Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hotele
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
xMarcinx
Tak to powinna byc pomalowana super jednostka. Podobnie malowane sa bloki na koszelewie.
matidg
nowe foto nddg http://www.dabrowa.pl/DG_FOTO_ALBUM/ALBUM/...22_A/index.html
vacu
CYTAT(matidg @ nie, 24 sty 2016 - 18:44) *

Na tych fotkach widać coś co pasuje do innego wątku ale i tak napiszę - widać wiraźnie, że oczojebne kolory to ZŁO. Tu mamy szarości i dzięki temu obiekt, który perełką architektoniczną z pewnością nie jest... zwyczajnie nie rzuca się w oczy, nie przytłacza swoją bryłą, nie dominuje krajobrazu, sprawia wrażenie dość lekkiego. Co prawda nie widziałem tego ostatnio za dnia ale z fotek takie wrażenie mam. Teraz drodzy miłośnicy kolorowej Dąbrowy - wyobraźcie sobie, że ten budynek byłby wściekle różowy w fioletowe zygzaki... brr...
kamillll
CYTAT(vacu @ pon, 25 sty 2016 - 23:29) *
Na tych fotkach widać coś co pasuje do innego wątku ale i tak napiszę - widać wiraźnie, że oczojebne kolory to ZŁO. Tu mamy szarości i dzięki temu obiekt, który perełką architektoniczną z pewnością nie jest... zwyczajnie nie rzuca się w oczy, nie przytłacza swoją bryłą, nie dominuje krajobrazu, sprawia wrażenie dość lekkiego. Co prawda nie widziałem tego ostatnio za dnia ale z fotek takie wrażenie mam. Teraz drodzy miłośnicy kolorowej Dąbrowy - wyobraźcie sobie, że ten budynek byłby wściekle różowy w fioletowe zygzaki... brr...

to samo pomyślałem wink.gif tyle, że ten hotel miał zapewne projektanta/architekta z kompetencjami i wykształceniem...a o kolorach bloków decyduje pani Henia z Lokatora, która farbuje włosy na różowo i nie bardzo wie co robi za biurkiem...
Leszek
Niestety, o kolorach hoteli też czasami decydują ludzie o - delikatnie to nazwę - dziwnych gustach, popatrzcie sobie na koszmarną dobudówkę do renardowskiej elektrowni w Sosnowcu. A projekty/wizualizacje wyglądały zupełnie inaczej...
:)
Hotel pojawił się na stronie sieci snf (51).gif http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en...wdg/hoteldetail

Dużo informacji i wizualizacji wnętrz
na budowie snf (51).gif http://dabrowa.pl/DG_FOTO_ALBUM/ALBUM/ROK_...27_A/index.html
następne zdjęcia snf (51).gif http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...,id,tm,zid.html

Ciekawe jak w środku, bo elewacja miała być gotowa w listopadzie
zdjęcia z forum SSC, kto jest autorem widać na zdjęciach

Ciekawe jak ostatecznie będzie wyglądał mur oporowy między hotelem a Legionów. Czy od strony ulicy jakoś zabezpieczą, bo różnica wysokości duża.
kolek
Ruszyła praca w kinie ARS. W tygodniu było widać kilku pracowników.
Wokół Holiday Inn zaczęli dzisiaj demontować blaszane ogrodzenie.

Zdjęcia z SSC (sprzed tygodnia). Nie ma już też rusztowań

Sebastian22
brakuje jeszcze jednego ważnego elementu - a właściwie dwóch - podświetlanego logo zgodnie z wizualizacją smile2.gif
Są już przygotowane kable na ścianach. Tylko wygląda na to, że z przodu i z tyłu też będą podobne do tych z boków. A tego nie było na wizualizacjach. Oby nie zaoszczędzili i nie zrezygnowali z tych wielkich, które miały być na dachu.
Rokko31
Ten projekt mi się podobał bardziej wink.gif
Grzegorz-dg
Ja zwróciłem uwagę że na jednym z zdjęć nie ma już schodów ,które były na skarpie po boku.Zostały zlikwidowane.
CYTAT(Grzegorz-dg @ pią, 06 maj 2016 - 00:32) *
Ja zwróciłem uwagę że na jednym z zdjęć nie ma już schodów ,które były na skarpie po boku.Zostały zlikwidowane.

