Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CH Pogoria
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52
Krawiec
CYTAT(:) @ śro, 20 sie 2008 - 20:59) *
ladna przestzen smile2.gif Juz tylko 2 miesiace

źródło: http://www.foto.zaglebie.info

ZI nie należy do żadnego koncernu medialnego ale prawa autorskie należy szanować.
Sebastian22
Przy okazji mam takie pyt. do Krawca - fotki wykonywane były 20.07 20.08 to znaczy ze beda jeszcze 20.09 i 20.10 ?? Bylo by fajnie tak 4 dni przed otwarciem. Pozdrawiam
Krawiec
Tak będą.
lynch
Przechodziłem dziś przejściem podziemnym i co widzę? Stare blachy zamienili na nowe (?) (zejście od strony Społem). Bomba! Nie widzę różnicy, więc po co przepłacać? Lampy chyba powiesili stare.

Mam nadzieję, że się mylę. Może poprostu nigdy wcześniej tego nie zauważyłem.

Marmur wytrą mokrą szmatą i Ludwikiem. "Grafitti" zostanie.

Przejście w "Centrum" będzie gorzej wyglądać po remoncie, niż to w obecnym stanie na Redenie.
:)
CYTAT(Krawiec @ czw, 21 sie 2008 - 11:45) *
źródło: http://www.foto.zaglebie.info

ZI nie należy do żadnego koncernu medialnego ale prawa autorskie należy szanować.

No przeciez Szer napisal skad pochodza, a ja sie do nich odnosilem. Jestes niezle przewrazliwiony na tym punkcie sml (3).gif
aero
Generalnie straszną fuszerkę robią w przejściu. Te nowe blachy podwieszane są na starych drewnianych stelarzach, prędzej czy później i tak trzeba będzie tam zrobić remont generalny.
Obawiam się jednak, że długo będzimy musięli na to czekać.
szer
CYTAT
Handlu nie będzie?

Na początku ubiegłego tygodnia ruszył remont przejścia podziemnego w centrum miasta prowadzony przez firmę Mayland Real Estate, inwestora Centrum Handlowego "Pogoria".

Odnowa przejścia związana jest z przebudową układu komunikacyjnego do powstającego centrum. Prace potrwają ok. dwóch miesięcy. W ramach remontu przeprowadzona zostanie m.in. modernizacja oświetlenia, gruntowna naprawa schodów, zadaszenie wejść oraz piaskowanie marmurów. Pomimo prac, można nadal korzystać z przejścia.

Niepewny pozostaje los osób handlujących tam wcześniej. W związku z remontem, handel w przejściu podziemnym został zlikwidowany, a projekt prac nie zakłada powrotu budek. Przejście ma służyć przede wszystkim komunikacji pieszej.

Prace remontowe mają charakter odnowy tego miejsca, czyli odświeżenia sufitów, usunięcia śladów sprayu ze ścian, naprawy nieczynnego oświetlenia, wypełnienia ubytków w posadzce nowymi płytami, załatanie dziur. Nie będziemy budować żadnej infrastruktury pod potrzeby handlu. Chodzi o ułatwienie mieszkańcom przejścia do Centrum Handlowego Pogoria - mówi Leszek Ligęza, przedstawiciel inwestora.

Zdaniem gminy sprawa nie jest przesądzona i ustalenia z czerwca są aktualne.

W czerwcu odbyło się spotkanie władz miasta z kupcami handlującymi w przejściu. Obecnie władze nie wykluczają kontynuowania działalności handlowej w dotychczasowym miejscu, jednak ostateczny sposób zagospodarowania przejścia podziemnego będzie ściśle podporządkowany jego podstawowej funkcji, jaką jest komunikacja piesza. Na chwilę obecną, nie ma możliwości sprecyzowania warunków jakie trzeba będzie spełnić, by kontynuować tam działalność handlową. Konkretne decyzje podjęte zostaną dopiero po zakończeniu remontu i zasięgnięciu opinii miejscowego Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego, Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Dąbrowie Górniczej, a także komendy miejskiej dąbrowskiej Państwowej Straży Pożarnej- poinformowała Anna Zubko z dąbrowskiego magistratu.

