Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CH Pogoria
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52
picaro
A NA CENTRUM TAKIE O TO PRACE
Sebastian22
Przejście już mamy a co do słupa to identyczny widziałem na stawikach na pograniczu S-ca i Kat. wiec ten nasz bedzie przytrzymywał tymczasowa trakcje. W dziale "Komunikacja...." jest fotka jak malowali te pasy....

http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...0&start=660
:)
Na kinie juz klada dach smile2.gif Ten zuraw szybko sie wyniesie lub przeniesie. No chyba ze jeszcze bedzie montowal jakas pewnie stalowa konstrukcje do elewacji. Czesc kinowa nie ma byc takim klockiem, a na wizualizacjach sciany od 2 kondygnacji maja byc skosne.
Jednak wykorzystaja stara kladke do tymczasowych przystankow, i zrobili tymczasowe schody.
No to juz pewnie w ktoras noc zamontuja zwrotnice i do roboty.
A w centrum ostro maluja te pasy, a nie tylko dwie linie po bokach jak czasem do takich tymczasowych. Zawsze te zolte tymczasowki sa najbardziej trwale i pewnie zanim sie zetra minie z 10 lat, jesli wczesniej nie wymienia nawierzchni tongue.gif
aero
Zamalują na czarno i będzie grało smile2.gif
picaro
no fajnie że przeniesiono, tylko zdjęcia nie ma laugh.gif no i jakoś mi się zdawało, że tam robili przejście dla pieszych i to pasuje w poprzedni temat, no ale skoro administracja tak twierdzi, że tu lepiej :lol:oi przepraszam jest zdjęcie
vacu
CYTAT(picaro @ śro, 14 maj 2008 - 13:58) *
A NA CENTRUM TAKIE O TO PRACE

Wczoraj w nocy (ok. 3:30 przejeżdżałem) spawali też coś przy torach koło tego przejścia. Dobrze, że pracują w nocy chociaż, może utrudnienia będą dzięki temu ciut mniejsze.
Sebastian22
CYTAT(vacu @ czw, 15 maj 2008 - 15:01) *
Wczoraj w nocy (ok. 3:30 przejeżdżałem) spawali też coś przy torach koło tego przejścia. Dobrze, że pracują w nocy chociaż, może utrudnienia będą dzięki temu ciut mniejsze.

Pewno już szykują sie do rozjazdów - takie prace zawsze robione są w nocy ze względu na brak ruchu, a co do zielonego słupa dziś widziałem na nim sygnalizator.
szer
Zapewne tak. Jak już powiedziałeś pracują w nocy bo w sumie wtedy tylko mają czas. Nie ma ruchu tramwajów, na drogach też zmniejszony ruch. Większe pole manewru ;d. Ciekaw jestem co i jak, więc jutro się wybiorę do centrum ;p. "Przelecę" pasy i sfotografuje smile2.gif. Zobaczę jeszcze co na samej budowie.

Ciekaw też jestem co z tymi żurawiami. Jeden chyba powinien zostać, tylko go przesuną gdzieś. Głównie chodzi o ten co jest przy komisariacie. Łatwiej im będzie budować nowy budynek przy pomocy żurawia... No nic, zobaczymy jak to będzie wink.gif.

A na stronie MRE jak zwykle brak biuletynu nowego ;p
dobrze strzelilem na poprzedniej stronie tongue.gif

Mayland zmodyfikowal na stronie stary komunikat, pochodzacy jeszcze z poprzedniego roku, gdzie byla mowa o otwarciu w listopadzie:

CYTAT
Pogoria Otwarcie CH Pogoria w październiku 2008

Centrum Handlowe Pogoria w Dąbrowie Górniczej zostanie otwarte 24 października 2008.
W CH Pogoria znajdzie się oprócz wielu sklepów również pięciosalowe kino Helios oraz fitness klub Gymnasion. Ponad 90% powierzchni Centrum Handlowego Pogoria zostało już wynajęte. Największymi najemcami będą hipermarket Real, kino Helios, Euro RTV AGD, duże salony odzieżowe KappAhl, New Yorker, Cubus, sklep z artykułami dla dzieci Smyk, salon Empik, a także rozwijająca się w Polsce słowacka sieć dużych sklepów sportowych Exi Sport. Ofertę tę uzupełni szereg mniejszych sklepów, w tym z odzieżą młodzieżową: Diverse, Ravel, Scotch&Soda, Reporter, Deep; z modą damską: Camaieu, Monnari, Orsay, Pabia, Fimka, Grey Wolf, Molton, Aryton, Green Point; męską: LaVard, Próchnik, Bytom, obuwiem: CCC, Bata, Venezia, Kazar, Marconi, drogerie / perfumerie: Rossmann, Douglas, Inglot, Yves Rocher, a także z innych branż: ZOO Natura, Apart, Yes, Komputronik, Kukartka, Visio Express. Duża powierzchnia na górnej kondygnacji – w pobliżu kina Helios będzie przeznaczona pod część gastronomiczną otwartą na taras zewnętrzny, a także sala zabaw dla dzieci.

