz

Starbucks wchodzi na poczatku roku i raczej na wielka skale, moze nawet kiedys bedzie tego tyle co McDonald'sow. Sphinx jest juz w mniejszych od DG miastach a restauracje AmRestu sa w wiekszosci CH.
Syzio lubi wysylac maile wiec moze by tak do wszystkich po kolei, zawsze jest kilka % szans na odp heh

Przynajmniej moze ktos zaprzeczy
@vacu przycisnij goscia
Sebastian22
Wed, 19 Dec 2007 - 20:32
No zobaczymy co z Realem na Katowickiej ale mysle ze na pewno nie zostawią go jak jest. Mysle ze MM czy Saturn powinien sie pojawic, bo Euro RTV AGD pozostawi troche niedosyt
Thu, 20 Dec 2007 - 14:33
drugi zuraw jest juz stawiany
filip13
Thu, 20 Dec 2007 - 15:08
muszę iść zobaczyć na ta budowę bo dawno nie byłem. hmmm... albo zostanę, szer obiecywał fotki na niedziele
szer
Thu, 20 Dec 2007 - 15:39
Obiecałem i będą :). Chyba, że jeszcze w sobote mi się uda zrobić przed wyjazdem na mecz, to będą dzień wcześniej :)
szer
Fri, 21 Dec 2007 - 18:36
A tymczasem:
Sebastian22
Fri, 21 Dec 2007 - 20:22
No liczymy na fotki - mam nadzieje ze pokażą duzo zmian.
PS.
Jak ktos bedzie robil fotki Pogorii to niech cyknie ProLine'a. Ponoc sie tam wzieli za remont porządnie
Dave
Fri, 21 Dec 2007 - 20:51
te"tereny po byłej hucie"Bankowa" - eeeh... tak jakby jej już nie było! :["dąbrowszczanki" - ROTFL!
filip13
Fri, 21 Dec 2007 - 20:58
zobaczymy czy mayland sprawdzi sie w sponsoringu
jezeli tak to mógłby zostac sponsorem strategicznym, wiele klubów tak robi
Sebastian22
Fri, 21 Dec 2007 - 20:58
No coz - moze dla nich to "cos" co zostalo to nie huta....hmmm wiekszosc ludzi piszacych na stronie Maylandu nigdy w zyciu nie byla w DG a budowe CH obserwuje z fotografii (byc moze z tych prywatnych fotek z naszego forum).
Bartek
Fri, 21 Dec 2007 - 21:11
Drugi żuraw stoi obok spalonej kamienicy, więc będzie wykorzystywany do budowy części kinowej i tego nowego budynku na miejscu spalonego budynku :)
Sebastian22
Fri, 21 Dec 2007 - 21:27
Ciekawe kiedy to wyburzą....
szer
Fri, 21 Dec 2007 - 21:34
Skoro żurawia postawili, to może niedługo :). Ogólnie widać postępy budowy co cieszy... Teraz tylko oglądać jak rośnie nam piąta Pogoria
Karolyfer
Fri, 21 Dec 2007 - 23:21
Jakby ktoś miał info o wyburzaniu to pisać, chętnie bym popatrzył

jak i pewnie inne osoby :)
szer
Sat, 22 Dec 2007 - 13:18
Heh co do informacji o wyburzaniu będzie ciężko... Chociaż można się przejść pod brame główną i zapytać jakiegoś robola :).
Fotki będą jutro rano (dzisiaj niestetyczasu zabrakło)...
PeeS: fotki jednak dzisiaj. Przed wyjazdem do Bielska zoribłem fotki :)
http://picasaweb.google.com/pogoriach/20071222
Sun, 23 Dec 2007 - 13:01
Tym razem poza zurawiem nie widac za bardzo postepow. Ciekawe czy muruja w mrozy i co z dalszym betonowaniem. Teraz sobie troche odpoczna
szer
Sun, 23 Dec 2007 - 13:04
Oj napewno odpoczną :). Hmmmm cóż postawili tylko żurawia i tyle z nowości ;d. Ale musimy być cierpliwi jeszcze napewno ruszą z kopyta! Tak teraz troche dziwnie wygląda jedna wymurowana ścianka
Sebastian22
Sun, 23 Dec 2007 - 15:05
CYTAT(szer @ nie, 23 gru 2007 - 13:04)

Oj napewno odpoczną :). Hmmmm cóż postawili tylko żurawia i tyle z nowości ;d. Ale musimy być cierpliwi jeszcze napewno ruszą z kopyta! Tak teraz troche dziwnie wygląda jedna wymurowana ścianka

Dziwna ta scianka - rusztowanie zdemontowali a jakby robota nie dokonczona - widocznie bylo im potrzebne w innym miejscu. Postepy są moze nie tak widoczne ale widac np. że robili przy słupach koło wejścia i kina. Zuroaw drugi juz stoi wiec w pierwszych dniach stycznia pewno z powierzchni Ziemi zniknie Policja...teraz maja pewno wolne do nowego roku. Dzięki za fotki
Mon, 24 Dec 2007 - 11:58
filip13
Mon, 24 Dec 2007 - 16:47
dopiero teraz uświadomiłem sobie gdy wyjrzałem za okno że odemnie ten żuraw widać
filip13
Fri, 28 Dec 2007 - 15:41
kiedy nowe fotki?
choć w sumie były święta to chyba duzo sie nie zmienilo
Sebastian22
Fri, 28 Dec 2007 - 15:50
CYTAT(filip13 @ pią, 28 gru 2007 - 15:41)

kiedy nowe fotki?
choć w sumie były święta to chyba duzo sie nie zmienilo

Mnie sie wydaje ze w tym roku niema sensu robic fotek - na pewno robota stoi wiec mysle ze pierwsze powinny byc ok. 10.01 no chyba ze komus sie nudzi bardzo...to nie zaszkodzi.
szer
Fri, 28 Dec 2007 - 16:56
Heh zobacze jak jutro mi się będzie nudziło ;p... Może podskocze do centrum i poszukam dogodnych lokacji (jakieś wyższe)...
olo
Fri, 28 Dec 2007 - 18:03
CYTAT(szer @ pią, 28 gru 2007 - 16:56)

Heh zobacze jak jutro mi się będzie nudziło ;p... Może podskocze do centrum i poszukam dogodnych lokacji (jakieś wyższe)...
Nazwozili drzewek i tui w przeogromnych donicach. Ciekawe tylko po co?
Sebastian22
Fri, 28 Dec 2007 - 19:51
Widocznie juz je beda sadzic....np. w okolcach parkingu niech sie zadamawiaja
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.