Master
Sat, 12 Sep 2009 - 08:26
Własnie. Co juz zostało zlikwidowane ? i co powstało nowego , od czasu otwarcia ?
Sebastian22
Sat, 12 Sep 2009 - 11:34
CYTAT(Master @ sob, 12 wrz 2009 - 08:26)

Własnie. Co juz zostało zlikwidowane ? i co powstało nowego , od czasu otwarcia ?
Ja wiem że zlikwidowali Monnari i Fimkę bo ta sieć upadła......otworzyli sklep z biżuterią obok schodów ruchomych, a co jeszcze to nie wiem......
lilith_88
Sat, 12 Sep 2009 - 14:05
CYTAT(Kamil_ @ pią, 11 wrz 2009 - 20:34)

Czyżby ktoś to przeczytał? Bo kładkę dziś remontują...
kładke i schody od 3go Maja juz robia od poltora tygodnia.... wiec nie łódź sie ze post cos zmienil...
Kamil_
Sat, 12 Sep 2009 - 14:13
CYTAT(lilith_88 @ sob, 12 wrz 2009 - 14:05)

kładke i schody od 3go Maja juz robia od poltora tygodnia.... wiec nie łódź sie ze post cos zmienil...
Poważnie myślisz, że w to uwierzyłem? ;]
st1111
Sat, 12 Sep 2009 - 14:42
Coś nowego sobota-znikły wystawy a okna zastawione czarną folią w ExiSport -zgon czy remont?
Kamil_
Sat, 12 Sep 2009 - 14:49
Obstawiam, że zgon.
Reaper
Sat, 12 Sep 2009 - 15:07
A może tylko zmiana aranżacji związana z nowym sezonem?
st1111
Sat, 12 Sep 2009 - 15:31
CYTAT(Reaper @ sob, 12 wrz 2009 - 12:07)

A może tylko zmiana aranżacji związana z nowym sezonem?
W sobotę? I przed koncertem który zgromadzi tłumy?
mgmisiek
Sat, 12 Sep 2009 - 16:01
CYTAT(st1111 @ sob, 12 wrz 2009 - 15:42)

Coś nowego sobota-znikły wystawy a okna zastawione czarną folią w ExiSport -zgon czy remont?
Od zxnajomej pracującej w Pogorii słyszałem jakieś 2 tygodnie temu, że Exi się będzie likwidowało
lilith_88
Sat, 12 Sep 2009 - 16:43
CYTAT(Kamil_ @ sob, 12 wrz 2009 - 14:13)

Poważnie myślisz, że w to uwierzyłem? ;]
nikt Ci nie kaze wierzyc... wiem co widzialam codziennie przez poltora tygodnia... jak nie chodzisz tam to sie zbednie nie odzywaj.. najpierw idz i zobacz jak pracuja rano a pozniej komentuj...
Kamil_
Sat, 12 Sep 2009 - 18:56
Dziewczynko, chodziło mi o to, że nie uwierzyłem, że to po moim poście tam remontują. A kładką chodzę codziennie po kilka razy dziennie o pani wszechwiedząca : *
lilith_88
Sat, 12 Sep 2009 - 19:44
CYTAT(Kamil_ @ sob, 12 wrz 2009 - 18:56)

Dziewczynko, chodziło mi o to, że nie uwierzyłem, że to po moim poście tam remontują. A kładką chodzę codziennie po kilka razy dziennie o pani wszechwiedząca : *
a takim razie przepraszam

