Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybory 2010
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Arbas
CYTAT(BARES @ pią, 19 lut 2010 - 10:00) *
CYTAT(Arbas @ śro, 17 lut 2010 - 10:33) *
Nie zgadzam się z Logicznym, że bogacze pchają się do polityki dla IDEI.
Oni po prostu chcą mieć jeszcze więcej, bo jak mówi stare powiedzenie
"apetyt rośnie w miarę jedzenia".

Róznie to bywa np. taki Palikot to nawet dopłaca do tego interesu ale to raczej wyjątek potwierdzający regułę, większość wybrańców narodu to bezideowi mali krętacze którzy akurat maja taką możliwość więc z niej korzystają, jak raz się dostanie to przy obecnym systemie parlamentarnym specjalnie wykazać się nie musi wystarczy że zapewni sobie jedynkę na liście i tyle.

Jedni chcą tylko pieniędzy, inni pieniędzy i władzy, a jeszcze inni pieniędzy, władzy i popularności.
Wszystkimi kieruje zachłanność na wszystko, zwana kolokwialnie pazernością.
Logiczny
CYTAT(BARES @ pią, 19 lut 2010 - 12:00) *
Róznie to bywa np. taki Palikot to nawet dopłaca do tego interesu ale to raczej wyjątek potwierdzający regułę, większość wybrańców narodu to bezideowi mali krętacze którzy akurat maja taką możliwość więc z niej korzystają, jak raz się dostanie to przy obecnym systemie parlamentarnym specjalnie wykazać się nie musi wystarczy że zapewni sobie jedynkę na liście i tyle.

No fakt. Tylko ze jak ktos cos robi dla ideii i nie chce kasy to robia z niego oszoloma albo wariata.
Najlepiej chyba wybierac fachowcow. Ludzi z odpowiednim wyksztalceniem i uznaniem.
Albo moze mlodych ambitnych ale tez z jakims zacieciem politycznym, a nie lekarzy wink.gif
st1111
CYTAT
Najlepiej chyba wybierac fachowcow. Ludzi z odpowiednim wyksztalceniem i uznaniem.
Albo moze mlodych ambitnych ale tez z jakims zacieciem politycznym, a nie lekarzy wink.gif

A kominiarze mogą być?
Kamil_
Młodych z odpowiednim wykształceniem jest mnóstwo tylko przebić się jest bardzo ciężko. Na szczęście w niektórych miejscach jest o to łatwiej (np. w moim kole) więc trzeba być dobrej myśli wink.gif
kursor
CYTAT(Logiczny @ pią, 19 lut 2010 - 18:11) *

A młody, ambitny z zacięciem politycznym lekarz może być czy nie?
st1111
A dlaczego młody? Stary lepszy bo już majątek ma i nie musi kraść a młody na dorobku to nie wiadomo.
Andrzej Bęben
A jak(by) PPP przegrał i w do Wawy w sejmy nie poszedł, to wróci z bezpłatnego urlopu na dyrektora Szpitala Specjalistycznego? A co z dr. dyrem Grzywnowiczem? W radnych pójdzie?
kursor
A czy jak wygra Stachowicz to były rzecznik-redaktorek wróci do DG na rzecznikowanie czy nie?
Andrzej Bęben
CYTAT(kursor @ nie, 21 lut 2010 - 08:31) *
A czy jak wygra Stachowicz to były rzecznik-redaktorek wróci do DG na rzecznikowanie czy nie?
A wiesz, co ci do tego, kursorku? Domyśl się, skoroś taki inteligentny :-D
CYTAT(Andrzej Bęben @ nie, 21 lut 2010 - 16:07) *
CYTAT(kursor @ nie, 21 lut 2010 - 08:31) *
A wiesz, co ci do tego, kursorku? Domyśl się, skoroś taki inteligentny :-D
Spokojnie, kursorku, nie męcz się. Już ci powiem: a któżby chciał takiego redaktorka zakłamanego, rzecznika stulecia, sługusa nieprawdy i tak dalej, i tak dalej. Zatem śpij spokojnie, redaktorek nie będzie cię straszył, hehehehe...
Logiczny
CYTAT(kursor @ sob, 20 lut 2010 - 19:46) *
A młody, ambitny z zacięciem politycznym lekarz może być czy nie?