W miejscu spalonego budynku Policji będzie wzniesiony nowy obiekt nawiązujący formą i gabarytami do swego poprzednika. Budynek ten połączy główną część centrum handlowego z parkiem i będzie mieścił szereg lokali usługowych przeznaczonych dla centrum medycznego, fitness klubu, restauracji i instytucji finansowych. Dużą część elewacji zajmie ścianka wspinaczkowa.

Francuska firma projektowa Saguez&Partners opracowała dla CH Pogoria logo, co wiąże się ze zmianą identyfikacji wizualnej centrum. Nowe logo lepiej odpowiada charakterowi i przeznaczeniu centrum. Ma bogatszą symbolikę i ciekawszą gamę kolorystyczną, nawiązującą do najnowszych trendów w grafice użytkowej.

Obecnie wznoszona jest konstrukcja Centrum. Zastosowana technologia prefabrykatów żelbetowych i stalowych pozwala na prowadzenie prac również w niskich temperaturach. Od początku przyszłego roku prowadzone będą prace budowlane nie tylko na terenie centrum, ale również przy przebudowie dróg wokół obiektu, uporządkowany zostanie także teren parku.

Centrum handlowe wraz z kompletną infrastrukturą towarzyszącą będzie oddane do użytkowania w październiku 2008 roku.

Andrzej Jarosz
Mayland RE sp. z o.o.
Tel: + 48 22 546 98 00
e-mail: andrzej.jarosz@mayland.pl
http://www.mayland.pl

Cikawe jak beda wygladaly prace na rondzie, czy dadza rade tylko nocami.
vacu
CYTAT(szer @ czw, 15 maj 2008 - 18:44) *
Ciekaw też jestem co z tymi żurawiami. Jeden chyba powinien zostać, tylko go przesuną gdzieś. Głównie chodzi o ten co jest przy komisariacie. Łatwiej im będzie budować nowy budynek przy pomocy żurawia... No nic, zobaczymy jak to będzie wink.gif.

Nie do końca kojarzę jak akurat przy Pogorii stoją te żurawie ale wcale nie muszą przenosić tego co stoi w środku. Często tak robią, że żuraw w środku stoi prawie do końca a potem rozbiera go drugi żuraw stojący z brzegu (widziałem nawet akcję, że specjalnie postawiono drugi żuraw do rozebrania pierwszego stojącego w środku galerii tongue.gif), fragment żurawia, który pozostaje w środku wycinają (ale np. widziałem, że we wciąż budowanej Renomie we Wrocku dolną część żurawia po prostu zalali betonem a więc stała się częścią konstrukcji budynku tongue.gif)

CYTAT
Największymi najemcami będą hipermarket Real, kino Helios, Euro RTV AGD, duże salony odzieżowe KappAhl, New Yorker, Cubus, sklep z artykułami dla dzieci Smyk, salon Empik, a także rozwijająca się w Polsce słowacka sieć dużych sklepów sportowych Exi Sport. Ofertę tę uzupełni szereg mniejszych sklepów, w tym z odzieżą młodzieżową: Diverse, Ravel, Scotch&Soda, Reporter, Deep; z modą damską: Camaieu, Monnari, Orsay, Pabia, Fimka, Grey Wolf, Molton, Aryton, Green Point; męską: LaVard, Próchnik, Bytom, obuwiem: CCC, Bata, Venezia, Kazar, Marconi, drogerie / perfumerie: Rossmann, Douglas, Inglot, Yves Rocher, a także z innych branż: ZOO Natura, Apart, Yes, Komputronik, Kukartka, Visio Express. Duża powierzchnia na górnej kondygnacji – w pobliżu kina Helios będzie przeznaczona pod część gastronomiczną otwartą na taras zewnętrzny, a także sala zabaw dla dzieci.

