Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CH Pogoria
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52
:)
CYTAT(szer @ sob, 26 sty 2008 - 14:56) *
Co do kina to napewno podciągną je w górę wink.gif. Conajmniej drugie tyle ;p.

O wiele wyzej. Do tego co jest dojdzie jeszcze ok 2,5 raza wiecej. Razem bedzie jakby 3,5 poziomow.
To jest przeciez tylko ta wezsza podstawa

szer
A tak, tak na to nie spojrzałem smile2.gif. Fakt będą conajmniej 3 poziomy na kino smile2.gif. Hehe smile2.gif. Teraz czekać jak pojadą w góre z drugim poziomem smile2.gif
Dokladnie wysokosciowo to ponad 3 poziomy ale rzeczywiscie wydaje sie ze beda 2. Na parterze pod kinem duzy sklep a kino chyba na 1 poziomie, bo przeciez sale musza byc duzo wyzsze, akurat z takie 2 poziomy normalnego pietra. Z zewnetrznego wygladu wydaje sie znana orientacja sal. Tam gdzie jest szerzej u gory, tam bedzie tyl a ekrany po drugiej (rzedy beda sie piely od lewej do prawej).
Zreszta kiedys byl przekroj wnetrza na starej stronie. Nie wiem czy zapisalem sobie na dysk, a jesli tak to nie wiem czy znajde.
Chociaz nie wiem jak tam na jednym poziomie wejdzie az 5 sal. Moze jakos pokombinuja i te male beda na 2 poziomach a wielkie na jednym. Kto wie.
olo
Biorąc pod uwagę ostatnie doniesienia o spadających sufitach wymyśliło mi się hasło powitalne na listopad
WSZYSTKO PIĘKNIE WSZYSTKO ŁADNIE PÓKI COŚ NA ŁEB NIE SPADNIE.
ŻARTOWAŁEM rolleyes.gif
Sebastian22
CYTAT(olo @ nie, 27 sty 2008 - 00:45) *
Biorąc pod uwagę ostatnie doniesienia o spadających sufitach wymyśliło mi się hasło powitalne na listopad
WSZYSTKO PIĘKNIE WSZYSTKO ŁADNIE PÓKI COŚ NA ŁEB NIE SPADNIE.
ŻARTOWAŁEM rolleyes.gif

Kiepski żart wink.gif A tym czasem szer dodał kolejne fotki z dziś - tym razem są od tyłu. smile.gif
szer
Hehe fakt dodałem ^^... Pogoda była powiem do dupy ;|. Ale jak już wyszedłem z domu to głupio było wracać bez żadnej zdobyczy ;p

Foty: http://picasaweb.google.com/pogoriach/20080127

Jak widać teraz skupili się tyłem Reala, czyli kładą panele no i kinem smile2.gif. Przy realu widać już jak będą drzwi tam ;p. Kino też rośnie co bardzo cieszy. Dzisiaj zupełnie nic się tam nie działo... Nawet ochroniarzy nie widziałem, a brama otwarta ;p

Tak pozatym w niektórych miejscach ogrodzenie nieźle się wykrzywiło... W moim stałym miejscu tak fajnie się wykrzywiło, że więcej widać... No i byle dzieciak może wskoczyć na budowe...
Sebastian22
Na stronie Pana Darka również nowe fotki budowy oraz okolic. (www.dabrowa.pl)
syzio
Mam takie dziwne pytanie tongue.gif. Czy to jest ostateczna wysokość Pogorii? Zamontowane jest na dach już okno (widoczne także na wizualizacji)
szer
W tamtych rejonach tak smile2.gif. Ale na wizualkach widać, że dach ma rózne poziomy smile2.gif. Pozatym jeszcze kino podskoczy, przy głównym wejściu też pójdzie w górę. Trzeba jeszcze troche poczekać, aż się dach ukształtuje smile2.gif
mydliczek
Wyburzają komisariat od rana.

