Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CH Pogoria
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52
:)
Na razie tylko fotki Pawloka z SSC. Mam spore zaleglosci i wypowiem sie pozniej tongue.gif

michal_dg
no i tramwaje juz jezdza tak jak daaaaawniej biggrin.gif kazdy swoim pasem:)
Sebastian22
CYTAT(michal_dg @ nie, 07 wrz 2008 - 13:53) *
no i tramwaje juz jezdza tak jak daaaaawniej biggrin.gif kazdy swoim pasem:)

A które przystanki są obsługiwane? Zlikwidowali tymczasowe?
Peterek
Ech trochę opóźniony komentarz, ale muszę się podpisać pod wypowiedziami innych... Już nawet zdążyłem przyzwyczaić się do tej kładki i zaczęła mi się w miarę "podobać", ale te schody... Tragedia, badziewie najwyższych lotów... kto mógł takie coś zaprojektować ?!?
:)
juz po wszystkim:

CYTAT
Prace torowe w Dąbrowie Górniczej

W dniu 6 września 2008 r. i w nocy z 6/7 września 2008 r. w godz. 14:20-4:00 w związku z remontem torowiska w Dąbrowie Górniczej nastąpią zmiany w kursowaniu linii 21 i 22/32:

* linia 21 kursować będzie na trasie Milowice Pętla - Dąbrowa Górnicza Urząd Pracy,
* linia 22/32 kursować będzie na trasie Czeladź Kombatantów - Dąbrowa Górnicza Urząd Pracy.

Na trasie Dąbrowa Górnicza Urząd Pracy - Gołonóg Podstacja/Tworzeń Huta Katowice (za linie 21 i 22/32) kursować będzie autobusowa komunikacja zastępcza.
Mungojerrie
Gdyby tak każdy mieszkaniec DG przywiązał do kładki balonika, to by było przynajmniej KOLOROWO... ;|
Arbas
NIGDY Z WIADUKTU, TEJ KUPY ŻELASTWA NIE SKORZYSTAM!
To mój osobisty PROTEST!
Jako mieszkaniec Dąbrowy, tylko w taki sposób mogę
powiedzieć "NIE" szerzącej się brzydocie.
aero
Stojąc na wprost schodów to po ich lewej stronie będzie wjazd na ul. 3-go Maja. Miejsce pod słupki jest już powoli przygotowywane.
Zibar
CYTAT(Mungojerrie @ nie, 07 wrz 2008 - 20:58) *
Gdyby tak każdy mieszkaniec DG przywiązał do kładki balonika, to by było przynajmniej KOLOROWO... ;|

Chodzi Ci o taką akcję laugh.gif tylko, że to były tylko żółte baloniki

Sebastian22
Hehe a co to? Jakiś fotomontaż? Była taka reklama w DG?

Co do torowiska to już oczywiście widziałem jak funkcjonuje, o dziwo przystanki są nadal te tymczasowe....
kot_mruczyslaw
a co to?...
szer
Po przejeździe na rowerku przez przejście złapał mnie zonk... Po kiego grzyba malowali na fioletowo(?) betony na ścianach? Powinni pouzupełniać takie luki, a nie malować :|

Właśnie co to za akcja z balonikami?
luket
Na fioletowo zamalowane są miejsca gdzie nie było w ogóle marmuru, tylko ten chropowaty tynk. Ale fakt, kolorek wybrali niesamowity... Będzie pasował do ogólnego wiejskiego wyglądu przejścia.
Na 3 Maja faktycznie wjazd samochodów będzie, jest ułożona żółta kostka i miejsce na słupki.

Na Kościuszki skończyli kłaść kostkę po stronie Defum (oczywiście kształt kostki, którego jeszcze nie było na tej ulicy wacko.gif ), i zabrali się za rozbieranie drugiej strony.
kwintosz
CYTAT(szer @ pon, 08 wrz 2008 - 19:41) *
Właśnie co to za akcja z balonikami?

Otwarcie nowego pasażu M1 Czeladź?

