Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybory 2010
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
stranger
CYTAT(trebor @ wto, 30 lis 2010 - 12:49) *
CYTAT(666V @ sob, 27 lis 2010 - 00:31) *
"To nie pierwszy raz, kiedy dyrektor musiał zareagować. Krzysztof Stachowicz (35l.) kandydat PO na prezydenta Dąbrowy Górniczej umieścił w swoim komitecie honorowym profesora Buzka. Nie miał jego zgody. Po interwencji nazwisko zostało skreślone."

http://www.fakt.pl/Jerzy-Buzek-oburzony-pl...ly,88171,1.html

to by sie nawet zgadzalo ze slowami nowego utworu disco PO-lo "nie robmy polityki" nabiera nowego wymiaru zwyczajnie MANIPULUJMY.....

nie pamietam kto napisal na forum o tym ze Pan Stachowicz to tylko wydmuszka

szczerze mowiąc jak patrze na jego dzialania "reklamowo-propagandowe" to utwierdzam sie w przekonaniu ze dobrze zrobilem glosujac na Podrazę (w poprzednich wyborach glosowalem na opcje PO - wygral Pan Podraza - w chwili obecnej musze przyznac ze jest dobrym prezydentem juz dawno tak wiele dobrego nie dzialo sie w tym mieście ...dla jego miszkanców)

http://krzysztofstachowicz.pl/aktualnosci-...zego_buzka.html

Taka mala informacja jak juz ktos porusza taki temat to mozae najpierw niech sprawdzi co i jak.

Czytajac te wasze wypociny i nagonke na Stachowicza nasuwa sie jedna mysl napisze to jako calkowicie neutralna osoba.

Co dobrego zrobil Podraza jako czlowiek dla tego miasta poza jedynie pokazywaniem twarzy.

Ktos tu zarzucil ze Stachowicz poobiecywal "stolki". No to juz zakrawa na jakas kpine. Bo to wlasnie na dzien dzisiejszy wiekszosc stanowisk w magistracie i podleglych im instytucjach miejskich zajeta jest przez ludzi SLD. Dodatkowo to wlasnie SLD obiecalo nowe stolki TPDG by ich przeciagnac na swoja strone a nie Stachowicz.

Podraza to poczciwy czlowiek tylko ze on w tym miescie nic nie moze poza pokazywaniem twarzy i tu jest problem. Gdyby powiedzial "wywale wszystkich znajomych i bede twardym prezydentem, a ludzi dobiore wedlug kompetencji bo chce jak najlepiej dla miasta" to glosowalbym na niego w ciemno.

A tak nie zaglosuje na nikogo.

HOWK
marcinem
Pisze się HOWGH (przynajmniej u Maya Winnetou tak mówił;)

Ciekawe, Buzek zdecydował się na oficjalne poparcie. Na miejscu Stachowicza eksponował bym ten fakt jak najszerzej. Chociaż za Buzka pozamykano wszystkie zagłębiowskie kopalnie i nie wiem, czy ten sam fakt nie zaszkodzi?
tony montana
CYTAT
Co dobrego zrobil Podraza jako czlowiek dla tego miasta poza jedynie pokazywaniem twarzy

Jeśli nie wiesz, co zrobił to:
- nie pamiętasz jak DG wyglądała w latach 2002-2006 albo
- nie widzisz różnicy i zmiany na lepsze, co źle świadczy o twoim wzroku wink.gif albo
- próbujesz przekonać forumowicz, że nie zrobił nic, co oczywiście jest niezgodne z prawdą smile2.gif

Co do Jerzego Buzka, to jego poparcie na stronie KS ( o ile prawdziwe wink.gif ) nie zmienia faktu, że do Komitetu Honorowego Krzysztof Stachowicz wpisał go sobie samowolnie.
szer
Jak Stachowicz publicznie obieca, że żadnego stanowiska nie obejmą jego znajomi tylko kompetentne osoby to będzie miał plusik. A tak to tylko najeżdżacie na Podrazę, że stołki są po obstawiane ludźmi związanymi z SLD. No przepraszam bardzo. Ale każdy chce mieć zaufanych ludzi. Czy Podraza miał obsadzać stanowiska ludźmi z PO czy PiS?
Fremlin
Jak świat światem wszyscy ludzie na stanowisku prezydenta Dąbrowy robili lewe geszefty dzięki temu i nie wiem dlaczego ktoś wierzy, że było/będzie inaczej - żeby nie wnikać daleko i nie robić teorii spiskowych radzę zainteresować się tematami poruszonymi w wywiadzie zamieszczonym gdzieś powyżej.

Podraza i przeżarte korupcją dąbrowskie SLD jest najlepszym tego przykładem (nie twierdzę, że u Stachowicza byłoby inaczej). Nie wiem dlaczego niektórzy od lat głosują na tę sitwę.

PS. Ja także uważam, że Podraza nie zrobił nic specjalnego dla miasta.
PS. PS. O Stachowiczu mam jak najgorsze zdanie.
dżoplin
ja myślę, że mogłaby to pomóc rzetelna debata obu kandydatów, bo szczerze mówiąc na razie wciąż nie umiem podjąć decyzji co jest lepszym złem - oddać głos na kandydata zgodnie z zasadą "mniejsze zło" czy w ogóle nie iść.

a debaty nie będzie, mimo, że panowie zapowiadali i teraz naprawdę mam ochotę nie iść, jak czytam o tym, ze nie potrafili uzgodnić terminu.
stranger
CYTAT(szer @ śro, 01 gru 2010 - 11:34) *
Jak Stachowicz publicznie obieca, że żadnego stanowiska nie obejmą jego znajomi tylko kompetentne osoby to będzie miał plusik. A tak to tylko najeżdżacie na Podrazę, że stołki są po obstawiane ludźmi związanymi z SLD. No przepraszam bardzo. Ale każdy chce mieć zaufanych ludzi. Czy Podraza miał obsadzać stanowiska ludźmi z PO czy PiS?

