Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Siatkówka Kobiet - I Liga
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Robert123
Tradycyjnie to co TYGRYSY lubią najbardziej czyli sprwoazdanie, dla tych co nie byli i dla tych co byli. Jutro proszę kto może niech wsiądzie w auto i jedzie to niedaleko - mecz o godzinie 16.00

W pierwszym meczu fazy play - off o awans do LSK pomiędzy Wisłą Kraków a MMKS Dąbrowa Górnicza zwycięstwo 2-3 odniosły po bardzo zaciętym meczu dąbrowianki.

Pierwszy set rozpoczął się od prowadzenia Wisły Kraków 6-2, w poczynaniach dąbrowianek widać było nerwowość. Lepsze rozegranie oraz przyjęcie spowodowały, ze trener Kawka zmuszony jest po raz pierwszy wziąść czas. MMKS odrabia straty 9-8, po skutecznych atakach Eweliny Sieczki. Następnie stroną dyktującą warunki jest Wisła i dzięki dobrej grze Karoliny Surmy w polu zagrywki powiększa przewagę 15-10. Efektowna gra w bloku i ataku pozwala kontrolować drużynie krakowskiej grę. Dąbrowianki podrywają się po skutecznych atakach kapitan Andrei Pavelkowej i zmniejszają prowadzenie wiślaczek najpierw 17-16, a następnie doprowadzają do remisu 20-20, reprymenda trenera Litwina przynosi zamierzony skutek, błędy popełnione w końcówce tego seta przez MMKS powodują, że Wisła wygrywa tego seta i obejmuje prowadzenie 1-0.

Set drugi ponownie rozpoczął się od prowadzenia Wisły 4-2 po skutecznych atakach Pauliny Olszewskiej, a następnie 6-5. Od tego momentu stroną dyktująca warunki gry były dąbrowianki. W polu zagrywki pojawiła się Ewa Matyjaszek i wyprowadza dąbrowianki na prowadzenie 6-10, wspierana przez Ewelinę Sieczkę oraz Annę Białobrzeską w ataku. Czas wzięty przez trenera Litwina wybija przeciwnika z uderzenia, Wisła odrabia straty i zmniejsza prowadzenie 12-13. Kolejny zryw dąbrowianek i to one wychodzą na prowadzenie 13-17 po skutecznych atakach Marzeny Wilczyńskiej. Uspokojone czteropunktowym prowadzeniem dąbrowianki oddają pole gry a Małgorzata Sikora zmniejsza prowadzenie 16-18. Gdy wydaje się, że to MMKS wygra tego seta następuję kapitalna gra Katarzyny Mróz w polu zagrywki i dochodzi do remisu 23-23. Następnie przy stanie 25-24 piłkę setową mają krakowianki, lecz nie udaje im się wygrać, MMKS po asie serwisowym Ewy Matyjaszek wygrywa tego seta w stosunku 25-27.

Wyrównana walka punkt za punkt w secie trzecim toczy się do stanu 11-10, gdzie żadnej z drużyn nie udało się zdobyć wyraźnego prowadzenia. Następnie skuteczna gra w polu zagrywki Małgorzaty Sikory oraz Katarzyny Mróz w bloku drużyny krakowskiej powodują, że krakowianki obejmują wysokie prowadzenie 18-13, które systematycznie powiększają 21-14, zmiana na pozycji rozgrywającej w drużynie MMKS Izabela Kunc za Ewę Matyjaszek nie przynosi spodziewanych efektów. Zespół z Dąbrowy Górniczej nie stawił większego oporu i gładko uległ krakowiankom 25-16

Chcąc pozostać w meczu MMKS musiał wygrać czwartego seta Bardzo wyrównany przebieg seta i walka punkt za punkt odniosły efekt 9-8, 13-13. Kapitalny mecz rozegrała rozgrywająca dąbrowianek Izabela Kunc, która bardzo dobrze kierowała poczynaniami koleżanek W ataku nie do zatrzymania była Marzena Wilczyńska. Gdy w polu zagrywki przy stanie 14-15 pojawiała się Małgorzata Lis dąbrowianki zdobywają kolejno pięć punktów 15-20, a trener Litwin chcąc wybić przeciwnika z uderzenia bierze po raz kolejny czas. Przerwa odnosi zamierzony skutek – po atakach Małgorzaty Sikory Wiślaczki odrabiają straty 20-22 i są w natarciu. Reprymenda trenera Kawki uspokaja grę MMKS i w końcówce tego seta po skutecznej grze przyjezdne doprowadzają do wyrównania w meczu 2-2.

Podłamany przegraną w czwartej partii zespół Wisły oddaje pole gry, dąbrowianki obejmują prowadzenie 1-3, 4-5, dzięki skutecznej grze środkowej Karoliny Pazderskiej, a na zmianę stron wychodzą z wysokim prowadzeniem 4-8. Czteropunktowa przewaga MMKS utrzymuje się do stanu 6-10. Trenera Wisły w rożny sposób próbuje motywować swoje zawodniczki jednak nie daje to większych rezultatów. Wisła przegrywa tego seta w stosunku 9-15 po skutecznym ataku Marzeny Wilczyńskiej.

Wisła Kraków – MMKS Dąbrowa Górnicza 2-3 (25;20, 25:27, 25;16, 21;25, 9;15)

Wisła Kraków: Renata Kolendowska, Karolina Surma; Katarzyna Mróz; Magdalena Śliwa; Paulina Olszewska; Monika Targosz (Libero); Małgorzata Sikora; oraz Magdalena Żochowska; Anna Przybyło

MMKS: Krystyna Tkaczewska (Libero); Andrea Pavelkowa; Ewa Matyjaszek; Ewelina Sieczka; Małgorzata Lis; Urszula Jędrys – Szynkiel; Anna Białobrzeska orazKarolina Pazderska, Izabela Kunc i Marzena Wilczyńska
Zibar
Wydruk z portalu www.sportowefakty.pl.
Data: 18.05.07 23:13, Autor: Kinga Bernacka<kinga.bernacka@gmail.com>, Źródło: inf. własna

Radość w ekipie z Dąbrowy Górniczej

W czasie swojej ostatniej wizyty w Krakowie trener Waldemar Kawka z hali Wisły wychodził wyraźnie podłamany i trudno było mu się dziwić bo jego zespół gładko przegrał wtedy z gospodyniami 0:3. Fortuna jednak kołem się toczy i dziś po ostatnim gwizdku sędziego (a raczej sędziny) to szkoleniowiec MMKS-u z radością podniósł ręce w geście triumfu.

Podopieczne trenera Kawki sprawiły dziś niemałą niespodziankę i pokonały faworyzowaną Wisłę (3:2) czym przybliżył się do awans do Ligi Siatkówki Kobiet. Po spotkaniu szkoleniowiec MMKS wraz ze swoim zawodniczkami zebrali się na środku boiska i wspólnie cieszyli się z tego niezwykle ważnego zwycięstwa. "Pięć setów, ciężki bój" tak ten mecz na gorąco podsumował Waldemar Kawka a po chwili dodał ”Przyjechaliśmy tutaj powalczyć i okazało się, że da się z Wisłą wygrać. Co mogę więcej powiedzieć? Dziewczyny zagrały ambitnie. Mecz był nerwowy, wszyscy to widzieli, jestem bardzo szczęśliwy.”

