Arbas
Fri, 18 Apr 2008 - 21:25
W dzisiejszym DZ (piątek) nawet Szołtyskowi, dla którego wszystko co ślunskie jest NAJ,
nie podobały się hasła ostatniej kampanii reklamowej naszego województwa.
Odniósł się do nich bardzo krytycznie.
W Polsce nie wywołają ONE zachwytu, ponieważ są NIEZROZUMIAŁE dla osób spoza regionu.
Czy każdy wie, że istnieje Będzin? Jak więc odczyta hasło: "ŚLĄSKIE BĘDZIN DOBRZE' ?
Pomysli, że to błąd drukarski, ZWYKŁA LITERÓWKA i skoryguje na; 'ŚLĄSKIE BĘDZIE DOBRZE'
Sebastian22
Fri, 18 Apr 2008 - 21:43
CYTAT(Arbas @ pią, 18 kwi 2008 - 21:25)

W dzisiejszym DZ (piątek) nawet Szołtyskowi, dla którego wszystko co ślunskie jest NAJ,
nie podobały się hasła ostatniej kampanii reklamowej naszego województwa.
Odniósł się do nich bardzo krytycznie.
W Polsce nie wywołają ONE zachwytu, ponieważ są NIEZROZUMIAŁE dla osób spoza regionu.
Czy każdy wie, że istnieje Będzin? Jak więc odczyta hasło: "ŚLĄSKIE BĘDZIN DOBRZE' ?
Pomysli, że to błąd drukarski, ZWYKŁA LITERÓWKA i skoryguje na; 'ŚLĄSKIE BĘDZIE DOBRZE'
Moze wlasnie o to chodzi?
Leszek
Sat, 19 Apr 2008 - 00:11
CYTAT(marcin.p @ pią, 18 kwi 2008 - 19:38)

Dziasiaj w Faktach TVN mówili o Punkcie Informacji Miejskiej w Realu. Pokazany był bez propagandy, więc ludzi nie było widać :-)
Ale musze przyznaczać, że jestem zaskoczony na plus tym punktem. Byłem dzisiaj w Realu, przy punkcie było kilka osób, za ladą sympatyczna obsługa, umiejaca odpowiadać petentom na pytania! No no czyżby moja krytyka poskutkowała ;-)? Ta obsługa to chyba nie są urzędnicy. Za mili i sympatyczni są. No chyba, że obraz dąbrowskiego urzędnika się zmienia :-)
Tak mi się wydaje, że pisali wcześniej, że MPI będzie obsługiwane przez pracowników Sztygarki, a nie UM.
vacu
Sun, 20 Apr 2008 - 15:21
Dwie sprawy odnośnie reklamy śląskiego:
- pocieszmy się, że dolnośląskie ma jeszcze denniejszą reklamę (tę w TV ze spadochroniarzami) a pewnie droższą (bo są "gwiazdy")

- zastanawia mnie jedno - billboardy widzę tylko u nas, reklamy są też w śląskiej prasie - moje pytanie brzmi po jaką cholerę reklamować województwo śląskie (lub jego miasta) w województwie śląskim