Zróbcie fotki tego fioletowego..
Mungojerrie
Nie no, z tymi balonikami żartowałam. Gdyby ta kładka była kolorowa, to przynajmniej fajnie kiczowata, tak sądzę. Ale tak po dłuższym zastanowieniu myślę, że jak to wszystko już będzie skończone, to może nie będzie tak źle wyglądać i nam się spodoba wink.gif
Arbas
CYTAT(luket @ pon, 08 wrz 2008 - 17:06) *
Na fioletowo zamalowane są miejsca gdzie nie było w ogóle marmuru, tylko ten chropowaty tynk. Ale fakt, kolorek wybrali niesamowity... Będzie pasował do ogólnego wiejskiego wyglądu przejścia.
Na 3 Maja faktycznie wjazd samochodów będzie, jest ułożona żółta kostka i miejsce na słupki.

Na Kościuszki skończyli kłaść kostkę po stronie Defum (oczywiście kształt kostki, którego jeszcze nie było na tej ulicy wacko.gif ), i zabrali się za rozbieranie drugiej strony.

Polerowany granit plus fiolet!? Nie wierzę, póki nie zobaczę!
Jeśli to prawda, to prawda czysto dąbrowska...
Ktoś widocznie "miał na składzie" nadmiar tego "kolorkowego kolorku" i musiał go gdzieś upchnąć,
zanim się farba przeterminuje.
Dlaczego nie wściekle różowy? Jak szaleć to szaleć.

aero
Co ciekawsze tam są dwa różne kolory. Fiolet i jakiś taki blado fioletowy, jedna farba się skończyła to pojechali inną. Generalnie remont przejścia to jakiś więlki przekręt :/
Arbas
Architekci miejscy z przejścia podziemnego korzystać nie będę, bo wszyscy mają samochody.
Obojetnie im więc, czy pomalowane ono będzie różem czy fioletem.

Mam nadzieję, że Prezydent Podraza również w okresie dalekoprzedwyborczym korzysta od czasu do czasu z naszego forum i przeczyta co mieszkańcy myślą o działalnosci pracowników odpowiedzialnych
za estetykę miasta.
Peterek
"jak to wszystko już będzie skończone, to może nie będzie tak źle wyglądać i nam się spodoba wink.gif"

Sugerujesz, że te okropne schody nam się spodobają xD ? I będzie wjazd na 3-go maja biggrin.gif Ludzie odetchną z ulgą. Bo kto to widział żeby deptak miał służyć pieszym... phi... toż to jakieś nieporozumienie by było ; /
michal_dg
Stojac na 3 maja i patrzac na CH Pogoria zauwazymy brak STAREGO ogrodzenia sasiadujacego CH Pogoria z Ulicą tongue.gif Zamiast tej starej blachy przez ktora nic nie bylo widac dali nowe ogrodzenie przez ktoree wszystko widac co sie tam dzieje biggrin.gif Wiec Paparazzi z forum DG juz nie beda musieli skakac po ogrodzeniach hehehe
Sebastian22
CYTAT(michal_dg @ śro, 10 wrz 2008 - 14:03) *
Stojac na 3 maja i patrzac na CH Pogoria zauwazymy brak STAREGO ogrodzenia sasiadujacego CH Pogoria z Ulicą tongue.gif Zamiast tej starej blachy przez ktora nic nie bylo widac dali nowe ogrodzenie przez ktoree wszystko widac co sie tam dzieje biggrin.gif Wiec Paparazzi z forum DG juz nie beda musieli skakac po ogrodzeniach hehehe

Fajnie ale to już było o tym tutaj, fotki też są np. u Szera.
michal_dg
hehe sorryy zagapilem sie tongue.gif
szer
Ok fotosy z dnia dzisiejszego. Szybko robione, ale jednak ;p snf (51).gif

Zaczynają szklarze pracować smile2.gif. Cieszy mnie to bardzo smile2.gif
Arbas
CYTAT(Arbas @ wto, 09 wrz 2008 - 05:55) *
Polerowany granit plus fiolet!? Nie wierzę, póki nie zobaczę!
Jeśli to prawda, to prawda czysto dąbrowska...
Ktoś widocznie "miał na składzie" nadmiar tego "kolorkowego kolorku" i musiał go gdzieś upchnąć,
zanim się farba przeterminuje.
Dlaczego nie wściekle różowy? Jak szaleć to szaleć.

