Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hipermarkety & Supermarkety
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Maryhna
pożyjemy, zobaczymy.... smile2.gif
Ale już bardziej wierzę w opcję z hurtownią niż w Biedronkę
kwintosz
Hahaha no nie mówcie mi że będę miał 1 min do Biedronki, 5 do Plusa i 7 do Reala.. wink.gif
No nie nie, nie rańcie mnie. Tam musi być coś normalnego a nie jakiś blaszak bo jak się zdenerwuje i pójdę do UM i zapytam kto wydał zgodę na takie g*** ... laugh.gif
Maryhna
noo kwintosz, teraz to tylko shopping biggrin.gif

a dla tych, którzy do biedronki mają nieco dalej... cytat z bash'a:

<adam> W biedronce sa GPS za 299zł
<luke> Tak widziałem. Pokazują jak trafić do najbliższej biedronki biggrin.gif
kwintosz
Codziennie oprócz niedziel chłopaki na budowie pracują, postępy widać i.. co ciekawe ja dalej nie wiem co to ma być, bo nic mi nie przychodzi do głowy co może oznaczać Pawilon Handlowy.. Faktycznie to może być spore..

marcin.p
Pawilon przy oknach ludziom stawiają? Fajny widok będą mieć z okna!
Maryhna
lol podejrzewam, że będą hocki klocki jak ludzie za miesiąc zobaczą ścianę za oknem huh.gif nawet jeśli będzie to dotyczyło tylko parteru i 1-go piętra :>
:)
Racja ze dosc blisko ale nie bardzo blisko. Standard jak na miasto. To nie jest pgr-owski samotny blok otoczony hektarami pol
Bartek
CYTAT(:) @ nie, 24 lut 2008 - 15:37) *
Racja ze dosc blisko ale nie bardzo blisko. Standard jak na miasto. To nie jest pgr-owski samotny blok otoczony hektarami pol

Szczególnie to ostatnie zdjęcie jest standardem rolleyes.gif

No przeciez o ostatnim zdjeciu mowimy. A w tle widac dom obok ktorego postawiono blok i jest jeszcze troche blizej. To ma byc miasto a nie jakies klocki oddzielone hektarami trawnikow (w tym przypadku byla zaniedbana i zarosnieta laka wink.gif)
kwintosz
Jedno jakieś zdjęcie, ostatnio nie mam czasu.. tak przelotem zrobione..

Hmm już widać jakie to będzie duże powierzchniowo, całkiem spore jak na ten cały plac (3/4). Myślę tylko jak, gdzie i czy w ogóle zrobią jakieś miejsca parkingowe.
No i najważniejsze, nie sądzę by taką dużą powierzchnię zajmował JAF.. ciekawe czy będzie tam coś innego czy co, no i jak duże to będzie (ilość kondygnacji albo metrów w górę)
kwintosz
Budowa Pawilonu Handlowego firmy "Jaf".
Zdjęcia z soboty 9-03-2008

filip13
chyba że jakąś "żabkę" czy co tam zrobią biggrin.gif
szer
Na jakąś 'żabkę' to to jest za duże. Poza tym pisane było co jest budowane...
Pawilon handlowy firmy JAF. Prawdopodobnie biedronka....

Swoją drogą faktycznie to duże będzie. Może jak zawitam kiedyś na Alejach to z aparatem ;p. Pofoce trochę =]
filip13
no rzeczywiście "biedronek" ostatnio bardzo dużo w polsce budują wink.gif
michal_dg
Witam smile2.gif Chcialbym sie dowiedziec czy w DG beda 2 Reale ? Real na Katowickiej i drugi w CH Pogoria ? Czy ten na Katowickiej zostanie zlikwidowany.?
szer
Prawdopodobnie będą dwa reale. Gdyby Real na Katowickiej miałby być likwidowany to jużdawno byśmy o tym wiedzieli...
mydliczek
Po co zaczynać nowy temat o tym samym? dry.gif
takie cos znalazlem o Slupskim Jantarze. Tam tez bedzie w nim drugi w miescie Real

CYTAT
Reale będą jednak dwa.
Ten stary [koło OBI] to będzie tzw zykły Real a ten nowy to jakaś nowa forma tej marki z towarami bardziej luksusowymi z nowym wystrojem itd.