? No chyba z rozpoznawalnością tej "marki" tutaj nie ma większych problemów
Sporo jeżdżę i nigdzie tych reklam poza naszym woj. nie widziałem...
pees: coś czytałem w "Polsce", że w Poznaniu mają się pojawić ale te u nas kosztowały prawie 900 tys. - po co one były ktoś mi powie?
BTW - a'propos TVS taka ciekawostka: dość intensywnie reklamują się w lokalnych mediach w innych częściach Polski (przynajmniej ja słyszałem ich reklamy w Koninie i Bydgoszczy) - i wcale nie mówią w nich, że chodzi o wieści ze śląska. Czyżby była jeszcze inna TVS? A może mają plany na stanie się jednak TV nie tylko regionalną...
Sebastian22
Sun, 20 Apr 2008 - 16:02
A propos billboardów - widziałem że na Hucie Bankowej (na przeciwko skrzyżowania z ul. Sobieskiego i Sienkiewicza) wisi reklama województwa dolnośląskiego - taką reklame to rozumiem a nie wiem po co reklamować nasze województwo u nas. Widziałem też reklame TVS tym razem nad starym punktem RTV obok antykwariatu. Tak wogole to TVS zajmuje sie naszym rejonem - dużo mówi się o imprezach w PKZ a także w Silesia Informacjach o 21 poświęcają sporo czasu Zagłębiu.
marcin.p
Sun, 20 Apr 2008 - 17:19
Mnie reklama dolnośląskiego podoba się barzdiej niż nasza. Przede wszystkim prezentuja piękno regionu. Podobaja te krajobrazy. U nas nie licząc zamku będzińskiego czegoś takiego nie ma.
Co do TVS to jakos mnie nie przekonują. Może i mówią o Zagłębiu, ale czy mówią "Zagłębie"? Jak narazie słyszałem tylko Śląsk, śląski, śląskie, ślązacy itd. itp.
Ale na szczęście nie zamykają się na granicy Katowic. Już kilka razy widziałem u nich programy o Beskidach, kuchni, kulturze, histori. Mam nadzieję, że o Zagłębiu też będą mówić
syzio
Fri, 25 Apr 2008 - 21:03
Pod blokiem 11 ul. Ludowa stoi wóz transmisyjny telewizji Puls. Zaraz chyba będą coś nadawać, bo prezenterka przygotowuje się do wejścia na antenę.
szer
Wed, 30 Apr 2008 - 21:36
Dzisiaj dosyć długo oglądałem TVS. Ogólnie podoba mi się ta stacja (choć dużo programów mają prośląskich, ale można im to wybaczyć. Podoba mi się ich podejście do Zagłębia "na śląsku i zagłębiu". Dają wiele informacji z Dąbrowy czy to z Sosnowca i innych miast Zagłębia.
Ogólnie oceniam na plus stacje. Wiadomości będę chętnie oglądał (jak będę wiedział kiedy xD).
Sebastian22
Wed, 30 Apr 2008 - 22:47
No ja tez sporo patrzę na ten kanał - jest wiecej o Zagłębiu niż w byłej TVP3 a teraz TVP Info...a Silesia Informacje sa póki co o 21 a w necie z dziennym opóźnieniem...
kwintosz
Sun, 06 Jul 2008 - 02:40
Kamil_
Sun, 06 Jul 2008 - 10:59
Podoba mi się ten program

Teraz możemy śmiało podziękować TVP3 Katowice, która takich programów nie miała w ogóle...
Sebastian22
Sun, 06 Jul 2008 - 11:55
CYTAT(kwintosz @ nie, 06 lip 2008 - 02:40)

Bardzo fajny program, pokazują to co mamy najcenniejsze, bo sama zabudowa miejska to jak zabudowa - zabytki z epoki socrealizmu i tyle, ale nasze walory wypoczynkowo-rekreacyjne są w regionie bardzo atrakcyjne. Brawo TVS!
Maryhna
Mon, 07 Jul 2008 - 01:58
pomysł ok ale prowadzący... jego wypowiedzi mnie powalają :/ , nie mówiąc już o Centrurii - "najczystszej rzece zagłębia czy silesii" , żenuła moi drodzy

materiał o sosnowcu był lepszej jakości O.o
Arbas
Mon, 07 Jul 2008 - 09:18
Rzeka Centruria pasuje jak ulał do Pogorii koło Dąbrowy.
Żurnaliści pożal się Boże! Nie wiedzą o czym mówią i piszą...
Leszek
Mon, 07 Jul 2008 - 09:23
CYTAT(Arbas @ pon, 07 lip 2008 - 09:18)

Rzeka Centruria pasuje jak ulał do Pogorii koło Dąbrowy.
Żurnaliści pożal się Boże! Nie wiedzą o czym mówią i piszą...
A co Wam się nie podoba w Centurii? Przecież płynie również na terenie Dąbrowy, wpada do Białej Przemszy w Błędowie (krótki odcinek, ale zawsze).
szer
Mon, 07 Jul 2008 - 12:48
Nie narzekajcie tak... Materiał bardzo mi się podobał

. Jedynie można się przyczepić do sformułowań typu "Zagłębia i Silesii", bo jak wiadomo Zagłębie nie ma nic wspólnego ze Śląskiem prócz tego, że do takiego województwa należy ;p.
Ja jestem bardzo zadowolony z tego materiału :-). TVS dużo więcej programów, informacji itp robi o Zagłębiu niż TVP ;d. Ode mnie mają wielki plus
Kamil_
Mon, 07 Jul 2008 - 12:59
Szer jakby nie powiedzieli słowa o Zagłębiu to by był lament. Według mnie ładnie podkreślali że Dąbrowa to Zagłębie nie Śląsk.
szer
Mon, 07 Jul 2008 - 13:05
Ale ja się cieszę, że podkreślał to że Dąbrowa to Zagłębie

