Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hipermarkety & Supermarkety
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Sebastian22
ten na mydlicach jest troche na zadupiu.....lepiej isc do Plusa czy Biedrony.....
mydliczek
A ten nasz LP, a teraz Tesco to ja się dziwie, że jeszcze nie upadł tongue.gif Czasem zdarza się być samemu w sklepie, a zwykle to dwie, trzy osoby. Panie w kasach nie mają co robić zdeczka. Nie wiem czy da coś zmiana na Tesco.
Bardzo dużej liczbie mieszkańców ten sklep jest po prostu nie po drodze. Plus, Biedronka, Albert i targowisko wystarczają wszystkim. Jeszcze bezpłatne busy do Auchana i Carrefoura - do wyboru, do koloru smile.gif
Hator
jak tesco bedzie do 23 czy 24 to na swoje wyjda - duze tesca sa obecnie 24 h na dobe - ale te mniejsze chyba nie.
Master
Obydwa te Leader Price'y to jedna wielka porazka. W sklepach jest zawzyczaj max 5 osób , 1 kasa czynna. Nie wiem po co budowano drugi widząc jakie obroty ma ten na Redenie. No chyba ze w jakis sposób jest to dla nich opłacalne, hmmmm
Bathurst
QUOTE(Hator @ Jan 24 2007, 09:26 PM) *
jak tesco bedzie do 23 czy 24 to na swoje wyjda - duze tesca sa obecnie 24 h na dobe - ale te mniejsze chyba nie.

W gazetce reklamowej którą znalazłem w moim bloku jest napisane że Tesco otwarte jest 24 h/dobę. Real chyba wystraszył się konkurencji bo wysłał w teren ankieterów - może będzie taniej?
endriu
QUOTE(mydliczek @ Jan 24 2007, 09:18 PM) *
A ten nasz LP, a teraz Tesco to ja się dziwie, że jeszcze nie upadł tongue.gif Czasem zdarza się być samemu w sklepie, a zwykle to dwie, trzy osoby. Panie w kasach nie mają co robić zdeczka. Nie wiem czy da coś zmiana na Tesco.

Czy da coś ta zmiana? Poczekajmy.W pewnym okresie w LP były prawie same produkty pod marką LP ,tanie i wątpliwej jakości.Później wprowadzono jakiś procent produktów "markowych" , ale moim zdaniem nie były one atrakcyjne cenowo.Taki układ miał swoich klientów , ale widocznie za mało, by spokojnie funkcjonowac. Teraz w T jest mały procent produktów po marką T , a dużo "markowych" , ale wydaje mi sie że droższych niż u konkurencji.Jak to będzie funkcjonować , zobaczymy.
Może być tak jak pisze Master " w jakiś sposób opłacalne".
U naszych południowych sąsiadów chyba Tesco ma się dobrze.

pozdr...
kwintosz
Droższe?Przeglądając gazetkę Tesco miałem wrażenie, że jednak tańsze. Co prawda na zakupy aż tak często nie chodzę, więc mogę się mylić. Plusem na pewno będzie to że konkurencja się zwiększy. LP nie był konkurencją dla reala, choćby ze względu na wątpliwą jakość produktów przez niego oferowanych. smile.gif Pogadam z mamą ona pewnie się orientuje o wiele lepiej a może i poszła sprawdzić co i jak, aż tak daleko na Reden nie mamy. biggrin.gif Cieszy, jeśli to prawda że sklep otwarty 24h. Szczególnie latem jak siedzi się na dworze do późnych godzin nocnych lub wczesnych porannych. Będzie gdzie podskoczyć po dodatkowe zakupy tongue.gif
endriu
Porównywałem ceny w odniesieniu do Kauflandu i myślę , że jest taniej w K .(nie napisałem o tym) smile.gif
A co do Reala to sprawdzę , ale podzielam , większa konkurencja powinna przełożyć sie na grubość nasych portfeli.

pozdr...
mydliczek
małe Tesco nie są 24 h. 7 dni w tygodniu 7-23
Bathurst
Faktycznie małe tesco nie jest czynne przez 24 h. nie jest też tam tak tanio.

