Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hipermarkety & Supermarkety
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Bathurst
O Bzenek smile.gif żyjesz na szczęście. Już myślałem, że pochłonął Cię Beskid Wyspowy podczas Biegu Katorżnika czy Drwala( ?) laugh.gif

bzenek
CYTAT(Bathurst @ śro, 31 lip 2013 - 19:17) *
O Bzenek smile.gif żyjesz na szczęście. Już myślałem, że pochłonął Cię Beskid Wyspowy podczas Biegu Katorżnika czy Drwala( ?) laugh.gif

Oj tam, oj tam, za cienki bzenek jestem na takie Katorżniki wink.gif

Miałem taki dłuższy reset na plaży innej niż Pogoria ale już wracam żeby Wam popsuć nerwów tongue.gif

EDIT:
Nie wszyscy się cieszą, że wróciłem. Wczoraj LIDL sprzedał mi dwa jogurty naturalne Pilos.

Właśnie je otworzyłem i... oba spleśniałe fight (2).gif
Slyzaba
Termin przydatności do spożycia był ok?
st1111
CYTAT(bzenek @ śro, 31 lip 2013 - 18:33) *
CYTAT(Bathurst @ śro, 31 lip 2013 - 19:17) *

Oj tam, oj tam, za cienki bzenek jestem na takie Katorżniki wink.gif

Miałem taki dłuższy reset na plaży innej niż Pogoria ale już wracam żeby Wam popsuć nerwów tongue.gif

EDIT:
Nie wszyscy się cieszą, że wróciłem. Wczoraj LIDL sprzedał mi dwa jogurty naturalne Pilos.

Właśnie je otworzyłem i... oba spleśniałe fight (2).gif

Pewnie były dojrzewające.
bzenek
CYTAT(Slyzaba @ śro, 31 lip 2013 - 23:45) *
Termin przydatności do spożycia był ok?

Ano jeszcze ze dwa tygodnie były.

CYTAT(st1111 @ czw, 01 sie 2013 - 10:47) *
Pewnie były dojrzewające.

Nie, nie - już dawno dojrzały wink.gif
dg+
wiecie chodzą różne słuchy co tam otworzą na Mydlicach tez słyszałem ze niby siłownia i fitness ale to możemy gdybać i gdybać okaże się jak otworzą co to tak naprawdę będzie smile2.gif
lukas.sz
CYTAT(dg+ @ czw, 01 sie 2013 - 11:49) *
wiecie chodzą różne słuchy co tam otworzą na Mydlicach tez słyszałem ze niby siłownia i fitness ale to możemy gdybać i gdybać okaże się jak otworzą co to tak naprawdę będzie smile2.gif

I to wydaje się być coraz bardziej prawdopodobne.
Właśnie układana jest dachówka i z tego co widać będzie na niej napis.
Z tego co już jest ułożone można przeczytać 3 końcowe litery, a mianowicie "nia".
Leszek
Zawsze może być "Mordownia" laugh.gif
Sebastian22
czyli powstanie cos pomiedzy - np. siłownia "Ubojnia" dla hardkorowych karków biggrin.gif
mydliczek
Pojawił się cały napis: Siłownia smile.gif
yaku
wiecie co...ale ta inwestycja Aldi jednak potężna jest ...wczoraj tam byłam i jednak zaskoczył mnie rozmiar jaki zajmować będzie całość.

Qrde- takie piękne miejsce a taka dziadowska inwestycja. Szkoda... naprawdę szkoda.
Zibar
W całej dyskusji ciągle przewija się, że piękne miejsce, że park zniszczony, ale kurcze przecież jeszcze ok 5 lat temu, było tak, tylko stała spalona

