Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CH Pogoria - po otwarciu
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Master
tu zajmijmy sie komentarzami o wrażeniach w CH Pogoria, natomiast tamten temat zostawmy na komentowanie budowy CH Pogoria jak i remontów w jej otoczeniu. Mysle ze taki podział powinien być dobry.
Leszek
W takim razie moje wrażenia negatywne:
1. Od dnia otwarcia nie działa jedna winda, przez jakiś czas nieczynne były obie.
2. W KFC ciągłe kolejki (z reguły czynne dwie kasy), w dodatku dostałem tam wybrakowany kubełek sad.gif Niestety, o braku części zawartości przekonałem się dopiero w domu, było już za późno, żeby reklamować.
3. W dalszym ciągu (dwa tygodnie od otwarcia przypominam, byłem ostatnio w weekend) jest brudno - cokoliki, witryny, wózki realowskie są pokryte pyłem lub rozmazanym pyłem (jakby ktoś brudną szmatą mył). Rozumiem, że spieszyli się na otwarcie, ale do diabła, dwa tygodnie to chyba dość czasu, żeby to umyć?
4. Szyba w drzwiach od parkingu pęknięta od początku - i znów, dwa tygodnie to za mało, żeby ją wymienić?
5. Część oświetlenia na parkingu już nie działa sad.gif Mam na myśli pionowe lampy przy środkowej alejce tylnego parkingu.

Ogólnie centrum mi się podoba, ale te utrzymujące się niedoróbki powodują, że zaczynam czuć się jak dzikus, który dostał szklane paciorki i ma się cieszyć angry2.gif
luket
CYTAT(Leszek @ wto, 25 lis 2008 - 22:42) *
3. W dalszym ciągu (dwa tygodnie od otwarcia przypominam, byłem ostatnio w weekend) jest brudno - cokoliki, witryny, wózki realowskie są pokryte pyłem lub rozmazanym pyłem (jakby ktoś brudną szmatą mył). Rozumiem, że spieszyli się na otwarcie, ale do diabła, dwa tygodnie to chyba dość czasu, żeby to umyć?

Wszechobecny kurz wynika z tego, że po wyjściu ostatniego klienta ruszają do boju ekipy budowlane i robią poprawki. Wczoraj np. malowano z podnośnika ściany głównego świetlika. W najbliższym czasie ma być odbiór obiektu przez przedtawicieli centrali z zagranicy, dlatego śpiesza się z poprawkami jak mogą.
Leszek
CYTAT(luket @ wto, 25 lis 2008 - 22:49) *
Wszechobecny kurz wynika z tego, że po wyjściu ostatniego klienta ruszają do boju ekipy budowlane i robią poprawki. Wczoraj np. malowano z podnośnika ściany głównego świetlika. W najbliższym czasie ma być odbiór obiektu przez przedtawicieli centrali z zagranicy, dlatego śpiesza się z poprawkami jak mogą.

Wiesz co - IMHO przy malowaniu tak się kurzyć nie powinno, to raczej wygląda jak skutki szlifowania gładzi. A że w środku sklepów jest raczej czysto, więc podejrzewam raczej brud 'przetrwały' sprzed otwarcia.
luket
CYTAT(Leszek @ wto, 25 lis 2008 - 22:52) *
Wiesz co - IMHO przy malowaniu tak się kurzyć nie powinno, to raczej wygląda jak skutki szlifowania gładzi. A że w środku sklepów jest raczej czysto, więc podejrzewam raczej brud 'przetrwały' sprzed otwarcia.

Nie tylko malowanie.. po przejściu ekipy od poprawiania sufitów u mnie w sklepie rano na podłodze mieliśmy centymetrową warstwę kurzu i śmieci :-/ A myjemy nawet parę razy dziennie. Tak samo wygląda rano przed otwarciem pasaż zanim go umyją.
Leszek
CYTAT(luket @ wto, 25 lis 2008 - 22:58) *
Nie tylko malowanie.. po przejściu ekipy od poprawiania sufitów u mnie w sklepie rano na podłodze mieliśmy centymetrową warstwę kurzu i śmieci :-/ A myjemy nawet parę razy dziennie. Tak samo wygląda rano przed otwarciem pasaż zanim go umyją.