Pytany o wpływ nieobecności Magdy Piątek na wyniki meczu trener ekipy z Dąbrowy Górniczej powiedział tylko, że to problem Wisły. Waldemar Kawka nie chciał też typować jutrzejszego wyniku ale obiecał „Na pewno będziemy walczyć ale nie wiem jak to się skończy. Wisła to dobry zespół” powiedział po czym wrócił do swoich uśmiechniętych podopiecznych.

Nie mniej szczęśliwa niż Waldemar Kawka była dziś Izabela Kunc siatkarka, która przed rokiem grała w Krakowie a teraz jest zawodniczką MMKS-u. Rozgrywająca Dąbrowy Górniczej mecz rozpoczęła co prawda na ławce rezerwowych ale pojawiła się na boisku pod koniec trzeciego seta i choć losów tej partii nie zdołała już odmienić to w kolejnych setach świetnie kierowała grą swojego zespołu. ”Bardzo się cieszę, że wygrałyśmy. To była nasze minimum, wygrać choćby jeden mecz w Krakowie” powiedział po spotkaniu i dodała, że ma nadzieję, że jutro uda im się ten wynik powtórzyć ”Może nawet po szybszym meczu ale nie ważne po jakim meczu, ważne żeby był wygrany. Skoro pokonałyśmy tu Wisłę to jest szansa, że powalczymy o awans. Jest to dla nas naprawdę ciężki przeciwnik ale skoro dałyśmy radę to znaczy, że nie jesteśmy gorsze, że jesteśmy na tym samym poziomie a nawet lepszym bo dzisiaj wygrałyśmy”.

Ten mecz dla Izabeli Kunc z racji swojej wagi na pewno był niezwykle istoty ale czy znaczenia miał także fakt, że ponownie grała w Krakowie? ”Oczywiście, że tak. Chociaż dzisiaj byłam tak zmotywowana, że nie zwracałam w ogóle uwagi na to, że jestem w Krakowie, na własną publiczność. Starałam się myśleć o celu czyli o awansie i wygranym meczu” powiedziała rozgrywająca MMKS-u.

Data: 19.05.07 00:55, Autor: Kinga Bernacka<kinga.bernacka@gmail.com>, Źródło: inf. własna

Ryszard Litwin: Na porażkę złożyło się wiele rzeczy

Szkoleniowiec Wisły Kraków, Ryszard Liwin, nie miał wczoraj szczęśliwej miny po meczu z MMKS Dąbrową Górniczą co łatwo zrozumieć bo jego podopieczne nieoczekiwanie przegrały pierwszy mecz finału I LK. Mimo tego trener „Białej Gwiazdy”, dla którego była to dopiero druga porażka w tym sezonie (a pierwsza na własnym parkiecie) , po spotkaniu nie unikał dziennikarzy i nie ukrywał, że jego zespół zagrał dziś słabo.

Trener Wisły był dziś mocno rozczarowany postawą swoich zawodniczek i przyznał, że głupie błędów miały wpływ na końcowy wynik meczu. Największym powodem do zmartwień są jednak kontuzje w zespole bo w pierwszym meczu z MMKS nie mogła zagrać podstawowa zawodniczka zespołu Magdalena Piątek, która w poniedziałek doznała kontuzji i także dziś może jej zabraknąć w składzie ”Takie naderwanie mięśnia jest i bolesnym urazem i trudnym do leczenia. Owszem staramy się ją postawić na nogi i już jest naprawdę zdecydowanie lepiej niż było ale czy będzie możliwość wpuszczenia jej na boisko? Taką decyzję podejmiemy jutro po konsultacji z samą zawodniczką i lekarzem” powiedział Ryszard Litwin. Dodał także, że również Sylwia Wojcieska ma problemy ze zdrowiem i na ławce rezerwowych była tylko na wypadek gdyby któraś z podstawowych środkowych nie mogła grać.

Kolejny mecz obu zespołów odbędzie się już dzisiaj a jak czas, który pozostał do tego spotkania zamierza wykorzystać Ryszard Litwin? „Muszę zrobić analizę meczu, jutro mamy odprawę o 14.30 więc chciałbym coś jeszcze pokazać dziewczynom na wideo. Chociaż tak naprawdę na tą porażkę złożyło się wiele rzeczy bo siła ataku to jest jedna rzecz ale na przykład brak bloku, generalnie słaby blok to jest już druga rzecz. Parę piłek obroniliśmy ale wydaje mi się, że mogliśmy więcej tych piłek obronić w polu. No i zagrywka, która niestety także nie była odpowiednia. Przyjęcie i rozegranie? Zbyt dużo piłek był na wysoki blok na skrzydło czyli to są piłki, które Magdzie (Magdzie Śliwie – przypis redakcji) ciężko już rzucić z pierwszego tempa. Niestety nie było to takie przyjęcie jakie chciałoby się mieć. Zbyt dużo było także u nas nerwowości ale tak niestety jest w play-off, że dziewczyny boją się stracić co miały a tu przecież chodzi o to żeby zyskać. Mi trudno jest jednak zapanować nad ich stresem, nerwami szczególnie, że też sędzia nas trochę tutaj wyprowadził z równowagi” przyznał szkoleniowiec „Białej Gwiazdy”.

Rzeczywiście sędziowanie budziło wczoraj sporo kontrowersji zarówno wśród kibiców Wisły Kraków jak i sympatyków MMKS Dąbrowy Górniczej. Wątpliwości pojawiły się jednak szczególnie kiedy Pani sędzina w czwartym secie odgwizdała kilka dość sporych akcji. Tą niepewność w poczynaniach sędziów widział też Ryszard Litwin ” Według mnie Pani sędzina przestraszyła się reprymendy ze strony Dąbrowy kiedy po jakiejś akcji, jednej czy drugiej mocno protestowały zawodniczki MMKS-u. Potem w tym secie jakby cały czas bała się pokazać błąd z ich strony. Na przykład już chyba w drugiej partii była taka akcja gdy Karolina (Surma – przypis redakcji) zaatakowała zupełnie dobrze moim zdaniem. Albo piłki kończone przez Kasię Mróz? to są piłki, których generalnie się nie gwiżdże. Ja się przynajmniej nie spotkałem z sytuacją, żeby ktoś mi takie piłki odgwizdywał” powiedział trener Wiślaczek.

