CYTAT(szer @ czw, 15 maj 2008 - 18:44)

Ciekaw też jestem co z tymi żurawiami. Jeden chyba powinien zostać, tylko go przesuną gdzieś. Głównie chodzi o ten co jest przy komisariacie. Łatwiej im będzie budować nowy budynek przy pomocy żurawia... No nic, zobaczymy jak to będzie

.
Nie do końca kojarzę jak akurat przy Pogorii stoją te żurawie ale wcale nie muszą przenosić tego co stoi w środku. Często tak robią, że żuraw w środku stoi prawie do końca a potem rozbiera go drugi żuraw stojący z brzegu (widziałem nawet akcję, że specjalnie postawiono drugi żuraw do rozebrania pierwszego stojącego w środku galerii

), fragment żurawia, który pozostaje w środku wycinają (ale np. widziałem, że we wciąż budowanej Renomie we Wrocku dolną część żurawia po prostu zalali betonem a więc stała się częścią konstrukcji budynku

)
CYTAT
Największymi najemcami będą hipermarket Real, kino Helios, Euro RTV AGD, duże salony odzieżowe KappAhl, New Yorker, Cubus, sklep z artykułami dla dzieci Smyk, salon Empik, a także rozwijająca się w Polsce słowacka sieć dużych sklepów sportowych Exi Sport. Ofertę tę uzupełni szereg mniejszych sklepów, w tym z odzieżą młodzieżową: Diverse, Ravel, Scotch&Soda, Reporter, Deep; z modą damską: Camaieu, Monnari, Orsay, Pabia, Fimka, Grey Wolf, Molton, Aryton, Green Point; męską: LaVard, Próchnik, Bytom, obuwiem: CCC, Bata, Venezia, Kazar, Marconi, drogerie / perfumerie: Rossmann, Douglas, Inglot, Yves Rocher, a także z innych branż: ZOO Natura, Apart, Yes, Komputronik, Kukartka, Visio Express. Duża powierzchnia na górnej kondygnacji – w pobliżu kina Helios będzie przeznaczona pod część gastronomiczną otwartą na taras zewnętrzny, a także sala zabaw dla dzieci.
hmm... Teraz mi tak przyszło do głowy - wiecie czego mi brakuje? Delikatesów np. Bomi albo Alma. Zauważyłem, że teraz w galeriach jest taka tendencja, że nie ma dużych Reali,Carrefourów itp. ale właśnie delikatesy, gdzie jest co prawda drogo ale można kupić różne towary, których gdzie indziej się nie dostanie. Tym bardziej, że u nas w pobliżu nic takiego niestety nie ma za to hiperkoszmarków cała masa