Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CH Pogoria
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52
Master
Moze lepiej ze wzgledu na wielkośc tematu zamknąc go juz i utworzyć nowy- np. CH Pogoria - po otwarciu,

Wtedy łatwiej byłoby znalezc co sie tyczy budowy Pogorii a co juz jego dizałalności., co sądzicie modowie ??;]
michal_dg
osobiscie popieram
Dave
Ty nie jesteś mod! biggrin.gif

A co to za wiercenie gdzieś w sali obok czy gdzie, które było słychać dziś na senasie 007? angry.gif
To kino takie sobie - ja tam wolę "żydów" (Cinema City) smile2.gif
Na darmowy seans (wejściówka wygrana w Super Expressie tongue.gif) dodatkowo w zdrapce miałem kawę i mały Popcorn. A czemu tak wcześnie seans sie zaczął? Tak mało reklam było, czy są puszczane przed godziną seansu? O 18:06 już się film zaczynał! ohmy.gif A zawsze reklamy od godziny senasu trawają minimum 15 do 20 minut!
:)
Co do spraw technicznych to conf (13).gif Z jednej strony dobrze tak rozdzielic, ale z drugiej to budowa CH jeszcze sie nie zakonczyla, a samo zainteresowanie nie dotyczace budowy, a samej dzialalnosci bedzie na pewno niewielkie i okaze sie, ze w nowym temacie bedzie kilka postow, a reszta bedzie dotyczyla komisariatu itp. A wola wiekszosci.

Co do kina, w ktorym bylem w pierwszy dzien tez na Quantum of Solace. Duzo ludzi jeszcze wchodzilo, krecilo sie i zaslanialo, tak ze po kilkunastu sekudnach zorientowalem sie ze film juz sie zaczal. Ogolnie wychodzi sie i wchodzi w dosc duzej ciemnosci.

Mam tez taka dosc gruba gazetke Reala, z ktorej dokladnie widac, ze format i zaopatrzenie nowego Reala jest inne. Przy wielu artykulach sa gwiazdki, ze nie dostepne w DG na Sobieskiego, w slupskim Jantarze, lodzkiej Manufakturze i na warszawskim Okeciu.

PS. W dzien otwarcia temat przekroczyl 100 tys odslon
sowa
CYTAT(Dave @ czw, 13 lis 2008 - 20:26) *
A czemu tak wcześnie seans sie zaczął? Tak mało reklam było, czy są puszczane przed godziną seansu? O 18:06 już się film zaczynał! ohmy.gif A zawsze reklamy od godziny senasu trawają minimum 15 do 20 minut!

jak jest dużo reklam przed seansem to ludzie marudzą że za dużo reklam...
jak jest ich mniej a właściwie jak nie ma w ogóle (bo teraz u nas są tylko zapowiedzi a nie reklamy) to też nie dobrze bo za krótko blink.gif
Zapowiedzi nie są puszczane wcześniej tylko o godzinie jaką ma się na bilecie, jaka jest w repertuarze = o godzinie rozpoczęcia seansu.
trzeba po prostu punktualnie na seans przychodzić tongue.gif
michal_dg
oooO Sowa to ty w Heliosie pracujesz biggrin.gif no niezle niezle smile2.gif Moze jakies bileciki po znajomosci ? hehe... smile2.gif A tak wracajac do kina to wczoraj bylem z kolega na wieczornym seansie Piły w sali nr. 1 wink.gif Film mi sie podobał ale saala malutka - ale to juz najmniejszy problem, wazne ze kino w DG mamy biggrin.gif
sowa
taaak to ja, i chyba się zgłoszę do dyrektora że chce dopłatę do pensji za pełnienie funkcji rzecznika na Forum mieszkańców DG biggrin.gif Potwierdzicie że bronię kina jak lwica? ;> biggrin.gif rolleyes.gif
Sebastian22
Musze sie przejść do tego Heliosa obejrzeć te panie tam pracujące - jak cię można poznać?biggrin.gif
sowa
Hmmm... Sebastianie coś zbaczasz z tematu głównego, zaraz nas moderatorzy pogonią tongue.gif A ja się jak na razie i tak nie ujawnię więc ciach! ciach! koniec rozmowy o paniach pracujących w Heliosie tongue.gif (chociaż btw. wszystkie panie tam pracujące są cudowne oczywiście i wspaniałe LOL rolleyes.gif )
szer
A ja szczerze mówiąc nie zwróciłem większej uwagi na personel xD. Jedynie na tych z Eski. Ale nie zdziwiłbym się gdybym od Ciebie odbierał bilet w pierwszy dzień xD