Na taki a nie inny wynik mecz wpływ mógł mieć także fakt, że Wisła Kraków u ubiegłym sezonie walczyła o zupełnie inne cele natomiast Dąbrowa Górnicza ma już doświadczenie w meczach o stawkę bo szanse na awans do LSK przed rokiem straciła dopiero po barażach. ”Na pewno jest to istotna sprawa. One są dojrzalsze w tym momencie, bardziej ograne. Natomiast wydaje mi się, że po naszej stronie jest wielka chęć wygrania i pokazania się bo te dziewczyny, niektóre z nich, są u nas 3,4 lata i ten awans do LSK naprawdę były dla nich niesamowitą promocją i to powinno ich mobilizować. Dąbrowa w dużej mierze jest złożona z doświadczonych dziewczyn, które mają już za sobą już trochę grania i dla nich walka w ply-off o awans nie jest niczym nowym” przyznaje Ryszard Litwin. Przy okazji szkoleniowiec Wisły przypomniał także, że Izabela Kunc, która miała wczoraj ogromny wpływ na zwycięstwo Dąbrowy Górniczej nadal jest zawodniczką... Wisły Kraków. ”My tylko ją wypożyczyliśmy. Oczywiście, że ona chciała pokazać się tutaj jak najlepiej” zakończył trener krakowskiej ekipy.

Cóż, sędziowanie na meczach Wisły nie po raz pierwszy budzi zastrzeżenia (patrz. kometnarze po p-fach z Piastem, ale niech Litwin nie przesadza bo sedziowie wyraźnie gwizdali dla Wisły, co właśnie potwierdza, to, że to nasze dziewczyny otwarcie protestowały a ich nie !
Co do ostatniego zdania o Izie... ohmy.gif Panie Litwin teraz to (nie ma takiej emotki), ale tongue.gif tongue.gif tongue.gif
BRAWO IZA !!! BRAWO DZIEWCZYNY !!!!

I jeszcze ze strony Wisły
Falstart

18 maja - Nie takiego początku spodziewały się siatkarki Wisły Enion. W pierwszym meczu finałowym play-offu przegrały z MMKS Dąbrową Górniczą 2:3. Kluczową rolę w zespole z Dąbrowy odegrała Izabela Kunc, która jeszcze przed rokiem broniła barw „Białej Gwiazdy”.

Wiślaczki przystąpiły do meczu bez Magdaleny Piątek, co zdecydowanie odbiło się na jakości gry zespołu. Pierwszy set nie wskazywał jednak, że przyjezdne obejmą prowadzenie w rywalizacji play-off. Spokojna gra i zaangażowanie wszystkich zawodniczek pozwoliły na pewne zwycięstwo na otwarcie meczu.

Później miało być już tylko łatwiej. Przy stanie 6:9 w drugim secie o czas poprosił Ryszard Litwin. Przerwa nie zmieniła znacznie obrazu gry. W końcówce partii wiślaczki poderwały się jeszcze, doprowadzając do remisu. Proste błędy spowodowały, że „przewagą” wygrała Dąbrowa Górnicza.

Mimo przegranego seta Wisła Enion nie straciła pewności. Próbowała grać swoją siatkówkę, poprzez co już w pierwszej części trzeciej odsłony przewaga nad rywalkami była okazała. Nastąpiły zmiany w szeregach przyjezdnych. Desygnowana do gry została Kunc, ekswiślaczka odznaczyła się swoją obecnością na parkiecie. W czwartym secie poprowadziła swoją drużynę do zwycięstwa, które doprowadziło do tie-breaka.

W nim niestety warunki dyktowały przyjezdne. MMKS grał z polotem, a wiślaczki miały w pamięci nieudaną poprzednią partię.

Wisła Enion będzie miała okazję do rehabilitacji już w sobotę. O godzinie 16. rozpocznie się drugie spotkanie z MMKS Dąbrową Górniczą.

(Robert Błaszczyk)
szer
Brawo dziewczyny, brawo kibice. Zasłużona wygrana dla MMKS'u. Kibicom też się coś należy, wkońcu byliśmy najgłośniejsi! Nawet Krakowscy kiboli lekko zdezorientowani. Nawet już zaczeli odpuszczać! Dzisiaj też ma być wygrana! Najlepiej 3:0 by dobić Wisłe i pokazać, że nie mają z nami szans
endriu
pozdr...
szer
Posty z forum wisły:

to jest poprostu tragedia co wczoraj było z dopingiem... zeby garstka 10 dziadków była głośniejsza od nas to juz kpina. nie moze byc tak ze na hali jest cisza z naszej strony bez dopingu to jest potrzebne naszym wszystkim gracza bo inaczej przecież czują sie jakby byli na wyjeździe a tak nie moze byc na naszej hali...

za duzo osob nie przywedrowało sad.gif

A i na parkeicie marnie, bo wtopa 2-3 :/ Oby to były złe miłego początki ;-)

Tylko dwa interesujące po wczorajszym meczu... Ah i każdy teraz mówi że Wisła poległa bo nie było dużo kibiców na hali, bo a to wisła nie miała zawodniczek podstawowych, a to, a tamto... Żenada... Nie umią przyznać że MMKS był lepszy w tym dniu od faworyta...
Hator
wynik drugiego meczu 3:0 dla Wisly (ze strony sportowefakty)
Robert123
Przegraliśmy mecz, a ja zdenrwowany powiedziałem panu "SĘDZIEMU" co myślę, o jego "wybrykach" poniższy e-mail został wysłany do PZPS i czekamy co odpowiedzą, odpowiedź oczywiście umieszczę. Cóż przegraliśmy przez dwa jakże ważne czynniki.

1. Do momentu prowadzenia nbaszej druzyny 17-13 gra się układała nasza druzyna grał super, wychodziło wszystko, potem 2-3 proste błędy i zaczęło się wszystko sypać. Psychicznie nasze zawodniczki nie wytrzymały tego seta.
2. Błędy sędziowskie o czym poniżej -w sposób istotny przyczyniły się do przegrania meczu. W trzecim secie Marzena zaserwowała asa widac było, ŻE PAN LINIOWY Z KRAKOWA (SIC!!!!!!) nie wie jak pokazać chorągiewką i jest zdany na łąskę pana CIECHANOWSKIEGO i jego koleżanki pani Niewiarowskiej.

3. UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mecze z Wisłą są 30 i 31 maja o godzinie 18.00. Wszyscy na HALĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ma, że ktoś nie może - mamy szansę i trzeba ją wykorzytstać- bądźmy siódmym zawodnikiem naszej drużyny i pomóżmy swoim dopingiem. Ja osobiście będę rozwieszał plakaty na Mydlicach i ludzi dobrej woli proszę aby pozwolili mi umieścić takowe plakty w witrynach sklepów, będę wdzięczny. Wstęp na mecz 2 pln, czyli symboliczny

Niebawem relacja z dzisiejszego meczu i wypowiedź naszego trenera.

Szanowni Państwo.

Poniżej napiszę PRECEDENS, który WY stosujecie- może będzie trochę emocjonalnie, ale inaczej się nie da.

Nazywam się Robert Sarna i jestem kibicem siatkówki, a jednocześnie piszę sprawozdania z udziałem drużyny MMKS Dąbrowa Górnicza, staram się nigdy nie faworyzować nikogo i jestem obiektywny, ale to co WY ROBICIE TO MIJA SIĘ TO Z PIEKNĘM I DUCHEM SPORTU - ZABIJACIE PIĘKNO SPORTU PONIZEJ WASZE BŁEDY.

1. Bedąc na meczu Wisła Kraków - MMKS Dąbrowa Górnicza w miesiącu marcu, mecz ten prowadzi pan Ciechanowski Jan i pani Niewiarowska Magdalena PAŃSTWO SĘDZIOWIE - popełniają masę błędów i WYPACZAJĄ wynik spotkania.

