:)
Thu, 30 Jan 2014 - 21:34
CYTAT(Master @ śro, 29 sty 2014 - 21:48)

Czy to prawda ze w Biedronce przy SP 16 nie ma alkoholu ze względu na bliskosc SP 16 ??
hmm nie bardzo wiem jakie alkohole (wysokoprocentowe?)są w Biedronkach, ale jakieś wina to tam mają.
lukas.sz
Tue, 11 Feb 2014 - 19:59
Nikt chyba jeszcze nie wspominał o tym, że otwarcie Kauflanda na mydlicach odbędzie się w czwartek 20 lutego.
mawwm
Wed, 12 Feb 2014 - 08:31
CYTAT(:) @ czw, 30 sty 2014 - 21:34)

CYTAT(Master @ śro, 29 sty 2014 - 21:48)

Czy to prawda ze w Biedronce przy SP 16 nie ma alkoholu ze względu na bliskosc SP 16 ??
hmm nie bardzo wiem jakie alkohole (wysokoprocentowe?)są w Biedronkach, ale jakieś wina to tam mają.
Golden Lochdla mnie i tak lepsza niż "czyściocha"
Degland
Wed, 19 Feb 2014 - 16:54
Jutro (20.02.2014) o godz.7:00 otwierają Kaufland na Mydlicach
Fri, 21 Feb 2014 - 22:01
CYTAT
gazeta.pl
Drugi Kaufland otwarty. ''Ponad 80 nowych miejsc pracy''
Otwarty w czwartek 20 lutego market Kaufland jest drugim sklepem sieci w Dąbrowie Górniczej oraz 30. w województwie śląskim.
- Dzięki otwarciu sklepu przy ul. Legionów Polskich w Dąbrowie Górniczej powstało ponad 80 nowych miejsc pracy w markecie, a dodatkowe miejsca utworzą najemcy pasażu handlowego - informują przedstawiciele sieci.
Powierzchnia sklepu wynosi prawie 2000 m kw., dla klientów przygotowano 155 miejsc parkingowych. Jak już pisaliśmy wcześniej, na koszt Kauflandu przy ul. Legionów Polskich powstało rondo, przebudowano chodniki.
Rokko31
Fri, 07 Mar 2014 - 11:18
Auchan zaczyna połączenie z Realem
Zanim dojdzie do zmiany szyldów we wszystkich sklepach, nowy właściciel chce znacząco obniżyć ich czynsze - podaje "Rzeczpospolita".
Kluczowe jest dojście do porozumienia z właścicielami budynków, w których Real wynajmuje powierzchnie, w sprawie obniżenia czynszów – przyznaje Francois Colombie, szef rady nadzorczej Auchan Polska, Rosja i Ukraina. Podkreśla, że dzisiaj ten koszt stanowi nawet 10 proc. obrotu spółki, tymczasem rynkowy poziom to maksymalnie 3–4 proc. – Dlatego negocjujemy ich znaczące obniżki – w pierwszych 12 lokalizacjach już doszliśmy do porozumienia, we wszystkich negocjacje chcemy zakończyć w czerwcu – dodaje Colombie.
Francuska grupa pod koniec 2012 r. podpisała z grupą Metro umowę na zakupy za 1,1 mld euro 91 sklepów Real w Polsce, Rumunii, Rosji i na Ukrainie. W naszym kraju transakcja jest finalizowana najpóźniej – dopiero w styczniu na transakcję zgodził się Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, zobowiązując Auchan do sprzedaży ośmiu sklepów. Firma podaje, że już otrzymuje dotyczące ich zapytania od inwestorów, także z zagranicy.
W przypadku 57 polskich sklepów Real 17 podmiotów to właściciele budynków, w których firma wynajmuje sklepy. Pierwsze zmiany szyldów z Real na Auchan będzie widać w centrach Karolinka w Opolu oraz Pogoria w Dąbrowie Górniczej – oba należą do funduszu BlackRock.
Kamil_
Fri, 07 Mar 2014 - 11:19
W CH Pogoria w miejscu jednego z jubilerów obok sklepu Lasocki mamy obecnie Muzeum Miejskie "Sztygarka".
ko ko
Fri, 07 Mar 2014 - 11:45
CYTAT(Rokko31 @ pią, 07 mar 2014 - 11:18)