Potwierdzimy, że bronisz kina jak lwica wink.gif

Jutro się wybiorę do Pogorii to zobaczę jak z ludnością. Może już tłumów wielkich nie będzie i będzie się dało spokojnie przejść. Może wkońcu przejdę większą ilość sklepów i może do Reala wstąpię.
Rysiu_dg
Przeludniło się i to bardzo , nawet kolejki przed RTVeuroAGD nie ma smile2.gif Jedynie w CCC, Deichmanie i Realu trzeba poczekać , a tak to spokojnie można chodzić. Zdziwiło mnie że w Empiku nie ma strefy do czytania :shock:
Poza tym szał związany z otwarciem sprzyjał nieprzemyślanym zakupom. Byłem światkiem w zoologicznym jak pani z córkami ( gdzieś 12 , 16 lat) przyszły z reklamacją.... z psem ... . Zaczęła się kłócić że pies jest chory i ona chce zwrotu pieniędzy, machając przy tym jakąś receptą. Jak pies jest chory to sie go leczy a nie oddaje do sklepu ( w ogóle kto inteligenty kupuje psa w zoologicznym??) . Zamurowało mnie to i wyszedłem.
picaro
Przykre z tą panią, a raczej z psem. Współczuje dziecku, że ma taką "rozsądną" mamę.

CYTAT
wazne ze kino w DG mamy

Panie Michale kino w DG mamy od 17 października 2007 roku. A teraz to mam dwa kina smile.gif Kiedyś było ich jeszcze więcej bo nawet chyba 5 albo i więcej w zależności jak liczyć (oczywiście nie wszystkie funkcjonowały jednocześnie) ale to tylko ku woli wyjaśnienia.
Goły
To jakaś kpina żeby pod takim centrum handlowym nie było parkingu strzezonego blink.gif no chyba że przeoczyłem ...
Dave
Posadzkę w Pogorii wreszcie ładnie umyli smile2.gif
Ruch jak w innnych galeriach - w tych droższych sklepach personel raczej się nudzuił - i to dziś po południu! Ceny są jednak nie małe, wyprzedaży czy przecen niewiele (w Big Starze w ogóle nie widziałem sad.gif).

No to dobrze, że nie ma dużo reklam, ale się zdziwiłem, bo w ciągu paru lat obtrzaskałem wszystkie kina w GOP, średnio raz na tydzień na jakimś seansie byłem, to reklamy trwały tyle, ile podałem łącznie z zapowiedziami smile2.gif

Tak taak Marcinie - całe forum dostanie od razu "po znajomości" bilety do Heliosa... dry.gif

A panie (panowie oczywiście tez tongue.gif) jasne, że mili i uśmiechnięci smile2.gif
Ciekawe, która pani wydawała mi (a raczej obsługiwała, bo biletu nie dostałem) wejściówkę z SE smile2.gif
bzenek
Tak sobie czytam o tym CH Pogoria i przypomniał mi się pewien obrazek. Historyjka, którą wyciąłem sobie z 10 lat temu z Gazety Wyborczej.

Myślę, że przez ten czas jeszcze bardzej zyskała na aktualności. Oto ona smile.gif

W przejsciu podziemnym na szczescie zakrywaja calkowicie te malowane tynki. Szkoda, ze nie takimi samymi plytami i niektore jakos pod dziwnym katem, ale to juz i tak duzo lepiej.
Sebastian22
CYTAT(:) @ pon, 17 lis 2008 - 21:04) *
W przejsciu podziemnym na szczescie zakrywaja calkowicie te malowane tynki. Szkoda, ze nie takimi samymi plytami i niektore jakos pod dziwnym katem, ale to juz i tak duzo lepiej.

No tak dziś widziałem....a w przejściu handelek był - minimalny ale był! Jakiś gość od czyszczenia dywanów i dalej jakaś babka ale nie wiem co sprzedawala.....heh.
Bartek
CYTAT(bzenek @ pią, 14 lis 2008 - 22:27) *
Tak sobie czytam o tym CH Pogoria i przypomniał mi się pewien obrazek. Historyjka, którą wyciąłem sobie z 10 lat temu z Gazety Wyborczej.

Myślę, że przez ten czas jeszcze bardzej zyskała na aktualności. Oto ona smile.gif