A mlody ambitny ekonomista z zacieciem lekarskim moze przeprowadzic operacje na otwartym sercu???

No pewnie moze tylko jaki bedzie tego efekt???

To dziala dokladnie tak samo. Ekonomista moze jedynie kardiochirurgowi okulary potrzymac.
kursor
CYTAT(Logiczny @ pon, 22 lut 2010 - 22:47) *
A mlody ambitny ekonomista z zacieciem lekarskim moze przeprowadzic operacje na otwartym sercu???

No pewnie moze tylko jaki bedzie tego efekt???

To dziala dokladnie tak samo. Ekonomista moze jedynie kardiochirurgowi okulary potrzymac.

Twój typ na Prezydenta DG - młody, ambitny z zacięciem politycznym ekonomista - tak?
Logiczny
CYTAT(kursor @ śro, 24 lut 2010 - 12:49) *
Twój typ na Prezydenta DG - młody, ambitny z zacięciem politycznym ekonomista - tak?

Na ta chwile to ciezko miec jakies typy. Lepszy chyba np: ekonomista niz lekarz, nauczyciel czy elektryk.
W Dabrowie jak zwykle moze byc wybor wlasnie taki, ze trzeba bedzie wybrac miedzy lekarzem a nauczyciele czyli osobami do trzymania "okularow" innym. (ciagle tym samym)
endriu
Najlepszym będzie moim zdaniem typowy "Typ spod ciemnej gwiazdy".

Jeżeli wygra, będziemy żyli długo i szczęśliwie celb (23).gif

pozdr...
bzenek
CYTAT(Logiczny @ czw, 25 lut 2010 - 00:25) *
Na ta chwile to ciezko miec jakies typy. Lepszy chyba np: ekonomista niz lekarz, nauczyciel czy elektryk.

Widzę martwisz się, że obecny prezydent DG nie pasuje do Twojego modelu. Ale moge Cię uspokoić - Zbigniew Podraza ma wykszatłcenie ekonomiczne. Możesz na niego zagłosowac z czystym sumieniem smile.gif
Andrzej Bęben
CYTAT(bzenek @ czw, 25 lut 2010 - 16:20) *
CYTAT(Logiczny @ czw, 25 lut 2010 - 00:25) *

Widzę martwisz się, że obecny prezydent DG nie pasuje do Twojego modelu. Ale moge Cię uspokoić - Zbigniew Podraza ma wykszatłcenie ekonomiczne. Możesz na niego zagłosowac z czystym sumieniem smile.gif

Bo się pochlastam, jeszcze wyborów nie ogłoszono, a eseldowszczyzna już agitlkę zaczyna. Beznek, sumieniem to się ty swoim, a nie innych, zajmuj! A o tym, że PPP kształcony jest wiadomo nie od dziś! I Bogu oraz partii niech dziękuje!
Patrimonium

CYTAT
Bo się pochlastam, jeszcze wyborów nie ogłoszono, a eseldowszczyzna już agitlkę zaczyna

oj hipo, hipo... a kto wątek w grudniu napisał: "Kto najlepszy prezydentem Dąbrowy Górniczej?" - cokolwiek znaczący(???)

agitkę słuszną...,prawdziwą... JEDYNĄ.... już rozpocząłeś
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Logiczny
CYTAT(bzenek @ czw, 25 lut 2010 - 16:20) *

Czlowieku chyba by mi reka odpadla jakbym na niego glos oddal. Dla mnie to on powinien zmienic nazwisko na "Pan Sterowany"
Mam nadzieje ze nasze spoleczenstwo juz wreszcie doroslo i zmadrzala i da przyklad Zaglebiu i pozbedzie sie komuny raz na zawsze w calej rozciaglosci.
Logiczny
Ot taka ciekawostka:

http://www.sosnowiec.info.pl/informacje/da...aleko,1,4,16661

Nie wiem czy nie powinno sie z tego forum tez wywalic reklam organizacji pozarzadowych i pomocy dla Beaty Zebali. Moze to byc bardzo zle widziane. Co za hipokryzja.
Moze niech rysza dupska z tych wygrzanych siedzen i oddadza po 50% pensji w jednym miesiacu to moze uratuja dziewczynie zycie.
vacu
CYTAT(Logiczny @ pią, 26 lut 2010 - 13:10) *
Nie wiem czy nie powinno sie z tego forum tez wywalic reklam organizacji pozarzadowych i pomocy dla Beaty Zebali.

