Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Puby & Restauracje
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
vacu
CYTAT(Slyzaba @ czw, 14 lut 2013 - 22:45) *
Od jakiegoś czasu trwały tam coraz bardziej widoczne prace no i mamy efekt końcowy... Czy wcześniej nie miał tam być jakiś hotel?

I ja tak słyszałem, plotka głosiła, że właściciel pracuje w USA i co tam zarobi to wkłada w przyszły hotel. Ale ile w tym prawdy było to nie wiem, zresztą jakie to ma znaczenie wink.gif A powstaje tam coś już chyba z 15 lat, dobrze, że cos powstało w końcu bo myślałem, że nic z tego ostatecznie nie wyniknie.
Izabela Gil
CYTAT
Przy okazji - dziś rozmawiałem z miłośnikiem włoskiego jedzenia i był b. zadowolony z Pogoria Residece. Czyżby w mieście pojawiła się mocna konkurencja dla Origami p. Izy?

Ja jestem bardzo zadowolona z pojawienia się godziwej konkurencji. Nic tak nie pobudza do lepszej i wydajniejszej pracy jak prawdziwa konkurencja. biggrin.gif

No taka już waleczna z natury jestem tongue.gif

A tak całkiem poważnie: jeżeli w mieście pojawi się więcej ciekawych miejsc , my Dąbrowianie zaczniemy w nich bywać a nie będziemy zmuszeni wyjeżdżać do Krakowa czy nawet Katowic.
Ja już odwiedziłam oczywiście Residence i stwierdzam, że jedzenie smaczne, miejsce bardzo przyjemne.
Jedynym minusem jest długi okres oczekiwania ( 55 min) na jedzenie ale sądzę , że to dopracują z czasem.
Z przyjemnością zaprosiłam tam znajomych z Gliwic, żeby wiedzieli, że jest u nas gdzie wyjść - nie tylko na sushi biggrin.gif

mawwm
Origami kto cię zgani jest do bani
rym częstochowski bo cóż ze mnie za poeta

Dane mi było zakosztować specjałów w Origami - podziękowania dla p. Izy (wygrana w konkursie) i tak:
sushi - pyszne
kaczka i szparagi w tempurze - wspaniałe
wystrój wnętrza na poziomie światowym (a bywało się tu i ówdzie)
obsługa 6+
polecam!!!
yaku
wiecie co chce mi sie napisać? A nie mówiłam:p

Bardzo sie cieszę, że P.Iza umożliwiła zapoznanie się z Origami... super jak się samemu sprawdzi!

Mam nadzieję, że dalsze konkursy będą... to nie jest niestety miejsce gdzie możemy stołować się codziennie ale kiedy człowiek ma ochotę na coś wyjątkowego i ma taką wenę (czyt. kasę) to wtedy zaspokoją nasze wszystkie zmysły biggrin.gif

Izabela Gil
hehe yaku Ty mi już reklamy nie rób tongue.gif

A konkursy będą , będą :-)
Szronek
Zapraszam serdecznie wszystkie Panie na Dzień Kobiet w Drink Bar Malibu przy al.Piłsudskiego 36 (os.Manhattan)

Szczegóły:
http://imageshack.us/photo/my-images/841/dzienkobiet1.jpg/
Slyzaba
Od kilku tygodni STYLOWA intensywnie się remontuje. Codziennie widzę tam sporo sprzętu, gruzu. Ktoś ma jakieś bliższe informacje?
Bathurst
faktycznie pogoda taka, że człowiek patrzy w stronę barów a najchętniej wyszedł by z nich dopiero na wiosnę wink.gif

w "Stylowej" modernizacja potrwa do 15.03 ( do jutra ) a trwa od 18.02 i dlatego było zamknięte

http://restauracja-stylowa.eu/index.php

PS. Z menu restauracji:
Schab po parysku - nawiązanie do kop. Paryż ?
Rolada po śląsku - to powinno być u nas zakazane wink.gif
Tomek_mdc
zmiany? tak bez Magdy Gessler wink.gifwink.gif
Bathurst
CYTAT(Tomek_mdc @ czw, 14 mar 2013 - 20:48) *
zmiany? tak bez Magdy Gessler wink.gifwink.gif