O tym, ze ma byc nowy wystroj Reali w tych 3 nowych CH Mayland juz od bardzo dawna wiemy. Maja byc w nich jakies "nowe zasady"
marcin.p
Ooo... Ciekawe, co to za nowe zasady, nowy wystrój, nowa forma marki?
szer
Kiedyś słyszałem, że nowe reale mają mieć jakieś nowe systemy kodów kreskowych czy coś takiego =].
wierzycie, ze wprowadza juz radiowe? tongue.gif Kiedys na forum o tym tez gadalismy
syzio
Jestem ciekawy co wymyślą. Real nie powala wystrojem biggrin.gif może teraz coś lepszego nam zaoferują biggrin.gif. Czekam z niecierpliwością na nową kategorie Reali
kwintosz
Fotki z budowy Pawilonu Handlowego przy ul Majakowskiego (19.03.2008)

kwintosz
Z dość pewnego źródła wiem, że inwestycja przy Majakowskiego to jednak Biedronka wink.gif Umarł w butach..
To niezle sie zamaskowali, a ja bralem pod uwage, ze moze to byc zamaskowany np Aldi, ktory wchodzi do kraju i naszego regionu na wielka skale. Przynajmniej bylaby jakas odmiana, a Biedronka...
A inwestor moze bedzie mial male stoisko miesne wink.gif
kwintosz
No podobno Biedronka taką właśnie metodę stosuje, że nigdy sami nie budują swoich obiektów. Szkoda, bo liczyłem na coś bardziej reprezentatywnego a nie zwykły supermarket. Żeby chociaż to jakoś wyglądało, chociaż patrząc na to jak nabiera kształtów ten obiekt, to na cuda bym nie liczył. Czy potrzebny jest kolejny supermarket tego typu akurat tu jak jest Real, Plus, całkiem niedaleko Tesco..
Peterek
TAK ! Potrzebujemy WIĘCEJ żółtych blaszaków w naszym mieście żeby było ładne architektonicznie !!!
Ja proponuję wyburzyć PKZ i postawić tam Tesco !
michal_dg
<lol2>
Sebastian22
"Biedronka, ach biedronka..." heh szkoda gadać....
rako
Witam
co do tej niby bedronki na majakowskiego to nie jestem tak do konca przekonany.
Wiem napewno ze likwiduja plusa koło cmentarza i powstanie tam na 99 % biedronka. także dwie biedronki blisko siebie wykluczam wydaje mi sie ze bedzie tam firmowy sklep miesny.
pozdro
syzio
rako Biedronka wykupiła Plusa biggrin.gif Więc pewnie robią rebranding.
rako
oto nowy powilon uslugowo handlowy na ulicy bandrowskiego otwarcie listopad 2008 na gratce sprzedawane sa powierzchnie handlowe w nim .. pozdro
Sebastian22
CYTAT(rako @ śro, 09 kwi 2008 - 21:29) *
oto nowy powilon uslugowo handlowy na ulicy bandrowskiego otwarcie listopad 2008 na gratce sprzedawane sa powierzchnie handlowe w nim .. pozdro

o co chodzi?
Maryhna
ja jednak myślę, że kwintosz ma sprawdzone informacje smile2.gif
marcin.p
CYTAT(rako)

w którym miejscu miałby on powstać?
szer
Jakiś link do strony na gratce? Więcej informacji?
kwintosz
Ok, powiem tak. Jeśli chodzi o biedronkę to informację tą potwierdził jeden z radnych. Ale jak to w rzeczywistości będzie to się okaże.

Co do tego budynku przy Bandrowskiego, to całkiem całkiem. Nie jest taki zły. Tylko nie bardzo wiem, w którym dokładnie miejscu miałby on stanąć. Ale fajnie by było, mimo wszystko nowych budynków w DG mamy jak na lekarstwo..
rako
http://www.gratka.pl/dom/tresc/7-948539-sl...b69c6c1&s=1
apropo juz maja zgode na wycinke drzew na tym terenie.,. pozdro
Leszek
CYTAT(kwintosz @ śro, 09 kwi 2008 - 22:12) *
Co do tego budynku przy Bandrowskiego, to całkiem całkiem. Nie jest taki zły. Tylko nie bardzo wiem, w którym dokładnie miejscu miałby on stanąć.