Dlaczego? Czemu niby przez debilizm pseudo-polityków z bożej łaski mają cierpieć postronne, już i tak cierpiące, osoby?
bzenek
CYTAT(Logiczny @ pią, 26 lut 2010 - 11:54) *
Mam nadzieje ze nasze spoleczenstwo juz wreszcie doroslo i zmadrzala i da przyklad Zaglebiu i pozbedzie sie komuny raz na zawsze w calej rozciaglosci.

To napisz po prostu, że nie lubisz czerwonych. A nie wypisuj wypracowań o "ekonomistach", "fachowcach" czy "młodych ambitnych". smile.gif

CYTAT(vacu @ pią, 26 lut 2010 - 15:56) *
Czemu niby przez debilizm pseudo-polityków z bożej łaski mają cierpieć postronne, już i tak cierpiące, osoby?

Ale o co w tych kampaniach (Stachowicz i Podraza-team) jest takiego podnoszącego ciśnienie ? blink.gif

Nie chcecie odpisywać 1% ? Nie odpisujcie - przecie nie ma takiego obowiązku.

vacu
CYTAT(bzenek @ pią, 26 lut 2010 - 17:12) *
Ale o co w tych kampaniach (Stachowicz i Podraza-team) jest takiego podnoszącego ciśnienie ? blink.gif

Nie chcecie odpisywać 1% ? Nie odpisujcie - przecie nie ma takiego obowiązku.

To jest, że - powiem brutalnie - gnoją dobry pomysł. Już był jeden taki co narobił wiele złego w sprawie przeszczepów a teraz następni próbują obrzydzić swoimi wojenkami bardzo dobry imho pomysł jednego procenta.

Niech jeden z drugim zajmie się tym za im płacimy a nie wtrąca się w sprawy, w związku z którymi ich gęby nie są mile widziane. A jeszcze bardziej oburza mnie to, że podraza wojuje za moje pieniądze jakby pensję miał niską angry.gif
Andrzej Bęben
CYTAT(Patrimonium @ pią, 26 lut 2010 - 08:00) *
CYTAT
Bo się pochlastam, jeszcze wyborów nie ogłoszono, a eseldowszczyzna już agitlkę zaczyna

oj hipo, hipo... a kto wątek w grudniu napisał: "Kto najlepszy prezydentem Dąbrowy Górniczej?" - cokolwiek znaczący(???)

agitkę słuszną...,prawdziwą... JEDYNĄ.... już rozpocząłeś
laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Poniekąd masz rację. A poniekąd nie. Zapodałem coś w rodzaju sondy. Pod wpływem redaktora Lisa, najbardziej obiektywnego dziennikarza III RP. Ale zauważ, że w tym wątku wyprzedziłem aktyw młodzieżowy SLD, wymieniając, że najlepszym jest PPP :-) Sprawdź, jeśli nie wierzysz/

A teraz: http://grzegorzjaszczura.pl/?p=1608#more-1608
bzenek
CYTAT(vacu @ pią, 26 lut 2010 - 19:45) *
CYTAT(bzenek @ pią, 26 lut 2010 - 17:12) *

To jest, że - powiem brutalnie - gnoją dobry pomysł.

Ale czemu gnoją ? Przecie nawołują do płacenia tego jednego procenta.

Ciągle większość podatników nie korzysta z możliwości wpłaty dla OPP. Chyba nalezy się cieszyć, że dwóch dąbrowskich polityków zaangażowało się w promocję pomocy potrzebującym.

Niech jeden z drugim zajmie się tym za im płacimy a nie wtrąca się w sprawy, w związku z którymi ich gęby nie są mile widziane. .

Mnie się to podoba smile.gif
Nie mam nic przeciwko aby kampania wyborcza polegała na gotowaniu grochówki dla bezdomnych, sadzeniu drzewek, organizacji badań profilaktycznych dla dzieci czy właśnie na popularyzacji 1%.

A jeszcze bardziej oburza mnie to, że podraza wojuje za moje pieniądze jakby pensję miał niską angry.gif

A radny wojewódzki Stachowicz to nie z Twoich pieniędzy żyje ? cha (4).gif
vacu
CYTAT(bzenek @ pią, 26 lut 2010 - 19:45) *
Ale czemu gnoją ? Przecie nawołują do płacenia tego jednego procenta.