a jeszcze wcześniej w stronę ul. Przybylaka stała taka sama kamienica z garażami w części parkowej i zaraz po drugiej stronie alejki parkowej "piękny" betonowy płot i budynki laboratorium huty oraz ciepłownia. Nie twierdzę, ze teraz z tym sklepem jest ładniej/lepiej ale o to już jest konsekwencja pewnych zaniedbań urzędników.
Grzegorz-dg
Myślę że siłownia w takim miejscu to dobra rzecz obok duże osiedle mieszkaniowe,bliskość z drogi ,brakowało tam akurat takiego czegoś .Zibar masz racje co do tego terenu że w 2005 roku nie wyglądał on najlepiej ale gdy real się wybudował to odnowił park zostały wyburzone stare kamienice i park ten się ładnie wkomponował w teren sklepu ,odnowione alejki oświetlenie ,a tu nagle słyszymy o inwestycji że budują Aldi i część parku została zniszczona ,tym bardziej dziwi decyzja że akurat takie miejsce jak obok jest Real duże centrum handlowe i ten sklep konkurencyjnie nie wygra z realem.Dziwna troche jest polityka wydawania pozwoleń na budowę przez nasze władze miasta np koło intermarche sklep Kaufland będą budować,sklep koło sklepu czy nie za dużo supermarketów jest w naszym mieście.A teraz troche inny temat zobaczcie na foto jak wyglądało oznaczenie poziome dróg widać że ktoś o to dbał odnawiał co roku a jak wygląda teraz.
Slyzaba
Trudno odmówić racji Zibarowi - nie patrzyłem wcześniej na to z tej perspektywy.... Wszyscy chyba szybko przyzwyczailiśmy się do odnowionych alejek parkowych i zadbanej zieleni.

CYTAT
W całej dyskusji ciągle przewija się, że piękne miejsce, że park zniszczony, ale kurcze przecież jeszcze ok 5 lat temu, było tak, tylko stała spalona a jeszcze wcześniej w stronę ul. Przybylaka stała taka sama kamienica z garażami w części parkowej i zaraz po drugiej stronie alejki parkowej "piękny" betonowy płot i budynki laboratorium huty oraz ciepłownia.
bzenek
CYTAT(Zibar @ wto, 13 sie 2013 - 10:34) *
W całej dyskusji ciągle przewija się, że piękne miejsce, że park zniszczony, ale kurcze przecież jeszcze ok 5 lat temu, było tak, tylko stała spalona

A bo to nie o park chodzi ale o honor dąbrowianina. smile.gif

Aldi swoim istnieniem sugeruje, że dąbrowianin biedny jest i kupuje w dyskontach. wink.gif

A że 30m dalej CH Pogoria ogrodziło pół parku blaszanym parkanem to już jest cool.

Bo CH Pogoria sugeruje, że dąbrowianin bogaty jest i kupuje w 100 butikach. wink.gif

CYTAT(yaku @ wto, 13 sie 2013 - 10:13) *
Qrde- takie piękne miejsce a taka dziadowska inwestycja. Szkoda... naprawdę szkoda.

A jakież tam piękne miejsce ?

Małpi gaj to od zawsze był symbol zapuszczenia i menelska mekka.
Niby w centrum, a mało kto tam zaglądał.
xMarcinx
CYTAT(bzenek @ wto, 13 sie 2013 - 12:44) *

Dalej więcej tam spożywających trunki niż zakochanych par - co nie zmienia faktu, że miejscówka fajna i gdyby nie oni to byłaby bardzo fajna. Teraz jak będzie aldi bedą menele mogli się tanio zaopatrywać i schować za sklep smile2.gif Mocno na żabce się to odbije i na parku. Ogolnie rzecz biorąc nasze centrum jest zdominowane przez patologie to też niema co się dziwić, że wygląda jak wygląda.
yaku
CYTAT
A jakież tam piękne miejsce ?

Słusznie napisałeś w czasie przeszłym...
panowie " było" ale już nie jest dziadowskie... jest tam park..i mogłoby być milo nadal. W końcu kiedyś i parkan zniknie.

