Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hipermarkety & Supermarkety
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
bzenek
CYTAT(Rokko31 @ czw, 04 kwi 2013 - 21:57) *
Dzisiaj widziałem na tym ogrodzeniu blaszanym porozwieszane kartki z napisem "Nie kupuje w Aldi"

No to w Aldi trzęsą portkami ze strachu biggrin.gif

CYTAT(Bathurst @ pią, 05 kwi 2013 - 12:53) *
już Piłsudski powiedział:
Umiłowanym stanem Polaków jest niezdecydowanie.
mocniej też się o Polakach wyrażał i nawet bardziej by pasowało...........

Dopiero co żeś histeryzował, że Palikot coś złego powiedział. Zdecyduj się. fnd (2).gif

CYTAT(matidg @ czw, 04 kwi 2013 - 19:53) *
W ramach umowy z miastem firma RI Investment wybuduje na własny koszt rondo, w miejscu zjazdu w ul. Przybylaka w kierunku CH Pogoria, w zamian za wejście w działki miejskie w pasie drogowym.

Gdzie to rondo ma być ? Co to jest "w miejscu zjazdu w ul. Przybylaka w kierunku CH Pogoria" ??

Leszek
CYTAT(bzenek @ pią, 05 kwi 2013 - 20:20) *
CYTAT(matidg @ czw, 04 kwi 2013 - 19:53) *
W ramach umowy z miastem firma RI Investment wybuduje na własny koszt rondo, w miejscu zjazdu w ul. Przybylaka w kierunku CH Pogoria, w zamian za wejście w działki miejskie w pasie drogowym.

Gdzie to rondo ma być ? Co to jest "w miejscu zjazdu w ul. Przybylaka w kierunku CH Pogoria" ??

Zapewne skrzyżowanie Kościuszki i Przybylaka.
Bathurst
CYTAT(bzenek @ pią, 05 kwi 2013 - 20:20) *
CYTAT(Bathurst @ pią, 05 kwi 2013 - 12:53) *
już Piłsudski powiedział: Umiłowanym stanem Polaków jest niezdecydowanie.mocniej też się o Polakach wyrażał i nawet bardziej by pasowało...........

Dopiero co żeś histeryzował, że Palikot coś złego powiedział. Zdecyduj się. fnd (2).gif

No ale gdzie tam tej farbowanej koniunkturalnej politycznej małpie do Józka tongue.gif
a w ogóle to Józkowi tak wolno fnd (2).gif

ponieważ dzisiaj mam dzień cytatów Józka to dorzucę jeszcze ten
Choć nieraz mówię o durnej Polsce, wymyślam na Polskę i Polaków, to przecież tylko Polsce służę

Józek o sobie samym
Kamil_
CYTAT(Bathurst @ pią, 05 kwi 2013 - 20:38) *
No ale gdzie tam tej farbowanej koniunkturalnej politycznej małpie do Józka tongue.gif

+1 smile2.gif

Czuję, że miejsce Aldi szybko zajmie Biedronka. Nie ma w centrum żadnej. Dobry zabieg pijarowski, bo wtedy ucichną już protesty i Biedronka spokojnie spije całą śmietankę z tej 'inwestycji'. ;-)
Prosty
CYTAT(Kamil_ @ pią, 05 kwi 2013 - 22:58) *

+1 smile2.gif

Czuję, że miejsce Aldi szybko zajmie Biedronka. Nie ma w centrum żadnej. Dobry zabieg pijarowski, bo wtedy ucichną już protesty i Biedronka spokojnie spije całą śmietankę z tej 'inwestycji'. ;-)
Oby, nie bede musial latac na merkury/okrzei. Co do aldi moze miec wziecie, choc nie wiem jak tam jest z zaopatrzeniem. Jako tako wiekszy wybor jest na realu w pogorii gdzie nie kazdy ma czas/checi wchodzic jak jest chwile w centrum, i ew. spolem po drugiej stronie.

Kamil_
CYTAT(Prosty @ sob, 06 kwi 2013 - 00:28) *
CYTAT(Kamil_ @ pią, 05 kwi 2013 - 22:58) *

+1 smile2.gif

Oby, nie bede musial latac na merkury/okrzei. Co do aldi moze miec wziecie, choc nie wiem jak tam jest z zaopatrzeniem. Jako tako wiekszy wybor jest na realu w pogorii gdzie nie kazdy ma czas/checi wchodzic jak jest chwile w centrum, i ew. spolem po drugiej stronie.