No pewnie tylko czemu robią z tego wojnę? I po co ich mordy na plakatach? Jakoś mnie gęba stachowicza nie zachęci do oddania procenta (oddam go i tak, może chociaż ten 1% będzie pożytecznie wykorzystany), skoro chcą pomóc to nie wystarczy plakat ze sloganem bez nazwisk i podtekstów? Poza tym urzędnik nie od tego jest, od nawoływania jest OPP, urzędnik ma dążyć do nieosiągalnego stanu, kiedy to OPP nie będą potrzebne. To tak jakby lekarz odesłał cię do znachora ale kasę za wizytę skasował.

Ciągle większość podatników nie korzysta z możliwości wpłaty dla OPP. Chyba nalezy się cieszyć, że dwóch dąbrowskich polityków zaangażowało się w promocję pomocy potrzebującym.

Problem w tym ,że jest to "promocja negatywna", której efekt może być daleki od pozytywnego (vide wypowiedź Logicznego

Mnie się to podoba smile.gif
Nie mam nic przeciwko aby kampania wyborcza polegała na gotowaniu grochówki dla bezdomnych, sadzeniu drzewek, organizacji badań profilaktycznych dla dzieci czy właśnie na popularyzacji 1%.

Jeśliby podraza ze stachowiczem zaczęli własnymi "ręcami" rozdawać grochówkę ugotowaną za własne pieniądze bezdomnym i rywalizowali kto więcej rozda to bym temu przyklasnął. Ale niestety :wojna bilbordowa" nie ma z chęcią pomocy nic wspólnego.

A radny wojewódzki Stachowicz to nie z Twoich pieniędzy żyje ? cha (4).gif

Co robi ze swoją pensją to jego sprawa. Ale podraza nie sfinansował plakatów ze swojej pensji niestety...

PS. Jeszcze do ostatnich wyborów jako tako interesowałem się tym co się dzieje w polskiej pseudo-polityce. Miałem swoich faworytów, na wybory chodziłem chętnie. A teraz (nie po tej akcji konkretnie) doszedłem do wniosku, że mam to głęboko w... Wszystkie te gęby są siebie warte zmienia się tylko skrót pod nazwiskiem. Nie oglądam Wiadomości, Faktów, Lisów i innych, w gazetach strony "polityczne" od razu wyjmuję, guzik mnie obchodzi, kto rządzi tym krajem i miastem, bo nie ma żadnego znaczenia ani nazwisko, ani ugrupowanie, zawsze takie samo bagno (prosty test - zróbmy ankietę z prezydentami DG np. 1990-2010 i pytaniem "Jak go oceniasz?" - jeżeli którykolwiek uzyska chociaż 50% ocen "pozytywnie" to cofam to co powiedziałem). Niestety nie ratuje mnie też ucieczka za granicę, bo oglądałem kilka nagrań z PE i niestety tam jest taki sam syf jak nie większy w tym względzie. Także podsumowując powyższe: głupotę pseudo-polityków już olewam, na nią nie ma lekarstwa, chciałbym jednak chociaż, żeby nie psuli. Dlatego drażni mnie kiedy psują dobry pomysł swoimi gębami a także kiedy rozrzucają moją kasę na lewo i prawo.
kursor
CYTAT(vacu @ pią, 26 lut 2010 - 17:45) *
To jest, że - powiem brutalnie - gnoją dobry pomysł.

Niech jeden z drugim zajmie się tym za im płacimy a nie wtrąca się w sprawy...

Witam!

1.Hmm moim zdaniem im więcej zamieszania o 1 procent tym lepiej dla samej akcji, co by nie mówić nieliczni przekazują pieniądze na OPP, więc przy tej okazji może się dowiedzą.

2.Akcja "Nie dla polityków" imho nie dotyczy sensu stricte Stachowicza, a jego partyjnych kolegów rządzących i rozdzielających nasze podatki, czyli nie przekażesz 1 procenta na OPP trafią do wspólnego wora budżetu państwa a politycy rządzący je rozdzielą wg. swojego widzi misie.

