Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DG w mediach
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Arbas
W dzisiejszym DZ (piątek) nawet Szołtyskowi, dla którego wszystko co ślunskie jest NAJ,
nie podobały się hasła ostatniej kampanii reklamowej naszego województwa.
Odniósł się do nich bardzo krytycznie.
W Polsce nie wywołają ONE zachwytu, ponieważ są NIEZROZUMIAŁE dla osób spoza regionu.
Czy każdy wie, że istnieje Będzin? Jak więc odczyta hasło: "ŚLĄSKIE BĘDZIN DOBRZE' ?
Pomysli, że to błąd drukarski, ZWYKŁA LITERÓWKA i skoryguje na; 'ŚLĄSKIE BĘDZIE DOBRZE'
Sebastian22
CYTAT(Arbas @ pią, 18 kwi 2008 - 21:25) *
W dzisiejszym DZ (piątek) nawet Szołtyskowi, dla którego wszystko co ślunskie jest NAJ,
nie podobały się hasła ostatniej kampanii reklamowej naszego województwa.
Odniósł się do nich bardzo krytycznie.
W Polsce nie wywołają ONE zachwytu, ponieważ są NIEZROZUMIAŁE dla osób spoza regionu.
Czy każdy wie, że istnieje Będzin? Jak więc odczyta hasło: "ŚLĄSKIE BĘDZIN DOBRZE' ?
Pomysli, że to błąd drukarski, ZWYKŁA LITERÓWKA i skoryguje na; 'ŚLĄSKIE BĘDZIE DOBRZE'

Moze wlasnie o to chodzi? laugh.gif
Leszek
CYTAT(marcin.p @ pią, 18 kwi 2008 - 19:38) *
Dziasiaj w Faktach TVN mówili o Punkcie Informacji Miejskiej w Realu. Pokazany był bez propagandy, więc ludzi nie było widać :-)
Ale musze przyznaczać, że jestem zaskoczony na plus tym punktem. Byłem dzisiaj w Realu, przy punkcie było kilka osób, za ladą sympatyczna obsługa, umiejaca odpowiadać petentom na pytania! No no czyżby moja krytyka poskutkowała ;-)? Ta obsługa to chyba nie są urzędnicy. Za mili i sympatyczni są. No chyba, że obraz dąbrowskiego urzędnika się zmienia :-)

Tak mi się wydaje, że pisali wcześniej, że MPI będzie obsługiwane przez pracowników Sztygarki, a nie UM.
vacu
Dwie sprawy odnośnie reklamy śląskiego:
- pocieszmy się, że dolnośląskie ma jeszcze denniejszą reklamę (tę w TV ze spadochroniarzami) a pewnie droższą (bo są "gwiazdy") tongue.gif
- zastanawia mnie jedno - billboardy widzę tylko u nas, reklamy są też w śląskiej prasie - moje pytanie brzmi po jaką cholerę reklamować województwo śląskie (lub jego miasta) w województwie śląskim blink.gif ? No chyba z rozpoznawalnością tej "marki" tutaj nie ma większych problemów laugh.gif
Sporo jeżdżę i nigdzie tych reklam poza naszym woj. nie widziałem...

pees: coś czytałem w "Polsce", że w Poznaniu mają się pojawić ale te u nas kosztowały prawie 900 tys. - po co one były ktoś mi powie?

BTW - a'propos TVS taka ciekawostka: dość intensywnie reklamują się w lokalnych mediach w innych częściach Polski (przynajmniej ja słyszałem ich reklamy w Koninie i Bydgoszczy) - i wcale nie mówią w nich, że chodzi o wieści ze śląska. Czyżby była jeszcze inna TVS? A może mają plany na stanie się jednak TV nie tylko regionalną... rolleyes.gif
Sebastian22
A propos billboardów - widziałem że na Hucie Bankowej (na przeciwko skrzyżowania z ul. Sobieskiego i Sienkiewicza) wisi reklama województwa dolnośląskiego - taką reklame to rozumiem a nie wiem po co reklamować nasze województwo u nas. Widziałem też reklame TVS tym razem nad starym punktem RTV obok antykwariatu. Tak wogole to TVS zajmuje sie naszym rejonem - dużo mówi się o imprezach w PKZ a także w Silesia Informacjach o 21 poświęcają sporo czasu Zagłębiu.
marcin.p
Mnie reklama dolnośląskiego podoba się barzdiej niż nasza. Przede wszystkim prezentuja piękno regionu. Podobaja te krajobrazy. U nas nie licząc zamku będzińskiego czegoś takiego nie ma.