Real zamykają i ma być Auchan.
Master
Auchan i Biedronka w Centrum. Jesli tak bedzie to znaczy ze to miasto zejdzie na psy! P.S Sam robie zakupy w Biedronce wink.gif
Sebastian22
CYTAT(Master @ sob, 06 kwi 2013 - 12:47) *
Auchan i Biedronka w Centrum. Jesli tak bedzie to znaczy ze to miasto zejdzie na psy! P.S Sam robie zakupy w Biedronce wink.gif

Wiadomo kiedy bedzie rebranding sieci Real? Co do biedry to nie przepadam, niektore rzeczy sa ok, ogolnie poprawili sie ale jakos ta siec mi nie lezy
luket
CYTAT(Sebastian22 @ nie, 07 kwi 2013 - 13:42) *

Wiadomo kiedy bedzie rebranding sieci Real? Co do biedry to nie przepadam, niektore rzeczy sa ok, ogolnie poprawili sie ale jakos ta siec mi nie lezy

Gdzieś czytałem, że jeszcze co najmniej pół roku im zejdzie. Pewnie UOKiK będzie się musiał wypowiedzieć w tej sprawie, w końcu to chyba największe przejęcie na polskim rynku...
Rokko31
CYTAT(luket @ nie, 07 kwi 2013 - 14:09) *
CYTAT(Sebastian22 @ nie, 07 kwi 2013 - 13:42) *

Gdzieś czytałem, że jeszcze co najmniej pół roku im zejdzie. Pewnie UOKiK będzie się musiał wypowiedzieć w tej sprawie, w końcu to chyba największe przejęcie na polskim rynku...

Ja tam czekam na Auchana u Nas w Dąbrowie, może w końcu będzie taniej i większy wybór szczególnie owoców i warzyw. A do biedrony nie chodzę, sklep który nie ma karty płatnością, jest drogo i syf.
motonita2002
A tymczasem LIDL przy ul. 11 Listopada zafundował sobie ekspresową, jednodniową przebudowę. Dzisiaj jest zamknięty, prace idą pełną parą, trochę dachu zerwane, wielka wyrwa w ścianie przy wejściu- gdyż jak czytamy na plakacie - pieczywo ma być jeszcze bardziej chrupkie i smaczne. Jutro wielkie otwarcie rolleyes.gif

Uploaded with ImageShack.us
Bathurst
Biedrona daje radę wg mnie. Auchan ok - pakują mi wszystko do siat nie muszę się spinać

CYTAT(motonita2002 @ nie, 07 kwi 2013 - 17:43) *
A tymczasem LIDL przy ul. 11 Listopada zafundował sobie ekspresową, jednodniową przebudowę. Dzisiaj jest zamknięty, prace idą pełną parą, trochę dachu zerwane, wielka wyrwa w ścianie przy wejściu- gdyż jak czytamy na plakacie - pieczywo ma być jeszcze bardziej chrupkie i smaczne. Jutro wielkie otwarcie :rolleyes

dzięki za to info i zdjęcie - już tam prawie się wybrałem ale chwilowo nie są dla mnie rozsądne takie spacery dry.gif Zdjęcie i opis całkowicie zaspokoiły moją ciekawość smile.gif
Grzegorz-dg
W Lidlu na ul Sobieskiego też robili taką przebudowę tylko że tam to trwało dłużej bo około tygodnia bo remontowali też sklep w środku.A mam tu takie pytanie orientuje się może ktoś kiedy znikną te szpetne ogrodzenie blachy metalowe osłaniające budynek w małpim gaju przy CH Pogoria .
Bathurst
właściwie to można by się pokusić o majla z pytaniem do właściciela
Leszek
Tak mi się właśnie przypomniało - pan radny Pasek do tej pory nie znalazł odwagi, żeby odpowiedzieć na pytanie Bathursta o głosowanie - czyli wiemy już, jaka jest odpowiedź. I taka właśnie jest opozycja w DG...
Bathurst
nam odpowiadać nie kazano laugh.gif
Bathurst
W Lidlu na 11 Listopada przebudowa z zewnątrz zakończona. W środku trwa nadal. Lidl będzie zamknięty od 20.05 do 09.06. 10.06 wielkie otwarcie.
Grzegorz-dg
Witam czy widział ktoś zarządzenie prezydenta miasta żeby było opublikowane na stronie UM dotyczące zakazu sprzedaży terenów zielonych pod Supermarkety lub inne usługi sprzeczne z planem zagospodarowanie.Prezydent Zbigniew Podraza zapowiadał wydanie takiego zarządzenia w połowie miesiąca lutego.
Sebastian22
W Lidlu na 11 listopada trwa kompleksowy remont, wywalili wszystko ze srodka lacznie z oszkleniem, na teren wjechal ciezki sprzet, duzy baner glosi ze otwarcie 10.06.....
Bathurst
CYTAT
Polak bez dyskontu nie przeżyje