Auchan zaczyna połączenie z Realem
Zanim dojdzie do zmiany szyldów we wszystkich sklepach, nowy właściciel chce znacząco obniżyć ich czynsze - podaje "Rzeczpospolita".
Kluczowe jest dojście do porozumienia z właścicielami budynków, w których Real wynajmuje powierzchnie, w sprawie obniżenia czynszów – przyznaje Francois Colombie, szef rady nadzorczej Auchan Polska, Rosja i Ukraina. Podkreśla, że dzisiaj ten koszt stanowi nawet 10 proc. obrotu spółki, tymczasem rynkowy poziom to maksymalnie 3–4 proc. – Dlatego negocjujemy ich znaczące obniżki – w pierwszych 12 lokalizacjach już doszliśmy do porozumienia, we wszystkich negocjacje chcemy zakończyć w czerwcu – dodaje Colombie.
Francuska grupa pod koniec 2012 r. podpisała z grupą Metro umowę na zakupy za 1,1 mld euro 91 sklepów Real w Polsce, Rumunii, Rosji i na Ukrainie. W naszym kraju transakcja jest finalizowana najpóźniej – dopiero w styczniu na transakcję zgodził się Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, zobowiązując Auchan do sprzedaży ośmiu sklepów. Firma podaje, że już otrzymuje dotyczące ich zapytania od inwestorów, także z zagranicy.
W przypadku 57 polskich sklepów Real 17 podmiotów to właściciele budynków, w których firma wynajmuje sklepy. Pierwsze zmiany szyldów z Real na Auchan będzie widać w centrach Karolinka w Opolu oraz Pogoria w Dąbrowie Górniczej – oba należą do funduszu BlackRock.
Może dzięki temu coś się ruszy w Realu przy katowickiej... Bo tam to już prawie połowa lokali pozamykana...
Leszek
Fri, 07 Mar 2014 - 13:02
Ale oni chyba negocjują swój czynsz, a nie lokali w pasażach...
ko ko
Fri, 07 Mar 2014 - 13:34
Fakt.... Mój błąd
Master
Fri, 07 Mar 2014 - 20:43
Poza tym pisane było ze na Ktowickiej bedzie magazyn Auchana
prezes
Sat, 08 Mar 2014 - 06:59
CYTAT(Master @ pią, 07 mar 2014 - 20:43)

to caly czas tylko plotka, nikt nigdy nie podał nic oficjalnego w tym temacie. dopóki nie zobacze to nie uwierze.
sandwich
Sat, 08 Mar 2014 - 07:33
CYTAT(prezes @ sob, 08 mar 2014 - 08:59)

CYTAT(Master @ pią, 07 mar 2014 - 20:43)

to caly czas tylko plotka, nikt nigdy nie podał nic oficjalnego w tym temacie. dopóki nie zobacze to nie uwierze.
Na katowickiej na jakieś pytanie pani mi odpowiedziała, że teraz wszystko się sypie, bo przestawiają na Auchan.
signaal
Sun, 09 Mar 2014 - 23:37
Trzeba przyznać, że bojkot Aldiego się udał.

Jest to Aldi w którym jest największy ruch ze znanych mi sklepów tej sieci. A odwiedziłem większość istniejących w konurbacji.
Rokko31
Sun, 09 Mar 2014 - 23:54
CYTAT(signaal @ nie, 09 mar 2014 - 23:37)

Trzeba przyznać, że bojkot Aldiego się udał.

Jest to Aldi w którym jest największy ruch ze znanych mi sklepów tej sieci. A odwiedziłem większość istniejących w konurbacji.
To nie przez bojkot tak jest w każdym sklepie Aldika w którym do tej pory byłem, to jest sklep bez duszy, same powietrze....
Człowiek
Mon, 10 Mar 2014 - 09:33
Grupa Auchan po niedawnej finalizacji przejęcia sieci Real rozpoczyna operację zmiany szyldów. Pierwsze modernizacje obejmą hipermarkety w centrach handlowych Karolinka w Opolu i Pogoria w Dąbrowie Górniczej.
Centra Karolinka i Pogoria należą do funduszu Blackrock. - Opole i Dąbrowa Górnicza to ważne miasta dla Auchan Polska. Cieszymy się, że udało nam się tam wypracować korzystne warunki współpracy z funduszem Blackrock - mówi Francois Colombie, przewodniczący rady nadzorczej Auchan w Polsce.
st1111
Mon, 10 Mar 2014 - 19:45
Szkoda Reala Auchan i tak był w pobliżu.
olo
Mon, 10 Mar 2014 - 20:12
CYTAT(st1111 @ pon, 10 mar 2014 - 19:45)

