Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Puby & Restauracje
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Misiek
Rumburak trzeba bylo od razu w pysk lac, nalezy popierac kulture zaglebiowska, a nie jakies Katowice. To tak na przyszlosc 8)

A zabawic sie mozna calkiem niezle np. w Graffiti ... niektorzy na tym forum moga to potwierdzic laugh.gif
Misiek
Rumburak trzeba bylo od razu w pysk lac, nalezy popierac kulture zaglebiowska, a nie jakies Katowice. To tak na przyszlosc 8)

A zabawic sie mozna calkiem niezle np. w Graffiti ... niektorzy na tym forum moga to potwierdzic laugh.gif
Master
QUOTE(Misiek)

Misiek wiem do czego pijesz, a raczej do kogo 8) no cóz, przynaje ze jestem tam czestym gościem.

a tak w temacie to przybyły Nam ostatnio 2 nowe puby ,z troszke niezbyt trafionymi nazwami, Komitywa i Pozytywny.

Był juz tam ktoś :?:

Warto dodac ,że Nemo wraca do łask mieszaknców DG i okolic :!: 8) biggrin.gif
Entropia
A ten Raj Korników to gdzie?
Co to nowych knajp - słyszałam, że jeden z kolesi z kabaretu DNO otwiera knajpę, a może już otwarł... Słyszeliście coś?
prezes
QUOTE(Entropia)
A ten Raj Korników to gdzie?

tzw. Partia2, ten sam budynek tylko z tyłu.

QUOTE(Entropia)
słyszałam, że jeden z kolesi z kabaretu DNO otwiera knajpę

słyszałem, że podobno tam gdzie była kiedyś Paleta (nie mylić z Planetą), ale to w sumie plotki...
Master
Troche czasu mineło, troche sie pozmieniało, barów troszke przybyło, choc jeszcze daleko do ideału cool.gif

Wię tak na nocne wyskoki i tańce w Dabrowie nadaja sie tylko Graffiti i "Mandaryn". Jeszcze 2-3 lata temu mówilismy ze znajomymi ze tam jest za stary przedział wiekowy, no cóz czas minół a srednia wieku tam spadła , co przy okazji zamkniecia Nemo napędziło tam frekwencje., w Ggrafiti zasc doś młodo, no niestety 17-20 lat to zaczyna byc dla mnie za mało blink.gif

W scisłym Centrum mamy nadal Partie (po lekkim face-liftingu) lokal fajny ale rzadko w nim bywam co najwyzej przelotem. Partie 2 - ładny wystrój, ale w tym roku tylko raz tam goscilem , dobre miejsce na randke, ale zamykaja o 23.

Planeta+ Parasolki, niby spoko, ale troche "lansersko" tam jest , ale na centrum posiedziec mozna , juz parasole składaja o ile sie nie myle.

MaxMario- nie bywam , ale ten lokal nadaje sie na kawe , 1 piwko, randke lub spotkanie biznesowe , na chlanie sie nie nadaje kompletnie cool.gif

Snooker "Bilardowy"- tam bywam czesto ostatnimi czasy, duzo miejsca, wielu znajomych , spokojnie, pograc mozna w bilard ,a do tego mecze na ekranie i 5 telewizorach.

Inferno - nie bylem jescze ani razu, choc coraz czesciej slysze ze jest tam niezle!!

oddalając sie od Centrum

" Eleonora " z zewnątrz tragedia , w srodku nie najgorzej, duzy ekran na scianie, fajna muzyka , calkiem spoko, i dosc dlugo czynne w weekendy

"Green Pub" Zielony - tanie piwo, ceny sklepowe- i czynny praktycznie 24h, ale nie lubie tam przebywac

"Las Vegas" bar w miejscu bylej Glorii- ladnie urzadzony , maly ruch

"Sfinx- tanie piwo , co tydzien Karaoke, ale jakos nie przepadam

"Gondola" bar na poziomie choc nie bylem tam juz ....z 3 lata

oprócz tego znane mi sa jeszcze Malibu 2 na Manhatanie, , Mexico ładnie wystrojone , choc mi tam juz nie po drodze

No i wo oklicach Pogorii- Chata u brata lub Jedrek ale to czasy liceum , a teraz co najwyzej jako przystanki po wycieczkach rowerowych.