hmm... Teraz mi tak przyszło do głowy - wiecie czego mi brakuje? Delikatesów np. Bomi albo Alma. Zauważyłem, że teraz w galeriach jest taka tendencja, że nie ma dużych Reali,Carrefourów itp. ale właśnie delikatesy, gdzie jest co prawda drogo ale można kupić różne towary, których gdzie indziej się nie dostanie. Tym bardziej, że u nas w pobliżu nic takiego niestety nie ma za to hiperkoszmarków cała masa sad.gif
szer
CYTAT(vacu @ czw, 15 maj 2008 - 20:51) *
Nie do końca kojarzę jak akurat przy Pogorii stoją te żurawie ale wcale nie muszą przenosić tego co stoi w środku. Często tak robią, że żuraw w środku stoi prawie do końca a potem rozbiera go drugi żuraw stojący z brzegu (widziałem nawet akcję, że specjalnie postawiono drugi żuraw do rozebrania pierwszego stojącego w środku galerii tongue.gif), fragment żurawia, który pozostaje w środku wycinają (ale np. widziałem, że we wciąż budowanej Renomie we Wrocku dolną część żurawia po prostu zalali betonem a więc stała się częścią konstrukcji budynku tongue.gif)

Hmmm akurat ten wyższy żuraw stoi w części kinowej ;d. A powoli się biorą za dach ;d. Ten mniejszy też chyba długo postoi bo jest wykorzystywany, z tego co widziałem, prawie ciągle ;d

:) - No to wiemy kiedy się wybieramy do CH Pogoria ;d. No i bardzo dobrze smile2.gif
Bartek
CYTAT(szer @ czw, 15 maj 2008 - 20:54) *
:) - No to wiemy kiedy się wybieramy do CH Pogoria ;d. No i bardzo dobrze smile2.gif

Ja wiem że na bank nie pójdę 24 października wink.gif Wolę parę dni po tym terminie tongue.gif
szer
Ja mam taki dylemat czy iść na otwarcie czy nie ;d. Ale chyba się wybiorę ;p. Nie zniósłbym tego oczekiwania na odwiedzenie Pogorii ;d
michal_dg
CYTAT(szer @ czw, 15 maj 2008 - 22:19) *
Ja mam taki dylemat czy iść na otwarcie czy nie ;d. Ale chyba się wybiorę ;p. Nie zniósłbym tego oczekiwania na odwiedzenie Pogorii ;d

To po co takie sobie pytanie sam zadajesz na ktore odpowiedz znasz laugh.gif

AproposssS rowniez wczoraj bylem w Centrum no i powiem Wam że prace ida pelna para biggrin.gif Oby tak dalej... rolleyes.gif

Pozdrowienia z Gołonoga
Leszek
CYTAT(Bartek @ czw, 15 maj 2008 - 22:10) *
Ja wiem że na bank nie pójdę 24 października wink.gif Wolę parę dni po tym terminie tongue.gif

Ja pewnie też - mam alergię na kłębiący się dziki tłum ogarnięty żądzą promocji laugh.gif
Jeszcze parę dni od otwarcia będą sprzątać po przejściu tłumu i będzie można iść zobaczyć wink.gif
Peterek
Co ? Jakie promocje xD ? Jeszcze nigdy się nie spotkałem z promocjami z okazji otwarcia w Polsce ;p

Ja w otwarcie raczej się nie wybieram, ale chcę pójść jak najszybciej żeby zobaczyć wszystkie niedoróbki rolleyes.gif
syzio
W Gastronomi dodano Empik Cafe wink.gif
szer
to Empik Cafe to juz od dluzszego czasu jest tam ;p.

Jak narazie nie aktualizują strony...
Sebastian22
Ja na otwarcie sie raczej nie wybiorę - będzie na pewno przepełnienie wszystkich sklepów - pójdę w listopadzie....
michal_dg
Ja pojde wink.gif Raz kozi smierc :hahaha: w Silesi na otwarciu byłem i nie było aż tak źle tongue.gif Inna atmosfera jest w dzien otwarcia a inna w inne dni tongue.gif

Pozdrowienia z Gołonoga
szer
Zdjęcia z dzisiaj: http://picasaweb.google.pl/pogoriach/20080516