Chyba, że tak - czyli witryny od zewnątrz myje CH, a nie konkretny sklep?
muzzy
Przy wyjściu na parking widać na suficie zacieki - nieszczelny dach był. Chyba już to zrobili, niestety wiąże się to z poprawkami gipsowymi na łączeniach płyt - przy tej wysokości w czasie szlifowania pył będzie leciał wszędzie sad.gif
marcin.p
W temacie "CH Pogoria" kilka czy kilkanaście dni przed otwarciem stwierdziłem, że CH nie jest jeszcze gotowe na otwarcie go 7.11! Co niektórzy chcieli mnie zjeść, że wszystko gotowe, że zgodnie zplanem itd. A teraz wychodzi, że miałem rację! Można było poczekać tydzień i wszystko zrobić na tip-top, a nie teraz na chybcika poprawiać. A potem narzekanie, że kurz, brud.
Leszek
A - jeszcze mi się tak przypomniało - w pustym (w dniu otwarcia) miejscu obok Dominium jest Zielona Budka (czy też Ice Cafe - według planu na stronie). Sphinx się całkiem wycofał? Wiecie coś?
Master
Sfinx na planie jest obok KFC, ale tam jest aktualnie ściana wink.gif wiec niewiadomo co ma z tego byc , jesli wogole cos
Padziu
może Sphinx będzie w tym komisariacie bo w jakim tekscie na forum kiedyś było mówione że tam ma być powierzchnia restauracyjna (jeśli dobrze pamiętam)
Pantas
I gdzie jest Deep?
jasiek
nie wiem czy ktoś to zauważył, a raczej wyczuł, że pomiędzy sklepami KAZAR i GREENPOINT coś strasznie śmierdzi, nie wiem co, ale śmierdzi i tyle! W pogori byłem kilka razy i za każdym razem jak przechodziłem tamtędy coś zalatywało!
lilith_88
pewnie z tego pospiechu wmurowali kogos zywcem... to sie teraz rozklada laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Dzygit
leciałem nad marketem jakos tak dzień po otwarciu. Fajnie to wyglądało, widać było ludzi w srodku przez swietlik... a dach dopiero w budowie.. spora ekipa coś tam z dachem majstrowała. Przeził mnie widok parkingu i ilości samochodów (pakingowi tam chyba ruchem sterowali). Jakoś nie potrafie zrozumieć czemu ludzie lgna jak muchy do nowootwartch wielkich sklepów.
Pozdro Dzygit
Dave
Sphinx, lub inna podobna, niedroga ale miła restauracyjka pasuje jak nic obok KFC! Jest miejsce na kuchnie, stoliki dla gości wewnątrz i zewnątrz - mam nadzieję, że jednak tak powstanie, pomimo, że nic się tam nie dzieje i nic nie ma na stronie Pogorii sad.gif
:)
CYTAT(Dzygit @ czw, 27 lis 2008 - 14:34) *
leciałem nad marketem jakos tak dzień po otwarciu. Fajnie to wyglądało, widać było ludzi w srodku przez swietlik... a dach dopiero w budowie.. spora ekipa coś tam z dachem majstrowała. Przeził mnie widok parkingu i ilości samochodów (pakingowi tam chyba ruchem sterowali). Jakoś nie potrafie zrozumieć czemu ludzie lgna jak muchy do nowootwartch wielkich sklepów.
Pozdro Dzygit

nie zrobiles fotek? Wogole to kiedys nam obiecales fotki DG z lotu ptaka rolleyes.gif

Ale wkolko sie to samo powtarza. Sphinx ma byc obok KFC, a na Deep tez jest miejsce.