Byłem, widziałem, mogło być gorzej.
Widocznie trudno dobrać i osiągnąć kolor podobny do istniejących granitowych płyt.
Domieszka fioletu z góry skazana na niepowodzenie. Jest nadzieja, że się trochę przykurzy.
Monitoring potrzebny na wczoraj, bo już ktoś na świeżopomalowanej ściance odbił swoje łapska.
szer
Od wczoraj trochę zmian. Zrobili zjazd z Sobieskiego do CH Pogoria. Fotke jedną mam, więc później wrzucę. Ponadto przy komisariacie wylewali beton. A w przejściu śladu po robotnikach brak ;p
Dave
Ten "fiolet" w tym przejściu jako kolor to wg mnei nie taki straszny, ale gdzie jednolitość i logika? Tutaj "odnowione" marmury, tam chropowaty stary tynk odmalowany na "fioletowo", to odmalowana tylko na srebrno (?) dziura po tablicy ogłoszeń, tam u góry czerwona blacha w rogu, tam szara, od strony DH Centrum blacha wymieniona, pozostała stara tylko przemalowana, schody jeno wyczyszczone (czy aby na pewno?) i parę płyt wstawione gdzie ich nie było, a szpary jak były tak są itd, itp...

Brak słów - mam nadzieję, że się mylę, że to jest ten wielki remont czy nawet modernizacja szumnie zapowiadana przez władze i DZ, na którą tak czekają mieszkańcy!
Jeszcze niech wrócą handlorze do takich bud jak były i...

K...a maaać! angry.gif
vacu
CYTAT(Dave @ czw, 11 wrz 2008 - 15:01) *
Ten "fiolet" w tym przejściu jako kolor to wg mnei nie taki straszny, ale gdzie jednolitość i logika? Tutaj "odnowione" marmury, tam chropowaty stary tynk odmalowany na "fioletowo", to odmalowana tylko na srebrno (?) dziura po tablicy ogłoszeń, tam u góry czerwona blacha w rogu, tam szara, od strony DH Centrum blacha wymieniona, pozostała stara tylko przemalowana, schody jeno wyczyszczone (czy aby na pewno?) i parę płyt wstawione gdzie ich nie było, a szpary jak były tak są itd, itp...

Brak słów - mam nadzieję, że się mylę, że to jest ten wielki remont czy nawet modernizacja szumnie zapowiadana przez władze i DZ, na którą tak czekają mieszkańcy!

K...a maaać! angry.gif

Jeszcze tego co prawda nie widziałem (kilka dni poza miastem) ale skoro tak piszecie to może lepiej żeby handlarze wrócili? Bo zasłoniliby przynajmniej częściowo (a z czasem całkowicie) owe fioletowe mury...
laugh.gif

pees: przyszło mi do głowy, że oszczędzają na farbie, bo zdają sobie sprawę, że "grafficiarze" pomalują za nich i to za darmo (tym bardzej jak kupców nie będzie, ktoś tam coś bąknął o monitoringu ale to pewnie taka sama lipa jak "remont przejścia") wink.gif
luket
CYTAT(Dave @ czw, 11 wrz 2008 - 17:01) *
Ten "fiolet" w tym przejściu jako kolor to wg mnei nie taki straszny

Ten który jest teraz jest bardziej stonowany, gdywidziałem to pierwszy raz, nałożona była pierwsza warstwa, któa była zdecydowanie bardziej bijąca po oczach.
heksa
No fakt, przejście podziemne woła o pomstę do nieba, co do kładki i schodów poczekajmy aż wszystko zostanie oddane do użytku. Chociaż według mnie lepsze byłyby schody ruchome zakryte ładną wiatą.
szer
Fotosy z dzisiaj: snf (51).gif