Najgorsze jest to, że w Ołszonie nie widać lodówek z piwem. A przy sezonie działkowym, zimne piwo to sprawa ponadważna...
marcin.p
Mon, 10 Mar 2014 - 20:18
Kiedyś czytałem, że z dąbrowskich Realów tylko ten w Pogorii przechodzi pod Auchana. Ten na katowickiej muszą sprzedać. Jakaś tam komisja państwowa nie wydała zgody na przejęcie wszystkich Realów; w woj. śląskim do sprzedaży przewidziany jest jeszcze chyba ten na Milowicach
szer
Mon, 10 Mar 2014 - 20:43
CYTAT(marcin.p @ pon, 10 mar 2014 - 22:18)

Kiedyś czytałem, że z dąbrowskich Realów tylko ten w Pogorii przechodzi pod Auchana. Ten na katowickiej muszą sprzedać. Jakaś tam komisja państwowa nie wydała zgody na przejęcie wszystkich Realów; w woj. śląskim do sprzedaży przewidziany jest jeszcze chyba ten na Milowicach
Przecież kilka stron wstecz był artykuł o tym jakie sklepy mają być sprzedane. I nie ma tam sklepu z Dąbrowy. I nie jakaś państwowa komisja tylko UOKiK.
Markety, które mają sprzedać w ciągu 18 miesięcy od przejęcia są w Białymstoku, Bielsku Białej, Czeladzi, Legnicy, Rzeszowie, Szczecinie, Wałbrzychu i Sosnowcu.
vacu
Mon, 10 Mar 2014 - 20:57
CYTAT(st1111 @ pon, 10 mar 2014 - 20:45)

Nom, każde ograniczenie konkurencji to zły znak. Rzadko bywam w marketach ale są rzeczy, które dało się kupić tylko w Realu, są też takie dostępne tylko Auchan, pewnie te Realowe znikną, i już nawet nie chodzi o mnie ale to może być duży cios dla producentów, których produkcja opiera się na sprzedaży w Realach :/
Do tego polskie Auchany to są jakieś bieda-wersje, kto był we francuskich ten wie o czym mówię. Polskich nie lubię bo sprawiają wrażenie brudnych i nieprzyjemnych, z kolei we Francji mają fajną opcję w wybranych marketach, można zamówić towary przez net, podjechać na specjalne stanowisko i odebrać od pracownika już spakowane zakupy, to jest coś z czego bym się bardzo cieszył
Rokko31
Mon, 10 Mar 2014 - 22:54
Jak dla mnie Real jest cholernie drogim marketem, Auchan ma ceny zdecydowanie niższe, ciekawe czy po zmianie szyldu ceny też pójdą w dół i będą na poziomie tego na Zuzanny. A to jest fakt że Auchan nie ma dużo produktów, był taki czas że nie było Tyskiego piwa co mnie bardzo dziwiło....
Sebastian22
Mon, 10 Mar 2014 - 23:06
CYTAT(Rokko31 @ pon, 10 mar 2014 - 22:54)

Jak dla mnie Real jest cholernie drogim marketem, Auchan ma ceny zdecydowanie niższe, ciekawe czy po zmianie szyldu ceny też pójdą w dół i będą na poziomie tego na Zuzanny. A to jest fakt że Auchan nie ma dużo produktów, był taki czas że nie było Tyskiego piwa co mnie bardzo dziwiło....
Droga to jest Alma i Piotr i Paweł, a real średni cenowo, zalezy jakie produkty
Leszek
Mon, 10 Mar 2014 - 23:18

był taki czas że nie było Tyskiego piwa co mnie bardzo dziwiło....
Nie ma czegoś takiego jak "Tyskie piwo"
Rokko31
Mon, 10 Mar 2014 - 23:48
CYTAT(Sebastian22 @ pon, 10 mar 2014 - 23:06)

Droga to jest Alma i Piotr i Paweł, a real średni cenowo, zalezy jakie produkty

W porównaniu do Auchana prawie na każdym produkcie Real ma wyższe ceny...czasami ceny "promocyjne" są wyższe niż normalne ceny w Auchanie
gregol
Tue, 11 Mar 2014 - 09:29
CYTAT(olo @ pon, 10 mar 2014 - 20:12)

