Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Siatkówka Kobiet - I Liga
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
gregorian79
tyle w poprzednim temacie..
zaczynamy zyc jutrem..

27 stycznia 2007 HWSDG

vs

moj typ 3-0 i szczerze innego wyniku nie moge sobie wyobrazic..
mam rowniez nadzieje ze trener Kawka zaglada na nasze forum i wyciagnie wnioski..
to dobre spotkanie na wyprobowanie roznych wariantow rozegrania

mam tez wreszcie nadzieje na madra kombinacyjna siatkowke i troszke wiecej gry wszystkimi zawodniczkami..

PS.Zibar czy to Ty siedziales za nami w Sosnowcu??..bo probuje skojarzyc smile.gif
Zibar
Yes, yes, yes...
a Ty miałeś aparat ?

Co do meczu jutrzejeszego to niezły dreszcowiec po wczorajszym nię szykuje biggrin.gif
Poza tym, mam nadzieję, że sportowa złość znajdzie ujście w wyniku, który zaproponowałeś (niewierzę, że to napisałem), a Łodź nie wyjdzie z dziesięciu pkt. w każdym secie (kiedyś miałbym taką pewność).

PS
Robert będziesz w sombrero ???
gregorian79
QUOTE(Zibar @ Jan 26 2007, 06:35 PM) *
Yes, yes, yes...
a Ty miałeś aparat ?

Co do meczu jutrzejeszego to niezły dreszcowiec po wczorajszym nię szykuje biggrin.gif
Poza tym, mam nadzieję, że sportowa złość znajdzie ujście w wyniku, który zaproponowałeś (niewierzę, że to napisałem), a Łodź nie wyjdzie z dziesięciu pkt. w każdym secie (kiedyś miałbym taką pewność).

PS
Robert będziesz w sombrero ???

aparat mial endriu..ja siedzialem pierwszy z lewej strony z nimi a endriu z aparatem pierwszy z prawej:)
Robert123
Chetnie przyjde nie ma sprawy znajdziecie mnie w sombrero, pokrzyczy sie Panie Kawka nie jest dobrze DOBRZE; i tyle w tym temacie. Zibar napisales ze dziewczyny sa słabe, owsze tylko komu mogą to zwdzięczać ----- Panu Kawce. Ludziska z tym trenerem ta drużyna wiecej nie osiagnie. Zobaczycie ja to czuję i wiem co mówię. Wymiana trenera i to jak najszybciej - trener z charakterem tylko taki może przynieśc sukces i tylko taki może być gwarancja sukcesu. wynik typujecie - nie róbcie tego bo znowu bedziemy zaskoczeni przez naszego pana trenera Kawke jego niekonwencjonalnym zachowaniem - usiadzie podeprze sie. Panie Kawka komu jeszce podarujemy pkt jest pare drużyn mozna zabawic sie w dziadka mroza czy swiętego mikołaja, mam w DG - Łańcut, Chorzów, Police, Legionowo.
Panie Kawka jutro jest dla pana pora na rehabilatację, i weź się pan w garść.
Panie Kawka nie jest dobrze
Panie Kawka 10 pkt
Panie Kawka nie jest dobrze
Licze na pańskie zaangażownie Panie Kawka. Niech pan nie myśli, że jutrzejszym meczem zmyje pan plame o co to to nie . Każde pańskie niepowodzenie znajdzie odzwierciedlenie na tym forum
Jutro pełne zanagażowanie moje licze na to że Endriu, Zibar, Gregorian zasiadaiemy razem i damy czadu tak jak w Sosnowcu.
Zibar
QUOTE(Robert123 @ Jan 26 2007, 08:47 PM) *
Jutro pełne zanagażowanie moje licze na to że Endriu, Zibar, Gregorian zasiadaiemy razem i damy czadu tak jak w Sosnowcu.

To kto piewszy przyjdzie zajmuje miejsca, jakbyście mogli to zajmijcie więcej, bo najprawdopodobniej przyjdę ze znajomymi, a po meczu moze małe piwko w knajpce zaliczymy (chyba, że przyjeżdzacie samochodami ?) w celu bliżeszego poznania.
Robert123
Ot i na koniec opis mecz jak bylo tylew temacie

W meczu pomiędzy SMS Sosnowiec a MMKS Dąbrowa Górnicza rozegranym w dniu 25. I. 2007 zdecydowanie lepszą drużyna okazała się drużyna sosnowiecka, która pokonała drużynę kandydującą do awansu do LSK 3-1.

Pierwszy set miał wyrównany przebieg do stanu 7-7, następnie szybkimi atakami ze skrzydeł w wykonaniu Natalii Staniuchy uczennice odskoczyły na kilkupunktową przewagę 12-8. W tej fazie tego seta zespół MMKS pogubił się nie było dokładnego przyjęcia zagrywki ani dobrej wystawy. Jednakże reprymenda Kawki podziałała mobilizująco Ewelina Sieczka i Anna Białobrzeska doprowadzają do wyrównania. Następnie do głosu dochodzi SMS (17-14, 21-15) i kombinacyjna zarazem szybka gra doprowadza do zakończenia seta. Marta Haładyn, i Klaudia Kaczorowska wspierane w obronie przez Dominikę Nowakowską są nie do zatrzymania przez dąbrowianki.

W secie drugim dzięki skutecznym serwom Urszuli Jędrys – Szynkiel zespół przyjezdny wychodzi na prowadzenie 5-1 jednakże chwilowa dekoncentracja i uczennice doprowadzają do wyrównania 9-9. Zacięta walka toczy się do stanu 14-14. Na wyróżnienie zasługuje Urszula Bejga, która skutecznymi zagrywkami w znaczący sposób utrudniła grę MMKS. Wydawać się mogło że przyjezdne złapały wiatr w żagle i będą szły za ciosem. Wygrany set przez dąbrowianki sprawił, że mecz zaczął nabierać kolorytu.

W secie trzecim swój styl gry narzucił SMS. Skuteczna Natalia Stanucha raz po raz zdobywała punkty i wyprowadzał swój zespól na prowadzenie. MMKS grał nieskutecznie, nie kończył ataków, nie funkcjonował blok. Trudno kogokolwiek wyróżnić w tym secie w drużynie przyjezdnych. Zdobywane punkty przychodziły z trudnością, były „wymęczone”. Grające jak profesjonalistki uczennice popełniły mniej błędów i wygrały tego seta. Kolejno SMS prowadził 6-4; 12-6; 14-9; Potem wprawdzie MMKS doprowadził do wyrównania 20-20, lecz piłkę meczową przy stanie 24-23 miał SMS, nie wykorzystał swojej szansy i przy stanie 24-25 to MMKS miał piłkę meczową i nie wykorzystał swojej szansy.

Podbudowane efektywną i bardzo widowiskową grą SMS nie dał „pograć” dąbrowiankom w secie czwartym a zarazem ostatnim. Tzw. „dzień konia” miała Natalia Stanucha, która zarówno w bloku jak i ataku była nie do zatrzymania. Większą ochotę do gry przejawiał zespół z Sosnowca dzięki temu wyszedł na prowadzenie kolejno 10-6; 15-12; 19-15. Kombinacyjna gra ze środka oraz bardzo dobra gra w obronie pozwoliła SMS wyjść na prowadzenie kolejno 19-15; 24-19. W tym momencie wydawało się, że jest po secie i meczu. Pięć szans jakie miał SMS nie zostały wykorzystane przez uczennice. MMKS w skutecznej pogoni doprowadził do wyrównania dzięki skutecznej grze Urszuli Jędrys – Szykiel. Następnie gra toczy się punkt za punkt do stanu po 26-26. Przy stanie 27-26 dąbrowianki mają piłkę setową lecz nie wykorzystują szansy, lepiej usposobiony SMS takiej okazji nie zaprzepaszcza kończąc seta wynikiem 29-27.