Spotkanie kupców z władzami gminy odbędzie się w połowie września.
Anna Witek - POLSKA Dziennik Zachodni
Sebastian22
Tak dziś byłem w centrum i widziałem ten cały remont...masakra, nowe blachy dają i tyle...a co gorsza na 75% oświetlenie jest stare! To już przeasada....poza tym w Centrum straszne korki i ok. 10 ciezko bylo przejechac.
Dave
Krótko mówić jak szedłem rano o 8 przez przejście i zobaczyłem te blachy - SZOK! ohmy.gif
A tam korki! O 8 rano większy ruch bywa i żadnych korków nie było!
szer
Na rondzie asfalt kładli więc ruch utrudniony był. Ale aż takich korków nie widziałem.
W przejściu opieprzają się... Założyli niewiele lepiej wyglądające nowe blachy i tyle. Choć dojścia do przystanków były zasłonięte więc pewnie piaskowali marmury, albo myli ręcznie ściany, bo dużo wody tam ;p

No i kładkę robią. Dołożyli trochę słupów i powoli zaczyna być widać półkole smile2.gif
Nie widzialem przejscia, ale oswietlenie mialo byc wymienione. Moze tylko tymczasowo zakladaja stare.

Wczoraj przed polnoca duzo sprzetu i ludzi szykowalo sie do kladzenia warstwy scieralnej asfaltu.
szer
I kolejne fotki smile2.gif snf (51).gif
aero
Mam nadzieję, że zrobią coś z przejazdem przez torowisko na rondzie. Niestety nadal nie jest ciekawie :/
michal_dg
Szer ładne ładne fotki smile.gif Widac postepy - ida do przodu smile2.gif
Nie bylem dzisiaj w centrum. Moze jednak na rondzie nie polozyli ostatniej warstwy.

A postepy spore, ale to juz nie maja wyjscia. Chociaz opoznienia chyba nie ma, skoro w sobote tak sie obijaja i pustki na zewnatrz.
Kurcze, chodni wzdluz Sobieskiego z tej kostki lac.gif A przystanek tramwajowy fight (2).gif Do tego pewnie zostawia stare wiaty.
A krag zamiast okragly, to jakis lamany.
Sebastian22
No z kregiem jest problem z tzw. kwadratura kola, chcąc mieć idealny krąg trzeba by wyginać odpowiednio pręty a to sie nie opłaca....dojdzie podłoga i nie bezie to tak widoczne. Postepy ogolnie widac, troche lipa te przystanki a wlasciwie wiaty....mam nadzieje ze nadbudowa przejscia bedzie jakas w miare. To dojscie rownolegle do Sobieskiego to dla mnie szok - myslalem ze tam bedzie dojazd widocznie bedzie sie konczyl przed kręgiem, co jest w miare logiczne. Bedzie 1000 dojsc do jednego celu - "W DG wszystkie drogi prowadzą do Pogorii" biggrin.gif
bzenek
CYTAT(:) @ sob, 23 sie 2008 - 21:42) *
Kurcze, chodni wzdluz Sobieskiego z tej kostki lac.gif A przystanek tramwajowy fight (2).gif Do tego pewnie zostawia stare wiaty.

Kwintosza to już całkiem szlag trafi ;)

Kolejny przystnek rozebrany po to aby go potem odtworzyć w identyczny sposób smile.gif

CYTAT
jednak ostateczny sposób zagospodarowania przejścia podziemnego będzie ściśle podporządkowany jego podstawowej funkcji, jaką jest komunikacja piesza. Na chwilę obecną, nie ma możliwości sprecyzowania warunków jakie trzeba będzie spełnić, by kontynuować tam działalność handlową. Konkretne decyzje podjęte zostaną dopiero po zakończeniu remontu i zasięgnięciu opinii miejscowego Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego, Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Dąbrowie Górniczej, a także komendy miejskiej dąbrowskiej Państwowej Straży Pożarnej- poinformowała Anna Zubko.