i w tym miejscu błogosławię naszą zagłębiowską prowincjonalność smile.gif
KAMAZ
Może dokleimy kawiarnie do tematu...?
Myślę że o kawiarni tu pasuje. Nie wiem czy ktoś zauważył ale lodziarnia na 3-go Maja przeszła dosyć solidny face-lifting. Można siąść kawki się napić, lodzika albo ciacho skosztować. Powiem wam że jest to bardzo fajna alternatywa dla tych którzy nie lubią zgiełku centrum handlowego (piję tu przede wszystkim do kawiarni w CH Pogoria). Dzisiaj odwiedziłem. Jakimś smakoszem kawy nie jestem (dla mnie większość kaw smakuje podobnie) więc nie wypowiem się czy kawa dobra czy nie. Mnie smakowała. Ciacho też dobre. Lodów nie próbowałem. Ogólnie fajnie że takie miejsce na 3-go Maja jest. Coś nowego i nie bank smile2.gif.
ulabrzyduladg88
CYTAT(KAMAZ @ nie, 24 mar 2013 - 20:58) *
Myślę że o kawiarni tu pasuje. Nie wiem czy ktoś zauważył ale lodziarnia na 3-go Maja przeszła dosyć solidny face-lifting. Można siąść kawki się napić, lodzika albo ciacho skosztować. Powiem wam że jest to bardzo fajna alternatywa dla tych którzy nie lubią zgiełku centrum handlowego (piję tu przede wszystkim do kawiarni w CH Pogoria). Dzisiaj odwiedziłem. Jakimś smakoszem kawy nie jestem (dla mnie większość kaw smakuje podobnie) więc nie wypowiem się czy kawa dobra czy nie. Mnie smakowała. Ciacho też dobre. Lodów nie próbowałem. Ogólnie fajnie że takie miejsce na 3-go Maja jest. Coś nowego i nie bank smile2.gif.

Byłam tam już dwa razy i mogę potwierdzić, że w środku jest przyjemnie i przede wszystkim bardzo smacznie. Co do lodów jeszcze lepszych nie jadłam. Są "domowej roboty" ;-). Niebo w gębie, polecam!
Kamil_
CYTAT(ulabrzyduladg88 @ pon, 25 mar 2013 - 10:23) *
CYTAT(KAMAZ @ nie, 24 mar 2013 - 20:58) *
Myślę że o kawiarni tu pasuje. Nie wiem czy ktoś zauważył ale lodziarnia na 3-go Maja przeszła dosyć solidny face-lifting. Można siąść kawki się napić, lodzika albo ciacho skosztować. Powiem wam że jest to bardzo fajna alternatywa dla tych którzy nie lubią zgiełku centrum handlowego (piję tu przede wszystkim do kawiarni w CH Pogoria). Dzisiaj odwiedziłem. Jakimś smakoszem kawy nie jestem (dla mnie większość kaw smakuje podobnie) więc nie wypowiem się czy kawa dobra czy nie. Mnie smakowała. Ciacho też dobre. Lodów nie próbowałem. Ogólnie fajnie że takie miejsce na 3-go Maja jest. Coś nowego i nie bank smile2.gif .

Byłam tam już dwa razy i mogę potwierdzić, że w środku jest przyjemnie i przede wszystkim bardzo smacznie. Co do lodów jeszcze lepszych nie jadłam. Są "domowej roboty" ;-). Niebo w gębie, polecam!

Właśnie miałem się tam wybrać. A z cenami jak?
ulabrzyduladg88
Jak dla mnie ceny przystępne. Kawa, czekolada 7-8 zł, lody bodajże 2,5 zł/ gałka.
xMarcinx
CYTAT(ulabrzyduladg88 @ pon, 25 mar 2013 - 13:13) *
2,5 zł/ gałka.

akurat dziś lody mi się śniły.. tak kilka takich gałek mmmm smile2.gif jeśli jeszcze obsługa, jest choć w połowie tak interesująca jak ich menu to zamiast jechać do biblioteki do nich się skoczę smile2.gif
matidg
CYTAT
Kręgielnia w Nemo będzie miała w mieście konkurencję.

Najprawdopodobniej w połowie czerwca w Pogoria Residence w Dąbrowie Górniczej zacznie działać pub dla młodzieży i kręgielnia.

