Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hipermarkety & Supermarkety
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
zizi
No otwarcie Aldiego chyba się opóźni,bo przecież tam tylko puste półki stoją.
Grzegorz-dg
Budowa Kauflanda można by rzec przebiega w ekspresowym tempie.
vacu
CYTAT(zizi @ sob, 12 paź 2013 - 14:08) *
No otwarcie Aldiego chyba się opóźni,bo przecież tam tylko puste półki stoją.

Jak będzie trzeba to zatowarować potrafią w jedną - dwie noce, nie takie cuda widziałem wink.gif

[Edytka]
To miało być wczoraj? Przynajmniej tak wynika z daty tego bojkotu wink.gif Jeśli tak to trochę się spóźniłem tongue.gif
savalas
będe pierwszy który zrobi zakupy w Aldi. Bojkotujący niech się zajmą prawdziwymi problemami, a nie marketem. Np. tym obsranym budynkiem koło Pogorii i jeszcze gorszym metalowym płotem pomalowanym do tego przez jakiś niezbyt utalentowanych graficiarzy
Grzegorz-dg
Fakt z budynkiem po komisariacie policji jest chyba jakiś problem 5 lat po otwarciu CH Pogoria stoi ten budynek w centrum miasta niewykorzystany ,wyremontowany mnie też to denerwuje bo wizerunkowo psuje to otoczenie w centrum miasta do tego dochodzi to ogrodzenie wymalowane przez pseudo grafitii.Ale miasto chyba niewiele tu może zrobić bo to teren i budynek prywatny CH Pogoria co myślicie na ten temat.
szer
CYTAT(savalas @ nie, 13 paź 2013 - 18:34) *
będe pierwszy który zrobi zakupy w Aldi. Bojkotujący niech się zajmą prawdziwymi problemami, a nie marketem.

Plusik. Coś w tym jest, widać nie mają co robić to sobie bojkoty wymyślają.

CYTAT(Grzegorz-dg @ nie, 13 paź 2013 - 18:54) *
Ale miasto chyba niewiele tu może zrobić bo to teren i budynek prywatny CH Pogoria co myślicie na ten temat.

A w przypadku Aldi to mógł więcej? Nie, mógł tyle samo, ale to w stosunku do Aldi leci sporo hejtu i ludzie chcą bojkotować, a Pogoria może spać spokojnie.
yaku
Czy aby na pewno " były komisariat " jest własnością CH Pogoria??? czy ktoś może to sprawdzić?

Bo wydaje i się, ze właścicielem jest ktoś inny....czy CH Pogoria pozwoliłoby na tak długą bezczynność?
szer
Tak, właścicielem jest CH Pogoria. W pierwotnym zamyśle ten budynek miał być zburzony. Na jego miejscu mieli wybudować nowy budynek, który koncepcją miał pasować do CH. Ale budynek przetrwał pożar i nie można go zburzyć. Tylko go wyremontowali by sobie mógł spokojnie stać i tak stoi.
Sebastian22
swego czasu miala tam byc silownia i fitness ale pomysl upadl, potem pojawil sie nawet projekt rozbudowy budynku (jakas szklana nadbudowa etc) ale rowniez nic z tego nie wyszlo, szkoda bo to ladny budynek i stoi nie zagospodarowany.

Na pocieszenie dodam że "nasz" ALDI wyglada o wiele lepiej niż ten na warpiu więc nie ma az tak zle
Bathurst
Co byście powiedzieli na taki widok podczas zakupów w Makro?
Długo się zastanawiałem, mam sprzeczne odczucia. Jednak złamane zostało pewne tabu kulturowe. Można jeść mięsko ale już niekoniecznie chcemy wiedzieć że mięsko to ma buźkę i oczka jak na zdjęciu. Może i obłudne ale tak mamy i już.

Uploaded with ImageShack.us

OT
z drugiej strony denerwuje mnie gdy naszym muzułmanom na Podlasiu ( są tam od setek lat) w dzień ich dużego święta które jest dzisiaj Zieloni robią koło pióra i przeszkadzają w rytualnym uboju baranka przed meczetem.
prezes
nie widzę żadnego problemu, mięso to mięso - każdy logicznie myślący wie skąd pochodzi (a dzieci do Makro chyba nadal nie wpuszczają).
szer
Ludzie się burzą, bo widzą jak mięso wygląda w oryginale?
Nie chcą to niech nie kupują, znajdą się inni co to kupią. Ot po prostu kolejny produkt w asortymencie.