Tra la la pani Aniu tongue.gif

Po prostu prezydent Podraza chciałyby handel z przejścia wywalić ale nie ma jaj aby ogłosić taką decyzję. W końcu wybory tuż tuż biggrin.gif
PaVLo
ładne postępy, jutro się tam przejadę zobaczyć to w Live smile2.gif
michal_dg
Wyzej kolega bzenek napisal "Po prostu prezydent Podraza chciałyby handel z przejścia wywalić ale nie ma jaj aby ogłosić taką decyzję. W końcu wybory tuż tuż biggrin.gif "

A co do tego wybory mają ???? Co az taki zly jest Podraza? Podraza jest JEDNYM i chyba JEDYNYM najlepszym prezydentem dabrowy do tej pory . A nie to co np. Talllllllkowski albo jakis inny Strażak Sam z Rudy Śląskiej :/

Jezeli chodzi o Podraze to pierwszy pojde na wybory i na NIEGO zaglosuje!

pozdro
szer
Jeśli chodzi o prezydenta to żaden nie był dobry... Lipczyk niby budował, ale zadłużył miasto... Talkowski oddłużył, ale zbyt dużo się nie działo... A Podraza w zasadzie nic nie robi, tylko przypisuje sobie CH Pogoria ;p.
Tak źle i tak nie dobrze ;p.

Wracając do tematu...
Są dwa wyjścia co do przejścia... Oba mają wady i zalety...
1. Przejście bez handlu, więcej miejsca dla ludzie, by przejść. Ale bardzo pradopodobne, że będzie bardziej niszczone, więcej przestępstw, bo ludzi będzie tam mniej (a może więcej po otwarciu).
2. Przejście z handlem... Póki czynne budy to zawsze ktoś będzie i w zasadzie można bezpiecznie przejść. Ale miejsca cholernie mało :|...

Jeśli handlu faktycznie nie będzie to chociaż jakaś kamerka, albo dwie... Bo naprawdę może być nieciekawie...

Co do przystanków to faktycznie znowu rozebrane by tylko odnowić... Ale nie spodziewajmy się niczego więcej już po Mayland. Robią dogodne dojścia do swojego CH i zrozumieć to trzeba. Tylko od nich zależy czy zrobią to lepiej czy gorzej. Ale tutaj po raz kolejny powiadam miasto powinno się zainteresować. Rewitalizacja fajnie brzmi na papierach... Ciekawe kiedy miasto coś zrobi? Zaczną roboty tuż po otwarciu? Czyli wszystko zrobione powiedzmy dobrze, oni rozbiorą i jeszcze raz...

Chodniki... nie podoba mi się ten chaos... Parkowe alejki mają fajne kostki, ale ich układ jest chaotyczny, poprowadzony byle jak... Za to chodniki wzdłuż dróg już behatonem wyłożone.

Zawiedzeni jesteśmy otoczeniem, bo faktycznie liczyliśmy na zbyt dużo chyba. Ale wkońcu to nasze miasto i chcemy by wkońcu wszystko było robione tak jak być powinno. Pewnie z każdym kolejnym inwestorem będą nadzieje na coś więcej
bzenek
CYTAT(michal_dg @ nie, 24 sie 2008 - 18:44) *
CYTAT(bzenek @ nie, 24 sie 2008 - 14:26) *
Po prostu prezydent Podraza chciałyby handel z przejścia wywalić ale nie ma jaj aby ogłosić taką decyzję. W końcu wybory tuż tuż biggrin.gif

A co do tego wybory mają ????

A Czy kolega kiedyś widział kampanię wyborczą ?

Ano pięknie będzie w materiałach wyborczych konkurencji wyglądało jak prezydent Podraza odbiera ludziom chleb i skazuje ich na wegetację. Ludzie są czuli takie historie.

Te biedne i głodne dzieci "rodziców z przejścia" będa dobrze wyglądac na pierwszej stronie poczytnego w Dąbrowie dziennika Fakt smile.gif

Aby to przełamać trzeba miec w ręku jakiegoś asa (np. fabrykę Mercedesa dla 3tyś. pracowników). Jak na razie w ręku Podrazy asa nie widać więc i odwagi w sprawie przejścia brakuje.

CYTAT(szer @ nie, 24 sie 2008 - 19:02) *
Rewitalizacja fajnie brzmi na papierach... Ciekawe kiedy miasto coś zrobi? Zaczną roboty tuż po otwarciu? Czyli wszystko zrobione powiedzmy dobrze, oni rozbiorą i jeszcze raz...

Rewitalizacja ? Bez obaw. Jesli masz na myśli ten Lokalny Program Rewitalizacji to jego priorytety obecnie nie są umiejscowione w centrum. A nawet gdyby to i tak w ciągu najbliższych 5lat nic się nie ruszy z prozaicznego powodu braku środków.