W wybudowanym przy al. Piłsudskiego obiekcie mieści się już restauracja, hotel oraz dwie sale bankietowo-konferencyjne. Teraz przybędzie jeszcze pub dla młodzieży i kręgielnia.

- Musimy zadbać o atrakcje, bo mieliśmy klientów, którzy zrezygnowali z pobytu u nas właśnie z ich braku w wolnym czasie - przyznaje Grzegorz Borzęcki, właściciel Pogoria Residence.

Pub i czterotorowa kręgielnią mają zacząć działać w połowie czerwca. Jak zapowiada właściciel, ceny na kręgielni będą niskie, co niejako wymusza konkurencyjny obiekt w Nemo Wodny Świat.

Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...l#ixzz2RPIcEmkK

Grzegorz-dg
W końcu to lodziarnia z tradycjami od dawien dawna mają tam lody .Puby w centrum miasta na placu wolności rozkładają swoje ogródki letnie.
kolek
Dobrze by było, jakby można w tej kawiarni usiąść na dworze w jakimś ogródku.
michu
CYTAT(kolek @ czw, 25 kwi 2013 - 06:30) *
Dobrze by było, jakby można w tej kawiarni usiąść na dworze w jakimś ogródku.

byłem w weekend w DG i odwiedziłem "legendarną" lodziarnie. Wystrój bardzo przyjemny i aż sie chce usiąść przy kawie...
Oby tylko kawiarenka sie utrzymała, czego życzę właścicielowi. Co prawda lody już nie te (pamietam te kolejki w latach osiemdziesiatych...) - ale nie ma co narzekać.

Usiąść na dworze można (chyba sa dwa stoliki) , ale siedzenie przy deptaku, po którym co chwile jeżdżą auta (brawo dla kolejnych władz miasta za nieporadzenie sobie z tematem od wielu kadencji) średnio przyjemne, natomiast wnętrze dużo bardzo zachęca.

Polecam, bo w centrum chyba ciężko o inne tego typu miejsce (poza CH Pogoria).
olo
A co powiecie o nowym szyldzie dawnego pubu "czwartek"(?) przy ul. Długiej? Czy już było pisane, czy ktoś widział?
Bathurst
wieczorem tam przejeżdżałem ale nic mi się w oczy nie rzuciło szczególnego blink.gif
kwintosz
Karczma śląska czy coś takiego...

eh..
olo
CYTAT(kwintosz @ czw, 09 maj 2013 - 18:17) *
Karczma śląska czy coś takiego...

eh..

Tak, karczma śląska.
Dave
Zlikwidować!
kwintosz
Nie wiem czy to ten sam właściciel, czy zmiana jest pod wpływem jakże popularnej Gessler blink.gif ale tak czy siak nie wróże długiej przyszłości temu przybytkowi.

Swoją drogą Czwartek chyba nie był zbyt popularny? Ktoś chodził, wie jak było z frekwencją? smile.gif
matidg
CYTAT
Villa Moda. Niektórzy myśleli, że to będzie dom modlitwy.

Zielony szklany napis rzuca się w oczy. Budynek, na którym zawisł, mieszkańcy Dąbrowy Górniczej znają już od dawna. Krążyły nawet plotki, że w wiecznie niewykończonej, dziwacznej konstrukcji powstanie kościół.

Po kilkunastu latach nareszcie udało się im wykończyć ją na tyle, by sprowadzić się tu na stałe. Z Nowego Jorku. I otworzyć Villa Modę. Oni to Renata Pawlik-Kiebdój i Jarek Kiebdój. Muszą być odrobinę szaleni, skoro zdecydowali się w prowincjonalnym mieście założyć kulturalny klub, która ma być czymś więcej niż tylko miejscem spożywania posiłków. Kto w Dąbrowie miałby mieć czas i ochotę, by przyjść do restauracji?

A jednak przychodzą. Powoli i nieufnie, bo do tego, że budynek to jednak nie dom modlitwy ani fantazja bogatego przedsiębiorcy, trzeba się przecież przyzwyczaić. Tak samo jak do wystroju wnętrza. Komuś, kto przyzwyczajony jest do ciasnych i przepakowanych bibelotami wnętrz, może się wydać, że jest tu pusto. Tak ma jednak być, bo to pozwala oczom odpocząć i skupić uwagę na sztuce.