Najgorsze jest to, że w Ołszonie nie widać lodówek z piwem. A przy sezonie działkowym, zimne piwo to sprawa ponadważna...
Ale za to w Realu nie ma regionalnych, a w Auchan półki od piw z mniejszych browarów się uginają
CYTAT(vacu @ pon, 10 mar 2014 - 20:57)

Do tego polskie Auchany to są jakieś bieda-wersje, kto był we francuskich ten wie o czym mówię. Polskich nie lubię bo sprawiają wrażenie brudnych i nieprzyjemnych,
Mam nadzieję, że po remoncie będzie to lepiej wyglądać niż to co jest w Sosnowcu. Bo wychodząc z tamtego Auchan mam ochotę wziąć prysznic.. A estetyka sklepu jest dla mnie ważniejsza niż kilka złotówek na rachunku.
Rokko31
Tue, 11 Mar 2014 - 10:56
CYTAT(gregol @ wto, 11 mar 2014 - 09:29)

Ale za to w Realu nie ma regionalnych, a w Auchan półki od piw z mniejszych browarów się uginają

Do tego polskie Auchany to są jakieś bieda-wersje, kto był we francuskich ten wie o czym mówię. Polskich nie lubię bo sprawiają wrażenie brudnych i nieprzyjemnych,
Mam nadzieję, że po remoncie będzie to lepiej wyglądać niż to co jest w Sosnowcu. Bo wychodząc z tamtego Auchan mam ochotę wziąć prysznic.. A estetyka sklepu jest dla mnie ważniejsza niż kilka złotówek na rachunku.
Jest tak brudno ponieważ jesteśmy takim Narodem brudasów, we własnym domu nie potrafimy czystości utrzymać a co dopiero mówić na sklepie, który nie jest Nasz tylko jakiegoś obcego kapitału, My wolimy kasę trzepać niż dbać o jakąś tam czystość i schludność, choć dziwie się że Francuzi nie wymagają tego od Nas
savalas
Tue, 11 Mar 2014 - 11:13
CYTAT(gregol @ wto, 11 mar 2014 - 07:29)

w realu na Katowickiej jest bardzo dużo regionalnych marek piw
signaal
Tue, 11 Mar 2014 - 12:55
CYTAT(Rokko31 @ wto, 11 mar 2014 - 10:56)

CYTAT(gregol @ wto, 11 mar 2014 - 09:29)

Jest tak brudno ponieważ jesteśmy takim Narodem brudasów, we własnym domu nie potrafimy czystości utrzymać a co dopiero mówić na sklepie, który nie jest Nasz tylko jakiegoś obcego kapitału, My wolimy kasę trzepać niż dbać o jakąś tam czystość i schludność, choć dziwie się że Francuzi nie wymagają tego od Nas
Jesteście? Nie potraficie? Mówcie za siebie.
W lidlach, aldich i innych polo marketach jakoś udaje się utrzymać czystość choć asortyment ten sam.
gregol
Tue, 11 Mar 2014 - 13:17

yyy. Real, Lidl, Biedronka, Frac (te sklepy znam, bo kupuję) dają radę z myciem podłóg i układaniem towaru na półkach... więc to raczej wina polityki Auchan niż ludzi.
CYTAT(savalas @ wto, 11 mar 2014 - 11:13)

w realu na Katowickiej jest bardzo dużo regionalnych marek piw
Na Katowickiej jestem sporadycznie. Fakt, że w Pogorii też zaczęły się pojawiać od jakiegoś czasu. Ale to jeszcze nie to co w Auchan.
vacu
Tue, 11 Mar 2014 - 20:18
CYTAT(gregol @ wto, 11 mar 2014 - 14:17)

yyy. Real, Lidl, Biedronka, Frac (te sklepy znam, bo kupuję) dają radę z myciem podłóg i układaniem towaru na półkach... więc to raczej wina polityki Auchan niż ludzi.
No właśnie, nie tylko o samą czystość chodzi, sprzęty są jakieś zardzewiałe, zniszczone, odrapane, obiektywnie może i jest czysto ale wrażenie jest takie, że jest brudno i nieprzyjemnie. W żadnym innym markecienie mam takiego odczucia. Za to Auchan ma plus, czasem pojawiają się oryginalne produkty marki Auchan, tyle, że nie te szare z "łapką" a wyglądające normalnie, z ptaszkiem, oryginalne, francuskie, czasami są bardzo dobrej jakości i w dobrej cenie, we Francji właśnie całkiem dobre produkty można w tej serii kupić (np. mam już ze 3 lata w aucie komplet ściereczek z mikrofibry nie do zajechania, nie do zabrudzenia, a na szybach nie zostawiają smug, kosztowały jakieś 3 euro za 5 szt.), nie to co "nasz" chłam "z łapką" niestety, u nas marka własna = najtańszy szmelc lub produkty nie nadające się do spożycia.
Tue, 11 Mar 2014 - 23:44
i ten specyficzny zapach w Auchan, połączenie jakiejś chińskiej gumy z opon rowerowych i butów z rybami i czymś jeszcze

