Slyzaba
Fri, 03 Dec 2010 - 08:34
Pomysł na grę gazetki SLD rzeczywiście bardzo dobry. Uśmiałem się do łez

Zdecydowanie 1:0 na niekorzyść Stachowicza.
Dziś już 1650 wyświetleń na youtube ;-)
666V
Fri, 03 Dec 2010 - 08:34
hahahahaha . W dzisiejszym dzienniku K.S wypowiada się: "Szansa na miejsca pracy to dwie strefy ekonomiczne i stworzenie dobrych(...)"
Panie radny, ja pana proszę. Pan kandydujesz na bardzo poważne stanowisko, odpowiedzialne m.in. za pozyskiwanie nowych inwestorów. Jakie dwie strefy?? w Dąbrowie mamy jedną specjalną strefę ekonomiczną. Wypadało by to wiedzieć...
dżoplin
Fri, 03 Dec 2010 - 10:11
gdzie wy mieszkacie, że wam te gazetki roznoszą?? u nas pustka - albo ktoś chodził i pozbierał zanim wstalismy
stranger
Fri, 03 Dec 2010 - 10:58
To co pokazuje w ostatnich dniach SLD to najbardziej zalosna rzecz jaka widzialem w zyciu.
Zachowuja sie jak dzieci i trzesidupy. Zero honoru i zero jaj.
To przeważylo na mojej decyzji.
Daje szanse komus nowemu bo kazda nowa zmiana jest dobra dla miasta, a rozliczal ich bede w razie czego za 4 lata.
To forum i SLD mi pomoglo w decyzji. Oddaje glos na Stachowicza
Kamil_
Fri, 03 Dec 2010 - 11:00
Uważasz, że większy honor to przygotowywanie gazetki i się do niej nie przyznawanie?
Bartek
Fri, 03 Dec 2010 - 11:02
CYTAT(stranger @ pią, 03 gru 2010 - 10:58)

To co pokazuje w ostatnich dniach SLD to najbardziej zalosna rzecz jaka widzialem w zyciu.
Daje szanse komus nowemu bo kazda nowa zmiana jest dobra dla miasta, a rozliczal ich bede w razie czego za 4 lata.
Najpierw daj szanse sobie i swojej gramatyce
stranger
Fri, 03 Dec 2010 - 11:18
CYTAT(Bartek @ pią, 03 gru 2010 - 11:02)

Najpierw daj szanse sobie i swojej gramatyce

Nie ma czym odwrócic uwagi???
Od dzisiaj dla mnie SLD to żenada.
marcinem
Fri, 03 Dec 2010 - 11:18
Dyskusja przypomina trochę ustyskiwania analfabetów pod kioskiem ruchu. Wybó jest prosty - nie ma wyboru. Stara, umoczona klika Podrazy vs młody, umoczony cwaniaczek. Jest skrajną naiwnością sądzić, że facet, który bezprawnie zasiadał w kilku RN spółek miejskich (z pełną premedytacją) cudownie odmieni obowiązujący układ. Skandaliczne tłumaczenia ministra i wykręty Stachowicza - żenujące. Potraktowano nas, moi drodzy, jak niepiśmiennych debili. Koleś kręcił wałki a nam opowiada głodne kawałki o młodości, nowym spojrzeniu, zmianach. K...a mać, można dostać mdłości.
Z drugiej strony Podraza - umoczony przez bardzo wątpliwe inwestycje w gminie, obsadzenie skoligaconymi towarzyszami strategicznych przedsiębiorstw miejskich; jest odpowiedzialny za m.in. drogą wodę, korki w mieście, zamarznięte bratki, wypieprzone pieniądze na niepotrzebną kostkę brukową, nierozliczenie afery z Mitexem i Lipczykiem... Za to ma najfajniejsze ulotki.
Co ich k...a różni?
Co się zmieni?
G....o.
Pozdro od frustrata.
Aszz
Fri, 03 Dec 2010 - 11:50
Co ich k...a różni?
...tylko jeden z nich się goli....
stranger
Fri, 03 Dec 2010 - 12:25
kamillll
Fri, 03 Dec 2010 - 12:36
CYTAT(marcinem @ pią, 03 gru 2010 - 11:18)