2. Ta sama para sędziowska prowadzi mecz play-off Wisła Kraków - MMKS DG spiskowa teoria dziejów, znowu jest wypaczony wynik meczu!!!!!! To ja się pytam po co my gramy i dla kogo!!!!!????? Może od razu trzeba AWNASOWAĆ WISŁĘ KRAKÓW ponieważ ma ogromne pieniądze, a jak jest słaba i nie potrafi wygrać w sportowej rywalizacji to "POMOGĄ" "sędziowie" pan Ciechanowski i pani Niewiarowska
Szok, niemożliwe, niewiarygodne, a jednak!!!!!!! O postawie "sędziego" w dniu dzissiejszym 19 maja 2007 wolę się nie wypowiadać, gdyż pan ten "USZCZĘSLIWIŁ" Wisłę Kraków co najmniej 6-7 punktami. Przykład Marzena Wilczyńska serwuje z wyskoku i piłka jest w polu, a SĘDZIA LINIOWY nie wie co się dzieje PONIEWAZ DOPUSCILICIE DO TEGO ZEBY SĘDZIOWIE LINIOWI BYLI Z KRAKOWA!!!!!!!!!!! i swoimi decyzjami zabijali piekno sportu. BRAWO ZA GŁUPOTĘ!!!!!! Sędzia ma być bezstronny i obiektywny a Ci Państwo tacy nie są. przykro to pisać, ale taka jest smutna prawda

Czara goryczy się przebrała i służę zapisami wideo, jakie "NUMERY" WYKRĘCAŁA PANI NIEWIAROWSKA oraz pan Ciechanowski.

Jeszcze raz proszę o to abyście zastanowili się nad tą dwójką sędziowską, gdyż zabijają piękno i urok sportu.
endriu
pozdr...
szer
W Krakowie zawsze sędziowie popełniają błędy, albo są kupieni i robią "błędy" na kożyść Wisły.... Poprostu brak słów...
endriu
pozdr...
endriu
pozdr...
Robert123
Szanowna Krysiu dziękujemy za miłe słowa pod naszym adresem, cieszy nas kibiców, zepomogliśmy WAM. Dziękujemy za Waszą pstawę. W DG prosimy zagrajcie to co potraficie, a my kibice swoim dopingiem przy pełnej hali zrobimy PIEKŁO!!!!!! Wisła będzie zagłuszona, będzie jeszcze głośniej, będziemy WAszym siódmym zawodnikiem, łatwo z nami nie będzie.

MYŚLĘ ŻE PRZEKRĘTASÓW SĘDZIÓW W POSTACI PANA CIECHANOWSKIEGO I PANI NIEWIAROWSKIEJ już nie będzie!!!!!!
WSZYSCY NA HALĘ 30 i 31 maja i nie ma, ze ktoś nie może glośny doping od początku do końca i będzie dobrze
endriu
pozdr...
szer
Ta teraz sie nie przyznają, że byliśmy głośniejsi i lepsi! Tak jak w piątek daliśmy z siebie wszystko :)
gregorian79
..sami widzielismy co sie dzialo naocznie..powiem krotko..wielkie dzieki dziewczynom za ambicje i za to ze mecz nie wygladal tak jak wyglada wynik 3-0...sytuacja jest arcydobra przed meczami u nas..i miejmy nadzieje ze dziewczyny u siebie wyjda maksymalnie skoncentrowane..w koncu ich gra u we wlasnej hali wygladala od zawsze bardzo dobrze i nie nalezy dopuscic do 5tego meczu w Krakowie..bo widzielismy wczoraj paraolimpiade w wykonaniu sedziow..notabene wiecznie tych samych jesli chodzi o "wazne" mecze Wisly..az sie wczoraj cisnely na usta po tym co oni wyprawiali slowa.."kur..co tu jest grane"..ale ochlonijmy bo wszystko co dotyczylo wczoraj sedziow bylo dziwne i nieprawdopodobne..od sposobu sedziowania do sedziow liniowych z Krakowa(hehe) w takich waznych spotkania gdzie w finale gra krakowski zespol..echch..
panie Litwin..plakal Pan w piatek chociaz tez drukowali na wasza korzysc ze Was skrzywdzili..gdzie jest placz po wczorajszym meczu..przeciez widzial Pan co sie dzialo..hehe..jedna wielka krzywda ze strony sedziow..przyznac sie do porazki to szlachetna cecha..pan tego nie potrafi..a niestety jeszcze czeka Pana to uczucie dwa razy biggrin.gif
..i na koniec jedno zdanie..jesli PZPS na sile chce przepchnac ten klubik do wyzszej klasy bo zaplanowaliscie sobie wyzszy budzet w przyszlym roku..a moze ze Pani Sliwa planowala jedynie sezon gry w pierwszej lidze i za zaslugi dla polskiej siatkowki ktos jej ten jeden sezon obiecal..hehe..to pozostaja jeszcze sportowe siatkarskie umiejetnosci..i umiejetnosci naszych dziewczyn i sportowa zlosc po sposobie w jakim zostaly oszukane uwidoczni sie na wlasnym parkiecie..
..mozecie byc pewni jednego..u nas jesli ponownie bedzie Wasz "znajomy" sklad sedziowski musza pamietac ze "przepchnac Was" w naszej hali bedzie o wiele trudniejsze niz w "drukarni przy Reymonta"..mam tylko nadzieje ze macie na koniec po tej farsie ktora sie notorycznie odbywa w Waszej hali choc odrobine ambicji.. cala Polska wie co ta stala obsada wyczyniala w meczach z Piastem i nami..w necie az czerwono od opinii po tych meczach..a Pan zalosnie po piatku placze ze Was oszukali.. biggrin.gif ..litosci..moze w piatek zaoferowana stawka okazala sie za mala a w sobote juz poziom sie dopasowal do wymagan pewnych osob laugh.gif

..POWIEM JESSZCZE RAZ Panie Litwin..zacytuje Pana wypowiedz z siatki org...to nie Wy popelniliscie w pierwszym meczu frajerskie bledy..frajerskie byly ustawki ze slepym i gluchym na liniach..i glupia i glupszym jako sedziowie glowni..biggrin.gif..zabierali idiotycznie po 4 pkt na set..wiec niech Pan to doliczy do wynikow setowych i zobaczy w czym tkwi "frajerstwo"..tylko ze bylo minelo..my myslimy juz teraz tylko by wspomoc "nasze" dziewczyny u siebie jeszcze lepszym dopingiem i poniesc je do tego by w sportowej walce udowodnily to czego Wy w sportowej rywalizacji udowodnic nie umiecie.. biggrin.gif

..my nie obiecujemy..ale mamy pelne prawo by sadzic ze..imiona Waldek,Marzena,Gosia,Ewelina,Ula,Ania,Krysia,Ewa,Iza,Karolina i Andrea beda sie Panu Panie Litwin snily od 1 czerwca po nocach..a po przebudzeniu dlugo jeszcze w uszach bedzie dudnil odglos dabrowskiego bebna.. laugh.gif

tyle w temacie..
gregorian79
..acha..i jeszcze jedno..wszystkie elementy w drugim meczu(blok,atak,serwis) byly nawet minimalnie na nasza korzysc..