No właśnie, mam nadzieję, że je odbudują!

A wokoło hotelu sprzątają teren i sadzą zieleń.

Na bocznej ścianie budynku zaczęli montaż pierwszego logo Holiday
Leszek
Podawana cena pokoju to chyba jakiś żart laugh.gif
Za 125€ można mieć dwuosobowy pokój w 3-gwiazdkowym hotelu w Paryżu...

snf (51).gif

CYTAT
Nowy Holiday Inn stawia na Zagłębie Smaku. Otwarcie pod koniec czerwca
Piotr Purzyński|18.05.2016 13:34

Rozpoczęta w drugiej połowie 2014 roku budowa czterogwiazdkowego hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej ma się już ku końcowi. Na wszystkich piętrach 10-kondygnacyjnego budynku trwają prace wykończeniowe, a w niektórych pokojach kładzione są już wykładziny i skręcane meble.

- 31 maja zgłosimy budynek do odbiorów - zapowiada Michał Kaczmarczyk, dyrektor hotelu. I dodaje, że pierwszych gości Holiday Inn przyjmie pod koniec czerwca. Na różnych stanowiskach w hotelu pracuje 68 osób. Część z nich, zatrudniona w Holiday Inn od 4 maja, przechodzi teraz 7-tygodniowe szkolenia.

Na najniższej kondygnacji będzie m.in. hol z recepcją, lobby bar i sala bankietowa (można do niej wjechać autem, gdyby ktoś chciał urządzić np. prezentację nowej marki samochodu).

- Zgodnie z nowym trendem w sieci, w części ogólnododstępnej strefa wypoczynku będzie się przenikać ze strefą pracy - mówi dyrektor oprowadzając nas po przyszłym lobby barze. W praktyce oznacza to, że w stolikach zamontowane zostaną gniazda USB do urządzeń mobilnych, gdyby ktoś chciał pracować w barze, obok urządzone zostanie zaciszne miejsce do pracy. Na parterze będzie też biblioteczka i wypożyczalnia gier planszowych.

Piętro pierwsze to restauracja i trzy sale konferencyjne (jedną można będzie podzielić na dwie) oraz toalety.

Od drugiego do ósmego piętra będą pokoje (24 ze 159 będą miały podwyższony standard). Podstawowa cena za dobę w dwuosobowym pokoju, to 550 zł.

Na ostatnim dziewiątym piętrze zaplanowano jedyny w całym hotelu apartament z przeszkloną wnęką oraz sky bar, z którego roztacza się piękny widok na miasto z taflą Pogorii III w tle.

Zagłębie Smaku i Reden Panorama Bar

Wiadomo już, że w nawiązaniu do górniczej historii miasta i miejsca, w którym powstał hotel, sky bar będzie się nazywał Reden Panorama Bar, zaś restauracja na pierwszym piętrze Zagłębie Smaku. - W sky barze będzie serwowana wyśmienita kawa. Udało nam się podpisać umowę i zapewnić dostawy bezpośrednio z plantacji, co oznacza, że będzie bez chemicznych dodatków - mówi Michał Kaczmarczyk.

Dyrektor hotelu zapowiada jednocześnie, że hotelowa restauracja nie tylko nazwą będzie nawiązywać do regionu. - Zamierzamy serwować w nowoczesny i zaskakujący sposób kuchnię europejską z mocnym naciskiem na zagłębiowskie i staropolskie potrawy - mówi Michał Kaczmarczyk.

Wraz z końcem budowy zmienia się również otoczenie nowego hotelu. Wyplantowano już okalającą hotel skarpę, na której planowane są nasadzenia zieleni: w miejscu zlikwidowanych starych schodów prowadzących na ul. Legionów Polskich posadzono już drzewka.

Nowe schody prowadzą już także na aleję Róż, skąd pieszo hotelowi goście będą mogli dojść m.in. do Expo Silesia. - Nastawiamy się na klientów biznesowych - mówił niedawno Marcin Majchrowicz, prezes spółki Hotel Commercial Investment, które w budowę dąbrowskiego hotelu zainwestowała około 60 mln zł.

