Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hipermarkety & Supermarkety
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
xMarcinx
W M1 w weekend jest bardzo dużo ludzi w pogorii też jest sporo choć nie tłoczno. Co do miesa z intermarche mam podobne zdanie - cena i jakość jest na dobrym poziomie.
PERELKADG
Jak Wam się podoba przebudowa Reala w Pogorii?
BogorJan
Wczoraj byłem, biednie to wygląda,
wręcz jakoś smutno,
gdzie ja teraz zaopatrzę się w wodę i chusteczki z TIPa? sad.gif
vacu
CYTAT(PERELKADG @ pon, 28 lip 2014 - 16:10) *
Jak Wam się podoba przebudowa Reala w Pogorii?

Nie wiem kto zarządza tym rebrandingiem ale nie jest dobrym menedżerem :/ Lepiej gdyby całkiem zamknęli na tydzień, dwa. Założę się, że później ludzie by wręcz szturmowali sklep po nowym otwarciu. A co jest? Przychodzę, pierwsza obserwacja - kasjerek tyle ile nigdy w Realu nie było, tylko że siedzą i dłubią w nosie bo klientów nie ma (a byłem po 17, zwykle był duży ruch wtedy). A nie ma dlatego, że wybrano idiotyczną strategię odgradzania wybranych regałów, w efekcie pójdziesz z listą 5 zakupów a kupisz 2 rzeczy tylko, resztę zobaczysz za parawanem. To po co mam iść do Reala/Auchana skoro i tak muszę jeszcze iść gdzie indziej. Skutecznie mnie zniechęcono do tego sklepu. Potwierdza się moja opinia, że Auchan polski to sieć gdzie panuje największy chaos i syf (polecam pojechać na Środule i przyjrzeć się detalom wyposażenia, brudne, zardzewiałe, odrapane, nie myte od lat elementy, rozpadujące się urządzenia np. wagi itp., na pierwszy rzut oka tego nie widać ale akurat ja zwracam uwagę na szczegóły).
muzzy
Zdecydowanie się zgadzam, my z żoną po ostatnich zakupach stwierdziliśmy, że do pogorii raczej prędko nie wrócimy. Na razie pozostaje stary Real na Katowickiej - z tego co dowiedziałem się w czasie rozmowy z jednym z pracowników oni pozostają na razie pod marką Reala...
Rokko31
Spokojnie tak jest na przebudowach, z tego co widzę to wymieniają prawie wszystkie regały na nowe, takie fajne niskie a nie wysokie jak w Sosnowcu gdzie trzeba czasem skakać po jakąś rzecz. Moim zdaniem też powinni zamknąć na ten czas przebudowy, ale teraz kasa się liczy a nie przestoje, nikt nie pozwoli sobie na zamkniecie sklepu na 2 tygodnie, choć ma być zamknięty na 3 dni, dzięki temu jest sporo wyprzedaży i można o połowę taniej kupić niektóre produkty. Jak ktoś nie ma cierpliwości to fakt musi jechać na zakupy gdzie indziej:)
st1111
Ale pech że powoli kończą-ceny były super.
Sebastian22
Ale zrzędzicie. Byłem wczoraj w Realu/Auchanie w Pogorii i oczywiście sporo regałow w przebudowie no ale to chyba normlane. Z pozytywnych rzeczy na pewno lepsze są napoje - jest np. Dr. Pepper którego ciężko było dostać w Polsce biggrin.gif ale też napoje w kartoniku oprócz globalnych marek, te brandowane Auchan są jakby lepsze jakościowo. Ja tam jestem póki co dobrze nastawiony. Poza tym Real na katowickiej póki co zostaje także będzie wiekszy wybór.
xMarcinx
W auchanie nie ma cukierków Roksowych sad.gif
Prosty
na poczatku wrzesnia auchan na katowickiej
takie mnie sluchy doszly, ale nie wiem ile w tym prawdy
sandwich
CYTAT(Prosty @ czw, 07 sie 2014 - 18:34) *
na poczatku wrzesnia auchan na katowickiej
takie mnie sluchy doszly, ale nie wiem ile w tym prawdy

Ja mam informacje, że do końca roku zostaje Real.
Bathurst
CYTAT
Auchan zastępuje Real w dąbrowskiej Pogorii. Otwierają się też nowe sklepy

Już 13 sierpnia w Centrum Handlowym Pogoria otwarty zostanie market Auchan i zastąpi Real. W samym pasażu również doszło do kilku zmian.