Dobry i twardy prezydent dbajacy o dobro miasta zatrudnilby na najwazniejszych stanowiskach fachowcow w danej dziedzinie a nie tak jak teraz kolegow ktorzy nie maja nic wspolnego z danymi stanowiskami. Tylko najgorsze jest to ze to koledzy wybieraja prezydenta.

Co zmienilo sie za rzadow obecnego prezydenta?

Fakt zmienilo sie. Swiatla na Kosciuszki i na Krolowej Jadwigii przez co o 15 stoje 30 minut w korkach.
Kostka brukowa na Kosciuszki ktora byla dobra. Za to nie ma kasy na remot szkol.
I wiele innych propagandowych inwestycji na szybko przed wyborami.
Prezydent szczyci sie na plakatach siatkowka. Super. Jest trenerem, masazysta i zawodniczkami w jednym. Jaka jest w tym jego zasluga ze dziewczyny graja w pluslidze kobiet? To jest zasluga trenerow i dobrej gry zawodniczek. Wylanego potu i poswiecenia sie sprawie.

To jest podobna sytuacja jak w pocie czola przy temperaturze 30 st zolnierze dzwigaja i skladaja wielki wieniec na grobie nieznanego zolnierza a prezydent RP poprawia wstegi. Potem czytamy "Prezydent złozyl wieniec" - szlag mnie trafia.

Jak chcemy tu zrobic naprawde dobra ocene kandydatow to zrobmy ale nie siejcie propagandy. Zaglebie zawsze bylo czerwone i pewnie nadal pozostanie. To juz taki nasz urok.

Na ta chwile ja mam do wyboru 3 opcje:

1. Wybrac mniejsze zlo
2. Olac sprawe i nie isc na wybory - tylko czy to nie jest najgorsze?
3. Dac szanse komus nowemu na 4 lata i zobaczyc co dalej bedzie
rouse
Wiceprzewodniczący rady miejskiej w Dąbrowie Górniczej Kazimierz Woźniczka zataił w złożonym przed ostatnimi wyborami samorządowymi oświadczeniu lustracyjnym, że współpracował z tajnymi służbami PRL, choć sam przyznał się do tego w oświadczeniu sprzed kilku lat - podał IPN.

Po informacji z Oddziałowego Biura Lustracyjnego IPN w Katowicach (OBL), tuż przed wyborami w dokumentach zamieszczono ostatecznie informację, że Woźniczka przyznaje się do współpracy z organami bezpieczeństwa państwa.

Woźniczka kategorycznie odpowiada, że według swojej "wiedzy i sumienia" współpracownikiem nigdy nie był.

W wyborach do rady miasta Woźniczka startował 21 listopada z listy komitetu wyborczego "Towarzystwo Przyjaciół Dąbrowy Górniczej", który zdobył w sumie 7 mandatów; więcej miejsc w 25-osobowej radzie - po 8 - mają Platforma Obywatelska i SLD. Według nieoficjalnych informacji Woźniczka także w tej kadencji ma być wiceprzewodniczącym rady. Radni na pierwszej sesji mają się spotkać w czwartek.

Według IPN, Woźniczka został zarejestrowany jako tajny współpracownik w 1984 r. przez SB w Dąbrowie Górniczej, podpisał wówczas zobowiązanie do współpracy. W oświadczeniu lustracyjnym sprzed kilku lat, złożonym w związku z pełnieniem funkcji w samorządzie, przyznał się, że podpisał zobowiązanie do współpracy z SB. Tymczasem składając oświadczenie przed tegorocznymi wyborami napisał, że nie współpracował z SB.

Zastępca naczelnika OBL IPN Wacław Dubiański powiedział PAP, że fakt złożenia przez Woźniczkę dwóch sprzecznych ze sobą oświadczeń pracownicy IPN odkryli niemal w przededniu wyborów. - Poinformowaliśmy o tym komisję wyborczą w Dąbrowie Górniczej, w piątek (19 listopada-PAP) przez wyborami - powiedział. Na stronie PKW znalazła się adnotacja, że Woźniczka przyznaje się do współpracy.

Jak podkreśla Dubiański, Woźniczka nie powinien był składać drugiego oświadczenia, ale informację o tym, że już wcześniej je złożył. W takiej sytuacji komisja wyborcza zwraca się do biura lustracyjnego z pytaniem o treść oświadczenia i na tej podstawie są drukowane obwieszczenia. "W sytuacji złożenia drugiego oświadczenia komisja przyjęła zapis, jaki dostała. Można powiedzieć, że to jakieś wprowadzenie w błąd komisji, poniekąd także wyborców" - ocenia Dubiański.

Dyrektor katowickiej delegatury Krajowego Biura Wyborczego w Katowicach Wojciech Litewka powiedział, że po informacji z IPN Miejska Komisja Wyborcza w Dąbrowie Górniczej podjęła konieczne działania. - W każdym obwodzie głosowania w okręgu nr 5 w Dąbrowie Górniczej, obok wykazu kandydatów na radnych, była dodana kartka z informacją o właściwej treści oświadczenia lustracyjnego pana Woźniczki. To zostało jeszcze zrobione przed wyborami - zapewnił Litewka.