Zmiany sami zobaczycie smile2.gif
Arbas
CYTAT(Dave @ czw, 11 wrz 2008 - 14:01) *

K...a maaać! angry.gif

Ciekawe jakie były koszty tego remontu?
kot_mruczyslaw
ja tylko czekam aż znowu zacznie kapać smoła z sufitu...
kwintosz
Mnie zastanawia jak miasto mogło pozwolić na takie dziadostwo w tym przejściu, toż to skandal. Pełno brakujących płyt i jeszcze to malowanie starych blach, no po prostu brak słów. wink.gif Mogli chociaż pozakładać jakieś najtańsze płyty, byle w jakiś tam sposób te ubytki zniwelować wizualnie. Daliby choćby granitowe czy jakieś takie, a nie takie wiejskie remonty robić..
Na monitoring, patrząc na tą pożal się Boże "modernizację" to bym już na waszym miejscu nie liczył. Tak więc czeka nas codzienny spacer smietnikiem.
Znając życie, skoro taki rozmach "miasto sobie zafundowało" w remoncie przejścia to obstawiam że wiejskie straganiki wrócą.

Może zmieńmy nazwe miasta:

Dąbrowa 3 Świat Górnicza

Dąbrowa brud, smród, kiła i mogiła Gónicza

Dąbrowa Bankowa

Dąbrowa Kulturalny Kebab Górnicza

Dąbrowa nowa kostka Behaton za nową kostkę na przystankach Górnicza

Dąbrowa tramwaje XXI wieku Górnicza

Dąbrowa Górnicza Pentagon

Dąbrowa cudowne świadła na Tysiąclecia Górnicza

do wyboru do koloru..
BlinQ
Foto z wczoraj.
Tu moje fotki z wczoraj. W sumie chyba to samo co szera ale są też fotki tego "wyremontowanego" przejścia. Może ktoś zerknie.
sarsolot
Nie na temat, ale jak przeczytalem
CYTAT(kwintosz @ pią, 12 wrz 2008 - 10:42) *
Dąbrowa nowa kostka Behaton za nową kostkę na przystankach Górnicza

to nie moglem sie powstrzymac od smiechu.

Choc smiac sie nie ma z czego, a Bankowa niestety tez by pasowalo :/
michal_dg
no naprawde takie smieszne to jest ze az z krzesla spadlem ... żal mi ciebie gosciu
olo
CYTAT(sarsolot @ pią, 12 wrz 2008 - 12:32) *
a Bankowa niestety tez by pasowalo :/

A do czego by mianowicie pasowało?
szer
CYTAT(BlinQ @ pią, 12 wrz 2008 - 11:15) *
Foto z wczoraj.
Tu moje fotki z wczoraj. W sumie chyba to samo co szera ale są też fotki tego "wyremontowanego" przejścia. Może ktoś zerknie.

Ha to widocznie Ciebie wczoraj widziałem jak robiłeś fotki smile2.gif. W tym samym czasie mniej więcej cykaliśmy smile2.gif

W przejściu sam nie robiłem, bo... nie warto się nim chwailić ;p. Większość userów chyba nie chciałaby tego widzieć ;d

Co do fotek to są dobre. Widziałem przez płot tylko co tam z tyłu robili, a tutaj już dosyć dużo zrobili smile2.gif
kot_mruczyslaw
"Dąbrowa Kulturalny Kebab Górnicza"...
no to pasuje rzeczywiście... wink.gif...
Master
nie zbaczajcie z głownego tematu
KacperskiDGG
CYTAT(olo @ pią, 12 wrz 2008 - 13:37) *
A do czego by mianowicie pasowało?

Pasowałoby ze względu ilości banków na 3-go Maja, a tak poza tym to jeszcze Huta Bankowa.
Mick
BlinQ dał zdjęcia z przejścia to sobie obejrzałem, bo z pół roku w nim nie byłem.

