Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CH Pogoria - po otwarciu
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Zibar
Eee.. Dziś byłem i w CHP jakiś większy pomór! Komputronik już zamknięty, Sferis też, te z dziecięce oby dwa, ok dziesięciu z ubraniami unsure.gif

Edit
A na 3go Maja otwarli punkt merlin.pl
st1111
Prosta sprawa umowy były podpisywane na 5 lat to żeby nie przedłużać i dalej dokładać nawet na grudzień nie poczekali tylko pozamykali.
Bathurst
Czyli jednak padły - po prostu za dużo tego towaru z Bangladeszu było na rynku. Brakło frajerów gotowych płacić za badziew 10 razy więcej niż jest wart.
vacu
CYTAT(Bathurst @ sob, 09 lis 2013 - 21:49) *
Czyli jednak padły - po prostu za dużo tego towaru z Bangladeszu było na rynku. Brakło frajerów gotowych płacić za badziew 10 razy więcej niż jest wart.

Heh frajerów nigdy nie braknie. W zeszłym roku kupiłem sobie w USA m.in. koszulę Hillfingera (tam to raczej taka przeciętna marka, masa ludzi w tym chodzi) za $50 (czyli jakieś 150 zł), wróciłem i akurat byłem w SSC więc pomyślałem że z ciekawości wejdę i porównam. Taka sama koszula tylko w innych kolorach, wyprodukowana w tym samym Bangladeszu, kosztowała w "promocji" ponad 400 zł laugh.gif laugh.gif Od tej pory pusty śmiech mnie ogrania jak widzę frajerów w ciuchach tego typu marek kupionych w PL, to już wolę prosto od Chińczyka kupić a nie dawać się tak dymać. A podobno jesteśmy biedniejszym krajem :/

Co do zamkniętych sklepów to kupowałem tylko w Komputroniku i zawsze mnie wkurzało, że widoczna cena nie obowiązuje przy płatności kartą, z jednej strony rozumiem z drugiej lepiej by było dać rabat za płatność gotówką, płacąć kartą przynajmniej bym się nie wkurzał.
maseur
CYTAT(vacu @ sob, 09 lis 2013 - 18:59) *
Heh frajerów nigdy nie braknie. W zeszłym roku kupiłem sobie w USA m.in. koszulę Hillfingera (tam to raczej taka przeciętna marka, masa ludzi w tym chodzi) za $50 (czyli jakieś 150 zł), wróciłem i akurat byłem w SSC więc pomyślałem że z ciekawości wejdę i porównam. Taka sama koszula tylko w innych kolorach, wyprodukowana w tym samym Bangladeszu, kosztowała w "promocji" ponad 400 zł laugh.gif laugh.gif Od tej pory pusty śmiech mnie ogrania jak widzę frajerów w ciuchach tego typu marek kupionych w PL, to już wolę prosto od Chińczyka kupić a nie dawać się tak dymać. A podobno jesteśmy biedniejszym krajem :/

Powinieneś ważyć określenia, bo znam ludzi którzy żeby chodzić w ciuchach Hillfingera nie muszą jechać do Stanów tylko kupują je w PL - więc kto jest frajerem ?
KAMAZ
CYTAT(maseur @ pią, 08 lis 2013 - 20:17) *
CYTAT(Master @ pią, 08 lis 2013 - 16:00) *
Czy ktoś może mi wyjaśnic co dzieje sie w CH Pogoria ?? Naliczyłem 13 zamknietych lokali , wiekszosc na parterze przy Realu. Czy to jakas zorganizowana akcja ?? remonty ? modernizacja ? Czy moze wszystko upada ??

Sprawa jest bardzo prosta do wyjaśnienia - to są realia sypialni z "wielkiej płyty", zwanej Miasto Dąbrowa Górnicza - nadal prym wiedzie Targowisko W/Miejskie wink.gif

