Parę osób tu pisze o jakiejś umiejętności wypowiadania się Podrazy - m.in. Dariusz Frączek.
A wg mnie to pomyłka, PPP nie ma w ogóle daru przemawiania, stąd moje zdziwienie. Słyszałem trochę jego wypowiedzi w TV, kilka razy na żywo na jakichś konferencjach w UM i cóż: mówi drętwo, bez jakiegoś szczególnego polotu, po prostu przekazuje myśli, czasem konkretnie, czasem zawile, jak jakiś kierownik czy dyrektor z koksowni jakiejś czy szpitala, zupełnie nie jak lider. Warto porównać np. z Górskim.
To też pokazuje słabość kontrkandydatów, którzy na takiej debacie mieliby szansę się pokazać. No ale cóż, wnoszę, że żaden z nich lepszym mówcą nie jest, jak wszyscy (poza DF) zdezerterowali.
Swoją drogą - uznanie dla DF za udział. Żenada zupełna by była, gdyby tylko Podraza sam wystąpił
A wg mnie to pomyłka, PPP nie ma w ogóle daru przemawiania, stąd moje zdziwienie. Słyszałem trochę jego wypowiedzi w TV, kilka razy na żywo na jakichś konferencjach w UM i cóż: mówi drętwo, bez jakiegoś szczególnego polotu, po prostu przekazuje myśli, czasem konkretnie, czasem zawile, jak jakiś kierownik czy dyrektor z koksowni jakiejś czy szpitala, zupełnie nie jak lider. Warto porównać np. z Górskim.
To też pokazuje słabość kontrkandydatów, którzy na takiej debacie mieliby szansę się pokazać. No ale cóż, wnoszę, że żaden z nich lepszym mówcą nie jest, jak wszyscy (poza DF) zdezerterowali.
Swoją drogą - uznanie dla DF za udział. Żenada zupełna by była, gdyby tylko Podraza sam wystąpił

Chociaż poglądami plasuję się raczej na przeciwnej stronie politycznej niż PPP, to jednak lubię go słuchać. Wydaje się być sympatycznym gościem. Do szału mnie jednak doprowadza, gdy w trakcie dyskusji np. na sesji rzuca "strofujące" hasła typu: proszę nie używać słowa "paranoja" -To jest jednostka chorobowa. Albo czepia się słowa "getto", że ma historyczne konotacje i nie wolno mówić np o gettcie mieszkańców DG, bo to nadużycie.
To są sytuacje gdy brakuje mu rzeczowych argumentów.
W przypadku debaty - myślę, że zadziałał tu efekt kontrastu. Podraza - liczby, przykłady, konkrety, okrąglutkie zdania. Frączek - bla, bla.