No i niewiele się zmieniło, budy tylko wywalili, czyli rzekłbym nawet, że na korzyść smile2.gif
A na serio, to mam pytanie - czy posadzek nie remontowali?? Czy dopiero będą to robić?
Jeżeli tak to ma zostać jak jest na tych zdjęciach, to niepotrzebnie była mowa, że jakiś remont będzie. Ja tam żadnej różnicy estetycznej nie widzę.
Sebastian22
Dzięki za fotki. W przejściu myśle wiele sie nie zmieni, faktycznie nie można zawać tego remontem, co do podłóg to mam nadzieje że również je przeczyszczą na więcej niema co liczyć. Co do samego CH to roboty idą ale przecież zostało raptem 40 kilka dni. Teraz mają naprawdę gorący okres i każdy obsuw nędzie ich kosztował sporo nerwów i pracy, zdążyć muszą.
vodun
poważnie mówiąc to chyba sobie jakieś jaja robią. to ma być remont?? blink.gif
Chociaż z jednej strony wspaniale to przejście będzie pasowało do stojących przed domem Centrum budek z żarciem jak i samego domu Centrum, do dawnego kina "ARS", do dworca, do betonowych drzewek, do zasyfiałej fontanny, do telebimu na PK, ...... angry2.gif
Teraz z takimi "perełkami" będzie to wyglądało jak: "piękny ogród, ze ślicznym krasnalem (CH POGORIA) a dookoła psie gówna" - jak tak to ma wyglądać to już w ogóle mogli nic nie robić. angry2.gif

Chociaż z drugiej strony chyba nadeszły już takie czasy, cokolwiek, gdziekolwiek ale żeby tylko coś zrobić , żeby ludzie się uciszyli i nie mówili że nic się dla nich nie robi - prawda?? - szanowna władzo Dąbrowy !!!!
Maryhna
myślałam, że przesadzacie... o jakże się pomyliłam! O.o To wygląda strasznie, śmiech na sali, wstyd, syf kiła i mogiła... przez takie miejsca wstydzę się czasami, że mieszkam w DG :/
Arbas
CYTAT(BlinQ @ pią, 12 wrz 2008 - 08:15) *
Foto z wczoraj.

Dzięki za foty.
Żelastwo przed CHPogoria wygląda jak dekoracja do filmu katastroficznego,
a wiadukt jak wyjęty w ramach odzysku prosto ze stuletniej huty.
Schody wciśnięte w ulicę 3 Maja, to wymowny symbol braku wyobraźni lub
odwagi zawodowej u architektów miejskich.
W Wydziale Architektury nie znalazł się nikt, kto na etapie koncepcji projektu
powiedziałby NIE?

Proponuję, aby te wszystkie posty przekierować do istniejącego na forum tematu: "Rządy Podrazy".
Jest nadzieja, że wtedy Prezydent przeczyta i odpowiednio zareaguje.
sarsolot
CYTAT(michal_dg @ pią, 12 wrz 2008 - 13:05) *
no naprawde takie smieszne to jest ze az z krzesla spadlem ... żal mi ciebie gosciu

Poczucie humoru rzecz wzgledna. Zapewne kwintosza tez Ci zal ze tak napisal, no i kabaretow, ktore czesto sie z smieja z czegos, co jest zalosne.
CYTAT(KacperskiDGG @ pią, 12 wrz 2008 - 15:54) *
Pasowałoby ze względu ilości banków na 3-go Maja

Z tego wzgledu wlasnie.

Koniec OT.
mgmisiek
CYTAT(kot_mruczyslaw @ czw, 11 wrz 2008 - 21:48) *
ja tylko czekam aż znowu zacznie kapać smoła z sufitu...

Albo mi sie wydawało albo już wczoraj widziałem zwisającą smołę zaraz na poczatku przejścia od strony PKZ. Co do tego fioletu to powiem Wam, że chyba wygląda najlepiej ze wszystkiego w tym przejściu - reszta to dramat. Te marmury po wyczyszczeniu wyglądają totalnie beznadziejnie, blachy na suficie to jeden wielki syf, nie wspominając juz o posadzcze i jednym wielkim syfie z ulotek. Dramat, poprostu dramat.
BlinQ
szer - no mozliwe bardzo mozliwe... wink.gif
a co do przejscia to naprawde dramat, co do kladki... z boku schodów będzie winda? czy będa tak beznadziejnie wygladac jak wygladaja?
szer
Od strony 3 Maja? Wg wizualizacji ma tam być winda. Mam nadzieję, że będzie, bo winda z jednej strony sobieskiego trochę mija się z celem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.