Za to InterMarche ma być otwarte na Wielkanoc.
pulsatilla1214
Z własnych obserwacji dużego Tesco (Kapelanka Kraków) potwierdzę, że cenami nie powalają wink.gif
Sebastian22
Postępy w budowie Intermarche (24.02.2007):

kwintosz
QUOTE(Sebastian22 @ Apr 5 2007, 15:16 ) *
Wie ktoś kiedy nastąpi otwarcie tego marketu? Od jakiegoś czasu chorągiewki już powiewają, parking na wykończeniu...ciekawią mnie ceny w porównywaniu do reszty "blaszaków" z naszej okolicy...

UPDATE:
Ostatnio już nawet szyld z logiem wisi....także otwarcie na pewno w maju....

Mod: Post przeniesiony z tymczasowego forum, które działało podczas awarii tegoż forum..
:)

Sieć Intermarche powiększa się

W sieci Intermarche zarządzanej przez niezależnych handlowców przybywają nowe placówki. Jeszcze w marcu został uruchomiony sklep w Lwówku Śląskim w woj. dolnośląskim. W maju sieć powiększy się o dwa kolejne obiekty w Międzychodzie w woj. wielkopolskim oraz w Dąbrowie Górniczej w woj. śląskim (otwarcia 10.05. oraz 24.05. br.). Z nowymi marketami sieć będzie liczyć 118 sklepów.

Sklepy Muszkieterów mają przyjazną powierzchnię sprzedaży - obiekty w Międzychodzie i Lwówku liczą 600 m kw., a market w Dąbrowie 1 300 m kw. We wszystkich sklepach znajduje się podobna liczba pozycji asortymentowych wynosząca ok. 12 000. Na bogaty wachlarz produktów składają się warzywa i owoce, mrożonki, pieczywo, mięso i wędliny, nabiał, mrożonki, delikatesy, napoje i piwa, wina i alkohole, artykuły chemiczne i przemysłowe. W nowych sklepach trwa całoroczna akcja Intertanio, w ramach której Muszkieterowie oferują 3 000 produktów w najniższych cenach na rynku. Trzy nowe markety będą miały także w ofercie szeroki asortyment marek własnych zarówno w niskim segmencie cenowym pod marką Minicena jak i średnim, które występują pod 60 różnymi markami. W marketach obowiązują także gwarancje świeżości, uczciwości oraz najniższej ceny. Muszkieterowie prowadzą także wiele działań w celu udoskonalenia obsługi - porady, degustacje, liczne promocje, a także realizację indywidualnych zamówień. Większość produktów pochodzi z centralnego magazynu w Poznaniu, który codziennie realizuje zmówienia ze sklepów. Niskie ceny produktów Muszkieterowie uzyskują nie tylko dzięki masyfikacji zakupów na poziomie ogólnopolskim, ale i międzynarodowym. Muszkieterowie współtworzą drugie co do wielkości realizowanych obrotów porozumienie zakupowe Alidis, razem z liderem dystrybucji hiszpańskiej Eroski oraz liderem dystrybucji niemieckiej Edeka.

Muszkieterowie są zrzeszeniem niezależnych 128 właścicieli supermarketów Intermarche i Bricomarche funkcjonujących w całej Polsce w miejscowościach małych i średniej wielkości. Obydwie sieci rozwijające się według pomysłu zaczerpniętego z Francji razem z nowymi placówkami będą liczyć 158 punktów sprzedaży (118 Intermarche oraz 40 Bricomarche). Bilans 10 lat działalności (pierwszy sklep został otwarty w 1997 roku) wypada pozytywnie. Przedsiębiorcy Muszkieterowie z 2 230 mld zł obrotów (1 902 mln zł sieć Intermarche oraz 328 mln zł sieć Bricomarche) są największą grupą franczyzową w kategorii supermarketów zarówno na rynku spożywczym oraz dom i ogród. Sieć Intermarche od kilku lat znajduje się w rankingu największych w Polsce firm handlu detalicznego, przy czym warto zwrócić uwagę, iż jest jedyną siecią zarządzaną przez niezależnych handlowców, bowiem pozostałe sieci to operatorzy wielkich międzynarodowych koncernów. Sieć Bricomarche może pochwalić się największą obecnie liczbą placówek wśród sieci działających na tym rynku.