W oświadczeniu przesłanym PAP Woźniczka potwierdził, że w oświadczeniu sprzed kilku lat napisał, że przed wyjazdem na kontrakt do Iraku został wezwany do UB w Dąbrowie Górniczej, gdzie podpisał "jakieś dokumenty", pod groźbą zakazu wydania mu paszportu. Jak zapewnił, nie pamięta, jakie to były dokumenty. Podkreślił, że według swojej wiedzy i własnego sumienia współpracownikiem nie był.

- Wpisu tego dokonałem, ponieważ uważałem, że uczciwym jest napisanie tego, że mam wątpliwości co do tego, jak opisało mnie UB w swoich aktach. Poza tym kontaktem więcej styczności ze służbami bezpieczeństwa nie miałem - podkreślił.

Woźniczka dodaje, że kilka tygodni temu został poproszony do IPN w Katowicach, gdzie dowiedział się, że w związku z treścią jego oświadczenia zostało wszczęte postępowanie wyjaśniające. - Po złożeniu wyjaśnień osoba prowadząca stwierdziła, że w okresie kilku tygodni sprawa zostanie zamknięta. Sumienie mam czyste. Uważam, że dokumenty to potwierdzą - dodał radny.

Jak wyjaśnił, składając dokumenty przed ostatnimi wyborami złożył oświadczenie o braku współpracy z UB bez powyższego dopisku uważając, że sprawa jest wyjaśniona. Potem na wezwanie komisarza wyborczego przedstawił oświadczenie o uprzednim złożeniu oświadczenia lustracyjnego. - Mimo to na obwieszczeniach wyborczych ukazała się informacja, iż byłem świadomym współpracownikiem służby bezpieczeństwa PRL - zakończył Woźniczka.

Autor: mkw Źródła: PAP
Aszz
CYTAT(dżoplin @ śro, 01 gru 2010 - 15:32) *
ja myślę, że mogłaby to pomóc rzetelna debata obu kandydatów, bo szczerze mówiąc na razie wciąż nie umiem podjąć decyzji co jest lepszym złem - oddać głos na kandydata zgodnie z zasadą "mniejsze zło" czy w ogóle nie iść.a debaty nie będzie, mimo, że panowie zapowiadali i teraz naprawdę mam ochotę nie iść, jak czytam o tym, ze nie potrafili uzgodnić terminu.
Debaty nie bedzie, bo szkoda im czasu. Obie strony skupiły się teraz na wzajemnym podkładaniu sobie swiń.Póki co w tej konkurencji prowadzi zespół samorządowców ideowych, uczciwych i dbających wyłącznie o dobro Naszego Wspaniałego Miasta, nie zaś o swoją własną kabzę i pozycję w stadzie. Jednym słowem - środowisko św. Zbigniewa. Poszły już "dowcipne" zdjęcia, "przezabawny" filmik i kilka tajemniczych listów w stylu cała prawda o Stachowiczu.Szczerze mówiąc po oburzeniu na żenująco niski poziom Aktualności Dąbrowskich spodziewałam się dowcipu wyższych lotów. Ale chyba równają do "AD".To nie wystarczy już że PPP dumnie pręży pierś z kolejnym odznaczeniem (od ZHP) na stronie UM?Myślałam, że jego rozliczne, wszędzie widoczne inwestycje obronią się same przy urnach wyborczych.A potem na Fb czytam komentarz, że to żenujące, jak Stachowicz chwali się swoimi dokonaniami na plakatach, bo trzeba robić swoje i się nie chwalić. I że chodzi mu tylko o to, żeby usadzić tyłek na ciepłym stołku. kurde a Podrazie nie chodzi przypadkiem o to samo?A jeśli Woźniczka faktycznie zostanie wickiem? Nie wstyd wam będzie za jedną z pierwszych decyzji RM nowej kadencji?
peter27
http://www.youtube.com/watch?v=MXMhF0k6ZGU
kiwi
spoko smile2.gif pokazuje, że stachowicz nie jest sztywną kukłą tylko normalnym wyluzowanym gościem...
ciekawe jak podraza przygotowuje się do swoich reklam ? z wieszakiem w plecach i czyta pana tadeusza ?
każdy kto miał do czynienia z kamerą wie, że trzeba "rozkręcić język" smile2.gif
Aszz
CYTAT(kiwi @ śro, 01 gru 2010 - 18:00) *
spoko smile2.gif pokazuje, że stachowicz nie jest sztywną kukłą tylko normalnym wyluzowanym gościem...
ciekawe jak podraza przygotowuje się do swoich reklam ? z wieszakiem w plecach i czyta pana tadeusza ?
każdy kto miał do czynienia z kamerą wie, że trzeba "rozkręcić język" smile2.gif

No i przede wszystkim jeszcze nigdy w swoim 56-letnim życiu nie powiedział DUPA...
Leszek
O matko, właśnie mnie telefonicznie (w pracy) zaatakowała automatyczna wiadomość od pana Bobra blink.gif