nie zrozumialam o co chodzi

wsumie nie ma sie co dziwic skoro jestem blondynka
przepraszam jeszcze raz i zwracam honor
mydliczek
Sat, 12 Sep 2009 - 22:25
To nie remont. Od dzisiaj sklepu Exi Sport już nie ma. Został zlikwidowany w Pogorii. Ciekawe który będzie następny.
:)
Sun, 13 Sep 2009 - 18:25
CYTAT
Winda przy Pogorii ciągle nieczynna
Agnieszka Stefaniak - Zubko / sosnowiec.info.pl
Kilka miesięcy temu stało się głośno o wiecznie nieczynnej windzie przy CH Pogoria w Dąbrowie Górniczej. Zainteresowanie mediów przyczyniło się do szybkiego zakończenia sporu miedzy dąbrowskim Urzędem Miejskim, a dyrekcją Pogorii o to, kto ma płacić za energię elektryczną potrzebną do funkcjonowania windy. Urządzenie, które pomaga dostać się niepełnosprawnym i rodzicom z wózkami na kładkę nad ulicą 3 Maja, a stamtąd na pierwsze piętro centrum handlowego, miało zacząć funkcjonować bez zarzutu. Tak się jednak nie stało.
Na ostatniej sesji Rady Miejskiej w Dąbrowie Górniczej winda znów stała się tematem dyskusji.
– Od czasu, kiedy radny Bober interweniował w sprawie windy przy Pogorii nic się nie zmieniło.
Winda wciąż stoi nieczynna. Nieopodal prowadzę swoją działalność i codziennie obserwuję jak bardzo potrzebne jest to urządzenie – zauważył radny Tomasz Pasek.
Zdaniem prezydenta Zbigniewa Podrazy urzędnicy robią wszystko, aby sprawę wiecznie nieczynnej windy ostatecznie załatwić.
– Niestety do tego potrzebna jest wola obu stron. Na bieżąco prowadzimy działania, by przejąć i windę i kładkę nad ulicą 3 Maja. Jak dotąd windzie brak niezbędnych atestów, nieodebrane jest też oświetlenie – twierdzi Paweł Gocyła, zastępca prezydenta Dąbrowy Górniczej.
Tymczasem, według przedstawicieli centrum handlowego Pogoria, winda posiada kompletną dokumentację techniczną i działała jak dotąd bez zarzutu. Chwilo jednak z powodu awarii została wyłączona z użytkowania.
- Obecnie oczekujemy na części zamienne. Myślę, że w przyszłym tygodniu urządzenie zacznie normalnie funkcjonować – zapewniała nas pracownica centrum, która jednak nie chciała się oficjalnie przedstawić.
- Może ja mam pecha, ale ilekroć próbuję się dostać na kładkę z wózkiem, winda jest nieczynna. Zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem dyrekcja Pogorii nie woli klientów podjeżdżających samochodami, do których można spakować o wiele więcej zakupów niż do małej torby zawieszonej na wózku – powiedziała dla sosnowiec.info.pl Alicja Kłosowska, którą spotkaliśmy nieopodal wciąż nieczynnej windy.
Ta winda w swojej historii to nie wiem czy dzialala przez kilka dni, czy to byly tylko wtedy jakies testy.
luket
Tue, 15 Sep 2009 - 21:43
CYTAT(st1111 @ sob, 12 wrz 2009 - 14:42)

"Informujemy iż sklep Exisport został przeniesiony do Krakowa do CH Bonarka". Swoją drogą nie dziwię się, że przy takich cenach i jakości asortymentu sklep ten nie miał powodzenia... Ciekawe gdzie znajdą najemcę na sklep takiej wielkości, skoro od pół roku pusty stoi lokal po maleńkim Hot Oil...
savalas
Tue, 15 Sep 2009 - 22:45
upadnie ta pogoria w cholere. Przecież nikt nie będzie im tego szmelcu po tych chprych cenach kupował. No exi sport, to chyba ostatni sklep sportowy w okolicy do którego bym się po cokolwiek wybrał. Zwłaszcza, że to czego chciałem nigdy nie mieli.
Reaper
Wed, 16 Sep 2009 - 21:54
Może i w sezonie było drogo, ale na wyprzedażach mieli w EXI czasami fajne ceny..
Ktoś się orientuje, jak często w Empik Cafe można wypić kawę w promocyjnej cenie? Kilka tygodni temu wypiłem tam przyjemną kawę za 2zł. Teraz tylko ciastka w 'promocji' po 5,90-
luket
Wed, 16 Sep 2009 - 23:08
CYTAT(Reaper @ śro, 16 wrz 2009 - 21:54)