szkoda ze nie zdecydowali sie wybudowac od razu tez Bricomarche (byc moze zostanie wybudowany w drugiej kolejnosci bo maja teren i chyba nawet pozwolenia) bo takich marketow spozywczych to mamy pod dostatkiem i beda mieli ciezko. Watpie zeby ktos specjalnie tam jezdil - najwzej okoliczni mieszkancy i ktos przejazdem a do Bricomarche jezdiliby z calego miasta i przy okazji niektorzy zagladali do Intermarche
Sebastian22
Ja dzis dostałem maila od Intermarche że market w DG bedzie oficjalnie otwarty 31.05 czyli tydzien pozniej niz poprzednie info....tak czy siak to juz nie dlugo....
Hator
inter bedzie miec klientow - zauwazcie ze od dalszej czesci golonoga (cedler, tworzen, leknice) nie ma zadnego wiekszego martketu = najblizsze to wlasnie plus w golonogu i biedronka w zabkowicach = takze klientow troche bedzie (o ile bede wmiare ceny i duzo dobrych markowych produktow w sprzedazy - nie tak jak SP Leader Price)
ale z tego co pamietam Inter ma dobre zaopatrzenie wiec luzik..
Sebastian22
w sumie tak, co prawda nie daleko jest Plus, Biedronka i Kaufland ale Inter jest duży i np. przy trasie na Zabkowice czy Leknice. Poza tym ludzie z Cedlera i Starego Gołonoga tez pójdą.
dzisiaj mialo byc otwarcie Intermarche. Bylo duzo klientow i jakies promocje itp? wink.gif
Sebastian22
ja nie bylem - nie lubie takich imprez...
Sebastian22
Bylem dziś tam - ogolnie wrazenia nawet niezle, o wiele wiecej przestrzeni niz w Kauflandzie, ceny też spoko, wiaadome - cos drozsze cos tansze....
przejadzalem obok to parking byl chyba zajety w 3/4 a wiec naprawde niezle w porownaniu z nieco mniejszymi Tesco (ex Leader Priceami).

Powierzchniowo Intermarche jest duzo mniejszy od Kauflanda
Sebastian22
QUOTE(:) @ Jun 2 2007, 15:06 ) *
przejadzalem obok to parking byl chyba zajety w 3/4 a wiec naprawde niezle w porownaniu z nieco mniejszymi Tesco (ex Leader Priceami).

Powierzchniowo Intermarche jest duzo mniejszy od Kauflanda

Ale zauważ że w Kauflandzie jest pasaż a w Interze niema - sam sklep ma zbliżone powierzchnie tak mi sie wydaje....
wpadlem tam dzisiaj przejazdem.

Calkiem sporo ludzi i rzuca sie w oczy naprawde wielu pracownikow. Wielkosciowo mniejszy przynajmniej o 1/3 od samego marketu Kaufland.
Asortyment i ceny takie sobie. Jest za to stoisko z wedlinami i miesem obslugiwane przez kilka osob co mamy tylko w Realu.