Uffff. Nigdzie indziej nie bywam laugh.gif laugh.gif laugh.gif
kwintosz
Fakt z knajpami w DG nie jest najlepiej. sad.gif A szkoda bo myślę że dobra knajpa to niezły interes dla właściciela a myślę że z popytem nie byłoby problemu najmniejszego, gdyż w week oraz pt wieczorem ciężko czasem znaleźć miejsce w jakimś "normalnym" pubie, czyli takim żeby nie zostać obitym i nie oglądać naprutych żuli. tongue.gif

Osobiście odwiedzam tylko i wyłącznie:

Planeta - cenie ją za pomieszczenie dla niepalących, najczęsciej odwiedzam ją z dziewczyną fajnie można pogadać, spokój, nie trzeba krzyczeć chodź ceny poszły ostatnio w górę wink.gif Z kumplami i pełną kulturką można posiedzieć na dole.. 7/10

Malibu 2 - ahh... super wspomnienia, ekstra atmosfera i świetna Warka Strong lana.. Ostatnio troche atmosfera się popsuła na niekorzyść jak dla mnie ale i tak jest spoko.. najlepszy bar w DG jak dla mnie. Super miejscówka na posiedzenie z laską jak i z kumplami i wypicie większej ilości browarków, oczywiście z kulturką np. grając w lotki (bez większych kolejek raczej do tego urządzenia) Denerwujący jest brak koordynacji w kwestii muzycznej, za często leci radio a nie CD, czasem włączony jednocześnie TV. Plus za rzutnik.. 8/10

Mexico - osobiście chodzę tam najrzadziej bo jakoś z buta zawsze wychodzi że musze iść. Wystrój super pomysł, drinki spoko, pani za barem miła. Plusy jak w powyższych przypadkach, można posiedzieć z kumplami jak i z dziewczyną, aczkolwiek preferowałbym puby podane wyżej do spotkań we dwoje.
Zibar
Przechodząc ul . Kościuszki w na dawnym pawilonie Jubilat, wisi olbrzymia reklama w/w dyskoteki.
Kiedy otwarcie ?
Gdzie to właściwie jest zlokalizowane, za tą reklmą na pierwszym piętrze ? czy na patrerze za Country ?
Swoją drogą zaczyna tamten teren odżywać i robić się ciekawy, najpierw ZUS, teraz Biblioteka a jak skończą remont pawilonu to zrobi się tam całkiem przyzwoicie. Pasowało by jeszcze coś zrobic z DH Centrum bo straszy (ale może jak wybudują CH Pogoria to PSS wkońcu zainwestuje w ten obiekt ?)
Gość
kiedyś (ok 13 lat temu) była w pawilonie na piętrze knajpka Enigma - całkiem przyjemna; ależ ja stary jestem ohmy.gif
Zibar
laugh.gif ale pojechałem z tym disco -
to jest CLUB RESTEAURACJA - biggrin.gif

Zmyliła mnie ta reklama - nie widziałem tego napisu na dole, a zasugerowałem się postaciami w "tancu"
które reklamują Coca-Cola laugh.gif
ale może disco też tam będzie, skoro w Nemo juz nie działa ?

W sumie to jaest temat o Pub-ach może ktoś z M przeniósłby tam ten wątek ?
georgeb
I co z tą Enigma wie ktoś?? otwarte, nie otwarte
Waszka
A w tej Komitywie był ktoś?? Jakie wrażenia??
malutka
Zgadzam sie, że z knajpami takimi fajnymi to jesteśmy pozamiatani sad.gif sad.gif ale jeśli już sie gdzieś spotkać to głównie Partia biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif i Inferno wink.gif (od jakiegoś czasu fajna knajpka z klimatem koło WSB - wczesniej tam był bar Piramida czy jakoś tak, straszna żulernia wtedy- tylko mały metrażyk, ale tak to spoko), nawet w deche jest MaxMario, choć nie zawsze mam ochote na taki styl;) stanowczo odradzam mały bar Zielona na Bankowej. Ok jest również Korniki(to z drugiej strony Partii).

POZDRAWIAM Malutka;D
Hator
no inferno polecam - bylem wczoraj - ceny ok, wystroj niezly i calkiem duzo miejsca (2 sale na parterze i chyba jest tez sala w "piwnicy" bo widzialem oswietlony korytarz ze schodami na dol)
takze polecam!
mały
QUOTE(Hator @ Feb 13 2007, 05:28 PM) *
no inferno polecam - bylem wczoraj - ceny ok, wystroj niezly i calkiem duzo miejsca (2 sale na parterze i chyba jest tez sala w "piwnicy" bo widzialem oswietlony korytarz ze schodami na dol)
takze polecam!