Co do TVS to jakos mnie nie przekonują. Może i mówią o Zagłębiu, ale czy mówią "Zagłębie"? Jak narazie słyszałem tylko Śląsk, śląski, śląskie, ślązacy itd. itp.
Ale na szczęście nie zamykają się na granicy Katowic. Już kilka razy widziałem u nich programy o Beskidach, kuchni, kulturze, histori. Mam nadzieję, że o Zagłębiu też będą mówić
syzio
Pod blokiem 11 ul. Ludowa stoi wóz transmisyjny telewizji Puls. Zaraz chyba będą coś nadawać, bo prezenterka przygotowuje się do wejścia na antenę.
szer
Dzisiaj dosyć długo oglądałem TVS. Ogólnie podoba mi się ta stacja (choć dużo programów mają prośląskich, ale można im to wybaczyć. Podoba mi się ich podejście do Zagłębia "na śląsku i zagłębiu". Dają wiele informacji z Dąbrowy czy to z Sosnowca i innych miast Zagłębia.

Ogólnie oceniam na plus stacje. Wiadomości będę chętnie oglądał (jak będę wiedział kiedy xD).
Sebastian22
No ja tez sporo patrzę na ten kanał - jest wiecej o Zagłębiu niż w byłej TVP3 a teraz TVP Info...a Silesia Informacje sa póki co o 21 a w necie z dziennym opóźnieniem...
kwintosz
"Podróż za 6 zł" do DG z TVS:

http://www.tvs.pl/index.php?id_materialu=695
Kamil_
Podoba mi się ten program smile2.gif Teraz możemy śmiało podziękować TVP3 Katowice, która takich programów nie miała w ogóle...
Sebastian22
CYTAT(kwintosz @ nie, 06 lip 2008 - 02:40) *
"Podróż za 6 zł" do DG z TVS:

http://www.tvs.pl/index.php?id_materialu=695

Bardzo fajny program, pokazują to co mamy najcenniejsze, bo sama zabudowa miejska to jak zabudowa - zabytki z epoki socrealizmu i tyle, ale nasze walory wypoczynkowo-rekreacyjne są w regionie bardzo atrakcyjne. Brawo TVS!
Maryhna
pomysł ok ale prowadzący... jego wypowiedzi mnie powalają :/ , nie mówiąc już o Centrurii - "najczystszej rzece zagłębia czy silesii" , żenuła moi drodzy dry.gif
materiał o sosnowcu był lepszej jakości O.o
Arbas
Rzeka Centruria pasuje jak ulał do Pogorii koło Dąbrowy.
Żurnaliści pożal się Boże! Nie wiedzą o czym mówią i piszą...
Leszek
CYTAT(Arbas @ pon, 07 lip 2008 - 09:18) *
Rzeka Centruria pasuje jak ulał do Pogorii koło Dąbrowy.
Żurnaliści pożal się Boże! Nie wiedzą o czym mówią i piszą...

A co Wam się nie podoba w Centurii? Przecież płynie również na terenie Dąbrowy, wpada do Białej Przemszy w Błędowie (krótki odcinek, ale zawsze).
szer
Nie narzekajcie tak... Materiał bardzo mi się podobał smile2.gif. Jedynie można się przyczepić do sformułowań typu "Zagłębia i Silesii", bo jak wiadomo Zagłębie nie ma nic wspólnego ze Śląskiem prócz tego, że do takiego województwa należy ;p.