Już 13 sierpnia otwarty zostanie market Auchan w Centrum Handlowym Pogoria w Dąbrowie Górniczej. To efekt przejęcie przez Grupe Auchan marketów sieci Real.

Przypomnijmy, że UOKiK zgodził się na zakup przez Auchan Polska hipermarketów Real. Przejmująca spółka będzie musiała jednak sprzedać 8 sklepów, w tym te, które znajdują się w Czeladzi (w M1) oraz w Sosnowcu przy Baczyńskiego.

To niejedyne zmiany w Pogorii. Jeszcze w sierpniu zaplanowane są otwarcia trzech sąsiadujących ze sobą punktów usługowych: biura podróży Rainbow Tours, salonu prasowego Kolporter oraz punktu eSmoking World. W połowie września, ofertę gastronomiczną Pogorii poszerzy nowa kawiarnia Cafe KBM Line.

http://www.twojezaglebie.pl/auchan-zastepu...ez-nowe-sklepy/
vacu
CYTAT(Sebastian22 @ nie, 03 sie 2014 - 14:12) *
Z pozytywnych rzeczy na pewno lepsze są napoje - jest np. Dr. Pepper którego ciężko było dostać w Polsce biggrin.gif

Akurat ostatnio zauważyłem, że Dr. Pepper pojawił się i w Biedronce smile2.gif to mi się od razu przypomniał ten post wink.gif Czy smakuje jak "na zachodzie" to nie wiem, mnie równie bardzo nie smakuje jak w USA tongue.gif Ale jak ktoś lubi to Biedronka za każdym rogiem wink.gif
Sebastian22
Dzis relaunch supermarketu w Pogorii, nacierali głównie starsi hehe

http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...al,t,id,tm.html

zauważyłem że wydłużyli czas otwarcia od pn-sob do 22 smile2.gif
sandwich
CYTAT(Sebastian22 @ śro, 13 sie 2014 - 17:14) *

Porównałem gazetki tego nowego Auchan i Reala na Katowickiej i jejst dokładnie ten sam towar w tych samych cenach. Nawet zdjęcia te same, więc po co pchać się w Pogorii skoro można te same zakupy zrobić na Katowickiej bez tłumów?
prezes
CYTAT(sandwich @ czw, 14 sie 2014 - 06:20) *
CYTAT(Sebastian22 @ śro, 13 sie 2014 - 17:14) *

Porównałem gazetki tego nowego Auchan i Reala na Katowickiej i jejst dokładnie ten sam towar w tych samych cenach. Nawet zdjęcia te same, więc po co pchać się w Pogorii skoro można te same zakupy zrobić na Katowickiej bez tłumów?

już od jakiegoś czasu tak jest, wszystko co zobaczycie na bilboardach czy w gazetkach Auchana kupicie dokładnie w tej samej cenie w Realu na Katowickiej smile2.gif i też jest już czynny do 22.
Rokko31
Byłem wczoraj o 20:30 w Auchanie na Pogorii, dali ceny jeszcze niższe niż w gazetce szczególnie owoców ale nie tylko, a towaru tyle nawalone że real może się schować
st1111
CYTAT(Rokko31 @ czw, 14 sie 2014 - 06:52) *
Byłem wczoraj o 20:30 w Auchanie na Pogorii, dali ceny jeszcze niższe niż w gazetce szczególnie owoców ale nie tylko, a towaru tyle nawalone że real może się schować

Fakt tyle nasprowadzali że szykuje się wielka wtopa i przeceny.
Bathurst
a liczyłem na to, że tak jak w Sosnowcu "samo" się będzie pakować do reklamówek przy kasach dry.gif
st1111
CYTAT(Bathurst @ czw, 14 sie 2014 - 19:34) *
a liczyłem na to, że tak jak w Sosnowcu "samo" się będzie pakować do reklamówek przy kasach dry.gif

Dzisiaj dawali bezpłatne reklamówki-dopóki nie wymienią kas kasjerki nie mają jak pakować.
Bathurst
CYTAT(st1111 @ czw, 14 sie 2014 - 23:05) *
CYTAT(Bathurst @ czw, 14 sie 2014 - 19:34) *

Dzisiaj dawali bezpłatne reklamówki-dopóki nie wymienią kas kasjerki nie mają jak pakować.

myślałem, że już nie będą wymieniać kas. Dzisiaj nektarynki były po około 1,80 za kg a winogrona białe po 2,99zł :-)
Bartek
CYTAT(st1111 @ czw, 14 sie 2014 - 12:27) *
CYTAT(Rokko31 @ czw, 14 sie 2014 - 06:52) *

Fakt tyle nasprowadzali że szykuje się wielka wtopa i przeceny.