Ktoś się orientuje, jak często w Empik Cafe można wypić kawę w promocyjnej cenie? Kilka tygodni temu wypiłem tam przyjemną kawę za 2zł. Teraz tylko ciastka w 'promocji' po 5,90-
Kawa za dwa złote była niestety tylko do końca wakacji (cały lipiec i sierpień)
gosiaczek
Thu, 17 Sep 2009 - 08:24
Byłam tam wczoraj. Kawa w okolicach 8 zł. Nawet niezła, ciacha też dobre ale kasiorki leci na to sporo. Niestety po raz drugi trafiłam na trochę nierozgarniętą obsługę (nie uogólniając chodzi o jedną konkretną panią).
darco
Sat, 03 Oct 2009 - 15:57
Pogoria w konkursie:
"NAJLEPSZA PRZESTRZEŃ PUBLICZNA WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO 2009"
Jakich gospodarzy mamy w Zagłębiu każdy widzi i każdy ma swoje zdanie na ten temat

Myślę jednak, że mimo wszystko warto zagłosować na nasze zagłębiowskie obiekty
pozycja 6: Dąbrowa Górnicza - Centrum Handlowe Pogoria
http://www.silesia-region.pl/npp/2009/details.php?id=6pozycja 14: Mierzęcice - Modernizacja układu transportowego i uporządkowanie gospodarki wodno-ściekowej terenów powojskowych
http://www.silesia-region.pl/npp/2009/details.php?id=14pozycja 17: Poraj - Budynek wielofunkcyjny
http://www.silesia-region.pl/npp/2009/details.php?id=17pozycja 20: Sosnowiec -Centrum Dydaktyczno-Naukowe Neofilologii Uniwersytetu Śląskiego
http://www.silesia-region.pl/npp/2009/details.php?id=20Ważne: Zasady głosowania
Musisz zagłosować na trzy projekty. Głosy oddane na dwa lub mniej projektów nie są zliczane.
1. Wybierasz trzy projekty i przyznajesz im 5, 3 oraz 1 punkt.
2. Po przyznaniu punktów trzem projektom:
* Otrzymujesz e-mail zawierający link do strony z potwierdzeniem,
* Sprawdzasz pocztę i klikasz w link potwierdzający,
3. Głos zostaje uznany za ważny, wyłącznie po potwierdzeniu.
Wśród głosujących osób zostaną rozlosowane nagrody rzeczowe. Informacja o nagrodach zostanie wysłana na adres e-mail podany podczas głosowania.
Głosuj tu:
http://www.silesia-region.pl/npp/2009/vote.phpAktualne wyniki tu:
http://www.silesia-region.pl/npp/2009/wyniki.phpJak na razie Zagłębie bardzo słabo, głosujmy !!!
Reaper
Sun, 04 Oct 2009 - 13:36
Gosiaczek, w środę (30.09) była znowu kawa za 2zł

Tym razem jakieś espresso z lodami.
savalas
Sun, 04 Oct 2009 - 14:53
nawet jakbym bardzo chciał, to na pogorie nie zagłosuje, bo śmierdzi i przecieka więc musi być poprawiona a nie dostawać wyróżnienia.
Zibar
Mon, 05 Oct 2009 - 09:16
Nie wiem, czy ktoś pisał/zauważył, ale jasność nastała w "małpim gaju", bo już rocznica bez mała się szykowała ciemności

edit
Ups nie w tym temacie
Mon, 05 Oct 2009 - 09:22
ooo
Ciekawe czy kladka tez oswietlona, no i czy dziala winda. Oficjalnie tego nie mowili, ale pewnie nie mogli sie dogadac z miastem, kto bedzie finansowal
Dave
Mon, 05 Oct 2009 - 11:24
Kurde, wczoraj w nocy tam byłem i nie zauważyłem
Leszek
Mon, 05 Oct 2009 - 11:38
CYTAT(Dave @ pon, 05 paź 2009 - 11:24)

