Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Park Wodny NEMO
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Kwasny
Czy ktos moze cos wie, kiedy i gdzie mozna zglaszac swoja kandydature , na stanowisko pracownika AquaParku ????? :14:
pozdrawiam
INTERESUJE MNIE SZCZEGÓLNIE CO MYŚLICIE O DOJEĹšDZIE DO PARKU . JA OSOBIŚCIE MAM KUMPLA W BLOKU OBOK HALI WIDPOWISKOWEJ TO WIEM ŻE TAM NIEZŁE CUDA SIĘ DZIEJĄ. KTOŚ ROZPOWIADA GŁUPOTY TYPU WYBURZĄ NAM BLOK, AUTOSTRADE PRZED BLOKIEM WYBUDUJĄ LUDZI NA BRUK Z DOMÓW WYGONIĄ ITP A ZA WSZYSTKOI JEST OBCIĄŻANY EKS PREZYDENT. A WIADOMO INTELIGENTNY NARÓD WIERZY I CO CHWILE POWSTAJĄ CORAZ GŁUPSZE WERSJE.
pozdrawiam
NO JA NIE WIERZE ŻE OTWORZĄ TĄ ATRAKCJE JESZCZE W TYM ROKU BO KANALIZACJA MA BYĆ NAJWCZEŚNIEJ GOTOWA GRUDNIA --- A JESZCE TRZEBA WYBUDOWAĆ ULICE I CHODNIKI A O MOŻE TO BYC TRUDNE W GRUDNIU
Kwasny
Buehehehehe :61: :61: :61: :61: :61: :61: Widze ,ze juz jest ostro na tym forum skoro ludzie sami sobie odpowiadaja :61: :61: :61: Oczywiscie JOKE :4:EDIT:Osobiscie nic nie wiem na temat dojazdow wiec sie nie wypowiadam.No i ponawiam pytanie. Wie ktos cos moze o ewentualnym zatrudnieniu w aquaparku ??????
pozdrawiam
NO INFORACJA WYŻEJ JEST Z BIPU A TAK POZA TYM NIE MA JAK TO DUŻE ZAINTERESOWANIE FORUM --- JA OSTATNIO ZAGLĄDAM NA WWW.BEDZIN.PL --- TO OFICJALNA STRONA BĘDZINA I JEST TAM FORUM NA KTÓRYM MOZNA DO WOLI KRYTYKOWAĆ WŁĄDZE I NIKOMU TO NIE PRZESZKADZA A LUDZI JEST W PORÓWNANIU DO TEGO FORUM MNUSTWO --- HAMSTWO TEŻ SIE TAM ZDARZA ALE TAK ZE 3 RAZY MNIEJSZE NIŻ NA NASZEMIASTO --- NO I DYSKUSJA JEST RACZEJ BARDZIEJ RZECZOWA
Master
WedŁug planu otwarcie miaŁo byĆ w listopadzie. Wydaje mi siĘze zdĄza go do tego czasu zbudowaĆ , ale jest inny problem trzeba zbudowaĆ jeszcze parkingi i drogi dojazdowe, a to zajmie chyba z pare miesiĘcy. Tak wiec otwarcie nastĄpi pewnie po nowym roku.
olo
W Liptowskim Mikulasu 150 km stĄd powstaŁ park wodny z wodĄ termalnĄ34-38 st. Kwatera kosztuje 20 zŁ. TuŻ obok Beszenowa z wodĄ leczniczĄ. A ile kosztuje wejŚcie w LM. 25 zŁ za caŁy dzień od 17:00 zniŻka. MyŚlĘ, Że to jednak jest konkurencja nawet wliczajĄc jeszcze benzynkĘ. ohmy.gifk:
pozdrawiam
Jak to moŻe ruszyĆ w zaplanowanym terminie jak na bipie tal juz chyba z 7 razy ogŁaszaŁ przetarg na udzielenie kredytu na dokończenie hali i budowe ukŁadu komunikacyjnego a nie byŁo nigdy 2 chĘtnych bankÓw. A sama budowa aquaparku idzie zgodnie z planem no to sam budynek bĘdzie gotowy w listopadzie, no najpÓĹşniej w grudniu.
rafi
Jak napaleni klienci zastawia samochodami cale centrum miasta, superjednostke i aleje roz (hyhyh ale mam marzenia;) to pewno kasa sie znajdzie...prezydent juz nie jeden raz udowadnial, ze zaczyna myslec gdy jest juz za pozno lub baaardzo pozno... :14:
Master
No i budowa AquaParku zbliŻa sie do końca. Praca sie pali w rĘkach gosciom z Mitexu, z ostatnich doniesien wiem ze za niecaŁe 2 miesiace , jeszcze przed ŚwiĘtami ,nastĄpi otwarcie!!! Fotki moŻecie sobie obejrzec na stronce do ktÓrej jest odnoŚnik na gŁownej stronie forum.
Hator
na portalu nasze miasto jest artykul o Aqua Parku. Termin oddania ma byc nie pozniej niz 31 listopad, potem rozruch okolo 2 tygodnie - takze przed swietami mysle ze wkoncu sie bede mial gdzie umyc tongue.gif
pozdrawiam
No ja narazie to mamy niezrozumienie w um --- dziadek z kosjanowĄ mÓwiĄ Że siĘzawali a wiceprezydent Że to bzdura --- nie wiadomo czy siĘŚmiaĆ czy pŁakaĆ --- a ciekawe co z tymi drogami dojazdowymi bo narazie mowa tylko o kanalizacji.
rafi
Eee tam to malo wazne epizody biggrin.gif Ja tam juz wyciagam kapielowki i czepek... biggrin.gif
Hator
PS gdzie jest ten znawca co sie klnal i zarzekal ze miasto nie ma udzialow w Aquaparku - 40 % jak nie wiecej PANIE DOINFORMOWANY!!!!

