Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: integracja i współpraca miast aglomeracji
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Mick
W sumie całkiem ok to wygląda. Choć dalej uważam, że wielbłąd nie jest najszczęśliwszym pomysłem. Na szczęście jest on tylko jednym z wielu elementów.

Ma ktoś tylko pojęcie co reprezentuje budynek w centralnej części???
Ten między tramwajem i wielbłądem.
Master
Ale Pogorie są 4 obok siebie wink.gif i zadne Chechło sie nie do nich nierówna wink.gif
bzenek
CYTAT(Mick @ czw, 11 gru 2008 - 15:57) *
Ma ktoś tylko pojęcie co reprezentuje budynek w centralnej części???

Chyba ten poniemiecki bunkier na wzgórzu Dąbrówka w Chechle.

Ino patrzeć jak marszałek województwa małopolskiego wystosuje ostrą notę dyplomatyczną. smile.gif

CYTAT(Master @ czw, 11 gru 2008 - 17:02) *
Ale Pogorie są 4 obok siebie wink.gif i zadne Chechło sie nie do nich nierówna wink.gif

Nie równa się ale takie mazury to se mogą i 1000 jezior obok siebie wydrukować. A wielbłąd ma szansę być unikalny na skalę krajową.
Mick
CYTAT(bzenek @ czw, 11 gru 2008 - 15:48) *
Chyba ten poniemiecki bunkier na wzgórzu Dąbrówka w Chechle.

Ino patrzeć jak marszałek województwa małopolskiego wystosuje ostrą notę dyplomatyczną. smile.gif

Faktycznie, to jest to smile2.gif smile2.gif smile2.gif
Tylko w lustrzanym odbiciu.
kwintosz
Cała grafika nie najgorsza ale jakoś nie powaliła mnie na kolana..

Z artykułu można było błędne wnioski wyciągnąć. Gdyby nie foto, też pewnie bym coś napisał co o tym myślę a tak nie jest źle.

Obyśmy tylko takie rozterki mieli w tych sprawach a nie że w Dąbrowie na Śląsku..
spinacz
CYTAT(kwintosz @ czw, 11 gru 2008 - 17:30) *
Z artykułu można było błędne wnioski wyciągnąć. Gdyby nie foto, też pewnie bym coś napisał co o tym myślę a tak nie jest źle.

spoko kwintosz, nie byłbys jedynym na tym forum, który na podstawie zasłyszanych informacji z trzeciej ręki buduje sobie obraz rzeczywistości i wygłasza zdecydowane, bardzo krytyczne sądy wink.gif
szer
CYTAT(spinacz @ czw, 11 gru 2008 - 09:31) *
Pytanie do: Arbas, Mick, Leszek, szer. Czy ktoś z was widział ten kalendarz??? czy jedziecie sobie po nim tylko wnioskując z opisu zamieszczonego w jakiejś gazecie???

W którym momencie pojechałem kalendarz? Napisałem, iż zastanawiam się tylko dlaczego wielbłąd... Grafika jako tako nie najgorsza, nawet ujdzie. Ale ten wielbłąd jakby nie pasował do naszego miasta. Powinny tutaj być symbole Dąbrowy, a nie pomysły prezydenta Talkowskiego.
Leszek
CYTAT(szer @ czw, 11 gru 2008 - 22:00) *
W którym momencie pojechałem kalendarz? Napisałem, iż zastanawiam się tylko dlaczego wielbłąd... Grafika jako tako nie najgorsza, nawet ujdzie. Ale ten wielbłąd jakby nie pasował do naszego miasta. Powinny tutaj być symbole Dąbrowy, a nie pomysły prezydenta Talkowskiego.

Ja przecież też tylko z wielbłąda się śmiałem, ale kolega Spinacz wyraźnie przewrażliwiony jest, pewnie z UM wink.gif
spinacz
nie z uemu, a z giezetemu... i znowu sobie jeździsz a gów..o wiesz Leszku wink.gif
Mick
CYTAT(spinacz @ sob, 13 gru 2008 - 12:55) *
nie z uemu, a z giezetemu... i znowu sobie jeździsz a gów..o wiesz Leszku wink.gif

Nie spinaj się tak bardzo kolego.
Leszek
CYTAT(spinacz @ sob, 13 gru 2008 - 12:55) *