Kurde, wczoraj w nocy tam byłem i nie zauważyłem

Może się nie świeci przez całą noc
Zibar
Mon, 05 Oct 2009 - 12:40
CYTAT
Kurde, wczoraj w nocy tam byłem i nie zauważyłem tongue.gif
świeci się, świeci, tylko trzeba leżeć na plecach, żeby zobaczyć
CYTAT(Leszek @ pon, 05 paź 2009 - 11:38)

Może się nie świeci przez całą noc

tak od tygodnia calutką, dzięki temu rano, przed 6.00 widać sporo ludzi idących przez park do pracy na Przybylaka, może dzięki temu będzie mniej syfu w tym miejscu - zwłaszcza przy ławkach
Kamil_
Fri, 09 Oct 2009 - 19:05
Dziś jakaś kobieta z wózkiem zacięła się w windzie...
Bartek
Fri, 09 Oct 2009 - 19:47
CYTAT(Kamil_ @ pią, 09 paź 2009 - 19:05)

Dziś jakaś kobieta z wózkiem zacięła się w windzie...
Pecha miała i tyle.
Kamil_
Fri, 09 Oct 2009 - 19:51
CYTAT(Bartek @ pią, 09 paź 2009 - 19:47)

Pecha miała i tyle.
Nie no super. Bo winda to ma być jak ruletka? Dwa razy się uda, a raz nie? I trzeba liczyć na farta?
Master
Thu, 15 Oct 2009 - 17:37
W sobotnie popołudnie byłem w Pogori i byłem mile zaskoczony ruchem jaki tam panował i az dziwne ze padają głosy o tym ze ruch jest mały. Parking prawie cały pełny, na pasazach mnóstwo osób.
Jedyne lokale jakie nieczynne to po Monari, Van Helder i ExiSport. No i nigdy nie uruchomiony Sphinx.
Plejada tez miala ciezkie początki. Wyboru duzego u nas nie ma, mało sklepow z ciuchami, ale duzo dosc drogich sklepow. Mysle ze w miejsca zlikwidowanych marek beda powstawac nowe które beda przyciagały wieksze rzesze klientów, i wszyscy beda zadowoleni. Rynek zadecydyje
Sebastian22
Thu, 15 Oct 2009 - 19:41
CYTAT(Master @ czw, 15 paź 2009 - 17:37)

W sobotnie popołudnie byłem w Pogori i byłem mile zaskoczony ruchem jaki tam panował i az dziwne ze padają głosy o tym ze ruch jest mały. Parking prawie cały pełny, na pasazach mnóstwo osób.
Jedyne lokale jakie nieczynne to po Monari, Van Helder i ExiSport. No i nigdy nie uruchomiony Sphinx.
Plejada tez miala ciezkie początki. Wyboru duzego u nas nie ma, mało sklepow z ciuchami, ale duzo dosc drogich sklepow. Mysle ze w miejsca zlikwidowanych marek beda powstawac nowe które beda przyciagały wieksze rzesze klientów, i wszyscy beda zadowoleni. Rynek zadecydyje
To pewne już że Van Heldera zlikwidowali? Szkoda bo fajna kawiarnia była i dobre desery....choć drogie to fakt no ale cóż.....
Bartek
Thu, 15 Oct 2009 - 20:32
CYTAT(Kamil_ @ pią, 09 paź 2009 - 19:51)

Pecha miała i tyle.
Nie no super. Bo winda to ma być jak ruletka? Dwa razy się uda, a raz nie? I trzeba liczyć na farta?
No ale w czym problem? Windy na całym świecie się zacinają od najdroższych hoteli przez szpitale po lotniska. Więc kobieta która się zacięła miała po prostu pecha. Ja też w życiu parę razy się zaciąłem w windach i jakoś nie rozpisywałem się na ten temat na forum internetowym.
Kamil_
Thu, 15 Oct 2009 - 20:44
CYTAT(Bartek @ czw, 15 paź 2009 - 20:32)