Jak myslicie - inwestycja zwroci sie czy nie (bilety takie podstawowe -maja byc po 11 zl (jakos tak) za godzine) - moim zdaniem o 3 zeta mogliby spuscic
Misiek
Ja sŁyszaŁem, Że bilety majĄ byĆ po 9 zŁ za godzinĘ, a w weekendy chyba 11 albo 13 zŁ. Szczerze mÓwiĄc to nawet przystĘpne ceny.
Master
Zgadza sie. Bilety bĘdĄ po 9zŁ ulgowe i 11zŁ normalne za godz., a w sobote i niedziele po 11 i 13 zŁ.. Otwarcie okoŁo 20 grudnia. Cena nie jest tania, ale nie jest to tak wiele jak mozna byŁo przypuszczaĆ. Co jakis czas bedzie mozna skoczyĆ na godzinke na basen, ale z drugiej strony , dla 4osobowej rodziny , ktÓra chciaŁaby popŁywaĆ w weekend 2 godziny to bĘdĄ musieli wydaĆ 96 zŁotych+ jakies napoje , hamburgery itd to wyjdzie ze 120 zeta. Ale sie rozpĘdziŁem, przecierz mnie to nie dotyczy, raczej nie bĘde tatĄ w najblizszym okresie ,. jak co niektÓrzy :)))
Master
Miasto wniosŁo do spÓŁki teren pod budowe AquaParku dlatego ma udziaŁ w spÓŁce o wartosci wniesionego do niej terenu. Miasto porĘczyŁo rÓwnnieŻ kredyt na budowe spÓŁce Nemo - Wodny Swiat( w ktÓrej skŁad wchodzĄ: Miasto DG, Mitex, PWiK-wodociĄgi i spÓŁka Nemo), tak to mniej wiecej wyglĄda.
rafi
Otwarcie juz 19.XII (takie chodza sluchy biggrin.gif ) - oczywiscie dla V.I.P. Hyhyhyyh ciekawe czy czy dojdzie do spotkania Talkowski - Lipczyk... bylo by fajnie...
Hator
baaa.... ja juz nawet slyszalem reklame w radiu :surf: Aqua Parku w DG
Misiek
JeŻeli otwarcie jest tylko dla VIP to chyba zostanĘzaproszony.
W końcu na tym forum jestem VIP Member.