Ja jestem bardzo zadowolony z tego materiału :-). TVS dużo więcej programów, informacji itp robi o Zagłębiu niż TVP ;d. Ode mnie mają wielki plus
Kamil_
Szer jakby nie powiedzieli słowa o Zagłębiu to by był lament. Według mnie ładnie podkreślali że Dąbrowa to Zagłębie nie Śląsk.
szer
Ale ja się cieszę, że podkreślał to że Dąbrowa to Zagłębie smile2.gif. To mnie bardzo zadowoliło.
bzenek
CYTAT(szer @ pon, 07 lip 2008 - 12:48) *
Jedynie można się przyczepić do sformułowań typu "Zagłębia i Silesii", bo jak wiadomo Zagłębie nie ma nic wspólnego ze Śląskiem

Oj kolego, a Brynica to nie jest wspólna ze Śląskiem wink.gif
szer
Eeee tylko, że Centuria nie płynie na terenach Silesii.... Tutaj nie ma mowy o Brynicy ;p
Leszek
CYTAT(szer @ pon, 07 lip 2008 - 18:11) *
Eeee tylko, że Centuria nie płynie na terenach Silesii....

Zależy, co przyjąć za Silesię wink.gif
Kamil_
Szykuje się nam kolejny materiał o Dąbrowie. Dziś jadąc ulicą Spacerową widziałem auto TVP. Filmowali drzewka i domy w Antoniowie. Może nawet się załapię, bo przejechałem przez sam kadr wink.gif
:)
Nawet fajny ten odcinek "Podrozy" smile2.gif, chociaz bylo kilka malych bledow
Sebastian22
Wczoraj widziałem w TVS przerywnik z DG - z każdego miasta jest ale z DG jest fajny, pokazują Centrum, PKZ, Pogorię....widziałem też reklamę NEMO....nawet fajna i zachęca do przyjazdu.
bzenek
Jest w TVP taki jeden konkurs audiotele. Beata Sadowska (wolałem ją w MTV) jeździ po Polsce, zatrzymuje się w różnych ładnych miejscach. Mówi kilka słów na temat tego co wokół i każe wysyłać SMSy z ilością kilometrów dzielących te miejsca od Wa-wy. Można coś tam wygrać.

Dziś przy obiedzie, aż mi łyżka z ręki wypadła bo audiotele było z... DG. Sadowska pokazała się przy Pogorii, wspomniała o Pustyni Błędowskiej i całym dąbrowskim pojezierzu.

A na koniec pokazało się zdjęcie pentagonu z napisem w stylu "Odcinek sponsorowany przez miasto DG". smile.gif

Szczerze mówiąc, przy dotychczasowej mizerii reklamowej naszego miasta, nie spodziewałem się takiego pomysłu. Wielki krok ekipy Podrazy w dobrą stronę smile.gif

Teraz kolej na wykupienie dnia w TVN Meteo. I to szybko. Zanim lato się skończy smile.gif
Sebastian22
CYTAT(bzenek @ wto, 19 sie 2008 - 17:02) *
Jest w TVP taki jeden konkurs audiotele. Beata Sadowska (wolałem ją w MTV) jeździ po Polsce, zatrzymuje się w różnych ładnych miejscach. Mówi kilka słów na temat tego co wokół i każe wysyłać SMSy z ilością kilometrów dzielących te miejsca od Wa-wy. Można coś tam wygrać.

Dziś przy obiedzie, aż mi łyżka z ręki wypadła bo audiotele było z... DG. Sadowska pokazała się przy Pogorii, wspomniała o Pustyni Błędowskiej i całym dąbrowskim pojezierzu.