Patrząc na zumi, widzę tylko jedno miejsce, gdzie się bez problemu zmieści - czyli za resursą (bo na rogu z Kościuszki chyba za mało miejsca).
Plus ze wogole bedzie i jeszcze, ze cos w nim bedzie wink.gif I dogesci zabudowe. Jednak architektury komentowal nie bede, jak z lat 90-tych i te kolory. I ta wiezyczka piramidka heh.
Termin oddania malo realny, chyba ze wykonawca bedzie powazna firma.
Widac spora roznice poziomow miedzy nim i sasiednim budynkiem. Na drugiej wizualce widac gdzie przod i przed nim nie ma ulicy hmm.

Zibar
Jedyne miejsce to skwer, a różnica wysokości jesy bo 2, 3 metry za blokiem przy Paryskiej 6 jest skarpa tak na oko wysokości 1,5 m. Budynek pewnie powstanie tak w środku skweru między Resursą i blokiem, żeby nie zastawić całkowicie widoku mieszkańcom.
CYTAT

Czy pod oknami mieszkańców powstanie kolejny market?
dziś

Od kilku tygodni pomiędzy blokami u zbiegu ulic Majakowskiego i Mickiewicza rośnie w górę kondygnacja nowego pawilonu handlowego. Nie byłoby może w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że jedna z jego ścian kończy się dosłownie kilka metrów przed oknami mieszkańców jednego z bloków, a do tego nie wiadomo, czym tak naprawdę będzie się handlować w środku.

Inwestorem są Zakłady Przetwórstwa Mięsnego JAF z Pilicy, więc wszystko wskazywałoby teoretycznie na to, że dąbrowianie będą mogli tam kupić kiełbasę albo mięso na schabowe, ale nie koniecznie. Z nieoficjalnych informacji wynika bowiem, że może się tam ulokować kolejny market.

- Początkowo myślałam, że to może będzie jakiś sklep meblowy albo z branży gospodarstwa domowego, ale teraz wszyscy wokół mówią, że tam będzie Biedronka albo jakiś inny market spożywczy. Pod nosem mamy już Tesco, Plusa a do Reala mamy spacerkiem dziesięć minut. Po co więc kolejny market - mówi Halina Jakubik, mieszkanka pobliskich bloków. - Do tego budują go tuż pod naszymi oknami. Kiedyś był tutaj plac, na którym przydałaby się zieleń, jakiś plac zabaw, a tak znów górę wzięła komercja i handel. Poza tym, jak można stawiać pawilon handlowy w miejscu, gdzie w ogóle nie ma miejsca na parkingi - dodaje pani Maria.

Wiele wskazuje na to, że dąbrowianie mają sporo racji w swoich przypuszczeniach. Urząd Miejski w Dąbrowie Górniczej wydał bowiem zgodę ba budowę, ale w dokumentach nie znalazł się zapis, że będzie to pawilon z branży mięsnej.

- To był teren prywatny, więc nie mogliśmy nie wydać zgody na takie przedsięwzięcie. Gdybyśmy tak postąpili, to inwestor mógłby zaskarżyć naszą decyzję do wyższej instancji, Urzędu Wojewódzkiego, bo wszystko było zgodne z przepisami. Wtedy i tak zostalibyśmy zobowiązani do rozstrzygnięcia tej sprawy zgodnie z oczekiwaniami inwestora. Faktycznie często dzieje się tak, że sieci marketów, jak Lidl, czy Biedronka zlecają budowę obiektów zewnętrznym firmom, a potem rozpoczynają tam swoją działalność. Czy tak będzie też w tym przypadku, trudno powiedzieć - mówi Marcin Bazylak, naczelnik Wydziału Strategii, Promocji i Komunikacji Społecznej w dąbrowskim magistracie.