Na słowa pochwały zasługuje grupa kibiców z Dąbrowy Górniczej, która mimo niepowodzenia i niestabilnej gry MMKS głośnym i kulturalnym dopingiem zachęcała dąbrowianki zawodniczki do skutecznej gry.

Po tym meczu można śmiało wysnuć opinię, że drużyna MMKS nie potrafi grać z niżej notowanymi przeciwnikami, a każdy kolejny mecz powoduje, że sympatycy tej drużyny nie są pewni, czy ich drużyna nie spłata im tzw. psikusa. Hasło bij mistrza jest w tym miejscu jak najbardziej aktualne.
Forma i postawa zespołu nie napawa optymizmem przed najbliższymi meczami, a co za tym idzie bliższy drugiego miejsca w tabeli wydaje się być drużyna Piasta Szczecin.

SMS – Sosnowiec – MMKS Dąbrowa Górnicza 3-1( 25-16; 20-25; 27-25; 29-27)

SMS: Marta Haładyn; Anna Gawron; Magdalena Jagodzińska; Natalia Stanucha; Dominika Nowakowska (libero) Klaudia Kaczorowska Urszula Bejga oraz Kinga Zielińska

MMKS: Anna Białobrzeska, Ewa Matyjaszek, Ewelina Sieczka, Marzena Wilczyńska, Krystyna Tkaczewska (Libero); Urszula Jędrys – Szynkiel; Andrea Pavelkowa; Małgorzata Lis oraz Marzena Wilczyńska; Izabela Kunc; Karolina Pazderska

W którym miejscu zasiadziecie zawsze jak przychodze to co lepsze miejsca sa zajete. Sygnal rozpoznawczy sombreo, a co do pomysłu z piwem jestem za.
Robert123
Gregorian mam obawy czy bedzie 3-0, mówie to z wielkim prekąsem mam obawy. W sporcie dzieją sie diwne rzeczy i dziwne scenariusze - obym sie mylił i oby było 3-0. Mowie, jeżeli bedagrały tak jak w sosnowcu wynik wg mnie jest sprawa otwartą. Przyklad z tego roku z Rumią - set numer dwa prowadzimy 21-16 i przegrywamy. Nigdy nie będę typował żadnego wyniku meczu,. Zawsze będę uwazał, że MMKS przegra i z tkim przekonaniem jet lepiej isc na mecz i być mile zaskoczony nićdostac sierpowego powalającego jak było w Sosnowcu.
Dziewczyny wierę w Wasze ale tylko w wasze mozliwoscii sportową złość. Pokażcie co potraficie, a potraficie wiele wzniescie sie na wyżyny swoich możliwości.

Na pana panie Kawka nie licze, pan niech się podeprze reką i siedzi.... Moze po tej lawinie krytyki jaka na pana spłynęła zmieni pan swoje podejście do zawodu trenerskiego i będzie u pana widać pełne zaangażowanie i profesjonalizm a nie fuszerke i farsę jaką oglądaliśmy w Sosnowcu.
Zibar
MMKS Dąbrowa Górnicza- Start Łódź

Gospodynie wyczerpały już w tym sezonie limit wpadek. Punkty stracone w meczach ze słabeuszami z Łańcuta, Rumii i Polic wystawiły na próbę cierpliwość zarządu. Jak dotąd jednak udaje się trenerowi Waldemarowi Kawce utrzymać trenerską posadę. Przegrana w sobotniej kolejce ze Startem z całą pewnością zadecyduje o jej utracie. Scenariusz ten jest wręcz nieprawdopodobny i jego realizację należy rozpatrywać w granicach cudu, ale któż przypuszczał wcześniej, że TPS Rumia będzie w stanie wywalczyć jedno oczko na tak trudnym terenie? Jak dotąd Łodzianki przegrały piętnaście spotkań. Zawsze jednak imponowały ambicją i walecznością. Jednak odejście Wiktori Sziriny może całkowicie uciąć skrzydła drużynie Startu. Jeżeli miejscowe po raz kolejny wyjdą na parkiet rozluźnione z przekonaniem, że punkty same wpadną im do kieszeni mogą za to surowo zapłacić. Tak było w Policach i niedawnym pojedynku z ekipą Jerzego Skrobeckiego. MMKS Dąbrowa Górnicza po wygranej z Piastem Szczecin na wyjeździe i ubiegło tygodniowej przerwie będą chciały potwierdzić dobra formę i zatrzeć pamięć o kryzysie, które do niedawna głębił zespół. Z pewnością powtórka wyniku z czwartej kolejki, kiedy to dąbrowianki wygrały 3:0 tracąc zaledwie 38 małych punktów byłaby przez kibiców w sobotę mile widziana.

Typ redakcji: 3:0 dla MMKS Dąbrowa Górnicza

Łodz przyjeżdza osłabiona, jeśli dziewczyny sie tą sytuacją podłamią, to będzie to jednostronne i mało emocjonujące widowisko sad.gif
Robert123
Gospodynie wyczerpały już w tym sezonie limit wpadek. Punkty stracone w meczach ze słabeuszami z Łańcuta, Rumii i Polic wystawiły na próbę cierpliwość zarządu. Jak dotąd jednak udaje się trenerowi Waldemarowi Kawce utrzymać trenerską posadę. Przegrana w sobotniej kolejce ze Startem z całą pewnością zadecyduje o jej utracie.

Zibar no nie weim co napisać - nie wiem. Napisze dwa scenariusze
1. Moze "dobrze" byłoby przegrac 2-3; lub wygrac 3-2 po to, zeby pan Kawka odszedl i w końcu zarżad zatrudnił trenera z nazwiskiem który uporzadkowałby ge i poukładał zespół?
To ten gorszy scenariusz.

2. Wygrana 3-0 i znowu lekcewazący stosunek do kolejnego meczu i wiadomo jak się to skończy. Nie zapominajmy z kim będzie nastepny mez ... sokół Chorzów, gdzie o zwyciestwo za 3 pkt bedzie bardzo cięzko. przewiduje 3-2, albo 2-3 z Sokolem. Agnieszka starzyk i weronika Kaczmarek nie będa miały zadnych skrupułów i sentymentów dla naszego zespołu.
Zauważcie , że forma naszego zespolu jet nieporozumieniem, tak nie można
Łańcut - MMKs 3-1
MMKS- Wisła 3-1
Police -MMKS 3-1
Legionowo- MMKS 0-3
MMKS - Rumia 3-2
MMKS -Bełchatów 3-0
Szczecin - MMKS 1-3
Sosnoiwiec - MMKS 3-1
Ta huśtawka wskazuje mimo wszystko, że dzisiejszy mecz z Łodzią powinny dziewczyny wygrać, potem będą siędziały dantejskie sceny z Chorzowem - tak wskazuje prawidło w postaci wyników. Zauważcie, ze średnio co drugi mecz jest zawalony, więc dziś powino być "dobrze"

Być może jestem marudą, ale taki jest obecnei stan rzeczy.
Przypomne
endriu
Fajnie , fajnie na forum powstała "strona " sekcji siatkówki. smile.gif
Brakuje tutaj wypowiedzi kogoś z zarządu lub z zespołu. Takowa moim zdaniem doceniła by wiernych kibiców , którzy po meczach z udziałem swoich ulubienic i "ulubieńca" wychodzą z hali z opuchniętymi dłońmi i chrypką.Uspokoiła by trochę nerwy kibiców po zaliczonych wpadkach.
KIBICE SĄ Z WAMI!!! WY BĄDŹCIE Z KIBICAMI!!!
Bez naszego zainteresowania , wiary w wasze możliwości i naszej obecności na meczach było by Wam ciężej. Grać dla pustych "stołeczków" z oparciami?To chyba nie wchodzi w grę!

Zyczę wszystkim zainteresowanym pęłnej koncentracj i szybkiego 3:0 dla nas!!!
Dziewczyny jesteśmy z Wami!!!