Ok ok... wtopa dla sklepu który i tak ma kosmiczną marżę na towarze, czy też wtopa dla klientów którzy mogą kupić tańsze owoce i warzywa? blink.gif
PERELKADG
Kasy na pewno nie będą wymieniane. I to nie "samo" się pakuje... Może niektórym tak jest wygodnie. Może jakby chociaż na godzinie siedli po tej drugiej stronie, to by zaczęli inaczej mówić...
Bathurst
CYTAT(PERELKADG @ pią, 15 sie 2014 - 16:04) *
Kasy na pewno nie będą wymieniane. I to nie "samo" się pakuje... Może niektórym tak jest wygodnie. Może jakby chociaż na godzinie siedli po tej drugiej stronie, to by zaczęli inaczej mówić...

proszę czytać ze zrozumieniem - "samo" się pakuje a nie - samo się pakuje.
A jako klient wolę jak jest mi wygodniej i do takiego sklepu właśnie pójdę a na mojej wizycie zarobią też Ci którzy siedzą za kasą.
vacu
CYTAT(Bathurst @ pią, 15 sie 2014 - 16:20) *
CYTAT(PERELKADG @ pią, 15 sie 2014 - 16:04) *

proszę czytać ze zrozumieniem - "samo" się pakuje a nie - samo się pakuje.
A jako klient wolę jak jest mi wygodniej i do takiego sklepu właśnie pójdę a na mojej wizycie zarobią też Ci którzy siedzą za kasą.

Ales ty leniwy rolleyes.gif

Niestety panie (co oczywiscie jak najbardziej rozumiem!) nie "przykładaja" sie do pakowania wiec czasem w jednej reklamowce sa same ciezkie rzeczy w drugiej chrupki i bulki, mieszaja rzeczy, ktore lepiej by bylo dac osobno itd. ja tam sobie wole sam zapakowac wink.gif

Co ciekawe - bylem w kilku Auchan we Francji i tam w zadnym nie pakowali (nawet nie "kasowali", o ile nie placilo sie gotowka to pani tylko skanowala towary a platnosc trzeba bylo obsluzyc samemu w terminalu na koncu kasy, pani juz w tym czasie skanowala produkty nastepnego klienta). Poniewaz mam wrazenie, ze Auchan uzywa sprzetu z demobilu (zauwazylem, ze "nowe" elementy wyposazenia sa juz poobijane) to moze i u nas ie to skonczyc.

BTW - inna ciekawostka - we Francji w Auchan zawsze jest 1-2 (zalezy od wielkosci sklepu) kasa dla niepelnosprawnych obslugiwana przez osobe niepelnosprawna (zwykle gluchoniema), pelnosprawnego w takiej kasie nie obsluza chocby byl jedynym klientem w sklepie smile2.gif W PL spotkalem sie z tym tylko w Auchan w Poznaniu, podszedlem do takiej kasy przez przypadek i u nas - poniewaz bylo pusto - pani mnie obsluzyla jednak "za kare" nabila mi na karte 800 zl zamiast 80 smile2.gif ja tez nie zauwazylem, dopiero jak sms z banku przyszedl :/ Choc sie nie awanturowalem a sprawe szybko odkrecil kierownik to pani sie prawie poplakala az mi sie glupio zrobilo, mam nadzieje ze jej jakos nie ukarano :/ Taka "cool story" z Auchan (z racji pracy troche sie tego pozwiedzalo).
jsm
Czy Real na Katowickiej pozostanie Realem czy zrobia z niego Auchan? wie ktos ?
Rokko31
Od nowego roku ma być Auchan
mydliczek
Od jakiegoś czasu trwa budowa "Pawilonu handlowego" między Intermarche, a Kauflandem na Mydlicach. Ktoś wie co tam powstanie? Działka jest dosyć wąska i nie aż tak duża, ale może Bricomarche?
Rokko31
CYTAT(mydliczek @ śro, 11 mar 2015 - 11:43) *
Od jakiegoś czasu trwa budowa "Pawilonu handlowego" między Intermarche, a Kauflandem na Mydlicach. Ktoś wie co tam powstanie? Działka jest dosyć wąska i nie aż tak duża, ale może Bricomarche?

