Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybory 2010
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Mick
CYTAT(Andrzej Bęben @ pon, 22 lis 2010 - 17:10) *
Kto jest w końcu tym dąbrowskim Palikotem, bo mnie ciekawość zżera :-) Odpowie mi który?

Przyłączam się do pytania - Kto jest Januszem Palikotem dąbrowskiej polityki???? smile2.gif
dżoplin
jak rozumiem chodzi o JAszczurę
Kamil_
CYTAT(Mick @ pon, 22 lis 2010 - 17:24) *
CYTAT(Andrzej Bęben @ pon, 22 lis 2010 - 17:10) *
Kto jest w końcu tym dąbrowskim Palikotem, bo mnie ciekawość zżera :-) Odpowie mi który?

Przyłączam się do pytania - Kto jest Januszem Palikotem dąbrowskiej polityki???? smile2.gif

Ten co lubi robić zdjęcia ;-)
m_Cina
Biedny PICK sad.gif
Kamil_
Na PKW są już wyniki z DG.

Wielki przegrany wyborów w okręgu nr1 to Rober Warwas, który z dobrym wynikiem nie uzyskuje mandatu przez słaby wynik listy PiSu...
PICK
[quote name='m_Cina' date='wto, 23 lis 2010 - 21:42' post='59389']
Biedny PICK sad.gif

Chyba TY
bobik
No i mamy egzotyczną koalicję - Ruch Społeczny na rzecz Dąbrowy Górniczej... Desperacja Stachowicza w parciu na władze mam wrażenie sięgnęła zenitu.

Ciekawe czy tymi właśnie ludźmi chce zastąpić OBECNY układ biznesowo-polityczny...

http://dg.pl/news/show/group/1/id/1341/Ros...rli+Stachowicza
Józef Kuraś
CYTAT(bobik @ czw, 25 lis 2010 - 13:30) *
No i mamy egzotyczną koalicję - Ruch Społeczny na rzecz Dąbrowy Górniczej... Desperacja Stachowicza w parciu na władze mam wrażenie sięgnęła zenitu.

Ciekawe czy tymi właśnie ludźmi chce zastąpić OBECNY układ biznesowo-polityczny...

Wy Bobik nie szczekajcie, bo wam się kita zawinąć może i będzie problem. Dołączam do układu i wspieram go samodzielnym oddziałem wydzielonym do zadań specjalnych. Drżycie komuchy, major Kuraś naciera!
Aszz
CYTAT(bobik @ czw, 25 lis 2010 - 17:30) *

Gdyby poparli Podrazę< przynajmniej niektórzy> byłby to rozsądny ruch polityczny. W tej sytuacji okazuje się, że jest to parcie na władze sięgające zenitu.
Chyba po to się startuje w wyborach aby wygrać? Nie widzę w tym nic złego. Stachowicz ma stać przed PKZ i smętnie wymachiwać chorągiewką: Głosujcie na mnie?
Nie widzę w tym nic ani zdrożnego, ani złego. Ot polityka.
Mały77
CYTAT(bobik @ czw, 25 lis 2010 - 15:30) *

No i miał rację Pan Darek Frączek - startowali tylko dla ugrania czegoś przed drugą turą wink.gif
Z drugiej strony ciekawa koalicja - z jednej strony PO a z drugiej PiS, dwóch byłych lewicowców i pani nauczycielka - nieźle wink.gif
Aż mnie dziwi, że tym ludziom nie przeszkadza to co o nich pisał Pan Krzysztof w swojej gazetce "Aktualności Dąbrowskie" wink.gif
A może już zapomnieli?
Dramat - parcie Pana Krzysia do władzy sięga granic absurdu wink.gif Byle z kim, byle jak byle tylko wygrać wink.gif
bzenek
CYTAT(Mały77 @ czw, 25 lis 2010 - 18:15) *
Dramat - parcie Pana Krzysia do władzy sięga granic absurdu wink.gif Byle z kim, byle jak byle tylko wygrać wink.gif

CYTAT(Aszz @ czw, 25 lis 2010 - 18:12) *
Chyba po to się startuje w wyborach aby wygrać? Nie widzę w tym nic złego. Stachowicz ma stać przed PKZ i smętnie wymachiwać chorągiewką: Głosujcie na mnie?
Nie widzę w tym nic ani zdrożnego, ani złego. Ot polityka.

