CYTAT(michal_dg @ nie, 24 sie 2008 - 18:44)

CYTAT(bzenek @ nie, 24 sie 2008 - 14:26)

Po prostu prezydent Podraza chciałyby handel z przejścia wywalić ale nie ma jaj aby ogłosić taką decyzję. W końcu wybory tuż tuż

A co do tego wybory mają ????
A Czy kolega kiedyś widział kampanię wyborczą ?
Ano pięknie będzie w materiałach wyborczych konkurencji wyglądało jak prezydent Podraza odbiera ludziom chleb i skazuje ich na wegetację. Ludzie są czuli takie historie.
Te biedne i głodne dzieci "rodziców z przejścia" będa dobrze wyglądac na pierwszej stronie poczytnego w Dąbrowie dziennika Fakt

Aby to przełamać trzeba miec w ręku jakiegoś asa (np. fabrykę Mercedesa dla 3tyś. pracowników). Jak na razie w ręku Podrazy asa nie widać więc i odwagi w sprawie przejścia brakuje.
CYTAT(szer @ nie, 24 sie 2008 - 19:02)

Rewitalizacja fajnie brzmi na papierach... Ciekawe kiedy miasto coś zrobi? Zaczną roboty tuż po otwarciu? Czyli wszystko zrobione powiedzmy dobrze, oni rozbiorą i jeszcze raz...
Rewitalizacja ? Bez obaw. Jesli masz na myśli ten Lokalny Program Rewitalizacji to jego priorytety obecnie nie są umiejscowione w centrum. A nawet gdyby to i tak w ciągu najbliższych 5lat nic się nie ruszy z prozaicznego powodu braku środków.

Chodniki... nie podoba mi się ten chaos... Parkowe alejki mają fajne kostki, ale ich układ jest chaotyczny, poprowadzony byle jak... ...
Faktycznie wygląda to tak jakby się projektantowi wylał tusz na projekt. Nie było już czasu przerysować. A wykonawca nie pytał ino poleciał po tych mazach

Ciekawi mnie czy tym alejkowym chaosie objawi się nam jakaś ścieżka rowerowa ? I czy będą stojaki przed Pogorią jak pod SCC ? W końcu od dwóch kadencji nasi prezydenci budują rowerowe miasto (podobno).

Zawiedzeni jesteśmy otoczeniem, bo faktycznie liczyliśmy na zbyt dużo chyba. Ale wkońcu to nasze miasto i chcemy by wkońcu wszystko było robione tak jak być powinno. Pewnie z każdym kolejnym inwestorem będą nadzieje na coś więcej
Ja bym na nic nie liczył tylko cieszył się, że ktoś raczył u nas wydać pieniądze. Bo jak na razie to kolejki inwestorów pod pentagonem nie widać