Pod nową drogą powstał tunel, który łączy Holiday Inn z pobliskim parkiem wodnym Nemo. - Bez względu na porę dnia nasi klienci będą mogli w tenisówkach przejść na basen - mówi Michał Kaczmarczyk.

Z Nemo będzie hotel wiązać także umowa na korzystanie z miejsc parkingowych. Przy samym zaś hotelu goście będą mieć do dyspozycji 40 taki miejsc.
danielmdc
Dajmy im się nacieszyć, po kilku miesiącach ceny zjadą w dół podwójnie i będą za darmo dawać tą kawę z plantacji wink.gif
Rokko31
CYTAT(danielmdc @ śro, 18 maj 2016 - 18:42) *
Dajmy im się nacieszyć, po kilku miesiącach ceny zjadą w dół podwójnie i będą za darmo dawać tą kawę z plantacji wink.gif

Cena 550zł to cena podstawowa, firmy dostaną rabaty i cena pewnie będzie w okolicach 300-400zł, każda firma będzie mieć swoje ceny w zależności od liczby zamawianych dób. Bardzo często firmy najczęściej zagraniczne nie patrzą na ceny liczy się pokazanie klientowi i ugoszczenie go na odpowiednim poziomie, Moim zdaniem będą mieć spore wzięcie.
CYTAT
w miejscu zlikwidowanych starych schodów prowadzących na ul. Legionów Polskich posadzono już drzewka.

Fatalna wiadomość. Miasto nieźle zawaliło. Zabrali mieszkańcom. To chyba Nemo sprzedało teren pod hotel. Jeśli nie mieli zamiaru remontować schodów to powinny one zostać w posiadaniu miasta.
Rokko31
CYTAT(:) @ śro, 18 maj 2016 - 21:59) *
CYTAT
w miejscu zlikwidowanych starych schodów prowadzących na ul. Legionów Polskich posadzono już drzewka.

Fatalna wiadomość. Miasto nieźle zawaliło. Zabrali mieszkańcom. To chyba Nemo sprzedało teren pod hotel. Jeśli nie mieli zamiaru remontować schodów to powinny one zostać w posiadaniu miasta.

A po co komu te schody, od lat nikt ich nie używał, strach było tam chodzić, syf i mogiła.
signaal
CYTAT(Rokko31 @ śro, 18 maj 2016 - 20:23) *

Cena 550zł to cena podstawowa, firmy dostaną rabaty i cena pewnie będzie w okolicach 300-400zł, każda firma będzie mieć swoje ceny w zależności od liczby zamawianych dób. Bardzo często firmy najczęściej zagraniczne nie patrzą na ceny liczy się pokazanie klientowi i ugoszczenie go na odpowiednim poziomie, Moim zdaniem będą mieć spore wzięcie.

"...się pokazanie klientowi i ugoszczenie go na odpowiednim poziomie" w DG? To przecież oksymoron.
Sebastian22
strasznie wysoka cena, faktycznie dla wybranych ludzi z branzy biznesowej, zwykli turysci (ktorzy sa nieliczni w naszej okolicy) wybiora cos tanszego.
Jak zwyle wszystko zweryfikuje zycie.

To juz w Marriottcie w wawie czy Sobieskim mozna sie przespac taniej ....
Bathurst
Ten hotel nie powstał dla zwykłych turystów tylko dla klientów biznesowych. Inaczej nikt by go u nas nie wybudował ;-)
Myślę, że on będzie miał wzięcie i niekoniecznie będzie zależny od imprez targowych w Expo Sosnowiec
Leszek
Tak myślisz? Nawet pięciogwiazdkowy Monopol w Katowicach jest tańszy, a czterogwiazdkowe katowickie hotele wyceniają dwójkę na mniej więcej 60% tej ceny.
vacu
CYTAT(Rokko31 @ śro, 18 maj 2016 - 20:23) *