Akurat Stachowiczowi to w niczym nie pomoże. Podrazie też nie.
Kogo mogą obchodzić życiowe wybory jakiegoś tam Drożyńskiego czy Bobrowskiej ?

Ale to życiowa szansa dla tej ekipy - Bober, Drożyński, Kościelniak i Bobrowska właśnie zgłosili swój akces na ciepłe stołki u Stachowicza.

Pamiętajmy o tym za 4lata głosując na tzw. "niezależnych" smile.gif

CYTAT
"Różnimy się programowo, ale mamy jeden wspólny mianownik - pragniemy odsunąć od władzy obecnego prezydenta Dąbrowy Górniczej Zbigniewa Podrazę" - to fragment podpisanego dziś przez 5 kandydatów oświadczenia.

A to ciekawe, ze już nikogo nie obchodzi przyszłość Dąbrowy i mieszkańców. smile.gif

Generalnie to myślałem, ze przed II turą to kampania nabierze tempa. Ulotki,gazetki, debaty, oskarżenia, anonimy, demonstracje itd, itp.

A tu mizeria, mizeria mellow.gif
dżoplin
obawiam się, że wszystko "co najlepsze" jeszcze przed nami tongue.gif
jms34
niestety pan podraza czuje sie niezwykle samotny ponieważ obdzwonił wszystkich kontrkandydatów ale sie spóźnił. miał szanse rozmawiac wcześniej ale pewność wygrania w pierwszej turze przesłoniła im rzeczywistośc i teraz kiedy utrata władzy zajrzała głeboko w oczy nagle pan sie obudził . niestety koniec Pana rządów a przepraszam nie pana bo to nie pan rzadzi.
Hator
CYTAT(bzenek @ czw, 25 lis 2010 - 16:32) *
CYTAT
"Różnimy się programowo, ale mamy jeden wspólny mianownik - pragniemy odsunąć od władzy obecnego prezydenta Dąbrowy Górniczej Zbigniewa Podrazę" - to fragment podpisanego dziś przez 5 kandydatów oświadczenia.

A to ciekawe, ze już nikogo nie obchodzi przyszłość Dąbrowy i mieszkańców. smile.gif

tez mi to do glowy przychodzi.

A gdzie konkrety???
jako wyborca domagam sie debaty Podraza - Stachowicz!
Andrzej Bęben
Wy tu o faworytach II tury, a tymczasem wielu faworytów (lub uważających się za takowych) zmoczyło w wyborach i nie będą mieli w kieszeniach mandatów radnych. Przygotowałem taki oto, subiektywny, wykaz tych co wtopili...

KW SLD:
Zawarczyński Jerzy Józef 64 Dąbrowa Górnicza 209
Koćma Robert Andrzej 45 Dąbrowa Górnicza 142
Bazylak Jerzy Bohdan 51 Dąbrowa Górnicza 120

KW PO:
Jaszczura Grzegorz Leszek 52 Dąbrowa Górnicza
Fornal Ryszard Leszek 47 Dąbrowa Górnicza 227
Padoł Łukasz Stanisław 74 Dąbrowa Górnicza 242

KW PiS:
Strzelecki Tadeusz Wojciech 64 Dąbrowa Górnicza 147

KW Marak Drożyńskiego:
Śliwa Waldemar Henryk 52 Dąbrowa Górnicza 9

KW BPDG:
Paw Józef 69 Dąbrowa Górnicza 44

KW Dariusza Frączka
Frączek Dariusz Robert 47 Dąbrowa Górnicza 62

KW TPDG
Danecki Roman Jan 53 Dąbrowa Górnicza 50
Talkowski Jerzy Janusz 76 Dąbrowa Górnicza 357
Woźniczka Kazimierz Wincenty 61 Dąbrowa Górnicza 503

KW Rozwoju Zagłębia:
Lech Danuta Maria 63 Dąbrowa Górnicza 25

Sami na siebie głosowali:
Iwaszkiewicz Damian Henryk 24 Dąbrowa Górnicza 1
Przewrocka Bożena 51 Dąbrowa Górnicza 1
Mańka Piotr Jerzy 52 Dąbrowa Górnicza 2
Milczarczyk Kamil Andrzej 29 Dąbrowa Górnicza 2
Mały77
CYTAT(jms34 @ czw, 25 lis 2010 - 18:44) *
niestety koniec Pana rządów a przepraszam nie pana bo to nie pan rzadzi.