A z wykonczeniem to tak juz jest wszedzie, taka to nowa polska tradycja zwiazana z otwieraniem CH. Zawsze sa mniejsze lub wieksze poprawki. Dobrze, ze sie nic nie zawalilo podczas budowy.
piotrMDC
CYTAT(Leszek @ wto, 25 lis 2008 - 23:42) *
W takim razie moje wrażenia negatywne:
1. Od dnia otwarcia nie działa jedna winda, przez jakiś czas nieczynne były obie.
2. W KFC ciągłe kolejki (z reguły czynne dwie kasy), w dodatku dostałem tam wybrakowany kubełek sad.gif Niestety, o braku części zawartości przekonałem się dopiero w domu, było już za późno, żeby reklamować.
4. Szyba w drzwiach od parkingu pęknięta od początku - i znów, dwa tygodnie to za mało, żeby ją wymienić?
5. Część oświetlenia na parkingu już nie działa sad.gif Mam na myśli pionowe lampy przy środkowej alejce tylnego parkingu.

Ogólnie centrum mi się podoba, ale te utrzymujące się niedoróbki powodują, że zaczynam czuć się jak dzikus, który dostał szklane paciorki i ma się cieszyć angry2.gif

zacytuje całość, bo nie wiem co wyciąć... chłopie, musisz mieć przykre życie :/ sorry, ale jak czytam takie pierdoły to mi się śmiać chce smile2.gif)))) problemy masz straszne :/
to wybieraj się do plejady, czy M1, a nie tu!! no ale pod plejada widziałem, rysę na ławce przed wejściem, a w M1 jeden wózek miał koło krzywe, więc Tobie się tam podobać nie będzie i będziesz się czuł jak dzikus :/ porażka stary, porażka :/
Leszek
CYTAT(piotrMDC @ pią, 28 lis 2008 - 17:49) *
zacytuje całość, bo nie wiem co wyciąć... chłopie, musisz mieć przykre życie :/ sorry, ale jak czytam takie pierdoły to mi się śmiać chce smile2.gif)))) problemy masz straszne :/

Nudzi Ci się? To idź teraz do wątku o budowie Pogorii i tam czepiaj się do każdego posta dotyczącego niedoróbek. Zejdzie czas do Mikołaja tongue.gif
piotrMDC
CYTAT(Leszek @ pią, 28 lis 2008 - 19:14) *
Nudzi Ci się? To idź teraz do wątku o budowie Pogorii i tam czepiaj się do każdego posta dotyczącego niedoróbek. Zejdzie czas do Mikołaja tongue.gif

to nawet tam nie wchodzę smile2.gif hehe
naprawdę dziwie się dlaczego wszyscy są tak marudni :/ nie ważne co mają zawsze jest źle... Pewnie lepiej by było jakby nie wybudowali pogorii!! bo tu dziura tam pęknięcie, tam co innego... Zamiast się cieszyć, że wreszcie coś blisko jest, to jak zwykle tylko narzekania!!
Wśród znajomych w zasadzie tylko ja nie narzekam!! najlepsze jest to, że wciąż tam chodzą, ale narzekają :/ Pewnie z Wami tu podobnie tongue.gif
ale podobno to nasza narodowa cecha, więc co zrobić...
Sebastian22
CYTAT(piotrMDC @ pią, 28 lis 2008 - 19:49) *
to nawet tam nie wchodzę smile2.gif hehe
naprawdę dziwie się dlaczego wszyscy są tak marudni :/ nie ważne co mają zawsze jest źle... Pewnie lepiej by było jakby nie wybudowali pogorii!! bo tu dziura tam pęknięcie, tam co innego... Zamiast się cieszyć, że wreszcie coś blisko jest, to jak zwykle tylko narzekania!!
Wśród znajomych w zasadzie tylko ja nie narzekam!! najlepsze jest to, że wciąż tam chodzą, ale narzekają :/ Pewnie z Wami tu podobnie tongue.gif
ale podobno to nasza narodowa cecha, więc co zrobić...

heh zawsze tak jest że narzekają ale łażą wszyscy...ja uważam że CH jest fajne, i tyle:D a komu nie pasuje to niech idzie na "ryneczek" za PKZ biggrin.gif
Master
Ja tez ciesze sie ze jest! Chodz nie jest to szczyt marzeń. Wieksze zakupy w Realu mozna zrobić, Empik jest, Sklep komputerowy jest , duzy sklep AGD jest, buty tez jest gdzie kupic , pralnia jest jak komus potrzebna , Kino jest , Mac jest, sklep sportowy jest,, sklepy z telefonami są , troche ciuchów tez jest. Nie trzeba juz jak cos jezdzic do Plejady czy M1. Dużo rzeczy mogło by być lepiej no ale nie narzekajmy , mysle ze na wiosne bedzie to lepiej wyglądać jak wokół sie zazieleni wink.gif
Leszek
A propos ryneczku - w przejściu handel kwitnie w najlepsze, ładne pakieciki włoszczyzny na przykład sprzedają biggrin.gif
Sebastian22
CYTAT(Leszek @ pią, 28 lis 2008 - 21:50) *
A propos ryneczku - w przejściu handel kwitnie w najlepsze, ładne pakieciki włoszczyzny na przykład sprzedają biggrin.gif