Boję się otwierać szafkę laugh.gif
aertedg
a mi pan Podraza wyslal maila;P ciekawe skąd ma:P ale wole to niz zdjęcie wszytskich kandydatow ktorych głownym celem jest tylko odsunięcie Pana Podrazy od włądzy grunt to opierać sie na wlasnych poglądach ...
Mac-MDC
A mi pan podraza wsadził właśnie paszkwila do skrzyni listowej - opinie negatywne tylko z tego forum. No tylko pozazdrościć czerwonemu kreatywności. Widać, że chce powtórzyć numer z ostatnich wyborów - oczernić i wysmiać.
666V
tu http://www.youtube.com/watch?v=MXMhF0k6ZGU wyszło po prostu, że bardziej nadaje się do cyrku niż do sprawowania władzy. Wyraźne i stanowcze "MOGĘ??" (może pan może- z powrotem zająć się handlem) obrazuje jaki ma stosunek do ludzi. Zresztą już to, że filmik jest w sieci świadczy, o tym jakie zdanie mają o nim jego współpracownicy. Warto to przemyśleć. Poza tym wyrażenie: Nasze Miasto - Dupa, Dupa brzmi co najmniej nieswojoa w ustach kandydata, chociaż pamiętając porównania DG do wiochy...
dżoplin
a mi się filmik podoba tongue.gif he he
Bartek
Dostaliście gazetkę wydaną przez SLD, cała o Stachowiczu? Jak dla mnie numer jeden tych wyborów jest gra w tej gazecie, nazywa się "Krzysiek Game" coś ala monopoly biggrin.gif
Kamil_
Kurcze sad.gif Byłby ktoś tak dobry, zeskanowałby i wrzucił na forum? smile2.gif
m_Cina
CYTAT(stranger @ śro, 01 gru 2010 - 13:39) *
CYTAT(szer @ śro, 01 gru 2010 - 11:34) *

Dobry i twardy prezydent dbajacy o dobro miasta zatrudnilby na najwazniejszych stanowiskach fachowcow w danej dziedzinie a nie tak jak teraz kolegow ktorzy nie maja nic wspolnego z danymi stanowiskami. Tylko najgorsze jest to ze to koledzy wybieraja prezydenta.

Co zmienilo sie za rzadow obecnego prezydenta?

Fakt zmienilo sie. Swiatla na Kosciuszki i na Krolowej Jadwigii przez co o 15 stoje 30 minut w korkach.
Kostka brukowa na Kosciuszki ktora byla dobra. Za to nie ma kasy na remot szkol.
I wiele innych propagandowych inwestycji na szybko przed wyborami.
Prezydent szczyci sie na plakatach siatkowka. Super. Jest trenerem, masazysta i zawodniczkami w jednym. Jaka jest w tym jego zasluga ze dziewczyny graja w pluslidze kobiet? To jest zasluga trenerow i dobrej gry zawodniczek. Wylanego potu i poswiecenia sie sprawie.

To jest podobna sytuacja jak w pocie czola przy temperaturze 30 st zolnierze dzwigaja i skladaja wielki wieniec na grobie nieznanego zolnierza a prezydent RP poprawia wstegi. Potem czytamy "Prezydent złozyl wieniec" - szlag mnie trafia.

Jak chcemy tu zrobic naprawde dobra ocene kandydatow to zrobmy ale nie siejcie propagandy. Zaglebie zawsze bylo czerwone i pewnie nadal pozostanie. To juz taki nasz urok.

Na ta chwile ja mam do wyboru 3 opcje:

1. Wybrac mniejsze zlo
2. Olac sprawe i nie isc na wybory - tylko czy to nie jest najgorsze?
3. Dac szanse komus nowemu na 4 lata i zobaczyc co dalej bedzie

Jeśli chodzi o siatkówkę to właśnie za jego rządów dziewczyny uzyskały takie wysokie miejsce!! ściągniecie sponsora itp: zapewne sam tego nie zrobił co jest jasne bo od tego sa władze klubu ale czy wcześniej było lepiej czy ktoś naciskał na sport żeby dziewczyny sie pokazały i kadra była lepsza ??

niema kasy na remont szkół-- a termo izolacja ??

światła też mnie wqr..ą ale wiem że przy kościele były wypadki śmiertelne to pewnie dlatego
bzenek
CYTAT(rouse @ śro, 01 gru 2010 - 15:48) *
Wiceprzewodniczący rady miejskiej w Dąbrowie Górniczej Kazimierz Woźniczka zataił w złożonym przed ostatnimi wyborami samorządowymi oświadczeniu lustracyjnym, że współpracował z tajnymi służbami PRL, choć sam przyznał się do tego w oświadczeniu sprzed kilku lat - podał IPN.

Co by tu nie powiedzieć o takim Stachowiczu i np. Komoniewskim z Będzina to ich kandydowanie zapowiada w końcu jakąś nową epokę.

Epokę wolną od różnych podejrzanych bohaterów SB i styropianu. smile.gif

Co temu Woźniczce grozi ? straci mandat ?

CYTAT(Aszz @ śro, 01 gru 2010 - 15:55) *
Debaty nie bedzie, bo szkoda im czasu. Obie strony skupiły się teraz na wzajemnym podkładaniu sobie swiń.

Ta druga tura to chyba nie ma sensu. Tylko strata publicznej kasy. mellow.gif

.To nie wystarczy już że PPP dumnie pręży pierś z kolejnym odznaczeniem (od ZHP) na stronie UM?