A mówiłem, że przewrażliwiony blink.gif
Po Tobie dziecko najwyraźniej do tej pory nikt nie jeździł, skoro coś takiego piszesz. Ale cierpliwości - rób tak dalej, a z pewnością ktoś po Tobie pojeździ tongue.gif
Sebastian22
Widze wywiązała się ostra walka o jakiś tam kalendarz którego nawet mało kto widział....(ja tez nie widziałem)....no cóż....grafika wrzucona pare postów wyżej jest w sumie OK, troche ten po niemiecki bunkier na Pustyni nie zabardzo bo terytorialne jest od strony Gm. Klucze no ale ...
Radkowitz
A czegoście się spodziewali po GZM? biggrin.gif Dobrze, że w ogóle pokazali Sosnowiec i DG, chociaż czasem wolę aby nie (jak np. na ulotce o DurnoŚląskiej metropolii) o której nawet władze Sosnowca i DG dowiadywały się od mieszkańców biggrin.gif
:)
CYTAT

Metropolia ma nowe logo. Czy to zakaz wjazdu?
Przemysław Jedlecki
2008-12-16, ostatnia aktualizacja 2008-12-16 20:11

Górnośląski Związek Metropolitalny ma już nowe logo, które przygotowali specjaliści z krakowskiej firmy Eskadra.

Na razie to tylko propozycja, którą musi ocenić zarząd GZM-u oraz zgromadzenie metropolii, ale już po pierwszych reakcjach specjalistów widać, że pomysł Eskadry wywołuje skrajne opinie.

Rafałowi Czechowskiemu z firmy Imago Public Relations logo kojarzy się ze znakiem zakazu wjazdu. - Domyślam się, że ten pomarańczowy kolor ma oznaczać słońce, prostokąty pewnie symbolizują miasta, ale gdy patrzę na to logo, najpierw przychodzi mi do głowy znak drogowy - komentuje Czechowski.

Nie dał się też przekonać Grzegorz Dąbrowski, rzecznik sosnowieckiego magistratu. - Szkoda, że nie ogłoszono ogólnopolskiego konkursu - mówi.

Nawet dr Bohdan Dzieciuchowicz, ekspert public relations i wykładowca na Wydziale Radia i Telewizji Uniwersytetu Śląskiego, który mówi, że logo ma zalety i że odpowiada mu kolor pomarańczowy: aktywności, energii i ciepła, dołącza się do krytyki. - Bo wnętrze znaku jest niezrozumiałe, to puste pola, tak naprawdę nie wiadomo, co jest w środku - precyzuje dr Dzieciuchowicz.

Zastrzeżenia ma też prof. Bogdan Król, kierownik Katedry Projektowania Graficznego w Akademii Sztuk Pięknych, choć przyznaje, że logo mu się podoba. - Jeśli chodzi o elementy w środku koła, to rozpikslowanie ich jest dobrą formą rzutu miejscowości aglomeracji. Nie wiem tylko, czy wpisanie tego symbolu w pomarańczowe koło jest szczęśliwym zabiegiem. Wydaje mi się, że to zbyt duży kontrast. Sam napis "Metropolia Górnośląska" mógł bowiem pełnić formę domyślnego koła. To by wystarczyło - mówi prof. Król.

Co na to Eskadra? Marek Tobolewski, współautor logo, tłumaczy, że pomarańczowy kolor wybrał celowo. - Jest bardzo optymistyczny. Nie jest też agresywny, ale jednocześnie pozostaje odważny. Zachęca do działania. Nastawiamy się też na pełnię życia i chcemy pokazać, że ona powstaje tylko w łączności miast metropolii, gdy można bez przeszkód poruszać się między nimi. Stąd połączone kwadraty i prostokąty w środku, które symbolizują poszczególne miasta - mówi Tobolewski

Nowe logo to nie jedyny pomysł Eskadry. Za jej radą GZM ma się promować hasłami: "Pełnia życia", "Pełnia kultury" lub "Pełnia emocji" oraz nazwą "Metropolia Górnośląska". Sądząc po reakcjach w Sosnowcu i Katowicach, znowu pudło. - Wolimy metropolię śląsko-dąbrowską - deklaruje Dąbrowski, a Waldemar Bojarun, rzecznik katowickiego magistratu, przypomina, że opowiadał się za nazwą "Katowice".
bzenek
CYTAT
Sądząc po reakcjach w Sosnowcu i Katowicach, znowu pudło. - Wolimy metropolię śląsko-dąbrowską - deklaruje Dąbrowski, a Waldemar Bojarun, rzecznik katowickiego magistratu, przypomina, że opowiadał się za nazwą "Katowice".