W żadnych innych hipermarketach takiego nie ma.
gregol
Wed, 12 Mar 2014 - 10:57
CYTAT(vacu @ wto, 11 mar 2014 - 20:18)

. Za to Auchan ma plus, czasem pojawiają się oryginalne produkty marki Auchan, tyle, że nie te szare z "łapką" a wyglądające normalnie, z ptaszkiem, oryginalne, francuskie, czasami są bardzo dobrej jakości i w dobrej cenie
Sok pomarańczowy tej marki czasem kupuję, na pewno nie jest tani bo kosztuje w granicach głównych graczy ale jakość bardzo dobra, dla mojego języka smak chyba najlepszy z tego segmentu.
Może, możemy liczyć, że jak Auchan stanie się głównym graczem na naszym lokalnym rynku to ze względu na znikoma konkurencję i z konieczności przyzwyczajenia do siebie klientów Real, który jednak był kilka kroków wyżej jeśli chodzi o "luksus", ten poziom się podniesie.
Bartek
Wed, 12 Mar 2014 - 21:13
Należy też dodać wybór ryb i owoców morza, szczególnie w czwartki? są mega dostawy, wszystko świeże i znakomity wybór jak małże, ośmiornice, ostrygi nie mówiąc o kilku rodzajach ryb. W realu takiego wyboru niestety nigdy nie było.
KAMAZ
Wed, 12 Mar 2014 - 23:49
Co do specyficznego zapachu Auchan to się zgodzę ale kto się przechadzał między chłodniami w Realu ten wie, że też fiołkami tam nie pachnie. Jak dla mnie Auchan przemawia przede wszystkim jednym. Czasem spędzonym w kolejce do kasy. Tam mało która kasa jest zamknięta - w Realu odwrotnie.
Człowiek
Thu, 13 Mar 2014 - 06:25
CYTAT(Bartek @ śro, 12 mar 2014 - 21:13)

Należy też dodać wybór ryb i owoców morza, szczególnie w czwartki? są mega dostawy, wszystko świeże i znakomity wybór jak małże, ośmiornice, ostrygi nie mówiąc o kilku rodzajach ryb. W realu takiego wyboru niestety nigdy nie było.
W Auchan też nie ma dużego wyboru asortymentu... więc niema czym się zachwalać... a skoro w czwartki są mega dostawy to widać że musi starczyć do następnego czwartku więc tutaj raczej mowy o świeżym towarze być nie może...
Rokko31
Thu, 13 Mar 2014 - 10:49
CYTAT(Człowiek @ czw, 13 mar 2014 - 06:25)

W Auchan też nie ma dużego wyboru asortymentu... więc niema czym się zachwalać... a skoro w czwartki są mega dostawy to widać że musi starczyć do następnego czwartku więc tutaj raczej mowy o świeżym towarze być nie może...
W Auchan nie ma asortymentu dużego?, to raczej w Realu jest o wiele mniejszy asortyment, a dział owoce i warzywa w Auchanie nie da się porównywać do Reala, gdyż w Realu ten dział jest bardzo ubogi.
Bartek
Thu, 13 Mar 2014 - 20:29
CYTAT(Człowiek @ czw, 13 mar 2014 - 06:25)