..wniosek szybciutko trzeba wyciagnac z punktow zdobytych przez blad przeciwnika..

Wisla MMKS
I set 10 4
II set 10 5
III set 12 7

caly mecz 32 16

...to trzeba wyeliminowac i wszystko bedzie jak powinno wink.gif

pozdr
Zibar
Miałem nadzieje, że sędziowie po tym co zobaczyłem w piatek odpuszcza i wysilą się na odrobinę obiektywizmu sad.gif ale się pomyliłem, szkoda bo taką postawę sędziów widziałem tylko w Krakowie !!!
Teraz dziewczyny mysicie zagrać na 100 % żeby nie dać im cienia szans.
My postaramy się zorganizować jak najgłośniejszą publike, żeby zagłuszyć totalnie wisełkę !

Robert, Andrzej i inni kibice kiedy spotkanie/narada !!!
Musimy się do tego meczu maksymalnie przygotować !!!
Robert123
Jutro jadę do klubu i ustalam szczegóły, oni też wiedzą o jaką gramy stawkę więc moja propozycja jest nastepująca:
1. TEn gośc który prowadził mecze z Sokołem u nas na hali MUSI prowadzić mecze z Wisłą (na imię ma PIOTR), nie ma że mecze prowadzi STEFAN (z całym szacunkiem dla niego, ale on nie zrobi atmosfery i nie pociągnie za soba publiki i co gorsze bedzie sie mylił, co mu się nie jeden raz przytrafiało). Jak nie będzie mógł Piotrek to niech zapłacą gościowi z Płomienia, a bedąc dzisiaj na meczu widziałem jak prowadził i było to FANTASTYCZNE.

2. PLAKATY, bedą wyznaczone rejony kto, gdzie chodzi i gdzie rozlepia. Tak, że traktujemy tą sprawę bardzo poważnie i nie dajemy tu plamy. Nie ma, że ktos nie pójdzie z plakatem MAKSYNALNE ZAANGAŻOWANIE KAŻDEGO Z NAS. Im wiecej my się zaagażujemy i im wiecej rozlepimy plakatów i zrobimy dobrą reklamę i nagłośnienie tych meczy gwarantuję 3 tysiące publiki, a przy takim dopingu to tylko pomożemy dziewczętom.

PLAKATY mają być w klubie w środę i każdy zainteresowany ode mnie otrzymuje i działa -sam osobiście pojadę i posprawdzam, jak została wykonana robota i jeszcze raz nie ma tu ODWALANIA FUSZERKI.

3. Kolorowe kartki w barawach klubu. Jutro będę po wstępnych rozmowach z gościem, który załatwiał busa do Krakowa i postaram się aby na obu meczach takowe kartki były, w trzech barwach, będe również rozmawiał z prezesem na ten temat i trzeba będzie to zorganizować. Przed meczem w środę o godzinie 16.00 będę potrzebował 2-3 osoby aby pomogli mi rozłożyc te kartki na tradycyjnej stronie trybuny i będe za to wdzięczny.

4. Prośba do tych co mają dostęp do BĘBNÓW, TRĄB , a przede wszystkim syren strażackich na korbę. PRZYNIEŚCIE SKOMBINUJCIE- pomożemy i zrobimy niesamowity doping. Tak sobie myslę, gdyby były dwa bębny po jednej stronie hali i dwie syreny po drugiej stronie to doping jest na całego.

5. Kazdy z Was niech zdziera gardła tak jak to miało miejsce w Krakowie. Ja osobiście gwarantuję ze swojej strony jeszcze głośniejszy doping i postaram sie ZMUSIĆ WAS wszystkim swoją postawą do pełnego zaangażowania i dopingu.

Proponuję abyśmy się spotkali w środę około 17.00 pod halą będę miał plakaty to rozdam i omówimy pewne tematy
przemo1983
mam pytanko. kiedy są mecze? 25, 26 czy 30, 31 maja? Obiecuje że zbiore jak najwięcej osób. ekstraklasa nasza!!
gregorian79
QUOTE(przemo1983 @ May 20 2007, 22:11 ) *
mam pytanko. kiedy są mecze? 25, 26 czy 30, 31 maja? Obiecuje że zbiore jak najwięcej osób. ekstraklasa nasza!!

30 i 31 maja smile.gif
Robert123
U W A G A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U W A G A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WTĘP NA MECZE MMKS DĄBROWA GÓRNICZA - WISŁA KRAKÓW BEZPŁATNY !!!!!!!!!!!!
Mecze odbędą się w dniach 30 i 31 maja 2007 o godzinie 18.00
zidane
QUOTE(Robert123 @ May 21 2007, 9:37 ) *
U W A G A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U W A G A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U W A G A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WTĘP NA MECZE MMKS DĄBROWA GÓRNICZA - WISŁA KRAKÓW BEZPŁATNY !!!!!!!!!!!!
Mecze odbędą się w dniach 30 i 31 maja 2007 o godzinie 18.00

mam pytanko kto wreszcie podjął meską decyzje o wpuszcaniu za darmo. do tej pory nie było to mozliwe. widzę robercie że śa jakieś efekty mojego ataku pozdrawiam. mój atak to nic osobistego chce by było lepeij.

Mod.:
Zmiejszyłem ilośc wykrzykników bo rozwalały stronę
Zibar
Piszesz, że wiesz o sporcie w DG sporo, a nie wiesz, że na wiekszość spotkań o dużym znaczeniu wstęp jest wolny ?
Dotyczy to obecnego sezonu (patrz mecze z Sokołem w II rundzie), jak i poprzedniego, kiedy MMKS grał w barażach z AZS Poznań a prezydentem był JT (który nomen omen na mecze przychodzi choć nie jest juz na stołku)
endriu
pozdr...
Zibar
Waldemar Kawka: Magda Śliwa potrafi oczarować
dzisiaj, 13:01:21
- Przed wyjazdem do Krakowa podział punktów wziąłbym w ciemno - powiedział po dwumeczu z Wisłą Kraków trener MMKS Dąbrowa Górnicza Waldemar Kawka. - Teraz pozostał pewien niedosyt.

MMKS w finale play off I ligi siatkarek odniósł zwycięstwo 3:2 i zanotował porażkę 0:3 z Wisłą Enionem Kraków. Teraz dwa kolejne spotkania - 30 i 31 maja - zostaną rozegrane w Dąbrowie Górniczej. - Mieliśmy szanse wygrać drugie spotkanie, ale o naszej porażce zadecydowały różne względy - powiedział trener Kawka. - Nasza zawodniczka Ewelina Sieczka została powołana do reprezentacji juniorek na eliminacje mistrzostw świata w Spale. Dlatego PZPS przełożył nam mecze, ale i tak jednej zawodniczki nie będziemy mieli przez tydzień w klubie."

W fazie zasadniczej MMKS Dąbrowa Górnicza pokonała Wisłę Enion Kraków. - W ogóle u siebie nie przegraliśmy od dwóch lat nie licząc porażki z AZS-em Poznań w ubiegłorocznym barażu - powiedział Waldemar Kawka. - Zresztą były wówczas w górze nasze piłki meczowe, nie zostały wykorzystane, ale to już historia.