. To mnie bardzo zadowoliło.
bzenek
Mon, 07 Jul 2008 - 17:57
CYTAT(szer @ pon, 07 lip 2008 - 12:48)

Jedynie można się przyczepić do sformułowań typu "Zagłębia i Silesii", bo jak wiadomo Zagłębie nie ma nic wspólnego ze Śląskiem
Oj kolego, a Brynica to nie jest wspólna ze Śląskiem
szer
Mon, 07 Jul 2008 - 18:11
Eeee tylko, że Centuria nie płynie na terenach Silesii.... Tutaj nie ma mowy o Brynicy ;p
Leszek
Mon, 07 Jul 2008 - 18:30
CYTAT(szer @ pon, 07 lip 2008 - 18:11)

Eeee tylko, że Centuria nie płynie na terenach Silesii....
Zależy, co przyjąć za Silesię
Kamil_
Tue, 08 Jul 2008 - 13:54
Szykuje się nam kolejny materiał o Dąbrowie. Dziś jadąc ulicą Spacerową widziałem auto TVP. Filmowali drzewka i domy w Antoniowie. Może nawet się załapię, bo przejechałem przez sam kadr
:)
Tue, 08 Jul 2008 - 21:54
Nawet fajny ten odcinek "Podrozy"

, chociaz bylo kilka malych bledow
Sebastian22
Sat, 26 Jul 2008 - 12:28
Wczoraj widziałem w TVS przerywnik z DG - z każdego miasta jest ale z DG jest fajny, pokazują Centrum, PKZ, Pogorię....widziałem też reklamę NEMO....nawet fajna i zachęca do przyjazdu.
bzenek
Tue, 19 Aug 2008 - 17:02
Jest w TVP taki jeden konkurs audiotele. Beata Sadowska (wolałem ją w MTV) jeździ po Polsce, zatrzymuje się w różnych ładnych miejscach. Mówi kilka słów na temat tego co wokół i każe wysyłać SMSy z ilością kilometrów dzielących te miejsca od Wa-wy. Można coś tam wygrać.
Dziś przy obiedzie, aż mi łyżka z ręki wypadła bo audiotele było z... DG. Sadowska pokazała się przy Pogorii, wspomniała o Pustyni Błędowskiej i całym dąbrowskim pojezierzu.
A na koniec pokazało się zdjęcie pentagonu z napisem w stylu "Odcinek sponsorowany przez miasto DG".

Szczerze mówiąc, przy dotychczasowej mizerii reklamowej naszego miasta, nie spodziewałem się takiego pomysłu. Wielki krok ekipy Podrazy w dobrą stronę
Teraz kolej na wykupienie dnia w TVN Meteo. I to szybko. Zanim lato się skończy
Sebastian22
Tue, 19 Aug 2008 - 17:09
CYTAT(bzenek @ wto, 19 sie 2008 - 17:02)

Jest w TVP taki jeden konkurs audiotele. Beata Sadowska (wolałem ją w MTV) jeździ po Polsce, zatrzymuje się w różnych ładnych miejscach. Mówi kilka słów na temat tego co wokół i każe wysyłać SMSy z ilością kilometrów dzielących te miejsca od Wa-wy. Można coś tam wygrać.
Dziś przy obiedzie, aż mi łyżka z ręki wypadła bo audiotele było z... DG. Sadowska pokazała się przy Pogorii, wspomniała o Pustyni Błędowskiej i całym dąbrowskim pojezierzu.
A na koniec pokazało się zdjęcie pentagonu z napisem w stylu "Odcinek sponsorowany przez miasto DG".