A na koniec pokazało się zdjęcie pentagonu z napisem w stylu "Odcinek sponsorowany przez miasto DG". smile.gif

Szczerze mówiąc, przy dotychczasowej mizerii reklamowej naszego miasta, nie spodziewałem się takiego pomysłu. Wielki krok ekipy Podrazy w dobrą stronę smile.gif

Teraz kolej na wykupienie dnia w TVN Meteo. I to szybko. Zanim lato się skończy smile.gif

Troche pozno niz wcale....na stronie TVS zauwazylem tez baner Nemo....
szer
A 26 sierpnia na TVP1 od godziny 6.00 do 8.00 na life'ie z DG będzie "Kawa czy Herbata?".
Aż sobię obejrzę ;d
Padziu
A dokładniej skąd ma być ta "Kawa i Herbata"??
syzio
Może ktoś nagrać? Nie jestem wyposażony w polską telewizję tongue.gif
KacperskiDGG
CYTAT(Padziu @ czw, 21 sie 2008 - 16:13) *
A dokładniej skąd ma być ta "Kawa i Herbata"??

W "Nemo".
kursor
Witam!

Dzisiaj widziałem reklamę na telebimie PKZ "Kawy czy herbaty"!!!

26 sierpień ( wtorek ) godzina 6.00 - 8.00 studio w Nemo Wodny Świat wszystko na żywo

Prowadzenie Krzysztof Turowski i Iwona Schymalla

pozdro

za www.dabrowa-gornicza.pl

"Kawa czy herbata ?" na żywo z Dąbrowy Górniczej

W najbliższy wtorek, 26 sierpnia od godz. 6, widzowie TVP 1 będą mogli delektować się poranną kawą lub herbatą w towarzystwie dąbrowskich pejzaży, miejskich atrakcji i specjalnych gości.

Wszystko dzięki popularnemu programowi „Kawa czy herbata ?”, który we wtorek swoje studio rozłoży w Aquaparku „Nemo”. Tam pojawi się wiele ciekawych osobistości z naszego miasta; sportowców, artystów i gwiazd estrady. Poza tym widzowie zobaczą m. in. malownicze plenery Pogorii III i Pustyni Błędowskiej. Nie zabraknie także dąbrowskich ciekawostek i historii miasta.

Zapraszamy do oglądania programu „Kawa czy herbata ?” w TVP 1 we wtorek od godz. 6 do godz. 8.
sarsolot
CYTAT(bzenek @ wto, 19 sie 2008 - 17:02) *

Wlasnie przed chwila wiedzialem to w calosci. Oczywiscie pierwsze zdanie wypowiedziane przez prowadzaca zaczyna sie od slow 'Dziś dotarłam na Śląsk ...'
Maryhna
no więc właśnie, zapowiedź "jestem na śląsku w DG..." powaliła mnie na kolana , a ponoc mam sie relaksowac na urlopie ;p ehh... może doczekamy czasów kiedy ludzie zaczną myślec zanim coś palną :/

ps: plus za pomysł za zwrócenie uwagi na DG
Catrin
CYTAT(Maryhna @ sob, 23 sie 2008 - 00:03) *
"jestem na śląsku w DG..."

kiedy będza odróżniać Zagłębie od Śląska
Mick
Może tak kiedyś ktoś przywitałby się:
"Dziś dotarłam do Zagłębia. Witam Państwa z Gliwic!"
smile2.gif
kursor
Witam!

Jutro od 6.00 - 8.00 program TVP1 "Kawa czy herbata" na żywo z Dąbrowy Górniczej. Wybiera się ktoś do Nemo?

pozdro
bzenek
CYTAT(kursor @ pon, 25 sie 2008 - 21:23) *
Jutro od 6.00 - 8.00 program TVP1 "Kawa czy herbata" na żywo z Dąbrowy Górniczej. Wybiera się ktoś do Nemo?

Bój się boga kursor - o tej porze ? blink.gif

Straszna to będzie próba dla ciekawych osobistości z naszego miasta. Sportowcy, artyści i gwiazdy estrady to lubią sobie pospać. smile.gif
kwintosz
Niech ktoś nagra, wrzuci na jakiegoś YT czy coś... Niestety nie dam rady obejrzeć.
michal_dg
No i juz po emocji wink.gif Podziwiam tego goscia ktory zasłabł i poleciał na posadzke unsure.gif
Bartek
CYTAT(michal_dg @ wto, 26 sie 2008 - 08:01) *
No i juz po emocji wink.gif Podziwiam tego goscia ktory zasłabł i poleciał na posadzke unsure.gif