Lepiej nie probujcie placic wypuklymi kartami chipowymi. Cos sie nie mieszcza w terminalach i powoduja calkowite zawieszenie, tak ze zlatuje sie cala obsluga i cala akcja naprawy trwala chyba 15 minut. Taka karta nie da sie tam teraz zaplacic.
Hator
a co z tym placem budowy (??) obok inter? teren zaorany, ogrodzony z tabliczka tylko nie wiadomo co z tym bedzie - chyba to teren inter no nie?
^
Bricomarche z tym ze jego przyszle losy sa nieznane
W Kauflandzie tez zmienili terminale na takie, w ktorych nie mieszcza sie wypukle karty chipowe. Chyba maja za duzo klientow i z czesci chca zrezygnowac tongue.gif Ciekawe kto taki szajs produkuje a potem takie Kauflandy i Intermarche kupuja bo pewnie najtansze.
st1111
Piszecie że w CH Pogoria będzie Real to nie wiecie przypadkiem gdzie w DG będzie Carrefour
który to właśnie zaczyna rekrutację pracowników przez Urząd Pracy?

Mod: post przeniesiony
a na pewno miejscem pracy bedzie DG?

Troche za wczesnie jesli mieliby kupic stary Real, bo to jeszcze rok.
Ale Carrefour ma jeszcze marki Globi, Carrefour Express i wprowadza nowa najmniejsza - "5 minut". Tylko ze to franczyzowe wiec dziwne zeby szukal bezposrednio Carrefour.
Do tego jeszcze Champion ale to juz dosc duze obiekty. I chyba wlasnie teraz zmieniaja nazwe Championow i Globi na Carrefour Express
st1111
Szukają do DG na stanowiska kierowników 3 działów to chyba nie do małego sklepu?
syzio
A macie link do ogłoszeń? Czy ogłoszenia są w internecie?
Sebastian22
ciekawe czy sie ktos znajdzie....praca w hipermarkecie to istny obóz pracy. No ale samego sklepu nie kojarze....dziwne.
st1111
Wyjaśniło się to ma być Car,Expres tylko ciekawe gdzie bo ma ruszyć w marcu.
moze rebranding Albertow. W DG jest w Golonogu i chyba na Mydlicach
syzio
Właśnie! Przecież Carrefour kupił Ahold Polska biggrin.gif
kwintosz
Na Alejach ogrodzono spory teren który był pusty (sam środek, nie daleko przystanków). Widziałem, że z samochodu chłodni 2 dni temu, na którym były napisy firmy wędliniarskiej wyciągano belki do ogrodzenia terenu.
Dziś praca ruszyła z kopyta, pracują koparki itp.. Ciekaw jestem co tam powstanie, teren jest dość spory, że taki np. Plus z palcem w .. by się zmieścił.. Chyba że to będzie sklep firmowy tej firmy + jakiś parking..
Na BiP nic nie widziałem, żadnej decyzji środowiskowej, zezwolenia ani nic takiego..

Wie ktoś coś może, bo to dosłownie rzut beretem ode mnie (ze 100m). Dziś to może tam nie skocze, ale jutro sprobuje poszukać chociaż tablicy informacyjnej.
tu?

Tablice musza postawic, wiec sie moze szybko wyjasni, o ile nie bedzie jakiegos dziwnego zakamuflowanego inwestora.

Moze to z tym byla zwiazane ta analiza oddzialywania obiektow handlowych (czy jakos tak) dla okolicznych terenow
kwintosz
Dokładnie w tym miejscu. Cały ten teren jest ogrodzony i z okien widząc fragment tego placu widzę że coś tam kopią, koparki jeżdżą itp. Dziś to chyba nie ma już sensu bo ciemno będzie, więc jutro się wybiorę, może jakieś fotki strzele i poszukam tablicy.
kwintosz
Tak jak pisałem. Na tablicy informacyjnej pisze "Pawilon handlowy firmy JAF z Pilicy"
Tu macie stronę tego producenta: JAF Pilica
Mam nadzieję że to będzie jakiś ładny budyneczek, z parkingiem.
Co by nie być gołosłownym, że coś zaczęli robić:

Ciekawe i troche nietypowe. Najczesciej sklepy firmowe powstaja w juz istniejacych budynkach a tu powstanie wolno stojacy. Bedzie musial byc spory. Co innego przeciez meblowy a miesny wink.gif
kwintosz
No i tablica informacyjna:

podszedłem później bo wcześniej strasznie lało, teraz trochę mniej.. tak czy siak robione telefonem bo szkoda aparatu na deszczu..