Żarcik laugh.gif
Padziu
CYTAT(mydliczek @ pon, 28 sty 2008 - 14:05) *
Żarcik laugh.gif

ale śmieszne laugh.gif laugh.gif laugh.gif naprawdę dawno sie tak nie uśmiałem naprawde

kłamałem cool.gif
mydliczek
CYTAT(Padziu @ pon, 28 sty 2008 - 20:32) *
Powód Edycji: Mod: bez takich panowie, trzymajmy się tematu.. żartownisie..

heh no sorki, sorki ale poniosło mnie, bo co niektórzy jakby tam mogli to by spali na tej budowie. Jak ktoś chce namiot to pożyczę. Będą fotki z budowy kilka razy na dzień wink.gif najlepiej jakby tam były kamerki zamontowane to by można było obserwować nawet 24h/dobę rolleyes.gif ciekawie mnie to, ciekawie mnie tamto...ciekawość ludzka rzecz wink.gif

A dla ciekawych podaję info, że rośnie już drugi poziom kina i w paru miejscach wystają już pręty na kolejną, taką samą wysokość.
Padziu
CYTAT(mydliczek @ śro, 30 sty 2008 - 18:30) *
heh no sorki, sorki ale poniosło mnie, bo co niektórzy jakby tam mogli to by spali na tej budowie. Jak ktoś chce namiot to pożyczę. Będą fotki z budowy kilka razy na dzień wink.gif najlepiej jakby tam były kamerki zamontowane to by można było obserwować nawet 24h/dobę rolleyes.gif ciekawie mnie to, ciekawie mnie tamto...ciekawość ludzka rzecz wink.gif

A dla ciekawych podaję info, że rośnie już drugi poziom kina i w paru miejscach wystają już pręty na kolejną, taką samą wysokość.

To dla niektórych byłby całkiem dobry pomysł z tymi kamerkami - takie reality show i by wtedy było widać kto sie obija biggrin.gif
A tak dla porownania idzie im obecnie budowa w Opolu (otwarcie w sierpniu):

a tak drugi ich obiekt w Opolu (obok, otwarcie w 2008)

Padziu
ciekawe czy im sie uda wyrobić w czasie w Opolu i kiedy poznamy jakąś bliższa datę otwarcia CH Pogoria a nie "jesień 2008"
przeciez znamy - listopad

Otwarcie w Opolu tez bedzie dla nas ciekawe - zobaczymy czy tak jak obiecywali hipermarkety Real beda na nowych "zasadach"
Padziu
CYTAT(:) @ śro, 30 sty 2008 - 19:17) *
przeciez znamy - listopad

Otwarcie w Opolu tez bedzie dla nas ciekawe - zobaczymy czy tak jak obiecywali hipermarkety Real beda na nowych "zasadach"

a jak uśmieszku odniesiesz sie do propozycji zamieszczenia kamer na budowie??? Nie oglądał byś nowatorskiego reality show???
Co by w tym bylo nowatorskiego? Jak na DG to tak, ale na bardzo wielu budowach w kraju takie kamerki sa od dawna. Ja wiem czy potrzebne - niewiele w nich widac, ale ogolny zarys postepow to juz tak.
Napisz do Mayland, pewnie z 1% szans na sukces.
Padziu
CYTAT(:) @ śro, 30 sty 2008 - 19:42) *
Co by w tym bylo nowatorskiego? Jak na DG to tak, ale na bardzo wielu budowach w kraju takie kamerki sa od dawna. Ja wiem czy potrzebne - niewiele w nich widac, ale ogolny zarys postepow to juz tak.
Napisz do Mayland, pewnie z 1% szans na sukces.

ale mi bardziej chodziło o dobrej klasy kamery żeby było widać kto co i jak tam robi
szer
Za drogi sprzęt ;p. Raczej byłaby to zwykła przymysłówka, choćby taka jak w gliwickim forum była smile2.gif. Albo coś takiego jak jest przy Pogorii 4 smile2.gif

Co do soboty to nie wiem czy fotki będą ;p. Może zrobie w tygodniu przyszłym, ale nie wiem czy w sobote.

No i kamerki to nie reality-show, bo jakoś im na to nie pozwala ;p. Raczej służą temu, by mieszkańcy mogli zobaczyć jak idą postępy wink.gif.
Peterek
Hmmm... jakoś tak mnie naszło, że nadal nie znamy pełnej listy najemców i Mayland dawno nie chwalił się niczym nowym.
Oby tylko się nie okazało, że nie ma się czym chwalić...
szer
Może poprostu jakaś tajemnica handlowa i tyle ;p. Już powinni mieć prawie wszysto wynajęte wink.gif. Ja czekam na nowy biuletyn ^^
maseur
CYTAT(mydliczek @ pon, 28 sty 2008 - 12:05) *
Żarcik laugh.gif

ok, a tak poważnie, bo nie pilnowałem na bieżąco, jakie są aktualne plany co do 'komisariatu"? nadal ma być wyburzony?
szer
No wg planów ma być wyburzony i zostanie wybudowany nowy budynek :-). W końcu po to spłonął ten komisariat ;p
maseur
CYTAT(szer @ czw, 31 sty 2008 - 20:13) *
No wg planów ma być wyburzony i zostanie wybudowany nowy budynek :-). W końcu po to spłonął ten komisariat ;p