Szczerze mówiąc, przy dotychczasowej mizerii reklamowej naszego miasta, nie spodziewałem się takiego pomysłu. Wielki krok ekipy Podrazy w dobrą stronę

Troche pozno niz wcale....na stronie TVS zauwazylem tez baner Nemo....
szer
Thu, 21 Aug 2008 - 15:23
A 26 sierpnia na TVP1 od godziny 6.00 do 8.00 na life'ie z DG będzie "Kawa czy Herbata?".
Aż sobię obejrzę ;d
Padziu
Thu, 21 Aug 2008 - 16:13
A dokładniej skąd ma być ta "Kawa i Herbata"??
syzio
Thu, 21 Aug 2008 - 16:35
Może ktoś nagrać? Nie jestem wyposażony w polską telewizję
KacperskiDGG
Fri, 22 Aug 2008 - 03:27
CYTAT(Padziu @ czw, 21 sie 2008 - 16:13)

A dokładniej skąd ma być ta "Kawa i Herbata"??
W "Nemo".
kursor
Fri, 22 Aug 2008 - 08:14
Witam!
Dzisiaj widziałem reklamę na telebimie PKZ "Kawy czy herbaty"!!!
26 sierpień ( wtorek ) godzina 6.00 - 8.00 studio w Nemo Wodny Świat wszystko na żywo
Prowadzenie Krzysztof Turowski i Iwona Schymalla
pozdro
za www.dabrowa-gornicza.pl
"Kawa czy herbata ?" na żywo z Dąbrowy Górniczej
W najbliższy wtorek, 26 sierpnia od godz. 6, widzowie TVP 1 będą mogli delektować się poranną kawą lub herbatą w towarzystwie dąbrowskich pejzaży, miejskich atrakcji i specjalnych gości.
Wszystko dzięki popularnemu programowi „Kawa czy herbata ?”, który we wtorek swoje studio rozłoży w Aquaparku „Nemo”. Tam pojawi się wiele ciekawych osobistości z naszego miasta; sportowców, artystów i gwiazd estrady. Poza tym widzowie zobaczą m. in. malownicze plenery Pogorii III i Pustyni Błędowskiej. Nie zabraknie także dąbrowskich ciekawostek i historii miasta.
Zapraszamy do oglądania programu „Kawa czy herbata ?” w TVP 1 we wtorek od godz. 6 do godz. 8.
sarsolot
Fri, 22 Aug 2008 - 17:57
CYTAT(bzenek @ wto, 19 sie 2008 - 17:02)

Wlasnie przed chwila wiedzialem to w calosci. Oczywiscie pierwsze zdanie wypowiedziane przez prowadzaca zaczyna sie od slow 'Dziś dotarłam na Śląsk ...'
Maryhna
Sat, 23 Aug 2008 - 00:03
no więc właśnie, zapowiedź "jestem na śląsku w DG..." powaliła mnie na kolana , a ponoc mam sie relaksowac na urlopie ;p ehh... może doczekamy czasów kiedy ludzie zaczną myślec zanim coś palną :/
ps: plus za pomysł za zwrócenie uwagi na DG
Catrin
Sat, 23 Aug 2008 - 18:55
CYTAT(Maryhna @ sob, 23 sie 2008 - 00:03)

"jestem na śląsku w DG..."
kiedy będza odróżniać Zagłębie od Śląska
Mick
Sat, 23 Aug 2008 - 22:11
Może tak kiedyś ktoś przywitałby się:
"Dziś dotarłam do Zagłębia. Witam Państwa z Gliwic!"
kursor
Mon, 25 Aug 2008 - 21:23
Witam!
Jutro od 6.00 - 8.00 program TVP1 "Kawa czy herbata" na żywo z Dąbrowy Górniczej. Wybiera się ktoś do Nemo?
pozdro
bzenek
Mon, 25 Aug 2008 - 21:36
CYTAT(kursor @ pon, 25 sie 2008 - 21:23)

Jutro od 6.00 - 8.00 program TVP1 "Kawa czy herbata" na żywo z Dąbrowy Górniczej. Wybiera się ktoś do Nemo?
Bój się boga
kursor - o tej porze ?
Straszna to będzie próba dla ciekawych osobistości z naszego miasta. Sportowcy, artyści i gwiazdy estrady to lubią sobie pospać.
kwintosz
Mon, 25 Aug 2008 - 23:21
Niech ktoś nagra, wrzuci na jakiegoś YT czy coś... Niestety nie dam rady obejrzeć.
michal_dg
Tue, 26 Aug 2008 - 08:01
No i juz po emocji

Podziwiam tego goscia ktory zasłabł i poleciał na posadzke
Bartek
Tue, 26 Aug 2008 - 08:03
CYTAT(michal_dg @ wto, 26 sie 2008 - 08:01)