A ja sobie pozwolę z tym nie zgodzić. Ludzi w Pogorii nie brakuje. Parking wiecznie "zawalony" samochodami. Nie można po prostu jedną miarą brać wszystkich sklepów. Są te bardziej i te mniej atrakcyjne. Widać niektóre nie trafiły w lokalny target. Osobiście uważam CH pogoria jako zbiór średnio atrakcyjnych sklepów. Przykład: H&M. Jeżeli ktoś był w sklepie tej sieci w Plejadzie z pewnością wie o czym mówię. Bez porównania w zaopatrzeniu. Jeżeli chodzi o Sferis czy Komputronik podejrzewam że nie wytrzymały konkurencji ProLine. Nie raz zdarzało mi się stać tam w niekrótkiej kolejce do "ekspedienta" (w ProLine). Ale co do Pogorii to jedno trzeba przyznać. Największy ruch jest w części gastronomicznej, w części odzieżowej ludzi już mniej. Ja "ubraniowe" zakupy jeżeli już robię (a robię je bardzo rzadko) zawsze zaczynam od Plejady bo najzwyczajniej w świecie tam w poszczególnych sklepach jest szerszy wybór niż w CHP. Tyle ode mnie.
Bathurst
CYTAT(maseur @ sob, 09 lis 2013 - 21:35) *
CYTAT(vacu @ sob, 09 lis 2013 - 18:59) *

Powinieneś ważyć określenia, bo znam ludzi którzy żeby chodzić w ciuchach Hillfingera nie muszą jechać do Stanów tylko kupują je w PL - więc kto jest frajerem ?

No właśnie i tak u nas jest - zastaw się a postaw a cała wieś widzi żem bogaty jak pan na dworze i koszulę mam jak prawdziwy Amerykan jaki z Niu Jorku albo Szikago. Dlatego ona kosztuje u nas 400 zł a nie 150 zł. No ale mu som Pany a nie frajery laugh.gif
maseur
Chciałbym jasno się określić - nie bronię CH Pogoria. Faktycznie, poza strefą gastronomiczną, Empikiem i RTV Euro AGD niewiele do mnie przemawia w Pogorii, nie wiem czym to jest spowodowane, czy słabym asortymentem czy różnym poziomem kompetencji sprzedawców poszczególnych sklepów - w samym Komputroniku byłem trzy razy: raz po tusze do drukarki Lexmark, drugi po zasilacz do notebooka HP, za trzecim razem potrzebowałem kabel USB->MicroUSB. Za każdym razem wychodziłem bez ubytku w portfelu happy.gif Raczej chodziło mi o zjawiskową celebrację dni targowych w naszym mieście.
Leszek
Euro? To chyba najgorsza z sieciówek RTV/AGD pod względem obsługi, a ceny też mają niepowalające...
vacu
CYTAT(maseur @ sob, 09 lis 2013 - 22:35) *

Odpowiem ci tak - wciąż uważam, że są frajerami. Dlaczego? Mnie też stać aby czasem kupić koszulę za te 400zł i nie o to chodzi czy kogoś stać czy nie ale o to, że jesteśmy robieni w balona. Nie kupię bo nie dam się dymać. Dlaczego bogatszemu mieszkańcowi USA sprzedają ją za $50 a biednemu Polakowi za $150? Są marki, które są luksusowe i drogie u nas i wszędzie, wtedy OK. Ale jeżeli ktoś robi ze mnie idiotę robiąc z przeciętnej marki "na zachodzie" markę luksusową u nas to uważam, że ma mnie za frajera. I powiem ci coś jeszcze. Jeśli ktoś ma kasę to dlatego, że umie liczyć i nie da się robić w balona, owszem, kupi drogo ale to co jest naprawdę markowe.
To mi przypomina modę na wszelkie najki i adidasy w latach '90, nie mówie, że są to złe marki ale to odzież sportowa i w sumie dość popularna a u nas był taki moment kiedy trzy paski w każdej prawie sytuacji były symbolem zasobnego portfela że tak to łagodnie określę wink.gif (ale wtedy to była raczeh nasza zasługa niż marketingu owych firm wink.gif).

CYTAT(Leszek @ nie, 10 lis 2013 - 01:12) *
Euro? To chyba najgorsza z sieciówek RTV/AGD pod względem obsługi, a ceny też mają niepowalające...