Kierownik budowy Andrzej Miśta nie chciał wyjawić, co tak naprawdę powstaje u zbiegu ulic Majakowskiego i Mickiewicza, zasłaniając się tajemnicą. Odesłał nas do firmy JAF w Pilicy, ale tutaj pomimo naszych usilnych starań nikt z szefostwa nie znalazł czasu na rozmowę z PDZ.
(PAS) - POLSKA Dziennik Zachodni

Widzialbym tam co innego, ale nie zielen, ktorej nigdzie nie ma tyle co u nas, zamiast budynkow. A najgorzej jakby plac zabaw, przeciez to naczelne miejsce
Zibar
Nie wiem czy to w związku z planowaną budową, ale na skwerze za Resursą zostały wyciete wszystkie zarośla, i nawet te duże drzewa. Zniknęły chyba również, betonowe resztki z ławek, które tam kiedyś były. Tablicy żadnej nie zauważyłem, ale pewnie pojawi się razem z ogrodzeniem. Chyba, że to tylko wycinka związana z porządkowaniem zieleni, która w tym miejscu sprzyjała tylko fnd (7).gif po nocach.
Na pewno w zwiazku, Rako pisal ze maja pozwolenie na wycinke. Jak duze drzewa, to chyba powinny byc wyciete wczesniej ze wzgledu na ptaki. Moze sie nie znam.

Pewnie okoliczni mieszkancy staruszkowie sie denerwuja. Ale to miejsce bylo zaniedbane i wkoncu to centrum, ktore powinno byc zabudowane nawet pierzejowo. Resursa bedzie miala sasiada i chyba nie jest w calosci wynajeta, a widzialbym na jej parterze od strony 3 Maja jakas restauracje albo super pub.

PS. Chyba trzeba przeniesc posty dotyczace tej inwestycji np do watku o nowym centrum, bo to nie supermarket
pozdrawiam
Tak z innej beczki: najprawdopodobniej Lidl wycofa się wkrótce z Polski a sklepy do niego należące przejmie Aldi lub Auchan.
Bartek
CYTAT(pozdrawiam @ czw, 24 kwi 2008 - 05:02) *
Tak z innej beczki: najprawdopodobniej Lidl wycofa się wkrótce z Polski a sklepy do niego należące przejmie Aldi lub Auchan.

Sprzedaż Lidla to była fantazja dziennikarzy z Rzeczpospolitej i wczoraj tą informację zdementowała grupa Schwarz, właściciel sieci Lidl.
Leszek
CYTAT(Bartek @ czw, 24 kwi 2008 - 08:20) *
Sprzedaż Lidla to była fantazja dziennikarzy z Rzeczpospolitej i wczoraj tą informację zdementowała grupa Schwarz, właściciel sieci Lidl.

To mnie cieszy - lubię słodycze z Lidla smile2.gif
A moja kota je głównie lidlowego tuńczyka wink.gif
pozdrawiam
CYTAT(Bartek @ czw, 24 kwi 2008 - 07:20) *

Ja jednak myślę że coś może być na rzeczy bo Lidl nie może się odnaleźć, ze swoją strategią marketingową na naszym rynku. W europie to wyraźnie widać że Lidl jest liderem rynku w pewnym segmencie rynku. Genralnie wyraźnie wyróżnia się niską cenną kosztem właściwie wszystkiego innego. Niestety Lidl w wielu krajach jest sybolem brudu, słabej jakości produktów i zerowych usług itp ale jest bardzo popularny ze względu na ceny produktów. A w Polsce trochę ciężko uznać Lidla za cenowego lidera rynku w prównaniu z takimi potęgami jak Biedronka. Z drugiej strony produkty z Polski stanowią duży udział w asortymencie Lidla w Europie co myśle że przemawia za pozostaniem Lidla w Polsce.
kwintosz
Fotki z 28.04.2008 Budowa na Majakowskiego..

to ostatnie jakieś niewyraźne wyszło, sorki wink.gif
Maryhna
lol ten twój cień wygląda mrocznie tongue.gif

a wracając do tematu, nie wiem jak Wy, ale mnie szlag trafia, że nadzór budowlany w żaden sposób nie stosuję ograniczeń ze względu na to, ze ludzie z parteru i być może z wyższych kondygnacji nie będą mieli dostępu do światła dziennego, a wyglądając z okna będą mieć widok na ścianę albo parszywy dach :/ nie mówiąc już o tym, że jeśli będzie tam hurtownia np. produktów mięsnych to zapachy będą zabójcze w lato, mimo obowiązku chłodzenia... wiadomo, że o resztki i odpady nikt sie nie martwi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.