Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Siatkówka Kobiet - I Liga
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Zibar
SIATKÓWKA MMKS czy Wisła?
dziś
Już w czwartek MMKS Dąbrowa Górnicza może świętować awans do Ligi Siatkówki Kobiet. Dzisiaj trzeba wykonać jednak pierwszy krok i pokonać w hali Centrum Wisłę Kraków. Oba mecze rozpoczną się o godz. 18.00.

Niespełna dwa tygodnie temu MMKS wygrał pierwsze finałowe spotkanie w Krakowie, co było ogromną niespodzianką. Wisła rzadko przegrywa we własnej hali, a biorąc pod uwagę wszystkie spotkania w sezonie, była to dopiero druga porażka krakowianek. Ale MMKS także jest niepokonany we własnej hali. Jesienią 2006 roku zmusił do kapitulacji właśnie Wisłę, a jedynej porażki w Dąbrowie doznał rok temu podczas meczów barażowych z AZS AWF Poznań.

(gal) - Dziennik Zachodni
gregorian79
..to byla druga porazka w sezonie ,ale to dopiero 50% porazek z tym zespolem z ktorym juz maja dwie,jakie Wisla bedzie miala w ostatecznym rozrachunku.. laugh.gif..a dzis te 75% stanie sie faktem..
..juz mi sie atmosfera udziela i jakos mnie nosi..hehe..jeszcze chwila jeszcze chwila tongue.gif
Zibar
Przywiozą awans?

30 maja - Siatkówka. Po dwóch spotkaniach w Krakowie rywalizacja o awans do Ligi Siatkówki Kobiet przenosi się do Dąbrowy Górniczej. Tamtejszy MMKS podejmie Wisłę Enion.

Środowy mecz będzie niezwykle istotny dla obydwu ekip, bo zwycięzca zrobi olbrzymi krok w stronę awansu do ekstraklasy. Z obozu krakowianek dochodzą wieści, że przygotowania zostały dopięte na ostatni guzik. W Dąbrowie Górniczej wiślaczki mają zameldować się w okolicach południa, dzięki czemu będą mogły wypocząć w hotelu po podróży.

Do składu powraca Magdalena Piątek, najskuteczniejsza zawodniczka krakowskiego zespołu. - Ze zdrowiem jest jak najlepiej. Powoli wracam do siebie - mówi rekonwalescentka i z wielką nadzieją patrzy na potyczki z MMKS-em: - Jesteśmy nastawione bardzo optymistycznie i chcemy wywieźć co najmniej jedno zwycięstwo.

Więcej powinna grać także Sylwia Wojcieska, która była mocno oszczędzana w pierwszych grach finałowych play-offu.

Dla Wisły, jak i MMKS-u awans do LSK jest priorytetem w tegorocznych rozgrywkach. W Dąbrowie Górniczej finałowe spotkania mają dodatkowy kontekst: sekcja boryka się z problemami finansowymi. Jeśli podopieczne Waldemara Kawki nie awansują, kibice zagłębiowskiego klubu będą musieli najprawdopodobniej pożegnać się z siatkówką w swoim mieście. Na meczach z Wisłą spodziewany jest komplet w hali przy alei Róż, która może pomieścić trzy tysiące widzów.

Stan rywalizacji wynosi 1:1. Gra się do trzech zwycięstw. Przegrany dostanie jeszcze jedną szansę na awans: poprzez baraże z AZS-em Pronarem Białystok. Oba mecze (dzisiejszy i jutrzejszy) w Dąbrowie rozpoczynają się o godz. 18.