Slyzaba ...no szybko przyzwyczajamy się do nowego, lepszego, piekniejszego... trudno to potem oddać bez walki.

bzenek - po co ten sarkazm ? W życiu nie byłam w Realu w Pogo i pewnie też nie będę w Aldim...więc dla mnie i jedno i drugie jest bez znaczenia- to samo badziewie
:)
Przy Konopnickiej naprzeciwko stadionu ogrodzili cały wolny teren, od prawie Limanowskiego do Wspólnej. Powstanie pawilon handlowy. Nie zauważyłem kto jest inwestorem i czy udałoby się rozszyfrować, jaka to będzie sieć.
O ile mam już dość tego typu obiektów, to akurat w tych okolicach jeszcze takiego nie było. Jest jeszcze jeden ciekawy teren dla tego typu obiektów z przeznaczeniem na usługi/handel - tereny bo byłym Varpleksie.
Bathurst
podobno Biedronka tam będzie
prezes
CYTAT(Bathurst @ wto, 27 sie 2013 - 20:22) *
podobno Biedronka tam będzie

potwierdzam, już kilka miesięcy temu słyszałem o Biedronce w tym miejscu, z dość pewnych źródeł.
xMarcinx
Dziwna lokalizacja zwłaszcza, że na łęknicach biedronke zwineli. Może gdby nie bylo przejazdu i korków w tej okolicy to byłby dobry wybór ze wzgledu na klientów z centrum.
muzzy
Z drugiej strony to może być niezła lokalizacja - na pewno będzie wygodnie dla wszystkich mieszkających za torami - nie trzeba będzie jechać przez przejazd - niestety bardzo często zamknięty....
szer
W sezonie może i spacerujący czy jadący na Pogorię wejdą coś kupić. Niestety na tablicy informacyjnej nie ma informacji o nazwie obiektu - Obiekt handlowo-usługowy, inwestorem jest osoba prywatna, a nie żadna firma. Ale lokalizacja dobra jak dla mnie. I biedronka wydaje się być najlepsza - no chyba, że drugie Aldi postawią laugh.gif
Mały77
A koło Aldi kończą rondo - nie ma szans, aby ciężarówką skręcić w lewo jadąc od centrum ...
muzzy
większe pojazdy będą chyba jechać bezpośrednio przez samo rondo - z jednej strony asfalt dali już do krawędzi krawężnika.
Sebastian22
kolejna biedrona prawdopoodbnie buduje sie na konopnickiej, na przeciwko mmks-u (zaraz za przejazdem po prawej stronie)
Leszek
Przeczytaj kilka ostatnich postów smile2.gif
Mały77
CYTAT(muzzy @ śro, 28 sie 2013 - 22:13) *
większe pojazdy będą chyba jechać bezpośrednio przez samo rondo - z jednej strony asfalt dali już do krawędzi krawężnika.

Widziałem jak w piątek przejeżdżał autobus od dworca w kierunku centrum - porażka - środek ronda bardzo wysoki i autobusy jeżdżą może z 2km/h. Dalej nie potrafię sobie wyobrazić przejazdu ciężarówki skręcającej w lewo ...
CYTAT(Mały77 @ nie, 01 wrz 2013 - 11:07) *
CYTAT(muzzy @ śro, 28 sie 2013 - 22:13) *

Widziałem jak w piątek przejeżdżał autobus od dworca w kierunku centrum - porażka - środek ronda bardzo wysoki i autobusy jeżdżą może z 2km/h. Dalej nie potrafię sobie wyobrazić przejazdu ciężarówki skręcającej w lewo ...

Pisałem o tym kiedyś w wątku o komunikacji. Jeszcze brakuje ostatniej warstwy asfaltu i wysepka ostatecznie nie będzie dużo wyżej.
Ale i tak jest dramat. TIRy i autobusy się nie mieszczą. Każdy TIR wyjeżdżający z Przybylaka w kierunku centrum tylną osią wjeżdża na chodnik. Będzie niebezpiecznie dla przechodniów, bo chodnik tam wąski. Było miejsce i mogli rozwiązać to jakoś łagodniej.
Od strony dworca nie mieszczą się i już zniszczyli nieskończone krawęźniki, które leżą już na boku biggrin.gif
Nawet krótkie autobusy mają problem, nie mówiąc o 15 m. Byłem świadkiem śmiesznej sytuacji, gdy wyraźnie wq****** kierowca autobusu specjalnie wjechał ostro na środek wysepki przeganiając robotników z rozstawionym sprzętem pomiarowym smile2.gif

A jeszcze z plotek - podchodźcie do tego z wielkim dystansem, bo info z 5 ręki wink.gif
Jak wiadomo Auchan przejmuje Reala, jeszcze nie ma decyzji UOKiK. Będą musieli pozbyć się niektórych sklepów. Mamy blisko w Sosnowcu, a w DG byłyby 2 kolejne. Podobno mają zrezygnować (sprzedać) z tego w CH Pogoria, bo jest dla nich zbyt mały. Info bardzo niepewne.