hehe no tak ostatnio widziałem jakiegoś gościa robiący pokazy czyszczenia dywanów złotym środkiem....
Beica
CYTAT(Leszek @ pią, 28 lis 2008 - 21:50) *

Jeden starszy pan który sprzedaje włoszczynę pod przejściem pracuje tam 11 lat biggrin.gif. Opowiadał fajne historie o wojnie jak stałem tam z ulotkami biggrin.gif
lilith_88
CYTAT(Beica @ pią, 28 lis 2008 - 22:53) *
Jeden starszy pan który sprzedaje włoszczynę pod przejściem pracuje tam 11 lat biggrin.gif. Opowiadał fajne historie o wojnie jak stałem tam z ulotkami biggrin.gif

a jak ja stalam z ulotkami to sie mnie czepial ze przez nas taki syf w przejsciu... a przeciez my tego nie rzucamy na ulice... tylko ludzie to robia... ale nas sie musza czepiac :/ eh...
kot_mruczyslaw
dzisiaj pierwszy raz tam poszłam i jestem zawiedziona nie dopasowaniem całego CH do klimatu miejsca w którym powstało.... w Silesii przynajmniej grafiką, nazwą alejek i kilkoma elementami architektonicznymi nawiązali do byłej kopalni i Śląska w ogóle... a tu: do Pogorii to jedynie dopasować można fontanne(nie działająca z resztą) i akwarium(morskie ciepłolubne rybki w Pogorii?)... a i tak to naciągane jest... jakoś nie pasuje mi do DG to miejsce... jakby wylądowało tam ufo do którego można wejść, zrobić zakupy za kosmiczne pieniądze i jak najszybciej uciekać, żeby nie zostać porwanym na obcą wylansowaną planetę...
Sebastian22
CYTAT(kot_mruczyslaw @ sob, 29 lis 2008 - 14:59) *
dzisiaj pierwszy raz tam poszłam i jestem zawiedziona nie dopasowaniem całego CH do klimatu miejsca w którym powstało.... w Silesii przynajmniej grafiką, nazwą alejek i kilkoma elementami architektonicznymi nawiązali do byłej kopalni i Śląska w ogóle... a tu: do Pogorii to jedynie dopasować można fontanne(nie działająca z resztą) i akwarium(morskie ciepłolubne rybki w Pogorii?)... a i tak to naciągane jest... jakoś nie pasuje mi do DG to miejsce... jakby wylądowało tam ufo do którego można wejść, zrobić zakupy za kosmiczne pieniądze i jak najszybciej uciekać, żeby nie zostać porwanym na obcą wylansowaną planetę...

Silesia podoba ci sie klimatem? blink.gif Wg. mnie tam to wogólne nie ma klimatu, co prawda przed CH pozostał masz z szybu, ale to raczej jest jako reklama z logiem, wiem że są tam jeszcze inne eksponaty jak wagonik górniczy czy jakieś obrabiarki ale samo wnętrze SCC nie powala.....w Pogorii nie jest źle, akwarium jest dość ciekawe, sam wystrój także nie odbiega od standardów.Cenowo - to już inna bajka każdy sklep ma swoje ceny i tyle.
Peterek
Mhm, Silesia jest dla mnie tak kiczowatym budynkiem, że nie da się tego opisać (w środku jest już lepiej). Ja na miejscu Katowiczan wstydziłbym się tego co im tam postawili. Olbrzymi, plastikowy, kolorowy potworek. Tak brzydkiego z zewnątrz w miarę nowego CH to ja jeszcze nie widziałem (no może Plaza w Sosnowcu).
Sebastian22
CYTAT(Peterek @ sob, 29 lis 2008 - 15:22) *
Mhm, Silesia jest dla mnie tak kiczowatym budynkiem, że nie da się tego opisać (w środku jest już lepiej). Ja na miejscu Katowiczan wstydziłbym się tego co im tam postawili. Olbrzymi, plastikowy, kolorowy potworek. Tak brzydkiego z zewnątrz w miarę nowego CH to ja jeszcze nie widziałem (no może Plaza w Sosnowcu).