P.s Panie trenerze liczymy na Pana!!!Nie mamy wyjścia i Pan też go nie ma!!!
Robert123
Niech to forum będzie "strona" www o naszych siatkarkach o naszym trenerze i wszystkich problemach związanych z siatkówką. Skoro zarzad MMKS nie potrafi zadbac o dobre imię sekcji to my musimy to robić pisząc tu i na tym forum. JA od początku sezonu - w przeciwieństwie do WAS panowie z zarzadu i działacze, choć bierzecie za swoją pracę niemałe pieniądze - pisze sprawozdania z każdego meczu i robie to za zupelną darmochę, ponieważ mi zależy, a WAM widać nie, macie nas dokladnie tam.... jak śpiewał Lech Janerka. Nic to my jesteśmy wierni i pozostaniemy do końca, choć drużyna popadła w głęboki dołek i miejmy nadzieję, że z niego wyjdzie.
gregorian79
...nie moze czas na zmiane tylko najwyzszy czas na zmiane..tak jak juz mowilem,przy trenerze z jakims polotem,ktory zna sie na rzeczy..popatrzcie p.Urbanski z SMS Sosnowiec..nawet nie trzeba bylo wiedziec jaka ma przeszlosc,ze trenowal Morze Szczecin,kadre narodowa juniorek,zeby zauwazyc na meczu z nami ze gosc dobrz zna swoj fach..
po drugiej stronie kompletnie zagubiony Pan Kawka,wygladal jak zywcem z lapanki z przystanku autobusowego i posadzony tam za kare..dysponujacy zespolem ktory mniemam przy czlowieku pokroju Urbanskiego konczylby mecze po przyslowiowej "godzince z prysznicem"..co do ukladu kolezenskiego wiadomo nie od dzis i zgadzam sie dokladnie z anonimowym moim przedmowca..
Panie Kawka.."moze warto sie zastanowic do czego sluzy karabin gdy ma sie naprzeciwko przeciwnika z nozem..z tym ze jesli sie nie wie jak nacisnac spust, to lepiej go odrzucic niz probowac tak jak Pan tluc nim przeciwnika po glowie"..co tu duzo mowic..trzeba powiedziec jasno..nie zna sie Pan na rzeczy a trzyma sie Pan kurczowo stoleczka..najpierw proponuje ponosic troszke teczke za kims pokroju Pana Urbanskiego..a pozniej proponuje byc moze sprobowac prowadzic zespol o taklim potencjale..jak mozna nie miec kompletnie umiejetnosci i brac sie za zespol na ktorym jest taka presja na wreszcie upragniony awans..podsumowujac z przykroscia powiem, ze Pan dla mnie w tym calym teatrze jest "zagubionym statysta" ktory dostal sie przypadkowo miedzy Hollywoodzka obsade..wnioski sa takie,ze albo sie Pan szybko nauczy od tych aktorow grac tak jak oni,albo trzeba szybko uciekac ze sceny i nie narazac sie na posmiewisko..tyle ode mnie..ide zobaczyc nie tyle wynik bo powinien byc oczywisty co gre i podejscie zespolu..mam nadzieje ze sie nie rozczaruje drugi raz w ciagu trzech dni..
Robert123
Gratulacje za zwycięstwo, za pomysłową i kombinacyjną grę. Słowa uznania dla zmienniczek. Przeciwnik był na tyle słaby, że zbyt wiele nie pograł. Liczymy na was dziewczyny mając nadzieję na jeszcze lepszą i skuteczną gre, na pomysłowość Waszych zagrań i kombinację zarówno w bloku jak i w ataku. Podbały mi się dzisiaj zwłaszcza zagrania ze środkafajnie to wyglądało i było bardzo efektowne. Cóż więcej mam nadzieję, że limit porażek został wyczerpany i do samego końca rozgrywek będziecie odnosić zwycięstwa.
Liczę na stratę punktów przez Szczein zarówno w Sosnowcu jak i Chorzowie, co w znaczny sposób przybliżyłoby naszą drużyne do drugiego miejsca. W końcu Piast będzie gral dzień po dniu oba mecze więc możemy mieć nadzieję na porązki.
gregorian79
..pierwsze wraznenia po meczu..skupie sie tu na dwoch sprawach,pomimo ze wstepnie obyloby sie na jednej..
wynik 3-0 planowy w setach w granicach 12tu,czyli jak wspominalem wczesniej typowa "godzinka z prysznicem"..
trudno sie odniesc do wykladnika tego spotkania poniewaz trudno bylo sobie wyobrazic inny wynik..
nie da sie ukryc faktu ze my kibice jestesmy zadowoleni i usatysfakcjonowani wynikiem jak i przebiegiem spotkania..pomijac ze tak sie gra jak przeciwnik pozwala,a Lodz pozwala na wiele..
ja mam jedna moja mala satysfakcje..
wreszcie Pan trener Kawka przypominal mi trenera..nie wiem na ile wplyw na to mial "bezstresowy" przebieg spotkania",ale tak sobie wyobrazam kolejne mecze..
trener wreszcie "zyje meczem"..dzisiejsza jego postawa kompletnie bez zastrzezen Panie trenerze i tylko tak dalej..
wprowadzenie Karoliny gdy mecz byl juz rozstrzygniety zaowocowalo blokiem i asem w jej wykonaniu i gra na odpowiednim poziomie..i choc nie wiem co siedzi w jej glowce,ale na pewno zmiana nie wplynela na nia negatywnie..po prostu o to prosilismy i chyba mielismy racje akurat co do tego..
Iza probowala grac kombinacyjnie,Ania zagrywala na swoim poziomie,to o czym wspomianlem wczesniej..
Lodz wraca do domu pozbawiony zludzen,w ostatnim secie pozbawiony woli walki,a tego jakze nam brakowalo w Sosnowcu..
to tyle w kwestii spotkania..

druga rzecz, moim zdaniem wymagajaca kilku slow wyjasnienia i tu mialbym prosbe o zrozumienie tego co my piszemy i co sztab zarzadzajacy mowi..
mecz w Sosnowcu zszokowal kazdego pod wzgledem gry jak i zachowan trenera to nie ulega watpliwosci..
byc moze Panow tez poruszyl bo mieliscie po raz pierwszy "wyjazdowych kibicow", ktorzy widzieli naocznie co sie dzieje..
nie docieraja do mnie slowa Pana,ktory dzis przeprowadzil z naszym kolega powazna rozmowe i dodajac ze ja akurat nie powinienem byc wpuszczany na mecz smile.gif prosze o odrobine powagi,bo mnie sie wydaje to odrobine nie na miejscu,zeby nie powiedziec zabwne smile.gif

czy redaktor portalu siatka.org i sportowe fakty.pl za swoje opinie nie rozniace sie wcale od naszych, tez spotka sie z jakas "kara" przez Pana nalozona za odwage krytyki??
cytuje..
Gospodynie wyczerpały już w tym sezonie limit wpadek. Punkty stracone w meczach ze słabeuszami z Łańcuta, Rumii i Polic wystawiły na próbę cierpliwość zarządu. Jak dotąd jednak udaje się trenerowi Waldemarowi Kawce utrzymać trenerską posadę. Przegrana w sobotniej kolejce ze Startem z całą pewnością zadecyduje o jej utracie. Scenariusz ten jest wręcz nieprawdopodobny i jego realizację należy rozpatrywać w granicach cudu, ale któż przypuszczał wcześniej, że TPS Rumia będzie w stanie wywalczyć jedno oczko na tak trudnym terenie?