Na ścianach wisi kolekcja w złotych ramach podarowana przez przyjaciela (bo nie miał co z nią zrobić) i różne oblicza kobiety ze szkła i ołowiu, które stworzyła właścicielka, absolwentka wrocławskiej ASP. - Przydałoby im się jeszcze więcej światła - ocenia.

I tak jest prawie jak w typowej galerii. Widać to bardziej, gdy przejdziemy do drugiej sali - większej, ze sceną, parkietem do tańca i żyrandolami, które przetrwały atak na World Trade Center. Po drodze warto zatrzymać się przy barze i zapytać o windę, bo ponadstuletni wyłącznik z windy na Park Avenue łatwo przeoczyć. Do zwiedzania nadaje się nawet toaleta, ale dlaczego, niech każdy przekona się sam.

Na razie gotuje Renata, ale tylko dlatego, że nie znalazła jeszcze wystarczająco dobrego kucharza. Czyli takiego, który nie będzie chciał odgrzewać, przygotowywać wszystkiego wcześniej i da radę zrezygnować z polepszaczy smaku. Nie jest to duże wymaganie, bo karta dań jest krótka. Na początek francuska zupa cebulowa - prawdziwa, słodkawa, z dużą ilością białego wina. Są proste makarony aioli (z chilli, czosnkiem i oliwą) i carbonara, świeże sałatki (specjalność - z kurczakiem, ogórkiem i ziarnami słonecznika) i pierogi.

Jeżeli będziemy mieć szczęście, trafimy na stek z wołowiny argentyńskiej. Zawsze możemy też zamówić polędwiczki w śmietanowo-musztardowym sosie, filet z kaczki lub grillowanego łososia. Najbardziej egzotycznie wygląda w karcie ryż po afgańsku, nietypowo przyprawiony, podawany z gęstym naturalnym jogurtem. Na wszystko trzeba poczekać nieco dłużej niż w przeciętnej restauracji. W zamian dostaniemy jednak dania nie tylko smaczne, ale i estetyczne wizualnie, udekorowane świeżymi ziołami, które rosną na parapetach restauracji.

To nie jedzenie ani wystrój tworzą tu jednak prawdziwy klimat. Duszą Villa Mody są jej właściciele, których szalony pomysł, by w Dąbrowie stworzyć prawdziwe miejsce kulturalnych spotkań, o dziwo, może się sprawdzić. Trudno powiedzieć, czy to dzięki ich niesamowitej historii, czy niezdrowemu wręcz entuzjazmowi. Jedno jest pewne - cokolwiek to jest, zdecydowanie jest zaraźliwe.

Klub Villa Moda

Dąbrowa Górnicza, ul. Kościuszki 4b

Czynne codziennie od godz. 12 do północy lub dłużej

Rezerwacje pod nr. tel. 505 005 069

Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...l#ixzz2YLqqe5OX

yaku
Cześć ... trochę mnie nie było...w sumie to nie wiem czemu.smile2.gif

Co do Villa Moda.... mnie się tam podoba. Lubię ludzi, którzy żyją pod prąd
Byliśmy kilka razy- jedzenie rzeczywiście smaczne .

Coś z kościołem jednak mają wspólnego - odbywają się tam śpiewy rzekłabym kościelne laugh.gif - nie znam się ale w tej dużej sali jacyś kaznodzieje śpiewają i przemawiąją...hmmm trochę mnie to dziwi .
Bathurst
CYTAT(yaku @ pon, 15 lip 2013 - 22:51) *
Lubię ludzi, którzy żyją pod prąd

https://www.youtube.com/watch?v=AnO8JraKyPw - to tak w temacie mi się skojarzyło ;-)

