Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybory 2010
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
bzenek
CYTAT(Mick @ pią, 19 lis 2010 - 11:43) *
Tradycyjnie potok pomyj i oskarżeń, o którym bym nie pisał, gdyby nie to, że podpisane zostało przez "Niezależne Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej", co bardzo mi się nie spodobało.

O kurcze, ale się pospieszyli blink.gif

Czekałem na kolejną edycję gazetki po I turze. Czyżby sondaże robione w urzędzie miasta wykazały przewagę PO ? smile.gif

EDIT:
Hmm... albo wręcz przeciwnie. Wiedzą o miażdżącej przewadze SLD i chcą skończyć wybory w I turze.
Aszz
Jak można wejść w posiadanie tego wiadra pomyj? Ciekawość mnie zżera. czemu moja wycieraczka, nie przyciąga żadnych ulotek?
Leszek
No właśnie, ja też poza PD nic nie dostaję... A tu zima idzie i przydałoby się zgromadzić zapas makulatury do osuszania dywaników w samochodzie laugh.gif
m_Cina
CYTAT(bzenek @ pią, 19 lis 2010 - 10:50) *
CYTAT(Mick @ pią, 19 lis 2010 - 11:43) *
Tradycyjnie potok pomyj i oskarżeń, o którym bym nie pisał, gdyby nie to, że podpisane zostało przez "Niezależne Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej", co bardzo mi się nie spodobało.

O kurcze, ale się pospieszyli blink.gif

Czekałem na kolejną edycję gazetki po I turze. Czyżby sondaże robione w urzędzie miasta wykazały przewagę PO ? smile.gif

EDIT:
Hmm... albo wręcz przeciwnie. Wiedzą o miażdżącej przewadze SLD i chcą skończyć wybory w I turze.

a z kąt wiesz ze to SLD z tego co mi wiadomo gazetka z przed 4 lat w stylu " Kim jest ..." była podpisana
może to PiS zbija z tropu wykorzystując chwytliwy tytuł tongue.gifP
michu
gazetki , pomówienia, niedomówienia, wariografy, jabłka i króliki w kapeluszu.....; jacy kandydaci taka kampania;

przy okazji dziś w Rzeczpospolitej (s. A10) jest zestawienie dotyczące najdroższych (pod względem wydatków na administrację w przeliczeniu na mieszkańca) miast, gmin i powiatów.

DG z kwotą 364,21 PLN w kategorii powiatów grodzkich zajmuje zaszczytne 4 miejsce!!! Gratulacje dla Pana Podrazy i Jego Szanownych Poprzedników.

Dla porównania Sosnowiec ma 165,70 na mieszkańca......

Wiem, że to juz było na Forum, ale myslę, że warto odświeżyć.....

Czy którykolwiek z kandydatów mniej lub bardziej dosłownie zapowiadał obniżenie tego wskaźnika?
Arbas
[quote name='michu' date='pią, 19 lis 2010 - 13:45' post='59177']
gazetki , pomówienia, jabłka i króliki w kapeluszu.....; jacy kandydaci taka kampania;

przy okazji dziś w Rzeczpospolitej (s. A10) jest zestawienie dotyczące najdroższych (pod względem wydatków na administrację w przeliczeniu na mieszkańca) miast, gmin i powiatów.

DG z kwotą 364,21 PLN w kategorii powiatów grodzkich zajmuje zaszczytne 4 miejsce!!! Gratulacje dla Pana Podrazy i Jego Szanownych Poprzedników.

Dla porównania Sosnowiec ma 165,70 na mieszkańca......

Wiem, że to juz było na Forum, ale myslę, że warto odświeżyć.....

Czy którykolwiek z kandydatów mniej lub bardziej dosłownie zapowiadał obniżenie tego wskaźnika?
[/quo
Zapomniałeś o gigantycznym "baleronie" wyborczym przed PKZ ?
Zamiast kiełbasy?
Master
CYTAT(michu @ pią, 19 lis 2010 - 15:45) *
przy okazji dziś w Rzeczpospolitej (s. A10) jest zestawienie dotyczące najdroższych (pod względem wydatków na administrację w przeliczeniu na mieszkańca) miast, gmin i powiatów.DG z kwotą 364,21 PLN w kategorii powiatów grodzkich zajmuje zaszczytne 4 miejsce!!! Gratulacje dla Pana Podrazy i Jego Szanownych Poprzedników.Dla porównania Sosnowiec ma 165,70 na mieszkańca......Wiem, że to juz było na Forum, ale myslę, że warto odświeżyć.....Czy którykolwiek z kandydatów mniej lub bardziej dosłownie zapowiadał obniżenie tego wskaźnika?