A sprzedają w zestawie z jabłkiem w pysku? smile2.gif
Leszek
Już wcale nie sprzedają, wystraszyli się chyba histeryków :/
Bathurst
CYTAT(szer @ wto, 15 paź 2013 - 18:10) *
A sprzedają w zestawie z jabłkiem w pysku? smile2.gif

no właśnie, jak na stół wjeżdża dzik z jabłkiem to wtedy nikogo to nie razi
savalas
mięso w takiej postaci ok, ubój rutualny nie, z jednego powodu, bo religia i prehistoryczne zabobony nie powinny dyktować świeckiego prawa. Zresztą wszelkie religie winny być zakazane, ale to temat na inną dyskusje
Sebastian22
Te prosiaki w Makro to kolejny temat zastępczy żeby odwrócić uwagę od innych ważnych spraw. Już widzę kolejną "aferę prosiakową" w TVNie.....żenada.
Bathurst
eee raczej nie temat zastępczy - w Dzienniku Zachodnim to było

Swoją drogą coś utknęła kwestia przejęcia Realów przez Auchana, za to słyszałem jakiś czas temu, że Reale przyniosły dużą stratę i spekuluje się o zamknięciu niektórych placówek. Pewnie nasz na Katowickiej byłby murowanym kandydatem - pustawo tam ostatnio.
Master
Ja myśle ze juz jest przesyt. Ostatnio byłem w Plejadzie i tez duzo mniejszy ruch niz kilka lat temu
Leszek
CYTAT(Bathurst @ śro, 16 paź 2013 - 08:36) *
słyszałem jakiś czas temu, że Reale przyniosły dużą stratę

Wiesz, ta strata to tylko na papierze na pewno jest, pewnie płacą do centrali pierdyliard ojro rocznie za używanie logo albo coś w tym stylu - tak jak było z TP.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby tak długo działał biznes przynoszący straty (a piszą o tym już chyba od kilku lat).
Bathurst
Możliwe że tak jest - jakie koszty może generować metalowy blaszak? Zwłaszcza jak się nie płaci podatków.
Ponadto wydaje mi się, że nawet jeśli niektóre markety przynoszą straty to wielkie sieci i tak stać na utrzymanie tych nierentownych lokalizacji. Choćby po to aby zablokować konkurencję na danym terenie.
Inna sprawa, że jak sieć przyzwyczaiła się, że co roku zwiększa zysk o 10% to w końcu jak przychodzi nasycenie rynku i wzrosty są normalne 1-2 % to mówią o stracie.
Człowiek
CYTAT(Bathurst @ śro, 16 paź 2013 - 08:36) *
Swoją drogą coś utknęła kwestia przejęcia Realów przez Auchana, za to słyszałem jakiś czas temu, że Reale przyniosły dużą stratę i spekuluje się o zamknięciu niektórych placówek. Pewnie nasz na Katowickiej byłby murowanym kandydatem - pustawo tam ostatnio.

CYTAT
Z niedawno opublikowanego sprawozdania finansowego sieci Real za 2012 r. wynika, że jej strata netto w tym okresie wyniosła 59,6 mln zł, a przychody - po spadku o ponad 6 proc. - wyniosły 5,6 mld zł. Strata spółki z lat ubiegłych na koniec 2012 r. wyniosła już ponad 1,3 mld zł - w 2011 r. było to ponad 100 mln zł.Jednak - choć umowa na zakup Reali za 1,1 mld zł została zawarta w grudniu ub.r. - to nie została ostatecznie sfinalizowana. I wszystko wskazuje na to, że w Polsce na decyzję trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.Niemal pewne jest, że UOKiK wyda decyzję warunkową i zobowiąże Auchan do sprzedaży lub zamknięcia kilku, a może nawet kilkunastu hipermarketów Real

CYTAT(Bathurst @ wto, 15 paź 2013 - 16:56) *
Co byście powiedzieli na taki widok podczas zakupów w Makro?Długo się zastanawiałem, mam sprzeczne odczucia. Jednak złamane zostało pewne tabu kulturowe. Można jeść mięsko ale już niekoniecznie chcemy wiedzieć że mięsko to ma buźkę i oczka jak na zdjęciu. Może i obłudne ale tak mamy i już.