Chodniki... nie podoba mi się ten chaos... Parkowe alejki mają fajne kostki, ale ich układ jest chaotyczny, poprowadzony byle jak... ...

Faktycznie wygląda to tak jakby się projektantowi wylał tusz na projekt. Nie było już czasu przerysować. A wykonawca nie pytał ino poleciał po tych mazach smile.gif

Ciekawi mnie czy tym alejkowym chaosie objawi się nam jakaś ścieżka rowerowa ? I czy będą stojaki przed Pogorią jak pod SCC ? W końcu od dwóch kadencji nasi prezydenci budują rowerowe miasto (podobno). smile.gif

Zawiedzeni jesteśmy otoczeniem, bo faktycznie liczyliśmy na zbyt dużo chyba. Ale wkońcu to nasze miasto i chcemy by wkońcu wszystko było robione tak jak być powinno. Pewnie z każdym kolejnym inwestorem będą nadzieje na coś więcej

Ja bym na nic nie liczył tylko cieszył się, że ktoś raczył u nas wydać pieniądze. Bo jak na razie to kolejki inwestorów pod pentagonem nie widać mellow.gif
szer
CYTAT(bzenek @ nie, 24 sie 2008 - 20:23) *
Rewitalizacja ? Bez obaw. Jesli masz na myśli ten Lokalny Program Rewitalizacji to jego priorytety obecnie nie są umiejscowione w centrum. A nawet gdyby to i tak w ciągu najbliższych 5lat nic się nie ruszy z prozaicznego powodu braku środków.

Nigdy nie mają pieniędzy na to co jest najważniejsze, ale na inne rzeczy tak... Chyba jeszcze żadne władze mądrze nie gospodarowały pieniędzmi ohmy.gif

Faktycznie wygląda to tak jakby się projektantowi wylał tusz na projekt. Nie było już czasu przerysować. A wykonawca nie pytał ino poleciał po tych mazach smile.gif

Ciekawi mnie czy tym alejkowym chaosie objawi się nam jakaś ścieżka rowerowa ? I czy będą stojaki przed Pogorią jak pod SCC ? W końcu od dwóch kadencji nasi prezydenci budują rowerowe miasto (podobno). smile.gif

Czy ścieżka będzie to mi niewiadomo, ale parking dla rowerów być musi... Tylko nie na 4 czy 5 miejsc, bo odwiedzających cyklistów będzie więcej.

Ja bym na nic nie liczył tylko cieszył się, że ktoś raczył u nas wydać pieniądze. Bo jak na razie to kolejki inwestorów pod pentagonem nie widać mellow.gif

No racja. Inwestorów zbyt wielu nie ma, choć ostatnimi czasu zrobiono nam trochę smaczku chociażby MM.
Chodzi o to, że z każdym inwestorem tego typu przychodzi nadzieja na zmianę okolic ;p
bzenek
CYTAT(szer @ nie, 24 sie 2008 - 20:33) *
Nigdy nie mają pieniędzy na to co jest najważniejsze, ale na inne rzeczy tak... Chyba jeszcze żadne władze mądrze nie gospodarowały pieniędzmi ohmy.gif

O tym co najważniejsze można dyskutować bez końca.

Ale faktycznie jak na razie żadna władza nie potrafiła przełamać marazmu w którym tkwi DG. I to ani pod względem finansowym, ani organizacyjnym.

Koreańczycy od roku łopaty nie wbili, Sigro i ten niemiec w Gołonogu też sie nie spieszą. Teren inwestycyjny przy Katowickiej "spalony". Inwestorzy przemysłowi wolą Zawiercie i Koniecpol bo nie mogą Tworzniem przejechać. mellow.gif

W tym roku też 200mln planowanych miejskich inwestycji, a zanosi się na wymęczone wykonanie na poziomie jakichś 30-40mln. Ale kredyt juz wzięli. smile.gif

Mała pociecha w tym, że obecnie prezydent Zaguła (jako pierwszy) potrafi przyznać na komisji "nie idzie nam". mellow.gif

CYTAT(szer @ nie, 24 sie 2008 - 20:33) *
Inwestorów zbyt wielu nie ma, choć ostatnimi czasu zrobiono nam trochę smaczku chociażby MM.