Czy ja wiem? Tzn. widziałem w sieci różne filmiki jak to się traktuje klienta w Euro wink.gif ale chyba nasz dąbrowski jest wyjątkiem, kupiłem tam kilka rzeczy, zawsze było szybko i bez problemu, nawet słynne ubezpieczenie zaproponowano mi chyba tylko raz i to nie nachalnie smile2.gif Do tego zawsze jak kupowałem to cena z Euro była najniższa wg. porównywarek cenowych (tzn. nie zawsze tak jest, po prostu jak czegoś szukam to wybieram konkretny model i "monitoruję" ceny aż się trafi jakaś promocja, te kilka razy Euro wygrało smile2.gif)
xMarcinx
CYTAT(vacu @ nie, 10 lis 2013 - 08:35) *
Odpowiem ci tak - wciąż uważam, że są frajerami. Dlaczego? Mnie też stać aby czasem kupić koszulę za te 400zł i nie o to chodzi czy kogoś stać czy nie ale o to, że jesteśmy robieni w balona. Nie kupię bo nie dam się dymać. Dlaczego bogatszemu mieszkańcowi USA sprzedają ją za $50 a biednemu Polakowi za $150? Są marki, które są luksusowe i drogie u nas i wszędzie, wtedy OK. Ale jeżeli ktoś robi ze mnie idiotę robiąc z przeciętnej marki "na zachodzie" markę luksusową u nas to uważam, że ma mnie za frajera. I powiem ci coś jeszcze. Jeśli ktoś ma kasę to dlatego, że umie liczyć i nie da się robić w balona, owszem, kupi drogo ale to co jest naprawdę markowe.

Podpisuje się pod tym z małą uwagą, produktów luksusowych nigdy nie kupie, albo inaczej nie kupie produktów luksusowych od luksusowych marek (za to chętnie kupuje produkty z linii premium - marek średniej półki). Przepłacać za prestiż marki, ekspozycje towaru itd. nie mam zamiaru. Ja kupuje towar i żaden marketingowiec nie przekona mnie, że kupuje coś jeszcze (zwłaszcza patrząc jak sie spaprały takie marki jak np. Marlboro Classics). W większość ciuchów zaopatruje się przez zachodnie sklepy internetowe zwykle podczas wyprzedaży, część w TiKeju i czesc ze sklepów internetowych polskich sieciówek jak maja jakieś promocje.
CH Pogoria pomału staje się takim Aldim, z tym że w Aldim pewnie szybciej zrobi się zakupy..
Jak kogoś interesują produkty luksusowe to ostatnio otworzyli Piazza Di Moda, jak nie boli 3000-4000zł za garnitur z wieszaka kiedy za tyle można mieć MTM to polecam choćby by popatrzec.
mgmisiek
CYTAT(vacu @ nie, 10 lis 2013 - 10:35) *
CYTAT(maseur @ sob, 09 lis 2013 - 22:35) *

To mi przypomina modę na wszelkie najki i adidasy w latach '90, nie mówie, że są to złe marki ale to odzież sportowa i w sumie dość popularna a u nas był taki moment kiedy trzy paski w każdej prawie sytuacji były symbolem zasobnego portfela że tak to łagodnie określę wink.gif (ale wtedy to była raczeh nasza zasługa niż marketingu owych firm wink.gif).

Czy ja wiem? Tzn. widziałem w sieci różne filmiki jak to się traktuje klienta w Euro wink.gif ale chyba nasz dąbrowski jest wyjątkiem, kupiłem tam kilka rzeczy, zawsze było szybko i bez problemu, nawet słynne ubezpieczenie zaproponowano mi chyba tylko raz i to nie nachalnie smile2.gif Do tego zawsze jak kupowałem to cena z Euro była najniższa wg. porównywarek cenowych (tzn. nie zawsze tak jest, po prostu jak czegoś szukam to wybieram konkretny model i "monitoruję" ceny aż się trafi jakaś promocja, te kilka razy Euro wygrało smile2.gif)

Też się pod tym podpiszę. Zawsze z tym tematem przypominać mi się będzie temat najnowszego iPada i polityki cenowej Appla na polskim rynku - ile byśmy nie zażądali to się znajdą naiwni, żeby kupić bo przecież my jesteśmy Apple - synonim luksusu:)
A potem w necie pojawiały się wyliczenia, że taniej wychodzi polecieć do Londynu, spędzić tam weekend i tam kupić iPada bo jeszcze jakieś grosze zostaną w kieszeni.
A Polacy to łykają bo ich na to stać smile2.gif