Jak to zasłabł? Napisz coś więcej bo ja w pracy siedzę i tylko rano widziałem ekipę TVP od strony basenów smile2.gif
michal_dg
Jakis gosciu ktory zajmuje sie jakimis samolotkami z drewna czy cos w tym stylu stał sobie tam koło basenow i z prowadzacymi rozmawiał wlasnie o tym i w pewnym momencie poleciał do tyłu na plecy :/ poprostu zemdlał i to jeszcze upadł na plecy na głowe i nikt go nie przytrzymał a prowadzacy stal i sie patrzal :| odrazu wlaczyli jakis teledysk a pozniej za 2 min znowu sie polaczyli i ten gosciu juz sobie siedzial na krzesle heheh ostra jazda
Catrin
też to oglądałam, dobrze, że mu się nic nie stało, ale mogliby więcej DG pokazać
michal_dg
No mogliby smile2.gif Ale nie pokazali ale i tak fajne , zawsze cos dla DG biggrin.gif
Bartek
CYTAT(michal_dg @ wto, 26 sie 2008 - 08:10) *
Jakis gosciu ktory zajmuje sie jakimis samolotkami z drewna czy cos w tym stylu stał sobie tam koło basenow i z prowadzacymi rozmawiał wlasnie o tym i w pewnym momencie poleciał do tyłu na plecy :/ poprostu zemdlał i to jeszcze upadł na plecy na głowe i nikt go nie przytrzymał a prowadzacy stal i sie patrzal :| odrazu wlaczyli jakis teledysk a pozniej za 2 min znowu sie polaczyli i ten gosciu juz sobie siedzial na krzesle heheh ostra jazda

To dobrze że nic mu się nie stało smile2.gif

Ja tylko widziałem od godz. 6:00 do 6:10 i był prezydent, a potem kucharz opowiadał o zupach smile2.gif
Maryhna
ale fajnie opisali nasze miasto na stronie kawy czy herbaty smile2.gif patrz LINK smile2.gif
szer
No nie dokońca zemdlał i poleciał na głowę. W pewnym momencie przechylił się d otyłu i upadł, ale spadł na tyłek i rękami się podtrzymał. Po chwili próbował wstać i pomógł mu ktoś ;p.

Co do materiału to ejstem zadowolony smile2.gif. Wreszcie ZD, a nie śląsk! Plusik dla nich za to smile2.gif
Peterek
Malownicza miejscowość laugh.gif
Takie lekkie podlizywanie się w tym tekście wink.gif
Ale swoją drogą nie wiedziałem, że u nas się tyle rzeczy dzieje ohmy.gif Te regaty np. Od ilu lat się to odbywa bo słyszę o tym pierwszy raz dry.gif
adinhace
Mam pytanko, czy podczas prezentacji Dabrowy Górniczej padło stwierdzenie:
Dąbrowa Górnicza na Śląsku, czy może się postarali i powiedzieli - Dąbrowa Górnicza w Zagłębiu Dąbrowskim??
Czy może nie było żadnych tego typu komentarzy??
Oglądałem niestety tylko ostatnie 10 minut i jestem bardzo ciekawy.
Dzięki z góry.
syzio
Ma ktoś może nagrany program?
Catrin
CYTAT(adinhace @ wto, 26 sie 2008 - 15:30) *
Mam pytanko, czy podczas prezentacji Dabrowy Górniczej padło stwierdzenie:
Dąbrowa Górnicza na Śląsku, czy może się postarali i powiedzieli - Dąbrowa Górnicza w Zagłębiu Dąbrowskim??
Czy może nie było żadnych tego typu komentarzy??
Oglądałem niestety tylko ostatnie 10 minut i jestem bardzo ciekawy.
Dzięki z góry.

było mówione że Dąbrowa Górnicza znajduje się w województwie śląskim; ale także że Dąbrowa to Zagłębie i troszkę było tłumaczone czym się to różni
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.