źródło: Gazeta Wyborcza

laugh.gif Jak napisał jeden z kibiców na stronie hali,
życzymy Wiśle zwycięstwa... w BARAŻACH laugh.gif laugh.gif
gregorian79
...daj Pan Bucku te trzy tysiaczki ujrzec moim slepkom laugh.gif ..ach co to by byl za mecz..
..ciekawe kto pisal ten artykul..z jednej strony Wisla zapieta na ostatni guzik..z drugiej strony wspomnienie o klopotach finansowych MMKSu i rozwiazaniu sekcji..niech przestana za przeproszeniem p..ć i nakrecac niepotrzebnie sztuczna chora atmosfere te pismaki..oczywiscie Wyborcza..jak nie Teletubis pedalem,to jutro po meczu przyjada osobiscie bracia bliznieta z Warszawy i sekcje MMKSu rozwiaza..a w Wisle sielanka,atmosfera mlekiem i miodem plynaca..kur..cze..rece opadaja..przed meczami w Krakowie tez mialo byc gladkie dwa zero..o maly wlos,gdyby paluchow nie maczal ten klub ktory zapina wszystko na ostatnie guziki w delikatnie ta rzecz nazywajac kalem byloby na odwrot..ale w sprawie sedziowania widac tez guziki wtedy pozapinali..
..zeby czasem nie sprawdzil im sie czarny scenariusz i nie musieli porozpinac troche tych guzikow przed barazami z Bialymstokiem..bo jakos ani Piatek czy Sobota,czy inne "owoce" dawno juz przestaly przerazac kogokolwiek w Dabrowie..niech sobie odpoczna od poludnia w hotelu..i wyjda na hale i zobacza gwardie ktora do tej pory tylko Pani Sliwa ogladala na reprezentacji..haha..do zobaczenia za 5 godzin z nadziejami,wiara i siatkarskim pozdrowieniem.. biggrin.gif
gregorian79
a z drugiej strony ciekawe kto pozwoli sekcje zamknac,ktora notabene jest wizytowka dabrowskiego sportu..chyba sobie nie wyobrazaja ze przyjdzie Pan prezydent do nas i powie "dziewczyny nie awansowaly to zamykam sekcje"..jakby to bylo takie latwe proste i przyjemne to by we wszystkich sportach byly tylko ekstraklasy,bo kluby drugoligowe by likwidowali poniewaz wszystkie awansowac nie moga..ktos chyba zapomnial ze klub to nie sa 4 litery same w sobie tylko to jest atmosfera,kibice i pare jeszcze innych spraw zyjace we wspolnej symbiozie..dla Pana ktory pisal ten artykul wyjasnienie bo chyba jest lekko ograniczony.."Symbioza - zjawisko ścisłego współżycia przynajmniej dwóch gatunków, które przynosi korzyść każdej ze stron lub jednej, a drugiej nie szkodzi"..i niech skoncza gadanie i przyjda na mecz zobaczyc ile pozapinany na ostatni guzik ma kibicow w Krakowie a ile ma majaca byc na dniach rozwiazana sekcja..moze to bedzie dla nich jakis wyznacznik..
..tyle w temacie bo mi sie juz zaczelo cisnienie podnosic.. mad.gif
:)
podobno jak narazie jest 2-0 dla naszych! biggrin.gif ah jaka szkoda ze mnie tam nie ma!

Edycja: koniec ZWYCIESTWO 3-0 ostatni set podobno 25-12 biggrin.gif

ahh jeszcze powtorzyc to jutro!

ekipa naszych forumowiczow pewnie nie wroci szybko do domu zeby zdac relacje wink.gif

Edycja2: 25:21,25:16,25:12
Flashek
Brawo dziewczyny! Świetna gra!! Wisła po prostu nie istniała w dzisiejszym meczu! Proszę tylko jutro o powtórkę i będzie suuuuupeeeer:) Gratulacje!!!
yoopiter
Dziewczyny świetnie czytały grę, aż dziw bierze, że w Wiśle rozgrywała Mistrzyni Europy. Bardzo fajnie szła gra środkiem, ze skrzydeł trochę gorzej (bardzo lekkie ataki), no i dobra gra w obronie - refleks. Kraków po prostu nie istniał ani przez chwilę!
Zibar
VICTORY
Kto nie był niech żałuje, i zmobilizuje się na jutro, żeby wspomóc dziewczyny jeszcze bardziej niż dziś, jak wrócę zapodam filmik z aparatu z ostatnich piłek. Tylko napiszcie mi jak to umieścić na stronie (adresy darmowego szybkiego hostingu i parę słów instrukcji)

TAKIEGO WIDOWISKA ZE STRONY DRUŻYNY I KIBICÓW DG JESZCZE NIE WIDZIAŁA !!!!
yoopiter
http://www.speedyshare.com/

instrukcja myślę niepotrzebna :)