Głównie nowe pasy, słupy z sygnalizatorami i jeden w części zrobiony rozjazd. Parę fotek jest tylko na CH Pogoria ;p
kwintosz
Dziś byłem w ramach FdZD na komisji RM ds. promocji i rozwoju miasta i sprawa dotyczyła remontu przejścia podziemnego. Niw uwierzycie ale miasto nie wie co Mayland chce z przejściem robić, jaki będzie zakres prac i czy kupcy (którzy byli na spotkaniu) dalej będą mogli handlować.
Z jednego ze zdań radnego mozna wywnioskować że remont przejścia zacznie się ok. 10-15 lipca. Co i jak zostanie zrobione nie wiadomo. Radni chcieli postawić wymóg by był monitoring w przejściu. Co się stanie dalej, pewnie trzeba śledzić BIP.
Przeciez dawno temu byl artykul w DZ, dla przypomnienia fragment:

CYTAT
Remont przejścia podziemnego obejmie z kolei udrożnienie instalacji odwadniającej, wymianę okładzin blaszanych na kamienne, czyszczenie okładzin schodów, balustrad, posadzek, wymianę oświetlenia oraz zamontowanie czterech platform dla niepełnosprawnych. Czekamy obecnie na decyzję inwestora o rozpoczęciu prac - zapewnia Przemysław Kędzior z dąbrowskiego magistratu.

Handel mial chyba zostac, tylko nie wiadomo bylo co bedzie podczas remontu, czy przejscie bedzie zamkniete czy nie, byly sprzeczne informacje. Dziwne, zeby takie prace bez zamykania. A przejscie dla pieszych juz jest.
Moze taka niekompetencja w tej komisji.

Wczoraj wieczorem ok. 21.30 prace na budowie trwaly w najlepsze, lacznie z zurawiami. Inne ekipy zbieraly sie wraz ze sprzetem do nocnych prac na torowisku.

A co do otwarcia to trudno powiedziec ile moze byc ludzi. Juz nie te czasy, kiedy otwierano czeladzkie M1 i przez kilka dni byl korek od bedzinskiego ronda, albo dabrowski Real. Obecnie to oblezenia i walki tocza sie podczas otwarcia MediaMarkt i zwiazanych z tym promocji.
Zalezy jak naglosnia otwarcie Pogorii. Ale chyba pewne, ze bedzie wiecej ludzi niz na otwarciu sosnowieckiej Plazy, ktore bylo zupelnie nieudane. Bylem akurat obok i wszedlem na moment, a w srodku pustki i wiecej ochrony i oficjeli niz ludzi. Tam bylo niejasne, kiedy wlasciwie otwarcie, otworzyli niby dzien wczesniej na kilka godzin i wtedy bylem.
szer
Prace trwają i to cieszy ;d.

Co do przejścia podziemnego... Monitoring w nim to by był dobry pomysł. Ruch w nim się zwiększy więc i kieszonkowców czy innych złodziejaszków przybędzie. Co do handlu... Powinni go stamtąd wywalić! 3 Maja ma służyć za handel po połączeniu kładką z CH Pogoria. To ma być połączenie głównego "pasażu" tudzież ulicy bankowej (;p) z Pogorią.

Jak się ubiorę i pozbieram to lecę do centrum na foty ;p
luket
No to się chyba zaczęło - tymczasowe przystanki działają, zwężenie torów też, jacyś panowie w pomarańczowym coś dłubali w torach w okolicach Trzeciego Maja...
szer
To o 13.00 idę do centrum z aparatem. Fotek spodziewajcie się w godzinach 14-15. Zależy jak szybko wrócę i wejdę na kompa wink.gif. Skupie się na tymczasowych przystankach, pracach przy torach i skocze na tyły Pogorii bo stamtąd dawno fotek nie było.