vacu
CYTAT(:) @ nie, 01 wrz 2013 - 14:28) *
Pisałem o tym kiedyś w wątku o komunikacji. Jeszcze brakuje ostatniej warstwy asfaltu i wysepka ostatecznie nie będzie dużo wyżej.
Ale i tak jest dramat. TIRy i autobusy się nie mieszczą. Każdy TIR wyjeżdżający z Przybylaka w kierunku centrum tylną osią wjeżdża na chodnik. Będzie niebezpiecznie dla przechodniów, bo chodnik tam wąski. Było miejsce i mogli rozwiązać to jakoś łagodniej.
Od strony dworca nie mieszczą się i już zniszczyli nieskończone krawęźniki, które leżą już na boku biggrin.gif
Nawet krótkie autobusy mają problem, nie mówiąc o 15 m. Byłem świadkiem śmiesznej sytuacji, gdy wyraźnie wq****** kierowca autobusu specjalnie wjechał ostro na środek wysepki przeganiając robotników z rozstawionym sprzętem pomiarowym smile2.gif

Przejechałem się tam przed chwilą no i ja nie widzę szans, żeby ciężarówka wjechała w Przybylaka inaczej niż przez środek ronda, zresztą wyjechać też inaczej nie wyjedzie bo i osobówki jadą tam dość wolno. Znów ktoś w ogóle nie pomyślał albo miasto łyknęło jak młody pelikan co dało Aldi (bo to chyba Aldi za tą przebudowę płaci mi się wydaje?) nawet tego nie przeglądając a Aldi ma w tyle ciężarówki, do nich raczej klienci osobówkami jeżdżą angry.gif
Bathurst
Rondo mogłoby być większe gdyby wyburzono tą ruderę na rogu Przybylaka i Kościuszki.
Teraz problemy się skumulowały i efekt jest jaki jest.
Wyjazd z CH Pogoria do Przybylaka i z Przybylaka do Kościuszki to bardzo słaby punkt układu komunikacyjnego w Centrum. Nie wspominając o Kolejowej i jej skrzyżowaniu z Konopnickiej - gdzie powstająca Biedronka też zwiększy problem z drożnością ruchu.
Jak już budują te markety to niech najpierw zrobią przejezdne drogi dry.gif
vacu
CYTAT(Bathurst @ nie, 01 wrz 2013 - 15:30) *
Rondo mogłoby być większe gdyby wyburzono tą ruderę na rogu Przybylaka i Kościuszki.
Teraz problemy się skumulowały i efekt jest jaki jest.

Można też było przedstawić twarde stanowisko aby Aldi oddało więcej swojego gruntu pod drogę. Dziwnym trafem jakiemuś facetowi od myjni UM potrafi zrobić opór i kazali mu przebudować całe skrzyżowanie a Aldi robi co chce czyli bylejakie rondko...

CYTAT(Bathurst @ nie, 01 wrz 2013 - 15:30) *
Wyjazd z CH Pogoria do Przybylaka i z Przybylaka do Kościuszki to bardzo słaby punkt układu komunikacyjnego w Centrum. Nie wspominając o Kolejowej i jej skrzyżowaniu z Konopnickiej - gdzie powstająca Biedronka też zwiększy problem z drożnością ruchu.
Jak już budują te markety to niech najpierw zrobią przejezdne drogi dry.gif