Bardzo fajne!!! smile2.gif
mydliczek
Trochę już dni minęło, jednak to niezapomniana chwila rolleyes.gif Filmik z momentu otwarcia Pogorii 07.11 o 8:00.
Dla ciekawostki dodam, że ludzie tak napierali że na kilka minut zacieli się w obrotowych drzwiach laugh.gif utknęli w środku i zaparowały im szyby. Fajnie to wyglądało, ale im nie było wesoło. W końcu wparowali i już nie wspominam, że ktoś się koło schodów wy...wrócił wink.gif
http://www.sendspace.pl/file/crY7rTbQ/
endriu
CYTAT(Rysiu_dg @ czw, 13 lis 2008 - 22:38) *
Przeludniło się i to bardzo , nawet kolejki przed RTVeuroAGD nie ma smile2.gif Jedynie w CCC, Deichmanie i Realu trzeba poczekać , a tak to spokojnie można chodzić. Zdziwiło mnie że w Empiku nie ma strefy do czytania :shock:
Poza tym szał związany z otwarciem sprzyjał nieprzemyślanym zakupom. Byłem światkiem w zoologicznym jak pani z córkami ( gdzieś 12 , 16 lat) przyszły z reklamacją.... z psem ... . Zaczęła się kłócić że pies jest chory i ona chce zwrotu pieniędzy, machając przy tym jakąś receptą. Jak pies jest chory to sie go leczy a nie oddaje do sklepu ( w ogóle kto inteligenty kupuje psa w zoologicznym??) . Zamurowało mnie to i wyszedłem.

Ludzie zwierzętom zgotowali ten los

Jedyna racjonalna reklamacja w tym przypadku, to reklamacja mózgów!!!
Chce mi się kląć.

pozdr...
Dave
Co z tego, że zakrywają ten tynk w przejściu, skoro te "płyty" na nim wyglądają niewiele lepiej! Trochę tylko kontrast się zmniejszy, ale i kamień inny i kolor inny i wzór inny, w niektórych miejscach jakoś tak krzywo położone (a ściana od strony Pogorii to przez te płyty w ogóle nam się skrzywiła w przejściu!)...
jasiek
a ja nawet na to uwagi nie zwracam, jak wchodzę do przejścia to chce jak najszybciej z niego wyjść, patrze tylko pod nogi żeby w jakąś kupe nie wdepnąć tongue.gif

mam pytanie do Koleżanki z HELIOSA,

w repertuarze Katowickiego Heliosa jest BLIZNA w 3D, a mnie ciekawi czy u nas też trafi ten film na ekrany??? a jeśli tak, to kiedy można się tego spodziewać???

dziękuje z góry za odpowiedź
Master
Od dzis utworzony bedzie Temat Kino Helios w DG. kwiintosz lub wink.gif jesli masz chwile to przeniescie tam posty zwiazane z kinem, ja nie pamietam jak to sie robiło
O kinie rozmawiajmy juz w temacie "Kina w DG" snf (51).gif http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...0&start=120
Do opisu tematu zostal tam dodany Helios

Ostatnich kilka postow zostalo tam przeniesionych. Wczesniejszych sie za bardzo nie da, bo sa jednoczesnie tez i o samym CH
szer
Wiele pytań odnośnie wielkości całej Pogorii było więc odpowiedź:
CYTAT
Na powierzchni handlowej ponad 30 tys. mkw (38 tys. mkw pow. ogólnej)

Jest to z informacji prasowej Mayland snf (51).gif.
A więc wszystko już jasne.

And video: snf (51).gif
znowu cos Mayland pokrecil, bo sam parter ma 35,5 tys m2
Dave
Mayland napisał:

"Centrum Handlowe Pogoria w Dąbrowie Górniczej zostało otwarte dla klientów. Jest to pierwsze nowoczesne centrum handlowe w Zagłębiu."

ROTFL! laugh.gif
Peterek
No nie wiem z czego się śmiejesz. Winda jest ? JEST ! Mamy w DG nowoczesność !!!!11oneone
kolek
CYTAT(szer @ czw, 27 lis 2008 - 17:26) *
Wiele pytań odnośnie wielkości całej Pogorii było więc odpowiedź:

Jest to z informacji prasowej Mayland snf (51).gif.
A więc wszystko już jasne.

And video: snf (51).gif

o wrzucili nas do filmu z chłopakami jak jeździliśmy przed CH, szczerze nie wiedziałem że to wkleją.
Ciągle nas przeganiają z tamtąd, a skate parku w Dąbrowie nie ma sad.gif
michal_dg
Zapraszam - > http://nasza-klasa.pl/profile/20618123
sarsolot
Pogoria w naszej klasie. Armageddon jest blisko blink.gif
Ice Cafe juz dosc dawno otwarty. Nie wiem co z Deep. Za to w Sphinxie prace trwaja. Zaraz przed zamykaniem wchodza tam ekipy.
Sebastian22
musze isc zobaczyc te zmiany:P
CYTAT(Sebastian22 @ nie, 14 gru 2008 - 13:12) *
musze isc zobaczyc te zmiany:P

W Sphinxie nie widac, bo na razie wszystko za sciana, na ktorej jest teraz fototapeta CH
Sebastian22
CYTAT(:) @ nie, 14 gru 2008 - 13:16) *
W Sphinxie nie widac, bo na razie wszystko za sciana, na ktorej jest teraz fototapeta CH

No tak ale Ice Cafe nie widziałem też....ogolnie nie wiem czy było na forum - ale zrobili nowe dojście z parku po schodach przy komisariacie....zrobili też jakiś mini plac zabaw (?) przy napisie "Pogoria" również przy komisariacie...szkoda że nie uruchomili oświetlenia w parku, pewno dopiero po zakończeniu remontu budynku.....