CYTAT(Kamil_ @ pią, 09 paź 2009 - 19:51)

Pecha miała i tyle.
No ale w czym problem? Windy na całym świecie się zacinają od najdroższych hoteli przez szpitale po lotniska. Więc kobieta która się zacięła miała po prostu pecha. Ja też w życiu parę razy się zaciąłem w windach i jakoś nie rozpisywałem się na ten temat na forum internetowym.
Jak dla Ciebie to jest normalne to nie mamy o czym gadać. Winda dopiero co uruchomiona po jakiejś naprawie i już się zacina. Śmiech na sali. Kubły na wode, które dziś stały też są normalne? Też są na całym świecie i w najdroższych hotelach?
Padziu
Thu, 15 Oct 2009 - 20:54
Thu, 15 Oct 2009 - 23:38
CYTAT(Master @ czw, 15 paź 2009 - 17:37)

No tak chyba czesto bywa z nowymi CH. Najpierw po otwarciu oblezenie a potem putska, by po kilku, kilkunastu miesiacach wrocilo do "normy". Od dawna juz trudno znalezc miejsce na malym parkingu obok kina, a z tylu trzeba czasami parkowac na samym koncu
luket
Mon, 19 Oct 2009 - 19:37
Na szybach b. exisportu pojawiły się bannery "wkrótce otwarcie", ale z logo CH Pogoria. Ciekawe, czy faktycznie tak szybko znaleźli chętnego, czy to tylko ściema, żeby na 1 rocznicę nie wyglądało źle, że reprezentacyjny lokal stoi pusty...
Sebastian22
Mon, 19 Oct 2009 - 20:10
CYTAT(luket @ pon, 19 paź 2009 - 19:37)

Na szybach b. exisportu pojawiły się bannery "wkrótce otwarcie", ale z logo CH Pogoria. Ciekawe, czy faktycznie tak szybko znaleźli chętnego, czy to tylko ściema, żeby na 1 rocznicę nie wyglądało źle, że reprezentacyjny lokal stoi pusty...
No ciekawe - jak kogoś znaleźli to wkrótce powinna sie ujawnić tam marka. Lokal ten może nawet zostać podzielony na część dolną i górną.....a lokale po Monnari nadal puste???
luket
Mon, 19 Oct 2009 - 21:03
CYTAT(Sebastian22 @ pon, 19 paź 2009 - 20:10)

Lokal ten może nawet zostać podzielony na część dolną i górną.....a lokale po Monnari nadal puste???
Ciężko będzie podzielić ze względu na ruchome schody, ale na pewno jest to wyjście. Niewiele jest firm, które stać na czynsz tak dużego lokalu przy tak wywindowanych cench (samo piętro exisportu ma 600 m.kw.). A że lokal ma np. witryny na zewnątrz CH na pewno tej ceny czynszu nie obniża...
Co do monnari nie wiem, bo dość rzadko tamtędy chodzę.
Leszek
Mon, 19 Oct 2009 - 21:53
Jeśli się nie mylę, na lokalu po Monnari też wisi napis 'Wkrótce otwarcie'.
bzenek
Tue, 20 Oct 2009 - 08:37
CYTAT(:) @ czw, 15 paź 2009 - 23:38)

Od dawna juz trudno znalezc miejsce na malym parkingu obok kina, a z tylu trzeba czasami parkowac na samym koncu
Ale tam to chyba parkują ludzie mający interes na mieście czy w PKZ, a nie klienci CH Pogoria ?
Sebastian22
Tue, 20 Oct 2009 - 17:38
CYTAT(bzenek @ wto, 20 paź 2009 - 08:37)