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
rafi
No jasne stary. Na twoim miejscu juz czekalbym w kapielowkach na zaproszenie. No i nie zapomnij wrzucic na otwarciu Talkowskiego do basenu. Tak zeby sprawdzil czy sie nie zapadnie przypadkiem biggrin.gif
GniecionY
"KŁopoty z parkiem wodnym ma teŻ DĄbrowa GÓrnicza, ktÓrej radni przeforsowali w poprzedniej kadencji porĘczenie 30 mln kredytu dla spÓŁki Nemo - Wodny Świat. Mimo obietnic obiektu do dziŚ nie otwarto, a bank niedawno zaŻĄdaŁ od gminy dodatkowego zabezpieczenia. - Miasto ma wskazaĆ jako zabezpieczenie komunalnĄ nieruchomoŚĆ - potwierdza Tadeusz Strzelecki, peŁnomocnik prezydenta DĄbrowy ds. zbadania inwestycji kieleckiej firmy Mitex, ktÓra jest gŁÓwnym wykonawcĄ dĄbrowskiego aquparku."

ph34r.gif No pewnie i otworza. Tylko ciekawe jakĄ nieruchomoŚĆ trzeba bedzie zastawic w zamian. (moze .........)
Master
OTWARCIE JUŻ JUTRO czyli 19 grudnia !!!!! Co prawda dla VipÓw ,przeciĘcie wstĘgi itp itd . Talkowski bedzie pewnie opowiadaŁ jak to dzieki niego staraniom powstaŁa ta inwestycja i Że stworzyŁ wiele miejsc pracy, a Lipczyka pewnie nawet nie zaproszĄ ... biggrin.gif a Kocjanowa bedzie miaŁa temat aby waŁkowac go przez caŁy miesiĄc i bedzie sie zachwycaĆ AquaParkiem , jeŚli oczywiscie wczesniej jej nie wywala z Urzedu Miasta.

A otwarcie dla wszystkich dĄbrowian nastĄpi w przeciĄgu kilku dni, chyba nawet przed wigiliĄ, tak wiec do zobaczenia w Aqua....

Ciekawe tez jak bedzie sie prezentowac ta dyskoteka... biggrin.gif
Hator
OFICJALNA STRONA AQUA PARKU

http://www.nemo-wodnyswiat.pl/

PS co do tego 19 to tak za bardzo nie wiem - ja znow ostatnio slyszalem, ze 19 ma byc przejecie dokumentow przez nadzor budowlany, a po kilku - kilkunastu dniach ma byc oddany dla dabrowskiego szaraczka :surf:
Master
WysŁaŁem mejla do Nemo Wodny Swiat w sprawie terminu otwarcia. NadeszŁa odpowiedz ze 19 grudnia nastĄpiŁo odebranie obiektu , przeglĄd techniczny. A otwarcie nastĄpi prawdopodobnie 31.12.2003r . Poczekamy i zobaczymy...
Anonymous
Co do tej nieruchomoŚci pod zastaw to wielka Ściema tala i gw. Żaden bank nie moŻe nic sobie ŻĄdaĆ po podpisaniu umowy. Za ten tytuŁ ze za aquapark zapŁaci miasto to tego redaktorka powinni zamknĄĆ. Teoretycznie jeŚli do auaparku nikt by nie chodziŁ to miasto musiaŁo by oddaĆ 1/3 wartoŚci --- ok 30 mln. Czy to usprawiedliwia taki tytuŁ w gw. Poza tym to jest sytuacja ktÓra tylko teoretycznie moŻe sie wydarzyĆ. Wiadomo Że do parku bĘdzie przychodzic duŻo ludzi, byĆ moŻe nie aŻ tak duŻo aby pokryĆ koszty kredytu ale pewnie wystarczajĄco aby pokryĆ wielkĄ jego czĘŚĆ. No ale talek rozpĘta wojne ja bĘdzie musiaŁ ze 2 mln doŁoŻyĆ do intersu, a za takie pieniĄdze to kaŻde polskie miasto chciaŁoby mieĆ taki park. A co do tego wymysŁu z nieruchomoŚciĄ to najprawdopodobniej chodzi o kredyt na budowe ukŁadu komunikacyjnego --- no i czemu sie tu dziwiĆ --- jak idiota w kaŻdej gazecie udowadnia Że miasto jest bankrutem to bank chce zabezpieczenie
Master
otwarcie 31.12.2003
ceny ulgowy -
11zl za godz.
16zl za dwie godz.
22zl za trzy
27zl za cztery
31zŁ calodniowy
ceny biletow normalnych analogicznie:
11zl,19zl,26zl,32zl,37zl
od poniedzialku do piatku w godz. 6.00-10.00 2zl znizki od godz.
soboty, niedziele, swieta w godz. 800 - 23.00 doplata 2zl za godz