Hehe, w tych pieniądzach jakie chce hotel to spałem dwa miesiące temu w Courtyard w Brukseli w wypasionym pokoju smile2.gif Czasami jeżdżę w delegacje (firma robi rezerwacje przez pośrednika) i w PL nie zapłaciłem więcej niż 200 zł z tego co kojarzę więc albo są faktycznie wielkie rabaty albo ktoś tu przegiął smile2.gif
Swoją drogą - kiedyś jeździłem dużo więcej po PL i generalnie była taka prawidłowość - im większa pipidówka tym wyższe ceny noclegu. Więc nie ma się co cieszyć, że ceny wysokie.
Poza tym - sprawdziłem ceny na jutro z Katowic - Novotel 130zł, Qbus 212 - to nawet jak taryfę doliczyć to wychodzi połowa ceny.
Bathurst
Nie samymi noclegami przecież hotel żyje a głównie na to patrzycie. Kluczowa będzie sprawność marketingu hotelu. Konferencje, spotkania biznesowe, odczyty, itd. - to jest kasa a nie tylko doba hotelowa. Generalnie z tego co obserwuję jeżdżąc po Polsce głównie to rynek nazwijmy go "noclegowy" mocno sie rozwarstwił. jak ktoś chce tanio spędzić weekend lub firma chce przenocować swoich pracowników na delegacji to popularne stały się hostele. Często jakieś dziwne pokoje nad Biedronką ;-). Z drugiej strony rośnie zapotrzebowanie na luksus - miejsca gdzie można zaprosić bogatego kontrahenta, zorganizować prelekcję, bal itd. Takich miejsc brakuje cały czas w regionie, nawet nie w Dąbrowie.
Porównywanie cen do Paryża to.....bez sensu moim zdaniem. Tutaj jest biznes, przemysł i dlatego powstał ten hotel.
Co do wysokich cen to jest to powiedziałbym element reklamy - budowanie prestiżu. potem i tak każda firma ma swój cennik jak ktoś juz tutaj napisał a rabaty mogą dojść do kilkudziesięciu procent.

Leszek
CYTAT(Bathurst @ pon, 23 maj 2016 - 17:03) *
Porównywanie cen do Paryża to.....bez sensu moim zdaniem. Tutaj jest biznes, przemysł i dlatego powstał ten hotel.

Porównanie do Katowic też jest bez sensu? Do Krakowa? Wrocławia?
vacu
Z drugiej strony my w tym hotelu spać nie będziemy bo i po co smile2.gif Więc patrząc z tej perspektywy to mnie to lotto po ile wyrko a zapełnienie pokoi to problem właściciela. Wbrew pozorom nie jest to takie proste, kilka lat temu byłem w pewien sposób zaangażowany przy powstawaniu 4-gwiazdkowego hotelu w niedalekiej okolicy (doba dzisiaj po 200 zł, jak startował to najtańszy pokój był za coś koło 250 z tego co pamiętam tongue.gif) no i po jakimś czasie (kilka miesięcy po otwarciu) jak go odwiedziłem to pokoje stały puste a co się nasłuchałem o nieczystej walce okolicznych właścicieli hoteli o sporadycznego klienta to moje (włączając to stojące pod hotelem X busy z hotelu Y naganiające gości kusząc niższą ceną i darmową podwózką). Do dziś sytuacja mogła się zmienić, hotel działa, zakładam, że właściciel nie dokłada, natomiast chodzi mi o to, że - przynajmniej kilka lat temu - wcale nie było tak, że jak postawią hotel na pustyni to zapełni się z automatu.
BogorJan
Spoko do Nemo się dorzucamy to do hotelu też będziemy musieli.

KAMAZ
CYTAT(Leszek @ śro, 18 maj 2016 - 12:59) *
Podawana cena pokoju to chyba jakiś żart laugh.gif
Za 125€ można mieć dwuosobowy pokój w 3-gwiazdkowym hotelu w Paryżu...

Przed chwilą sprawdzałem system rezerwacyjny na stronie Holiday Inn. Najtańszy pokój udało mi się znaleźć za 315 zł (bez śniadania) natomiast na wstępie jest informacja że ceny zaczynają się od 270 zł. Także to 550 zł to już chyba nieaktualne.
Bathurst
CYTAT(Leszek @ pon, 23 maj 2016 - 20:08) *

Halo, ale ja piszę o Paryżu, czemu chcesz rozmawiac o porównywaniu do Krakowa i Wrocławia?
Leszek
Bo w wymienionych miastach też jest przemysł.
A porównanie do Paryża wzięło się stąd, że to jedno z najdroższych miast w Europie, jeżeli chodzi o noclegi.
Mały77
CYTAT(BogorJan @ wto, 24 maj 2016 - 08:08) *
Spoko do Nemo się dorzucamy to do hotelu też będziemy musieli.