jms34 - masz jakieś przecieki ? czy może szklaną kulę?
Panie Andrzeju - mnie brakuje jeszcze:
Głowacka Halina Józefa 58 Dąbrowa Górnicza 432
motonita2002
Stachowicz i "ekipa" pokazali klasę. Naszą Klasę vel swoją - żałosną, mało perspektywiczną itd. Bober, obsmarowany g.... pochylił czoło i zdradził swoje "ambicje"...No cóż bywa...ale zdrajcom mówię zdecydowane NIE. Zresztą 2 tura rozliczy tą jakże "ambitną" grupę, której nie pomoże już nikt i nic.Władzę ma ten, który ma ją w ręku...Nie w "rękawie".Tyle w tym temacie.
..::Janosik::..
CYTAT(Andrzej Bęben @ czw, 25 lis 2010 - 18:07) *
.
.
.
...
KW TPDG
.
.
.
...

Ale z tego co mi wiadomo i z info zaczerpniętej z wybory2010.pkw.gov.pl to Kaziu Woźniczka pozostanie dalej radnym!

Coś się chyba Andrew z lekka pomylił smile2.gif
xMarcinx
CYTAT(Mały77 @ czw, 25 lis 2010 - 21:07) *
Głowacka Halina Józefa 58 Dąbrowa Górnicza 432

Ta Pani swoim zachowaniem, sama postawiła na sobie krzyżyk - dla mnie żadne zaskoczenie.
Andrzej Bęben
CYTAT(..::Janosik::.. @ czw, 25 lis 2010 - 22:18) *
CYTAT(Andrzej Bęben @ czw, 25 lis 2010 - 18:07) *
.
.
.
...
KW TPDG
.
.
.
...

Ale z tego co mi wiadomo i z info zaczerpniętej z wybory2010.pkw.gov.pl to Kaziu Woźniczka pozostanie dalej radnym!

Coś się chyba Andrew z lekka pomylił smile2.gif

Racja, pomyłka. Ten radny/funkcjonariusz/współpracownik wkleił mi się najzupełniej przypadkowo. Choć uważam, że na tej liście miejsce należy mu się, jak mało któremu!
tony montana
CYTAT(bobik @ czw, 25 lis 2010 - 15:30) *

ja dla tej koalicji widzę bardzo ciekawą rolę.
zbliża się mikołaj, a znając upodobania pana krzysia do obdarowywania mieszkańców różnymi upominkami, z pewnością nie przepuści takiej okazji.
tak więc całkiem możliwe, że ujrzymy na ulicach mikołajowe sanie zaprzężone w dwa renifery - m.drożyński i a.kościelniak, obok wesoły elf edziu i miła śniezynka marti, a w saniach krzyś jako brodaty św. mikołaj rozdający prezenty przechodniom wink.gif
Aszz
CYTAT
Racja, pomyłka. Ten radny/funkcjonariusz/współpracownik wkleił mi się najzupełniej przypadkowo. Choć uważam, że na tej liście miejsce należy mu się, jak mało któremu!

Freudowska pomylka:)

CYTAT
ja dla tej koalicji widzę bardzo ciekawą rolę. zbliża się mikołaj, a znając upodobania pana krzysia do obdarowywania mieszkańców różnymi upominkami, z pewnością nie przepuści takiej okazji.tak więc całkiem możliwe, że ujrzymy na ulicach mikołajowe sanie zaprzężone w dwa renifery - m.drożyński i a.kościelniak, obok wesoły elf edziu i miła śniezynka marti, a w saniach krzyś jako brodaty św. mikołaj rozdający prezenty przechodniom wink.gif

..i myślisz ze nie chwyciłoby? Jasne, że tak:D pierwsze strony gazet. czołówki wiadomości -nasze jak nigdy:Dproblem jest jeden....Mikołajki są dzień po wyborach
Master
Kawałek sie nadaje dla Bobrowskiej, Drozynskiego Bobra i Kosielniaka. ;]
http://www.youtube.com/watch?v=_B4KtlxFzR0

czegos takiego to bym sie nigdy nie spodziewał;) PO z PIS i ex-SLD. Układ za obiecane stołki.