Jak podkreślił Waldemar Kawka motorem napędowym Wisły jest Magdalena Śliwa. - Oczywiście Ameryki tym stwierdzeniem nie odkryłem - powiedział. - Przy dobrym przyjęciu Magda Śliwa potrafi wyczarować akcje ofensywne, ryzykownym zagraniem zmylić przeciwnika. Na porażkę Wisły z nami złożyły różne względy. Na pewno nie można mieć pretensji do krakowskiej rozgrywającej.

Z Waldemarem Kawką rozmawialiśmy przed niedzielnym meczem Dialogu Gwardii Wrocław z Pronarem Zeto Astwą AZS Białystok. Białostoczanki wygrały czwarte spotkanie i w play off zwyciężyły 4-2.

- Nie wiem jak potoczą się losy tej rywalizacji - mówił Waldemar Kawka. - Na razie każdy wygrywa u siebie. Może więc w barażu zwycięży Białystok, który ostatni mecz ma u siebie. Tej drużynie daję minimalnie więcej szans. Mam jednak nadzieję, że nas nie będzie dotyczyć przeciwnik z 9. miejsca w LSK. Chcemy awansować bez dodatkowego barażu.

źródło: lsk.net.pl
nadesłał(a): Tomasz Tadrała

I tak trzymać - nie ma co myśleć o barażach, bo szansa na bezpośredni awans jest bardzo duża.
Dziewczyny, ostro trenujcie, na mecz wyjzcie skoncentrowane a wszystko się ułoży po myśli MMKS-u.
Przecież to Wisła teraz będzie grała pod większą presją, a mamy przykład z piątku, że gorzej radzą sobie w sytuacjach stresowych.
gregorian79
..cholerka..ale mi sie spodobaly te slowa trenera..az mi sie mordka usmiechnela laugh.gif ..haha..
..racja..widzielismy ze nawet Pani Sliwie przytrafiaja sie proste bledy..chyle czola doswiadczeniu,bo kilkoma akcjami zaimponowala..tylko ze nie mozna mowic non stop ze po drugiej stronie jest Pani Sliwa bo to taka sama rozgrywajaca jak kazda inna..mecz u siebie z rundy zasadniczej + te 2 lata o ktorych mowil trener i wyjazdowy pierwszy mecz w Krakowie pokazal ze jednak sie da..i umiejetnosci jest na tyle..
..w drugim meczu moim zdaniem troche malo funkcjonowal blok i do tego jak wspomnialem wczesniej masa bledow wlasnych zadecydowala o wyniku..
..u siebie dziewczyny zagrajcie skoncentrowane,na pelnej parze i bez "zwalniania" rak..
..obecny stan rywalizacji i dwie szanse u siebie sprawiaja ze nie ma innego wyjscia jak pojsc za ciosem..
..spokojnie,nic na sile i bez nerwow,a bedzie szlo tak jak nas przyzwyczailiscie niejednokrotnie biggrin.gif
..licze i wierze w dwa podobne spotkania jak z Wisla u nas w zasadniczej..spokojnie i z polotem biggrin.gif ..hehe
gregorian79
..kazdy kto tu zajrzy mysle ze po kilku cytatach mesle ze nie bedzie dal sie prosic..
..PELNA MOBILIZACJA...
Apropos wyjazdu Powiem że powstał pomysł aby pojawić się w Dąbrowie w pewnej liczbie
Ktoś by się na to pisał??

no a jakies większe szczegóły mamy jechac tam na własną renkę czy jakoś zbieralibyśmy sie tam ...hmm??

Dokładnie mecze przełożone na 30 - 31 maja (śr/czw).Ode mnie też parę osób by pojechało Czyli stwierdzam że pomysł ma jakieś szanse na powodzenie

..nie wiem na ile to sie zisci ale wypadaloby nakrecic godna atmosfere..
..zbierac znajomych,przyjaciol i zorganizujmy prawdziwe siatkarskie swieto w te 2 dni biggrin.gif
Robert123
Jestem po rozmowach z dyrektorem MMKS i ustalenia są następujące:
1. Oba mecze prowadzi ... PIOTREK, gośc który prowadził mecze z Sokołem, więc ona nas nakręci jeszcze bardziej.

2. SYRENA I BĘBEN - po raz kolejny powtarzam będą,
kto może niech jeszcze załatwi inne sprzęty grające i wspomoże. Każde gardło jest potrzebne.

3. W drugi dzień na "naszej" stronie po której siedzimy będą kartki w barwach klubu.

4. Wstep bezpłatny na oba mecze.

5. SPOTKANIE O GODZINIE 17.00 PRZED HALĄ W ŚRODĘ I OMÓWIENIE PEWNYCH TEMATÓW.

6. Klub szykuje kilka niespodzianek na oba mecze, ale ja obiecałem i postanowiłem o tym nie mówic, PROSZĘ PRZYJDŹCIE I POMÓZCIE NASZYM DZIEWCZĘTOM
endriu
pozdr...
gregorian79
QUOTE(endriu @ May 21 2007, 21:36 ) *

haha..umiesz Andrzejku humor poprawic..to co..obok plakatow meczowych wieszamy przed hala ta fotke z napisem.."tego klienta nie obslugujemy.."?? laugh.gif ..buhahha
endriu
pozdr...
Robert123
MILI PAŃSTWO temat "TYCH DWOJGA" UZNAJĘ ZA ZAMKNIĘTY I ZAKOŃCZONY DOSYĆ I KONIEC STOP!!!!!!

Mod.:
Puste miejsca wycięte, według życzenia wink.gif
gregorian79
..no to teraz juz wiadomo..to czego my nie widzielismy caly mecz, Andrzej wreszcie rozwiazal- tajemnicza zagadka sedziowskiej paranoi...co widac doskonale na fotce Pani sedzina Niewiarowska po prostu zasnela bidulka na stolku i mecz jej niespodziewanie umknal..a Pan Ciechanowsk(Jan Stanislaw zreszta laugh.gif ) wyglada jakby nie zwazajac w jakim celu pojawil sie w hali Wisly, wpatrzony w nia z gwizdkiem w ustach, caly mecz myslal czy ja obudzic czy nie,lekko sie krepujac laugh.gif
..jednym slowem na Reymonta "cyrk zajechal"(choc w okrojonym repertuarze, bo obok parkietu dostrzeglem jedynie clowna i magika),tylko organizatorzy zapomnieli transparentu wywiesic laugh.gif (a moze mnie on tez po prostu umknal, skoro tym "dwojgu dyrygentom" umknelo tak wiele rzeczy tego dnia na parkiecie:lol:)

..a teraz na powaznie..
ze strony PZPS..
Komunikat Wydziału Rozgrywek w sprawie III rundy play off w I lidze

Wydział Rozgrywek Polskiego Związku Piłki Siatkowej podaje zestawienia par na III rundę play off w I lidze wraz z obsada sędziowska.
UWAGA - nastąpiła zmiana w obsadzie sędziowskiej, wszystkie zmiany zaznaczone są kolorem czerwonym.
I Liga Kobiet