z innego forum -
W Dabrowie Górniczej Straż Miejska znajduje sie w strukturach Urzedu Miasta i koszty na jej działanie są wpisane do własnie administracji, co znacznie podwyższa ten wynik. W 90% Polskich miast, Straż Miejska jest wydzielona ze struktur Urzedu Miejskiego, jest osobna komorką organizacyjna i ma swój osobny budzet. U nas SM jest wliczone w sklad Administracji.

Koszty działania Administracji znacznie (a wlasciwie przede wszystkim) podwyzsza spłata Nowego Budynku, Lecz spłata jest juz w połowie, zostało jeszcze 7-8 lat. Po spłacie koszty Administracji znacznie spadna. A reprezentacyjny UM bedziemy mieli nadal, dzieki czemu wszyscy inwestorzy ,jak i potencjalni inwestorzy widzą ze są w powaznym miescie, a nie trzeba ich przyjmowac w ruderze jaka było 3 go Maja. Co wszystko posrednio pomaga DG. Inne masta obsługuja mieszkancow, petentow i inwestorów w ruderach lub beda musiały z czasem budowac nowe budynki. My mamy to juz za sobą.

Czyli mozna ten wskaznik łatwo zmniejszyc wydzielajac SM ze struktur UM.Da to tyle ze wskaznik spadnie. Ale wydatki wzrosna, gdy SM bedzie potrzebowała "swojej administracjj" - ksiegowych , kadrowych itp itd.
Chyba sie nie myle
michu

w S-cu UM nie wygląda jak rudera.....
a inne samorządy tez pewnie spłacają jakieś zobowiązania.....
co do SM to chyba sie mylisz..... - w schemacie organizacyjnym SM jest pion Głównego księgowego , któremu podlegaja dwie sekcje, a także Kadry i Sekretariat więc chyba SM ma swoja administrację
http://www.smdg.pl/uploads/pub/pages/page_...ganizacyjny.JPG
Master
W innym temacie.

Widizalem reportaz z tej pierwszej debaty i nie zgadzam sie z tym iz Pan Fraczek wygladal zle. Nie byl w garniaku ale dobrze wygladał. wink.gif i jako jedyny podjoł rekawice. Reszcie braklo odwagi.

Ciekawe co bedzie jak bedzie druga tura- zacznie sie handel poparciem z 1 szej tury , układy i poparcia w zamian za przyszle stanowiska ............
kiwi
mam pytanie o kupowanie glosow na prezydenta.
akurat glosuje w liceum szenwalda i tam (w poprzednich wyborach samorzadowych) ludzie majacy po kilka promili opierali sie o plot a potem w towarzystwie pana z wasem maszerowali do urn. nastepnie udawali sie do pobliskich blokow 1000-lecia gdzie panowie ze sportowymi torbami czestowali ich flaszkami. zaznaczam, ze kilka z tych osob nie moglo oddac glosu bo zostali wyproszenie (zdrowo byli napruci). czy mozna liczyc, ze proceder sie nie powtorzy ? przeciez prezydent podraza z pewnoscia sie brzydzi takich praktyk. wystarczy aby w takich miejscach byly patrole. od lat wszyscy wiedza gdzie sa kupowane glosy ale zadnemu prezydentowi nie zalezalo zeby tego procederu nie bylo. licze, ze pan prezydent podraza to zmieni. oczywiscie nie sugeruje, ze wiem, ktory kandydat to robil bo tego nie wiem.

wiem, ktory wygral smile2.gif licze, ze w tej kwesti prezydent podraza stanie na wysokosci zadania

co o myslicie o tym temacie ??
:)
CYTAT
idabrowa.pl

W niedzielę wybierzemy władze samorządowe
Redakcja: Przemysław Kędzior

W najbliższą niedzielę, 21 listopada mieszkańcy Dąbrowy Górniczej będą wybierać radnych do Rady Miejskiej, Sejmiku Województwa oraz prezydenta miasta. Lokale wyborcze czynne będą od godz. 8 do 22.