Sk... osiagneło zenit laugh.gif
Mały77
Panowie - uważajcie co piszecie wink.gif Ma się ukazać jeszcze jeden numer Aktualności Dąbrowskich i może znów będą cytaty z "jakiegoś" forum wink.gif
tony montana
CYTAT
..i myślisz ze nie chwyciłoby? Jasne, że tak:D pierwsze strony gazet. czołówki wiadomości -nasze jak nigdy:Dproblem jest jeden....Mikołajki są dzień po wyborach

to żaden problem. w handlu sezon sprzedaży "mikołajowo-świątecznej" już trwa, a nie zapominaj, że krzyś wybory, DG i mieszkańców traktuje właśnie w kategoriach czysto handlowych.
666V
WSTYD

grupa cyrkowa pod wezwaniem Krzysztofa Stachowicza udowodniła wczoraj, że losy miasta maja głęboko w de i za wszelka cenę chce ugrać dla siebie kilka profitów:

Stachowicz - chce kupić miasto i wytworzyć dla siebie i kolegów, na okrągło wspominany i wymarzony przez dąbrowskie PO układ biznesowy,

Drożyński - za dużo dziadkowi mrozowi do działania nie pozostało, choć pewnie KS obiecał jakiś ciepły stołeczek przed odejściem yyy na emeryturę;)

Kościelniak - jak wyżej, a poza tym Jacek i Placek, tfuu Andrzej marzą o wejściu w krzysiowy Nowy Ład struktur PiSowskich.

Bober - nie wyciągnął wniosków, z tego że wyleciał z hukiem ze wszystkiego czego się w życiu dotknął poza własna firmą, gdzie sam siebie przecież nie wywali:) a zapowiadane nowe otwarcie miało być z Talem na czele, no cóż wyszło że jednak z KS, w sumie "dialektycznie" nie różnią się za wiele.

i Bobrowska-Juroff - kwalifikacje takie że maksymalnie może powydzierać się na uczniaków na lekcjach WOS-u, a ambicje takie, że podpisze wszystko i z każdym aby to swoje wydzieranie przenieść na trochę wyższy szczebelek społeczny (i za większą papone:))

Pozdrawiam serdecznie
STOP dla PO i grup cyrkowych smile2.gif

Aszz
Tak a propos układów biznesowych, przed którymi tak ostrzegacie:
http://grzegorzjaszczura.pl/?p=7112#more-7112

Wiem, co się tu myśli o Strzeleckim i Jaszczurze, i że pewnie wszystko to wiecie...
Ale wywiad się czyta jednym tchem i jest pięknym resume...
itachi_dg
CYTAT(bobik @ czw, 25 lis 2010 - 17:30) *

CYTAT(bzenek @ czw, 25 lis 2010 - 18:32) *
CYTAT

666V
Towarzystwo Przyjaciół Dąbrowy Górniczej popiera Prezydenta Zbigniewa Podrazę i odcina się od działań Edwarda Bobera.

wymieniona przeze mnie wyżej koalicja jest, jak to się mówi, pusta jak bęben rolling stones'ów

biggrin.gif

Leszek
CYTAT(Aszz @ pią, 26 lis 2010 - 08:56) *

Wiem, co się tu myśli o Strzeleckim i Jaszczurze, i że pewnie wszystko to wiecie...

Hmmm, ciekawe:
CYTAT
Dość jednak powiedzieć, że była szefowa Wydziału Kontroli RIO, która chyba w 2004 roku stwierdziła między innymi nieprawidłowości w sprawie umów pomiędzy Gminą, a Prokuraturą i Sądem, wykazała straty, które z tego wynikają, wykryła błędy w procedurze przetargowej dotyczącej budowy Centrum i wykazała, że oferta „Mitexu” była droższa, niż innych kontrahentów, ta sama kobieta cudownym przypadkiem jest dziś skarbnikiem w Dąbrowie Górniczej.

Czyli dowodem na istnienie układu kolesiowskiego jest fakt, że osoba, która skrytykowała działania w sprawie CA została zatrudniona przez PPP? Karkołomna teza.

A tak serio - nie wiem czemu pan pełnomocnik tak się dziwi, że go nowy prezydent zwolnił - w końcu pełnomocnikiem powinna być osoba zaufana.