No właśnie kibicami jestem trochę zawiedziony, dopingu nie było, nie licząc braw i bębna, spiker robił co mógł, ale i tak tylko chwilami było słychać okrzyki "ostatni" albo "em em kaes". Chwilami miałem ochotę krzyknąć "płooooomień" biggrin.gif Cieniutko. Jeszcze za dużo wolnych miejsc na hali.
gregorian79
..echchch..to trzeba bylo zobaczyc..ta atmosfere i doskonale do niej dopasowana gre..
..w przedmeczowych wypowiedziach kierownik druzyny Wisly mowiac nam ze Wisla musi dzis tu wygrac chyba w najczarniejszych snach nie przypuszczal(a o tych czarnych snach i sniacych sie imionach ostrzegalem Panie Litwin laugh.gif )ze doznaja dzis takiego upokorzenia..obiecalismy Wisle czarne sny,obiecalismy publike ktora Pani Sliwa jedynie widziala na reprezentacji..obietnice sie spelniaja:)jutro tylko prosze o powtorka..zagrajcie dziewczyny na luzie bo to Wisla musi wygrac,i ich problem jak zamierzaja to zrobic..grajcie swoje tak jak dzisiaj,gdzie rece z taka gra same skladaly sie do oklaskow biggrin.gif
..jednym slowem im dalej w setach tym lepiej,trzeci set demolka..
..nie bylo Pana Ciechanowskiego i Pani Niewiarowskiej w charakterze pseudosedziow..

..dziewczyny pokazaly ze w zwyciestwach nie musza im pomagac 2-3 ukradzione w secie pkt.,bo 13 pkt nie ukradlaby nawet wspomniana dwojka magikow..
..a ja czekam na satysfakcje gdy przeczytam zale i placze Pana Litwina w wypowiedziach ze zostali oszukani..hahaha..w koncu to w jego stylu biggrin.gif..do jutraaaaaaaa tongue.gif
QUOTE(Zibar @ May 30 2007, 19:52 ) *
Tylko napiszcie mi jak to umieścić na stronie (adresy darmowego szybkiego hostingu i parę słów instrukcji)

wrzuc np na youtube i potem identyfikator wrzuc tu miedzy
CODE
[youtube]tu sam identyfikator a nie pelny adres [/youtube]

ile bylo osob w hali?
gregorian79
ile bylo osob w hali?

..a prawie pelna..oprocz jednego sektora gdzie siedzialo z 10 osob z Wisly.. biggrin.gif
i za PAP rozeszlo sie juz po serwisach - Onet, WP, Interia itd smile.gif
gregorian79
..i na lepsze spanie dwa rodzynki z forum Wisly co do dzisiejszego wyniku.. biggrin.gif

myślałam że to kiepski żart:( skoro to jednak kur.wa prawda to ja już nie wiem.cały piękny sezon pójdzie się kochac najpewniej.a jeśli baraż to z gwardią wrocław- good night and good luck:(

..chyba nawet nie mysleli o barazach przez sekunde, skoro nawet nie pofatygowali sie zajrzec z kim moga w tych barazach grac smile.gif

o kurcze tragedia... ale nasze siatkarki potrafią sie podnieśc co widac było w 2 meczu w krakowie... jutro tylko zwyciętwo...ale bedzie ciężko

..rzeczywiscie w drugim meczu podniosly sie,a raczej podniosl je troche Pan Ciechanowski,bo porywajaco to nie wygladalo laugh.gif
..swoja droga paskudna i niereformowalna pewnosc siebie, skoro musieli przegrac seta do 12tu, zeby zauwazyc ze "w Dabrowie moze byc ciezko"..hahaha laugh.gif
georgeb
Byłem, widziałem, gratulacje dla dziewczyn. Jutro wyjsc na parkiet i zrobić swoje, cel jeszcze nigdy nie był tak blisko.
Robert123
TO CO TYGRYSY LUBIĄ NAJBARDZIEJ czyli ...... SPRAWOZDANIE.

W trzecim meczu play – off pomiędzy MMKS Dąbrowa Górnicza a Wisłą Kraków o awans do LSK przekonywujące zwycięstwo 3-0 odniosły gospodynie, które tym samym potrzebują jednego zwycięstwa aby awansować do LSK. Kolejny mecz odbędzie się jutro o godzinie 18.00 w Dąbrowie Górniczej w hali Centrum.