A skąd wiesz że to Pawilon handlowy?, myślałem że może tam stację benzynową budują.
mydliczek
Jest napisane na tablicy informacyjnej. Też pomyślałem o stacji benzynowej.
marcinem
Za tym placem budowy stoi antyczna, niezamieszkana kamienica. Jedynym jej zadaniem jest przynoszenie zysku z wynajmu dachu na BTSy komorkowego operatora. Poki nie wywala tej starej plomby wraz z przylegajacym mini-domkiem (tym razem zamieszkanym) to nie widze szansy na stacje benzynowa. Tym bardziej, ze to co widze z okna nie wskazuje na montowanie zbiornikow na paliwo pod gruntem.
marcinem
Apdejt: moje "źródło" twierdzi, że ma być Komfort. FB twierdzi, że będzie Rossmann.
szer
Szczerze to bym wolał, żeby ta ruderę z tyłu zrównali z ziemią i zrobili drogę do szpitalnej tongue.gif
Miejsca tam i tak jest mało więc raczej duży sklep tam nie powstanie.
marcinem
Ta urocza rudera wraz z przysiółkami straszy mnie przez okno od ok. 30 lat. Mam gorącą nadzieję na uprzatnięcie tego burdelu. I drogę przelotową.
matidg
CYTAT
Nowy market w środku osiedla? Tym razem będzie to Rossmann

Nie Lidl, Biedronka ani też Tesco, ale kolejny w mieście Rossmann powstaje przy ul. Legionów Polskich na osiedlu Mydlice w Dąbrowie Górniczej.

Czy da się „wcisnąć” między Kaufland a Intermarche na Mydlicach jeszcze jeden market? Okazuje się, że tak. Właśnie ruszyła budowa, a prace postępują. Co powstanie w tym miejscu? Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że będzie to Rossmann. To już kolejny obiekt handlowy na dąbrowskim osiedlu, które coraz bardziej przypomina prawdziwe handlowe zagłębie. W odległości zaledwie kilkuset metrów dąbrowianie mają do wyboru zakupy w dwóch Biedronkach, Intermache, Tesco a także markecie Karolina. Warto także dodać, że na osiedlu Mydlice jest także ryneczek ze stanowiskami handlowymi, a także liczne sklepy nocne, których ciągle przybywa. Planowane zakończenie inwestycji to czerwiec 2015 roku.

Co na to mieszkańcy? – Z jednej strony cieszę się, że powstaje nowy obiekt handlowy, ponieważ to nowe miejsca pracy. Jednak z drugiej strony na naszym osiedlu jest już tak dużo marketów, a niestety coraz mniej zieleni. Myślę, że warto by było także pomyśleć o jakimś dużym placu zabaw, przydałyby się jakieś alejki drzew czy ławki. Takiego miejsca na Mydlicach brakuje – mówi pan Mariusz Pęcherski, mieszkaniec os. Mydlice.
xMarcinx
Coraz bardziej to osiedle zaczyna przypominać obóz dla niewolników. Nie wiem kto tam chce jeszcze mieszkać, zieleni zero, blok na bloku, pstrokacizna, ludzie sobie w okna zaglądają i teraz jeszcze kolejny market..
kamillll
CYTAT(xMarcinx @ nie, 12 kwi 2015 - 19:09) *
Coraz bardziej to osiedle zaczyna przypominać obóz dla niewolników. Nie wiem kto tam chce jeszcze mieszkać, zieleni zero, blok na bloku, pstrokacizna, ludzie sobie w okna zaglądają i teraz jeszcze kolejny market..

w zasadzie lepsze te markety (kaufland, rossman i intermarche) niż ten burdel który tam był...nie przesadzajmy...
pawlacz
CYTAT(kamillll @ nie, 12 kwi 2015 - 21:08) *
CYTAT(xMarcinx @ nie, 12 kwi 2015 - 19:09) *

w zasadzie lepsze te markety (kaufland, rossman i intermarche) niż ten burdel który tam był...nie przesadzajmy...