Wracając do komisariatu. Będąc wczoraj w centrum zauważyłem, że obok spalonego komisariatu te betonowe mury urosły trochę ;d. Czyżby to były ściany? Czy dalej tylko mur zaporowy?
Maryhna
Czy ja wiem czy niekompetencja Komisji, kilku radnych starało się dotrzeć do planów maylandu dot. remontu podziemia ale im się to nie udało; druga sprawa, no ok, wywalić handel, tylko po pierwsze co z tymi ludźmi którzy tam handlują? będą tymczasowo pod hutą katowice albo w innym miejscu, chyba 2 im zaproponowano, ale nie sądzę, żeby mieli tam taki zbyt jak z handlu w przejściu podziemnym, druga sprawa to taka, że nie wszystkich stać na zakupy w CH albo na 3go maja...
jestem zdania, że gdyby powstały nowe schludne budki w podziemiu i byłyby zamykane, czyli handel odbywałby sie w ich wnętrzu bez rozwieszania towaru na zewnątrz to usprawniłoby to przepływ pieszych podziemiem w jakimś stopniu... kurcze, najgorsze jest to, że nie da się bez olbrzymiej inwestycji poszerzyć przejścia :/
prace w przejściu z tego, co usłyszałam na komisji mają potrwać do 3ech m-cy, zobaczymy jakie będą efekty tego remontu...
ps: wolałabym jednak, żeby handlowcy wrócili ale tylko do budek, cała reszta nie ma podpisanej umowy na zajęcie pasa drogowego i handluje na czarno.
Sebastian22
Ja nie jestem przeciwny budkom tylko tym jak jest teraz to rozwiązane....brak sanitariatów, ogólny bród, z drugiej strony takie przejście jak jest w Sosnowcu to też troche nie ta liga tych sklepików więc cieżko to rozwiązać. Na pewno przejście z budami będzie za wąskie jak otworzą CH Pogorie.
szer
Mnie w zasadzie chodziło by cały taki handel przenieść na 3 maja... Tam może nie ma takiego miejsca na handel czy coś. Chyba, że za kino bajka... Tam duży plac w sumie jest. A przejście podziemne w obecnym stanie nie nadaje się do tego. Przecież po otwarciu CH będzie tam bardzo trudno przejść :|. Teraz już są czasami kłopoty, bo zanim jakaś baba o wadze 100kg się ruszy to minie trochę czasu...
CYTAT(Maryhna @ sob, 17 maj 2008 - 12:49) *
ps: wolałabym jednak, żeby handlowcy wrócili ale tylko do budek, cała reszta nie ma podpisanej umowy na zajęcie pasa drogowego i handluje na czarno.

Ci w budkach tez nie maja umowy na zajmowanie 2 razy wiecej miejsca - wieszaki w suficie i poobwieszane otwierane drzwi

To pewnie byly te prace:

CYTAT
tram-silesia.pl

Prace torowe w Dąbrowie Górniczej

W nocy z 16/17 maja 2008 r. w związku z pracami torowymi nastąpią zmiany w kursowaniu linii 21 i 22/32.

W godzinach 20:30-4:00 tramwaje linii 21 i 22/32 dojeżdżać będą od Będzina (Milowic i Czeladzi) tylko do przystanku Dąbrowa Górnicza Urząd Pracy.

Na trasie Dąbrowa Górnicza Urząd Pracy - Gołonóg Podstacja/Tworzeń Huta Katowice kursować będzie autobusowa komunikacja zastępcza.

Jednak troche poczekali i prace zaczeli pozniej, jak psialem o 21.30 dopiero sie zbierali
Maryhna
@: )
no właśnie nie wyobrażam sobie tych "obwieszonych" drzwi po otwarciu CH, powinno to wszystko zamykać się w budkach
szer
Foty http://picasaweb.google.pl/pogoriach/20080517

Od tyłu jadą z płytkami ;d. A wejście dalej nie tknięte ;p. Przystanki tymczasowe działają, ale nie wszyscy o tym wiedzą i stojąc na normalnych przystankach patrzą z niedowierzaniem, żę tramwaj ich mija ;p. Przejechałem się nawet tramwajem by lepiej się przyjrzeć (trafiłem nawet na moderusa).
dzieki za kolejna wyprawe smile2.gif
Zaczeli klasc brazowa elewacje. Pewnie taka sama bedzie z przodu, jak to wynika z wizualizacji.

CYTAT(Maryhna @ sob, 17 maj 2008 - 14:21) *
no właśnie nie wyobrażam sobie tych "obwieszonych" drzwi po otwarciu CH, powinno to wszystko zamykać się w budkach

Handel w budkach jakos znosilem, ale odkad przestaly im one wystarczac, zaczal mnie denerowwac ich brak umiaru i utrudnianie przejscia.
Maryhna
a mówiłam, że klinkier tongue.gif tylko nie sprawdziła się moja ideologia z ciągłością architektoniczną wejścia CH i byłego komisariatu :/
michu
CYTAT(szer @ sob, 17 maj 2008 - 11:53) *
Foty http://picasaweb.google.pl/pogoriach/20080517