To mi się wydaje jest efektem braku planowania, braku analizy którędy puścić ruch itd. A może wystarczyłoby zmienić pierwszeństwo na zasadzie takiej, że droga z pierwszeństwem to Kolejowa i dalej Konopnickiej przez przejazd. Nie wiem, może głupi pomysł ale mam wrażenie, że w DG nikt tego nie analizuje, bo nie spotkałem się nigdzie z tego typu zmianami a jest kilka miejsc, które na pierwszy rzut oka się o to proszą.
Grzegorz-dg
Trzeba by te pytania zadać do Wydziału Komunikacji i Drogownictwa naszego UM jak oni się na to zapatrują ciekawe co na to Powiatowa Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego jaką ona wyda opinię temu rondzie i kto z osób odpowiedzialnych za nadzór ze strony urzędu miasta za to odpowiada.
Master
rondo na Kosciuszki / Przybylaka to jedno wielkie nieporozumienie, nie mówiąc juz o budowie Aldi w Małpim Gaju. Jak to sie wszystko ma do Wieloletnich Planow Kosciuszki do dworca 2+2 oraz tunelu pod torami... zreazlizowanie tego skasowałoby wszystkie problemy z ruchem w okolicy. No ale czekamy przeciez na DTS ... która póki co nawet do Mysłowic nie dochodzi ( bo Uszokowi nie potrzebna) a w DG bedzie moze za 30 lat. Czy ktos nad tym wszystkim panuje ????
Mały77
CYTAT(vacu @ nie, 01 wrz 2013 - 16:35) *
To mi się wydaje jest efektem braku planowania, braku analizy którędy puścić ruch itd. A może wystarczyłoby zmienić pierwszeństwo na zasadzie takiej, że droga z pierwszeństwem to Kolejowa i dalej Konopnickiej przez przejazd. Nie wiem, może głupi pomysł ale mam wrażenie, że w DG nikt tego nie analizuje, bo nie spotkałem się nigdzie z tego typu zmianami a jest kilka miejsc, które na pierwszy rzut oka się o to proszą.

Wydaje mi się, że raczej nierealne ze względu na przejazd - jadąc z pierwszeństwem z Kolejowej tworzymy korek na Konopnickiej i to na przejeździe. To samo powodowałby korek na Konopnickiej gdyby ktoś próbował skręcić w lewo. Byłoby utrudnione zamykanie przejazdu ...
Leszek
CYTAT(Master @ pon, 02 wrz 2013 - 05:48) *
Czy ktos nad tym wszystkim panuje ????

Nie.
Poza tym myślę, że 2+2 na Kościuszki w stronę dworca i tunel pod torami można włożyć do tej samej szuflady co nowy dworzec. A potem napisać na niej "Bajki" laugh.gif
vacu
CYTAT(Mały77 @ pon, 02 wrz 2013 - 06:42) *
CYTAT(vacu @ nie, 01 wrz 2013 - 16:35) *

Wydaje mi się, że raczej nierealne ze względu na przejazd - jadąc z pierwszeństwem z Kolejowej tworzymy korek na Konopnickiej i to na przejeździe. To samo powodowałby korek na Konopnickiej gdyby ktoś próbował skręcić w lewo. Byłoby utrudnione zamykanie przejazdu ...

Może i racja, tam nie ma za dużo miejsca :/ Gdyby ludzie byli rozsądni to w kierunku Gołonoga mogliby jechać Graniczną i wtedy nie byłoby problemu, bo jadąc do centrum i tak lepiej pojechać Kolejową, niestety u nas wolą postać pół godziny w korku niż nadłożyć kilometr.
Przy Konopnickiej rzeczywiście chyba bedzie ta Biedronka, wykonawca specjalizuje się w tego typu inwestycjach snf (51).gif http://www.budecon.pl/index.php/pl/realizacje.html

Nie wiem, czy oprócz niej powstanie też jakiś drugi budynek, bo tak to wygląda. Są osobne fundamenty przy samej ulicy. No chyba, że budują tak dziwnie na raty i potem jakoś połączą w jedną całość :/
Slyzaba
W piątek przebiegałem obok - sporo sprzętu i ludzi. Widać już w części 'od szkoły' pierwsze fragmenty ścian. Od strony kolei widziałem jakiś głęboki na kilka metrów wykop, który był właśnie uzbrajany.
Sebastian22
Wczoraj tez szedlem tam i widzialem mury - na pewno to jakis market.
CYTAT
naszemiasto.pl

Dąbrowa Górnicza ALDI budowa centrum: wkrótce koniec

Dąbrowa Górnicza ALDI budowa centrum. Coraz bliżej otwarcie marketu ALDI w centrum miasta. Jak zapewniają wykonawcy inwestycji ta zmierza już do końca, więc wkrótce będzie można robić tu pierwsze zakupy.
Dąbrowa Górnicza ALDI budowa centrum: wkrótce odbiory i koniec