No to po cholerę zamawiacie logo jak sami nie wiecie czego chcecie ? guns (3).gif

Logo wymyślone przez Gazetę Wyborczą było lepsze.
Arbas
Dla krótkowidzów nowe logo to zakaz wjazdu.
Dlaczego Województwo Śląskie nie korzysta z usług rodzimej uczelni plastycznej?
Niezadowolenie z poprzedniego pomysłu krakowskiej Eskadry było powszechne.
marcin.p
W tej eskadrze to chyba same debile pracują. Za co im kase dają? Ten cały tobolewski czy jak mu tam niech się weźmie do roboty a nie pie...li głupoty. Coś ty czlowieku miał na mysli tworząc taki badziew?
Krawiec
"Wolimy metropolię śląsko-dąbrowską - deklaruje Dąbrowski"

Brawo dla rzecznika Sosnowca!
Master
ile to logo kosztowało ?? 40 tys ?? wink.gif bo juz nie pamietam.

Tptalna porażka , a cała ta metropolia nic nam niepotrzebna, chyba tylko by budować Nowe Katowice wink.gif

Wystarczy ze z wojewódzkich srodków biorą prawie wszystko
Arbas
Jeśli nie jest to tajemnicą państwową, prosimy o pełną listę imienną członków znamienitej Eskadry.
Czy na 100% z Krakowa?
Sebastian22
hahaha to sie krakusy odgryzly - "zakaz wjazdu" nam zafundowali....i to naszym kosztem.
kwintosz
Ja bym lepiej zadał pytanie kto tam w tej eskadrze pracuje: kogo syn, siostrzeniec albo bratowa..

Jakieś denne mają te pomysły wyjątkowo.. 2 wtopy i co do 3 razy sztuka?

Jeśli metropolia, to tylko Śląsko-Dąbrowska!
vacu
Poczytajcie komentarze:
http://www.wykop.pl/link/123244/aglomeracj...a-nowe-logo-wtf
bzenek
CYTAT(vacu @ sob, 20 gru 2008 - 16:16) *
Poczytajcie komentarze:

Logo Wysp Bahama całkiem przyjemne choć hmm... proste. wink.gif

Czemu ta cała eskadra nie wymysłiła 25 propozycji logo, z których GZM by sobie coś wybrał ?
sarsolot
bo zapewne by było 25 razy drozej
xMarcinx
poczytajcie o innych wałach eskadry:

http://wiadomosci.onet.pl/1887283,11,item.html

http://www.rp.pl/artykul/10,240162.html

homoseksualne logo Białegostoku do tego zrzynka - ciekawe z czego zrzynkę zrobili by wykonać nasze obleśne logo
marcin.p
Jak od B-stoku wyciągnęli ponad 2 mln, to ciekawe ile "od nas" wzieli...
I to nie tylko tam sie podobno popisali. Juz gdzies tez mieli podobna "wpadke" jak w Bialymstoku
snf (51).gif http://www.wpelnizaradni.pl/galeria/uroczy...ateoseb.jpg.php
xMarcinx
CYTAT(:) @ nie, 28 gru 2008 - 23:21) *
I to nie tylko tam sie podobno popisali. Juz gdzies tez mieli podobna "wpadke" jak w Bialymstoku
snf (51).gif http://www.wpelnizaradni.pl/galeria/uroczy...ateoseb.jpg.php

tam chyba naprawdę pracują homoseksualiści :/ wszędzie gejowskie akcenty
Maryhna
nie wspominając o tym, że napisali sami sobie skrypt do fikcyjnych komentarzy :/ żal.pl
BARES
CYTAT
Śląsk liderem dobrobytu

Okazuje się, że właśnie Śląsk jest liderem dobrobytu /RMF

Wtorek, 13 stycznia (07:28)

Każdy chciałby mieszkać tam, gdzie są do tego najlepsze warunki. To nie ulega żadnym wątpliwościom. A czy takie wymarzone miejsce do życia jest również w Polsce? Wszystko wskazuje na to, że tak...

Otóż, jak wynika z wyliczeń "Rzeczpospolitej", jeśli mieszkać i pracować, to najlepiej na Śląsku - Standard życia jest tam najwyższy w Polsce.

W wyliczonym przez gazetę wskaźniku dobrobytu Śląsk wiedzie prym (1,86 pkt), nieznacznie wyprzedzając województwo mazowieckie (1,79 pkt). "Rz" brała pod uwagę różnice w płacach i bezrobociu między najlepszymi i najgorszymi pod tym względem województwami.czytaj dalej

Dlaczego Śląsk tak wyraźnie wyprzedził inne regiony, dystansując też Mazowsze?