3.Akcja "1 procent dla dąbrowskich organizacji OPP" jest prowadzona od 3 lat przez UM - fajnie, że "massmedia" w końcu ją dostrzegły - przykładów innych miast nie widzę, które odbiły by się echem.

4.Ilość portretów "chłopca z plakatu" vel Stachowicza do 2 sztuk billboardów UM - kto wykłada więcej pieniędzy?

p.s.

niezwykła wrażliwość dziennikarska na krzywdę Krzysia - bezcenne

pozdro
Logiczny
CYTAT(kursor @ pią, 26 lut 2010 - 20:26) *
4.Ilość portretów "chłopca z plakatu" vel Stachowicza do 2 sztuk billboardów UM - kto wykłada więcej pieniędzy?

I tu sie bardzo mylisz. Kasa z Urzedu pochodzi bezposrednio z naszych kieszeni i mozna ja inaczej wykorzystac w miescie. Czy Stachowicz wydaje na to swoje wlasne pieniadze czy pieniadze partyjne (Platformy Obywatelskiej) to mnie to gleboko wali.

Pewnie nie poczujesz roznicy bo i po co?
m_Cina
Jak Cię to wszystko tak wali to z kąd takie ciśnienie
Tak a kasa PO pochodzi z ...? Wiejskiej to chyba też z twojej kieszeni - ale to zaapewne cię juz ¨wali¨?
bzenek
CYTAT(vacu @ pią, 26 lut 2010 - 22:18) *
Ale podraza nie sfinansował plakatów ze swojej pensji niestety...

CYTAT(Logiczny @ sob, 27 lut 2010 - 01:38) *
I tu sie bardzo mylisz. Kasa z Urzedu pochodzi bezposrednio z naszych kieszeni i mozna ja inaczej wykorzystac w miescie.

Jakoś nie podzielam Waszego oburzenia. Nie mamy w DG (i w całej Polsce) specjalnej aktywnościi społecznej. A nie jest tajemnicą, że OPP moga wiele rzeczy załatwić lepiej i taniej niż władza.

Dlatego wszystkie oddolne inicatywy powinny być przez administrację wspierane. Np. przez pomoc prawną, edukację, dotacje czy to właśnie przez promocję na plakatach.

Prawda, że to kosztuje. Ale raz, że nie sa to duże kwoty (niestety), a dwa, że są to pieniadze zainwestowane w naszą własną aktywność.

No i jest jeszcze argument ekonomiczno-patriotyczny. W efekcie obu kampanii 1% podatku zostanie w DG, a nie popłynie do Warszawy czy (o zgrozo) do Katowic. wink.gif

Akurat współpraca z organizacjami pozarządowymi jest jedną z lepszych stron obecnej ekipy w DG. I należy się cieszyć, że pan Stachowicz to dostrzega. Mam nadzieję, że po (ewentualnym) objęciu stanowiska prezydenta miasta będzie ta współpracę kontynuował. smile.gif
st1111
Jako dziki człowiek z dzikiego kraju będę głosował tylko na posiadaczy domków na Florydzie.
Oraz partię która reprezentuje ich interesy.
rouse
Nie wierzę w odrodzenie się SLD. Ta partia przestała być potrzebna zarówno ludziom służb, jak i twórcom III RP. Twardy elektorat postkomunistów powoli wymiera, a zażarta obrona przez Sojusz Wojciecha Jaruzelskiego zamyka ich w getcie politycznym, z którego nie ma wyjścia.

http://www.niezalezna.pl/article/show/id/31966
st1111
CYTAT
Nie wierzę w odrodzenie się SLD.

No to h możemy głosować na Rydzyka lub Łagiewniki dla porządnego antyklerykała nie ma partii.
rouse
Mam pytanie czy już może się wyjaśniło czy Pan Prezydent Podraza będzie startował w wyborach z kula u nogi o nazwie SLD czy może udało mus się uwolnić od tego ciężaru i wystartuje jako kandydat niezależny??
Logiczny
CYTAT(rouse @ sob, 20 mar 2010 - 22:14) *
Mam pytanie czy już może się wyjaśniło czy Pan Prezydent Podraza będzie startował w wyborach z kula u nogi o nazwie SLD czy może udało mus się uwolnić od tego ciężaru i wystartuje jako kandydat niezależny??