A teraz jest burdel bo wszędzie markety markety markety. I to w samym centrum osiedla... To jest żałosne, nie wiem czy ktoś nad tym panuje ale obawiam się, że jeszcze troche będzie się likwidować każdy metr kwadratowy placów zabaw, albo jakiś skwerków po to by móc tam wmontować dodatkowy zaj*ebany market!
marcinem
Zasadniczo wolalbym jakas inna opcje niz market, ale cokolwiek powstalo w tym miejscu jest lepsze od tego, co od lat tam straszylo. Mam bezposredni widok z okna na caly ten teren i pamietam sierotke po zakladach metalowych i rzad ruder z zasranymi podworzami, skupem zlomu, gruzowiskiem i calym tym postindustrialnym syfilisem. Czekam tylko na wysadzenie w pi*du kamienicy przy wylocie budowanego Rossmana. Obysmy sie doczekali.

Realnie sprawe biorac chyba nikt nie spodziewalby sie powstania super placu zabaw lub reprezentacyjnego klombu z laweczkami i alejkami w miejscu takim jak to?
kamillll
CYTAT(pawlacz @ pon, 13 kwi 2015 - 02:23) *
A teraz jest burdel bo wszędzie markety markety markety. I to w samym centrum osiedla... To jest żałosne, nie wiem czy ktoś nad tym panuje ale obawiam się, że jeszcze troche będzie się likwidować każdy metr kwadratowy placów zabaw, albo jakiś skwerków po to by móc tam wmontować dodatkowy zaj*ebany market!

Ale tak realnie. Co by tam mialo powstac? Wlascicielem terenu byl zwm. Wszystko powoli popadalo w ruine...
Dodam ze nikt nie likwidowal placu zabaw ani skwerku, nawet nie zdeptano kawalka trawnika, ani nie wycieto drzewka. Zburzono tylko ochydne hale i posprzatano plac pelen zlomu i gruzu.
Leszek
FRAC na Kasprzaka jest zamykany, ma działać ponoć do 25 czerwca. A potem nastanie Stokrotka.
:)
CYTAT
gazeta.pl

Rudzik pojawił się na hipermarkecie. Teraz przy DK94 działa Auchan

Dwa lata po przejęciu sklepów sieci Real przez francuską sieć Auchan, z ostatniego w Zagłębiu hipermarketu zniknęło logo niemieckiej sieci. Auchan ma teraz dwa sklepy w Dąbrowie Górniczej i jeden w Sosnowcu.

Wydając zgodę na przejęcie sklepów konkurencji, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów zdecydował, że Auchan musi sprzedać osiem z 54 hipermarketów Real w Polsce. Decyzja dotyczyła dwóch sklepów w Zagłębiu: w Centrum Handlowym M1 w Czeladzi i w Centrum Handlowym Sosnowiec przy trasie S86. Sklepy przejęła francuska grupa Schiever współpracująca z Auchan. Markety mają działać pod szyldem Bi1 Supermarche.

Pozostałe markety przyjęły nazwę i logo nowego właściciela. Już w sierpniu 2014 Auchan oficjalnie obrendował sklep w Centrum Handlowym Pogoria w Dąrowie Górniczej. Dopiero teraz to samo stało się z drugim dąbrowskim marketem przy ul. Katowickiej (DK94).

W weekend zdemontowano tam oznakowanie starego właściciela, a z wtorku na środę na bocznej elewacji sklepu pojawił się napis Auchan, zaś nad dwoma wejściami do hipermarketu zawisło charakterystyczne logo francuskiej sieci z rudzikiem.

Nieoficjalnie mówiło się, że Auchan, choć nie musiało, próbowało sprzedać sklep przy trasie DK94 w Dąbrowie Górniczej, ale nie było chętnych. Kilkakrotnie pytaliśmy o to rzeczniczkę sieci Auchan w Polsce, nigdy jednak nie odpowiedziała na to pytanie.
:)
CYTAT
naszemiasto

Auchan Dąbrowa Górnicza: wielkie, uroczyste otwarcie sklepu przy Katowickiej

Auchan Dąbrowa Górnicza. W czwartek o godz. 9.30 otwarty został oficjalnie nowy sklep Auchan w Dąbrowie Górniczej przy ulicy Katowickiej 1. Klientów podczas inauguracji było sporo, a przyciągnęły ich obniżone ceny licznych produktów.