Dąbrowa Górnicza podzielona jest na pięć okręgów wyborczych. Okręg nr I swoim zasięgiem obejmuje Mydlice, Starą Dąbrowę oraz Centrum. Mieszkańcy Korzeńca, Łęknic, części Redenu będą mogli oddać swój głos w okręgu nr II. Gołonóg oraz część Redenu m.in. ulice Norwida, Mickiewicza, Krasińskiego należą do okręgu nr III. IV okręg zawiera część Gołonoga oraz Ujejsce, Trzebiesławice. Mieszkający w Ząbkowicach, Łęce, Okradzionowie, Błędowie, Strzemieszycach oraz Łośniu będą mogli oddać swój głos w okręgu wyborczym nr V.

Miasto podzielone jest na 67 obwodów wyborczych. Ulice znajdujące się w poszczególnych obwodach przypisane są do konkretnych lokali wyborczych. Głosujemy w lokalu, do którego należy ulica, na której jesteśmy zameldowani.

Według przepisów wyborczych przed głosowaniem wyborca powinien się wylegitymować dowodem tożsamości. Nie wynika z nich jednak, że musi to być dowód osobisty. Dlatego można głosować na podstawie paszportu, prawa jazdy, a nawet legitymacji studenckiej czy ubezpieczeniowej.

Po sprawdzeniu danych przez członka komisji otrzymamy trzy karty do głosowania.

Na karcie różowej znajdują się nazwiska kandydatów na urząd prezydenta miasta. Dla ważności głosu należy postawić znak X przy jednym nazwisku. Nie zaznaczenie żadnego nazwiska lub wskazanie kilku powoduje, że głos będzie nieważny.

Na karcie białej znajdują się nazwiska kandydatów do Rady Miejskiej. Dla ważności głosu należy postawić znak X przy jednym nazwisku. Jeżeli znak X zostanie postawiony przy nazwiskach dwóch lub więcej kandydatów z różnych list albo nie zostanie postawiony w ogóle - głos jest nieważny. Jeżeli jednak znak X zostanie postawiony obok nazwisk dwóch lub więcej kandydatów z tej samej listy, głos jest ważny. Uznaje się wtedy, że został oddany na daną listę, a pierwszeństwo w ubieganiu się o mandat przysługuje temu z oznaczonych kandydatów, który zajmuje wyższą pozycję na liście.

Na karcie niebieskiej znajdują się nazwiska kandydatów do Sejmiku Województwa. Zasady głosowania są takie same, jak w przypadku wyborów do Rady Miejskiej.

Osoby niepełnosprawne mogą skorzystać z bezpłatnego transportu samochodowego do lokalu wyborczego. Taką potrzebę w dniu wyborów można zgłaszać telefonicznie do Biura Spraw Obywatelskich, Wojskowych i Ewidencji Ludności Urzędu Miejskiego pod numerami 32 295 67 16, 32 295 69 76.

Zobacz informacje o okręgach wyborczych i granicach obwodów wyborczych.

Zobacz zarejestrowanych kandydatów na urząd prezydenta miasta, kandydatów do Rady Miejskiej i Sejmiku Województwa.
tony montana
CYTAT(kiwi @ pią, 19 lis 2010 - 22:40) *
akurat glosuje w liceum szenwalda i tam (w poprzednich wyborach samorzadowych) ludzie majacy po kilka promili opierali sie o plot a potem w towarzystwie pana z wasem maszerowali do urn. nastepnie udawali sie do pobliskich blokow 1000-lecia gdzie panowie ze sportowymi torbami czestowali ich flaszkami.

jak będziesz coś takiego widział to po prostu zgłoś to na policję
marcinem
CYTAT(kamillll @ czw, 18 lis 2010 - 18:34) *
z wiadomych mam nadzieje powodów nie powiem o kogo chodzi. niech się każdy domyśli.
nazwiskami nie bede rzucal.

Ok. Właśnie znalazłem ulotkę pani bagińskiej. Mała litera nie jest pomyłką. Ta... pani, zanim zajmie się kandydowaniem powinna zająć się:

1. Własną higieną osobistą;
2. Własną kulturą osobistą;
3. Własnymi sprawami (synkami).

Moja była sąsiadka. Znany MENEL.

Nie jestem wyborcą PO, ale fakt, że jakimś CUDEM znalazła się na liście zakrawa na CUD.