A co do Euro - to jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym był tam źle obsłużony, więc jestem neutralny wobec tego sklepu - jak wszędzie jedne rzeczy są droższe inne tańsze - w każdym sklepie zdaża się lepsza lub gorsza obsługa.
Leszek
CYTAT(vacu @ nie, 10 lis 2013 - 09:35) *

Czy ja wiem? Tzn. widziałem w sieci różne filmiki jak to się traktuje klienta w Euro wink.gif ale chyba nasz dąbrowski jest wyjątkiem, kupiłem tam kilka rzeczy, zawsze było szybko i bez problemu, nawet słynne ubezpieczenie zaproponowano mi chyba tylko raz i to nie nachalnie smile2.gif

To widać szczęście miałeś, ja właśnie do dąbrowskiego zawitałem parę razy (a wcześniej doświadczenia miałem dobre z Bytomia czy Sosnowca) i więcej tam kupować nie będę.
olo
CYTAT(Leszek @ nie, 10 lis 2013 - 11:53) *

Czy ja wiem? Tzn. widziałem w sieci różne filmiki jak to się traktuje klienta w Euro wink.gif ale chyba nasz dąbrowski jest wyjątkiem, kupiłem tam kilka rzeczy, zawsze było szybko i bez problemu, nawet słynne ubezpieczenie zaproponowano mi chyba tylko raz i to nie nachalnie smile2.gif

To widać szczęście miałeś, ja właśnie do dąbrowskiego zawitałem parę razy (a wcześniej doświadczenia miałem dobre z Bytomia czy Sosnowca) i więcej tam kupować nie będę.

Obsługa klientów w Euro w Pogorii jest po prostu fatalna. "Mogę pana poprosić o pomoc? Tam jest kolega. Pan mi pomoże? Ja nie z tego działu. Proszę pani (przy bufecie) czy ktoś mi tu pomoże. Tam na dziale są pracownicy" I tak w kółko. Co do cen ciuchów. Nie jestem jakiś tam modniś, ubierający się w marki, ale lubię ładne kolorowe wdzianko. Po prostu, musi mnie ciuch wbić w ziemię, żebym go kupił, przede wszystkim CENĄ. Ceną do jakości. I tu paradoks. Najwięcej takich okazji znajduję za granicą, we Włoszech, w Słowenii i in. Sieciówki ładują nas w trąbę cenami, że miło. Nic mnie tak nie poraża jak cena T-shirtow. Zwykłe gówinko przez które widać Bangladesz potrafi kosztować nawet 60 zł. Ale ma krokodylka czy inny znaczek. To samo we Włoszech można kupić za 5 euro, nie mówiąc o przecenach. Długo by można pisać. Zakończę tak. Kupiłem krótkie gacie w Reseverd za 80 zeta. Odbarwiły się po pierwszym urlopie. Trzy sezony nosiłem gacie od Bułgarów z Brodwayu. Za 45 zeta. Rozpadły się ale nie odbarwiły.
vacu
CYTAT(Leszek @ nie, 10 lis 2013 - 12:53) *

CYTAT(olo @ nie, 10 lis 2013 - 14:15) *
Obsługa klientów w Euro w Pogorii jest po prostu fatalna. "Mogę pana poprosić o pomoc? Tam jest kolega. Pan mi pomoże? Ja nie z tego działu. Proszę pani (przy bufecie) czy ktoś mi tu pomoże. Tam na dziale są pracownicy" I tak w kółko.

Hmm... Może to wynika z faktu, że ja jestem zwykle dość dobrze przygotowany, zdecydowany i idę po konkretny produkt smile2.gif więc nie oczekuje pomocy ze strony sprzedawcy innej niż podanie mi produktu i skasowanie - a to idzie im dobrze. Jeśli chodzi o pomoc z czymkolwiek to brak mi doświadczenia więc możecie mieć rację.