Pierwszy set rozpoczął się od walki punkt za punkt i żadnej z drużyn nie udało się objąć zdecydowanego prowadzenia. Od stanu 6-6 bardziej skoncentrowane gospodynie wyszły na prowadzenie 9-6 po skutecznych atakach Eweliny Sieczki oraz Małgorzaty Lis. Trener Litwin bierze czas i krakowianki częściowo odrabiają straty 9-7. Dwupunktowa przewaga dąbrowianek utrzymuje się do stanu 14-12. Skuteczna w polu zagrywki Urszula Jędrys –Szynkiel wyprowadza MMKS na prowadzenie 18-14, a czas wzięty przez trenera Litwina oraz roszady w składzie nie przynoszą spodziewanych efektów. Zespół Wisły próbują poderwać do walki Małgorzata Sikora oraz Paulina Olszewska skuteczne w ataku jednak to MMKS jest w natarciu i po błędach własnych Wisły powiększa przewagę do stanu 23-17. Chwilowy przestój gospodyń i prowadzenie zmniejsza się po atakach Pauliny Olszewskiej 23-19. Tym samym reprymenda trenera Kawki odnosi zamierzony efekt i po skutecznym ataku Małgorzaty Lis zwycięstwo w pierwszym secie odnoszą dąbrowianki 25-21

W drugim secie od samego początku gospodynie narzuciły swój styl gry, agresywna zagrywka, odrzucenie przeciwnika od siatki zaczęły przynosić spodziewane efekty. Rozgrywająca MMKS Ewa Matyjaszek skutecznie wystawiała koleżankom piłki a te kończyły ataki. Zagubiona drużyna krakowska nie potrafiła stawić czoła przy stanie 10-6 o czas prosi trener Litwin, chcąc wybić przeciwnika z uderzenia – nie zdaje to rezultatów. Wisła gra bez przekonania i wiary we własne możliwości, a niesiony fantastycznym dopingiem miejscowych kibiców MMKS raz po raz powiększ przewagę. Najpierw 13-9 potem 16-12. Trzy proste błędy miejscowych i przewaga zmniejsza się do stanu 17-14. Jednakże po krótkiej reprymendzie miejscowego trenera gospodynie za sprawą Małgorzaty Lis oraz Ewy Matyjaszek osiągają przewagę 21-15, której nie oddają już do końca, set kończy się po nieudanym serwisie Małgorzaty Sikory zwycięstwem dąbrowianek 25-16.

Trzeci i ostatni set był jednostronnym widowiskiem, w którym drużyna Wisły nie podjęła walki. Od samego początku gospodynie objęły prowadzenie najpierw 4-2, a następnie 8-4. Wiślacki grały bez przekonania i bez wiary w odniesienie zwycięstwa w tym secie. Wisła zdobywała punkty głownie po błędach własnych dąbrowianek. MMKS stanowił monolit, cała drużyna w chwilach trudnych podrywała się do walki, czego nie można powiedzieć o krakowiankach. Trener Litwin był bezradny widząc nieporadność swoich zawodniczek, liczne zmiany w trzecim secie, czasy nie skutkowały. Przy stanie 16-10 w polu zagrywki pojawiła się Anna Białobrzeska, która wyprowadziła miejscowy zespół na prowadzenie 21-10. W tym momencie losy seta i meczu wydawały się być przesądzone i tak też się stało. Dąbrowianki rozgromiły w ostatnim secie Wisłę w stosunku 25-12.

MMKS Dąbrowa Górnicza – Wisła Kraków 3-0 (25:21; 25:16; 25:12)

MMKS: Urszula Jędrys – Szynkiel; Małgorzata Lis, Andrea Pavelkowa, Krystyna Tkaczewska (libero); Ewelina Sieczka, Ewa Matyjaszek, Anna Białobrzeska

Wisła: Karolina Surma Katarzyna Mróz,, Magdalena Śliwa, Paulina Olszewska, Małgorzata Sikora, Monika Targosz (libero), Magdalena Piątek oraz Magdalena Żochowska, Anna Przybyło, Renata Kolendowski

Pomeczowe wypowiedzi

Waldemar Kawka (trener MMKS Dąbrowa Górnicza): Zagraliśmy dzisiaj nieźle, nie pozwoliliśmy dziś Wiśle pograć, dziewczyny zagrały z zębem, takiego zaangażowania życzyłbym sobie w każdym meczu . Chciałbym aby przyszło jeszcze więcej osób w dniu jutrzejszym i aby było dobre widowisko, myślę ze jesteśmy już blisko.