Gdyby ten wywiad ukazał się rok, dwa lata temu - byłby bardziej wiarygodny, w tej chwili - jako element kampanii wyborczej nie jest. Dowodów nie przedstawia żadnych - być może coś w tym jest, być może nie, ale sprawia to wrażenie pomieszania faktów, domysłów i insynuacji. No i łatwo skontrować - dlaczego np. prezydent Talkowski nie rozwiązał sprawy z PWiK? Z Nemo?
Kamil_
CYTAT(666V @ pią, 26 lis 2010 - 10:51) *
Towarzystwo Przyjaciół Dąbrowy Górniczej popiera Prezydenta Zbigniewa Podrazę i odcina się od działań Edwarda Bobera.

wymieniona przeze mnie wyżej koalicja jest, jak to się mówi, pusta jak bęben rolling stones'ów

biggrin.gif

Ciekawe z czyjej listy wystartuje Bober za 4 lata biggrin.gif
bzenek
CYTAT(Aszz @ pią, 26 lis 2010 - 10:56) *

Wiemy też, że ustalenie nieważności kontraktu w sprawie "pentagonu" nastąpiło już za prezydentury Podrazy. Dziwnym trafem Tadeusz Strzelecki zapomniał sobie o tym. smile.gif

Zapomniał sobie też o tym, że pracował dla miasta i jednoczesnie brał zlecenia od Mitexu. Jeśli to nie jest korupcyjna sytuacja to co ? tongue.gif

CYTAT(Grzegorz Jasczura @ pią, 26 lis 2010 - 10:56) *
Jak można głosować na lewicę w wyborach? Jest to dla mnie takie powolne samobójstwo. Bardzo źle to świadczy o mieszkańcach naszego miasta.

Niestety 20 lat po odzyskaniu niepodległości przez Polskę spod okupacji czerwonego komunistycznego totalitaryzmu w naszym mieście nie widać znaczącego postępu intelektualnego...

Serdecznie pozdrawiamy pana eks-radego i życzymy rychłego powrotu do zdrowia. smile.gif
Zibar
CYTAT(Kamil_ @ pią, 26 lis 2010 - 11:28) *
CYTAT(666V @ pią, 26 lis 2010 - 10:51) *
Towarzystwo Przyjaciół Dąbrowy Górniczej popiera Prezydenta Zbigniewa Podrazę i odcina się od działań Edwarda Bobera.wymieniona przeze mnie wyżej koalicja jest, jak to się mówi, pusta jak bęben rolling stones'ów biggrin.gif
Ciekawe z czyjej listy wystartuje Bober za 4 lata biggrin.gif
Gdzie znaleźliście taką informację?Za stroną TPDG jest tylko:
CYTAT
PodziękowaniaDziękujemy wszystkim za głosowanie na naszą listę oraz na naszych kandydatów na Prezydenta DąbrowyGórniczej i do Sejmiku Województwa. Dzięki Państwu osiągnęliśmy doskonały wynik.W wyniku głosowania 21 listopada otrzymaliśmy 7 mandatów. Naszymi radnymizostali:-Edward Bober-Wiesław Wiekiera-Krzysztof Tamborek-Ryszard Harańczyk-Zbigniew Łukasik-Piotr Bobrowski-Kazimierz Woźniczka
zagłębiak
W dzisiejszym DZ wyczytałem, że wszyscy kandydaci, którzy nie dostali się do 2 tury wyborów poparli Stachowicza to o czymś świadczy. Nikt nie ufa Podrazie. Jeśli chcecie mieć m.in. zadłużoną na wiele lat Dąbrowę Górniczą, korki w mieście, rozkopane miasto (uporządkowanie gospodarki wodno-ściekowej 510 mln zł - ogólny koszt /230 mln zł z UE/, denny sylwester w centrum, brak stadionów, dworca, glosujcie na postkomunistę.

źródło: http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...iczej,id,t.html
kamillll
CYTAT(zagłębiak @ pią, 26 lis 2010 - 14:44) *
W dzisiejszym DZ wyczytałem, że wszyscy kandydaci, którzy nie dostali się do 2 tury wyborów poparli Stachowicza to o czymś świadczy. Nikt nie ufa Podrazie. Jeśli chcecie mieć m.in. zadłużoną na wiele lat Dąbrowę Górniczą, korki w mieście, rozkopane miasto, denny sylwester w centrum, brak stadionów, dworca, glosujcie na postkomunistę.