generalnie to JUŻ druga knajpa w DG o zacięciu artystyczno-awangardowym, chociaż licząc nieistniejącą "artystyczną" "Chatę u Brata" to trzecia. Pierwszą jest "Komitywa", gdzie czasami odbywają się koncerty i inne ciekawe wydarzenia np. Grzegorz Kuśpiel tam miał swego czasu pogadanki i pokazy slajdów ze swoich podróży.
No ale powstanie Villa Moda w DG to jest po prostu wydarzenie na miarę lądowania kosmitów. Ciekawe czy im się uda? Bo nawet w skali artystycznej to odjazd jest niezły. Może w tym szaleństwie jest metoda?
Kiedyś będąc w jakiejś wiosce u stóp Pienin przecierałem okulary bo na końcu wsi znajdował się...klub jazzowy z muzyką na żywo. Więc czemu nie? Bądźmy jak wioska w Pieninach wink.gif
yaku
heh Bathurst ... dobry kawałek... ktoś podpisał pod nim, że chciałby żyć wtedy . Uważam, że teraz tez jest dobry a nawet lepszy czas . Czas na co? No własnie na to , żeby nie godzić się na przeciętniactwo , na niesprawiedliwości. Czas, zeby robić swoje- nie patrząc czy wypada czy nie....

a wiecie czemu ?

Bo tylko zdechłe ryby płyną z prądem :lol:

Villa Moda , życzę, żeby sie udało...dlatego w miarę możliwości będę odwiedzać :-)
Sebastian22
CYTAT(yaku @ wto, 16 lip 2013 - 10:45) *
heh Bathurst ... dobry kawałek... ktoś podpisał pod nim, że chciałby żyć wtedy . Uważam, że teraz tez jest dobry a nawet lepszy czas . Czas na co? No własnie na to , żeby nie godzić się na przeciętniactwo , na niesprawiedliwości. Czas, zeby robić swoje- nie patrząc czy wypada czy nie....

a wiecie czemu ?

Bo tylko zdechłe ryby płyną z prądem :lol:

Villa Moda , życzę, żeby sie udało...dlatego w miarę możliwości będę odwiedzać :-)

budowali ja chyba 20 lat....
yaku
Sebastian hehe ja juz nawet nie o nich ...tak mnie ogólnie natchnęła....ta sztuka może biggrin.gif
Slyzaba
Dzisiaj byłem w http://villamoda.weebly.com/ - potrzebowałem akurat usiąść z dwoma gośćmi (w aspekcie m.in. www.dawnadabrowa.pl) w jakimś spokojnym miejscu i wybór padł właśnie na villę. W środku naprawdę dużo przestrzeni, sporo stolików i krzeseł. Nietuzinkowe dekoracje ścian i bardzo miły właściciel (na plus zasługuje anglojęzyczna obsługa smile2.gif).

Jako miejsce na tzw. kawę nadaje się na pewno idealnie.
Bathurst
CYTAT
(na plus zasługuje anglojęzyczna obsługa smile2.gif).

testowałeś ich wink.gif ?
Slyzaba
Nie inaczej - goście byli anglojęzyczni smile2.gif
Bathurst
Powiało Wielkim Światem - to kiedy program o Dawnej Dąbrowie na Discovery albo BBC smile.gif ?
Slyzaba
Już szybciej w prasie anglojęzycznej smile2.gif
Wracając do wątku - przypomniałem sobie, że właściciele villi byli w Stanach kilka(naście?/dziesiąt?) lat.
Bathurst
CYTAT(Slyzaba @ śro, 28 sie 2013 - 14:23) *
Już szybciej w prasie anglojęzycznej smile2.gif
Wracając do wątku - przypomniałem sobie, że właściciele villi byli w Stanach kilka(naście?/dziesiąt?) lat.

no to mam nadzieję, że się pochwalisz i dasz już do przeczytania jak będzie smile.gif
w temacie Villi - zastanawia mnie, że ktoś dostrzegł potencjał na taką knajpę w DG. Może to ten wieloletni pobyt w USA gdzie świat jest bardziej do przodu, się do tego przyczynił? Oby. Z drugiej strony - pamiętam jak w DG dziwiło mnie wiele lat temu, że mogą być więcej niż 2 pizzerie laugh.gif No ale ja jestem tylko prowincjonalnym kmiotkiem wink.gif
kwintosz
Co aktualnie w DG jest na topie jeśli chodzi o restauracje?

Tower o dziwo w naszej mieścinie nadal działa, ale co dalej.. tylko nie mówcie Shuma..

Ktoś testował Green Park?
Bathurst
CYTAT(kwintosz @ pią, 20 wrz 2013 - 22:48) *
Ktoś testował Green Park?