Obecnie wykonawcy kończą jeszcze układ komunikacyjny, a cała hala sklepowa jest już także częściowo wyposażona. – Trwają właśnie prace wykończeniowe – informuje Adam Nowak, kierownik budowy. – Wszystko jest prawie gotowe i całość zgłosimy wkrótce do odbioru. Odbiory mogą potrwać przez dwa tygodnie, a po 20 października zakończymy inwestycję. Kiedy będzie otwarcie sklepu? Tego jeszcze na razie dokładnie nie wiemy – dodaje.

Przy wjeździe na parking ALDI i do Centrum Handlowego Pogoria powstało niedawno wywołujące sporo emocji rondo. Jedni twierdzą, że jest za małe, inni (w tym urzędnicy Urzędu Miejskiego) twierdzą, że wysepka jest tak wykonana, że da się po niej jeździć, więc nikt nie powinien mieć problemów z manewrami. Jak jest w rzeczywistości? Pokaże czas, kiedy ALDI zostanie już otwarte.

Dąbrowa Górnicza ALDI budowa centrum: kontrowersyjny pomysł

Market Aldi w Dąbrowie Górniczej powstaje w parku śródmiejskim, co nie spotkało się z przychylną opinią sporej grupy mieszkańców. Zwłaszcza, że jeśli już musiał powstawać, to jak twierdzą dąbrowianie raczej w innym miejscu. Miasto nie dopilnowało jednak na czas, by w planach zagospodarowania przestrzennego zastrzec dla tego terenu zakaz lokalizacji takich inwestycji jak markety czy hipermarkety. Konsekwencją tego była niepotrzebna wycinka drzew w parku.

Ale skopany ten plan zagospodarowania. Wystarczył zapis o minimalnej liczbie kondygnacji i sprawa załatwiona, a w takim miejscu taki zapis powinien być. Najwyżej byłby na parterze, z podziemnym parkingiem.
Grzegorz-dg
Anty-otwarcie ALDI. Piknik w parku śródmiejskim.
12 października o 12:00 Dąbrowa Górnicza, Park Śródmiejski

Zapraszamy na uroczyste anty-otwarcie marketu ALDI, odbędzie się ono dokładnie równolegle do otwarcia w pobliskim parku (tzw. Małpi Gaj). Zapraszamy z plakatami, transparentami, dobrymi nastrojami i ze znajomymi:) Wydarzenie ma na celu propagowanie bojkotu konsumenckiego sieci sklepów ALDI.

Wyciętych drzew już niestety się nie przywróci. Centrum miasta otwarte na park, to też już przeszłość. Na szczęście możemy jednak wszyscy pokazać inwestorowi, że sklep ALDI nie jest tu mile widziany, możemy oszczędzić miejsca pracy w okolicznych sklepikach zniechęcając ludzi do zakupów w markecie.

Udowodnijmy innym inwestorom, że opinia lokalnej społeczności jest ważna i trzeba się z nią liczyć. W tym przypadku firma stawiająca market ALDI wykazała się wyjątkową arogancją po cichu zagarniając fragment przestrzeni publicznej, przynależnej nam-mieszkańcom. To miasto to nasza przestrzeń i my również za nie odpowiadamy.

Dlaczego bojkot?
1) Inwestorzy zlekceważyli głosy sprzeciwu Mieszkańców Dąbrowy Górniczej - nie odpowiedzieli na ich pisma i protesty.
2) W imię nonsensownej budowy w samym centrum miasta wycięto 17 drzew. część z nich miały nawet 70-100 lat.
3) Inwestorzy nie próbowali zmienić miejsca budowy/inwestycji ani podjąć rozmów.
4) Zastanów się, czy był nam potrzebny ten market.
5) Nie wspieraj tych tym, którzy Cię lekceważą i doprowadzają do upadku mniejszych okolicznych sklepów i degradacji środowiska naturalnego i naszego miasta!!!