..chetnie poznalbym Pana zdanie na moje wyjasnienia..
argumenty,ze przy fali krytyki w kierunku wynikow zespolu i zachowanie trenera pozbawieni zostaniemy mozliwosci ogladania zespolu we wlasnej hali ,chyba sa dosc wyimaginowane i malo powazne(powolujac sie na to, iz klub jest sprawa publiczna,a przy braku obrazliwych slow w Waszym kierunku drogi Panie,a takze czasach w ktorych ,nie zapominajmy dozwolone jest wyrazanie opinii krytycznych)..nie zapominajcie Panowie ze klub to nie jest tylko i wylacznie Wasz "wlasny zamkniety swiat"..
a teraz konstruktywne wyjasnienia..
..nie dziwcie sie ze,mecz "przegrac a przegrac" to jest naprawde kolosalna roznica..nie docieraja do mnie slowa,ze "nikt sie nie musi z niczego rozliczac a my kibice psujemy fala krytyki atmosfere w zespole"..Panowie..to jest rzecz publiczna..w kazdym normalnym miejscu na ziemi,w kazdym mozliwym sporcie slabe wyniki musza spotykac sie z natychmiastowa reakcja..tu nie ma miejsca na obraze,szukanie winnych,nerwy..Po meczu w Lancucie nikt nie nazywal "dosadnie rzeczy po imieniu"..
ale kilka fatalnych meczy naprawde w rzeczy samej popsulo ta atmosfere..
to nie jest tak ze my kibice "uparlismy sie,jestesmy zadni czyjejs krwi i czekamy az sie komus podwinie noga"..
po meczach z Wisla,Piastem(dodam Belchatowem bo w nim trener takze wykazal postawe ktorej od niego oczekujemy),wszyscy pisali w samych superlatywach zachwycajac sie gra naszego zespolu..
nie szukajcie prosze winy porazek w nas kibicach..to byly porazki "ktore nie powinny sie zdarzyc" i wiemy to zarowno my jak i Panowie..musialy sie spotkac z ostra fala krytyki..a do tego kazdy kibic ma prawo..
W moim mniemaniu prosty gest na poczatkowe oznaki naszego niezadowolenia w postaci jakiegokolwiek oddzwieku z Waszej strony(czy chocby czata z trenerem Kawka, na ktory caly czas nie ukrywam mam nadzieje) oszczedziloby wielu przykrych slow publicznie na forum..
Nie narzekamy na zespol,nie narzekamy ze zlosliwosci..narzekalismy na to co naszym zdaniem bylo zle..
(widoczne golym okiem bledy z widocznym brakiem koncepcji gry, brak zaangazowania trenera w spotkania..
Czy to powod da dąsow i obrazy??Moim zdaniem nie..
Chyba oczywistym jest ,ze zarowno my jak i Wy chcemy dla klubu jak najlepiej,a razace bledy trzeba niwelowac..

Podsumowujac dziesiejszy mecz,choc tak jak wspomnialem niewele wyjasnia,a takze pomijajac wynik, jestesmy zadowoleni wreszcie z jak najbardziej poprawnej postawy trenera Kawki,a co za tym idzie pewnosci gry..
nasze opinie co do decyzji trenerskich nie sa wykladnikiem i to jest oczywiste,ale piszemy je z nadzieja,ze moga wniesc cos do polepszenia jakosci gry..
nie umniejszajac dzisiejszy mecz pokazal,ze zmiany Karoliny i dziewczyn,kombinacyjne rozegrania i agresywny serwis nie pozwala rywalkom,jakie by nie byly podjac nawet walki..
mam nadzieje,ze w kolejnych spotkaniach bedzie to mialo kontynuacje..nikt nie jest cudotworca i nie wymagamy od nikogo kroczenia od zwyciestwa do zwyciestwa z dumnie podniesiona glowa..ale widzac ze sztab przyklada sie do swoich obowiazkow nawet porazka jakos inaczej smakuje..
Liczac w dalszym ciagu na zorganizowanie "cywilizowanego" czata z trenerem Kawka, a takze liczac na Wasze zrozumienie Panowie ze sztabu trenerskiego i kontynuacje "zachowan" z dzisiejszego meczu jestem pelen nadziei na to do czego pewnie kazdy z nas dazy i co nas laczy..
AWANSU DO LSK.. biggrin.gif
gregorian79
i jeszcze tylko drobne uzupelnienie dwoch interesujacych mnie meczy..

- TS Wisła Kraków- KSZO Ostrowiec Św. 3:0 25:22, 25:14, 25:16
- Skra Bełchatów- Sokół Chorzów 2:3

..pierwszy tylko na marginesie bo to ze juz "zaden poscig nie ma sensu" bylo oczywiste..skupmy sie na 2gij lokacie..

..a drugi pokazuje,ze nasze kolejne dwa mecze(Sokol i Czestochowa) moga byc decydujace o tej drugiej lokacie i nalezaloby zachowac wzmozona ostroznosc i ambicje..
nadzieja w tym ,ze fakt ,iz sa to druzyny z "gornej polki" jesli chodzi o poziom,powinno wplynac mobilizujaco na nasz zespol tak jak to bylo dotychczas..
..tyle w temacie..
Robert123
Uważam, że dwa najbliższe mecze będą miały decydyjące znazenie o zajęciu drugiego miejsca w tabeli. Zdajemy sobie wszyscy sprawę, że te mecze będą miały bardzo duży ciężar gatunkowy. Będą to mecze o być albo nie być na drugim miejscu. Licze jak wcześniej pisałem na to, że Szceicn pogubi pkt zarówno w Chorzowie jak i Sosnowcu. Choć ktow wie. .. jezeli sa mocne to pokaża na co je stać. Wiadmo, że lepiej byłoby zagrać z drugiego miejsca jedna rundę po mamy z głowy a tak w najlepszym przypadku 9 setów w nogach i dopiero 2 runda play -off. zapewne w tej drugiej rundzie MMKS zagra z Piastem pozostaje tylko pytanie, z której pozycji zagramy? Liczę jako wierny kibic na prawdziwe zaangażowanie dziewczyn i sportową złośc, co przełoży się na dobre wniki. Na to, ze my kibice będziemy z Was dumni i znów powrócą chwile pochwał i chwile radości, że będzeimy się cieszyć razem z Wami, a hala wypelni się do ostatniego miejsca. Zagrajcie na swoim poziomie, z łatwością z polotem a będzie dobrze.
Prwdziwy mecz walki za dwa tygodnie - Sokół Chorzow drużyna, której MMKS -owi zawsze ciężko się gra, a teraz mecz nabierze podwójnego smaczku wszak w Sokole grają Agnieszka Starzyk i Weronika Kaczmarek, które reprezentowały barwy MMKS w ubiegłym sezonie.
Na razie dwa tygodnie spokoju i czekamy na mecze Piasta. Moze razem wybierzemy siędo Sosnowca dopingować SMS chyba warto -ewentulane pkt zdobyte przez SMS w meczu ze Szczcinem mogą być bezcenne chętni proszeni są o wpisywanie.
Hator
mieliscie isc na piwo chopaki :) tongue.gif
po sesji postaram sie wkoncu na jakis mecz wpasc i tez po kibicowac

PS dzieki za te relacje - bo oprocz Was to tutaj malo co kto postuje ale zapewniam ze wszyscy to czytaja biggrin.gif

pozdro i gratulacje dla team'u.
endriu
QUOTE(Hator @ Jan 27 2007, 09:20 PM) *
mieliscie isc na piwo chopaki :) tongue.gif
po sesji postaram sie wkoncu na jakis mecz wpasc i tez po kibicowac

PS dzieki za te relacje - bo oprocz Was to tutaj malo co kto postuje ale zapewniam ze wszyscy to czytaja biggrin.gif

pozdro i gratulacje dla team'u.

Jak to Hatorze , przecież byliśmy na piwku.Zero ściemy po jednym i do domu ,jesteśmy wiarygodni . Jak będzie LSK to pójdziemy na beczkę!!! laugh.gif Na twarz!!! tongue.gif
Inaczej.
Krytyka była , konstruktywna ,nikt nikogo nie obraził.Nam klaszczącym zależy ,bo przecież przychodzimy na mecze , wspieramy (przypomnijcie sobie , zainteresowani jak reagujemy na błędy sędziów , niektórzy ze stołków się "katapultują" , przeżywamy każdy mecz bardzo!!!) ,niektórzy z pracy się zwalniają , aby uczestniczyć w tym co lubią!!!Tego nie można nikomu zabronić!!!