jest odpowiedzialny za m.in. korki w mieście
i za zime tez?
m_Cina
Fri, 03 Dec 2010 - 13:08

bu hahahaha Żenadę to pokazał Krzysztof. S w TVS jak mówi ze takiej kampanii sie nie prowadzi rozwalił mnie tym tekstem OBŁUDA jakiej mało!!!!!!!!!
co ludzie z PO uważają ze wyborcy sa idiotami... ze nie domyślą sie nawet jak nie podpiszecie gazety ze to Stachowicz wydaje ????/ człowieku !!! zastanów się
a Halemba to człowiek neutralny rozumiem ??!!
właśnie jaja to SLD pokazalo bo sie podpisali. A PO sie bało hgdzie tu honor i jaja no chyba ze przepiórcze!!
endriu
Fri, 03 Dec 2010 - 13:20
CYTAT(Aszz @ pią, 03 gru 2010 - 11:50)

Co ich k...a różni?
...tylko jeden z nich się goli....

Czy chodzi o tych poniżej?
Ten co się nie goli wydaje się sympatyczniejszy
pozdr...
Mały77
Fri, 03 Dec 2010 - 13:26
CYTAT(m_Cina @ pią, 03 gru 2010 - 13:08)

co ludzie z PO uważają ze wyborcy sa idiotami... ze nie domyślą sie nawet jak nie podpiszecie gazety ze to Stachowicz wydaje ????/ człowieku !!! zastanów się
Nie no - z ostatnimi się utożsamia bo rozdawał na targu razem z długopisem i ulotkę koalicji
Master
Fri, 03 Dec 2010 - 13:34
Jesli nawet byłem za Podrazą, bo widze ze w miescie duzo sie dzieje, a Stachowicza uwazałem za intelignetnego, dobrze radzącego sobie człowieka z PO, to po tej kampani i posunięciach stosowanych przez Stachowicza, jest on dla mnie nikim innym tylko błaznem.
wydanie PD gdzie sie oczernia przeciwników nawet za ostra zime oraz duze wpływy do budzetu.
samemu jest sie oskarzonym o przestepsze praktyki (Rady Nadzorcze) i za to daje sie czerwona kartke przeciwnikowi ze takiej kampani prowadzic nie wolno ........... OBŁUDA straszna
układanie sie z PIS, Bobrem, bylym komuchem ...... tego sie nawet skomentowac nie da
Kim jest Buczik Panie Stachowicz ???
Franek79
Fri, 03 Dec 2010 - 14:16
Myślcie co chcecie, piszcie co chcecie.
Lepszym prezydentem i tak Krzychu będzie.
A jeśli jeszcze nadal się Wahacie,
Na kogo swój głos w niedziele oddacie.
Świetną Umowę Społeczną Krzysztof nam pokazał,
Dajmy więc mu szansę aby się wykazał!
A wieżę głęboko, sami zobaczycie,
Że z takim programem lepsze będzie życie!
Więc do pełni szczęścia niewiele nam trzeba,
Stachowicza Krzyśka poprzeć więc potrzeba!
kamillll
Fri, 03 Dec 2010 - 14:19
CYTAT(Master @ pią, 03 gru 2010 - 13:34)

Kim jest Buczik Panie Stachowicz ???

tam miało być Bociek ale Krzysio sie nawet wierszyka nie potrafi nauczyć
mydlik
Fri, 03 Dec 2010 - 14:35
Franek 79 - mam pytanie.
O którą wieżę Ci chodzi ( budowla, szachownica, czy jakaś inna opcja)?
Franek79
Fri, 03 Dec 2010 - 14:43
CYTAT(mydlik @ pią, 03 gru 2010 - 14:35)