Od tyłu jadą z płytkami ;d. A wejście dalej nie tknięte ;p. Przystanki tymczasowe działają, ale nie wszyscy o tym wiedzą i stojąc na normalnych przystankach patrzą z niedowierzaniem, żę tramwaj ich mija ;p. Przejechałem się nawet tramwajem by lepiej się przyjrzeć (trafiłem nawet na moderusa).

no właśnie też widziałem (w sobotę i w niedzielę) , jak kilka osób na przystankach (dotychczasowych) ze zdziwieniem zobaczyło przejeżdżający obok nich tramwaj i zatrzymujący się kilkadziesiąt czy sto metrów dalej. Inna sprawa, że pewnie gdyby na każdym przystanku walnęli wielkie bilbordy z info o zmianie w organizacji jazdy komunikacji tramwajowej, także znaleźliby sie zawodnicy, którzy nie wiedzieli...

Bartek
Fajne w centrum są korki biggrin.gif
Sebastian22
Dziś rano jadąc 811 przez Centrum widziałem jak duża grupka stoi na tymczasowym przystanku....a pare metrów dalej kilka odmieńców czeka sobie w najlepsze. Przecież na rozkładzie pisze info że przystanek zamknięty i przeniesiony....

Co do samego postępu to wzięli sie ostro i wracając z pracy widziałem jak wyrywają stare torowisko przed rondem (patrząc od Redenu). Od tymczasowego przystanku w Centrum a miejscem prac niema już nieużywanych torów. Sam ruch odbywał się w miarę płynnie....
ario
Dzisiaj idąc do szkoły (godzina 12 biggrin.gif) nie było światła w przejściu podziemnym w Centrum (szło się masakrycznie)
To chyba było spowodowane pracą na górze. Strasznie rozkopany teren.
szer
Idąc przed 15 w stronę centrum zauważyłem, że jeden żuraw (mniejszy) jest trochę rozebrany ;p. Fotke wrzucę niebawem ;p

mydliczek
on wygląda jak złamany...
szer
On tak tylko wygląda wink.gif. Ściągnięte jest poziome ramię smile2.gif. Porównałem z innymi fotkami i to by się zgadzało ;d.
Jak ktoś jutro zobaczy czy jeszcze stoi czy zdemontowali to powiedzcie wink.gif
szer
Już wiem. Zdemontowano żurawia smile2.gif

Handel w przejściu ciągle jest. W centrum faktycznie się robią korki... Z tego co widziałem to sięgają aż ronda przy Alei Róż... Kilku pieszych nieźle może ruch spowolnić. Tory zerwane... Chyba na całej długości... Na pewno od 3 maja do tymczasowego w centrum ;p.
Sebastian22
No ciekaw jestem co dalej....myślę ze wkrótce zaczną tą kładkę....poza tym całe CH już mamy, oczywiście jeśli chodzi o konstrukcje....w środku pewno teraz dużo sie dzieje ale my tego nie widzimy. Ciekawa jeszcze jest sprawa byłego komisariatu ale to wszystko pokaże czas. smile.gif
drugi zuraw tez przygotowuje sie do odlotu greets (11).gif
szer
Hmmm to wybiorę się dzisiaj z aparatem do centrum :-).
szer
Foty z dzisiaj: http://picasaweb.google.com/pogoriach/20080524

Drugi żuraw rozebrany. Dzisiaj go "pakowali" chyba ;d.
Sebastian22
No ladna rozpierducha w Centrum z tymi torami, z samym CH to nie wiele widać bo pewno robią w środku już....widać że lecą z tymi płytkami no i niema już żurawi...czekamy na kolejne wieści z placu boju:D
Damian86mdc
Na co dzien widze co sie dzieje nie dosc ze Tramwaje kursują naprzemian to jeszcze zrobiona zwężka drogi w dwóch kierunkach. Ale fakt jak korki sie robiły miedzy 14 a 15 wiadomo powroty w Huty tak teraz juz o 13 sie zaczyna i tak az do 18 nawet jest i stojac na przystanku widze ze kolejka az do tamtego mniejszego ronda jest .Poprostu masakra.

Miejmy nadzieje ze sie sprężą i szybko skończą. Ja i tak juz jezdze omijajac centrum a jak musze to omijam jada kolo stacji PKP i tylem sie przejedzie bez wiekszego problemu.
młody_dg
wrzuci ktośmoże jakieśfotki zeby można było zobaczyćjak to mniej wiećej wszystko teraz wygląda z gory dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.