GDZIE OCZY SZANOWNYCH KOMITETÓW WYBORCZYCH?

aertedg
ma ktos juz szacunkowe wyniki??
kiwi
po tym co bylo wrzucone na osiedla przez "kolegow" z obozu ppp(ulotki kim jest stachowicz czy kim jest bober) widac jaka jest prawda ,,,, sciemnianie na forum o wielkich wartosciach a nagle w czasie ciszy wyborczej paszkwile na bobera i stachowicza ... zenada na max panowie politycy lewicy, wstyd !!!! teraz na forum znowu bedziecie swieci a walenie blotem w innych to domena stachowicza ?!?!?! chyba jednak obluda was przerosla!!!!!! wielcy mistrzowie "kompromisu", "krolowie dialogu" pokazali prawdziwe oblicze, kto procz was obrazal innych paszkwilami ?? swiety prezydent podraza powinien przeprosic za to, co za jego wiedza lub tez nie (nieprawdopodobne) zrobili jego ludzie z obawy o utrate stanowisk.

ZENADA - przerosla aktualnosci dabrowskie bo tam sie chociaz ktos podpisal ...
jak wam nie wstyd pisac subiektywne komentarze nazywajac sie moderatorami lub administratorami..
moze w 2 turze dacie bana ludziom o odmiennych pogladach ??

moze stachowicz przeginal ale przerastacie go o wieki ..
Kamil_
Z tego co się orientuję to Podraza przed Boberem. Trzeci Stachowicz i za dwa tygodnie druga tura smile2.gif

Właśnie wróciłem z obwodu wyborczego. Pozdrowienia dla UM, który wrócił większość komisji za parafki w miejscu podpisów smile2.gif
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ pon, 22 lis 2010 - 05:59) *
Z tego co się orientuję to Podraza przed Boberem. Trzeci Stachowicz i za dwa tygodnie druga tura smile2.gif

Właśnie wróciłem z obwodu wyborczego. Pozdrowienia dla UM, który wrócił większość komisji za parafki w miejscu podpisów smile2.gif

Przesadzasz wink.gif Jako członek drugiej komisji w mieście myślę, że wystarczyło słuchać dobrze na szkoleniu a nie wychodzić w czasie ... wink.gif
Wg. moich nieoficjalnych wyników druga tura - Podraza - Stachowicz wink.gif
Kamil_
Siedziałem do końca wink.gif
kwintosz
CYTAT(kiwi @ pon, 22 lis 2010 - 05:52) *
po tym co bylo wrzucone na osiedla przez "kolegow" z obozu ppp(ulotki kim jest stachowicz czy kim jest bober) widac jaka jest prawda ,,,, sciemnianie na forum o wielkich wartosciach a nagle w czasie ciszy wyborczej paszkwile na bobera i stachowicza ... zenada na max panowie politycy lewicy, wstyd !!!! teraz na forum znowu bedziecie swieci a walenie blotem w innych to domena stachowicza ?!?!?! chyba jednak obluda was przerosla!!!!!! wielcy mistrzowie "kompromisu", "krolowie dialogu" pokazali prawdziwe oblicze, kto procz was obrazal innych paszkwilami ?? swiety prezydent podraza powinien przeprosic za to, co za jego wiedza lub tez nie (nieprawdopodobne) zrobili jego ludzie z obawy o utrate stanowisk.

jak wam nie wstyd pisac subiektywne komentarze nazywajac sie moderatorami lub administratorami..

Stary, wpadłeś na forum niedawno.
Napisałeś raptem 5 postów i rzucasz błotem na lewo i prawo. Ogarnij się.
Jeśli nie masz nic innego do napisania to szybko odpoczniesz od forum.
Władze forum zawsze były i będą niezależne i nikt nigdy nikogo nie faworyzował..
Już wystarczająco zszargano imię Forum na jakimś paszkwilu..
Andrzej Bęben
CYTAT(kwintosz @ pon, 22 lis 2010 - 07:16) *

Władze forum zawsze były i będą niezależne i nikt nigdy nikogo nie faworyzował..

Zawsze były niezależne. Może i były. Ale nie zawsze. Bez przesady panowie, bo dowody na tę odwieczną niezależność są na tym forum.
Mały77
A ktoś wie jaki podział mandatów w Radzie?

