Zmiany są widoczne.
A jakieś konkrety?
Plac przed PKZ, ul. 3 Maja - to zostało zrobione wcześniej jeśli mnie pamięć nie myli. Dziś 3 Maja wygląda jak parking i Podraza przez 4 lata nie potrafił nic z tym zrobić. Więc co oznacza owo "zrobione centrum"? No nie mówicie chyba o wymianie asfaltu, bo to żaden powód do dumy a bieżące utrzymanie. Chyba, że dziś mamy centrum gdzie indziej a ja o tym nie wiem?
CYTAT
Jak dla mnie zrobione zostało więcej niż za czasów poprzednich prezydentur. A jak na razie to żaden z pozostałych kandydatów nie zrobi chyba nic więcej.
Mimo, że poprzednich prezydentów nie kocham równie mocno jak obecnego to z pierwszym zdaniem się nie zgadzam. Z drugim jak najbardziej.
CYTAT
Panowie - z tego co wiem to Rudy Donek zapłacił tylko za jeden obiekt w postaci Orlika - reszta to inicjatywa miasta (proszę mnie poprawić jeżeli się mylę).
No tylko czy myślisz, że ktoś by pomyślał o boiskach gdyby nie program rządowy? Fanem Donka też nie jestem ale te boiska to jedyne co mu wyszło.
CYTAT
Co do zrobienia centrum - hmmm - chodzi chyba o ciągi komunikacyjne - więc to jest zrobione.
Tzn. które ciągi?CYTAT
Jeżeli nie wiecie (a z tego widzę, że nie wiecie) w mieście był ostatnio konkurs na rewitalizację centrum miasta - trzeba było wziąć udział i pokazać co się chce mieć.
Tiaaa... W Katowicach chyba co roku jest konkurs na rynek odkąd Uszok jest prezydentem a rynek jaki jest każdy widzi. Bo konkurs łatwo zrobić tylko co z niego wynika?
CYTAT
Co do planów poszczególnych kandydatów - o ile dobrze się orientuje, to obecny Prezydent postawił na taką długofalową politykę dokumentem, który został przyjęty przez Radę Miejską - i plan z tego co się orientuje jest do 2020 - może warto by się zainteresować zanim zacznie się krytykować?
Na tyle ile mogłem przejrzałem (pisałem wyżej), na więcej (nie mam / szkoda) mi czasu. Plany na 2020 robi się po to, żeby rozmyć sprawę, jakie są szanse, że w 2020 Podraza dalej będzie realizował swoją politykę? Zerowe, i on przecież o tym wie. Zresztą czy DG potrzebuje aż piętnastoletniego planu? Skoro jest takie piękne, że wszyscy zazdroszczą? A stawiam tutaj stówę, że w ok. 2015 powstanie plan "Strategia 2030" itd, itd....