Trzech na czterech Polaków kupuje w dyskontach. Tanie sklepy zalały nasz kraj. Kryzys to dla klientów kolejny powód, by lokalny sklep czy nawet supermarket zamienić na Lidla czy Biedronkę.
Jak trudno wytrzymać bez dyskontu, przekonali się mieszkańcy podlaskiego Szczuczyna. Gdy gruchnęła wieść o tym, że sklep z powodu remontu ma być zamknięty przez kilka tygodni, całe miasteczko poszło na zakupy. Z półek zniknęła większość towarów, a kolejki do kasy były jak za PRL-u. Najbardziej przebiegły spec od marketingu nie wymyśliłby lepszej promocji.

Doszło do tego, że sprawa wyboru marki sklepu może decydować o karierze lokalnych polityków. Bo czego chcą Polacy od swoich samorządów? Dróg bez dziur, sprawnej komunikacji, miejsc dla dzieci w przedszkolach oraz... Biedronki. W zeszłym roku w Łebie w referendum domagano się odwołania burmistrza miasta, bo ten zamiast gminny grunt sprzedać Portugalczykom, w przetargu oddał go POLOMarketowi. Wybuchł bunt.

Burmistrzowi Andrzejowi Strzechmińskiemu cudem udało się zachować posadę. Lekcję o preferencjach zakupowych mieszkańców odrobił w trybie przyspieszonym. Przed miesiącem, dokładnie w rok po referendum, w lokalnej telewizji ogłosił, że walczył, walczył i wywalczył. Łeba będzie miała swoją Biedronkę.

Dziś portugalska sieć odpowiada za 15 proc. sprzedaży FMCG, czyli jedzenia, napojów, chemii gospodarczej i używek w Polsce. Firma w rankingach największych przedsiębiorstw w naszym kraju jest jeszcze numerem cztery, ale na podium powinna się znaleźć jeszcze w tym roku. Skąd ten sukces?

Kupuje wieś, a nie miasto

Po pierwsze Biedronka była pierwsza. Dziś należy do portugalskiej firmy Jeronimo Martins, ale zakładał ją Polak Mariusz Świtalski. W odróżnienia od konkurencji zaczęła stawiać swoje sklepy nie na osiedlach w dużych miastach, ale w mniejszych ośrodkach. Portugalczycy szybko zauważyli, że Polska nie jest krajem miejskim, ale gminnym. Dzięki temu mają już ponad 2 tys. placówek. Kolejne stawiają nawet na wsi. W zeszłym roku Biedronka otworzyła sklep w Czersku na Mazowszu. Miejscowość ma nieco ponad 500 mieszkańców.

W ślad za Portugalczykami coraz mocniej rozpycha się Lidl. Niemcy mają u nas obecnie 450 placówek, czyli ponad czterokrotnie mniej niż Jeronimo Martins. Planują jednak mieć ich u nas aż 2 tys. Coraz częściej więc sieci wchodzą sobie w drogę.

Gdy Biedronka wprowadziła ofertę win, Lidl zrobił chwilę później to samo. Gazetki tematyczne? Najpierw Lidl, później Biedronka. Kucharze? Najpierw bracia Kuroń, później odpowiedź niemieckiej sieci Karolem Okrasą i Pascalem Brodnickim. Gdy Biedronka zaczęła sprzedawać ekspres na kapsułki do kawy, konkurencja odpowiedziała na ofertę w kilka dni.

Nieco na uboczu jest należące do Duńczyków Netto. Sieć ma 281 placówek, głównie w zachodniej Polsce. Powoli jednak prze na wschód. W ciągu trzech najbliższych miesięcy otworzy kolejnych 50 placówek, w tym pierwszą w Warszawie. Gdy postawi centra dystrybucyjne we wschodniej Polsce, zamierza otworzyć pierwsze sklepy na Litwie i Ukrainie.