Ewelina Sieczka (MMKS): Nerwy, które towarzyszyły nam po przegranym meczu w Krakowie
nie przeniosły się na dzisiejsze spotkanie, mam nadzieję, że jutro powtórzymy wynik.

Ewa Matyjaszek (MMKS): Cały zespół zagrał dobrze. Wszystkie dołożyłyśmy coś od siebie
Wynik dosyć gładki, walka toczy się dalej, a jutro pokażemy na co nas stać, jutro musimy postawić kropkę nad i. Dąbrowska publiczność była naszym siódmym zawodnikiem, dużo ludzi, fajny doping.

Marian Kardas (trener AZS Pronar – Zeto Białystok): Po dzisiejszym meczu Dąbrowa była zdecydowanie lepszym zespołem, wygrała zasłużenie, bez problemu. Nie widziałem ani jednej ani drugiej drużyny, przyjechałem na te mecze aby zobaczyć jak grają te dwie drużyny
Dąbrowa pokazała, że gra jako drużyna, Wisła natomiast nie tam grały pojedyncze osoby w dniu dzisiejszym, w tym meczu, może wcześniej grały lepiej.
Po tych dobrych meczach w Krakowie i wygrana dzisiaj, myślę że to jednak Dąbrowa awansuje.

Mod:
Dodałem zdjęcia Endriu
yoopiter
W uzupełnieniu:
Awans wiślaczek coraz dalej
Piotr Płatek 2007-05-30, ostatnia aktualizacja 2007-05-30 19:22

Siatkówka. W trzecim meczu barażowym o wejście do Ligi Siatkówki Kobiet MMKS Dąbrowa Górnicza łatwo pokonał wczoraj krakowską Wisłę Enion 3:0. Jeśli i dziś wygrają dąbrowianki, one awansują do kobiecej ekstraklasy po raz pierwszy w historii klubu.
Po trzech kwadransach wczorajszego meczu krakowianki przegrywały już 0:2 i nie za bardzo wiedziały, co się dzieje na parkiecie. Zdezorientowana była nawet dwukrotna mistrzyni Europy Magdalena Śliwa, która jest rozgrywającą wiślaczek. Śliwa popełniła kilka prostych błędów, ale tego dnia myliły się wszystkie jej koleżanki. Odwrotnie gospodynie: wspierane przez dwa tysiące widzów (wstęp darmowy) robiły na boisku, co chciały. W drugim secie bohaterką była Ewelina Sieczka, która w tej części zdobyła blisko jedną trzecią wszystkich punktów. W trzecim secie gospodynie raz za razem popisywały się asami serwisowymi, a widownia odliczała kolejne piłki do końca meczu.

MMKS Dąbrowa Górnicza - Wisła Kraków 3:0 (25:21, 25:16, 25:12)

MMKS: Matyjaszek, Pavelkova, Szynkiel, Białobrzeska, Sieczka, Lis, Tkaczewska (libero).

Wisła: Śliwa, Surma, Olszewska, Sikora, Piątek, Mróz, Targosz (libero) oraz Kolendowska, Przybyło, Żochowska.

Stan rywalizacji: 2:1 dla MMKS-u. Gra się do trzech zwycięstw. Dziś czwarty mecz. Początek o godz. 18.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
fotki http://www.hala-arta.e9.pl/index1.php?id=1&gal=117
endriu
pozdr...
yoopiter
I jeszcze jedno (awans musi być porządnie udokumentowany cool.gif ):
Siatkarki z Dąbrowy Górniczej już blisko ekstraklasy!
Piotr Płatek 2007-05-30, ostatnia aktualizacja 2007-05-30 23:07

Hala sportowa w Dąbrowie to prawdziwa twierdza zespołu MMKS-u. W sezonie zasadniczym zespół trenera Waldemara Kawki wygrał w swoim obiekcie wszystkie mecze, stracił ledwie cztery sety! Wisła Kraków, murowany faworyt do awansu, jedyną porażkę w podstawowej części rozgrywek poniosła właśnie tutaj.