Koledzy na forum GKW od lat żyją smaczkami nowych biznescenterów w Katowicach. I nic mellow.gif

Choc coś tam się ostatnio ruszyło. Parę hoteli, ze dwa biurowce. Miejmy nadzieję, że ten ożywczy powiew dotrze też do Dąbrowy. smile.gif

Koniec OT x 2 wink.gif
Sebastian22
Nowe fotki na www.dabrowa.pl (nddg)
lynch
CH Pogoria i okolice

Już śmiga.
michal_dg
Cos nie wchodzi kolego ta strona j/w biggrin.gif
Sebastian22
U mnie działa - dzięki za foto przejścia i okolic smile2.gif A dziś robili te schody od kładki? Był ktoś w Centrum?
michal_dg
o juz chodzi smile2.gif spoko dzieki
szer
CYTAT(Sebastian22 @ pon, 25 sie 2008 - 16:13) *
U mnie działa - dzięki za foto przejścia i okolic smile2.gif A dziś robili te schody od kładki? Był ktoś w Centrum?

Na 3 Maja przy kładce kładli kostkę ;p. Ciężko przejechać tam rowerkiem i trzeba sporo naokoło jechać :|... A przy kładce pracowali, ale jako tako więcej nie przybyło. Jak w przejściu to nie wiem, nie schodziłem. Fotek dużo ostatnio i najbardziej mnie ciekawi bliska okolica komisariatu. Dużo rzeczy przy komisariacie powstało, mury, zbrojenie przygotowane do wylania, i betonowy prostokącik... Ah jakby tak to jakoś rozbudowali....

PeeS: thx za foty
Dave
1. Przejście bez handlu, więcej miejsca dla ludzie, by przejść. Ale bardzo pradopodobne, że będzie bardziej niszczone, więcej przestępstw, bo ludzi będzie tam mniej (a może więcej po otwarciu).
2. Przejście z handlem... Póki czynne budy to zawsze ktoś będzie i w zasadzie można bezpiecznie przejść. Ale miejsca cholernie mało :|...

Jeśli handlu faktycznie nie będzie to chociaż jakaś kamerka, albo dwie... Bo naprawdę może być nieciekawie...

To uzależniasz bezpieczeństwo w przejściu od tego, czy będą tam budki i handel! blink.gif
A teraz handel jest (tzn. był tongue.gif) od 8-9 do 17 w dni robocze i soboty do 13 i znaczy to, że po tych godiznach już nikt tam nie chodzi i obiekt będzie niszczony? :| Coś to się zakręciłeś kolego, albo miałeś co inne na myślo tongue.gif
kwintosz
Żadnego handlu w tym przejściu!! Koniec z Azją, koniec z włażeniem na drzwi boksu, koniec z obijaniem się o innych ludzi, koniec z syfem i walającymi się ulotkami kartonami etc.!! Powiedzmy sobie szczerze, już dziś możemy stwierdzić, że miasto dało du** pozwalając na taką prowizorkę (zresztą nie tylko w przejściu) więc jeśli i w tej sprawie nic się nie zmieni to ja już nie mam pytań do "tych" Panów.

@bzenek - uwierz mi ja już wrzuciłem na luz z tymi przystankami, ileż można sad.gif Czy przez ostatnie 6 lat w mieście powstało coś od początku do końca bez większych przeszkód, opóźnień, kontrowersji?? Władze po prostu sobie nie radzą, przy najbliższych wyborach trzeba wyciągnąć odpowiednie wnioski..

Na ocenę ogólną całości inwestycji trzeba poczekać.
Tak na marginesie: WTF!!!!??? z tym chodnikiem przy Sobieskiego. Czyżbym jednak dobrze myślał, a wy przekonaliście mnie do drogi.. hehe.. masakra jakaś..
KacperskiDGG
Wracając do tematu...

A wyobraź sobie pożar budek w przejsciu w godzinach popołudniowych jak jest tam pełno ludzi. Wybucha panika i dochodzi do tragedii. Czy te budy naprawdę zapewniają bezpieczeństwo? Wydaje mi się że nie, wręcz przeciwnie, stwarzają zagrożenie.
A co do kamer, to w szczecinie miałeś przykład jak one wpływają na bezpieczeństwo.
Mick
Handel: TAK
ale pod warunkiem, że wygląda to tak jak w Sosnowcu. Bazarowe budy powinny być na bazarze, a nie w przejściu podziemnym w centrum miasta.
bzenek
CYTAT(Mick @ wto, 26 sie 2008 - 20:30) *
Bazarowe budy powinny być na bazarze, a nie w przejściu podziemnym w centrum miasta.