źródło: http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...iczej,id,t.html

a Stachowicz co? sprawi że bede mogł latać samochodem?
wyremontuje drogi bez rozkopywania ich?
pierdzielnie nam stadion??

jeeeaaa!!!
tony montana
w aktualnościach na stronie http://www.zbigniewpodraza.pl/ jest już oficjalne info o poparciu TPDG, odcięciu się od działań bobera przed II turą i bezprawnym wykorzystaniu logo TPDG na konferencji stachowicza.
m_Cina
rozkopane drogi gdzie?? bo nie widzę chyba tylko tworzeń ale tej ulicy to sie należało.

W porównaniu do Będzina gdzie PO ma władzę remonty DG przebiegły szybko i sprawnie i to że mamy nowe drogi to chyba raczej jest ZALETĄ

nie dajmy sie zamanipulować!!
dżoplin
i tu

http://dg.pl/news/show/group/1/id/1347/G%C...cia+dla+Podrazy

to ja już zgłupiałam unsure.gif
menago
W dzisiejszym DZ wyczytałem, że wszyscy kandydaci, którzy nie dostali się do 2 tury wyborów poparli Stachowicza to o czymś świadczy. Nikt nie ufa Podrazie. Jeśli chcecie mieć m.in. zadłużoną na wiele lat Dąbrowę Górniczą, korki w mieście, rozkopane miasto (uporządkowanie gospodarki wodno-ściekowej 510 mln zł - ogólny koszt /230 mln zł do zwrotu UE/, denny sylwester w centrum, brak stadionów, dworca, glosujcie na postkomunistę.

yyyyyyyyy...........chłopie ale o co Ci chodzi?????

Jak do zwrotu UE?????
nie chcesz miec kanalizacji w miescie??
stadiony mamy, czego oczekujesz? czegos na 20tys miejsc? dla kogo i po co??
z dworcem wiadomo jak jest, nikt nie potrafi tak wspolpracowac zeby cos osiagnac...
i czemu tylko postkomuniste? moze od razu bolszewika?tongue.gif

Kamil_
@Zibar:
w TVS była relacja z udzielenia poparcia przez TPDG Podrazie.

CYTAT(m_Cina @ pią, 26 lis 2010 - 16:09) *
rozkopane drogi gdzie?? bo nie widzę chyba tylko tworzeń ale tej ulicy to sie należało.W porównaniu do Będzina gdzie PO ma władzę remonty DG przebiegły szybko i sprawnie i to że mamy nowe drogi to chyba raczej jest ZALETĄ nie dajmy sie zamanipulować!!

Różnice wynikają z tego, że DG to powiat grodzki a Będzin to powiat ziemski (wraz z pozostałymi gminami) Sposób finansowania jest zgoła inny, to też my mamy dużą przewagę. Żadnego znaczenia nie ma tu to, kto sprawuje władzę. Bo z pustego to i Salomon nie naleje...
Zibar
Dobre blink.gif ale młyn, ciśnienie rośnie,
właśnie widziałem w TVS.
to teraz przychodzi mi do głowy jedno pytanie, stawiając X w wyborach prezydenckich ludzie głosowali na TPDG czy na Bobera, odpowiedź pewnie padnie 5 grudnia.
zagłębiak
CYTAT(menago @ pią, 26 lis 2010 - 17:50) *
W dzisiejszym DZ wyczytałem, że wszyscy kandydaci, którzy nie dostali się do 2 tury wyborów poparli Stachowicza to o czymś świadczy. Nikt nie ufa Podrazie. Jeśli chcecie mieć m.in. zadłużoną na wiele lat Dąbrowę Górniczą, korki w mieście, rozkopane miasto (uporządkowanie gospodarki wodno-ściekowej 510 mln zł - ogólny koszt /230 mln zł do zwrotu UE/, denny sylwester w centrum, brak stadionów, dworca, glosujcie na postkomunistę.

yyyyyyyyy...........chłopie ale o co Ci chodzi?????