A gdzie to dokładnie jest?
:)
QUOTE(mały @ Feb 14 2007, 12:39 PM) *

na Skibinskiego - ul. obok przychodni i niedaleko przed WSB
kwintosz
QUOTE(mały @ Feb 14 2007, 12:39 PM) *

Od PKZ-u idziesz w stronę przychodni a zaraz za nią skręcasz w lewo w kierunku WSB. Inferno znajduje się po lewej stronie w bloku, zresztą wisi szyld więc powinieneś znaleźć.
TeodorMotor
Czy ktoś, coś, teges na temat knajpy pod tytułem "Czwartek" (chyba) w okolicach Straży Pożarnej (Podlesie)?
mały
Byłem tam ze dwa razy. Ostatnio w grudniu i żywego ducha nie było oprócz mnie i kumpla. Do tego zimno w środku (mimo palącego się kominka). Ale od kilku tygodni jest chyba zamknięte (kilka razy przechodziłem ok. godz. 20 i było closed unsure.gif ). W sumie knajpa nienajgorsza (w środku styl "góralski" - w drewnie i kamieniu), podobno jest jakaś druga sala w piwnicy, ale nie było mi dane tam być. Może latem się reaktywuje. cool.gif
Master
odnosnie CZWARTKU, bylem tam ostatnio co prawda tylko na chwile. Ale powiem ze jestem w szoku , ze taki pub tam sie znajduje.

Zła lokalizacja , gdyby był w centrum to uwazam byłby jednym z najlepiej prosperujacych lokali. Wystrój wnetrza i powierzchnia ( 2 pietra) 8/10 pkt. Wlasnie lokali tego typu brakuje na centrum.
picaro
ta knajpa to chyba jakiś wał, bo też tam byłem i fakt, że jest nawet ładnie, ale jak to działa? może z wesel żyje choć nie słyszałem od znajomych by ktoś tam robił takie imprezy, a ceny też nie są jak na okolice zbyt zachęcające, jakaś mała pralnia? czy coś?
mały
QUOTE(picaro @ Mar 24 2007, 08:40 AM) *
jakaś mała pralnia? czy coś?

laugh.gif dokładnie takie same słowa wypowiedziałem do kumpla, kiedy byliśmy tam na piwie. Pani za barem była zdziwiona, lekko wystraszona jak nas zobaczyła. Najpierw powiedziała że nie ma lanego piwa, kiedy zamówiliśmy butelkowe okazało się, że jednak lane jest. dry.gif
kwintosz
Panowie i panie.
Zwracam się do was z prośbą abyście coś polecili z pubów bo mam wrażenie że albo nie znam swojego miasta albo u nas jest taka kicha.. laugh.gif Ostatnio zdarzyła mi się przygoda, że umawiając się na piwko w piątek ok 18:30 nie znalazłem w żadnym znanym mi lokalu miejsca do posiedzenia i napicia się w spokoju piwka (chodzi mi o lokale na spotkanie np. z koleżanką/dziewczyną, nie mordownie tongue.gif ). Nawet w McDonalds jak już znaleźć miejsca nie mogliśmy byliśmy i.. też było zajęte! laugh.gif Czy w Dąbrowie poza Malibu, Mexico, Planeta, MaxMario, Inferno są inne normalne lokale? W końcu wylądowaliśmy w DaGrasso na pizzy ale.. też fuksem bo był akurat wolny jeden stolik..
rafi
Nie wiem jak teraz, ale jakis czas temu to w sytuacji opisanej przez Ciebie mozna bylo skoczyc do Pubu Pozytywnego (w bramie kolo Ars). Cisza, spokoj, na pieterku mozna bylo posiedziec. I nawet przed laska zbytniego obciachu nie bylo hehe.
Master
kwintosz w centrum jeszcze dodałbym Snooker i Partie , ale w piatki i soboty tez zazwyczaj nabite wink.gif, fajny bar jest ten na struga Las Vegas noi Gondola na Redenie
Dami7
QUOTE(Master @ Mar 26 2007, 09:03 PM) *
kwintosz w centrum jeszcze dodałbym Snooker i Partie , ale w piatki i soboty tez zazwyczaj nabite wink.gif , fajny bar jest ten na struga Las Vegas noi Gondola na Redenie