Podobno kawę mają pyszną, jak jedzonko to niestety nie wiem
Slyzaba
Z gustami ciężko dyskutować ;-). Byłem tam z rodziną w wakacje. Nie tylko jedzenie ale również otoczenie, wyposażenie, obsługa zrobiły pozytywne wrażenie. Przynajmniej dla mnie.
Opinie na gastronautach nie są już takie kolorowe

http://www.gastronauci.pl/en/26510-green-p...abrowa-gornicza
Zibar
BAR MLECZNY chyba już otwarty na pl. Wolności rolleyes.gif
Slyzaba
Wczoraj widziałem duży napis - JUTRO OTWARCIE. Plus info typu - "zapraszamy na śniadania i obiady".

Wcześniej tam był kebab Mar... https://maps.google.pl/maps?q=Plac+Wolno%C5...2,48.15,,3,2.63
menago
tutaj media cos pisza:
http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...e9bb05c06,1,3,5

CYTAT
Typowych barów mlecznych, w których można porządnie zjeść za stosunkowo niewielkie pieniądze, w zasadzie już nie ma. Kiedyś stanowiły podstawowy punkt w codziennym żywieniu wielu rodzin, jak choćby ten na ul. 3 Maja. Dziś jak widać bary mleczne powoli znów wracają do łask.

– Postanowiliśmy otworzyć bar mleczny, bo takie jest po prostu zapotrzebowanie, takie są oczekiwania mieszkańców i klientów. Zajmujemy się gastronomią od dawna, mamy też inne lokale, ale teraz przyszedł czas właśnie na dania serwowane w barze mlecznym. Można u nas zamówić np. mleko, kakao, zupę mleczną, jajecznicę, a także wiele typowych dań obiadowych. Różne zupy, kopytka, pyzy, także dania mięsne – mówi Michał Łoziński, współwłaściciel Baru Mlecznego przy ul. Górników Redenu. – Będziemy oczywiście codziennie zmieniać menu, tak by rzeczywiście nasi goście mieli wybór. Kiedyś z tym wyborem to było tak, że jadało się tylko w barach mlecznych i możliwości skosztowania czegoś gdzie indziej raczej nie było. Dziś jest wybór, każdy je to, na co ma ochotę, ale jak widać po zainteresowaniu klientów w pierwszym dniu, jest też miejsce właśnie dla barów mlecznych. Taksówkarze z centrum już zapowiedzieli, że teraz nie będą brać z domu kanapek, bo mają jedzenie praktycznie dwa kroki od postoju. Zobaczymy, jak to wszystko pójdzie dalej. W planach mamy także catering, ale to za jakiś czas – dodaje.

Dąbrowa Górnicza bar mleczny: ma być niedrogo, ale menu zróżnicowane

Bar Mleczny w centrum czynny jest już od godz. 7.00. Do godz. 11 wydawane są śniadania, a obiady możemy tutaj zjeść od godz. 11.00 do godz. 18.00. Co było do wyboru wczoraj? Np. jajecznica z 3 zł, parówki za 6 zł lub kanapka duża za 3,10 zł. Szklanka kakao kosztuje 2,30 zł. Pieczarkowa z makaronem to wydatek rzędu 3,50 zł. W takiej samej cenie mogliśmy zjeść zalewajkę. Udko z kurczaka i wątróbka drobiowa wycenione zostały na 5 zł.
Master
CYTAT(Slyzaba @ śro, 05 lut 2014 - 23:12) *
Wczoraj widziałem duży napis - JUTRO OTWARCIE. Plus info typu - "zapraszamy na śniadania i obiady".

Wcześniej tam był kebab Mar... https://maps.google.pl/maps?q=Plac+Wolno%C5...2,48.15,,3,2.63

wczesniej był tam kebab M... i o co dziwne , mimo dobrych warunków na posilenie sie ( stoliki , fotele , loże , krzesła, ogrzewanie) przegrał z budą stojącą pod PKZ ... ot taki absurd.

Wczesniej było tam Max Mario.

Ogólnie zmiany lokalowe w bloku przy Górnikow Redenu na przestrzeni 5 lat wstecz , a dzisiaj na minus.

Bar Mleczny - całkiem dobry pomysł.
vacu
CYTAT(Master @ czw, 06 lut 2014 - 21:20) *
Bar Mleczny - całkiem dobry pomysł.