A jaka to roznica jak i tak chodzi i bedzie chodzil u nich na sznurku...
Patrimonium
http://www.tvp.pl/katowice/informacyjne/ak...1-marca/1599028

aktualności, materiał prawie taki sam jak tvs,
ale tu wypowiada się Krzysio (podpisany: radny opozycji).pytanie: czemu ten radny wojewódzki nie pamiętał o "swoim" mieście podczas rajcowania na cieplutkim stołeczku w Katowicach??? czemu nie załatwił NIC dla "swojego" miasta?
zasiadał w komisji a o Zagłębiu i Dąbrowie nie myślał
teraz wybory to nawet na pikiety jeździ laugh.gif wiesz Pan w ogóle gdzie jest defum?
Arbas
Nie znam szczegółów likwidacji stanowisk pracy w Damelu, nie wiem o jakie działki rozbija się ludzki los, ale bardziej w tej sprawie bulwersuje postawa LEWICOWEGO (?) Prezydenta Podrazy, niż wystąpienie Pana Stachowicza, który reprezentuje liberałów z PO.

Bulwersują również relacje z wyrzucania w Sosnowcu mieszkańców na bruk lub w najlepszym razie do noclegowni, czy też do rudery na ul. Szkolnej w Dąbrowie. Dlaczego ku przestrodze innych, nie wymienia się nazwiska gangstera, który w tak bezwzględny sposób traktuje ludzi?
Policji znana jest ta kreatura od dawna.

Smutne te przedświąteczne wieści w Aktualnościach...
Patrimonium
CYTAT
Nie znam szczegółów likwidacji stanowisk pracy w Damelu

CYTAT
ale bardziej w tej sprawie bulwersuje postawa LEWICOWEGO (?) Prezydenta Podrazy, niż wystąpienie Pana Stachowicza, który reprezentuje liberałów z PO.

i właśnie przez to nie da się traktować takich wypowiedzi poważnie.

no bo tu nie znasz szczegółów ale osądy wydajesz... (patrz niżej)
.
.
.
.
.
jeszcze niżej
.
.
.

DAMEL a DEFUM to jednak trochę co innego

hehe stąd moje pytanie czy pan radny z katowic wie w ogóle o czym mowa

pozdrawiam
bobik
Stachowicz Show - odsłona kolejna

Konsultacje Społeczne 2010

Cel konsultacji:
Celem konsultacji społecznych jest identyfikacja potrzeb i oczekiwań mieszkańców Dąbrowy Górniczej zarówno w obszarze rozwoju miasta jak i obecnie funkcjonujących mechanizmów gospodarczych, politycznych i społecznych w Dąbrowie Górniczej.

Zadziwiające jest to, że Radny Wojewódzki, który jest reprezentantem Dąbrowy Górniczej i pełni tą funkcję już drugą kadencję dopiero pod jej koniec zaczął diagnozować problemy z którymi borykają się mieszkańcy naszego miasta...

Nie za wcześnie? Może warto było jeszcze troszkę poczekać...
kursor
CYTAT(bobik @ pią, 02 kwi 2010 - 14:13) *
Zadziwiające jest to, że Radny Wojewódzki, który jest reprezentantem Dąbrowy Górniczej i pełni tą funkcję już drugą kadencję dopiero pod jej koniec zaczął diagnozować problemy z którymi borykają się mieszkańcy naszego miasta...

jak się nic nie wie o mieście to tak jest a potem w wypowiedzi dla tv myli Damel z Defum
bzenek
Buuu.... ale na te święta nie dostałem żadnych życzeń, ani płytek od naszych polityków. mellow.gif

Może byłem mało grzeczny ?
:)
CYTAT
Coraz więcej przyjaciół Dąbrowy Górniczej
Agnieszka Stefaniak - Zubko / sosnowiec.info.pl

W związku ze zbliżającymi się wyborami, dąbrowscy samorządowcy rozpoczęli już pierwsze przegrupowania i odświeżanie swojego politycznego wizerunku. Już dwa kluby radnych zdecydowały się na zmianę nazwy, co oznacza, że politycy szykują się do startu w wyborach pod nowym szyldem.