Dziewczyny ,gratulacje za udany mecz , bez stresu , z minimalnym wysiłkiem , teraz na spokojnie koncentracja na Sokół , później macie zdobyć Częstochowę (Szwedzi nie zdobyli) , ale dla Was to pestka!Jest w Was potencjał , tylko proszę nie stacjonarnie , z wiarą i z uśmiechem!!! Macie tak zagrać w Częstochowie jak w Dąbrowie!!!
Panie Trenerze , niech Pan nas zrozumie!!! (mile widziany jakiś post od pana na tym forum)
Panie kierowniku post mile widziany!!!

P.s. Ewa uśmiechaj się częściej!

pozdr...
endriu
Skra Bełchatów Sokół Chorzów 2:3 25:19, 18:25, 25:19, 23:25, 16:18 dzisiaj.

Sokół wzlata. Cóż dziewczyny macie być 10,02,07 jak " tomi li dżons w ściganym , jak wściekły byk...."
Czego Wam i nam kibicom szczerze życzę.

pozdr...
Robert123
Ogłaszam pełna mobilizację na mecz SMS Sosnowiec - Piast Szczecin w dniu 5.II.2007, kto może niech jedzie może jak ostatnim razem zbierzemy sie i pojedziemy dopingowac .... SMS. Wiadomo każdy urwany punkt Piastowi jest dla naszej drużyny bezcenny. Jak wyżej pisałem mam cichą nadzieję, że Piast w dwumeczu z Sosnowcem i Sokołem pogubi punkty. Chyba, ze zainkasują komplet i do końca rozgrywek mamy rywalizację o drugi plac.

Jeszcze jedno na hali arta znalazłem taki komentarz: "jesli plucie na druzyne gdy przegrywa jest "wiernym kibicowaniem" to chyba mamy rozne pojecie na pewne tematy. A druzyna-w tym przede wszystkim zawodniczki-na pewno cieszyłaby sie gdyby miala lepszych kibicow niz Ci, ktorzy nie maja odwagi powiedziec prosto w oczy stojac na przeciw drugiej osoby i tak jak tutaj wyrzywaja sie i pluja na zespol i uwazaja sie za "wiernych kibicow"- to chyba pseudo kibice i tchórze! W zadnym innym zespole takie rzeczy nie maja miejsca-to zwykle hamstwo! Kibice powinni byc z zespolem a nie przeciwko".
PRV 28.01.2007, 00:14

Powiem tyle dla mnie ten komentarz jest nieporozumieniem.
1. Pseudokibice - to ci którzy wszczynaja burdy na zawodach sportowych, nie intereuje ich czysta sportowa rywalizacja tylko bijatyka i rozróby. Sprawy czysto sportowe maja dla nich znaczenie drugorzędne. My kibice , którzy byliśmy w Sosnowcu czy chodzimy na mecze w DG na pewno do takich się nie zaliczamy. Dla nas sport i rywalizacja sportowa jest najważniejsza. My nie szukamy przyjemności w rozróbach -my emocjonujemy sie widowiskiem sportowym.
2. Nikt nie krytykowł drużyny i nikt tego nie zamierza robić, ponieważ to nie ma sensu. Poza tym zostały przedstawione błędy jakich należy uniknąć w przyszłości, aby podobne sytuacje jak w meczu w Sosnowcu się nie powtórzyły. Jestem obecny na każdym meczu, jestem z drużyną na dobre i złe, a to o czymś świadczy. Pisząc swoje sprawozdania z meczy w DG do portalu siatka org. robie to czystej przyjemności, więc mówienie, że jestem pseudokibicem, czy "wiernym kibicem" nie ma w tym miejscu odzwierciedlenia. Poza tym, jak zauważyliście Panowie nie jestem kibicem sukcesu, który po nieudanym meczu nie przyjdzie na następny, jestem i będę ponieważ zależy mi żeby w tym mieście była w końcu LSK.
3. Ostatni punkt krytyka jak spłynęła na trenera po przegranym meczu w Sosnowcu - być może była trochę przesadzona - owszem, za dużo tego było. Chętnie spotkalibyśmy się z Wami panowie i wyjaśnili pewne sprawy na konferencji prasowej. Nikt przed nikim nie ucieka, ja jak widzicie pisząc swoje komentarze zawsze podpisuję je - nie jestem anonimowy. Tyle wyjaśnień z mojej strony.

Jeszcze jedno z hali arta
Rozmawiałem dzisiaj z nowym prezesem MMKS i zgodził się na wywiad specjalnie dla Was i to już około 10 lutego. Wiem od prezesa że są prace nad nową stroną MMKSu i tam będziecie mieli forum z nieograniczoną ilością znaków oraz tematów do rozpisywania się a tutaj póki co trzymam się tego co napisałem na początku roku w NEWSie że wprowadzam ograniczoną ilość znaków i kasuje komentarze bez podpisu.
Admin Art 27.01.2007, 23:12

Mamy nadzieję, że w końcu doczekamy się odpowiedzi nakilka podstawowych kwesti w sprawie klubu MMKS, pytań powtarzać nie ma po co, każdy je zna. Czekamy na uruchomienie strony internetowej.

Tyle ode mnie
gregorian79
..tyle w temacie..Pan PRV ktory to pisal nie ma pojecia co pisze, a jego komentarz i mieszanie w to druzyny i dziewczyn uwazam jedynie za nepowaznie obrana linie obrony i probe odwrocenia uwagi od tych do ktorych krytyka jest skierowana..
koniec
Zibar
Czytam te wszystkie komentarze po meczu i nie mogę uwierzyć, że ktoś próbuje skierować winę za przegrane spotakania na kibiców huh.gif
Więc dla wyjaśnienia całej spawy dodam: kibic jest kibicem i ma pełne prawo do komentowania i wyrażania opini na temat tego co widział, a bycie kibicem drużyny nie sprowadza się tylko do bałwochwalczego bicia braw niezależnie od wyniku spotkań.
Nikt z piszących na tym forum nie odwrócił się od drużyny, ani od trenera, a emocjonalne komentarze pisane były w stanie głebokiego uniesienia i raczej wyrażają pełną troskę o przyszłość MMKS-u a nie próbę zdestabilizowania zespołu, a przyjmowanie kilku cierpkich słów jako obrazę, szykanowanie lub co gorsza próbę jakiegoś sabotażu w części ekipy trąci brakiem profesjonalizmu i żenującą dziecinadą.
endriu
Brawo Zibar.Zgadzam się po stokroć!!!
Kinga Kasprzak: Czeka nas przez to ciężka praca
Data: 28.01.07 14:51, Autor: Łukasz Płócienniczak, Źródło: inf. własna

Najważniejsze pytanie stawiane przez kibiców Piasta to czy ta drużyna ma jeszcze szansę na zajęcie drugiego miejsca w ligowej tabeli. Po porażce dąbrowianek z drużyną SMS Sosnowiec potwierdza się to, że temu zespołowi przytrafiają się wpadki. Czy Piast to wykorzysta? Co jeszcze trzeba poprawić? O odpowiedź na te i inne pytania poprosiliśmy przyjmującą szczecińskiego zespołu Kingę Kasprzak.

Łukasz Płócienniczak: Jak się pracuje z nowym trenerem?

Kinga Kasprzak: - Pracuje się dobrze, przede wszystkim inaczej niż z trenerem Taczałą. Są nowe elementy, których wcześniej nie robiłyśmy. Niektóre naprawdę nam się bardzo podobają i są bardzo istotne. My jako zespół musimy naprawić dużo własnych błędów, które zdarzają się niezwykle często i przeszkadzają nam w wyprowadzaniu skutecznych akcji... Czeka nas przez to ciężka praca, ale tylko ciężką praca i własnym uporem możemy z dziewczynami do czegoś dojść. Ja wierze ze będzie dobrze. Trener Kłos jest szkoleniowcem, który jak trzeba pochwali, jak trzeba udzieli istotnych uwag, które na pewno można wykorzystać i zastosować w grze. Kiedy zawodniczka jest pozytywnie oceniana za to co robi dobrze to będzie chciała szlifować to żeby dojść do perfekcji. Natomiast jeśli dostaje uwagę negatywna, jest to rodzaj krytyki, ale na pewno nie po to, by sprawić przykrość lecz po to by wyeliminować błędy i żeby w przyszłości było lepiej (skuteczniej).