PS. Mam nadzieję, że Pani Głowacka nie została ponownie wybrana?
kwintosz
CYTAT(Andrzej Bęben @ pon, 22 lis 2010 - 08:28) *
CYTAT(kwintosz @ pon, 22 lis 2010 - 07:16) *

Zawsze były niezależne. Może i były. Ale nie zawsze. Bez przesady panowie, bo dowody na tę odwieczną niezależność są na tym forum.

I kto to mówi.. Ja wiem, że niektórym opcjom politycznym w naszym mieście nie na rękę jest że istnieje takiego forum gdzie własne opinie wyrażają osoby interesujące się miastem bliżej niż "szary Kowalski" któremu to wszystko "lotto".. wyciągają co lepsze "kwiatki" z sesji RM czy komisji i ośmieszają dyletanctwo bądź głupotę ludzi władzy w DG.

Na forum dostaje się każdemu. A to że podczas czasu wyborczego obroty rosną i pojawia się wysyp michałków i jaśków co nic innego nie robią tylko agitują, jest normalną rzeczą. Mamy w końcu to o co walczyliśmy kiedyś..
Slyzaba
Poczekajmy cierpliwie na wyniki...

http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/240000/246501.html
Master
Wyników nadal nie ma ;]
Zibar
taki news znalazłem...

CYTAT
22.11.2010, Dąbrowa Górnicza
W Dąbrowie Górniczej kupowano głosy?

W trakcie trwania ciszy wyborczej, jak i samych wyborów samorządowych, doszło w Dąbrowie Górniczej do kilku incydentów.

Najpoważniejsze z nich to dwa zgłoszenia dotyczące kupowania głosów za alkohol lub kwoty od 20 zł. Zdaniem osób, które poinformowały policję o zdarzeniach, proceder ten, dotyczący kandydatów do Rady Miejskiej, kwitł w Strzemieszycach oraz przy ul. Robotniczej. W chwili obecnej prowadzone są w tych sprawach czynności wyjaśniające.

Na gorącym uczynku udało się za to złapać dwóch mężczyzn, którzy w niedzielę rozdawali wyborcze ulotki. Obaj kolporterzy zostali ukarani mandatem w kwocie 300 zł.

źródło: aga / sosnowiec. info.pl

aertedg
wszedzie kupowali nie tylko w strzemieszycach to normalne 4 lata temu tez tak bylo i to robili dosyc wazni kandydaci...
mary cha
Wstepne wyniki
Slyzaba
wyniki z 39 komisji obwodowych na 67 - Bober depcze po piętach Stachowiczowi...

Zbigniew Podraza (SLD) 43 procent
Krzysztof Stachowicz (PO) 23 procent
Edward Bober (Towarzystwo Przyjaciół Dąbrowy Górniczej) 21 procent
Andrzej Kościelniak (PiS) 7 procent
Marta Bobrowska-Juroff (Blok Przyjaciół Dąbrowy Górniczej) 3 procent
Marek Drożyński (Komitet Wyborczy Wyborców Marek Drożyński) 2 procent
RzeckiDG
Zależy kto i jak liczy te głosy...

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,75175...I_turze__Z.html
Mały77
CYTAT(RzeckiDG @ pon, 22 lis 2010 - 11:06) *

Dz.Z. ma wyniki po 9 a w GW wyniki po 5 wink.gif
dżoplin
GW coś chyba pomyliło

po 1 w nocy czytałam

"Godz. 01:10
Kolejne wyniki cząstkowe z 56 na 67 obwodów wyborczych: Z.Podraza 42%, K.Stachowicz 24%, E.Bober 21%, A.Kościelniak 7%, M.Bobrowska-Juroff 3%, M.Drożyński 2%, D.Frączek 1%"

źródło: http://dg.pl/news/show/group/1/id/1328/Godz.+01%3A10
Adams
na http://wybory2010.pkw.gov.pl/ Dąbrowa Górnicza jest piękną białą wyspą

Nadal conf (9).gif
Mały77
CYTAT(Adams @ pon, 22 lis 2010 - 13:18) *

Nadal conf (9).gif

Nie tylko DG. Z drugiej strony nie wiem co jest problemem z udostępnieniem wyników i co tak skrupulatnie liczy komisja miejska jak dane z wszystkich obwodów mają w formie elektronicznej pewnie w jakiejś bazie danych.
Bartek
CYTAT(Mały77 @ pon, 22 lis 2010 - 13:24) *
CYTAT(Adams @ pon, 22 lis 2010 - 13:18) *

Nadal conf (9).gif

Nie tylko DG. Z drugiej strony nie wiem co jest problemem z udostępnieniem wyników i co tak skrupulatnie liczy komisja miejska jak dane z wszystkich obwodów mają w formie elektronicznej pewnie w jakiejś bazie danych.