Franek 79 - mam pytanie.
O którą wieżę Ci chodzi ( budowla, szachownica, czy jakaś inna opcja)?
Sorki za błąd. Ma być" wierzę"ale ogólne przesłanie jest zrozumiałe?
666V
Fri, 03 Dec 2010 - 14:47
jaką
wieże i jak głęboko? - a fuuuuuj sztabowcu-wierszokleto.
Tak poważnie: zarost ma znaczenie "na" urzędzie Prezydenta? Dla mnie dyskwalifikuje KS choćby wspomniana elementarna nie wiedza o mieście, 2 S.S ekonomiczne

(przecież taki malutki wpis w DZ musiał być solidnie przygotowywany) - zresztą mam wrażenie że ten pan o naszym mieście nie wie NIC. ehh, albo tłumaczenie w TVS, że do tej pory nikt nie przyczepiał się do jego rad nadzorczych - Panie radny nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności i jego przestrzegania!
aertedg
Fri, 03 Dec 2010 - 14:55
CYTAT(Franek79 @ pią, 03 gru 2010 - 14:16)

Masz racje tutaj drogi kolego
programy Po to rzeczywiście nic złego
Tylko ile z tych obietnic te leszcze
zrobię bez problemów w naszym mieście
Czy Pan Podraza to prezydent zły??
Wszakże wybraliśmy go własnie my
I po raz drugi ja wierze w to
Bo to jest dąbrowski swój chłop
Nigdy jak w czterech poprzednich latach
Dąbrowa tak nie doganiałą świata
Dajcie mu jeszcze jedną kadencje niedowiarki
A zobaczycie że DG to kawał dobrej marki:)
Franek79
Fri, 03 Dec 2010 - 15:09
[quote name='666V' date='pią, 03 gru 2010 - 14:47' post='59785']
jaką wieże i jak głęboko? - a fuuuuuj sztabowcu-wierszokleto.
Nie jestem sztabowcem a za błąd przeprosiłem.
vacu
Fri, 03 Dec 2010 - 15:12
Ech... I znów - 55 stron, I tura za wami a w temacie wciąż żadnej wzmianki o tym, co kandydaci nam proponują.... Przepychanki, wyzwiska, kłótnie, wyciąganie śmiesznych filmików czy wstydliwych historii - bagno po prostu i niestety nic więcej

Dobrze, że mam okazję oglądać ten syf z perspektywy 1500 km i choćby mnie coś tknęło to i tak na wybory nie pójdę

Martwi mnie jednak, że 4 lata temu jednak wyglądało to lepiej, wiadomo było kto co, czaty były, teraz to mamy dyskusję tylko kto jest ogolony, kto jaką gazetkę wydał, kto jakie szkoły skończył, żal po prostu...
..::Janosik::..
Fri, 03 Dec 2010 - 16:32
CYTAT(Franek79 @ pią, 03 gru 2010 - 12:16)

Super ma tą umowę społeczną

Szkoda tylko, że niektóre postulaty są niemożliwe do spełnienia.
Jak już pisaliśmy Prezydent Miasta nie ma możliwości obniżyć sobie pensji ani diet Radnych.
Nie może też sprawić że cena energii elektrycznej w Dąbrowie Górniczej będzie tańszy niż w innych miastach chociażby o grosz. Pan Stachowicz nie wybuduje nam bazy rekreacyjno- sportowej przy Pogorii - a to dlatego że taką bazę już teraz buduje PPP.
Itd itd itd....
xMarcinx
Fri, 03 Dec 2010 - 16:59
CYTAT(..::Janosik::.. @ pią, 03 gru 2010 - 16:32)

CYTAT(Franek79 @ pią, 03 gru 2010 - 12:16)