MMKS Dąbrowa Górnicza straciła punkty z SMS Sosnowiec, to jest szansa dla Piasta by odrobić trzy punkty do dąbrowianek. Czy wykorzystacie tą szansę?

- Wszystkie zdajemy sobie sprawę, że Dąbrowa to nie jest łatwy przeciwnik, który przyjeżdża by oddać punkty na terenie rywala i można to było zauważyć w naszym spotkaniu na własnym parkiecie z tym zespołem. Jadąc na dwumecz do Sosnowca i do Chorzowa aby odrobić stracone punkty i zbliżyć się do drugiej lokaty musimy bezwzględnie oba te spotkania zakończyć 3 punktowym dorobkiem. Nie będzie to łatwe zadanie, ale trzeba się mocno skoncentrować i sprężyc na te dwa spotkania abyśmy wracając z wyjazdu były zadowolone.

Więcej na siatka.org i sportowefakty.pl

Może już nie chodźmy na mecze , gdyż jak będzie kicha "przez naszą obecność" , to możemy zostać wyrugowani z miasta!!! Ale w Łańcucie i Policach nas nie było. sad.gif

pozdr...
Robert123
Gregorian przestań odpisywać na stronie ARTA, proszę -to nie ma sesnu. My wiemy swoje i ktoś wie swoje. Lepiej niech będzie tak jest. Na oceny i wyciąganie wniosków -przyjdzie czas. Spokojnie sa dwa mecze, nie krytykujmy poczekajmy, spokój spokój i jeszcze raz spokój. Zostaliśmy tam nazwani dzieciakami i niech tak będzie. Dla wiadomości tego gościa, który tak napisał - mam ponad 29 lat, a inne osoby, które pisały na stronie Arta są w zbliżonym wieku jakbyś nie wiedział. Wiecęj wyjaśnień mojej strony nie będzie. Myślę, ze wszystko w temacie trenera zostało powiedziane ----- proszę dajmy mu czas, i spokój.
terminarz:
10.II. 2007 MMKS -Sokół Chorzów
14.II. 2007 (środa!!!!) Politechnika Częstochowa - MMKS (chyba nicic z naszego wyjazdu Endriu, jak mecz bedzie o 16.00 lub 17.00 to może być cięzko)
17.II. 2007 MMKS- Legionowo

Trzy mecze w ciągu tygodnia - drużynie będzie potrzebny spokój i maksymalna koncentracja. Panie trenerze liczymy na pana.
gregorian79
polecam lekture juz poza tematem

http://www.siatka.org/?kibic.aktualnosci.6.14311

i pozostaje pytanie..po co ten zarzad chemika psuje atmosfere w zespole.. biggrin.gif ..haha
a moze cos ich zaniepokoilo i szukaja odpowiedzi na pytania co sie dzieje z Chemikiem..:)..ale to nie moze byc prawda..bo tak przeciez ni dzieje sie w zadnym klubie:D..no comment..haha
Gość
(...)...nie znacie sie na siatkówce to nie wygłaszajcie swoich mądrych farmazonów...troche wiedzy o piłce siatkowej i zapraszam do wspólnej polemiki...zarządzaniem drużyny jak mówi sama nazwa zajmuje się zarząd a nie kibice..tacy z Was kibice...jak drużyna wygrywa to OK a jak jest spadek formy do drużyna nie istnieje w Waszych oczach,...ja Was prosze..troche szacunku do drużyny i przede wszystkim dla sie jako kibiców
WSPANIAŁY

Mod: Gości rownież obowiązują zasady Regulaminu forum. Wulgarna treść postu usunięta. Następnym razem proszę o zachowanie formy wypowiedzi zgodnej z Regulaminem.
gregorian79
QUOTE(Gość @ Jan 30 2007, 10:09 PM) *
(...)...nie znacie sie na siatkówce to nie wygłaszajcie swoich mądrych farmazonów...troche wiedzy o piłce siatkowej i zapraszam do wspólnej polemiki...zarządzaniem drużyny jak mówi sama nazwa zajmuje się zarząd a nie kibice..tacy z Was kibice...jak drużyna wygrywa to OK a jak jest spadek formy do drużyna nie istnieje w Waszych oczach,...ja Was prosze..troche szacunku do drużyny i przede wszystkim dla sie jako kibiców
WSPANIAŁY

Mod: Gości rownież obowiązują zasady Regulaminu forum. Wulgarna treść postu usunięta. Następnym razem proszę o zachowanie formy wypowiedzi zgodnej z Regulaminem.

buhahaha..znawca sie znalazl..chetnie podchwyce polemike,bo juz zaczynam zrywac boki na ta cala sytuacje:D
..po drugie sie podpisz bo nie bede dyskutowal z powietrzem..po trezcie skonczcie juz ta farse w stylu ze "druzyna nie istnieje w naszych oczach"..troche czytania tekstu ze zrozumieniem i dopatrzysz sie moze glebszego sensu biggrin.gif
Robert123
Gregorian - apeluję i proszę nie odpisuj!!!! To nie ma sensu. Wszystko zostało - napisane. Zachowajmy trochę dystansu do pewnych spraw. Wiemy swoje, poczekajmy, i jeszcze raz poczekajmy. Nie ma co "podgrzewać" atmosfery. Proszę zachowajmy ciszę. Kończę temat i czekamy.
endriu
Mecz Piasta z SMS-em został przełożony na środę 07,02,2007 , odbędzie się o godz. 14.00.
Ciężko będzie zawitać do s-ca na tak wczesną godz. , ale zobaczę co da sie zrobić.

pozdr...
Szef
Dziś Wisła jedzie do Łańcuta. Jak myślicie straci jakieś punkty?? Ja myśle, że dziewczyny i trener Murdza łatwo sie tam nie poddadzą!!Oby... rolleyes.gif
endriu
Łańcut w Krakowie poległ 3:0 , ale w pierwszym secie ugrał 23 p i po 18 p w następnych.
Teoretycznie Wisła powinna zgarnąć komplet punktów , ale to jest tylko sport , wszystko może sie wydarzyć.Łańcucki zespół i sztab są bardzo skoncentrowani na tą potyczkę i grają u siebie. Zobaczymy , życzę jak najlepiej Łańcutowi , prawdę mówiąc jest nam coś winien!!!
Bardziej jestem zainteresowany meczami Piasta w przyszłym tygodniu i będę kibicował Sokołowi i uczennicom , wiadomo z jakich przyczyn!
Wisłę trudno będzie dogonić , ale musimy obronić drugą pozycję!!!
Wierzę w nasze dziewczyny , jak się już zorientowaliśmy nie ma łatwych meczów , a przed nimi trzy cholernie ważne potyczki w jednym tygodniu!!!
Zyczę naszym dobrego przygotowania , pełnej koncentracji i bezstresowej realizacji założeń taktycznych.
Grajcie swoje na luzie i z uśmiechem. smile.gif

P.s. Sami musimy sobie wypracować jak najlepsze miejsce do startu w play-offach.
Potchnięcia drużyn sąsiadujących z nami w tabeli mile widziane! smile.gif

pozdr...
Hator
powinno to Was zainteresowac

Bardzo się cieszę, że klub ma tak bardzo zaangażowanych i wiernych kibiców. Jako nowopowołany Prezes MMKS Dąbrowa Górnicza z przyjemnością się z Panem spotkam i spróbuję odpowiedzieć na Pańskie pytania. Najbliższa okazja to 02.02.2007r. w Zespole Szkół Sportopwych przy ul. Chopina 34, w godz. 16.00 - 17.00 w czasie trwania Turnieju ćwierćfinałowego MP juniorek w siatkówce lub 10.02.2007 r. w hali widowiskowo-sportowej "Centrum" ok. godz. 15.00 przed meczem naszych siatkarek. Na część pytań znajdzie Pan odpowiedź w aktualnym Przeglądzie Dąbrowskim.
Pozdrawiam. Robert Karlik.

i jak - porozmawiacie z p. Karlikiem? :)
pozdr
endriu
A skąd "to wklejenie" drogi Hatorze? Jak będę jutro na Chopina to porozmawiam z Panem Prezesem. Racja część pytań jest "zrealizowana" w PD.Na inne poznamy odp. jutro.
My po prostu chcemy coś wiedzieć na temat naszych pupilek i pupili.
Fajnie , że Pan Prezes jest.
Myślę , że takie spotkanie skończy zbędne dyskusje , oszczędzi niepotrzebnych nerwów i zaowocuje w przyszłości . Pomoże dąbrowskim drużynom osiągnąć wytyczone cele.