Hi, hi ja jednak stawiam na to, że handel zostanie z wspomnianych wyżej powodów społeczno-wyborczych smile.gif

Gdyby mieli zakazać to już by to powiedzieli wprost. A tak to widać, że nie mają odwagi i grają na czas. Myślą, że handlowcy się rozmyślą i stracą zainteresowanie przejściem ?
Rokko31
Do nowego Reala już przyjmują osoby ale dają marną kasę (800zł ) i chyba zabardzo nie mają chętnych, sporo osób rezygnuje a praca już ma się zaczynać 22 września także może w październiku będzie wielkie otwarcie nowego centrum:)
michal_dg
CYTAT(Rokko31 @ śro, 27 sie 2008 - 00:34) *
Do nowego Reala już przyjmują osoby ale dają marną kasę (800zł ) i chyba zabardzo nie mają chętnych, sporo osób rezygnuje a praca już ma się zaczynać 22 września także może w październiku będzie wielkie otwarcie nowego centrum:)

Kolego, 800 zł chcą Ci płacić ? To może na stanowisko Kasjer smile2.gif A co do tego ze praca ma sie zaczynac 22 wrzesnia to tez blef . Otwarcie CH POGORIA - 24 paźdzniernik 2008

Pozdrawiam
kwintosz
CYTAT(michal_dg @ śro, 27 sie 2008 - 07:40) *
Kolego, 800 zł chcą Ci płacić ? To może na stanowisko Kasjer smile2.gif A co do tego ze praca ma sie zaczynac 22 wrzesnia to tez blef . Otwarcie CH POGORIA - 24 paźdzniernik 2008
Pozdrawiam

A co ma piernik do wiatraka? Przecież przed otwarciem trzeba przyjąć dostawy, wyłożyć towary, posprzątać.. ktoś to musi zrobić przecież. Dlatego też myślę że pracowników jak najbardziej mogą zatrudnić wcześniej.
Maryhna
kwintosz no coś ty ;p przecież to zapewne obowiązek ekipy budowlanej ;p i jeszcze budowlańcy towar na półkach muszą poukładać, w magazynach umieścić i przeszkolić się żeby na kasę wskoczyć ;p
michal_dg
CYTAT(kwintosz @ śro, 27 sie 2008 - 08:42) *
A co ma piernik do wiatraka? Przecież przed otwarciem trzeba przyjąć dostawy, wyłożyć towary, posprzątać.. ktoś to musi zrobić przecież. Dlatego też myślę że pracowników jak najbardziej mogą zatrudnić wcześniej.

Kwintosz ja nic nie mam do tego ze wczesniej trzeba przyjac dostawy, wylozyc towar itp. z tego co mi dobrze wiadomo, a dobrze mi wiadomo praca nie zacznie sie napewno 22 wrzesnia smile2.gif I nie zgodze sie z tym ze placa 800 zł no chyba ze jako Kasjer badz Sprzataczka no to tak...
szer
No ja słyszałem, że we wrześniu zaczynają pracę...
Ale nie w sensie, że Real otwarty będzie, ale na przygotowania. Przecież większość sklepików i punktów w CH Pogoria też wcześniej zacznie pracę... No nie tak jak Real, ale jednak wcześniej...
vacu
CYTAT(michal_dg @ śro, 27 sie 2008 - 05:40) *
Pozdrawiam

Nie wiem jak real,- ale uczestniczyłem w kilku otwarciach MM/Saturnów i tam zatowarowanie trwa co najmniej miesiąc. Czasami z regałowaniem dłużej ale do tego biorą pracowników tymczasowych też (teraz może być o nich ciężko więc i zatrudniać mogą wcześniej).

A ponieważ real,- to znacznie większy kaliber to i przyjęcia na miesiąc przed otwarciem to wcale nie za wcześnie (przecież jeszcze szkolenia są itp.)
michal_dg
CYTAT(vacu @ śro, 27 sie 2008 - 18:15) *
A ponieważ real,- to znacznie większy kaliber to i przyjęcia na miesiąc przed otwarciem to wcale nie za wcześnie (przecież jeszcze szkolenia są itp.)