Sklep Auchan Dąbrowa Górnicza Katowicka ma powierzchnię handlową 7 300 m kw., a do dyspozycji klientów jest 30 kas.

Sklep rozbudował swoją ofertę między innymi o takie stoisko jak bazarek luz gdzie na klientów będzie czekała szeroka oferta produktów na wagę, w tym: 204 rodzaje makaronów i płatków, 79 rodzajów cukierków, 32 rodzaje ciastek i 29 rodzajów bakalii na wagę.

W ofercie artykułów spożywczych sklep przygotował: 70 rodzajów świeżych owoców, 150 rodzajów świeżych warzyw, 200 rodzajów produktów mlecznych, 300 rodzajów produktów mrożonych, 650 rodzajów kawy i herbaty, oraz 530 rodzajów napojów.

W ofercie artykułów przemysłowych czeka na klientów 873 rodzaje książek, aż 1990 rodzajów produktów do samochodu, 205 rodzajów żarówek, 40 rodzajów pościeli, 50 rodzajów garnków, jak również szeroki wybór talerzy i szklanek.

- Zdecydowałem się przyjść na otwarcie Auchana, ponieważ liczę na jakieś produkty wyposażenia ogrodu, meble ogrodowe, może nowy grill. Zobaczę, ile to wszystko będzie kosztowało i mam nadzieję, że nie wyjdę stąd z pustymi rękoma - mówił Andrzej Ząbek. - Mnie interesują przede wszystkim ubrania i buty dla dzieci. Mam ich trójkę, więc będzie co kupować. A przekonałam się o tym, że oferta Auchana jest całkiem atrakcyjna. No i rzeczy są raczej trwałe - przyznała Anna Jędrzejczak.

7 kwietnia sklep będzie czynny od 9:30 do 22.00, a od poniedziałku do soboty w godzinach 8:00 – 22:00. W niedzielę w godz. 9.00 - 20.00.

Tym samym jest to już drugi sklep sieci Auchan w Dąbrowie Górniczej. Latem 2014 roku jako pierwszy po ogromnej transakcji z udziałem Reala - Auchan pojawił się w Centrum Handlowym Pogoria, zastępując Reala. Było to wielkie wydarzenie dla klientów i samej francuskiej sieci.

Prezes UOKiK zgodziła się na zakup przez Auchan Polska hipermarketów Real dwa lata temu. Warunkiem takiej transakcji było jednak odsprzedanie 8 sklepów, w tym hipermarketu w Sosnowcu-Milowicach, M1 w Czeladzi, Bielsku-Białej oraz w Białymstoku, Legnicy, Rzeszowie, Szczecinie i Wałbrzychu takiemu podmiotowi, który nie będzie kontrolowany ani współkontrolowany przez Auchan. Nie mógł to być także podmiot z tej grupy kapitałowej.

Auchan Grupa działa na świecie od ponad 50. lat, w Polsce od 1996 roku, od otwarcia sklepu w Piasecznie. Auchan jest firmą prywatną, nie jest notowany na giełdzie. Od listopada 2015 roku Grupa Auchan zmieniła nazwę na Auchan Holding.

A w okresie przejściowym był "Arel".

Przydałby się już remont obiektu - pasażu, a najlepiej rozbudowa.
Rokko31
Ostatnio byłem w tym "nowym" Auchan na katowickiej, o wiele drożej niż na Pogorii, także nie warto robić tam zakupów.
grzegorz475
CYTAT(:) @ nie, 10 kwi 2016 - 22:12) *
CYTAT
naszemiasto

Auchan Dąbrowa Górnicza: wielkie, uroczyste otwarcie sklepu przy Katowickiej

Auchan Dąbrowa Górnicza. W czwartek o godz. 9.30 otwarty został oficjalnie nowy sklep Auchan w Dąbrowie Górniczej przy ulicy Katowickiej 1. Klientów podczas inauguracji było sporo, a przyciągnęły ich obniżone ceny licznych produktów.

Sklep Auchan Dąbrowa Górnicza Katowicka ma powierzchnię handlową 7 300 m kw., a do dyspozycji klientów jest 30 kas.