Byłby dobry gdyby był w lepszym miejscu :/ A szkoda bo dobry bar mleczny to fajna rzecz. Tyle, że dobre miejsce dla baru mlecznego jest w pobliżu firm gdzie ludzie mogą szybko wyskoczyć na obiad, tym bardziej, że godziny pracy baru sugerują taką klientelę. Prędziej by się chyba sprawdził na 3 Maja aczkolwiek życzę jak najlepiej. U nas niestety mało który pracodawca pozwoli na godzinną przerwę na obiad aby podejść/podjechać do baru kawałek.

BTW - z moich obserwacji z innych miast wynika, że prosperują dwa typu barów mlecznych - porządne no i te są właśnie w pobliżu biurowców, ulic handlowych itp. Druga grupa to mega tanie ale obskurne, żyjące z dotacji chyba (wydaje mi się, że jeszcze są ale czy wszędzie?) gdzie zwykle jadają emeryci bądź mniej zamożni, można tam zjeść obiad dwudaniowy poniżej 10 zł, też ok tyle, że są zwykle na uboczu w tańszych miejscówkach.
Bathurst
Może nie będzie tak źle - obok jest PKZ więc jak już pracownicy po remoncie do niego wrócą to z pewnością łatwiej im będzie wyskoczyć na obiad niż korpoludom ze swoich biurowców. Ponadto obok jest szkoła i duża przychodnia zdrowia no i pewnie studenci z WSB się załapią.Może nie będzie tak źle - obok jest PKZ więc jak już pracownicy po remoncie do niego wrócą to z pewnością łatwiej im będzie wyskoczyć na obiad niż korpoludom ze swoich biurowców. Ponadto obok jest szkoła i duża przychodnia zdrowia no i pewnie studenci z WSB się załapią.
Master
CYTAT(Bathurst @ czw, 06 lut 2014 - 22:49) *
Może nie będzie tak źle - obok jest PKZ więc jak już pracownicy po remoncie do niego wrócą to z pewnością łatwiej im będzie wyskoczyć na obiad niż korpoludom ze swoich biurowców. Ponadto obok jest szkoła i duża przychodnia zdrowia no i pewnie studenci z WSB się załapią.Może nie będzie tak źle - obok jest PKZ więc jak już pracownicy po remoncie do niego wrócą to z pewnością łatwiej im będzie wyskoczyć na obiad niż korpoludom ze swoich biurowców. Ponadto obok jest szkoła i duża przychodnia zdrowia no i pewnie studenci z WSB się załapią.

A ileż osób moze pracowac na codzien w PKZ. 30 ? 40 ? tym bardziej ze n- lat temu przeniesiono bibliotekę. Chyba najlepsze miejsce na taki bar to okolice Centrum Administracyjnego ( Urzad Miasta, Prokuratura, Sądy) , Polcjia i w niedalekiej przyszłości MOPS, Targ i Galeria Reden.

W CA jest jakas sieciowa stołówka typu Eurest ??
Leszek
CYTAT(Master @ pią, 07 lut 2014 - 10:54) *

Jest barek, ale nie sieciowy. Jedzenie całkiem przyzwoite mieli.
Bathurst
CYTAT(Master @ pią, 07 lut 2014 - 10:54) *
CYTAT(Bathurst @ czw, 06 lut 2014 - 22:49) *

A ileż osób moze pracowac na codzien w PKZ. 30 ? 40 ? tym bardziej ze n- lat temu przeniesiono bibliotekę. Chyba najlepsze miejsce na taki bar to okolice Centrum Administracyjnego ( Urzad Miasta, Prokuratura, Sądy) , Polcjia i w niedalekiej przyszłości MOPS, Targ i Galeria Reden.

30, 40 pracowników ? Nawet w przeciętnej szkole pracuje więcej osób. Ponadto tak jak pisałem wcześniej jest szkoła, duża przychodnia, WSB. Są też taksówkarze którzy już zainteresowali się żywieniem w barze. Jest też masa emerytów w okolicznych blokach którzy mogą chcieć się tam stołować. Biblioteka z kolei jakby była to raczej sama w sobie nie stanowiła by o być albo nie być takiego baru. Zresztą - nie nasze zmartwienie. Chyba właściciel pokusił się o jakąś kalkulację
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.