Ktos takie info zamieŚciŁ.
pozdrawiam
No oczywiŚcie ten tytuŁ gw Że miasto zapŁaci za aquapark to brednia. Bank chce zabezpieczenie ale nie na kredyt na budowe aquaparku tylko ukŁadu komunikacyjnego no i nasze kochane wŁadze zastawiŁy w tym celu 2 dziaŁki ( lokalizaja park zielona i pogoria 2). Widze Że talek ma tam chyba jakiŚ ukrytych redaktorkÓw w tym szmatŁawcu.
pozdrawiam
No odwiedziŁem to cudo. WraŻenia raczej pozytywne chociaŻ ten park nie jest wcale taki duŻy. Moge go tylko porÓwnywac z tym w tarnowskich g.. ZjeŻdzalnie sĄ duŻo lepsze w dg ( szkoda Że ta najszybsza nadal nie dziaŁa ). Co prawda nie ma takiej atrakcji jak fala ale za to basen zewnĘtrzny jest ciekawszy i chyba nieco wiekszy niz w tg, no i dg ma jeszce basen sezonowy. Poza tym architrktura i rozmieszcenie pomieszczeń duŻo ciekawsze niŻ u naszej konkurencji. Zamykanie szafek imobilajzerem wprowadza nas w kosmicznĄ technologie ktÓrej 90% odwiedzajĄcych nie moŻe pojĄĆ i awanturuje sie na caŁy aquapark. Jak otworzĄ dyskoteke, bar i krĘgielnie bĘdzie caŁkiem ciekawy obiekt ale jak ktoŚ sie spodziewaŁ krakowskiego parku w dg to na bankowo bĘdzie niezadowolony. OczywiŚcie wszyscy narzekajĄ na ceny ( cyt to najdroŻszy park w polsce itd ) ale mnie nie wydaje sie Że 18 zŁ za 3 godziny to fortuna. Swojego czasu pŁaciŁem w tg 30 zŁ za 3 godz, no i koszty bezyny. Jakie sĄ teraz ceny w tg jednak nie wiem.
rafi
no ja tez odwiedzilem to cudo i wrazenia mam jak najbardziej pozytywne.
Zjezdzalnie (szczegolnie czerwona - zjezdza sie do wody w totalnych ciemnosciach) sa ekstra. Tylko troszke tylek boli po "zaliczeniu" tylu laczen elementow rury. Ostatnia zjezdzalnia ma byc przerabiana, bo okazala sie za szybka (zreszta widac to na pierwszy rzut oka - bardzo stroma).
Basen sportowy jest super, tylko szkoda ze 25 m. Tutaj niepotrzebnie przyoszczedzili, automatycznie zadne powazniejsze zawody sie w aquaparku nie odbeda sad.gif szkoda.
Fala, Fala - jest przeciez sztuczna rzeka z prĄdem, ktory czuc rowniez w pozostalych miejscach basenu rekreacyjnego (urzadzenia sa na razie testowane i nie dzialaja z pelna moca - potem powinna byc niezla jazda).
w jacuzzi tez jest fajnie (mogli tego wiecej zrobic) - no i ta cieplutka woda z babelkami...