dokładnie, wszyscy chyba wiemy z jakich powodów spłonął "komisariat" i kamienica na rogu Kościuszki i Sobieskiego dry.gif tylko akurat Komisariatu szkoda, ładny architktonicznie i ze swoją historią budyneczek w którym można było zrobić np. stylową restaurację wink.gif
szer
Może i ten komisariat miał swoje walory :-). Był zabytkowy, z ciekawą architekturą, ale nie pasował do koncepcji CH Pogoria... Znaczy się dla mnie nie pasował... Bo jak się patrzało na te wizualki to tak z dupy strony to wyglądało...

No ale cóż zdarzyło się więc żyć przeszłością nie można :-)
grzegorz475
witam dla zaintersowanych fotkami z budowy fotorelacja na mojej stronce
Dzieki, dawno nie bylo nowych. Jednak malo widac bo male, szkoda ze nie przynajmniej 800x600
Chyba z niedzieli?
Sebastian22
CYTAT(grzegorz475 @ wto, 05 lut 2008 - 11:04) *
witam dla zaintersowanych fotkami z budowy fotorelacja na mojej stronce

Dzięki za fotki, choć teraz jakby postępów nie widać zbytnio to pewno robią coś.
szer
No panowie nie narzekajcie ;p. Fotki z budowy postaram się wrzucić jutro i na pewno w sobotę wink.gif. Fotki jak to u mnie bywa są duże ;p. Hehe smile2.gif.

Dzisiaj przechodziłem obok budowy i widziałem, że nawet pracowali smile2.gif. żurawie w pracy, robotnicy coś robili na dachu smile2.gif.
Zabrali sie za park od strony Przybylaka. Zrywaja stare asfaltowe alejki, a na paletach chyba nowe krawezniki do alejek
szer
Potwierdzam! Zabrali się za park. Będąc koło godziny 15 w centrum widziałem koparke smile2.gif. Wytyczyli już jedną ścieżkę, a przy ulicy leży troche krawężników smile2.gif. Fotki będą niedługo of course smile2.gif

No i od tyłu zaczęli robić wejście. Postawili stalową konstrukcję

foty: http://picasaweb.google.pl/pogoriach/20080206
Sebastian22
CYTAT(szer @ śro, 06 lut 2008 - 15:46) *
Potwierdzam! Zabrali się za park. Będąc koło godziny 15 w centrum widziałem koparke smile2.gif. Wytyczyli już jedną ścieżkę, a przy ulicy leży troche krawężników smile2.gif. Fotki będą niedługo of course smile2.gif

No i od tyłu zaczęli robić wejście. Postawili stalową konstrukcję

foty: http://picasaweb.google.pl/pogoriach/20080206

No fajnie - widać jakieś postepy w infrastrukturze, pewno po położeniu alejek wezmą sie za drogi. Ciekawi mnie to że policja nadal stoi no i czekamy na kolejne newsy.
A ja znalazlem u siebie plan wnetrza i wrzucam, bo na nowej stronie Mayland juz go nie ma

szer
Przeglądam sobie stronkę Mayland RE i zauważyłem, że Opolska Karolinka i Wrocławska Idylla mają swoje filmiki promocyjne... Dziwne, że Pogoria nie ma. Z ich projektów Pogoria wydaje się być bardziej interesująca i bardziej zaawansowana smile2.gif. Wkońcu to nie jest zwykły blaszak w centrum miasta... Może i filmiku się kiedyś doczekamy ^^
Te filmiki sa od poczatku na nowej stronie. Moze chcieli tylko dla najwiekszych projektow. Skoro nie dali to ich nie maja. To tez reklama dla najemcow, a teraz gdy prawie wszyscy juz sa znani, nie maja po co sie trudzic tongue.gif
Jesli chodzi o renome firm architektonicznych to nie ma nawet co porownywac Chapman Taylor z ta Blue Architekura, stworzona dla inwestora tylko na polskie potrzeby.
Najlepszy tekst na stronie Mayland o Pogorii heh sml (3).gif
"zaprojektowany przez Chapman Taylor, Saguez, po prostu najlepszy"
syzio
CH Pogoria zarejestrowane w Warszawie?
snf (51).gif TUTAJ

Osoby zarządzające huh.gif
ALARCON PHILIPPE HENRI PREZES ZARZĄDU huh.gif
GUEN YAN PATRICK CZŁONEK ZARZĄDU huh.gif
KIEŁBICKI MACIEJ JÓZEF CZŁONEK ZARZĄDU huh.gif
szer
Bardzo możliwe, że w Warszawie skoro Mayland RE ma tam siedzibę ;p. Bo by im się chciało jechać do Dąbrowy zarejestrować w sądzie ;p