Mecz o I miejsce- do trzech wygranych

I termin:19-20.05.2007
TS Wisła Kraków - MMKS Dąbrowa Górnicza
S1- Niewiarowska Magdalena
S2-Ciechanowski Jan
S gł.-Żelazny Adam

..czyzby spiaca krolewne ktos wkrecil na ostatnia chwile w impreze?? biggrin.gif

..a tu jeszcze lepiej..wszyscy troje nagla zmiana obsady sedziowskiej..nie doszukuje sie niczego,ale mam nadzieje,ze dokoptowani nagle podobnie jak Pani Niewiarowska sedziowie..tzn.Pani Sokol,Pan Cyfert i Pan Wieczorek nie maja juz przed meczem koncepcji na wynik potyczki..
II termin:30-31.05.2007 roku
MMKS Dąbrowa Górnicza - TS Wisła Kraków
S1- Sokół Katarzyna - Wroclaw
S2- Cyfert Marcin -Wroclaw
S.Gł.- Tadeusz Wieczorek - Uwaga!!! Będzin... laugh.gif no Panie Tadeuszu..nie zebym uzyl tu zwrotu "tuz za miedza" laugh.gif
Robert123
PANOWIE JUTRO O 17.00 pod halą zbiórka omawiamy wszystko.

Zibar
Siatkarska uczta w Dąbrowie Górniczej dopiero w przyszłą środę i czwartek

Po piątkowym zwycięstwie MMKS-u w Krakowie kibice z Dąbrowy Górniczej nie mogą się już doczekać meczów z Wisłą we własnej hali. Każdej z drużyn do awansu brakuje dwóch zwycięstw, więc rywalizacja o awans do Ligi Siatkówki Kobiet powinna zakończyć się w Dąbrowie. Trzeba się jednak uzbroić w cierpliwość, bo spotkania nie odbędą się w sobotę i niedzielę, jak były wcześniej planowane, ale dopiero w przyszłą środę i czwartek (30-31 maja, godz. 18.00).

- Musieliśmy przełożyć te mecze, bo trener Andrzej Urbański w ostatniej chwili powołał Ewelinę Sieczkę do kadry na kwalifikacje do mistrzostw świata juniorek (Spała, 23-27 maja - red.). Dla nas to kłopot, bo dziewczyna przez tydzień nie będzie trenować w klubie, a to dla nas bardzo ważny moment. Musimy wykorzystać to, że wywieźliśmy z Krakowa jedno zwycięstwo i mamy teraz dwa mecze u siebie. Swoją drogą szkoda, że nie udało nam się wygrać obu spotkań, bo wynik 0: 3 nie oddaje przebiegu drugiego meczu - powiedział Waldemar Kawka, szkoleniowiec MMKS-u.

W pierwszym spotkaniu bardzo dobrze zagrała Izabela Kunc, wprowadzona na boisko w trzecim secie. - Ona już nie raz poderwała drużynę do walki. W Krakowie udowodniła, że Wisła niesłusznie się jej pozbyła - stwierdził trener Kawka. Dzień później Dąbrowie nie pomógł już żaden Joker. Za to Wiśle pomagały własne ściany.

Teraz we własnej hali zagrają siatkarki MMKS-u, a to jest poważny atut. Do tej pory drużyna Waldemara Kawki przegrała tylko jeden mecz u siebie - w ubiegłym sezonie barażowy o wejście do LSK z AZS-em Poznań. Wtedy atak na ligę zakończył się niepowodzeniem. Jak będzie teraz?

Jarosław Galusek - Dziennik Zachodni
gregorian79
..spojrzcie..mam tylko jedo marzenie..obejrzyjcie ten film z kosza..bedzie LSK mam nadzieje ze kiedys poziom w DG dorowna..ja to dziewczynom obiecuje z mojej strony:P

http://www.chuligani.com/index.php?show=de...lmu=39&id=8

..obejrzyjcie..dla mnie halowe mistrzostwo swiata w zgraniu sektorami:)
Dziun
QUOTE(Robert123 @ May 21 2007, 18:23 ) *
3. W drugi dzień na "naszej" stronie po której siedzimy będą kartki w barwach klubu.

Czy mógłbyś powiedzieć, która strona jest "nasza"? Będę na meczu i chcę usiąść po "właściwej" stronie;-)
szer
Każda strona jest nasza! Ale napewno chodzi i wielką trubune :).
Zibar
QUOTE(Dziun @ May 22 2007, 20:37 ) *
Czy mógłbyś powiedzieć, która strona jest "nasza"? Będę na meczu i chcę usiąść po "właściwej" stronie;-)

Po dzisiejszej "naradzie" się wszystko wyjaśni, która jest nasza strona laugh.gif to niezwocznie napiszemy.
Arbas
Czołem Usportowieni Forumowicze!

Jeśli odbyło się zapowiadane spotkanie o 17-tej przed halą, to czy nieobecni nie z własnej winy, będą mogli przeczytać na ten temat krótkie info?
Jako nieobecny z góry dziękuję.

Na meczu będę i przywiozę jeszcze paru wielbicieli siatkówki.
Bardzo liczymy na nasze piękne zawodniczki i życzymy WYGRANEJ!!!
Robert123
1. Obecni na spotkaniu ustalili:
- rozlepiają palakty w ustalonych miejscach (szkoły, sklepy, bary itp, z pominięciem słupów ogłoszeniowcych)
- namawiają znajomych do czynnego wzięcia udziału w meczach
- biorą czynny udział w dopingu i zdzierają gardła, jeszcze bardziej niz w Krakowie

2. Pozostali proszeni są o :
- zaproszenie jak największej liczby potencjalnylnych widzów
- przyłączenie się do dopingu
- wzięcie ze sobą trąb, syren, i bębnów
Robert123
Co do "AKCJI PLAKAT" Rozwiesiłem plakty w barach gdzie leją piwo, szkołach oraz sklepach Słupy ogłoszeniowe - po ostaniej akcji w meczu z Sokołem celowo omijałem, gdyż oklejanie słupów plakatami moim zdaniem mija się z celem. Wczoraj miałem 30 dzis dostałem dodatkowa pulę około 30 z czego 20 dałem jednemu człowiekowi, który będzie rozwieszał plakaty na Manhatanie. Łączna ilość plakatów to 45 do rozlepienia zostało mi 10. Spotkałem się w 80 % z życzliwością i nikt nie stawiał większych przeszkód w powieszeniu palaktu. Co do frekwencji jestem spokojny -zrobiliśy WSZYSY SUPER ROBOTĘ i za to wszystkim mogę być wdzięczmy i podziękować.