No i juz po emocji

Podziwiam tego goscia ktory zasłabł i poleciał na posadzke

Jak to zasłabł? Napisz coś więcej bo ja w pracy siedzę i tylko rano widziałem ekipę TVP od strony basenów
michal_dg
Tue, 26 Aug 2008 - 08:10
Jakis gosciu ktory zajmuje sie jakimis samolotkami z drewna czy cos w tym stylu stał sobie tam koło basenow i z prowadzacymi rozmawiał wlasnie o tym i w pewnym momencie poleciał do tyłu na plecy :/ poprostu zemdlał i to jeszcze upadł na plecy na głowe i nikt go nie przytrzymał a prowadzacy stal i sie patrzal :| odrazu wlaczyli jakis teledysk a pozniej za 2 min znowu sie polaczyli i ten gosciu juz sobie siedzial na krzesle heheh ostra jazda
Catrin
Tue, 26 Aug 2008 - 08:15
też to oglądałam, dobrze, że mu się nic nie stało, ale mogliby więcej DG pokazać
michal_dg
Tue, 26 Aug 2008 - 08:15
No mogliby

Ale nie pokazali ale i tak fajne , zawsze cos dla DG
Bartek
Tue, 26 Aug 2008 - 08:48
CYTAT(michal_dg @ wto, 26 sie 2008 - 08:10)

Jakis gosciu ktory zajmuje sie jakimis samolotkami z drewna czy cos w tym stylu stał sobie tam koło basenow i z prowadzacymi rozmawiał wlasnie o tym i w pewnym momencie poleciał do tyłu na plecy :/ poprostu zemdlał i to jeszcze upadł na plecy na głowe i nikt go nie przytrzymał a prowadzacy stal i sie patrzal :| odrazu wlaczyli jakis teledysk a pozniej za 2 min znowu sie polaczyli i ten gosciu juz sobie siedzial na krzesle heheh ostra jazda
To dobrze że nic mu się nie stało
Ja tylko widziałem od godz. 6:00 do 6:10 i był prezydent, a potem kucharz opowiadał o zupach
Maryhna
Tue, 26 Aug 2008 - 10:24
ale fajnie opisali nasze miasto na stronie kawy czy herbaty

patrz
LINK
szer
Tue, 26 Aug 2008 - 10:52
No nie dokońca zemdlał i poleciał na głowę. W pewnym momencie przechylił się d otyłu i upadł, ale spadł na tyłek i rękami się podtrzymał. Po chwili próbował wstać i pomógł mu ktoś ;p.
Co do materiału to ejstem zadowolony

. Wreszcie ZD, a nie śląsk! Plusik dla nich za to
Peterek
Tue, 26 Aug 2008 - 14:34
Malownicza miejscowość
Takie lekkie podlizywanie się w tym tekście

Ale swoją drogą nie wiedziałem, że u nas się tyle rzeczy dzieje

Te regaty np. Od ilu lat się to odbywa bo słyszę o tym pierwszy raz
adinhace
Tue, 26 Aug 2008 - 15:30
Mam pytanko, czy podczas prezentacji Dabrowy Górniczej padło stwierdzenie:
Dąbrowa Górnicza na Śląsku, czy może się postarali i powiedzieli - Dąbrowa Górnicza w Zagłębiu Dąbrowskim??
Czy może nie było żadnych tego typu komentarzy??
Oglądałem niestety tylko ostatnie 10 minut i jestem bardzo ciekawy.
Dzięki z góry.
syzio
Tue, 26 Aug 2008 - 16:22
Ma ktoś może nagrany program?
Catrin
Tue, 26 Aug 2008 - 16:34
CYTAT(adinhace @ wto, 26 sie 2008 - 15:30)

Mam pytanko, czy podczas prezentacji Dabrowy Górniczej padło stwierdzenie:
Dąbrowa Górnicza na Śląsku, czy może się postarali i powiedzieli - Dąbrowa Górnicza w Zagłębiu Dąbrowskim??
Czy może nie było żadnych tego typu komentarzy??
Oglądałem niestety tylko ostatnie 10 minut i jestem bardzo ciekawy.
Dzięki z góry.
było mówione że Dąbrowa Górnicza znajduje się w województwie śląskim; ale także że Dąbrowa to Zagłębie i troszkę było tłumaczone czym się to różni
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.