Po wczorajszym meczu finałowym krakowianki znowu nie będą miały dobrych wspomnień z Dąbrowy. Po trzech kwadransach przegrywały już 0:2 i nie za bardzo wiedziały, co się dzieje na parkiecie. Zdezorientowana była nawet dwukrotna mistrzyni Europy Magdalena Śliwa, która jest rozgrywającą wiślaczek. Śliwa popełniła kilka prostych błędów, ale tego dnia myliły się wszystkie jej koleżanki. Inaczej gospodynie - wspierane przez 2000 widzów (wstęp był darmowy) - robiły na boisku, co chciały.

Świetnie funkcjonował blok miejscowych, a w obronie nie było dla dziewczyn z Dąbrowy straconych piłek. W drugim secie bohaterką była Ewelina Sieczka, która w tej części zdobyła niemal jedną trzecią wszystkich punktów. Warto było na nią poczekać kilka dni z rozgrywaniem meczu, bo to właśnie z powodu jej powołania do kadry juniorek mecz przełożono z weekendu na środek tygodnia. W trzecim secie gospodynie raz za razem popisywały się asami serwisowymi, a widownia odliczała kolejne piłki do końca meczu.

Dziś czwarty mecz finałowy I ligi. Początek o godzinie 18. Wstęp bezpłatny.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Zibar
Dla tych co nie byli (MOŻE TO ICH ZMOBILIZUJE) jakość kiepska i nie ma ... zresztą zobaczcie sami, mały zonk, ale zawsze coś...

link do pliku w gooogle video

Napiszcie, może ktos ma jakiś inny zapis video

PS
Strona siatki Wisły od wczoraj nie działa !!!
Sponsor odciął zasialanie ??? laugh.gif

Relacja na żywo !!

Zapraszamy na relacje na żywo z meczu
MMKS Dąbrowa Górnicza - TS Wisła Kraków
Relacja pod adresem : http://siatkowka.mmks-dabrowa.com/live
tomasz sołtysik
No, 2000 osób na hali to już nieźle laugh.gif ciekawe czy dziś bedą wolne miejsca ???
@Zibar

nagraj dzisiaj filmik z ostatnia pilka w I lidze! biggrin.gif
endriu
po
gregorian79
..Dzisiaj miałem piękny sen
Naprawdę piękny sen..
Ot, gdyby tak wszyscy ludzie
Mogli przeżyć taki jeden dzień
Gdy awans dzisiaj wszystkich, wszystkich zbudzi
I powie: "idźcie tańczyć, to nie sen" laugh.gif

...nie wiem czemu w ciagu tych dwoch dni zaraz po obudzeniu pierwsza mysl jaka mi sie nasuwa to mecz i od razu skacze troszke adrenalinka biggrin.gif

..co do strony Wisly to po prostu przypuszczam ze 12 pkt nie zniosla i postanowila oszczedzic krakowskich kibicow i nie informowac ich co sie wydarzylo..
..a swoja droga Endriu juz gdzies ta bajke chyba "slyszalem"..tylko ze "nic dwa razy sie nie zdarza" biggrin.gif
..mam nadzieje ze regulamin hali tym samym zostal zmieniony dozywotnio laugh.gif
savalas
świetny mecz. Wkońcu drużyna która może być dumą dąbrowy. Wkońcu nie musze słuchać słwnego "zagłębie sosnowiec". Dzisiaj też trzeba iść i zapełnić, hale. Ludzie nie siedźcie w domach jak za darmo można obejrzeć coś ciekawego !!
wysyla sie juz masowy mail z info o meczu do wszystkich uzytkownikow, bo pewnie nie wszyscy o tym wiedza i duza czesc nie zaglada do tego podforum
Dave
Filmik nie taki zły. tylko kto tam tak uporczywie napierniczał w ten bęben i to w rytm pewnego rodzaju muzyki i brzmiało jak TECHNO?! laugh.gif

Kurde, miałem iść dziś na ten mecz ale musze kino do dziś wykorzystac i nie wiem wiem czy zdążę sad.gif
endriu
pozdr...
gregorian79
tylko kto tam tak uporczywie napierniczał w ten bęben i to w rytm pewnego rodzaju muzyki i brzmiało jak TECHNO?!