A Play jest już?
Padziu
CYTAT(Sebastian22 @ nie, 14 gru 2008 - 15:03) *
A Play jest już?

Nie Play-a jeszcze nie ma robią go smile2.gif
Maryhna
byłam kilka dni temu po raz pierwszy w CH i jedyne czego mi brakuje to knajpy z porządnym jedzeniem
savalas
ale faktycznie jedzie w pewnym miejscu trupem
jasiek
CYTAT(savalas @ pon, 15 gru 2008 - 09:25) *
ale faktycznie jedzie w pewnym miejscu trupem

mi się wydaje że to od tych drewienek okrągłych

szkoda że w pogori nie można piwka sie napić, trzeba czekac na sphinxa
Troszke sie zmienia. Pod glownym swietlikiem pomalowali na grafitowy kolor dwa paski (boki stropow). Do tego w srodku i wokol przybylo troche "akcentow" zwiazanych z CH. Wokol akwarium montuja nowa barierke.
Ciekawe co z tymi windami. Kiedy ruszy ta od strony 3 Maja. Bo chyba to nie atrapa wink.gif Widac ze nad kladka nad Sobieskiego jest oswietlenie, ktorego do tej pory nie wlaczyli. Tak samo w parku nie doczekamy sie szybko wlaczenia oswietlenia. Moze po skonczeniu prac zostanie to przekazane miastu i wtedy miasto wezmie te koszty na siebie.
Oznakowanie na parkingu takie sobie. Niby duzo znakow, ale to wszystko dla niektorych chyba malo czytelne, bo wielu jezdo pod prad.
Pantas
Oznakowanie na parkingu beznadziejne, to fakt, sam tam jeździłem przecinając ludziom drogę, bo nie wiedziałem gdzie mam jechać, kiepsko, kiepsko.
Dave
Ale przecież winda od strony 3-go Maja działała zaraz po otwarciu bo osobiście widziałem w niej jeżdżących ludzi!
Winda nie dziala, ciemno w niej i na tej kladce, mimo ze sa lampy (wylaczone). Moze po zakonczeniu koszty (wraz z oswietleniem parku) spadna na miasto.

W oczekiwaniu na Sphinxa snf (51).gif http://wyborcza.pl/1,75480,6177176,Zagadko...ie_Sfinksa.html
Od pewnego czasu trwa znowu remont starego budynku. Wczesniej przez dlugi czas nie widzialem, zeby sie tam cos dzialo. Z tydzien, dwa tygodnie temu zabezpieczyli dach i od tego czasu widac i slychac, ze pracuja. No ciekawe ile miesiecy im to zajmie. Wreszcie zagospodaruja park wokol niego i pewnie wtedy wlacza oswietlenie w calym parku.
A wewnatrz Pogorii jeszcze nieskonczone poprawki. Teraz widac, ze dlugo mecza sie z akwarium. Do tego te lampy w podlodze przy glownym wejsciu co chwile sie psuja (przepalaja?).
Sebastian22
Wczoraj byłem i fakt - akwarium dalej wysoko ogrodzone płachtą - głupio to wygląda trochę no i dość długo już tak jest. Poza tym zauważyłem że w miejscu gdzie był Air Travel albo Czas na Herbatę pisze "Lokal do wynajęcia" hmmm
Padziu
też widziałem tą płachtę i sie zastanawiałem co się stało że tak długo ją tam trzymają. Czyżby zrobili je na "odwal sie"??
luket
CYTAT(Sebastian22 @ nie, 15 lut 2009 - 14:20) *
Poza tym zauważyłem że w miejscu gdzie był Air Travel albo Czas na Herbatę pisze "Lokal do wynajęcia" hmmm

I biuro podróży i czas na Herbatę sa na swoim miejscu smile2.gif Tam gdzie wisis kartka to chyba nic nie było dotej pory...
Rokko31
Teraz już wiadomo dlaczego Sphinx nie powstał koło KFC w Pogorii. Polecam ciekawy artukuł o tym z byłym już właścicielem Sphinxa.
http://wyborcza.pl/1,76842,6177176,Zagadko...ie_Sfinksa.html
szer
Ale Sphinx został przejęty przez właściela Pizzy Hut i chyba jednocześnie KFC ;p. Więc ja tam w sumie problemu nie widzę
Ten artykul juz byl i akurat nic nie dowodzi. Mayland podawal, ze podpisal umowy i z KFC, i ze Sphinxem. A teraz to juz przejeli Sphinxa, sami ze soba nie beda walczyc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.