Świetne są te medale. Płaci się za nie coś ? Może i ja bym kupił od ZHP smile.gif
Kamil_
Bzenek jak chcesz to możesz sobie kupić medal - Gwiazde Afganistanu wink.gif

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8..._na_aukcji.html
trebor
CYTAT(Mac-MDC @ śro, 01 gru 2010 - 16:46) *
A mi pan podraza wsadził właśnie paszkwila do skrzyni listowej - opinie negatywne tylko z tego forum. No tylko pozazdrościć czerwonemu kreatywności. Widać, że chce powtórzyć numer z ostatnich wyborów - oczernić i wysmiać.

no wlasnie oczernic i wysmiac - moze ktos slyszal w radiu katowice (102,2 FM) reklamę PO oczerniajaca obecnego prezydenta Podrazę

reklama w kategorii z pokroju zagrywek z "wykrywaczem klamstw" i wbiegu na SCC z pozniejszym - moim zdaniem niepotrzebnym komentarzem etc....kategoria "żenuła" mellow.gif
Aszz
nie wiem czy to nie powinno byc w kategorii DG w mediach;)
http://www.youtube.com/watch?v=F9E1KI78jn0
szer
Się Krzysiu pcha na ekran... Coraz bardziej medialny chce się stać i się staje. Wykrywacz kłamstw i różne media, teraz piosenka o ŚLĄSKU...
trebor
CYTAT(Aszz @ śro, 01 gru 2010 - 20:15) *
nie wiem czy to nie powinno byc w kategorii DG w mediach;)http://www.youtube.com/watch?v=F9E1KI78jn0
rewelacja !!!Miecugow jak zobaczyl ten clip az zaniemówił laugh.gif - tekst o "Boskim Enrique Iglesias'ie" - ktory dzieki nagraniu faktycznego glosu zakonczyl kariere i porownanie do talentu Pana Stachowicza.... ;)Facet faktycznie ma parcie "na szklo" i niestety nie kontaktowe smile2.gif
CYTAT(bzenek @ śro, 01 gru 2010 - 19:32) *
CYTAT(rouse @ śro, 01 gru 2010 - 15:48) *
Co by tu nie powiedzieć o takim Stachowiczu i np. Komoniewskim z Będzina to ich kandydowanie zapowiada w końcu jakąś nową epokę.Epokę wolną od różnych podejrzanych bohaterów SB i styropianu. :smile:Co temu Woźniczce grozi ? straci mandat ?
Debaty nie bedzie, bo szkoda im czasu. Obie strony skupiły się teraz na wzajemnym podkładaniu sobie swiń.
Ta druga tura to chyba nie ma sensu. Tylko strata publicznej kasy. mellow.gif
.To nie wystarczy już że PPP dumnie pręży pierś z kolejnym odznaczeniem (od ZHP) na stronie UM?
Świetne są te medale. Płaci się za nie coś ? Może i ja bym kupił od ZHP smile.gif
taaaaa kazda nowa postac ktora zaczyna rzadzic najpierw robi czystke, ustawia "swojaków"na stołkach (kazdy chce pracowac z tymi ktorym ufa- to zrozumiałe) - niestety Dąbrowa nie ma szczcescia do prezydentów i zanim sie dobrze rozpatrza i zaczna cos robic dla mieszkancow i ogolnie miasta to niezadowolony lud chce krwi i wybiera kogos nowego - nie wiem czy Podraza jest najlepszy - pewnie nie czy Stachowicz jest od niego lepszy? - nie wiem - ale wiem ze w II kadencji Podraza ma szanse zrobic cos wiecej niz Stachowicz bo poznal wiele rzeczy i teraz ma mozliwosc jeszcze lepszego dzialania (nie musi budowac swojego otoczenia od podstaw i wie co od kogo moze wyymagac i czego po nim sie spodziewac)co do obiecanych stołków przez Pana Stachowicza (wczesniejsze posty jakoby tego nie zrobil dogadujac sie za oddanie glosów) dla Pana Bobera i tych ktorzy za nim stoja murem na plakacie - jesli ich nie obiecal niech publicznie powie ze jesli zostanie prezydentem nikt czyli ani Bober i reszta planktonu nie bedzie pracowac w UM i podmiotach podleglych UM.i nie odstapi tez im swojej cieplej posady w bedzinskim Interpromex'ieJa jednak (choc blizej mi pogladami do PO) w najblizsza niedziele swoim glosem dam szanse działac dalej Panu Prezydentowi Podrazie.
rouse
Panie prezydencie Podraza kto zapłaci karę 24,5 tys. zł. za działanie na szkodę mieszkańców?

Odwiedź moją stronę

30.11. Warszawa (PAP) - Sąd podtrzymał zarzuty UOKiK wobec wodociągów z Dąbrowy Górniczej
Sąd podtrzymał w całości zarzuty ograniczania konkurencji, jakie Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów wysunął wobec Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji w Dąbrowie Górniczej - poinformował we wtorek UOKiK.
Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów oddalił odwołanie wodociągów od decyzji zakazującej im stosowania praktyk, uznanych przez UOKiK za ograniczające konkurencję oraz podtrzymał nałożoną przez urząd karę w wysokości 24,5 tys. zł.

W lutym 2009r. UOKiK uznał, że Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w Dąbrowie Górniczej - jako podmiot dominujący na lokalnym rynku dostaw wody i odprowadzania ścieków - narzuca odbiorcom przynoszące nieuzasadnione korzyści warunki umów. Chodziło o posługiwanie się w ich treści postanowieniami umownymi.

Urząd wskazywał m.in. zapisy we wzorcach umów, mówiące, iż w przypadku uszkodzenia wodomierza czy dokonania przed odbiorcę zmian w instalacji wodociągowej, PWiK może ustalić opłatę na podstawie maksymalnej ilości wody, która mogła przepłynąć od czasu ostatniego odczytu wodomierza.