Super ma tą umowę społeczną

Szkoda tylko, że niektóre postulaty są niemożliwe do spełnienia.
Jak już pisaliśmy Prezydent Miasta nie ma możliwości obniżyć sobie pensji ani diet Radnych.
Nie może też sprawić że cena energii elektrycznej w Dąbrowie Górniczej będzie tańszy niż w innych miastach chociażby o grosz. Pan Stachowicz nie wybuduje nam bazy rekreacyjno- sportowej przy Pogorii - a to dlatego że taką bazę już teraz buduje PPP.
Itd itd itd....
Co do energii elektrycznej może - po prostu miasto kupuje tj deklaruje elektrowni zapotrzebowanie przez co ma prawo do negocjacji cen (wiadomo kupując więcej płacisz mniej), z tego co wiem Wrocław tak kupuje energie elektryczna. Podraza wielokrotnie dał dvpy, tak z wodociągami jak i z elektrycznością. Nic nie zrobił by mieszkańcom było lepiej - jedynie by miasto wyglądało ładniej, choć jak patrze na te nieodśnieżone ulice..
bzenek
Fri, 03 Dec 2010 - 17:37
CYTAT(xMarcinx @ pią, 03 gru 2010 - 18:59)

Co do energii elektrycznej może - po prostu miasto kupuje tj deklaruje elektrowni zapotrzebowanie przez co ma prawo do negocjacji cen (wiadomo kupując więcej płacisz mniej), z tego co wiem Wrocław tak kupuje energie elektryczna.
Nie wiem co robi Wrocław ale coś Ci się kompletnie pokręciło. Nie ma takich mechanizmów.
Miasto nie może negocjować cen dla samego siebie choćby dlatego, że trzeba ogłosić przetarg na sprzedaż energii elektrycznej.
A na na ceny energii dla mieszkańców miasto nie ma już prawnie żadnego wpływu. Po prostu nie jest stroną w tej sprawie.

Pomysł Stachowicza jest po prostu zbyt ogólny.
Chodzi o cenę energii ?
Może chodzi o cenę usługi przesyłowej ?
Czy chodzi o energię dla mieszkańców czy dla jednostek miejskich ?
Jest tyle pytań zwiazanych z ta tematyką, że możemy to traktować tylko jako typową propagandę.
Myślę, że dość skuteczną. W końcu nikt nie zna prawa energetycznego na wyrywki i wyborcy dadzą sie nabrać.
Aszz
Fri, 03 Dec 2010 - 17:42
Może by tak pooczerniać trochę radnego Paska;)
Tak ładnie prosi;)
http://tomaszpasek.pl/wiadomosci-97-oswiadczenie.html
Leszek
Fri, 03 Dec 2010 - 19:50
CYTAT
Tymczasem np. cała moja czteroletnia praca, w wyborczym paszkwilu -jakim jest bez wątpienia „Głos” - została sprowadzona do stwierdzenia, że „jeżdżę po trawnikach”.
No cóż, prawdę mówiąc z tych 4 lat poza paroma bzdetami typu występ w TV Trwam w obronie parku czy łażenie z łopatą do odśnieżania (w sezonie, w którym ościenne miasta zazdrościły nam stanu ulic i chodników) kojarzę go tylko z walką przeciwko zamknięciu 3 Maja dla ruchu, żeby nie musiał przypadkiem 100 metrów do pracy przejść. Nie wiem, czy jest się czym szczycić...
Aszz
Fri, 03 Dec 2010 - 20:02
CYTAT(Leszek @ pią, 03 gru 2010 - 21:50)