Jednym słowem uśmiech mieszkańcom Śląska nie schodzi z ust... /AFP

- Jest tam silny przemysł, silne związki zawodowe, które potrafią wywalczyć sobie podwyżki. Co więcej, Śląsk znajduje się w czołówce regionów o dużej atrakcyjności inwestycyjnej, więc firmy chętnie lokują tam swoje inwestycje - mówi gazecie dr Wojciech Dziemianowicz z Uniwersytetu Warszawskiego.

Statystycznie najgorzej żyje się w Warmińsko-Mazurskim (ma najniższy wskaźnik dobrobytu - 1,0),a także w Podkarpackim i Kujawsko-Pomorskim. Nie dość, że zarabia się tam niewiele, to trudno w ogóle znaleźć pracę - wyjaśnia "Rz".

Szczegóły wyliczeń - w dzisiejszym wydaniu "Rzeczpospolitej".

INTERIA.PL/PAP

Dave
Krótko: ROTFL! biggrin.gif
marcin.p
Na śląsku czy w śląskim?

W ESCE reklamują akcję "ja slązak, ja europejczyk" czy jakos tak. Ciekaw jestem czy to ma być w całym województwie czy tylko w jego śląskiej części. Jesli w całym to jakim prawem moja siostra (licealistka) ma sie okreslac czy jest ślązaczką czy europejką! Ja zamierzam w tej sprawie intrerweniować w UW, UM i kuratorium. Walczmy wszyscy o nieśląskość naszych dzieci!
Arbas
Eskadra rządzi, projektuje i kasuje!
Dowiemy się wreszcie co to za desant?
BARES
CYTAT(marcin.p @ śro, 14 sty 2009 - 17:08) *
Na śląsku czy w śląskim?

W ESCE reklamują akcję "ja slązak, ja europejczyk" czy jakos tak. Ciekaw jestem czy to ma być w całym województwie czy tylko w jego śląskiej części. Jesli w całym to jakim prawem moja siostra (licealistka) ma sie okreslac czy jest ślązaczką czy europejką! Ja zamierzam w tej sprawie intrerweniować w UW, UM i kuratorium. Walczmy wszyscy o nieśląskość naszych dzieci!

Raczej nie ma się co spodziwać że artykuł dotyczył tylko Sląska bez Zagłębia w świadomości większości ludzi w Polsce także niestety dziennikarzy nie istnieje termin Zagłębie Dąbrowskie, o dziwo częsciej o istnieniu Zagłębia można usłyszeć na TVP Katowice niż w mediach z innych regionów naszego kraju.
xMarcinx
przecie my wszyscy jesteśmy slazakami wiec w czym problem? jak się nie podoba, to jedź do małopolskiego

poza tym http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8..._z_Eskadra.html

Białystok już podziękował eskadrze, a kiedy to zrobi DG?
szer
CYTAT(xMarcinx @ czw, 15 sty 2009 - 17:35) *
przecie my wszyscy jesteśmy slazakami wiec w czym problem? jak się nie podoba, to jedź do małopolskiego

Skoro jesteś to Twoja sprawa, ale proszę Cię...nie pierd... takich głupot "że wszyscy jesteśmy ślązakami". Ja bynajmniej nie jestem ślązakiem.
I nie wiem czy wiesz, ale jesteśmy w małopolsce... Więc nie musze jechać do woj. małopolskiego
marcin.p
Może Ty jesteś ślązak, ale ja jestem ZAGŁĘBIAKIEM! To, że mieszkam w woj.sląskim nie czyni ze mnie ślązaka. I może się jeszcze Twojej śląskiej gwary mam uczyć, co?
BARES
Tak ilość bzdur w kilku linijkach że nie wiem czy jest sens odpowiadać ci w sposób merytoryczny
CYTAT(xMarcinx @ czw, 15 sty 2009 - 15:35) *
przecie my wszyscy jesteśmy slazakami wiec w czym problem?

Jestesmy takimi samymi Slązakami jak mieszkańcy Częstochowy czy Bielska Białej, robisz podstawowy a może "podstawówkowy" laugh.gif błąd mieszając nazwę województwa z nazwami regionów w tym obszarze jest kilka regionów wytłusciłem ci najwazniejsze słowa klucze to powinno ci ułatwic zrozumienie.