biggrin.gif
rafi
a wracajac do cen...to (te docelowe) rzeczywiscie wydaja sie one byc nieco zbyt wygorowane (teraz obowiazuje stawka promocyjna - choc moglaby ona wedlug mnie zostac na stale :) ). 20 zetek za chec posiedzenia w saunie, to moim zdaniem zdzierstwo. No i trzeba jeszcze wziac pod uwage rodzin - wyprawa 4 osobowa rodzina to juz niezly koszt. Mam nadzieje, ze od czasu do czasu park walnie jeakies promocje :)
Krawiec
ByŁem wczoraj kolejny raz w Nemo i stwierdzam , Że to co mnie tam ciĄgnie to nie wiry, babelki ani rury, w ktÓrych przecierajĄ siĘslipy;-) ale basen zewnĘtrzy. Najlepiej kiedy temp jest parĘkresek na minusie i wokÓŁ basenu leŻy puszysty snieg - niesamowite uczucie na skÓrze po wycioraniu siĘw Śniegu pozostaje jeszcze jakiŚ czas po powtÓrnym wejsciu do ciepŁej wody. Polecam gorĄco !

Ps . Szkoda, Że basen sportowy jest tylko 25-metrowy :sleep:
rafi
yo
byl moze ktos na nowej dyskotece w aquaparku ? Podobno jest juz otwarta. Ja niestety przez dluzszy czas nie odwiedze dg city, a chcialbym wiedziec jak tam jest. Szczegolnie interesuje mnie ten system bezgotowkowy...Czyzby barmani nie umieli liczyc ? laugh.gif
Master
AQUAPARK (po otwarciu) piszcie jakie macie opinie i wrażenia po wizycie w Nemo- Wodnym Swiecie. Był juz temat AquaParku ale dotyczył on bardziej, budowy i jego finansowania i był juz dość długi . Tak więc zacznijmy od nowa. biggrin.gif
egon
Zacząłem ten temat wczoraj (z tych samych powodów co "klocek" dzisiaj) ale mnie ktoś wykasował!!! cenzura?

Ok, teraz na temat
Brudno (szczególnie w przebieralniach, na schodach), goście w pomarańczowych koszulkach robia sobie wieczorami koncerty i huk jest taki, że człowieka trafia ale są też plusy - nie trzeba pływać z jakimś dyndającym kluczem przy nadgarstku no i w weekendy czynne do 23.00
rafi
juz sie wypowiadalem na temat aquaparku. Mnie sie tam podoba, choc tu i uwdzie niepotrzebnie przyoszczedzili (basen sportowy). Bylem tam tylko raz (i niestety niepredko bede - chyba dopiero w wakacje) ale zabawa byla przednia. Slyszalem ze 13.02 bylo uroczyste otwarcie tego cuda.
pozdrawiam
mam pytanie --- czy wszystko jest juz czynne,
rafi
Ciekawy temat w brukowcu www.onet.pl :) http://info.onet.pl/889645,11,item.html.
Miejmy nadzieje, ze dabrowy nie czeka podobny los :)
Misiek
WidzĘŻe Mitex macza paluchy (dosŁownie :!: ) w caŁej Polsce, wszĘdzie potrafiĄ siĘwkrĘciĆ.

