Dziękuję Grzegorz-dg za miłe słowa. Może to nieuprzejmie sam o sobie... ale odpowiem pierwszy

Zamiast dyplomów i wyróżnień zdecydowanie wolałbym, żeby nasze Muzeum otrzymało np. skaner wielkoformatowy. Dzięki niemu moglibyśmy dysponować unikalnymi mapami, których tam nie brakuje

. Fotografie z mojej strony moglibyśmy wtedy idealnie wpasowywać w stare układy dąbrowskich ulic.
Wolałbym po tysiąckroć dostęp do map z Urzędu Miejskiego. Wolałbym po tysiąckroć wsparcie programistyczne w dokończeniu CEDu (taka tam robocza nazwa na Cyfrową Encyklopedię Dąbrowy). Wolałbym np. tak zmienić swoją stronę, żeby np. wszystkie szkoły mogły tam samodzielnie umieścić swoją historię i zdjęcia. Wolałbym mieć możliwość zeskanowania archiwów bazyliki i od św. Antoniego. Wolałbym, żeby pojawił się ktoś, kto wsparłby finansowo pomysł animowanej rekonstrukcji dawnej Dąbrowy. Wolałbym, żeby na mojej stronie pojawiła się funkcjonalność nakładania na siebie dowolnych map/planów Dąbrowy z definiowaniem poziomu przezroczystości. Wolałbym, żeby na stronie pojawiły się osobne artykuły dotyczące ulic i dzielnic DG. Wolałbym, żeby do każdego zdjęcia mogła się pojawić mapka satelitarna z zaznaczonym obiektem. Wolałbym, żeby Biblioteka Miejska wypożyczyła mi cały dział REGIONALIA na jakieś 3 lata

Tych 'wolałbym' mógłbym wymieniać i wymieniać... Kilka lat istnienia strony i styczność z historią nauczyły mnie cierpliwości - po kolei będę realizował kolejne zmiany :-).
ps. może kiedyś uda się założyć Fundację (statut leży gdzieś w szufladach) i otrzymać jakiś grand, który przyspieszyłby któryś z ww. 'wolałbym-ności'?