Yep, ani SCC ani Plaza ani nawet Plejada architektonicznie nie dorównuje Pogorii:D
lilith_88
CYTAT(kot_mruczyslaw @ sob, 29 lis 2008 - 14:59) *
a tu: do Pogorii to jedynie dopasować można fontanne(nie działająca z resztą)

jest zima... temperatura spada ponizej zera... wiec to jest normalne ze wylaczyli fontanne, bo jakby w niej byla woda to by rury rozsadzilo... eh blink.gif
picaro
A ja też ostatnio odwiedziłem to Centrum Handlowe - choć troszkę byłem zmuszony laugh.gif A jako że nie lubuję się w takich przybytkach to moja wizyta trwała bardzo szybko (kilka minut) i ograniczyła się do samego Empiku. I wrażenia takie same jak wszędzie nic ciekawego. Ale jak ktoś lubi takie lokale to rozumiem, że może mu się to podobać lub nie. Ja wolę te budki za PKZem czy na Adamieckim. Świeże warzywka itp. Choć targu na Redenie to nie znoszę. A swoją drogą to chyba ta sam klientela wink.gif
A jak się tak wczytuję w te wymieniane na forum usterki i do tego mam już grubszy ogląd własnym okiem to i tak się chyba cieszę, bo jak wynika z osiągnięć firmy Mayland to jest to chyba ich najlepsze CH w 2008 roku w Polsce. Przynajmniej takie teksty szły na wielkim bankiecie w PKZecie, który był zorganizowany właśnie jako zakończenie trzech wielkich projektów w 2008 roku. Tak więc współczuje mieszkańcom Słupska i Opola a z dłuższą wizytą w naszym CH (jeżeli to w ogóle możliwe w moim przypadku) poczekam do końca zimy (no chyba, że będzie bez śniegu) laugh.gif . A tym czasem po ciuchy i tak wolę jechać do Krakowa i to też nie do tego paskudnego klocka na dworcu PKP.

A wnioski z krótkie wizyty w Empiku - bardziej beznadziejny Empik widziałem tylko w Koszalinie - w obronie jednak powiem, że nie zwiedziłem ich zbyt wiele, a głównie jeżeli tam czegoś szukam to płyt CD z muzyką. W Dąbrowskim Empiku takich płyt prawie nie ma.
szer
CYTAT(picaro @ nie, 30 lis 2008 - 11:14) *
W Dąbrowskim Empiku takich płyt prawie nie ma.