Po drugie zagalopowałeś się z mówieniem kto gdzie ma jechać jesteś w zdecydowanej mniejszości więc jak juz ktoś ma wyjeżdzać to możesz to zrobic ty jak sie czujesz tak bardzo Ślązakiem to za Brynice jest niedaleko

Po trzecie to kolejną bzdurę wyjasnił ci szer
xMarcinx
ślazak = mieszkaniec woj. śląskiego ale też regionu śląskiego
jeśli odbierasz to tylko jako drugie to jesteś typowa ekwiwokacją
szer
za PWN:
CYTAT
Ślązacy, mieszkańcy Śląska; w pol. literaturze etnogr. XIX/XX w. Ś. określano autochtoniczną ludność pochodzenia pol. zamieszkującą obszar Śląska; współcześnie wobec zmian polit. i społ. nazwa jest odnoszona również do ludności napływowej oraz do ludności pochodzenia niem. związanej ze Śląskiem urodzeniem, zamieszkaniem, tradycją.

Masz tu gdzieś woj. śląskie? Bo ja jakoś nie... Czyli ślązak to mieszkaniec śląska, a nie woj. śląskiego...

Ale rozumiem, że uznajesz się za ślązaka. Więc i dobrze, niech tak będzie. Ale nie rób z nas na siłę ślązaków, skoro czujemy się ZAGŁĘBIAKAMI!
xMarcinx
Jak do ściany - jest termin Ślązak i jest forma uproszczona od mieszkaniec województwa śląskiego - ślązak ( z małej litery!) . Jak to do Ciebie nie dociera, to nie wiem gdzie kończyłeś studia może w WSB?!
szer
To jak jesteś taki znawca to mi powiedz jak się mówi na mieszkańców województwa warmińsko-mazurskiego...

Piszę po raz ostatni - nie jestem Ślązakiem czy też ślązakiem. Widać masz problemy z komunikacją interpersonalną, bo tego nie rozumiesz...
I nie kończyłem WSB, bo tak się składa jestem dopiero w trakcie edukacji licealnej... (sic! będzie mu tu jakiś gówniarz pisał kim się jest, a nie jest, nie?)

Swoją drogą widać nie podoba Ci się dąbrowska szkoła wyższa... Czyżbyś siętam uczył, że masz o niej złe zdanie? Jak nie to się nie wypowiadaj...
xMarcinx
Proponuje otworzyć słownik na dziele użycie wielkiej litery i wszystko stanie się jasne.

tak jak katowiczanin piszmy z małej i oznacza mieszkańca miasta katowic tak samo slazak z małe oznacza mieszkaniowca woj. śląskiego

jeśli piszmy w aspekcie etnicznym używamy Wielkiej litery i dzięki temu możesz rozróżnić czy chodzi o mieszkańca woj. śląskiego czy o osobę o narodowości/pochodzeniu etnicznym Ślaskim

Dawniej, się nie rozróżniało na duze/małe - bo terytorium pokrywało się z etnicznością.

http://www.sjp.pl/co/%A6l%B1zak
Arbas
CYTAT(BARES @ czw, 15 sty 2009 - 12:06) *
Raczej nie ma się co spodziwać że artykuł dotyczył tylko Sląska bez Zagłębia w świadomości większości ludzi w Polsce także niestety dziennikarzy nie istnieje termin Zagłębie Dąbrowskie, o dziwo częsciej o istnieniu Zagłębia można usłyszeć na TVP Katowice niż w mediach z innych regionów naszego kraju.

Jednym zdaniem; ześlązaczanie Zagłębia w mediach trwa i ma się dobrze...
vacu
CYTAT(xMarcinx @ czw, 15 sty 2009 - 22:49) *
tak jak katowiczanin piszmy z małej i oznacza mieszkańca miasta katowic tak samo slazak z małe oznacza mieszkaniowca woj. śląskiego

hmmm... czyli kilka lat temu mieszkając w DG a jednocześnie w woj. katowickim byłem katowiczaninem (w odróżnieniu od Katowiczanina- mieszkańca Katowic)?

wink.gif
Leszek
CYTAT(xMarcinx @ czw, 15 sty 2009 - 22:49) *

Masz na to jakieś wsparcie - poza linkiem, który nie prowadzi do żadnego wiarygodnego źródła?