CYTAT
Tymczasem np. cała moja czteroletnia praca, w wyborczym paszkwilu -jakim jest bez wątpienia „Głos” - została sprowadzona do stwierdzenia, że „jeżdżę po trawnikach”.
No cóż, prawdę mówiąc z tych 4 lat poza paroma bzdetami typu występ w TV Trwam w obronie parku czy łażenie z łopatą do odśnieżania (w sezonie, w którym ościenne miasta zazdrościły nam stanu ulic i chodników) kojarzę go tylko z walką przeciwko zamknięciu 3 Maja dla ruchu, żeby nie musiał przypadkiem 100 metrów do pracy przejść. Nie wiem, czy jest się czym szczycić...
W wyborach uzyskał prawie 1000 głosów. Drugi wynik po Podrazie...
Leszek
Fri, 03 Dec 2010 - 20:10
A to stoi w jakiejś sprzeczności do siebie? Pokazali go w telewizji, pyskował przeciwko Podrazie - jak widać jego wyborcom wystarczy. Od 2005 roku głosuję na PO w wyborach prezydenckich i parlamentarnych, ale w samorządowych nieprędko to nastąpi...
m_Cina
Fri, 03 Dec 2010 - 20:11
qr.. co ten gość napisał autobiografie ?? nagonka medialna na Stachowicza hehhe a on ponad roku kto taka kampanie prowadzi jaka jest opisana na stronie Paska?? jak nie PO!!
Aszz
Fri, 03 Dec 2010 - 20:53
CYTAT(Leszek @ pią, 03 gru 2010 - 22:10)

A to stoi w jakiejś sprzeczności do siebie? Pokazali go w telewizji, pyskował przeciwko Podrazie - jak widać jego wyborcom wystarczy. Od 2005 roku głosuję na PO w wyborach prezydenckich i parlamentarnych, ale w samorządowych nieprędko to nastąpi...
Nie stoi w sprzeczności, tylko jest dowodem tego, że ludziom zapadł w pamięć.
Którego z radnych, można zatem uznać za pracowitego, merytorycznego, fachowego i w ogóle naj....?
Leszek
Fri, 03 Dec 2010 - 20:56
Jak do tej pory - żadnego chyba.
Aszz
Fri, 03 Dec 2010 - 22:17
Ostatnie godziny przed ciszą wyborczą, a na mieście robi się nerwowo.
Wybaczcie, ale dziś jeszcze raz "pojadę Paskiem";)
"Z ostatniej chwili (godz. 21.30): Dosłownie przed momentem na Mydlicach doszło do sytuacji w mojej ocenie karygodnej i niewyobrażalnej. Członkowie naszego sztabu wyborczego natknęli się podczas kolportowania materiałów wyborczych na ....samego rzecznika prasowego Zbigniewa Podrazy - Marcina Bazylaka.
Prawdopodobnie patrząc przez pryzmat własnego morale pan Bazylak oskarżył naszych przedstawicieli o kolportaż wyborczych paszkwili...Zastraszając i grożąc przeróżnymi konsekwencjami pan rzecznik wezwał Policję. Z relacji uczestników zdarzenia wynika, że wyjaśnienie całej sprawy trwało około godzinę. Policjanci ostatecznie ustalili, że kolportowane materiały są materiałami wyborczymi, finansowanymi przez nasz Komitet Wyborczy.
Panie Marcinie Bazylak - czy doczekamy się przeprosiń????!!!
Jakim prawem utrudnia się i blokuje prace członków naszego sztabu wyborczego???!!!"
Całość do przeczytania:http://tomaszpasek.pl/wiadomosci-98-apel_do_mieszkancow_dabrowy_gorniczej.html
Leszek
Fri, 03 Dec 2010 - 23:03
CYTAT(Aszz @ pią, 03 gru 2010 - 22:17)

Prawdopodobnie patrząc przez pryzmat własnego morale pan Bazylak oskarżył naszych przedstawicieli o kolportaż wyborczych paszkwili...
CYTAT
Policjanci ostatecznie ustalili, że kolportowane materiały są materiałami wyborczymi, finansowanymi przez nasz Komitet Wyborczy.
Czyli pan Bazylak miał rację
Bartek
Fri, 03 Dec 2010 - 23:09
Pff ciekawe ile prawdy w tym wpisie Paska
Leszek
Fri, 03 Dec 2010 - 23:23
No cóż, nie wiadomo. Akurat tę metodę zastosował kolega polityczny pana Stachowicza, prezydent Będzina przed I turą. Więc jeśli okaże się, że żadnej interwencji policji nie było - nie będę bardzo zdziwiony, papier - a raczej klawiatura/ekran są cierpliwe, wszystko przyjmą.
Aszz
Fri, 03 Dec 2010 - 23:28
CYTAT(Leszek @ sob, 04 gru 2010 - 01:23)