Kibicowanie to uzależnienie.Tak jest skonstruowany świat.

pozdr...
Hator
QUOTE(endriu @ Feb 1 2007, 07:06 PM) *
A skąd "to wklejenie" drogi Hatorze?

a z maila jakiego otrzymalem po wyslaniu kiedys tam do csir'u :)
endriu
UMKS Łańcut - Wisła Enion 2:3. A było tak blisko , podobno bardzo fajny mecz (za dyrem klubu w Łańcucie).
Taki jest sport.
Dziewczyny już tylko 6 punktów.Bo wierzę , że w sobotę za trzy będzie!

pozdr...
Robert123
Endriu - otrzymałem podobną odpowiedź od pana Prezesa, więc jak czas pozwoli i dam radę to dziś stawiam się na Chopina na 16.00. Moż w końcu ruszy coś do przodu i nie będą to jkaspiewał Taduesz Nalepa: "słowa na wiatr- zostana nigdy nie zapisane"
Co do Wisły i straty przez tą drużynę pkt powiem tak cisza, i nic nie komentuję przez najbliższy tydzień, czekamy, jak śpiewał zespół Dezerter: "Czekamy na sygnał z centrali"

Jeszcze raz spokój i koncentracja dla całej drużyny i trenera. Liczymy na Was.

Ps. Postaram się na forum umieścić, krtkie sprawozdanie z turnieju juniorek.
gregorian79
..i rozmawialiscie dzis z tym prezesem??..czy wspolnie to uczynimy 10tego przed meczem??..bo ja dzisiaj sie nie zalapalem ze wzgledu na prace..zreszta bede w niedziele na Chopina to porozmawiamy jeszcze..
co do meczu Wisly..hmmm..szczerze licze bardziej na potkniecia Piasta i Skry..trudno wierzyc zeby Wisla przegrala dwa mecze o wadze 3 punktow..drugie miejsce jak najbardziej satysfakcjonujace przed play offami..
Robert123
Jeszcze jedna -najważniejsza wiadomość. Powinna się znaleźć zaraz na samym początku opisu- mój błąd.

W dniu dzisiejszym na obydwu meczach swoją obecnościa zaszczycił nas Prezydent naszego miasta Pan Zbigniew Podraza. Brawo - oby to zaowocowało w przyszłości.
gregorian79
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz na post:D
endriu
gregorian jak będziesz jutro to pogadamy ( pisałeś , że będziesz)
Jest git. smile.gif
Do jutra , ja będę ok 11.00.

pozdr...
Hator
Co do Twojego postu Gregorian: o pewnych rzeczach nie wypada pisać na forum publicznym - powiem tak -sprawy są na dobrej drodze spotkamy się na meczu z Sokołem Zibar powie Tobie wszystko - spotkał się
z panem Karlikiem. Ja nie byłem niestety w pt. na pierwszym meczu MMKS i nie wiem nic co było ustalone.

ale tak ogolnie Zibar moglby sie pochwalic :)
gregorian79
cholerka ta praca..tyle mnie omija ciekawego przez nia..spotkamy sie w sobote na kobietkach to pogadamy wreszcie moze na temat bo zostaje w tyle pomalu z wiadomosciami:)
Zibar
Wprawdzie mecz naszych siatkarek dopiero w sobotę, ale już jutro i pojutrze zostaną rozegrane spotkania, które najprawdopodobniej zadecydują o układzie tabeli, a aktualnie musimy liczyć na to na co jeszcez niedawno liczył trener Piasta i jego kibice - a mianowicie na potknięcia rywala. Piast ma bojowy program wywiezienia 6 pkt. z Chorzowa i Sosnowca, mam nadzieję, żę to im się nie uda. Liczę na postawę zwłaszcza uczennic z Sosnowca, bo chyba w Chorzowie bądzie bój na śmierc i życie, zwłaszcza, że obydwa zespoły wykazuja tendencję wzrostu formy, i dlatego trochę podmęczony Piast, może pogubić punkty w Sosnowcu (najlepiej trzy). No, ale pożyjemy zobaczymu - już za 48 godz. wszystko będzie jasne, a potem już wszystko w palcach naszych siatkrek, które powinny zrehablitować się Sokołowi za pierwszą serię mocnym 3:0, czego naszym siatkarkom i wszystkim dąbrowskim kibicom serdecznie życzę.

za siatka.org
I liga: Przed meczem Sokół Chorzów - Piast Szczecin
Już we wtorek wielkie siatkarskie święto w Chorzowie. W meczu 18. kolejki I ligi kobiet Sokół podejmie ubiegłorocznego spadkowicza z LSK Piast Szczecin. Na tym meczu kibiców nie powinno zabraknąć

..... i to nie tylko z tego powodu, że na Śląsk przyjeżdża drużyna, która rok temu grała jeszcze w LSK. Drugim ważnym elementem jest to, że kibice w Chorzowie będą mogli zobaczyć w akcji trenera Piasta Ireneusza Kłosa, który jeszcze niedawno prowadził naszą kadrę siatkarek.

Bojowe nastroje panują w obu zespołach. Przyjezdne zdają sobie sprawę, iż wygrana we wtorkowym meczu z Sokołem i środowym z SMS-em pozwoli im przeskoczyć w tabeli klub z Dąbrowy Górniczej. Piaściary swoje ostatnie spotkanie rozegrały 20 stycznia kiedy to „rozjechały” w Łodzi ostatni w tabeli Start. Następne spotkanie z SMS-em zostało właśnie przełożone na 7 lutego. Zawodniczki miały czas na wyleczenie kontuzji, a tych w drużynie ze Szczecina było co nie miara. Prócz odpoczynku "piaściary" nie próżnowały i po raz kolejny w tym sezonie sparowały się z innym pierwszoligowcem Chemikiem Police. Punktowany trening wygrały szczecinianki 4:0.

W Chorzowie również panują dobre nastroje. Po słabszym początku roku Sokół znów zaczął grać dobrze. Ostatnia fenomenalna wygrana w Bełchatowie z tamtejszą Skrą wzbudza wielki podziw. Chorzowianki przegrywając w czwartym secie 22:15 nie poddały się i wygrały go do 23. Piąta partia również należała do przyjezdnych. Siatkarki z Chorzowa grały do końca i ich trud został nagrodzony.

Jednak w meczu z Piastem zapewne już tak łatwo nie będzie. Chorzowianki muszą zagrać na maksimum swoich możliwości. Ani na chwile nie może wkraść się w ich grę rozluźnienie. W dużej mierze sukces gospodyń zależeć będzie od gry w obronie i dyspozycji atakujących Moniki Konsek i Agnieszki Starzyk. Choć i pozostałe zawodniczki muszą również zagrać tak jak potrafią najlepiej. Zdzisława Kania i jej team bardzo chcą się zrewanżować za porażkę w Szczecinie. Natomiast Piast przyjeżdża na Śląsk i Zagłębie po sześć punktów. Z iloma wyjedzie zobaczymy....