Zero tandety

- W Polsce nie ma już dyskontów. Te, które kiedyś nimi były, dziś są hybrydami lokalnych sklepów z supermarketami. Na półkach są produkty o jakości standardowej i premium. Dzisiejsza Biedronka nie ma nic wspólnego z tą sprzed 6-7 lat - mówi Andrzej Faliński, dyrektor Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji.

Rzeczywiście, w dzisiejszych dyskontach nikt już nie sprzedaje towaru prosto z palety. Nadal wprawdzie większości produktów się nie wypakowuje, a tylko odrywa od opakowania kawałek papieru i stawia na półce. To dziesiątki zaoszczędzonych godzin w każdym sklepie i miliony złotych niepotrzebnie wydane na pensje pracowników. Same pudełka nie są jednak już z szarego papieru. Zamiast odstraszać, pokolorowane i opatrzone hasłem reklamowym zachęcają do zakupów. Wszystko, by skusić bogatszych klientów.

Zmieniło się nawet podejście do praw pracowniczych. Przed laty głośne były procesy wytaczane Biedronce przez kobiety wykorzystywane ponad siły czy pracowników, którym nie płacono za nadgodziny. Dziś to już tylko historia. Sieci płacą swoim kasjerom więcej niż najniższa krajowa, dodatkowo dorzucając pakiet medyczny czy wyprawki dla dzieci.

Dyskontują, żeby smartshopować

Andrzej Faliński zauważa, że dyskonty są tanie, ale nie najtańsze. Wszystko dlatego że kiedyś koszyk cenowy pomiędzy nimi a supermarketami różniło 15-20 proc. Dziś jest to już maksymalnie 5 proc. Jedni zaczęli bowiem obniżać ceny, drudzy podnosić jakość. Dyskonty kuszą jednak czym innym. Nie trzeba płacić za dojazd, bo jakiś zawsze w pobliżu naszego domu się znajdzie. Oszczędzamy też czas, bo zamiast nie wiadomo ilu produktów na półkach, mamy tylko te, które kupuje się najczęściej .

- Uczymy naszych klientów smartshoppingu, czyli racjonalnego wydawania pieniędzy. To nie jest tak, że kupują u nas tylko najbiedniejsi. Dyskont to sklep dla osób, które mają szacunek do ciężko zarobionych pieniędzy i chcą po prostu oszczędzać. Szczególnie w kryzysie - mówi Wirtualnej Polsce Mariola Skolimowska, rzeczniczka prasowa Netto.

Oszczędzać w kryzysie nauczyli się wszyscy: i biedni, i klasa średnia, a nawet bogacze. Aby skusić ich do wizyty w Biedronce czy Lidlu, sklepy na półkach wyłożyły już wspomniane wino. Co jakiś czas organizują też specjalne oferty związane z kuchnią hiszpańską, chińską, grecką czy portugalską. I tak w dyskoncie można wtedy znaleźć oliwki antipasti, filet z dzikiego łososia czy stek z kangura

Tyle że dyskontować, czyli obniżać ceny, starają się dziś wszyscy. Piotr i Paweł oraz Alma w zeszłym roku zaczęły promować marki własne. To charakterystyczne działanie dla dyskontów, a nie delikatesów, jakimi są te sklepy. Dlaczego to robią? Bo to jedyna szansa na zwiększenie sprzedaży.

Najważniejsze, że na handlowej wojnie wszystkich ze wszystkimi wygrywają klienci. Dostają produkty coraz lepszej jakości w rozsądnej cenie. - Kryzys to dla nich wiatr w żagle. To oni teraz zarabiają - konkluduje Andrzej Faliński.

http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,Pola...,wiadomosc.html

To naszemu Prezydentowi i Radnym medale się należą za Aldika a nie dymisje wink.gif
olo
I tyle zostało z "biedronki" na Kasprzaka http://img96.imageshack.us/img96/8388/rh90.jpg
Bathurst
właśnie przejeżdżałem niedaleko i wydawało mi się że jest ogrodzona a tutaj takie zdjęcie. Wyburzają do zera i stawiają nowy budynek czy modernizują? Przydałaby się tam większa hala - to co do tej pory to trochę ciasne
Slyzaba
A ALDI w centrum rośnie dosłownie z dnia na dzień...
Sebastian22
wlasnie widze foty na stronie nddg.....widze ze we wrzesniu juz bedzie mozna robic tam zakupy....