CYTAT(olo @ nie, 10 lis 2013 - 14:15) *
Co do cen ciuchów. Nie jestem jakiś tam modniś, ubierający się w marki, ale lubię ładne kolorowe wdzianko. Po prostu, musi mnie ciuch wbić w ziemię, żebym go kupił, przede wszystkim CENĄ. Ceną do jakości. I tu paradoks. Najwięcej takich okazji znajduję za granicą, we Włoszech, w Słowenii i in. Sieciówki ładują nas w trąbę cenami, że miło. Nic mnie tak nie poraża jak cena T-shirtow. Zwykłe gówinko przez które widać Bangladesz potrafi kosztować nawet 60 zł. Ale ma krokodylka czy inny znaczek. To samo we Włoszech można kupić za 5 euro, nie mówiąc o przecenach. Długo by można pisać. Zakończę tak. Kupiłem krótkie gacie w Reseverd za 80 zeta. Odbarwiły się po pierwszym urlopie. Trzy sezony nosiłem gacie od Bułgarów z Brodwayu. Za 45 zeta. Rozpadły się ale nie odbarwiły.

Mnie wkurza jeszcze jedno - jak jest "moda" na coś to we wszystkich sklepach to samo, chcę zielony t-shirt? "Wie pan, zielone są niemodne teraz, nie mamy, ale są różowe", nosz info (8).gif Któregoś roku idę po spodnie, z góry wiem jakie, chcę zwykłe dżinsy "regular"... "Oj wie pan, no nie mamy, niemodne w tym roku, teraz wszystkie są ped...znaczy "slim" albo "skinny". No to poszedłem do levisa i wybuliłem 250 pln za zwykłe gacie tylko, że ekskluzywne bo... standardowe tongue.gif I cholera rozleciały się po pół roku podczas gdy w innych z promocji zwykle z rok da się pochodzić info (8).gif info (8).gif
Mnie po prostu szlag trafia jak mam jechać po jakiś ciuch bo mam świadomość jak jestem robiony w balona (albo cena x5 albo jakość gówniana) ale za bardzo u nas nie ma wyboru :/ Najgorsze, że Polaków byłoby często stać na porządne produkty jakie są w innych krajach gdyby były w takich cenach jak tam :/
Rokko31
A może te pozamykane sklepy są związane z tym że pojawiły się plotki że tu nie będzie Reala już jak Auchan przejmie tą sieć i wolą wcześniej się ewakułować
xMarcinx
No coś tam musi być, raczej biedronka i aldi odpadają z wiadomych powodów wink.gif
lukas.20
CYTAT(Rokko31 @ nie, 10 lis 2013 - 23:22) *
A może te pozamykane sklepy są związane z tym że pojawiły się plotki że tu nie będzie Reala już jak Auchan przejmie tą sieć i wolą wcześniej się ewakułować

A co niby te pozamykane sklepy mają wspólnego z tym że Auchan ma przejąć Real??
Dlaczego niby mieliby się chcieć ewakułować, co to za różnica czy będzie Auchan czy Real
savalas
w Dąbrowskim Euro pracują mało kompetentni pracownicy. Nie wiedzą co mają w magazynie, mają bałagan na sklepie, ich ochrona to barany, a system ratalny nie działa akurat wtedy kiedy chce się coś kupić
Rokko31
CYTAT(lukas.20 @ pon, 11 lis 2013 - 00:07) *

Dlaczego niby mieliby się chcieć ewakułować, co to za różnica czy będzie Auchan czy Real

A tyle ma wspólnego że jak nie będzie marketu spożywczego to sklepy na galerii padną prędzej czy później
lukas.20
CYTAT(Rokko31 @ pon, 11 lis 2013 - 21:47) *
CYTAT(lukas.20 @ pon, 11 lis 2013 - 00:07) *

A tyle ma wspólnego że jak nie będzie marketu spożywczego to sklepy na galerii padną prędzej czy później

A kto mówi że nie będzie marketu przecież jak Auchan przehmie Reala to będzie Auchan
Leszek
Niekoniecznie.
Bathurst
CYTAT(Leszek @ pon, 11 lis 2013 - 20:53) *
Niekoniecznie.

otóż to, Auchan nie musi otworzyć w każdej przejętej placówce swojego marketu. Wtedy zamiast Reala czy jakiegokolwiek marketu możemy teoretycznie mieć hodowlę klatkową kur niosek smile.gif...albo chlewnię nawet jak się nam poszczęści
ryb
Słyszałem plotki, że w Pogorii dość znacznie podnieśli opłaty za wynajem i sporo sklepów ewakuuje się z tego powodu.
maseur
CYTAT(olo @ nie, 10 lis 2013 - 11:15) *
CYTAT(Leszek @ nie, 10 lis 2013 - 11:53) *

Czy ja wiem?