Źle mnie zrozumiałeś, napisałem że
szczególnie w czwartki są mega dostawy w pozostałe dni w bardzo małych ilościach. Natomiast nie wiem jak Ty, ale jak kupuję ryby lub np. krewetki to wącham i oglądam...
Thu, 10 Apr 2014 - 22:21
CYTAT
gazeta.pl
''Niechciany'' market wybudował plac zabaw dla dzieci
W nazywanym Małpim Gajem niewielkim parku w centrum Dąbrowy Górniczej właściciel sieci marketów Aldi wybudował plac zabaw dla dzieci.
Plac zabaw powstał w sąsiedztwie marketu, ale to nie Aldi zdecydowało o takiej lokalizacji.
- Przedstawiciele marketu zwrócili się do urzędu miasta, informując, że chcieliby coś zrobić dla miejscowych dzieci. Chodziło o budowę placu zabaw. Miejsce, w którym plac ostatecznie powstał, wskazało miasto - mówi Lucyna Stępniewska z biura prasowego Urzędu Miasta w Dąbrowie Górniczej.
Plac został ogrodzony i najprawdopodobniej będzie zamykany na noc. O tym decydować już będzie jednak administrator, a tym w najbliższych dniach zostanie miasto, któremu Aldi przekaże nową inwestycję.
Przypomnijmy, że budowie marketu w Małpim Gaju towarzyszyły liczne protesty. Pod sklep, który powstał w sąsiedztwie Centrum Handlowego Pogoria, wycięto bowiem wiele drzew. Kilka tysięcy osób podpisało się pod petycją przeciwko inwestycji [miasto tłumaczyło, że nic nie może zrobić, bo teren jest prywatny, a zamiary inwestora zgodne z miejscowym planem], a gdy już sklep powstał, ekolodzy nawoływali do nierobienia tu zakupów.
Po styczniowym otwarciu tłumów tu może nie ma, ale market ma już swoich stałych klientów.
Poza wybudowanym teraz placem zabaw, na koszt inwestora u zbiegu ulic Przybylaka i Kościuszki powstało wcześniej także mini rondo, które stało się dobrym regulatorem ruchu w tym miejscu.
st1111
Fri, 11 Apr 2014 - 14:16
Faktycznie tłumów nie ma.
Master
Fri, 11 Apr 2014 - 15:14
Ja sie dziwie, że jeszcze go nie zamkneli, raz tam wszedłem , oprócz mnie były z 2 osoby w srodku, w ch pogoria coraz pusciej, tyle dobrze ze zarzadca CH dogaduje sie miejskimi instytuacjami , które zagospodarowują puste lokale, ostatnio w jednym z lokali zrobiono stanowsika Urzedu Skarbowego, mozna sobie PITa tam wyliczyc i zostawic.
Jak ocieniacie ruch w marketach na Mydlicach ?? Tesco, Intermarche i Kaufland
Rokko31
Fri, 11 Apr 2014 - 16:23
CYTAT(Master @ pią, 11 kwi 2014 - 14:14)

Ja sie dziwie, że jeszcze go nie zamkneli, raz tam wszedłem , oprócz mnie były z 2 osoby w srodku, w ch pogoria coraz pusciej, tyle dobrze ze zarzadca CH dogaduje sie miejskimi instytuacjami , które zagospodarowują puste lokale, ostatnio w jednym z lokali zrobiono stanowsika Urzedu Skarbowego, mozna sobie PITa tam wyliczyc i zostawic.
W Tesco bardzo zmalał ruch, kasjerki ściemniają żeby tylko coś robić, w Intermarche nigdy nie było dużego ruchu a Kaufland jak na razie przynosi straty, już zwolnili około 20 osób i maja dość marne utargi podobno, 5 razy mniejsze niż np. w Będzinie. Nie wiem czy zauważyliście jak zmalał ruch w Biedronce na Dąbrowskiego, kiedyś były tam tłumy a teraz praktycznie pustki.
danielmdc
Fri, 11 Apr 2014 - 17:27
Ten kto wydaje pozwolenia na budowanie tak dużej liczby sklepów na tak małym obszarze powinien puknąć się i to mocno w pusty łeb. Mydlice Północ i Południe to 3 Biedronki, Lidl, Stokrotka, Tesco, Kaufland, Inter Marche, Frac. 9 dużych sklepów
Bathurst
Fri, 11 Apr 2014 - 20:04
CYTAT(Rokko31 @ pią, 11 kwi 2014 - 16:23)

Kaufland jak na razie przynosi straty, już zwolnili około 20 osób i maja dość marne utargi podobno, 5 razy mniejsze niż np. w Będzinie.
Z tego co słyszałem to część personelu i tak miała zostać zwolniona - po prostu przyjęli trochę więcej ludzi, żeby móc potem wybrać tych którzy lepiej się sprawdzą.
Kauflanda w Będzinie nie ma co porównywać z tym na Mydlicach to dwie różne bajki. Sieci maja sporo kasy nie otwierają placówek żeby je zamknąć po dwóch miesiącach.
Master
Fri, 11 Apr 2014 - 23:28
Nie zauwazylem zmniejszenia ruchu w Biedronce na Dabrowskiego/Okrzei. Moze zmalał, w kazym razie jest tam najwiekszy ruch niz w jakiejkolwiek Biedronce DG (osługuje Centrum oraz Mdc Północ). Moje subiektywne zdanie