Wodociągi odpowiadały, że zaniechały stosowania takich rozwiązać, a zapisy umów mówiły jedynie o możliwości takiego naliczania ilości wody.

Po ukaraniu przez Urząd odwołały się do sądu. Ten podzielił stanowisko UOKiK, że praktyki te ograniczają konkurencję i są przejawem narzucania odbiorcom uciążliwych warunków umów. Podtrzymał też wysokość naliczonej kary.(PAP)
Źródło: PAP
kamillll
CYTAT(rouse @ śro, 01 gru 2010 - 23:45) *
Panie prezydencie Podraza kto zapłaci karę 24,5 tys. zł. za działanie na szkodę mieszkańców?

30.11. Warszawa (PAP) - Sąd podtrzymał zarzuty UOKiK wobec wodociągów z Dąbrowy Górniczej
Sąd podtrzymał w całości zarzuty ograniczania konkurencji, jakie Urząd Ochrony Konkurencji i

a co? problem z czytaniem? czy z rozumieniem?
przeciez nawet we wklejonej przez Ciebie wiadomosci jest to napisane...co ma do tego Podraza?
nie wprowadzaj ludzi w błąd...bo zaraz bedzie ze to jego wina i on z miejskiej kasy bedzie kary placil wink.gif
Aszz
CYTAT(kamillll @ czw, 02 gru 2010 - 09:36) *

Sąd podtrzymał w całości zarzuty ograniczania konkurencji, jakie Urząd Ochrony Konkurencji i

przeciez nawet we wklejonej przez Ciebie wiadomosci jest to napisane...co ma do tego Podraza?
nie wprowadzaj ludzi w błąd...bo zaraz bedzie ze to jego wina i on z miejskiej kasy bedzie kary placil wink.gif

Ja bym się faktycznie tak nie ekscytowała. Dorzuci się te 24,5 tys zł w koszty plus koszty dzierżawy za nową infrastrukturę, którą buduje miasto plus jakieś tam nowe uregulowania rządowe i wyjdzie z tego okrąglutka podwyżeczka. Pan zapłaci, pani zapłaci i pan w trzecim rzędzie też zapłaci.
Można by też sprzedać zakurzoną aparaturę do głosowania, która i tak nikomu nie jest w tym mieście potrzebna i w dobroczynnym geście oddać te 20 tys na pokrycie tej kary:) 4 tysiące to se już wodociągi gdzieś dostukają.
bobik
Na prośbę Kamil_a smile2.gif

Co prawda nie skan, ale zdjęcie rozkładówki z gazety

plansza: http://img683.imageshack.us/img683/1203/planszad.jpg

zasady gry: http://img443.imageshack.us/img443/5625/zasadygry.jpg
REALny
Macie Stachowicza - http://www.youtube.com/watch?v=MXMhF0k6ZGU
rouse
CYTAT(kamillll @ czw, 02 gru 2010 - 07:36) *

Gmina Dąbrowa Górnicza ma 52,3% udziałów w Przedsiębiorstwie Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. – tak więc Prezydent Podraza jeśli tylko zechce ma możliwość ......
Dodatkowo pełnomocnik Pana Prezydenta Podrazy – Pan Robert Koćma zasiada w Radzie Nadzorczej w/w spółki
Sprawa jest bulwersująca dlatego Moje pytanie dalej jest aktualne:
Czy tak jak zawsze do tej pory w Dąbrowie Górniczej bywało za działanie na szkodę mieszkańców zapłacą w cenie wody sami mieszkańcy ?
stranger
To co tutaj jest prezentowane nie ma nic wspolnego z przedstawieniem kandydatow i ich programow tylko jedna wielka kupa szamba. Zero konkretow i normalnych pytan ktore moga inetresowac mieszkancow.
Jak zwykle Dabrowa pokazala ze jest jednym wielkim szambem zeby nie napisac gownem.
Typowi zakompleksieni polacy. Urzedasy trzymajacy sie krzesel jak przyklejeni superglu i reszta ktora nie moze nic wymyslec.

WSTYD PANOWIE!!!

AZ ZAL JUZ NA WAS PATRZEC!

JA OSOBISCIE GASZE JUZ TEN "TELEWIZOR" BO I TAK NIKT DLA MNIE NIC NIE ZROBI.

Zapieprzac musze sam.
Aszz

Gmina Dąbrowa Górnicza ma 52,3% udziałów w Przedsiębiorstwie Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. – tak więc Prezydent Podraza jeśli tylko zechce ma możliwość ......
Dodatkowo pełnomocnik Pana Prezydenta Podrazy – Pan Robert Koćma zasiada w Radzie Nadzorczej w/w spółki
Sprawa jest bulwersująca dlatego Moje pytanie dalej jest aktualne:
Czy tak jak zawsze do tej pory w Dąbrowie Górniczej bywało za działanie na szkodę mieszkańców zapłacą w cenie wody sami mieszkańcy ?
[/quote]

Stawiamy na partnerstwo w stosunkach z mieszkańcami,
troskę o środowisko naturalne i wysoki poziom kultury zarządzania.
powyżej fragment z działu: misja firmy;)

R.Koćma stoi na czele Rady Nadzorczej, dodatkowo jej członkiem jest H. Zaguła. No to chłopaki wynadzorowały;)
bzenek
CYTAT(Aszz @ wto, 30 lis 2010 - 10:10) *
CYTAT(Leszek @ wto, 30 lis 2010 - 01:51) *
Czyli nieważne, że nic nie zrobił, grunt że sąsiad? W sumie całkiem prawdopodobne...