Gondola zeszła trochę na psy odkąd postawili bilard - niby możesz posiedzieć, ale pogadać już niebardz, bo bile się trzaskają.
Dave
A ten bar na Struga to nie inaczej się czasem nazywa? Chodziło Ci Master o ten w drewnie taki (tzn. w środku)?
Jest jeszce taki barek koło skrzyżowania ulicy Jaworowej i Ludowej (?) o nazwie "Malwa" jak dobrze pamiętam - też przytulny jak na takie miejsce, ale trzeba się wysylić by go tam wypatrzeć tongue.gif No i nie wiem czy on jeszce jest :/ Fajty też jest bar na 3-maja po dawnej siedzibie pizzerii La Bomba (zapomniałem nazwę) i na moim osiedlu bar bez nazwy naprzeciwko bloku nr 12 przy ul. Żeromskiego, który ponoć nazywa się "Harnaś" ;-)
mydliczek
Szykuje się nowy lokal przy Ludowej (dawne "Na skarpie")

szer
"Na Skarpie" to już od ładnych paru lat nie ma ;d. Średnio co rok się tam zmienia lokal. Zobaczymy teraz... Już długo jest ten napis "Wkrótce Otwarcie"...
Dave
A w "bramie" ulicy 3-go Maja (wlot do Paryskiej) bodaj w miejcu, gdzie kiedyś była "Piwnica", otwarto pizzerięi pub "Stonehange" (takowa jest już w Sosnowcu na Pogoni). Lokal dość duży, cały w kamieniach i drewnie, ale lokalizacja taka schowana jakaś i piwo z beczki kosztuje... 6 zł! doh (2).gif
Master
biorac pod uwage otwarcie Pogorii lokazlizacja doskonala...
janosikdg
Zgadnijcie co to za bar ?
20 stolików , w tym 10 zajętych i 10 wolnych przy których nie można usiąść bo pisze REZERWACJA ! angry.gif
Żeby się piwa nie można napić angry2.gif
nieznajomy
Country ?
kot_mruczyslaw
do opisu pasuje w zasadzie każdy w DG...
kwintosz
Owszem, wieczorami szczególnie w weekendy jest u nas strasznie z miejscami w pubach. Ale najbardziej do opisu pasuje mi Partia.
kot_mruczyslaw
owszem przyznaje że w Partii było wczoraj trochę ludzi, ale rezerwacji nie widziałam...
janosikdg
Nie no mi akurat chodzi o klub Puls . Porażka angry.gif Dzisiaj trzeba zarezerwować żeby piwa się napić w weekend ...
agadg
oczywiście wiadomo, że to puls smile2.gif
tsykitiszfili
fajnie bylo w snokerze na meczyki sie chodzilo bo byla cyfra teraz jest jest kapa bo nie ma snookera nie ma nic,tyko fantastyczny mandaryn..... pod wzgledem knajp dg przypomnina odlegla galaktyke gdzie podobno konie na placach gwizdaja pozdro.... cool.gif
michal_dg
na Manhatanie na ul. Piłsudkiego 34 w przybudówce powstaje nowy pub smile2.gif Miescil sie kiedys tam Pub Manhatan, ktory w lutym b.r zostal przeniesiony tuż obok do byłego PUBu Prezydent.

Czy ktos juz moze wie kiedy ten nowy pub na manhatanie powstanie ? Dzisiaj widzialem tylko napis "Wkrotce Otwarcie" za szybą w srodku na tabliczce gdzie sa podawane ceny piw
Bartek
STARSFERA
CLUB & RESTAURACJA
w budynku
PAŁACU KULTURY ZAGŁĘBIA
w Dąbrowie Górniczej

http://starsfera.pl

Czyżby coś nowego? Dania z karty brzmią zachęcająco smile2.gif
Kamil_
Przecież to już kupe czasu jest biggrin.gif
Bartek
CYTAT(Kamil_ @ wto, 29 wrz 2009 - 09:20) *
Przecież to już kupe czasu jest biggrin.gif

No to się kłania brak reklamy tongue.gif
Dave
Toto jest od stycznia/lutego tego roku i już o tym lokalu i jedzeniu tam pisałem! O piwie też!
kolek
Witam, szukam dobrej kawiarni w pobliżu centrum, nie koniecznie emipk cafe wink.gif Jest coś, co możecie polecić ?
kwintosz
W DG raczej tego nie uświadczysz.. gdybym to ja miał pieniądze..sad.gif

W PKZ była, nie wiem czy jeszcze jest..
Sebastian22
CYTAT(kwintosz @ wto, 20 paź 2009 - 21:30) *
W DG raczej tego nie uświadczysz.. gdybym to ja miał pieniądze..sad.gif

W PKZ była, nie wiem czy jeszcze jest..

Też nie wiem czy jeszcze jest, bynajmniej stronke mają:

http://www.palac.art.pl/content/view/270/113/
kolek
jakoś do pałacu mi się nie widzi iść, nie wiem czemu smile2.gif Widzę, że zostaje tylko emipk cafe ;] Bo do Sc nie mam zamiaru specjalnie na kawę z Dziewczyną jechać...
Kamil_
Restauracja Tower na Okrzei.
kwintosz
Restauracja to raczej nie kawiarnia...
..równie dobrze można polecić Shume czy Katamarana nad PI
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.