ciekawi mnie jedno - jak rozwiaza wjazd i wyjazd? slyszalem ze tam ma byc rondo ...
Prosty
co do Bierdonki w Łebie - na miejscu mieszkancow tez bym chcial, chyba jak kazdy nie chca kupowac czegos drozej, gdy mozna taniej, jednak na miejscu wlascicieli lokalnych sklepow juz niekoniecznie
matidg
CYTAT
Dąbrowa Górnicza nowy Kaufland Mydlice: nowy market na osiedlu.
2013-07-22, Aktualizacja: dzisiaj 15:12

Dąbrowa Górnicza nowy Kaufland Mydlice. Wiemy już, co powstanie na terenie byłej fabryki części samochodowych na osiedlu Mydlice, przy ul. Legionów Polskich 38, w pobliżu szpitala. Będzie to Kaufland, który stanie tuż obok najmłodszego z marketów spożywczych na terenie tego dąbrowskiego osiedla, czyli Intermarche.

Dąbrowa Górnicza nowy Kaufland Mydlice: drugi taki w mieście

Wiele wskazuje na to, że obroty i liczba klientów w pierwszym dąbrowskim Kauflandzie w Gołonogu muszą być całkiem zadowalające, skoro sieć zdecydowała się na budowę nowego marketu, tym razem na Mydlicach. Roboty właśnie ruszyły, a cała inwestycja ma być gotowa do 15 stycznia przyszłego roku.

– Będzie to typowy budynek, w którym znajdzie się miejsce dla Kauflanda oraz kilka miejsc dla drobnych przedsiębiorców – mówi Ernest Kędziora, inżynier budowy nowego Kauflanda. Jednocześnie udało nam się zweryfikować informacje, mówiące o tym, że w tym miejscu pojawi się również stacja benzynowa. – Stacji benzynowej nie będzie, nic mi nie wiadomo o takim projekcie – zapewnia Ernest Kędziora.

A kiedy możemy się zatem spodziewać inauguracji kolejnego już marketu spożywczego na osiedlu Mydlice? – Otwarcie nastąpi najwcześniej pod koniec stycznia przyszłego roku – deklaruje inżynier budowy.
Prace w Dąbrowie Górniczej są prowadzone na podstawie pozwolenia na budowę, jakie inwestor uzyskał 16 maja tego roku.

To nie będą jedyne zmiany z tej części naszego miasta. We wrześniu br. na koszt sąsiedniego Intermarche wybudowane zostanie przy ul. Legionów Polskich nowe rondo. Właśnie na wysokości zjazdu do Intermarche, gdzie dziś działa sygnalizacja świetlna.

Dąbrowa Górnicza nowy Kaufland Mydlice: zakupy do wyboru, do koloru…

Osiedle Mydlice już teraz słynne jest z tego, że nasycenie wszelkiego rodzaju marketów i sklepów spożywczych jest tutaj ogromne.
Na samym osiedlu Mydlice Południe mamy dziś m.in. dwie Biedronki, Tesco, Intermarche i Żabkę a na osiedlu Mydlice Północ kolejną Biedronkę i Lidla. Nie ma za to tutaj żadnego sklepu innych branż, np. meblowego, z artykułami budowlanymi czy też większego z ubraniami.

– Kolejny market tu powstanie? O rany boskie, nie wiem, kto tam będzie robił zakupy. Wszak tu sklep na sklepie – mówi Ewelina Mach. – A ja tam się cieszę, bo im więcej marketów, tym większe szanse na to, że ceny będą konkurencyjne. Jak już postawią, to nie po to, by zamykać – podkreśla Teresa Ludmiłowicz.

A co Wy o tym sądzicie? Kaufland będzie miał swoją stałą klientelę?

Te sklepy na tym osiedlu to już jakaś przesada angry.gif za niedługo to bloki zaczną wyburzać i markety stawiać tego miasta to już chyba na żadne lepsze inwestycje nie stać tylko dookoła same markety.
szer
Wyburzać nic nie będą. Jeszcze się znajdzie miejsce na kolejne markety tongue.gif
Nie ma co narzekać, zrobi się szlak turystyczno-handlowy po wszystkich marketach na osiedlu.
Mały77
CYTAT(matidg @ pon, 22 lip 2013 - 15:26) *
Te sklepy na tym osiedlu to już jakaś przesada angry.gif za niedługo to bloki zaczną wyburzać i markety stawiać tego miasta to już chyba na żadne lepsze inwestycje nie stać tylko dookoła same markety.