Może Stachowicz to po prostu fajny gość i sąsiad? Może grille organizuje albo co?smile2.gif
Skoro tłumnie głosowali znaczy, że im się fajnie z nim mieszka i tyle.
Zresztą Podraza jako sąsiad też jest b. lubiany.

Aż mnie to zaciekawiło i sobie policzyłem wyniki I tury smile.gif

Lista obwodów gdzie wygrał Stachowicz z krotnością przewagi:

Szkoła Podstawowa nr 21, D.G. Ząbkowice, ul. Gospodarcza.................1,01
Szkoła Podstawowa Nr 35, D.G. Trzebiesławice, ul. Uczniowska 24.........1,03
Szkoła Podstawowa Nr 26, D.G. Łosień, ul. Gołonoska 22.....................1,20
Świetlica Klub, D.G. Łęka, ul. Przelotowa 185a.....................................1,32
Szkoła Podstawowa Nr 27, D.G. Błędów, ul. Żołnierska 188.....................2,34

5 najsłabszych wygranych Podrazy:

Przedszkole Nr 6, ul. Robotnicza 33....................................................1,24
Placówka Opiekuńczo - Wychowawcza, ul. Jasna 29...............................1,23
Gimnazjum nr 9, D.G. Ząbkowice, ul. Aleja Zwycięstwa 44.......................1,22
Dom Kultury, D.G. Ząbkowice, ul. Chemiczna 2......................................1,09
Szkoła Podstawowa Nr 28, D.G. Okradzionów, ul. Górna...........................1,01

5 najsilniejszych obwodów Podrazy:

Zespół Szkół nr 2, Aleja Piłsudskiego 24...........................................4,40
Dąbrowa Górnicza ul. Norwida 1.......................................................4,11
Szpital Specjalistyczny , ul. Szpitalna 13............................................2,92
Szkoła Podstawowa nr 12, ul. Tysiąclecia 25........................................2,58
Gimnazjum Nr 1, ul. Królowej Jadwigi 11...............................................2,43

Jak widać w domu i w pracy każdy jest bossem. Stachowicz pokonał Podrazę 2:1 w domu, a Podraza Stachowicza pokonał 4:1 w domu i w szpitalu.

Co ciekawe Podraza ma zdecydowanie mniejsze (choć nie małe) poparcie w Łęce, Trzebiesławicach, Okradzionowie, Błędowie, Piekle, Ząbkowicach.

Chyba kluczem dla Stachowicza będzie mobilizacja wyborców w tych okolicach. W takiej pogodzie może miec trochę z tym problem.
666V
Tak jak już pisałem ta koalicja jest PUSTA!! Tworzą ja ludzie bezprogramowi i bezideowi, zapatrzeni na stołki. No bo cóż może łączyć Drożyńskiego ze Stachowiczem, Bobroswką-Juroff, Bobrem i Kościelniakiem??? - NIC! poza parciem na władze.

Poniżej kolejny dowód na brak jakiegokolwiek zaplecza tych samozwańców:

http://www.portalsamorzadowy.pl/raport/,10799.html

Nie zamydlmy oczu, nawet 1000 razy powtarzane kłamstwo pozostaje KŁAMSTWEM!

Ludzie ci są wstanie sprzeniewierzyć wszelkie ideały byle dopchać się do władzy.

aertedg
to bardzo zależy od tego kto idzie na wyboru w moim rejonie czyli w Ujejscu (szkoła podstawowa nr 25) jak dobrze pamietam Stachowicz byl dopiero 3 jeszcze za Bobrem
kiwi
trochę się kolega pomylił : kłamstwo powtarzane 1000-krotnie staje się prawdą smile2.gif
666V
kolego/koleżanko kiwi - możliwe jeśli dla Ciebie słowa Josefa Goebbelsa są wyrocznią to owszem, ja tego sposobu myślenia nie popieram, nie zgadzam się z nim - dla mnie to takie samo kłamstwo jak wypowiedziane po raz pierwszy, mnie krąg ściemniaczy nie nabierze na swoje na nowo pomalowane piórka.
Kościelniak zaprzecza ideałom swojej partii, trzeba być ślepcem żeby tego nie zauważyć.

kiwi
CYTAT(666V @ czw, 02 gru 2010 - 22:06) *
kolego/koleżanko kiwi - możliwe jeśli dla Ciebie słowa Josefa Goebbelsa są wyrocznią to owszem, ja tego sposobu myślenia nie popieram, nie zgadzam się z nim - dla mnie to takie samo kłamstwo jak wypowiedziane po raz pierwszy, mnie krąg ściemniaczy nie nabierze na swoje na nowo pomalowane piórka.
Kościelniak zaprzecza ideałom swojej partii, trzeba być ślepcem żeby tego nie zauważyć.

jestem chyba ślepcem bo nie widzę żeby partia kościelniaka miała jakiś inny ideał niż ten o imieniu jarek smile2.gif
ich jedyny cel wyborczy to zrobić z Polski drugi Iran, popraw mnie jeśli się znowu mylę ??
Mały77
A tam - jeszcze tego nie było wink.gif

http://www.tvs.pl/informacje/31367/

PS. Ostatnio Pan Krzysztof w końcu przyznał się do tego, że Aktualności Dąbrowskie to jego gazeta wink.gif
Dzisiaj nawet na targu już była z długopisem i ulotką wink.gif
Dla mnie i tak hitem jest "Kumo,kumo, a co, a co, był tu buczik i co, i co? Nic, bo mu wszystkie wodę hyc." wink.gif Ktoś wie z czego to cytat? Dla mnie bomba wink.gif
m_Cina
A ja ostatnio zauważyłem coś dziwnego w zachowaniu pana Krzysztofa.S

oglądając aktualności materiał o zawarciu koalicji K.S wypowiada się tam o sobie w trzeciej osobie nie pamiętam jak dokładnie to leciało ale mniej więcej tak"... Krzysztof Stachowicz ma poparcie..."