Myslę, że każdy z nas wie o jaką stawkę gramy i WSPOMOŻE KLUB DOPINGIEM i gardła również żałował nie bedzie. zawodniczki po rozmowie ze mną powiedziały, ze zagraja na maksimum swoich mozliwości.
Zibar
Tutaj też plakat przywieszą tylko nie wiem czy taśma wytrzyma laugh.gif

Plakacik był zerwany laugh.gif to nowy wklejam
szer
Hehehe forum wisły: http://wislakrakow.com/forum/showthread.ph...796&page=16

Nieźle kombinują... I widać obawiają sięsztuczek takich, jak oni sami nam zafundowali.... No niestety na hale się nie załapią bo miejsc mam nadzieje dla nich nie będzie!
wykształciuch
wjazd jest za free, więc wejdzie kto będzie chciał, a konkretniej ten kto szybszy
Flashek
Mam w domu trąbkę kolejową, którą kiedyś moja mama trąbiła na pociągi:) Wezmę ją no i zjawimy się w przynajmniej 8 osób na hali w środę i będziemy dopingować nasze kobietki. Będzie ciężko ale trzeba być dobrej mysli, bo na pewno my kibice, będziemy "siódmą zawodniczką" naszych miłych pań:)
Robert123
Flashek mam nadzieję, że dołączysz do niżej podpisanego, który bedzie bębnił i na pewno mnie poznasz czym nas będzie więcej tym lepiej. Zróbmy PIEKŁO to o czym marzę a nie będzie źle, gwiżdżmy na Kraków, deprymujmy je swoim zachowaniem, a pomożemy w ten sposób własnej drużynie, zobaczycie. Flasheh liczę na Ciebie i mam nadzieję, że przyjdziesz z tą trąbką i pomożesz. Każda forma dopingu będzie mile widziana.

SERDECZNE PODZIĘKOWANIA DLA "LEPIACZY" PLAKATÓW ROBOTA WYKONANA NA 5 BRAWO!!!!!
To co Wszyscy LEPIĄCY zrobili zasługuje na WIELKIE SŁOWA UZNANIA. Mi został juz tylko jeden plakat i powieszę go jutro na 3 maja w zakaładach bukmacherskich.
Zibar
Fajnie, że przyjdziecie, każda dodatkowa osoba doda sił naszej drużynie.
Tak jak posze Robert, trzeba gwizdami, okrzykami, trąbieniem deprymować Wisłę jak tylko się da.
Odliczanie końcowe rozpoczęte, pozostały juz godziny do pierwszego gwizdka !!!
Ciekawi mie frekwencja.
Myslę , że będzie mocno uzależniona od pogody, jak będzie deszczowo imho - hala się wypełni !!!
Zibar

Pełny teks w PD strona 8
Zibar
Ostatki prasowe
Siatkówka:
MMKS Dąbrowa Górnicza gra o awans do LSK
tod2007-05-29, ostatnia aktualizacja 2007-05-29 19:52

Przed zespołem MMKS-u najważniejsze spotkania w historii klubu. Jeżeli dąbrowianki wygrają w środę i w czwartek we własnej hali z Wisłą Kraków, to w przyszłym sezonie zagrają w siatkarskiej elicie.
Po dwóch meczach w Krakowie jest remis. Przypomnijmy, że do Ligi Siatkówki Kobiet awansuje zespół, który pierwszy wygra trzy spotkania.

Trener Waldemar Kawka jest optymistą. - Już teraz mogliśmy prowadzić 2:0. Wynik drugiego spotkania [MMKS przegrał 0:3 - przyp. red.] nie oddaje tego, co działo się na boisku - przypomina.

Hala w Dąbrowie Górniczej to prawdziwa twierdza. Nasz zespół ostatni raz przegrał na własnym parkiecie podczas ubiegłorocznych spotkań barażowych z AZS-em Poznań.

Mecze z Wisłą początkowo miały się odbyć podczas weekendu, ale zostały przełożone w związku z powołaniem do kadry juniorek Eweliny Sieczki z MMKS-u. Początek obu spotkań o godzinie 18. Wstęp wolny! Jeżeli po czwartkowym spotkaniu będzie remis, piąty, decydujący mecz odbędzie się w Krakowie. Przegrany dostanie jeszcze jedną szansę: baraż z AZS-em Białystok.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Wydruk z portalu www.sportowefakty.pl.

Data: 30.05.07 02:24, Autor: Kinga Bernacka<kinga.bernacka@gmail.com>, Źródło: inf. własna

Dwa mecze do szczęścia czyli zapowiedź spotkań MMKS Dąbrowa Górnicza – Wisła Kraków

Gra w Lidze Siatkówki Kobiet to nie tylko prestiż ale bardzo często także większe budżety, lepsze zawodniczki a tym samym walka o wyższe cele. Nic więc dziwnego, że zarówno dla Wisły Kraków jak i dla Dąbrowy Górniczej finał I Ligi Kobiet to absolutnie najważniejsze mecze sezonu dlatego zarówno dziś jak i jutro oba zespoły zrobią wszystko aby wygrać i zapewnić sobie awans do najwyższej klasy rozrywkowej.

Po pierwszych dwóch meczach finałowych, rozegranych w Krakowie, w rywalizacji do trzech zwycięstw jest remis (3:2 dla Dąbrowy i 3:0 dla Wisły) jednak lekką przewagę w tej chwili wydają się mieć zawodniczki MMKS-u bo kolejne spotkania odbędą się na ich boisku. Jest to o tyle ważne, że Dąbrowa Górnicza jest zespołem, który nie przywykł przegrywać przed własną publicznością i po raz ostatni we własnej hali schodził z boiska pokonany przed rokiem w czasie barażów z AZSem Poznań. Ten atut z pewnością będą chciały wykorzystać podopieczne Waldemara Kawki a pomóc im może w tym świadomość, że w rundzie zasadniczej wygrywały już z Wisłą na własnym boisku (3:1).

Na pewno jednak Wisła Kraków w Dąbrowie Górniczej nie jest bez szans bo tak klasowy zespół jest w stanie wygrać na każdym terenie. Szczególnie teraz gdy do składu wraca podstawowa atakująca zespołu Magdalena Piątek, której brak w pierwszych dwóch meczach finałowych był bardzo widoczny. Wydaje się, że problemy zdrowotne ma już za sobą także Sylwia Wojcieska i że ona również będzie dziś i jutro do dyspozycji trenera Ryszarda Litwina. Jest jeszcze oczywiście Magdalena Śliwa, co prawda jej wychwalanie powoli może się już stawać nudne ale jej wpływu na grę Wisły po prostu przecenić nie można.

Zbliżające się mecze początkowo miały odbyć się w ostatni weekend jednak z powodu udziału Eweliny Sieczki w eliminacjach do Mistrzostw Świata juniorek PZPS zdecydował się na zmianę terminów. Oba zespoły miały więc kilka dni więcej na przygotowania i z pewnością obaj trenerzy zrobili wszystko by wykorzystać ten czas jak najlepiej. A który z nich będzie się cieszył z awansu do LSK? Wydaje się, ze szansę obu zespołów są równe a ponieważ żeby awansować zarówno Wisła jak i MMKS potrzebują jeszcze dwóch zwycięstw bardzo możliwe, że aby wyłonić zwycięzcę tej rywalizacji dwa mecze rozegrane w Dąbrowie Górniczej mogą nie wystarczyć...

Zarówno dzisiejszy jak i jutrzejszy mecz odbędą się w Dąbrowie Górniczej. Początek obu spotkań o godzinie 18.00 – wstęp wolny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.