Początek spotkania o godzinie 16.00.
źródło: inf. własna
nadesłał(a): Sławomir Pawlak

Poza tym, to spotkanie pokaże co możemy oczekiwać w sobotę na naszej hali.
PS
Prośba do moderatorów, aby posty o juniorkach zostały przeniesione do oddzielnego tematu rozpoczynając od wiadomości #225 Endriu, bo to jeszcze nie koniec ich zmagań a jest już sporo informacji na ten temat.
to jeszcze nie koniec ich zmagań a jest już sporo informacji na ten temat.
Robert123
Brawo panowie z CSiR i panowie z MMKS - to co poniżej napiszę, to smutna prawda, a resztę niech dopisze rzeczywistość.
1. Po co umożliwiać naszym siatkarkom treninigi w hali Centrum - skoro lepiej zorganizowac targi spozywcze, a siatkarki niech trenują w Szkole na Chopina. Pewnie Panowie myslicie super, ciekawy jestem czyj interes Wy reprezentujecie, jeśli miasta to smiem wątpić, raczej swój prywatny. Zniszczyć, zdeptać, zaorać - oto Wasza dewiza. Za niedługo w tym mieście nic nie bedzie. Proponuję, następnym razem zorganizować wystawę psów rasowych w celu unemożliwienia odbywania treningu koszykarzom i siatkarkom - zdobędziecie pieniądze, sławe i zorganizujecie następną imprezę w pustej hali poniewaz to tylko potraficie!!!!!.
Ludzie siatkarki do piątku nie będa trenować w hali Centrum. To jest jakaś paranoja!!!!!!!. Co dalej - najlepiej zamknijcie ta halę - niech stoi pusta - taki stan rzeczy widac Wam odpowiada.
Moje zarzuty są dosyć mocne - możemy się spotkać i porozmawiać, ale nie potraficie nic, powiedzcie kiedy ostatnio w DG była impreza wysokiej rangi, kiedy? Zamiast zabiegać o finał PP w siatkówce czy to kobiet czy mężczyzn siedzicie z założonymi rekami, a hala ..... stoi pusta. Po co było budowac tą halę, komu i czemu ona ma służyć???
2. W przypadku przegrania meczu przez siatkarki jak i koszykarzy - sztab szkoleniowy obu drużyn powinien Wam "podziekować" za wspaniała "pomoc".

I to by było na tyle - jeszcze się gotuje.
Robert123
Teraz już wszyscy wiemy jaka jest "pomoc" w awansie siatkarek czy koszyskarzy. Moze nalezałoby wyjaśnic parę kwestii:
1. trenując w hali o mniejszych wymiarach- zawiodnik/zawodniczka - nie ma możliwości tzw"obycia", czy "wczucia" sie w parametry tejże hali, nie ma możliwości zrobienbia siatkarskiego "padu" gdyz grozi to kontuzją, a niejednokrotnie trening to czysta "partyzantka"
2. Przechodząc do hali Centrum- zawodnik, czy zawodniczka jest zagubiony/a, inne minusy takego podejścia, nie można zrealizować założen taktycznych nie można przeprowadzić skutecznej akcji, gdyz gra sie odbywa na boiskach niepełnowymiarowych.

Ps. Endriu, Zibar, oraz Gregorian - spotykamy sie na hali tam gdzie ostatnio na meczu z łodzią. jutro i w środę trzymamy mocno kciuki za Chorzów i SMS Sosnowiec.

Start sobota 16.00. Spotkanie 15.30
Zibar
Sokół Chorzów - Piast Szczecin 3:1 21:25, 26:24, 25:17, 25:19 smile.gif

Coś niesamowitego Piast przegrał !!!
No ale z drugiej strony zwiększają się moje obawy co do sobotniego spotakania, dziewczyny trzymajcie się i ćwiczcie solidnie bo to już drugi prezent Szczecinianek dla Was - nie zmarnujcie tego smile.gif

PANOWIE I PANE ZAPROŚCIE WSZYSTKICH ZAJOMYCH NA MECZ W SOBOTĘ BO SZYKUJE SIĘNIEZŁE WIDOWISKO
Robert123
W sobotę nasze siatkarki czeka arcytrudny pojedynek - powiem tak - zwycięstwo zapewni spokojnie drugie miejsce poniewaz dziś Sokół Chorzów - Piast Szczecin 3:1 21:25, 26:24, 25:17, 25:19 to jest radosna, albo wręcz mozna powiedzieć cudowna wiadomość, ale........
1. Zawodniczki nie trenują w hali ------ targi spozywcze są ważniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. Poza tym te wahania formy..... nie jestem zbytnim optymistą (chodze realnie po ziemi i jestem nastawiony pesymistycznie przed tym sobotnim meczem-nie chcę się nastawiac na to że, nasze siatkarki wygrają kolejny mecz, a potem dostanę sierpowego powalajacego..)
3. Zobaczymy co pokażą : Agnieszka Starzyk i Weronika Kaczmarek; - mam obawy, ze będą "siały" spustosznie, mają coś do udowodnienia......Sokół już jest drugi.
3. Cóż to jest ostania szansa na zajęcie drugiego miejsca, ale tak jak napisałem zachowuję spokój przez tydzien do meczu z Legionovią - nie krytykujmy, spokojnie czekajmy, na wyciąganie wniosków przyjdzie czas. Myślę, ze wszystko zostało powiedziane i należy poczekać.

W sobotę zdzieramy gardła i jestśmy z Wami dziewczyny. Niech nasz doping poprowadzi Was do zwycięstwa i doda Wam skrzydeł.

Jutro wypada trzymać kciuki za SMS Sosnowiec

I tradycyjnie jak mawial prof. Jan Tadeusz Stanisławski: i to by było na tyle.
Hator
ja proponuje wiekszym gronem pojsc na mecz a przy okazji po meczu (mam nadz iz bedziemy swietowac zwyciestwo) zrobic spotkanie forumowe - co Wy na to? :)
pozdr

link do tematu spotkanie forumowe wklejam ponizej:

http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?showtopic=1733
gregorian79
...dostalismy prezent ktory moze przy odrobinie naszego rowniez wkladu dac spokojne drugie miejsce..jestem dobrej mysli i dzis 50% dobrego nastroju juz jest..na kolejne 50% mam nadzieje w sobote:)..wszak trzeba by liczyc na siebie..:)
..wnioski przyjda same..jak w kazdym meczu u siebie jestem dobrej mysli..co do spotkanka jestem za..bo bedzie pewnie co przedyskutowac po meczu:)
endriu
Wzmianka o kibicach z Dąbrowy.
Przemysław Reszka(wice prezes Sokoła Chorzów): Dziewczyny udowodniły przede wszystkim sobie że stać je na wiele - wielkie gratulacje za przełamanie w drugim secie i wolę walki w całym meczu. Tak jak już kiedyś mówiłem - pełna przed meczowa koncentracja, wiara w zwycięstwo w połączeniu z walką o każdy punkt musi zaprocentować. Dzięki od kibiców za ładna siatkówkę i dla kibiców [b](również tych z Dąbrowy Górniczej) za sportowy doping. [/b] Mam nadzieję że sobotnie derby przyniosą również wiele sportowych emocji - może z takim samym happy endem ....?

Zbieramy siły na sobotę , to będzie istna wojna!!!
Przy max. koncentracji i wspięciu się na wyżyny własnych umiejętności zarówno zawodniczek jak i szkoleniowców powinniśmy obejrzeć niesamowite widowisko.

Życzę wszystkim zainteresowanym atmosfery i wyniku jak na meczu z Wisłą.
Ciężka to będzie potyczka , ale nasze dziewczyny potrafią grać z mocnym rywalem.

Trzymajmy kciuki!!!

pozdr...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.