Więcej szczegółów tutaj:
https://www.facebook.com/events/599873026697801/

źródło: stowarzyszenia "Czysty Las - inicjatywa na rzecz ochrony środowiska i zrównoważonego rozwoju"
https://www.facebook.com/czystylas.
szer
CYTAT(Grzegorz-dg @ wto, 08 paź 2013 - 00:00) *
Na szczęście możemy jednak wszyscy pokazać inwestorowi, że sklep ALDI nie jest tu mile widziany, możemy oszczędzić miejsca pracy w okolicznych sklepikach zniechęcając ludzi do zakupów w markecie.

A jakie to sklepiki są obok? Poza tym zaraz obok jest Real, jeszcze większy market...

W tym przypadku firma stawiająca market ALDI wykazała się wyjątkową arogancją po cichu zagarniając fragment przestrzeni publicznej, przynależnej nam-mieszkańcom. To miasto to nasza przestrzeń i my również za nie odpowiadamy.

Cóż, ich teren to sobie wybudowali. I czemu zaraz po cichu? Mieli całemu miastu za pomocą telewizji ogłosić "hej, to nasz teren więc go sobie ogrodzimy i wybudujemy market"? Więc nie wiem gdzie tutaj zagarnięcie przestrzeni publicznej. Rozumiem, że park i te sprawy (głównie to chyba ludzie lubujący w alkoholu tam przebywają) no ale bez przesady. To już nie te czasy gdzie własność prywatna jest własnością całego narodu.
Pomijam fakt, że zaraz obok spory kawałek parku jest zagrodzony od ładnych kilku lat.
st1111
Proponuję protest na otwarcie sklepu-mieszkańcy Dąbrowy odporni na promocje i nikt nie robi zakupów.
Bathurst
Z tą odpornością na promocję to może jakaś szczepionka by pomogła smile.gif
Co poniedziałek widzę jak przed Lidlem o 8:00 tłum naciera na sklep laugh.gif Sygnałem do ataku jak zwykle gazetka wrzucona do skrzynki na listy wink.gif
Grzegorz-dg
http://dgmmo.wordpress.com/category/malpi-gaj/ .Dziś przeglądając zasoby internetu trafiłem na taką stronę.
Slyzaba
edit - nie ten tab i pomyłka. Proszę o wykasowanie postu.

hej - stronę znam. Kilka miesięcy temu pisałem nawet na forum o niej. Niestety nie znam jej autora i nie potrafię znaleźć żadnego kontaktu na stronie. To z kolei przekłada się na fakt, że tych zdjęć - bez pozwolenia - nie mogę u siebie opublikować...
vacu
Zapraszamy na uroczyste anty-otwarcie marketu ALDI, odbędzie się ono dokładnie równolegle do otwarcia w pobliskim parku (tzw. Małpi Gaj). Zapraszamy z plakatami, transparentami, dobrymi nastrojami i ze znajomymi:) Wydarzenie ma na celu propagowanie bojkotu konsumenckiego sieci sklepów ALDI.

Taaa, bojkot, już nie takie bojkoty widziałem, nie ma się co ośmieszać, zobaczysz sam jak sobie ludzie będą wyrywać gumowce za "złoty dwajścia pińć" rzucone na otwarciową promocję, a połowa z nich zapewne klęła wycinkę wink.gif
Takie czasy, drzewa wycięte, nie ma co dalej męczyć tematu, lepiej skierować siły tam gdzie jeszcze są potrzebne, wiemy wszyscy, że ludzie w tym Aldi kupować będą, market na siebie zarobi i żaden bojkot nie będzie miał miejsca. A nawet gorzej, bo jeśli sklep padnie (dajmy na to bojkot będzie skuteczny i nikt tam złotówki nie wyda) to zostanie pusta hala w centrum co na pewno uroku małpiemu gajowi nie doda wink.gif
szer
CYTAT(vacu @ wto, 08 paź 2013 - 17:47) *
A nawet gorzej, bo jeśli sklep padnie (dajmy na to bojkot będzie skuteczny i nikt tam złotówki nie wyda) to zostanie pusta hala w centrum co na pewno uroku małpiemu gajowi nie doda wink.gif

I otworzą w nim kolejny market, który już nie będzie bojkotowany smile2.gif.
Master
Ja z pewnościa nic tam nie kupie, a znajomych będe zniechęcał.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.