Obsługa klientów w Euro w Pogorii jest po prostu fatalna. "Mogę pana poprosić o pomoc? Tam jest kolega. Pan mi pomoże? Ja nie z tego działu. Proszę pani (przy bufecie) czy ktoś mi tu pomoże. Tam na dziale są pracownicy" I tak w kółko.

Ile ludzików, tyle opinii. Miałem identyczną sytuację w "plejadowym" Euro - sytuacja w pewnym momencie stała się kuriozalna - chciałem kupić drobną elektronikę która była w gablocie na pograniczu stoiska z TV a odtwarzaczami DVD/Tunerami ,itp. Lolek co grzebał przy tunerach wysłał mnie do Bolka polerującego plazmy zwykłą tetrą, z kolei kazał mi czekać na Tosię - to był początek tygodnia, godzina poranna i autentycznie byłem jedynym klientem w sklepie ! Bareja wiecznie żywy ....
Natomiast, Leszku, tylko w Euro mogę dostać w naszym mieście jedną z moich ulubionych .... kaw smile.gif
Leszek
W Sosnowcu byłem nie w Plejadzie, a w (nieistniejącym już) w milowickim realu.

Kawę? A jaką ?
Sebastian22
Jesli o mnie chodzi to w CHP robie zakupy przewaznie tylko w Realu bo wiekzy wybór niż ten na Katowickiej. Co do reszty sklepów to z ciuchów nie ma tam nic dla mnie ciekawego, jest ich mały wybór i jak już to jadę do SCC i teraz GK, ew. M1. Gastronomia ma branie bo jest przy kinie no i to jedyny Mac/KFC w centrum a to zawsze schodzi. Komputronik - nigdy tam nic nie kupiłem - ceny z kosmosu, zawsze pustki, na pewno przegral walke z ProLine i/lub sklepami wysyłkowymi (ostatnio tani znany sklep to x-kom.pl - maja oddzial w k-cach). Duzo ludzi kupuje w innych miastach bo tam pracuja a starsi, biedni ludzie wolą, jak juz ktos wspomnial, isc na targ.
maseur
CYTAT(Leszek @ wto, 12 lis 2013 - 18:25) *
Kawę? A jaką ?

Caferita Brillante , 100 % Arabica - jak na tą cenę bardzo przyzwoita Arabika, nie jest kwaśna, jak na mój gust i domowe warunki wyciskam z niej przyzwoite espresso.
st1111
Kiepsko teraz Pogoria wygląda-zamaskowali dyktą i niby remont ciekawe kiedy się skończy.
st1111
Likwidacji sklepów w Pogorii ciąg dalszy Donna i Inmedio puste
mgmisiek
CYTAT(st1111 @ wto, 07 sty 2014 - 19:33) *
Likwidacji sklepów w Pogorii ciąg dalszy Donna i Inmedio puste

ale są też nowości - w miejscu Sferisa powstało ABfoto
Master
Jest juz przynajmniej 10 wolnych lokali .... Zawsze było około 3. a teraz w pazdzierniku sie bardzo "posypało"
Rokko31
Nowy właściciel Pogorii to pewnie sobie podwyższył czynsze a co tam, "biedny" człowiek to chce sobie trochę więcej zarobić. Polska rzeczywistość....
Slyzaba
Obok PLAYa, na górnym poziomie, pojawił się sklep NIKONa. Wcześniej był tam któryś z operatorów kom.?
luket
CYTAT(Slyzaba @ śro, 08 sty 2014 - 09:44) *
Obok PLAYa, na górnym poziomie, pojawił się sklep NIKONa. Wcześniej był tam któryś z operatorów kom.?