Dzisiaj oglądam materiał TVS i tam słyszę ze w oświadczeniu majątkowym " Nigdy niczego żeśmy nie zatajali." tym razem w liczbie mnogiej : blink.gif

o co chodzi czego żeście nie zatajali ?? ON i kto i PO, ON z Kim...??? dry.gif

a może K.S i K.S2 ?? czy Krzysztof. S ma dwie jaźnie ??

a teraz polećmy trochę Palikotem:)

Czy Pan Krzysztof Stachowicz Kandydat Platformy Obywatelskiej na urząd prezydenta miasta Dąbrowa Górnicza jest zdrowy ???
Master
Dzis dostałem 3 wydanie gazetki Dabrowskie Akualnosci- widac ze juz tematów brakło bo coraz wieksze zdjecia i reklama Foto-Paska na cała strone.

Ogolnie nic ciekawego juz, wczesniejsze wydania byly "ciekawsze"
co ciekawe ani razu podczas kampani nie dostałem gazetki sztabu SLD

Kuma Kuma a co , a co , byl tu Buczik ? i co i co ;]

na centrum wisiały ogłoszenia na słupach zachwalajace Stachowicza

"zdobył wykształcenie na wielu uczelniach" szkoda ze kazde płatne i zaoczne,
peter27
Jak dla mnie to jest tylko jeden kandydat Zbigniew Podraza i mam nadzieje,ze wygra zdecydowanie biggrin.gif
Mick
Ogólnie sympatico wygląda KS na tym filmiku.

Takie rzeczy to chyba normalnie się gada przed nagraniem czegokolwiek, żeby sobie "aparat" rozgrzać. Tak więc nie ma się co czepiać. A "kuma kuma a co a co" jest naprawdę fajne.

Inna sprawa, że ma szuję w sztabie. Gdzie to było kręcone?? U Paska może? Czy może Pasek dołki pod liderem kopie??? Gra na przegraną KS żeby za 4 lata samemu wystartować??
Zgaduję, bo nie wiem nic.

Tak a propos inicjałów. Jak Stachowicz wygra to nam skrót PKS przybędzie smile2.gif albo PPS
Aszz
CYTAT(Mick @ pią, 03 gru 2010 - 00:51) *
Ogólnie sympatico wygląda KS na tym filmiku.

Tak a propos inicjałów. Jak Stachowicz wygra to nam skrót PKS przybędzie smile2.gif albo PPS

PKS fajniejsze:)
dżoplin
tak a propos dlaczego studia zaoczne mają kogoś dyskredytować? wielu ludzi decyduje się na studia zaoczne na uczelniach państwowych - jednocześnie pracując i zdobywając doświadczenie. czy ich papierek jest przez to mniej ważny?? oczywiście, że cudownie byłoby mieć możliwość studiowania dziennie np. w Krakowie czy Wrocławiu, bawienia się przez 5 lat, ale niektórzy muszą umieć łączyć obowiązki z nauką. myślę, że pracodawca docenia właśnie takich ludzi, którzy studiując zdobywali jednocześnie doświadczenie
co więcej myślę, że w dzisiejszych czasach taki sposób na życie jest coraz bardziej powszechny

nie odnoszę tego do Pana Stachowicza, bo nie śledzę jego kariery "naukowej" ale - ostatnio upraliście się na politologów (przy dyskusji z panem Frączkiem), teraz macie coś do zaoczniaków. tak się składa, że sama nim jestem i nie uważam się przy tym za mniej wartościowego studenta, niż żak dzienny.

Kamil_
Tylko Ty potrafisz się do tego przyznać a inni to skrzętnie ukrywają smile2.gif Jak dla mnie to w tym tkwi cały problem wink.gif

Edycja. Właśnie dostałem gazetkę SLD. Profesjonalnie przygotowana. Zawierająca informację przez kogo finansowana. Suche fakty, w miarę krótka, bez lania wody o niczym. A i pomysł na grę ciekawy smile2.gif

Jak dla mnie w meczu gazetek: 1-0 dla SLD.
Szewiec
"rymowanka" Pana Stachowicza pochodzi z...
Podręcznika dla dzieci "W szkole i na wakacjach" biggrin.gif
Znaleziono - http://www.forum.nostalgia.pl/viewtopic.ph...faae4d0af66ef25

Szacuneczek za pamięć!! biggrin.gif
Mały77
CYTAT(Szewiec @ czw, 02 gru 2010 - 23:57) *
"rymowanka" Pana Stachowicza pochodzi z...
Podręcznika dla dzieci "W szkole i na wakacjach" biggrin.gif
Znaleziono - http://www.forum.nostalgia.pl/viewtopic.ph...faae4d0af66ef25

Szacuneczek za pamięć!! biggrin.gif

No tylko, że Pan Krzysztof na swoim filmiku trochę poprzekręcał i nie powiedział całego wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.