Kilka miesięcy temu Klub Radnych Blok Przyjaciół Dąbrowy Górniczej zdecydował się na z pozoru tylko kosmetyczną zmianę. Od 1 grudnia Mariola Trzewiczek, Zbigniew Łukasik, Ryszard Harańczyk, Krzysztof Tamborek, Wiesław Wiekiera, Kazimierz Woźniczka i Jan Wroniszewski występują jako radni klubu Towarzystwo Przyjaciół Dąbrowy Górniczej. Warto zaznaczyć, że w „nowym” klubie zabrakło miejsca dla byłego członka Bloku, Roberta Majewskiego - obecnie jedynego niezrzeszonego radnego w Radzie Miejskiej.

Kolejny klub - Samorządowa Inicjatywa Obywatelska (Zbigniew Wróblewski, Alicja Krypciak, Halina Koziak, Mariusz Kalaga) podczas ostatniej sesji Rady Miejskiej ogłosiła rozwiązanie swojego klubu i powołanie nowego, w tym samym składzie osobowym. Radni postanowili wykorzystać „porzuconą” przez kolegów nazwę - Blok Przyjaciół Dąbrowy Górniczej.

Zdaniem komentatorów politycznego życia miasta, nie do końca jasne są intencje tego posunięcia. Z jednej strony może to świadczyć o próbie odcięcia się od koalicji proprezydenckiej, z drugiej zaś strony istnieje jakiś cień szansy na to, że Zbigniew Podraza właśnie z BPDG u boku, będzie starał się o objęcie fotela prezydenta miasta po raz drugi.

Tymczasem jak wyjaśnia Zbigniew Wróblewski, przewodniczący BPDG, zmiany podyktowane są koniecznością ulokowania klubu w centrum dąbrowskiej sceny politycznej.
– Nie jesteśmy ani lewicą, ani prawicą. Zdecydowanie odcinamy się od polityki, wybieramy natomiast dobro mieszkańców miasta – powiedział w rozmowie z sosnowiec.info.pl Zbigniew Wróblewski. – Na deklaracje odnośnie wyborów prezydenckich jest jeszcze za wcześnie – dodaje przewodniczący BPDG.

Wiadomo także, że do zmian szykują się politycy prawicy, o czym na razie mówią niechętnie i nieoficjalnie. Lokalni działacze Unii Polityki Realnej, którzy w poprzedniej kadencji startowali z listy PiS, w tych wyborach stawiają na współpracę z Platformą Obywatelską. Wiąże się to także z ich poparciem dla Krzysztofa Stachowicza.
kamillll
ciekawe czy PIS ma u nas takich wojowników.
wstyd mi że tacy ludzie są w naszym kraju i wstyd mi że jest ich tak dużo (widząc sondaże z poparciem dla PIS)

http://www.sadistic.pl/oni-wybiora-nam-pre...nta-vt41484.htm
xMarcinx
CYTAT(kamillll @ śro, 02 cze 2010 - 17:49) *
wstyd mi że tacy ludzie są w naszym kraju i wstyd mi że jest ich tak dużo (widząc sondaże z poparciem dla PIS)

Ciekawe co by było jakby na spotkaniu zwolenników PO pojawił się ktoś z Radia Maryja/ TV Trwam i zadawał tak idiotyczne pytania. laugh.gif

wstyd mi za takich ludzi jak Niesiołowski, Palikot, Kuc, Bartoszewski.. czy zdalnie sterowany Komorowski.
Master
W mi wstyd za Kaczyńskiech , obydwu ( zeby nie było niedomowień). Ale wierze ,że ten kraj nie jest az tak glupi aby wybrac Jarosława
BARES
CYTAT(xMarcinx @ śro, 09 cze 2010 - 03:56) *

Ciekawe co by było jakby na spotkaniu zwolenników PO pojawił się ktoś z Radia Maryja/ TV Trwam i zadawał tak idiotyczne pytania. laugh.gif

wstyd mi za takich ludzi jak Niesiołowski, Palikot, Kuc, Bartoszewski.. czy zdalnie sterowany Komorowski.

Za Bartoszewskiego to powinieneś dziękować, że jest przeciwwagą dla belzebuba z Torunia i jemu podobnych
xMarcinx
CYTAT(BARES @ śro, 09 cze 2010 - 11:53) *

Za Bartoszewskiego to powinieneś dziękować, że jest przeciwwagą dla belzebuba z Torunia i jemu podobnych

Podziękować temu oszołomowi? blink.gif Ja się zawsze musze wstydzić za granicą za naszego premiera tj pierwszego premiera PRu a wcześniej za pijaczynę Kwaśniewskiego.. Mam nadzieje, ze nikt nie będzie takim debilem upośledzonym umysłowo by znowu glosować na PO.
Kamil_
Ja będę. Wstydzisz się już za mnie?