..no trzeba bylo byc..zobaczylbys jaka atmosfere wprowadzal ten beben z oklaskami 2 tys ludzi w jego rytm podczas serwisow dziewczyn..jakby to nie brzmialo-brzmialo przecudownie biggrin.gif ..hehe

..a swoja droga ja po tym co wczoraj zobaczylem,dzis zrezygnowal bym nawet z koncertu Beatlesow gdyby mieli zagrac dzisiaj w Dabrowie..hahaha
savalas
dzisiaj zdecydowanie będzie najlepszy z dni dąbrowy, które to zaczynają się dopiero jutro hehe
Zibar
QUOTE(:) @ May 31 2007, 10:32 ) *
@Zibar

nagraj dzisiaj filmik z ostatnia pilka w I lidze! biggrin.gif

Pewnie - wszyscy Dąbrowiacy na to dziś czekają....

PS
Ale dla dramaturgii może lepiej jak nagra mi się tak jak wczoraj, bez ostatniej laugh.gif
Dopiero jak w domu włączyłem to zauważyłem, że aparat przestał nagrywać kilka sekund przed ostatnią piłką mad.gif

a wszyttkim życzę dziś takiego widoku
i zapraszam na Halę
[u]

Siatkarki z Dąbrowy górniczej jedną nogą w serii A!
dziś

MMKS Dąbrowa Górnicza w ciągu godziny w trzech setach rozprawił się z Wisłą Kraków w trzecim meczu finałowym serii B siatkówki kobiet. Jeżeli dzisiaj drużyna trenera Waldemara Kawki wygra ponownie, to wywalczy awans do serii A, czyli profesjonalnej Ligi Siatkówki Kobiet.

Mecz, na który cała Dąbrowa Górnicza czekała z wielkim napięciem od niemal dwóch tygodni, nie przyniósł spodziewanych emocji. Największy opór Wisła stawiła w pierwszym secie, ale po raz ostatni prowadziła 6:5, by chwilę później stracić cztery punkty z rzędu. Z kolei w trzecim secie Anna Białobrzeska kapitalną serią zagrywek wręcz zmasakrowała rywalki. Po meczu w ekipie MMKS-u zapanowała taka radość, jakby czwartkowy mecz był już tylko formalnością.

- Rozpoczęłyśmy ten mecz bardzo nerwowo, ale rywalki nie potrafiły tego wykorzystać, bo same popełniały mnóstwo błędów. Później grałyśmy już bardzo dobrze i Wisła nie miała szans. Wysoka przewaga w trzecim secie to przede wszystkim zasługa naszego bloku - powiedziała skromnie Białobrzeska, którą po meczu wyściskał siatkarz Wkrę-metu Częstochowa Marcin Wika.

- Muszę przyznać, że nie spodziewałem się tak łatwego zwycięstwa. Siła Wisły jest ogólnie znana, to faworyt rozgrywek. Teraz my jesteśmy trochę bliżej awansu, ale nie można popadać w euforię. Po tak łatwym zwycięstwie trudno się odpowiednio zmobilizować na kolejny mecz, a nam potrzebne jest jeszcze jedno zwycięstwo - ostrzegał Waldemar Kawka.

- Co zrobić, żeby w czwartek powtórzyć ten wynik? Już odpowiadam - mówił Marek Kisiel, prezes Śląskiego Związku Piłki Siatkowej. - Trzeba balangi i seks odłożyć na czwartek.

- W takim razie idę pogadać z dziewczynami - powiedział trener Kawka i poszedł do szatni.

biggrin.gif
Zibar
Nie no laugh.gif ten tekst mnie powalił na kolana laugh.gif
ale co racja to racja, dzis sponsoerm MMKS-u powinny być Pudliszki
czyli pełna koncentracja - gra się do trzech zwycięstw a Wisła nie odpusci
chociaż z drugiej strony mamy wszystkie atuty w ręku rolleyes.gif
Sosna
Przydałby sie na dziś jeszcze jeden bęben ... i jakieś przyśpiewki (bo aż fajniej sie robi jak parenaście osób coś konkretnego zaczyna śpiewać [tak jak robła to grupka kibiców w meczu koszykówki z Tych])