No widać opłaca im się stawiać te markety - bo pewnie jakby nikt nie kupował to by nie stawiali ...
matidg
CYTAT(Mały77 @ pon, 22 lip 2013 - 21:07) *

No widać opłaca im się stawiać te markety - bo pewnie jakby nikt nie kupował to by nie stawiali ...

No właśnie mnie to cały czas zastanawia jak im się to opłaca skoro dookoła same sklepy i nie widać żeby się tam ludzie bardzo pchali tylko te mniejsze sklepy się wykańczają.
Rokko31
CYTAT(matidg @ pon, 22 lip 2013 - 21:59) *
CYTAT(Mały77 @ pon, 22 lip 2013 - 21:07) *

No właśnie mnie to cały czas zastanawia jak im się to opłaca skoro dookoła same sklepy i nie widać żeby się tam ludzie bardzo pchali tylko te mniejsze sklepy się wykańczają.

To są pralnie pieniędzy, albo inaczej kreatywna księgowość, najczęściej potem taki market sprzedają dalej i tak kasa się kręci. Zwykły człowiek jak ma sklep i mało kto w nim kupuje to najczęściej go zamyka a tutaj jak np. w Aldii mało jest klientów i na pewno utargi są dość kiepskie a otwiera się nowe sklepy, zobaczycie że niedługo będzie to już inny market a nie Aldi.
kamillll
lepszy ten sklep niż stare rozpadające się hale...a i parking będzie dodatkowy...
dg+
witam a dziś się dowiedziałem co do budowy LIDLA zaraz koło TESCO na Mydlicach po drugiej stronie ulicy chyba ul wolska już stoi budynek po prostu wierzyć się nie chce ze asz tyle sklepów będzie ciekawe który pierwszy zamkną ehehe
Bathurst
CYTAT(dg+ @ pon, 29 lip 2013 - 21:52) *
ciekawe który pierwszy zamkną ehehe

pierwszy zamkną mały osiedlowy sklepik Pana Józka albo Pani Hani.....
szer
CYTAT(dg+ @ pon, 29 lip 2013 - 21:52) *
witam a dziś się dowiedziałem co do budowy LIDLA zaraz koło TESCO na Mydlicach po drugiej stronie ulicy chyba ul wolska już stoi budynek po prostu wierzyć się nie chce ze asz tyle sklepów będzie ciekawe który pierwszy zamkną ehehe

Zastanawiałem się co tam budują, bo na tablicy informacyjnej było tylko "Budynek usługowy". Jak na lidla to lokalizacja dziwna, nawet parkingu tam nie będzie, bo nie ma miejsca tongue.gif

Co do tego czy się wierzyć chce czy nie chce. Ich teren to budują. Będą zarabiać albo i nie. Mnie to obojętne jest. Wątpię by ludzie szli aż tam mając tyle sklepów pod oknami.
Rokko31
Taki dziwny budynek tam budują, wcale nie podobny do żadnego marketu a tym bardziej Lidla, po drugie tam nie ma przejścia dla pieszych, jakoś nie chce mi się wierzyć że Lidl tam będzie
szer
Patrząc na lokalizację ciężko uwierzyć, by to był jakikolwiek sklep.. Ale jeśli chodzi o sam budynek to jak najbardziej podobny do lidla. Jeśli chodzi o markety to najbliżej mu właśnie do lidla.
Rokko31
CYTAT(szer @ pon, 29 lip 2013 - 23:10) *
Patrząc na lokalizację ciężko uwierzyć, by to był jakikolwiek sklep.. Ale jeśli chodzi o sam budynek to jak najbardziej podobny do lidla. Jeśli chodzi o markety to najbliżej mu właśnie do lidla.