Jak do zwrotu UE?????
nie chcesz miec kanalizacji w miescie??
stadiony mamy, czego oczekujesz? czegos na 20tys miejsc? dla kogo i po co??
z dworcem wiadomo jak jest, nikt nie potrafi tak wspolpracowac zeby cos osiagnac...
i czemu tylko postkomuniste? moze od razu bolszewika?tongue.gif

Jeśli chodzi o kasę z UE to machnąłem się jest ona bezzwrotna. Ale za to nasz kochany prezydent Podraza rozłożył resztę kasę na raty do 2024 r, co zablokuje inne inwestycje w tych latach. A na kim się odbije spłata zadłużenia długu jak nie na nas ? Jeśli chodzi o kanalizację to wystarczy mi taka jaka jest, nie narzekam. Stadiony mamy poziomu wsi a nie miasta które ma 127 tys. mieszkańców (stadion komunalny przy Konopnickiej, w Strzemieszycach i w Ząbkowicach są delikatnie mówiąc zaniedbane. Powinien być choćby jeden stadion w mieście na 1500-3000 miejsc siedzących w tym 200 pod zadaszeniem, z zegarem, z tablica wyników, z kasami przy wejściu.) Jeśli myślicie, że to jest nie potrzebne to trudno, mamy inne zdanie. Jest koniunktura na stadiony i warto to wykorzystać i mieć na lata. Dworzec to sprawa która wg. mnie powinna być wizytówką Dąbrowy Górniczej. Podraza nic nie zrobił na plus w tej kwestii, jest nawet gorzej teraz bilet trzeba kupować w pociągu - normalnie Białoruś.

załącznik: http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/BIP.asp...amp;ident=42040
menago
Tobie kanalizacja wystarczy, reszcie miasta nie.
Skoro mowisz ze splata zadluzenia za kanalizacje sie na nas odbije, to tym bardziej odbije sie splata stadionu (w odpowiednio mniejszej skali oczywiscie) na ktory bedzie chodzic jak teraz 200 osob z tego max 100 kupujac bilety. "Jeśli myślisz, że to jest nie potrzebne to trudno, mamy inne zdanie".
Z dworcem niestety jest troche skomplikowana sprawa, opisywana juz w innych tematach.
Wydaje mnie sie ciagle, ze zaden z konkurentow nic wiecej nam nie zaoferuje (niestety...)
xMarcinx
CYTAT(menago @ pią, 26 lis 2010 - 18:31) *
Tobie kanalizacja wystarczy, reszcie miasta nie.
Skoro mowisz ze splata zadluzenia za kanalizacje sie na nas odbije, to tym bardziej odbije sie splata stadionu (w odpowiednio mniejszej skali oczywiscie) na ktory bedzie chodzic jak teraz 200 osob z tego max 100 kupujac bilety. "Jeśli myślisz, że to jest nie potrzebne to trudno, mamy inne zdanie".
Z dworcem niestety jest troche skomplikowana sprawa, opisywana juz w innych tematach.
Wydaje mnie sie ciagle, ze zaden z konkurentow nic wiecej nam nie zaoferuje (niestety...)

dodam ze zrobienie kanalizacji w mieście to wymóg UE
budowanie stadionu to raczej nie sprawa miasta a inwestora (w ogole dla kogo te stadiony?)
Mały77
CYTAT(Zibar @ pią, 26 lis 2010 - 18:19) *
to teraz przychodzi mi do głowy jedno pytanie, stawiając X w wyborach prezydenckich ludzie głosowali na TPDG czy na Bobera, odpowiedź pewnie padnie 5 grudnia.

Zobacz poparcie dla TPDG a zobacz dla Bobera a będziesz miał jasność wink.gif
bzenek
CYTAT(zagłębiak @ pią, 26 lis 2010 - 16:44) *
Nikt nie ufa Podrazie. Jeśli chcecie mieć m.in. zadłużoną na wiele lat Dąbrowę Górniczą, korki w mieście, rozkopane miasto (uporządkowanie gospodarki wodno-ściekowej 510 mln zł - ogólny koszt /230 mln zł z UE/, denny sylwester w centrum, brak stadionów, dworca, glosujcie na postkomunistę.

Ino że Stachowicz zadłuży miasto tak samo bo nie zatrzyma inwestycji w kanalizację.