Hmmm - a czy miasto mia jakieś udziały w hotelu, żeby się dorzucać? BZDURA!!!
Bathurst
CYTAT(Leszek @ pon, 23 maj 2016 - 20:08) *

No tak we Wrocławiu, Krakowie, jest przemysł zgadza się. Bardziej chodziło mi o to, że w Dąbrowie jest tylko przemysł, nie ma turystów. Rynek noclegowy wygląda inaczej, nie jest tak rozwinięty więc ceny są wyższe. No i jak zauważył Kamaz, to 550 zł jest już nieaktualne.
Porównanie do Paryża robi wrażenie - kto wie może gdyby zaskoczyć takim tekstem dyrektora handlowego hotelu to byłby skłonny dać większy upust ;-)
Tylko że paryskie ceny moim zdaniem są nieporównywalne dlatego bo powstały w całkowicie innej rzeczywistości rynkowej.
BogorJan
CYTAT(Mały77 @ śro, 25 maj 2016 - 05:21) *
Hmmm - a czy miasto mia jakieś udziały w hotelu, żeby się dorzucać? BZDURA!!!

Pożyjemy zobaczymy wink.gif
najnowsze zdjęcia nddg snf (51).gif http://dabrowa.pl/DG_FOTO_ALBUM/ALBUM/ROK_...21_A/index.html
Rokko31
Czyli jednak napisu z logo na górze Hotelu nie będzie tylko na elewacji?
Mieszają w tych artykułach i cały czas przesuwają otwarcie. Po zmianie wykonawcy podawali na początku, że otwarcie w 3 kwartale tego roku, a później nagle przyspieszenie i co artykuł to przesuwają swoje daty.

CYTAT
DZ

Dąbrowa Górnicza: hotel sieci Holiday Inn wkrótce gotowy

Pierwszy w woj. śląskim hotel sieci Holiday Inn, który powstaje w Dąbrowie Górniczej, u zbiegu ulic Legionów Polskich i alei Róż, będzie wkrótce gotowy. Obecnie trwają jeszcze prace wykończeniowe wewnątrz obiektu i montaż wyposażenia.

W sumie na gości czekać będzie 159 klimatyzowanych pokoi. Standardowe mają 15 m kw., a drugie o 2 m kw. więcej. Na najwyższej kondygnacji mieści się apartament, składający się z części sypialnej, dziennej oraz przeszklonej wnęki, skąd, podobniejak z sąsiedniego sky-baru, rozpościera się fantastyczny widok m.in. na jeziora Pogoria i połowę miasta. Mamy tu też m.in. sześć sal konferencyjno-bankietowych i ogromną sale bankietową o pow. 300 metrów kw., centrum fitness.

– Hotel ruszy latem. Prace zmierzają ku końcowi. W tej chwili następuje montaż wyposażenia poszczególnych sal i pokojów, tak więc wszystko przebiega zgodnie z planem. Jedyne, co może nas wstrzymać przed otwarciem to odbiory techniczne całego obiektu oraz akceptacja Sanepidu. Mamy już zatrudnionych wszystkich pracowników. W pierwszej kolejności była zatrudniona kadra menadżerska, potem pozostali. Ten proces trwał od jesieni zeszłego roku. Mamy w tej chwili 68 osób zatrudnionych na umowę o pracę. Jeśli obłożenie hotelu będzie się zwiększało możliwe jest oczywiście poszerzenie kadry – mówi Maciej Kaczmarczyk, dyrektor hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej. – Jak każdy hotel będzie on otwarty nie tylko dla gości hotelowych, ale także dla wszystkich, którzy chcą skorzystać z naszej oferty gastronomicznej, czy konferencyjno-bankietowej. Zapraszamy wszystkich gorąco. Restauracja nosi nazwę Zagłębie Smaku. Wydaje nam się, że jest to bardzo adekwatna nazwa do miejsca, w którym się znajdujemy – dodaje.