Moje zakupy z racji połozenia odbywaja sie w Biedronce na Dabrowskiego 50% , 20% Real w Pogorii, 10 Lidl na Sobieskiego, 20% reszta
Rokko31
Sat, 12 Apr 2014 - 00:33
CYTAT(Master @ pią, 11 kwi 2014 - 22:28)

Nie zauwazylem zmniejszenia ruchu w Biedronce na Dabrowskiego/Okrzei. Moze zmalał, w kazym razie jest tam najwiekszy ruch niz w jakiejkolwiek Biedronce DG (osługuje Centrum oraz Mdc Północ). Moje subiektywne zdanie

Moje zakupy z racji połozenia odbywaja sie w Biedronce na Dabrowskiego 50% , 20% Real w Pogorii, 10 Lidl na Sobieskiego, 20% reszta
Ja jak tylko byłem w Biedronce na Dąbrowskiego to zawsze był ruch a jak tylko otwarli Kaufland to za każdym razem jak przechodzę jest tylko kilka osób, jak dla mnie wyraźnie zmniejszenie klientów, choć Ja nie robię zakupów w Biedronce, drogo, kiepska jakość i brak płatności kartą to co mnie odstrasza, ale dobrą mają Colę i chipsy:)
A w Kauflandzie na Mydlicach praktycznie na działach zostali tylko kierownicy którzy ostro zapieprzają, kasjerki muszą pracować na działach, zresztą sama Pani dyrektor też została zmuszona do wykładania towaru, ale małolata jest to niech się uczy:)
Bathurst
Sat, 12 Apr 2014 - 00:41
CYTAT(Rokko31 @ sob, 12 kwi 2014 - 00:33)

A w Kauflandzie na Mydlicach praktycznie na działach zostali tylko kierownicy którzy ostro zapieprzają, kasjerki muszą pracować na działach, zresztą sama Pani dyrektor też została zmuszona do wykładania towaru, ale małolata jest to niech się uczy:)
jakie czasy takie dyrektory
vacu
Sun, 13 Apr 2014 - 12:52
CYTAT(Master @ pią, 11 kwi 2014 - 15:14)

Mnie fascynuje to Intermarche, ja lubię tam chodzić bo zwykle nie ma więcej niż 2-3 osoby w sklepie
Mimo, że zawsze jest tylko jedna kasa czynna to nigdy nie byłem drugi do kasy, ja nie wiem jak toto działa, przecież chyba co tydzień muszą kupę towaru wywalać... No ale mnie to pasuje bo nie znoszę tłumów a problemy właściciela mało mnie interesują, zwłaszcza jeśli to zagraniczny koncern

A kiedyś zwróciłem uwagę, że pod Kauflandem pełny parking a pod Intermarche dwa auta

więc trochę mnie dziwi, że mówicie, że kiepsko mu idzie choć w środku nigdy nie byłem, możliwe, że to nie klienci parkują.
Grzegorz-dg
Mon, 28 Apr 2014 - 21:16
Parking Kauflanda /ten przy Legionów Polskich/jest oświetlony białym światłem czy było by to oświetlenie Led?. Przyjemnie jasno wygląda wieczorem.
bzenek
Tue, 29 Apr 2014 - 17:52
CYTAT(vacu @ nie, 13 kwi 2014 - 12:52)

Mnie fascynuje to Intermarche, ja lubię tam chodzić bo zwykle nie ma więcej niż 2-3 osoby w sklepie

Też mnie dziwi, że się ten Intermarche nie przyjął.
Mają dobre stoisko z mięsem.
Co jakiś czas zajeżdżam sobie tam po wołowinę.
Jeszcze się na niej nie zawiodłem.
W niedzielne południe byłem w Plejadzie - pustki.
Czyżby wszyscy oglądali kanonizację w TV ?
Jeszcze kilka lat i postulaty Solidarności co do zamknięcia sklepów w niedzielę się spełnią.
Bez żadnych ustaw i rozporządzeń.
Po prostu zabraknie klientów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.