Ja bym tylko chciał żeby to nie był zwykły klocek. No i może żeby ten parking na te kilkanaście miejsc powstał. Co prawda, lokalizacja jest dobra ale kurde zawsze marzyło mi się tam coś innego. Dobrze że chociaż powstanie takie coś a nie że teren świeci pustkami. Zresztą na Alajach jest jeszcze jedno dość duże miejsce wolne a także ze stojącym budynkiem do wyburzenia.
prezes
na alejach, w kwadracie Majakowskiego/6-go sierpnia/Mickiewicza praca wre smile2.gif wreszcie wywiesili tablice, iż powstaje tam "pawilon handlowy" a inwestorem jest zpm JAF z Pilicy. Popytałem pracowników i mówią że budują Biedronke, więc chyba wiedzą wink.gif na placu dziś pracowało kilka koparek i wylewano już fundamenty.

ps. niestety nie posiadam aktualnie aparatu, więc jeśli komuś sie chce może iść pofocić smile2.gif
marcin.p
Ciekawe czy warunki pracy w Biedronce się zmieniły. Bo może byc problem z otwarciem jak nie będzie "rąk do pracy"!
Wiemy o tym juz od dawna. Tablice wywiesili juz chyba 2 dnia. Kwintosz zrobil fotki. Bylo w temacie o inwestycjach i teraz tu przenioslem (pierwszego dnia nie bylo wiadomo czy to inwestycja handlowa).

Ale Biedronka?
Zibar
To bardzo dziwne zwłaszcza, że snf (51).gif, chyba, że UKiOK sie nie zgodził?
prezes
CYTAT(:) @ śro, 20 lut 2008 - 11:15) *
Wiemy o tym juz od dawna...

ok, faktycznie, przepraszam za nieposzukanie ;)

CYTAT(:) @ śro, 20 lut 2008 - 11:15) *
Ale Biedronka?

no właśnie też mi się nie chce wierzyć, tym bardziej że na redenie jest. No chyba że pracownik sobie ze mnie jaja robił dry.gif dziwne żeby zakład przetwórstwa mięsnego był inwestorem i wykonawcą Biedronek blink.gif

kwintosz
Ok, praca wre ale póki co robą fundamenty to tak tego nie widać. Aczkolwiek muszę przyznać że tepo mają niezłe i nawet się z tym uwijają.

Biedronka?? eeee coś mi tu nie pasuje.. Ja nie chce biedronki! Wykonawcą i inwestorem jest firma przetwórstwa mięsnego więc chyba robią to dla siebie. Sam jestem ciekaw co to dokładnie będzie i jak będzie wyglądać. Oby budynek był jak największy i może oprócz tego sklepu firmowego powstało coś tam jeszcze i oczywiście parking (byle nie za duży i zajmował 3/4 placu).

Wcześniej nie było pogody na robienie zdjęć z placu budowy. Pogoda ma się poprawiać to co jakiś czas wrzucę tu zdj jakieś.

P.S Ja bym jednak przywrócił temat do inwestycji, bo tak na prawdę nie mamy 100% pewności co tam będzie
filip13
koło kauflandu też mieli coś robić no i nic evil22.gif teren opuszczony i zapuszczony, hmm....może brakło funduszy dry.gif ?
Peterek
Mam nadzieję, że nie wierzycie w nic więcej niż prosty blaszak/zwyczajny klocek.
Nie chcę żebyście się potem zawiedli...
Leszek
Biedronki jak do tej pory raczej były tworzone w obiektach adaptowanych, a nie budowanych od podstaw. Może JAF sobie hurtownię ze sklepem stawia?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.