No cóż, nie wiadomo. Akurat tę metodę zastosował kolega polityczny pana Stachowicza, prezydent Będzina przed I turą. Więc jeśli okaże się, że żadnej interwencji policji nie było - nie będę bardzo zdziwiony, papier - a raczej klawiatura/ekran są cierpliwe, wszystko przyjmą.
ej, no przecież nie o to chodziło. Były materiały, ale podpisane jako KW PO( czyli "legalne"), a nie jakieś tam szmatławe anonimy, o które zostali oskarżeni.
Ja tak to zrozumiałam.
puszka
Fri, 03 Dec 2010 - 23:47
A ja nie patrze kto jest z jakiej opcji tylko kto co zrobił:
stachowicza porównuje do talkowskiego a podraze do podrazy przaz ostatnia kadencje.
i zaglosuje na podraze. Talkowski był na otwarciu mojej firmy jako prezydent i do dzis hanysy (ślązaki) pytaja sie mnie jak sie ten (WYCIĘTE) nazywa

Wg niego nierdzewke w DG odkryto juz w sredniowieczu
Leszek
Fri, 03 Dec 2010 - 23:50
CYTAT(Aszz @ pią, 03 gru 2010 - 23:28)

ej, no przecież nie o to chodziło. Były materiały, ale podpisane jako KW PO( czyli "legalne"), a nie jakieś tam szmatławe anonimy, o które zostali oskarżeni.
Ja tak to zrozumiałam.
Przecież wiem

Chodziło mi o to, że w tej kampanii paszkwili było aż nadto...
Aszz
Fri, 03 Dec 2010 - 23:51
CYTAT(Leszek @ sob, 04 gru 2010 - 01:50)

Ja tak to zrozumiałam.
Przecież wiem

Jeszcze kilka minut....i spokój na najbliższe cztery lata. cokolwiek sie nie stanie:)
Bartek
Sun, 05 Dec 2010 - 22:02
No to ciekawe kto wygrał
motonita2002
Sun, 05 Dec 2010 - 22:04
Na 100% jedyny, słuszny kandydat.
REALny
Sun, 05 Dec 2010 - 22:14
Kiedy i gdzie wyniki wstępne ?
Leszek
Sun, 05 Dec 2010 - 22:15
CYTAT(Aszz @ pią, 03 gru 2010 - 23:51)

CYTAT(Leszek @ sob, 04 gru 2010 - 01:50)

Ja tak to zrozumiałam.
Przecież wiem

Jeszcze kilka minut....i spokój na najbliższe cztery lata. cokolwiek sie nie stanie:)
Nie sądzę... Niezależnie od tego, kto wygrał - jego konkurent będzie radnym, więc spodziewam się raczej czteroletniej kampanii wyborczej
xMarcinx
Sun, 05 Dec 2010 - 22:21
Stało się Stachowicz
szer
Sun, 05 Dec 2010 - 22:27
Oj Krzysiu, Krzysiu... po trupach do celu. Czego to się nie zrobi dla zwycięstwa. No ale to przecież Podraza prowadzi brudną kampanię
motonita2002
Sun, 05 Dec 2010 - 22:28
Info z pierwszej ręki - Wygrał Podraza.
Master
Sun, 05 Dec 2010 - 22:29
CYTAT(motonita2002 @ nie, 05 gru 2010 - 22:28)

Info z pierwszej ręki - Wygrał Podraza.
a skad to info , i dokladniej ? z jednego lokalu ?
kwintosz
Sun, 05 Dec 2010 - 22:30
Darujcie sobie do oficjalnych wyników ;/
Mało wam tyle tygodni tego bagna jakim była kampania wyborcza..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.