Dostanie w tej sprawie wyraźne nakazy od Donalda Tuska. W PO nie ma prawa do dyskusji smile2.gif
Mały77
CYTAT(zagłębiak @ pią, 26 lis 2010 - 18:23) *
Stadiony mamy poziomu wsi a nie miasta które ma 127 tys. mieszkańców (stadion komunalny przy Konopnickiej, w Strzemieszycach i w Ząbkowicach są delikatnie mówiąc zaniedbane. Powinien być choćby jeden stadion w mieście na 1500-3000 miejsc siedzących w tym 200 pod zadaszeniem, z zegarem, z tablica wyników, z kasami przy wejściu.) Jeśli myślicie, że to jest nie potrzebne to trudno, mamy inne zdanie.

A po co nam stadion jak nie mamy drużyny na dobrym poziomie - a dopóki w Zagłębiaku będzie rządził kol. Wrzesień i kol. Kurek to takiej nie będzie. Stadion jest taki, jakie zainteresowanie kibiców - na mecze chodzi max 200 osób więc po co nam większy stadion.
RzeckiDG
Piłka kopana to u nas bardziej kultywowanie tradycji. Brak sukcesów wynika z wiadomych wszystkim jej negatywnych "organizacyjnych"przypadłości. Dlatego popieram promocję siatkówki w piękniejszym wydaniu, bo to z komercyjnego jak i sportowego punktu widzenia oznacza więcej profitów dla miasta. Co zresztą skrzętnie wykorzystują oficjele ( nie tylko dąbrowscy) promując się na większych wydarzeniach w Hali Centrum.
zagłębiak
CYTAT(xMarcinx @ pią, 26 lis 2010 - 19:19) *
budowanie stadionu to raczej nie sprawa miasta a inwestora (w ogole dla kogo te stadiony?)

Z tego co wiem stadion przy Konopnickiej należy do miasta. Miasto może pomóc sfinansować taki kameralny stadion koszt 15-20 mln rozłożony na 3 lata w budżecie-pikuś. Wystarczy spojrzeć na stolice i finansowanie prezydent Gronkiewicz-Walz stadionu Legii Warszawa. Inwestora nie potrzeba, choć na pewno łatwiej byłoby miastu gdyby takowy był.

przykład stadionu: http://stadiony.net/stadiony/pol/izo_arena

CYTAT(bzenek @ pią, 26 lis 2010 - 20:00) *
Ino że Stachowicz zadłuży miasto tak samo bo nie zatrzyma inwestycji w kanalizację.

Wszystko jest możliwe jeśli chodzi o zatrzymanie inwestycji, zresztą okaże sie w najbliższych latach. Podraza zadłużył Dąbrowę gorzej niż Tusk Polskę dlatego boje się kolejnych lat jego rządów. Podrazie dziękuje i głosuje na Stachowicza, który na razie ma u mnie tabula rasa.

CYTAT(Mały77 @ pią, 26 lis 2010 - 20:11) *
A po co nam stadion jak nie mamy drużyny na dobrym poziomie - a dopóki w Zagłębiaku będzie rządził kol. Wrzesień i kol. Kurek to takiej nie będzie. Stadion jest taki, jakie zainteresowanie kibiców - na mecze chodzi max 200 osób więc po co nam większy stadion.

Przyczepiłeś się stadionu a jest tyle ważnych spraw m.in. zadłużenie miasta. Chodzę regularnie na mecze Zagłebiaka i wiem, że przychodzi max 200 osób przeważnie 100. Jeśli patrzylibyśmy na to to nigdy nie powstał by przy Konopnickiej stadion, no chyba, że PZPN wprowadzi warunek licencyjny do zwiększenia pojemności stadionów do 1500 miejsc siedzących i zadaszonych 200 na 4 ligę wink.gif . Wrzesień ma zapis dożywotniego prowadzanie klubu smile.gif . A tak poważnie jest nowy dobry trener liczę, że zaatakujemy 3. ligę na wiosnę a może w kolejnym sezonie uda się awansować jeśli Wrześniowi nie znudzi się Galeja. Awans mógłby spowodować, że frekwencja wzrośnie choć większość ludzi z D.G. jeśli chodzi na piłkę nożna wybiera Zagłebie Sosnowiec może to kiedyś się zmieni, kto wie. Ale to już temat na inną dyskusję.
bzenek
CYTAT(zagłębiak @ pią, 26 lis 2010 - 23:35) *
Podraza zadłużył Dąbrowę gorzej niż Tusk Polskę

Te 30mln zadłużenia Dąbrowy aż tak cię przeraża ? blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.