Zgadzam sie z Toba smile2.gif Tylko z tego co ja wiem biggrin.gif to praca troszkee wczesniej sie tam zaczyna biggrin.gif
lynch
CH Pogoria, 27.08.08
szer
Ja dzisiaj bez fotosów, bo mi się rower rozwalił w czasie jazdy do CH. Ale mniejsza z tym. Wczoraj zauważyłem, że droga zjazdowa z Sobieskiego do CH Pogoria zaczyna się jeszcze przed kładką. Na wysokości słupa trakcyjnego.... Ciężko wytłumaczyć, ale na którejś focie powinno być widać...
Gdzieś na wysokości Proline
luket
Szedłem dzisiaj na Dworzec PKP, i wygląda to chyba tak, że Mayland chyba nie ma zamiaru położyć ani kawałka asfaltu i kostki ponad skrzyżowanie Kościuszki z Przybylaka.. Znając nasze miasto, to ten odcinek reprezentacyjny do dworca będzie jeszcze straszył kolejne trzy lata...
Rokko31
CYTAT(michal_dg @ śro, 27 sie 2008 - 07:40) *
Pozdrawiam

Przyjmują tylko na 3/4 etatu i pensja niestety właśnie jest ok 800 zł na rękę i wcale nie na stanowisko kasjera tylko na pracownika działu, jedynie więcej mają osoby które już pracują w Realu i przeniosą się z innego marketu na "Pogorie", przyjmują praktycznie wszystkich bo za taką kasę to mało kto chce pracować i nie mają wyjścia..
wojck
CYTAT(Rokko31 @ śro, 27 sie 2008 - 23:49) *
Przyjmują tylko na 3/4 etatu i pensja niestety właśnie jest ok 800 zł na rękę i wcale nie na stanowisko kasjera tylko na pracownika działu, jedynie więcej mają osoby które już pracują w Realu i przeniosą się z innego marketu na "Pogorie", przyjmują praktycznie wszystkich bo za taką kasę to mało kto chce pracować i nie mają wyjścia..

Chyba w kwestii reala jestem najlepiej poinformowany. W Realu nie ma takiego etatu jak 3/4. Jest 7/19:D
Załoga jest zatrudniona od dnia 1 października a rozmowy obecnie trwają w realu dąbrowskim. Z tego co się orientuje na kasach zarobki będą wynosiły lekko ponad tysiąc. A co do ilości chętnych to naprawdę jest ich sporo:)
Rysiu_dg
Powiem wam coś co ostatnio mówił mi kolega co mnie bardzo rozbawiło. Twierdził on że otwarcie już na pewno jest przesunięte na wiosnę 2009 roku biggrin.gif i że ( uwaga najlepsze) pod CH ma podjeżdżać tramwaj przez park laugh.gif . Przy tym zarzekał się że to prawda , śmieszne plotki chodzą po mieście. smile2.gif
bzenek
CYTAT(Rysiu_dg @ czw, 28 sie 2008 - 14:00) *
Przy tym zarzekał się że to prawda , śmieszne plotki chodzą po mieście. smile2.gif

A co się dziwisz ? I tutaj masę osób cieszyło się na wybudowanie całego nowego centrum miasta i złote poręcze w przejściu podziemnym smile.gif

CYTAT(luket @ śro, 27 sie 2008 - 23:06) *
Mayland chyba nie ma zamiaru położyć ani kawałka asfaltu i kostki ponad skrzyżowanie Kościuszki z Przybylaka..

Nie ma zamiaru. To spocznie na barkach miasta.

CYTAT(wojck @ czw, 28 sie 2008 - 13:40) *
Z tego co się orientuje na kasach zarobki będą wynosiły lekko ponad tysiąc.

Oj ludzie, jest już 20 lat kapitalizmu. Nauczmy się w końcu informować czy piszemy o kwotach brutto i czy netto. smile.gif

CYTAT(wojck @ czw, 28 sie 2008 - 13:40) *
A co do ilości chętnych to naprawdę jest ich sporo:)

No cóż, jeszcze jakoś żadnego hipermarketu nie zamknięto z powodu braku personelu więc i tu załogę skompletują. smile.gif
marcin.p
Wie ktoś może gdzie składać dokumenty do pracy w "Pogorii"?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.