Musze się zgodzić. Mały asortyment w naszym Empiku. Mało muzyki, mało gier... A głównie z tego powodu się cieszyłem - że wreszcie w DG będzie duży wybór muzy i gier na pieca. No ale jednak jest inaczej...
Master
Musicie zrozumieć ze Dąbrowa to nie jest jakies Megalopolis, zeby utrzymac sklep w którym bedzie wszystko. Ile oryginalnych gier sprzeda sie w Dąbrowie miesiecznie ?? a wogóle kto ma teraz czas na granie ...
Peterek
Zacznijmy od tego kto w ogóle kupuje w Empiku biggrin.gif Wszystko dużo droższe niż w innych sklepach, a promocje raz na ruski rok. Empik to ostateczność, kiedy nigdzie indziej nie możemy znaleźć jakiejś rzeczy wink.gif
picaro
Oczywiście macie rację. DG to nie metropolia, a w Empiku jest drogo. Tylko po jakiego jest taki Empik? Bo skoro
CYTAT
...to ostateczność, kiedy nigdzie indziej nie możemy znaleźć jakiejś rzeczy
to jak jest szansa, że ją tu znajdziesz?
CYTAT
Ile oryginalnych gier sprzeda sie w Dąbrowie miesiecznie ?? a wogóle kto ma teraz czas na granie ...
A jednak jakaś tam część ludzi jeździ do Katowic i kupuje w Empiku, więc dlaczego nie mieli by kupować w DG?
Zresztą ogólnie to mam to gdzieś, bo ja i tak obecnie kupuje większość płyt przez internet, tylko przez chwile się zastanowiłem nad tym jaki sens ma taki EMPIK, bo zawsze wydawało mi się, że te sklepy mimo swej drożny mają sens właśnie wtedy gdy są "pod ręką" i mają ogromny wybór towaru (stąd taka duża marża), ale widocznie jest inaczej, bo zapewne ktoś to dobrze przemyślał, albo stopniowo w miarę zainteresowań klientów będą dostosowywać swój asortyment. A tym czasem ja tam szybko nie zajrzę, bo po jakiego wink.gif
Padziu
do empiku to ja przynajmniej chodzę wyłącznie po gazety bo jest niemal na 100% pewne że tam ją kupię gdyż wszystkie osiedlowe sklepiki się nie zaopatrują we wszystko wink.gif
muzzy
Zawsze można zamówić na empik.com i odebrać na miejscu - sam tak dzisiaj zrobiłem.

endriu
Empik jest potrzebny. Można w nim, w ciepełku wypalcować książki, utłuścić płytki, pognieść czasopisma itd.
Nigdzie indziej tak nie ma, chyba laugh.gif
Empik jak Empik.

A ja pamiętam jak płyty na czarnym się kupowało, u Hipa na Mariackiej przegrywało, a teraz wszystko pod nos podstawione, jak nie w sklepie, to w necie i jeszcze kurierem, do przedpokoju dostarczą. I tak jest źle celb (5).gif

Dla mnie CH to tylko sklep i już. Duzo jest takich, ale nasz ma bajery. Przed wejściem światełka w podłodze i to na zewnątrz, w mróz świecą. Jestem pod wrażeniem biggrin.gif

pozdr...
bzenek
CYTAT(szer @ nie, 30 lis 2008 - 14:08) *
Musze się zgodzić. Mały asortyment w naszym Empiku. Mało muzyki, mało gier...

Od jakiegoś czasu chodzą słuchy, że EMPiK zlikwiduje stoiska z muzyką ze względu na nikłe zainteresowanie klientów i kłopoty z zatrudnieniem kompetentnej obsługi.

CYTAT(endriu @ pon, 01 gru 2008 - 00:23) *
Dla mnie CH to tylko sklep i już. Duzo jest takich, ale nasz ma bajery. Przed wejściem światełka w podłodze i to na zewnątrz, w mróz świecą. Jestem pod wrażeniem biggrin.gif

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości i podtrzymuję swoje zdanie z okresu budowy. Blaszak, jak blaszak ale ma fajną galeryjkę z kładką i placyk z fontanną. smile.gif

Byłem we czwartek wieczorem. Po pustych korytarzach hulał wiatr - klientów dało się policzyć na palcach rąk i nóg. Z drobiazgów to kosze na śmieci do segregowania odpadów są wielce OK.

Za największy plus Pogorii uznaję otwarcie nowego widoku na centrum miasta. Nie znaliśmy Dąbrowy widzianej od tej strony Huty Bankowej. smile.gif

"Miejsce spotkań", "centrum dla kobiet", "nowy układ komunikacyjny" to jeden wielki marketing na miarę Goździkowej. flm (7).gif

CYTAT(Sebastian22 @ sob, 29 lis 2008 - 17:19) *
Silesia podoba ci sie klimatem? blink.gif Wg. mnie tam to wogólne nie ma klimatu,

Panowie, ale jaki klimat może być w CH ? Nawet zapachu pieniędzy już nie ma bo wszyscy płacą plastikiem. smile.gif

CYTAT(Peterek @ sob, 29 lis 2008 - 17:22) *
Silesia jest dla mnie tak kiczowatym budynkiem, że nie da się tego opisać (w środku jest już lepiej). Ja na miejscu Katowiczan wstydziłbym się tego co im tam postawili.