– Tak jak w przypadku pozostałych nazw funkcjonujących w hotelu, chcieliśmy nawiązać do lokalizacji obiektu i skłonić naszych gości do zapoznania się z historią miejsca, gdzie się znajdują. Sale konferencyjne noszą nazwy: karbon, grafit i diament. Nasz bar na najwyższej kondygnacji nosi z kolei nazwę Reden panorama bar, w związku z lokalizacją hotelu w miejscu dawnej kopalni Reden – informuje Paweł Czerwienka, dyrektor sprzedaży i marketingu hotelu Holiday Inn. – Mamy u nas 135 pokoi typu standard, 24 pokoje o podwyższonym standardzie, typu executive. Jest też apartament na najwyższej kondygnacji, składający się z części dziennej z wyjątkowym widokiem na całą okolicę i części sypialnej. Do tradycji regionu będzie nawiązywał wystrój wnętrz w postaci grafik, które pojawią się w hotelowych wnętrzach, w pokojach i na korytarzach. Elementem wiążącym nas z regionem jest tunel łączący hotel z aquaparkiem Nemo Wodny Świat, a wewnątrz pojawią się grafiki prezentujące Dąbrowę Górnicza kiedyś i dziś. Głównie stawiamy na jakość oferowanych usług. Tym chcemy zachęcić klientów do odwiedzin. Hotel jest dla wszystkich ze względu na najbogatszą w regionie ofertę rekreacyjną. Jest wspomniane połączenie z aquaparkiem, są w pobliżu korty tenisowe, można zagrać w squasha, blisko są jeziora Pogoria. Naszym mocnym punktem ma być też oferta gastronomiczna, a więc lobby bar, Panorama Smaków i Reden panorama bar – dodaje.

– Warto też wspomnieć o tym, że będziemy pierwszym hotelem sieci Holiday Inn w Polsce, który implementuje nowe wytyczne naszej sieci, a więc Intrercontinental Hotels Group. Będziemy hotelem z tak zwanym open lobby concept, czyli części ogólnodostępne na poziomie parteru nie są podzielone na strefy wypoczynku, gastronomii. To wszystko się ze sobą przenika, goście mogą jeść i pracować tam, gdzie chcą. Wszędzie mają podłączenia USB do swoich urządzeń mobilnych, wszędzie jest wi-fi, więc bez problemu można się połączyć z dowolnym zakątkiem świata. W jednym narożniku lobby, pomiędzy wejściem do Sali balowej, a krętymi schodami, będzie kącik komputerowy. Będą tam dwa stanowiska komputerowe, dwa do pracy ze swoim laptopem, drukarka dostępna bezpłatnie na potrzeby gości. Podstawowe wi-fi o prędkości dwa mega będzie darmowe, a pozostałe o większych prędkościach będą opcjami płatnymi – mówi Maciej Kaczmarczyk.

Hotel będzie bezpośrednio połączony tunelem z aquparkiem Nemo Świat Rozrywki. Spółka Hotel Commercial Investment w budowę dąbrowskiego hotelu zainwestowała około 60 mln zł.

zdjęcia snf (51).gif http://www.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/...05058,18870336/
tylko to co nowego - fragment z idabrowa:

CYTAT
(...)
Nasz hotel przechodzi audyty, które potwierdzą spełnianie wszystkich standardów sieci. Wkrótce, po ich zakończeniu, poznamy dokładny termin otwarcia. Na razie możemy powiedzieć, że nastąpi to latem – informuje Agnieszka Krupińska, kierownik sprzedaży ds. klientów kluczowych Holiday Inn Dąbrowa Górnicza.
(...)
Montują i odsłaniają loga na Holiday Inn. W systemie była możliwość rezerwacji od 25.08. Czyżby już jutro otwarcie?
Leszek
W systemie dostępne są rezerwacje od 1 września, w sierpniu nic - więc widać jeszcze nie są pewni daty otwarcia (a nie sądzę, żeby możliwe było, że mają 100% obłożenie na wszystkie pozostałe dni sierpnia).
kamillll
wczoraj mieli ostatnie odbiory...dane mi było pozwiedzać i pooglądać...zajebisty jest widok ze sky baru i apartament na ostatnim piętrze (takie wiszące akwarium od strony skrzyżowania)...
Leszek
Na tablicy przy światłach widnieje tekst w stylu "Już otwarte, zapraszamy".
kamillll
jak bylem wczoraj to wlasnie tak mowili...mialo byc od dzisiaj...
CYTAT
DZ

Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej już przyjmuje gości

Dąbrowski czterogwiazdkowy hotel Holiday Inn już otwarty. To pierwszy hotel tej sieci w województwie śląskim. Właściciele zapewnili swoim gościom, znany miłośnikom tej sieci dobry standard i ciekawe, lokalne elementy, które wyróżniają to miejsce i przypominają o tym, że obiekt stoi w Zagłębiu.

Przy Alei Róż w Dąbrowie Górniczej od kilku dni pełną parą działa już sieciowy hotel czterogwiazdkowy Holiday Inn. To pierwszy hotel tej międzynarodowej sieci w województwie. Najbliższy znajduje się w Krakowie. Właściciele nie ukrywają, że nastawiają się raczej na klientów biznesowych.

- Zarówno bliskość Expo Silesia, czyli centrum wystawienniczo-targowego, jak i zagłębiowskiej części Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej sprawiają, że naturalnie skłaniamy się ku klientom biznesowym. Do tego powinniśmy dodać jeszcze bliską odległość i bardzo łatwy dojazd do lotniska w Pyrzowicach oraz wspaniałe połączenia drogowe (DK 94, DK 86, autostrady A1 i A4). To wszystko sprawia, że klienci biznesowi na pewno docenią nasz hotel - mówi Marcin Majchrowicz, prezes zarządu Hotel Commercial Investment, spółki będącej właścicielem dąbrowskiego obiektu.

Choć hotel należy do światowej sieci hoteli, wyróżnia się na tle innych. Jego goście mogą korzystać np. z aquaparku Nemo Wodny Świat, do którego z hotelu prowadzi 75-metrowy podziemny tunel.

- Postawiliśmy też na regionalność, lokalne smaki - mówi Paweł Czerwienka, dyrektor ds. sprzedaży dąbrowskiego Holiday Inn. - Na górze mamy Panorama Reden Bar ze wspaniałym widokiem na region (Reden - to dzielnica Dąbrowy Górniczej), restauracja hotelowa nazywa się Zagłębie Smaku. To nawiązanie do regionu w którym stoi hotel, czyli do Zagłębia - dodaje Czerwienka. Nie można te nie dodać, że w karcie dań znalazła się zagłębiowska zalewajka i prażonki.

Hotel dysponuje 160 pokojami standardowymi i o podwyższonym standardzie oraz luksusowym apartamentem na ostatniej kondygnacji. Hotel ma doskonale zorganizowaną bazę konferencyjną. Dysponuje doskonale wyposażonymi salami konferencyjnymi oraz wysoką na 5,5 m salą balową. Sale, w nawiązaniu do regionu noszą nazwy związane z węglem np. Carbon, Grafit czy Diament.

zdjęcia i filmik snf (51).gif http://www.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/...jecia,10583244/

CYTAT
gazeta.pl

Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej już otwarty. Z apartamentem i barem na wysokości

Ma cztery gwiazdki, apartament z przeszklonymi ścianami i zalewajkę w menu. Po 24 miesiącach od wbicia pierwszej łopaty Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej przyjmuje już gości.

Choć nazwę hotelu, który wzniesiono na skarpie przy dąbrowskim aquaparku Nemo znano już od dawna, do zeszłego tygodnia logo na budynku kryła szara folia. Wywołała wiele spekulacji. W mieście mówiło się, że zaplanowane na lato tego roku oficjalne otwarcie zostanie zapewne przesunięte. Tymczasem kilka dni temu hotel urządził tzw. soft otwarcie.

- Wszelkie budowlane odbiory mieliśmy już za sobą, czekaliśmy na uwagi od przedstawicieli sieci hotelowej - wyjaśnia powód zasłonięcia logo Marcin Majchrowicz, prezes spółki Commercial Investment, inwestora dąbrowskiego Holiday Inn.

W piątek gotowy na przyjęcie gości hotel mogli zobaczyć dziennikarze.