Od dawna juz trudno znalezc miejsce na malym parkingu obok kina, a z tylu trzeba czasami parkowac na samym koncu
Ale tam to chyba parkują ludzie mający interes na mieście czy w PKZ, a nie klienci CH Pogoria ?
Czemu nie? Parking ten należy do CH...ja tam nawet nie próbuję bo zawsze zajęte.
bzenek
Tue, 20 Oct 2009 - 18:48
CYTAT(Sebastian22 @ wto, 20 paź 2009 - 17:38)

Czemu nie? Parking ten należy do CH...ja tam nawet nie próbuję bo zawsze zajęte.
Ano tak przyuważyłem, że jest tam zawsze full bez względu na porę. Nawet wtedy kiedy w samym CH pustki.
A weekendy to podobno dużo studentów WSB parkuje od samego rana.
kolek
Tue, 20 Oct 2009 - 19:58

Ja tam często parkuje z rodziną, jak mam np coś do załatwienia w części frontowej pogorii
vacu
Tue, 20 Oct 2009 - 20:45
CYTAT(bzenek @ wto, 20 paź 2009 - 06:37)

Wiem, że z początku wiele osób parkowało tam myśląc, że... jest to główny parking Pogorii

(przy okazji klęli na to jak diabli). Dlatego chyba postawili po jakimś czasie te duże tablice "Parking główny" kierujące za Reala ale imo część ludków z przyzwyczajenia parkuje dalej koło kina (tym bardziej, że na głównym parkingu ostatnio coraz mniej miejsca, jeszcze trzy-cztery tygodnie temu parkowałem w alejce przed wejściem, teraz to kilka alejek zwykle trzeba przejść

, chyba Doda i Bajm zrobili swoje
Sebastian22
Wed, 21 Oct 2009 - 00:39
CYTAT(vacu @ wto, 20 paź 2009 - 20:45)

CYTAT(bzenek @ wto, 20 paź 2009 - 06:37)

Wiem, że z początku wiele osób parkowało tam myśląc, że... jest to główny parking Pogorii

(przy okazji klęli na to jak diabli). Dlatego chyba postawili po jakimś czasie te duże tablice "Parking główny" kierujące za Reala ale imo część ludków z przyzwyczajenia parkuje dalej koło kina (tym bardziej, że na głównym parkingu ostatnio coraz mniej miejsca, jeszcze trzy-cztery tygodnie temu parkowałem w alejce przed wejściem, teraz to kilka alejek zwykle trzeba przejść

, chyba Doda i Bajm zrobili swoje

Możliwe, a po wybudowaniu OBI raczej lepiej nie będzie bo chyba parking będzie współdzielony.....
Rokko31
Thu, 22 Oct 2009 - 18:43
Jako ciekawostkę proponuje poczytać o Exi Sporcie co zrobili ze swoimi pracownikami i jak ich potraktowali:
http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5923569http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5336401&start=30
st1111
Thu, 22 Oct 2009 - 21:57
Właśnie ciekawiło mnie dlaczego niektóre firmy mogły zlikwidować stoiska w Pogorii kiedy umowy na pewno opiewały na minimum 5lat-teraz się wyjaśniło wszystkie zbankrutowały.
Sebastian22
Thu, 22 Oct 2009 - 22:03
Monnari/Pabia/Molton napewno upadlo....a Van Helder to nie wiem....szkoda bo lubiałem ich desery
lilith_88
Fri, 23 Oct 2009 - 14:04
CYTAT(Sebastian22 @ czw, 22 paź 2009 - 22:03)

Monnari/Pabia/Molton napewno upadlo....a Van Helder to nie wiem....szkoda bo lubiałem ich desery

jesli chodzi o Van Halder to moja kumpela tam pracowala.. i podobno pewnego pieknego dnia ich menadzer sie nie pokazał... ileś dni kelnerzy ciagneli to dalej ale stwierdzili ze to nie ma sensu zeby sami sie wszystkim zajmowali bo nie dadza rady i zamkneli....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.