Oficjalne stanowiska Makro w temacie "afery prosiaczkowej"

CYTAT
Większość z Was wie, że jesteśmy dystrybutorem (w głównej mierze hurtowym) różnorodnych produktów, w tym również spożywczych, a zatem i mięsnych. Posiadamy Klientów z różnych segmentów rynku, między innymi z bardzo licznej grupy HoReCa (Hotele, Restauracje, Catering). Jak sama nazwa wskazuje, skupiamy w tym gronie wielu przedsiębiorców prowadzących m.in. różnorodne restauracje, hotele, bary, knajpki, domy weselne i szereg innych przedsięwzięć o charakterze gastronomicznym. Od początku istnienia MAKRO Cash & Carry w Polsce, staramy się kształtować nas asortyment w odpowiedzi na potrzeby Klientów - w tym wypadku tych Klientów, którzy prowadzą, niejednokrotnie od wielu lat, swoje własne biznesy, dzięki czemu poznali z kolei dogłębnie specyfikę swoich Klientów. Ufamy ich wiedzy i doświadczeniu, ponieważ z naszej perspektywy to właśnie przedstawiciele segmentu HoReCa wiedzą, jakich produktów spożywczych potrzebują do realizacji swoich celów biznesowych, a mówiąc ogólnie - do rzetelnego wykonywania swojej pracy.

i jeszcze informacja na temat wycofania asortymentu ze sprzedaży

CYTAT
Potwierdzamy, że tymczasowo zdecydowaliśmy się wycofać z naszej oferty mrożone prosięta. Chcielibyśmy jednak podkreślić tymczasowość tej decyzji. Jest ona podyktowana chęcią przeprowadzenia bezpośrednich konsultacji zakupowych z naszymi Klientami z segmentu HoReCa (gdzie skupiamy nie tylko hotele, restauracje czy catering, ale także domy weselne i sklepy, wśród których ten produkt jest popularny) oraz pozostałymi Klientami wyrażającymi swoje obawy związane ze sprzedażą tego produktu w naszej sieci. Liczymy na Wasze zrozumienie. Oczywiście będziemy Was na bieżąco informować o efektach naszych rozmów.
st1111
Opakować w czarną folię i już nie będą razić.
vacu
Kurde tutaj też te prosiaki? :/ Ileż można...

Hipokryzja ludzi nie zna granic, kotlet nikogo nie razi ale prosiak, z którego jest zrobiony już tak. No niestety, żeby zjeść szyneczkę to trzeba świnkę ukatrupić i wtedy właśnie tak wygląda, podobnie cheesburger to też kiedyś była mećka a potem ją zarżnięto i zmielono (a przynajmniej tak powinno być). Żałosne i tyle, może przynajmniej dzieciaki się dowiedzą z czego kiedyś robiono kotlety i wędliny bo dziś to raczej produkt chemii spożywczej niż masarski.
nddg
Wróble ćwierkają, że obok gołonoskich Muszkieterów będzie prawdopodobnie JYSK i coś z elektroniką, być moze NEONET.
Grzegorz-dg
A ciekawe co na to mieszkańcy okolicznych bloków czy takowa inwestycja jak dojdzie do realizacji nie będzie uciążliwa dla mieszkańców ,znów postawią jakiś blaszany sklep zabudują cały teren.Pojawia się pytanie czy nie robią tego w ukryciu przed mieszkańcami jak było z ALDI .Ciekawe czy Urząd Miasta przeprowadził konsultacje z mieszkańcami czy chcą takiej inwestycji tam i do kogo tam teren należał czy prywatna osoba.Czy potrzebny jest tam tego typu sklep w tym miejscu.
signaal
CYTAT(Grzegorz-dg @ czw, 21 lis 2013 - 20:01) *
A ciekawe co na to mieszkańcy okolicznych bloków czy takowa inwestycja jak dojdzie do realizacji nie będzie uciążliwa dla mieszkańców ,znów postawią jakiś blaszany sklep zabudują cały teren.Pojawia się pytanie czy nie robią tego w ukryciu przed mieszkańcami jak było z ALDI .Ciekawe czy Urząd Miasta przeprowadził konsultacje z mieszkańcami czy chcą takiej inwestycji tam i do kogo tam teren należał czy prywatna osoba.Czy potrzebny jest tam tego typu sklep w tym miejscu.