Jedyne co mnie dziwi to taka w sumie obojętność ludzi ... klaskają bo inni klaskają ... a jakby tak 50% obecnych na hali zaczeła ze średnim tonem w jeden rytm coś krzyczeć... to efekt najlepszego dopingu w hitorii klubu murowany tongue.gif tongue.gif tongue.gif
gregorian79
QUOTE(Sosna @ May 31 2007, 15:16 ) *
Przydałby sie na dziś jeszcze jeden bęben ... i jakieś przyśpiewki (bo aż fajniej sie robi jak parenaście osób coś konkretnego zaczyna śpiewać [tak jak robła to grupka kibiców w meczu koszykówki z Tych])

Jedyne co mnie dziwi to taka w sumie obojętność ludzi ... klaskają bo inni klaskają ... a jakby tak 50% obecnych na hali zaczeła ze średnim tonem w jeden rytm coś krzyczeć... to efekt najlepszego dopingu w hitorii klubu murowany tongue.gif tongue.gif tongue.gif

..no my Sosna probujemy zawsze i wciaz cos poderwac ludzi..ale widac jeszcze chyba nie przyzwyczajeni za bardzo i jedni nie wiedza po co tam sie znalezli,drudzy przecierali wczoraj oczy ze zdziwienia i nie mieli czasu spiewac.. rolleyes.gif

..tyle na razie..trzeba isc syrene rozkrecic i reke rozruszac bo serwisow Wisly dzisiaj znow sporo laugh.gif
..dzis zamowilem "w centrali" siatkarskie swieto w Dabrowie..co bysmy dlugo nie zapmnieli ostatniego dnia maja 2007 biggrin.gif
..o 18tej zaczynamy widowisko krotko i na temat i coby nikt dzis gardel nie oszczedzal..Zibar osobiscie sabotazystow bedzie nakrecal aparatem dla potomnosci laugh.gif
Sosna
z naszej strony (ja i pare kolegów ze strzemieszyc) możemy obiecać gdzieś od 17:10 obecność w 3 rzędzie sektora I :) wczoraj niestaty za późno przyjechalismy... i posiadalismy w róznych meijscach na hali ... a pojedynczo niebyło sensu śpiewać :)

Tyle odemnie ... do zobaczenia na hali :)
kursor
Dziewczyny do boju !!!!!!!!!!!

Oby dzisiaj skończył się sezon !!!!!!

pozdro
a ja wlasnie wpadlem do domu, juz za pono troche na mecz :/

dla takich skazanych jak ja najlepsza relacja jest tu http://siatkowka.mmks-dabrowa.com/live/

1-1 i 3 set zaczal sie dobrze a potem nei wiem co sie stalo tyle punktow straconych z rzedu :/
kwintosz
Taaaa też śledzę, zamiast się uczyć.. :/
Chyba kicha będzie z tego dziś.. set 4 przegrywamy 3:8 sad.gif
nie wiem co sie tam dzieje. Chyba sie juz poddaly :/ a w Krakowie bedzie niezwykle ciezko po tym meczu

Edit. odrobily do 1 pkt moze nie wszystko stracone smile.gif

edit2. i remis!

edit3. i prowadza 11-10 biggrin.gif
kwintosz
Prowadzimy 12:10 hehe co siatkówka to siatkówka, szkoda że nie dałem rady iść na mecz..
Niezłe emocje muszą być. Będzie TB?biggrin.gif
15-13 podniosly sie!

jak wygraja tego seta to w tie-breaku powinny byc na fali i powinno byc dobrze!

edit 18-13 biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
kwintosz
17-13 hehe będzie TB będzie TB.. musi być!!

edit 19-13 musi być TB.. nie ma innego wyjścia
co za horror w tym secie!!!
kwintosz
Mamy TB uff... no to teraz tylko nie przespać początku TB i będzie dobrze..
ale emocje i zwroty w setach! (19-25), (25-18), (17-25), (25-16)

ja nei czekam tych 60s tylko sam odswiezam co chwile hehe

swietnie 5-2!!
kwintosz
5-2 w TB nie jest źle

edit 9-6 .... 6 piłek od LSK!!
michu
widzę, że nie tylko mnie zżerają nerwy przed komputerem,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.