:? :? :?
pozdrawiam
No jak narazie to nie mitex ale talek krĘci waŁy. No ja teŻ bym chciaŁ wejŚĆ aportem w nemo rocznym niewidocznym ukŁadem komunikacyjnym.
rafi
Yo.
Czy ktos jeszcze chodzi do Aquaparku? Jesli jest taki osobnik, to niech zda relacje, czy wszystko juz jest dotarte, czy zielona zjezdzalnia dziala, jak jest na kreglach itp.
No i najwazniejsze. Czy duzo jest ludzi. Glupio by bylo gdyby zamkneli to cudo z powodu niskiej frekfencji...
pozdrawiam
Byłem ostatnio na piwie. Widziałem nawet kręgielnie --- całkiem niezła. A co do frekwencji to tłumów nie ma ale około 30 samochodów stało przed parkiem.
Jashi
WidzieliŚĆie co se robiĄ na gÓrce koŁo aquaparku? (koŁo basenÓw na powietrzu)
Dzisiaj se jade, patrze, a tam panowie coŚ orajĄ jakieŚ cegŁy pierdoŁy...
I powstaje herb DĄbrowy.
Narazie wyglĄda to tragicznie kiepsko i do dupy ale widziaŁem to w fazie ukończenia okoŁo 50%
MoŻe jak caŁe zrobiĄ to bedzie Ładnie...

:wink:
Bathurst
WidzĘŻe stawianie herbÓw to ostatnio modne na ZagŁĘbiu - wŁadze BĘdzina ogŁosiŁy konkurs na nowy herb BĘdzina, bĘdĄ je stawiaĆ przy gŁÓwnych drogach wlotowych do miasta.
SwojĄ drogĄ to w BĘdzinie ostatnio cos drgnĘŁo - remont placu przed dworcem PKP, niedawno Lidla i Kauflanda tam otworzyli , grotĘz jodowanym powietrzem maja otworzyĆ gdzieŚ w centrum - mam nadzieje Że nie damy siĘwyprzedziĆ naszemu sĄsiadowi.
Master
Na poczĄtek posta nadmienie, Że nie chce nikogo urazic, tymbardziej jesli ktos z Was jest zwiazany z BĘdzinem, moze historia tego Miasta i Ludzie w Nim mieszkajacy sa ok.

Ale jakby Dabrowa GÓrnicza stoczyla sie do poziomu lub zostala w jakis sposob wyprzedzona przez Bedzin to byŁaby to TRAGEDIA. Bedzin jest strasznie/byl zaniedbany i upasc do Tego poziomu to juŻ Mega DNO. Ale majĄc inteligentego mĄdrego Prezydenta umieli ruszyĆ do przodu. Szkoda ,Że to My teraz cofamy sie w innym kierunku, z prezydentem ktÓrego rozwÓj zatrzymaŁ sie w latach 60-tych. :x
Misiek
Mnie siĘpodoba pomysŁ z tym herbem, mam nadziejĘtylko Że go nie spierdolĄ i nie bĘdzie to karykatura ...

Poza tym miejscÓwka teŻ jest dobra.
ocet
nie tylko herb tam powstaje, po prawej stornie robia takze napis dĄbrowa gÓrnicza. pomysl ciekawy mozna powiedziec ze nawet ladnie to bedzie wygladac mam tylko nadzieje ze nie za tak wielka cene jak ten neonowy na wierzowcu w centrum
Master
WidziaŁem to wczoraj, no sam herb jeszcze dobrze wyglĄda, choc kiepskie obramowanie, miejsce teŻ doŚĆ dobre, bo jest Ładnie widoczny z drogi(Alei RÓŻ) na ZagÓrze. A co do napisu to tam pisze nie DĄbrowa GÓrnicza, SPORTOWA DĄBROWA laugh.gif laugh.gif laugh.gif Ciekawe kto jest autorem tego hasŁa i pomysŁu.

Herb neonowy w entrum na wieŻowcu kosztowaŁ 23 albo 32 tys. Nie pamietam juz dokŁadnie, ale byŁo to na stronie urzĘdu Miasta dawno temu, jak ktoŚ chce niech szuka.
ocet
no tak sportowa dabrowa sory nie przyjrzalem sie dobrze.
a neon w centrum jesli dobrze pamietam to kosztowal 32 tys. i byl jednym z najdrozszych herbow w polsce :)
rafi
ale teraz przynajmniej ladnie rozswietla centrum naszego miasta... :)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.