Co do fotek to niedługo postaram się wybyć do centrum z aparatem ;p.
Sebastian22
Dzis ladna pogoda na focenie....
syzio
Ale zarządzają inne firmy. Brak Mayland RE
szer
Jak inne firmy? GUEN YAN PATRICK napewno jest z Mayland RE ;p. Zaraz wrzuce fotki. Z tyłu nic się nie działo, więc nic nie cyknąłem.

http://picasaweb.google.pl/pogoriach/20080209
syzio
Ups fight (3).gif Adres taki jak Mayland-a
mydliczek
Na plakacie i w informacjach jest napisane, że będzie 90 sklepów, te 7 restauracji, kino itp. Na liście najemców naliczyłem ponad 50 sklepów. To znaczy, że część powierzchni jest nadal nie wynajęta i można się spodziewać kolejnych marek? Brakuje trochę takich znanych sklepów jak House, Reserved, H&M, Deichman, Intersport itp. W najemcach np. Karolinki są one podane. To znaczy, że już nie ma szans na pojawienie się ich u nas i rozmowy są zakończone? Brakuje prawie 40 sklepów.
syzio
Mi się wydaje, że to są tylko przykładowe marki. Nie zaprezentowali wszystkich.
szer
Wszystkie napewno nie są wymienione... Nie 90 sklepów, a 90 punktów usługowych, sklepików, restauracji itd razem wziętych ;p. Od 90 odejmij tych 7 restauracji, kino, i bodajże Reala, fitnessa i wyjdzie liczba pozostałych sklepików.

Spokojnie dawno nie aktualizowana ta lista, a podobno już całość jest wynajęta... Co do H&M jakby miał być, to już dawno by się tym pochwalili. O niektórych innych markach można dowiedzieć się z artykułów prasowych

Aha z Małpi Gaj jak widać się wzięli. Dwie ścieżki już zrobione (tj. położone krawężniki i nasypany piach do wyrównania). Oby tylko behatonu nie użyli, bo jak to zrobią to tam pójdę i go wyrwę.
Ja mam nadzieje ze ten park dopieszcza. Jest przeciesz taki malutki i w samym centrum. Oby alejki byly wylozone przynajmniej tak jak chodnik kolo bazyliki, postawili fajne oswietlenie i lawki.
marcin.p
CYTAT(szer)
Oby tylko behatonu nie użyli, bo jak to zrobią to tam pójdę i go wyrwę.

Lepiej nie! W sosnowcu już taki był... wink.gif
No niestety ale Przybylaka poszerzona nie bedzie. Widac to po alejce, ktora doprowadzili az do obecnego chodnika. Jesli Kosciuszki od ronda do Przybylaka nie bedzie 2+2 to mozna "pogratulowac" UM urzednikow i specjalistow, ktorzy tego nie potrafily wymusic na inwestorze. Przypominam, ze w planach miasta ul Kosiuszki ma byc dwujezdniowa, a nic nie przeszkadza zeby obecnie zrobic tak ten odcinek.
A jesli nie zbuduja nawet dodatkowego lewoskretu na Kosciuszki (od strony ronda) i skrecajacy beda blokowali cala ulice i jadacych prosto w kierunku dworca to juz rece opadna.
szer
No cóż... Właśnie mnie tak zdziwiło to co teraz się dzieje w Małpim Gaju... W ogóle to park już teraz robią, a nie zabrali się za remont centrum... Też widać, że Kościuszki nie będzie poszerzona zbytnio... Co najwyżej w stronę budynków poszerzą, tam jest jakiś pas drzew... Ale co to da... Przybylaka mogą raczej poszerzyć w drugą stronę, co mnie by bardziej odpowiadało... Wykosić tamte garaże, budynki i skup złomu... Tylko będą psuć wizerunek od tamtej strony CH Pogoria... Ehhh musimy czekać co teraz tam będzie.

To miasto mialo juz dawno temu przejac i wyburzyc. Rozmawalismy o tym w temacie o nowym centrum.
Od ronda do Przylaka mozna przeciez bez problemu juz teraz zbudowac 2+2. A nie jakies prowizorki. W przyszlosci jak bedzie DTS poszerzyc tez dalsza czesc do dworca ( tam mozna przesunac troche na wschod) a jesli malo miejsca to po prostu jednojedzniowa 4 pasmowa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.