CYTAT(xMarcinx @ pią, 26 lis 2010 - 19:19)

budowanie stadionu to raczej nie sprawa miasta a inwestora (w ogole dla kogo te stadiony?)
Z tego co wiem stadion przy Konopnickiej należy do miasta. Miasto może pomóc sfinansować taki kameralny stadion koszt 15-20 mln rozłożony na 3 lata w budżecie-pikuś. Wystarczy spojrzeć na stolice i finansowanie prezydent Gronkiewicz-Walz stadionu Legii Warszawa. Inwestora nie potrzeba, choć na pewno łatwiej byłoby miastu gdyby takowy był.
przykład stadionu:
http://stadiony.net/stadiony/pol/izo_arenaCYTAT(bzenek @ pią, 26 lis 2010 - 20:00)

Ino że Stachowicz zadłuży miasto tak samo bo nie zatrzyma inwestycji w kanalizację.
Wszystko jest możliwe jeśli chodzi o zatrzymanie inwestycji, zresztą okaże sie w najbliższych latach. Podraza zadłużył Dąbrowę gorzej niż Tusk Polskę dlatego boje się kolejnych lat jego rządów. Podrazie dziękuje i głosuje na Stachowicza, który na razie ma u mnie tabula rasa.
CYTAT(Mały77 @ pią, 26 lis 2010 - 20:11)

A po co nam stadion jak nie mamy drużyny na dobrym poziomie - a dopóki w Zagłębiaku będzie rządził kol. Wrzesień i kol. Kurek to takiej nie będzie. Stadion jest taki, jakie zainteresowanie kibiców - na mecze chodzi max 200 osób więc po co nam większy stadion.
Przyczepiłeś się stadionu a jest tyle ważnych spraw m.in. zadłużenie miasta. Chodzę regularnie na mecze Zagłebiaka i wiem, że przychodzi max 200 osób przeważnie 100. Jeśli patrzylibyśmy na to to nigdy nie powstał by przy Konopnickiej stadion, no chyba, że PZPN wprowadzi warunek licencyjny do zwiększenia pojemności stadionów do 1500 miejsc siedzących i zadaszonych 200 na 4 ligę

. Wrzesień ma zapis dożywotniego prowadzanie klubu

. A tak poważnie jest nowy dobry trener liczę, że zaatakujemy 3. ligę na wiosnę a może w kolejnym sezonie uda się awansować jeśli Wrześniowi nie znudzi się Galeja. Awans mógłby spowodować, że frekwencja wzrośnie choć większość ludzi z D.G. jeśli chodzi na piłkę nożna wybiera Zagłebie Sosnowiec może to kiedyś się zmieni, kto wie. Ale to już temat na inną dyskusję.