Widok już nie tylko z drona

Okazało się, że szary, prostokątny budynek w środku kryje wiele niespodzianek. Jedną z nich jest urządzony na dziewiątym piętrze Reden Panorama Bar, przeszklony z obu stron. Siedząc na wygodnej kanapie mamy widok m.in. na centrum Dąbrowy Górniczej, a także zbiornik Pogoria III.

- To jedyny taki punkt widokowy w mieście, do tej pory zarezerwowany praktycznie tylko dla dronów - podkreślała obsługa Holiday Inn.

Na najwyższej kondygnacji jest także hotelowa duma - apartament z dwoma łazienkami (jedna z półokrągłą wanną i ścianą ze szkła, która z szarej robi się przezroczysta gdy gość włączy specjalny przycisk). Szklane ściany otaczają też miejsce, w którym gość do dyspozycji ma okrągły stół z krzesłami. Czytając książkę obserwować można spory fragment alei Róż.

Rachunek w telewizorze

Na niższych kondygnacjach w beżowo-szarawych tonach urządzono pokoje typu suite i standard (te ostatnie mają też akcenty w kolorze turkusu). W każdym z nich na wprost łóżka (typu king size lub twin) jest spory telewizor. - Gość hotelowy na podglądzie znajdzie m.in stan swojego rachunku, informacje, które zostawiono mu w recepcji, a także aktualny stan wylotów i przylotów z lotniska w Pyrzowicach - mówił Paweł Czerwienka, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu.

Na pierwszym poziomie hotelu ulokowano dużą przytulną restaurację, na parterze zaś sporą salę balową i trzy sale konferencyjne. Ale to nie koniec, bo dzięki 70-metrowemu tunelowi goście w szlafroku wybrać mogą się do parku wodnego Nemo.

Zagłębiowskie akcenty

Tym, co wyróżnia dąbrowski Holiday Inn od innych hoteli sieci są także regionalne odniesienia. W pokojach znajdziemy zdjęcia Dąbrowy Górniczej, w tym m.in. park Zielona, molo przy Pogorii III z lotu ptaka czy zaśnieżony pejzaż centrum miasta wykonany z perspektywy ostatniego piętra.

Zagłębiowskie akcenty znajdziemy także w hotelowej restauracji, nazwanej zresztą "Zagłębiowskimi Smakami". W menu jest m.in. tradycyjna zalewajka (12 zł) i pieczonki z kiełbasą, boczkiem, warzywami, ogórkiem i maślanką (27 zł). Pozostałe pozycje to melanż smakołyków z całej Europy.

Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej wypełnia lukę w regionie

Inwestor działkę przy Nemo nabył już w 2008 roku, kiepska koniunktura dla tego typu inwestycji oraz wiele koncepcji samego budynku (początkowo mówiło się o tym, że będzie miał kształt jajka wkomponowanego w skarpę), spowodowały, że pierwszą łopatę wbito dopiero w 2014 roku. Budowa hotelu trwała zatem 2 lata i kosztowała prawie 60 mln zł.

- Liczymy na duże zainteresowanie gości zarówno biznesowych. jak i komercyjnych. Do tej pory w Zagłębiu brakowało sieciowego hotelu. Z dumą wypełnimy tę lukę - zapowiadał Maciej Kaczmarczyk, dyrektor dąbrowskiego Holiday Inn.

zdjęcia snf (51).gif http://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/51,...637428.html?i=0
Strona autora na zdjęciach

Dave
Czy w tym sky barze ktoś z was jako klient już był? Toto w ogóle jest ogólnodostępne, czy tylko dla gości hotelowych? Bo chętnie bym się wybrał. Jaka oferta no i ceny?
kamillll
CYTAT(Dave @ pon, 17 paź 2016 - 19:41) *
Czy w tym sky barze ktoś z was jako klient już był? Toto w ogóle jest ogólnodostępne, czy tylko dla gości hotelowych? Bo chętnie bym się wybrał. Jaka oferta no i ceny?

ogólnodostępne...widoki petarda. Cen nie znam bo byłem jak jeszcze nie było otwarte...
Zibar
Byliśmy. Widok fajny, wnętrze też, menu i ceny podobne jak w sky barze w Katowicach. Piwo ż jak pamiętam 9 pln, kawy ok 10 pln .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.