Co racja to racja - chaszcze uciążliwe nie były. wink.gif
:)
To przeciez teren prywatny i zgodne z planem zagospodarowania. Kilak lat temu było już pozwolenie budowlana na Bricomarche.
Jak tak dalej pójdzie to szybciej otworzą Biedronkę na Konopnickiej (montują już regały) niż Aldi.
xMarcinx
Nieoficjalnie otwarcie biedronki 6 grudnia.
Rokko31
A wie ktoś dlaczego Aldi nie otwierają?
Bathurst
nie otwierają bo pewnie nie otrzymali jeszcze zgody na użytkowanie
Mały77
CYTAT(Rokko31 @ pon, 25 lis 2013 - 20:51) *

Przestraszyli się zapowiadanych pikiet wink.gif
CYTAT(xMarcinx @ pon, 25 lis 2013 - 18:17) *
Nieoficjalnie otwarcie biedronki 6 grudnia.

Wygląda jakby chcieli skończyć prace do końca tego miesiąca. Tutaj to mają tempo, a zaczynali ogradzać teren na przełomie sierpnia i września. Przesuną trochę przystanek i będzie zatoczka.
Sebastian22
dzis tam przejezdzalem to był straszny gwar, zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz sklepu. Widac juz prace na ukonczeniu. ALDI jak stał tak stoi.
Bathurst
Jeśli chodzi o Kauflanda to otwarcie będzie w styczniu. Pracownicy są już zrekrutowani i na rozruch, do czasu otwarcia pójdą pracować do placówki na Morcinka.
savalas
CYTAT(Mały77 @ wto, 26 lis 2013 - 03:47) *
CYTAT(Rokko31 @ pon, 25 lis 2013 - 20:51) *

Przestraszyli się zapowiadanych pikiet wink.gif

wystraszyli się że BasTajpan zagra na otwarciu i przyjdzie 5 osób
bzenek
Zbliża się kolejna Świąteczna Zbiórka Żywności, organizowana przez Śląski Bank Żywności 29 i 30 listopada oraz 1 grudnia. W Dąbrowie Górniczej tradycyjnie już zbiórką zajmie się Dąbrowskie Stowarzyszenie Rodzin w Kryzysie

W Dąbrowie Górniczej zbiórka żywności odbędzie się w 16 sklepach.

Biedronka przy ul. Legionów Polskich, Królowej Jadwigi, Sienkiewicza, Kasprzaka, Majakowskiego, Adamieckiego, Zagłębia Dąbrowskiego,

Carrefour przy ulicy Majakowskiego,

FRAC przy ul.11 Listopada, Kasprzaka, Tysiąclecia i Chopina.

Real przy ul. Katowickiej,

Stokrotka przy ul. Kasprzaka

Tesco przy ulicach Królowej Jadwigi i Legionów Polskich.
sandwich
Dziś 29.11 w Realu przy Katowickiej nic nie widziałem.
Leszek
W Stokrotce też nie.
PERELKADG
Kiedy będzie otwarta biedronka na Konopnickiej?
Nico Balic
Gdzie jest Bierdoń na Konopnickiej?? blink.gif
PERELKADG
Za przejazdem kolejowym na przeciwko boiska piłkarskiego.
Kamil_
CYTAT(PERELKADG @ pon, 09 gru 2013 - 13:05) *
Kiedy będzie otwarta biedronka na Konopnickiej?

17go grudnia.
a towar już od ponad tygodnia na półkach..
Problemy z odbiorami?
PERELKADG
A co z Aldi? Wczoraj widziałam, że w środku było światło i już sprzątają. Może wreszcie coś się ruszy smile2.gif
Leszek
Jeszcze a propos Reala/Auchana - ostatnio słyszałem, że jednak Real przy Katowickiej zostanie przerobiony na Auchana, bo ten w Pogorii jest za mały.
Zacytuję samego siebie z 1.09:

CYTAT
Podobno mają zrezygnować (sprzedać) z tego w CH Pogoria, bo jest dla nich zbyt mały. Info bardzo niepewne.

Jeśli Twoje info, pochodzi z innych źródeł to może i będzie prawda.
Leszek
No proszę, na forum jakoś to przegapiłem - usłyszałem to w rozmowie na żywo smile2.gif
Kamil_
Otwarcie Biedronki przy ul. Konopnickiej jednak 19go grudnia.
CYTAT(Kamil_ @ pon, 16 gru 2013 - 17:15) *
Otwarcie Biedronki przy ul. Konopnickiej jednak 19go grudnia.

no i szaleństwo. Ruch większy niż pod CH Pogoria. Parkingi wokół przepełnione, parkują na sąsiednich ulicach heh. Takie promocje? I skąd wszyscy o tym wiedzą? Całe centrum miasta się tam zjeżdża. Pewnie za kilka dni się rozluźni, ale ruch się zwiększy i na Kolejowej będzie jeszcze gorzej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.