A gdzie jest taki Lidl który ma dach stożkowy i w dodatku zbudowany z drewna, Ja jeszcze takiego marketu nie widziałem.
szer
Dach stożkowy? To widzieliśmy dwa różne budynki chyba.
Tak wygląda budynek na dzień dzisiejszy po godzinie siódmej:

Rokko31
CYTAT(szer @ wto, 30 lip 2013 - 08:59) *
Dach stożkowy? To widzieliśmy dwa różne budynki chyba.
Tak wygląda budynek na dzień dzisiejszy po godzinie siódmej:

I tak budują Lidla każdego, z takim dachem? chyba nie
szer
Odsyłam Cię do grafik google. Wpisz sobie Lidl i zobaczysz jak najczęściej wygląda budynek sklepów Lidl.
Ewentualnie zapraszam do Lidla na Sobieskiego, na 11 Listopada, w Będzinie również na 11 Listopada.
Próbujesz na siłę wmówić, że Lidl tak nie wygląda to Ci udowodniłem jak jest. Tak domyślnie wygląda Lidl.

Poza tym temat trochę zszedł w bok. Czy to będzie Lidl? Kształtem pasuje, ale miejsce na sklep bardzo dziwne. Okaże się pewnie niedługo. Jak pisałem wyżej na tablicy informacyjnej widniało tylko "Budynek usługowy".
Bathurst
wygląda jak Lidl w budowie ale zastanawia mnie to miejsce. Brak miejsca na parking. To dziwne bo przecież inwestorzy tego typu przybytków celują w klienta zmotoryzowanego. Co jest za tym budynkiem, garaże?
KAMAZ
Garaże za, garaże z lewej i wjazd do garazy z prawej.
vacu
CYTAT(Rokko31 @ wto, 30 lip 2013 - 14:13) *
I tak budują Lidla każdego, z takim dachem? chyba nie

Aldi też takie stawia, w zasadzie standardowe Aldi kształt ma identyczny jak Lidl i kontrukcja dachu na 100% drewniana (w Lidlach pewnie też).

[Edytka]
W zasadzie nawet bardzie by do ALdi pasowało, bo Lidl chyba nie ma okienek pod dachem oraz ma przeszkloną całą linię za kasami, Aldi nie. Jednak do obu brakuje "trójkąta" nad wejściem.

alexbit
to nie bedzie zaden lidl czy Aldi bedzie to Polo Market i otwarcie bedzie w Połowie Listopada
Bathurst
o tak to jednak PoloMarket jak można było pomylić z Lidlem albo Aldim - oczywiste różnice w stylu
Co prawda na stronie sieci jest info o planowanych otwarciach nowych placówek ale w Czarnowąsach, Nieporęcie i Brudzeniu Dużym o DG cisza
Rokko31
Czyli jednak miałem rację że to nie Lidl smile2.gif, ale że to Polo Market to dopiero niespodzianka, pewnie gdzieś tam zrobią kawałek parkingu, widzę że Mydlice to mekka marketów, jeden koło drugiego choć ceny wszędzie podobne
prezes
Obsługiwałem kiedyś Polo Markety jako firma zewnętrzna i faktycznie wiele z nich było z bardzo małym parkingiem - na kilka samochodów, więc trop dobry smile2.gif Swoja droga chyba nie ma w okolicy sklepu tej sieci.
Grzegorz-dg
Najbliższy polo market jest w Czeladzi swoją drogą jakie duże nasycenie będzie marketów na Mydlicach jak otworzą Kaufland ,to ciekawe jak się potoczą losy intermarche czy ten sklep nie zbankrutuje bo coraz mniej osób tam chodzi pustki w sklepie dwa sklepy koło siebie ,pożniej kolejne Tesco i Polo Market w tak niedalekiej odległości od siebie.
xMarcinx
Na pewno któryś upadanie i na pewno przez jakiś czas będą jechać na minusie byle pozbyć się konkurencji. Lepiej by uderzyli w zielone dzielnice jak Korzeniec czy Łęknice. Może i obroty nie byłyby nie wiadomo jaki, ale byłoby duże prawdopodobieństwo że w okresie letnim nadrobili by sporo. Ja w dalszym ciągu nie rozumiem jak mogli 7 czy 8 lat temu zamknąć biedronkę, przecie to co jest w lewiatanie i jaka jest tam obsługa woła o pomstę do nieba..
bzenek
CYTAT(alexbit @ wto, 30 lip 2013 - 20:00) *
to nie bedzie zaden lidl czy Aldi bedzie to Polo Market i otwarcie bedzie w Połowie Listopada

Oj trochę już na zadupiu ten sklep będzie. Ja bym chyba nie miał odwagi tam sklepu budować. blink.gif

Ale za swoje budują. Życzę im powodzenia. fnd (2).gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.