Wystarczy, że zginie jedna karta do głosowania to trzeba parę razy przeliczyć wszystkie karty. Do tego ponowne liczenie w Katowicach i wklepanie danych. Niby to nic, ale jednak kupa roboty.
Adams
Wiem o tym że nie tylko DG.
Myślałem, że to szybko się rozegra, a tu ... nic
skibi
Na chwile obecną na pkw.gov.pl nie ma wyników tylko z D.G. ( z wszystkich miast w woj. Ślaskim )
Mały77
CYTAT(Bartek @ pon, 22 lis 2010 - 13:35) *
Wystarczy, że zginie jedna karta do głosowania to trzeba parę razy przeliczyć wszystkie karty. Do tego ponowne liczenie w Katowicach i wklepanie danych. Niby to nic, ale jednak kupa roboty.

Sorry - ale liczenie odbywa się tylko raz - w obwodowych komisjach wyborczych - wszystko jest ładnie pakowane i wysyłane do UM. Poza tym jest wklepywane wszystko do bazy danych, sprawdzane są zależności itp. Więc wszystko wykonuje się raz - na poziomie OKW.
Że to jest kupa roboty to wiem bo sam dzisiaj do 2 w nocy siedziałem i liczyłem. Z drugiej strony komitety czasami zgłaszają do komisji takie osoby, że czasami trudno jest z nimi coś zrobić.

Kamil_
Mężowie zaufania są nie lepsi. A od nich akurat powinno się wymagać...
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ pon, 22 lis 2010 - 13:46) *
Mężowie zaufania są nie lepsi. A od nich akurat powinno się wymagać...

Tu się zgodzę wink.gif
Aszz
są pierwsze prognozy co do składu RM:
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje/da...skiej,1,4,18561
Mały77
CYTAT(Aszz @ pon, 22 lis 2010 - 14:04) *

No i moje marzenie spełnione - nie ma Pani Głowackiej wink.gif
Aszz
CYTAT(Mały77 @ pon, 22 lis 2010 - 16:24) *

Wiem, że p. Głowacka to osobowość ponad przeciętna, ale skąd masz pewność, że jedyna kobieta z PiSu w nowej RM nie bedzie gorsza?tongue.gif
Kamil_
CYTAT(Mały77 @ pon, 22 lis 2010 - 14:24) *

Moje też. Nie ma Jaszczura. Choć jest dąbrowski Palikot...
troll
CYTAT(Kamil_ @ pon, 22 lis 2010 - 16:28) *

Szkoda, ze nie ma mojego kandydata pana Domagały sad.gif
Andrzej Bęben
CYTAT(troll @ pon, 22 lis 2010 - 14:35) *
CYTAT(Kamil_ @ pon, 22 lis 2010 - 16:28) *

Szkoda, ze nie ma mojego kandydata pana Domagały sad.gif

A kto jest tym dąbrowskim Palikotem, bo jestem w tej materii nieco w tyle...
dżoplin
też ubolewam, że nie ma Pana jaszczury - to dość aktywna postać. Do RM wprowadzał nie tylko koloryt
Aszz
Czy tylko ja nie mogę otworzyć od rana stronki UM? Za dużo chętnych do oglądania?
Adams
CYTAT(Aszz @ pon, 22 lis 2010 - 15:41) *
Czy tylko ja nie mogę otworzyć od rana stronki UM? Za dużo chętnych do oglądania?

nie tylko ty próbujesz się dostać, też mam problem ()
PICK
Czerwone Miasto, Czerwoni Chłopcy z zastrzeżeniem, że tak lewicowi jak z koziej d... trąbka. W tm mieście nic się nie zmieni nigdy na lepsze.
Andrzej Bęben
CYTAT(PICK @ pon, 22 lis 2010 - 16:56) *
Czerwone Miasto, Czerwoni Chłopcy z zastrzeżeniem, że tak lewicowi jak z koziej d... trąbka. W tm mieście nic się nie zmieni nigdy na lepsze.

Kto jest w końcu tym dąbrowskim Palikotem, bo mnie ciekawość zżera :-) Odpowie mi który?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.