To co różni elektoraty PO i PiSu to to, że elektorat PiSu strasznie obraża i zacietrzewia się, gdy coś powie się o nich krytycznego. PO też czasem ale zdecydowanie na mniejszą skalę i rzadziej.

A z Bartoszewskim to sobie daruj. Bo walczył o to, żebyś nie musiał teraz mówić po niemiecku...
kamillll
CYTAT(xMarcinx @ śro, 09 cze 2010 - 12:54) *
Ja się zawsze musze wstydzić za granicą za naszego premiera tj pierwszego premiera PRu a wcześniej za pijaczynę Kwaśniewskiego.. Mam nadzieje, ze nikt nie będzie takim debilem upośledzonym umysłowo by znowu glosować na PO.

a za kaczora sie nie wsydziles?
i nie bedziesz wstydzil?
najlepiej jest zobaczyc jaki jest ich elektorat - w wiekszosci ludzie starzy ze wsi, z podstawowym wyksztalceniem.
dla mnie nie wazne z jakiej partii bedzie prezydent. ma byc reprezentacyjny. ma wygladac i dobrze gadac.
a takiego prezydenta jak ten "pijaczyna" jak to ujales, ten kraj jeszcze dlugo nie zobaczy.
vacu
CYTAT(Kamil_ @ śro, 09 cze 2010 - 15:19) *

To co różni elektoraty PO i PiSu to to, że elektorat PiSu strasznie obraża i zacietrzewia się, gdy coś powie się o nich krytycznego. PO też czasem ale zdecydowanie na mniejszą skalę i rzadziej.

A z Bartoszewskim to sobie daruj. Bo walczył o to, żebyś nie musiał teraz mówić po niemiecku...

Hehe, kłócicie się jakby było o co, wszystkie te partie to jest jeden... ekhm wink.gif Dlatego ja już na wybory nie chodzę, rządziły już chyba wszystkie partie i jak się tak zmieniały tak dla mnie osobiście nie zmieniało się nic, więc w sumie mi to lotto kto aktualnie jest przy korytku smile.gif Wam też to zalecam, szkoda nerwów greets (2).gif Politycy mają was głęboko w... a wy się spinacie w ich obronie? laugh.gif
Kamil_
CYTAT(vacu @ śro, 09 cze 2010 - 14:50) *
CYTAT(Kamil_ @ śro, 09 cze 2010 - 15:19) *

Hehe, kłócicie się jakby było o co, wszystkie te partie to jest jeden... ekhm wink.gif Dlatego ja już na wybory nie chodzę, rządziły już chyba wszystkie partie i jak się tak zmieniały tak dla mnie osobiście nie zmieniało się nic, więc w sumie mi to lotto kto aktualnie jest przy korytku smile.gif Wam też to zalecam, szkoda nerwów greets (2).gif Politycy mają was głęboko w... a wy się spinacie w ich obronie? laugh.gif

Mój pradziadek zginął za to, żebym mógł wybierać i jest to prawo z którego nie zamierzam rezygnować a Ty robisz najgorzej jak możesz. Nie jesteś człowiekiem głupim (co można stwierdzić na podstawie lektury forum) a nie oddając głosu dajesz tylko szansę ludziom pokroju Leppera zaistnieć (w przypadku wyborów parlamentarnych np.)
BARES
CYTAT(xMarcinx @ śro, 09 cze 2010 - 09:54) *
CYTAT(BARES @ śro, 09 cze 2010 - 11:53) *

Podziękować temu oszołomowi? blink.gif Ja się zawsze musze wstydzić za granicą za naszego premiera tj pierwszego premiera PRu a wcześniej za pijaczynę Kwaśniewskiego.. Mam nadzieje, ze nikt nie będzie takim debilem upośledzonym umysłowo by znowu glosować na PO.

Podziękować za to że walczył za Polskę z czerwoną jak i brunatną zarazą, a wstydzic to się możesz za nieudacznika który kreuje się na Patriotę a nawet niezna kilku słów hymnu RP.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.