Ps. Mieszkaniowiec to specjalista od mieszkań? tongue.gif
CYTAT
TVS

Grzegorz Żądło, 2009-01-29 20:07
Metropolia Górnośląska. Pełnia Życia. Takim hasłem chce się promować Górnośląski Związek Metropolitalny. Dotarliśmy do strategii promocyjnej, którą na zlecenie związku przygotowała krakowska firma Eskadra. Dokument, który ma zostać oficjalnie przyjęty przez władze GZM w ciagu najbliźszych dwóch miesięcy, budzi wiele kontrowersji. Największe dotyczą nazwy oraz logo.

Napięcie pomiędzy miastami Górnośląskiego Związku Metropolitalnego nadal utrzymuje się na wysokim poziomie. Tym razem członkowie GZM nie mogą dogadać się w sprawie strategii promocyjnej związku. A promocja jest mu niezbędna. Co to jest GZM? 1: GZM?, 2: Nie, 3: Nie wiem, 4: GZM?, 5: Coś mi mówi GSM, ale GZM? Tak odpowiadali mieszkańcy Katowic. Tak dużego zasięgu jak telefony komórkowe GZM jeszcze nie ma, ale przedstawiciele 14 tworzących go miast już nad tym pracują. Pracowała też krakowska firma Eskadra. Dokument, który stworzyła budzi wiele kontrowersji. Największe - proponowane logo i nazwa, czyli metropolia górnośląska. - To jest kwestia tego, że stolica tego regionu, stolica województwa, stolica GZM to jest Katowice - mówi Waldemar Bojarun, UM Katowice. I zdaniem katowickich urzędników właśnie dlatego metropolia powinna nazywać się Katowice. -Interweniowaliśmy kilkukrotnie w tym temacie. Na razie ta kwestia cały czas pozostaje bez odpowiedzi. Czyli nie ma podkreślenia roli stolicy województwa w strategicznym dokumencie - dodaje Bojarun.

I być nie powinno - uważają z kolei w Sosnowcu. - My zgłaszaliśmy wniosek, żeby uwzględnić propozycję i jakimś trybem ją rozpatrzyć metropolii śląsko-dąbrowskiej - uważa Grzegorz Dąbrowski, UM Sosnowiec. Trzecią drogą zamierzał pójść Chorzów. Proponowana przez to miasto nazwa Silesia nie zyskała jednak uznania. - Mnie osobiście kojarzy się bardziej z kurią metropolitalną, ale to jest moje zdanie. Ale myślę, że miasto będzie w stanie zaakceptować tę proponowaną w tej chwili nazwę - uważa Mariusz Tracz, UM Chorzów.

Ale, podobnie jak kilka innych miast, nie bardzo chce zaakceptować logo związku. - Schematyczne, stechnityzowane przedstawienie konturu miast GZM-u. Myślę, że ono mogłoby być bardziej subtelne - mówi Mariusz Tracz. Takie mniej lub bardziej subtelne opinie nie są odosobnione. - Nie do końca podoba się, zresztą większości z tego co wiem - dodaje Grzegorz Dąbrowski. A, że na słabej promocji można się nieźle przejechać, to w Sosnowcu proponują do rozmowy o logo jeszcze wrócić. - Nic nie stoi na przeszkodzie, bo w ciagu dwóch miesięcy można ten temat rozegrać.

A głównym rozgrywającym będą GZM i prezydenci 14 miast. - Wszystko przed nami, bo ten projekt będzie dyskutowany przez prezydentów i tu przecież nic na siłę. Ważne są merytoryczne działania - stwierdza Piotr Uszok, prezydent Katowic. Czy takie zamierzają też podjąć autorzy stretegii - nie wiadomo. Nikt z Eskadry nie chciał się dzisiaj wypowiedzieć przed kamerą. Jak jednak przekonuje rzecznik GZM, Krzysztof Krzemiński wszelkie bariery na drodze do porozumienia się miast związku powinny zniknąć w ciągu najbliższych dwóch miesięcy. - W związku z pojawiającymi się wątpliwościami po zapoznaniu się przez członków zespołu promocyjnego i przez prezydentów miast, zdecydowaliśmy, że popracujemy jeszcze nad zapisami strategii.

Tej pracy trzeba będzie włożyć jeszcze dużo. Do załatwienia są tak istotne sprawy jak: komunikacja, odpady i przyciąganie inwestorów. Bo na razie zamiast "pełni życia w metropolii" jest życie pełne problemów.
Arbas
Przydałoby się ze dwa myśliwce do zestrzelenia tej niezniszczalnej i wszechmogącej Eskadry.
Albo jeden porządny Desant.
sarsolot
Gdzies mi sie ostatnio przewinela oferta pracy u nich. Mozna zrobic sabotaż smile2.gif (taki maly OT)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.