Jak napisano wyżej wink.gif

CYTAT
(st1111 @ wto, 07 sty 2014 - 19:33) *
ale są też nowości - w miejscu Sferisa powstało ABfoto

Zwija się chyba tez Villa Italia.
Slyzaba
mea culpa - jakoś to ABfoto mnie zmyliło ;-)
st1111
Dziwne tyle samochodów na parkingu a w środku widać prowizorki-jakieś wystawki OBI,samochody 2 sklepy zamienione w plac zabaw i wystawy pozabijane płytami gipsowymi pewnie coś w planach biznesowych nie zagrało.
luket
Kilka stron temu już ktoś o tym pisał. Pogoria skończyła w listopadzie 5 lat, i wielu najemcom skończyły się pierwsze długoterminowe umowy. Zatem komu biznes w Pogorii nie wypalił, skorzystał z pierwszej okazji i uciekł gdzie pieprz rośnie...
KAMAZ
Czyli normalna sytuacja. Kto się nie wpasował w lokalny rynek ten wypadł z gry.
st1111
Aurea w Pogorii się zwija.
Master
Nieciekawie to wszystko wygląda.. pomór w Pogorii, aż dziw bierze ze CH nie obnizy stawek aby utrzymac najemców.
Sebastian22
Na to zawsze maja czas
Grzegorz-dg
CH Pogoria niech coś zrobi z tym budynkiem po komisariacie Policji stoi tyle czasu nieużywany ,bez okien i to ogrodzenie szpetne tego budynku /blacha/ plus pseudo malunki grafiti na niej.Budynek wyremontowany ładny a stoi i nic w nim nie ma .Czy nie było by na niego pomysłu jak go zagospodarować tyle lat od otwarcia.
Sebastian22
mysle ze przy obecnej sytuacji calego CH jest to raczej nie realne.
vacu
CYTAT(Master @ pią, 17 sty 2014 - 23:57) *
Nieciekawie to wszystko wygląda.. pomór w Pogorii, aż dziw bierze ze CH nie obnizy stawek aby utrzymac najemców.

Przeszedłem się dziś (pierwszy raz od dawna) po Pogorii i faktycznie niespecjalnie to wygląda, co trzeci butik prawie zamknięty :/ Do tego te zamknięte zasłonili nietypowo wystającymi osłonami co pogarsza wrażenie tylko :/

Co ciekawe - byłem ostatnio w M1 w godzinach szczytu (piątek po południu) i jeśli chodzi o klientów to właśnie tam imho gorzej wygląda niż w Pogorii, na pasażu pusto, w Praktikerze dosłownie oprócz mnie może z 10 osób było, w Pogorii wydaje się, że ludzi jest więcej a mimo to sklepy uciekają. Dla porównania w SSC (byłem z godzinę wcześniej, taki piątkowy tour marketowy tongue.gif) ludzie się zabijali o siebie.
Ale ja rzadko bywam w marketach więc generalnie nie ogarniam zwyczajów, możliwe, że po świętach to normalne, że klientów mniej, zaczynają spłacać bożonarodzeniowe kredyty to i wydawać nie ma co wink.gif
Rokko31
Teraz CCC zamyka się i będzie remont i rozbudowa sklepu na większy metraż..smile2.gif
xMarcinx
No pięknie Carry i teraz jeszcze większe CCC z produktami obuwio-podobnymi huh.gif
A ja kiedyś liczyłem, że w budynku po komendzie będzie dwupoziomowy peak&cloppenburg..
Aktualnie nawet byłbym wstanie cieszyć się z Top Secret czy C&A..
Sebastian22
CYTAT(xMarcinx @ pon, 20 sty 2014 - 17:35) *
No pięknie Carry i teraz jeszcze większe CCC z produktami obuwio-podobnymi huh.gif A ja kiedyś liczyłem, że w budynku po komendzie będzie dwupoziomowy peak&cloppenburg.. Aktualnie nawet byłbym wstanie cieszyć się z Top Secret czy C&A..
w dg nigdy nie bedzie sklepu typu peek&cloppenburg - powód? Za biedne miasto na taki shop, nawet C&A nie bedzie bo wystarczy to co jest w regionie. Kogo stac na takie ciuchy to stac go tez na wyjazd do katosow.
CYTAT(Rokko31 @ pon, 20 sty 2014 - 17:02) *
Teraz CCC zamyka się i będzie remont i rozbudowa sklepu na większy metraż..smile2.gif
ciekawe czy zajma tylko jeden dodatkowy, czy dwa puste lokale sasiadujace.
st1111
W Pogorii zwinęła się Villa Italia
Zibar
CYTAT(st1111 @ śro, 12 lut 2014 - 17:19) *
W Pogorii zwinęła się Villa Italia

Jest obok, zaraz przed wejściem do Reala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.