Sklep rozbudował swoją ofertę między innymi o takie stoisko jak bazarek luz gdzie na klientów będzie czekała szeroka oferta produktów na wagę, w tym: 204 rodzaje makaronów i płatków, 79 rodzajów cukierków, 32 rodzaje ciastek i 29 rodzajów bakalii na wagę.

W ofercie artykułów spożywczych sklep przygotował: 70 rodzajów świeżych owoców, 150 rodzajów świeżych warzyw, 200 rodzajów produktów mlecznych, 300 rodzajów produktów mrożonych, 650 rodzajów kawy i herbaty, oraz 530 rodzajów napojów.

W ofercie artykułów przemysłowych czeka na klientów 873 rodzaje książek, aż 1990 rodzajów produktów do samochodu, 205 rodzajów żarówek, 40 rodzajów pościeli, 50 rodzajów garnków, jak również szeroki wybór talerzy i szklanek.

- Zdecydowałem się przyjść na otwarcie Auchana, ponieważ liczę na jakieś produkty wyposażenia ogrodu, meble ogrodowe, może nowy grill. Zobaczę, ile to wszystko będzie kosztowało i mam nadzieję, że nie wyjdę stąd z pustymi rękoma - mówił Andrzej Ząbek. - Mnie interesują przede wszystkim ubrania i buty dla dzieci. Mam ich trójkę, więc będzie co kupować. A przekonałam się o tym, że oferta Auchana jest całkiem atrakcyjna. No i rzeczy są raczej trwałe - przyznała Anna Jędrzejczak.

7 kwietnia sklep będzie czynny od 9:30 do 22.00, a od poniedziałku do soboty w godzinach 8:00 – 22:00. W niedzielę w godz. 9.00 - 20.00.

Tym samym jest to już drugi sklep sieci Auchan w Dąbrowie Górniczej. Latem 2014 roku jako pierwszy po ogromnej transakcji z udziałem Reala - Auchan pojawił się w Centrum Handlowym Pogoria, zastępując Reala. Było to wielkie wydarzenie dla klientów i samej francuskiej sieci.

Prezes UOKiK zgodziła się na zakup przez Auchan Polska hipermarketów Real dwa lata temu. Warunkiem takiej transakcji było jednak odsprzedanie 8 sklepów, w tym hipermarketu w Sosnowcu-Milowicach, M1 w Czeladzi, Bielsku-Białej oraz w Białymstoku, Legnicy, Rzeszowie, Szczecinie i Wałbrzychu takiemu podmiotowi, który nie będzie kontrolowany ani współkontrolowany przez Auchan. Nie mógł to być także podmiot z tej grupy kapitałowej.

Auchan Grupa działa na świecie od ponad 50. lat, w Polsce od 1996 roku, od otwarcia sklepu w Piasecznie. Auchan jest firmą prywatną, nie jest notowany na giełdzie. Od listopada 2015 roku Grupa Auchan zmieniła nazwę na Auchan Holding.

A w okresie przejściowym był "Arel".

Przydałby się już remont obiektu - pasażu, a najlepiej rozbudowa.

Nadal jest Arel
lukas.sz
Na mydlicach zlikwidowano supermarket InterMarche. Wcześniej zamknięto tam tez biedronkę. Wygląda na to że Kaufland wykosił pobliskie sklepy. Zostało jeszcze tesco i puste hale po sklepach.
Rokko31
CYTAT(lukas.sz @ śro, 25 maj 2016 - 19:38) *
Na mydlicach zlikwidowano supermarket InterMarche. Wcześniej zamknięto tam tez biedronkę. Wygląda na to że Kaufland wykosił pobliskie sklepy. Zostało jeszcze tesco i puste hale po sklepach.

Po Intermarche ma być BricoMarche a po Biedronce, sieć sklepów Auchan-Simple Market
lukas.sz
No proszę, czyli jednak długo nie pozostaną puste hale. Z tym BricoMarche to ciekawa zamiana, w sumie powinno im to wyjść na dobre. Nie będą musieli konkurować z Kauflandem.
olo
Widziałem dziś ogrodzony cały trawnik pod Lidlem od strony ulicy. Coś, ktoś?
Leszek
Zgodnie z informacją z facebooka - Rossmann i Pepco.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.