Dobrze, że nie żądasz od nich popełnienia harakiri bo co by wtedy zrobili sosnowiczanie z ich doliną hipermarketów a'la Auchan. fnd (2).gif
kot_mruczyslaw
nie chodzi mi o to żeby spędzać w CH całych dni(też tylko Empik mnie interesuje) tylko że mogli to zaprojektować w sposób, który nawiązywałby do historii zagłębia... jak już jestem w jakimś budynku to zwracam uwagę jak jest zaprojektowany i tyle...
bzenek
CYTAT(kot_mruczyslaw @ pon, 01 gru 2008 - 12:22) *
mogli to zaprojektować w sposób, który nawiązywałby do historii zagłębia...

Znaczy dużą ilość czerwonych sztandarów powiesić ? smile.gif

Sklep to sklep. Ma być wygodnie, tanio i po drodze. Cała reszta nie interesuje takiej liczby klientów aby brać ich gusta pod uwagę.

A i historia lokalna też nikogo już nie interesuje.
kot_mruczyslaw
jakby sztandary wywiesili to ciekawe miny ludzie by mieli... przyznaje... wink.gif...
Peterek
"Dobrze, że nie żądasz od nich popełnienia harakiri bo co by wtedy zrobili sosnowiczanie z ich doliną hipermarketów a'la Auchan. fnd (2).gif "

Heh śmiejesz się, ale pomyśl o tym tak. Właściwie w samym centrum sporego miasta, które ma jakieś ambicje (przynajmniej cały czas o tym trąbi ;p), na sporej działce staje potworek ^^ To tak jakby koło Wawelu w Krakowie strzelili Reala ;D

A co do nawiązań do Zagłębia... Kładka mi się na prawdę bardzo podoba ^^ Szkoda, że nie ma więcej tego typu elementów w całym CH. Tylko te nieszczęsne schody na 3-go maja...
Leszek
CYTAT(Peterek @ pon, 01 gru 2008 - 15:44) *
Właściwie w samym centrum sporego miasta, które ma jakieś ambicje (przynajmniej cały czas o tym trąbi ;p), na sporej działce staje potworek ^^ To tak jakby koło Wawelu w Krakowie strzelili Reala ;D

Heh, Kraków i Wawel akurat mają za..biste szczęście - Sheraton tuż obok Wawelu i potworkowaty hotel (nie pamiętam nazwy) naprzeciwko, po drugiej stronie Wisły.
michal_dg
Zapraszam - > http://nasza-klasa.pl/profile/20618123
Patrimonium
czy w pogorii jest sklep "militarny"?? wiem że w dg jest gdzieś koło cmentarza na alejach, ale gdzie dokładnie? i czy w ogóle jest sensowny czy to buda ze scyzorami??
pozdrawiam i dzięki wink.gif
prezes
CYTAT(Patrimonium @ pon, 08 gru 2008 - 13:18) *
czy w pogorii jest sklep "militarny"?? wiem że w dg jest gdzieś koło cmentarza na alejach, ale gdzie dokładnie? i czy w ogóle jest sensowny czy to buda ze scyzorami??
pozdrawiam i dzięki wink.gif

w pogorii raczej nie ma, ale ten koło cmentarza mam za oknem. wygląda dosyć porządnie, jest to stacjonarny sklep internetowego http://www.sztucer.pl/ więc pewnie i oferta ta sama, dokładnie mieści się w przy 11listopada, w bloku mickiewicza1 (wejście od tyłu, od parkingu).
EOT
Kosiar
ten na mieckiewicza to dobry sklep i w dg takich rzeczy oprócz tam chyba nie mamy
PERELKADG
Poszukuję piosenki świątecznej,którą czasami puszczają w realu... Śpiewa ją pewien facet a razem z nim chór dzieci. Piosenka jest w języku angielskim, dość wolna, a na końcu kilku wersów zwrotki śpiewane jest słowo CHRISTMAS.
Wiem że wiele nie pomogłam, ale udało mi się nagrać krótki plik (212kb) na keyboardzie tej melodii którą pamiętam. Zatem proszę o jakąkolwiek pomoc!

http://rapidshare.com/files/173641455/Plik...io_03_.wav.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.