olo
Mon, 23 Feb 2009 - 10:22
Jak nie wpłynęła, jak wpłynęła. Mówię o wpływie "Pogorii" i samochodów z niej wyjeżdżających na ruch w Centrum. Wyjazd z ul. Przybylaka po godz. 14:00 to oczekiwanie w korku ok 10-15 min. Tego wcześniej nie było.
bzenek
Mon, 23 Feb 2009 - 16:06
CYTAT(olo @ pon, 23 lut 2009 - 12:22)

Wyjazd z ul. Przybylaka po godz. 14:00 to oczekiwanie w korku ok 10-15 min. Tego wcześniej nie było.
Ja z zakupami wyjeżdzam około 15. Może z raz miałem kłopot.
CYTAT(REALny @ nie, 22 lut 2009 - 23:38)

Przecież masz świeże warzywa i owoce w Realu

Nie mówię, że tam jest żle. Czasami się coś wybierze ale sprzedaż żywności w ilościach hurtowych jest hmm... mało estetyczna.
Jak widzę 100kg przedojrzałych bananów zwalonych na kupę to mi przechodzi ochota na zakupy.
st1111
Mon, 23 Feb 2009 - 22:11
Wykonanie obiektu na najwyższym poziomie-wykonawca chyba dostarczył też te popularne teraz tabliczki z napisem "uwaga śliska podłoga" do ustawiania w miejscach gdzie dach przecieka ale chyba nie docenił zapotrzebowania bo dzisiaj niektóre miejsca nie były oznakowane.
Fremlin
Sat, 28 Feb 2009 - 15:55
Ja jestem strasznie zawiedziony asortymentem dostępnym w Pogorii. Nie wiem czy jestem pedalski w sensie esenema czy nie, ale niestety na zakupy jeżdżę nadal do Silesii bądź Plejady. Jedyne co mnie cieszy to kino i chyba tyle... Parking fatalny, jak już ktoś wspomniał, brak parkingu podziemnego jest ogromnym mankamentem.
PS. Chciałbym, żeby esenem założył temat o ciuchach w hyde parku.
zizi
Fri, 06 Mar 2009 - 21:27
Co się stało z awarium w Pogorii? Ktoś wie??
Kamil_
Sat, 07 Mar 2009 - 10:14
I tak nic nie pobije tabliczki "Uwaga śliska podłoga" stojącej obok kałuży na samym środku pasażu
Dabrowiak_1906
Sun, 08 Mar 2009 - 16:28
Chciałbym wspomnieć o obsłudze sklepu Scotch&Soda. Niestety omijam ten sklep szerokim łukiem ze względu na wspomnianą obsługę ! Nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy, wchodząc do tego sklepu, abym nie został zaatakowany przez kogoś ze sprzedających. Już na samym wejściu, gdy nawet nie minie się jednej kolejki z ubraniami pada tekst " czegoś pan szuka ? mamy piękne bluzy etc. ". Niestety miałem dość nie przyjemną sytuację w tymże sklepie - po "ataku" na mnie poproszono mnie o to, abym przy wyjściu... schylił się pod puszką zamontowaną przy wyjściu gdyż jest to licznik klientów !! Asortyment mają niezły, ale niestety obsługa aż za miła .
Sebastian22
Mon, 09 Mar 2009 - 21:30
CYTAT(Dabrowiak_1906 @ nie, 08 mar 2009 - 16:28)

Chciałbym wspomnieć o obsłudze sklepu Scotch&Soda. Niestety omijam ten sklep szerokim łukiem ze względu na wspomnianą obsługę ! Nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy, wchodząc do tego sklepu, abym nie został zaatakowany przez kogoś ze sprzedających. Już na samym wejściu, gdy nawet nie minie się jednej kolejki z ubraniami pada tekst " czegoś pan szuka ? mamy piękne bluzy etc. ". Niestety miałem dość nie przyjemną sytuację w tymże sklepie - po "ataku" na mnie poproszono mnie o to, abym przy wyjściu... schylił się pod puszką zamontowaną przy wyjściu gdyż jest to licznik klientów !! Asortyment mają niezły, ale niestety obsługa aż za miła .
Schylić? Ze niby mniej klientów mają? ew. zwiększyć wskaźnik zależności - klienci - sprzedany towar
Dabrowiak_1906
Mon, 09 Mar 2009 - 21:50
Tak - schylić! Na pewno mi się nie pomyliło. Również się zdziwiłem. Jak widać - co sklep, to obyczaj..
sarsolot
Mon, 09 Mar 2009 - 21:50
Zeby zaoszczedzic na oplatach za wynajem. Aczkolwiek nieprofesjonalnie tak klienta prosic o to
MAteusz
Sat, 16 May 2009 - 13:51
W C.H Porogria otwiera sie Croop

(reporter zostaje sksowany i chyba 30 maja otwarcie Croop - wreszcie bedze gdzie isc po buty
Sebastian22
Sat, 16 May 2009 - 14:58
CYTAT(MAteusz @ sob, 16 maj 2009 - 13:51)

W C.H Porogria otwiera sie Croop

(reporter zostaje sksowany i chyba 30 maja otwarcie Croop - wreszcie bedze gdzie isc po buty
no widze pierwsze rotacje najemców.....w sumie lepiej bo Reporter już dawno zszedł na psy....tylko lansiarskie ciuchy w klimatach hip-hop/skate.....
savalas
Sun, 17 May 2009 - 14:54
w reporterze ciuchy dla hiphopowców ?? hahahaha, chyba dla pedałów
Dave
Sun, 17 May 2009 - 21:29
Ty zaś z tymi pedałami? O New Yorkerze pisałeś chyba podobnie (zdaje się, że to Ty)!
Sebastian22
Sun, 17 May 2009 - 21:32
No cóż - homofobia w naszym kraju jest dość popularnym zjawiskiem[...] wolałem tak napisać aby nikt nie czuł się urażony - fakt że ten typ ciuchów mi też nie pasuje.....
savalas
Mon, 18 May 2009 - 12:11
fobia- to strach przed kimś czymś. Ja do pedałów nic niemam, niech sobie robią co chcą, ja stwierdzam, jaka panuje teraz moda w sklepach udających bycie hiphopowymi, a ubrania znajdujące się tam, niemają nic wspólnego z tą kulturą. Są tam jedynie ciuchy, dla żelowych pedałków. A jaką oni mają orientacje seksualną to mnie to nie obchodzi
vodun
Mon, 18 May 2009 - 12:34
savalas - dobrze napisane
vacu
Mon, 18 May 2009 - 15:29
CYTAT(savalas @ pon, 18 maj 2009 - 10:11)

fobia- to strach przed kimś czymś. Ja do pedałów nic niemam, niech sobie robią co chcą, ja stwierdzam, jaka panuje teraz moda w sklepach udających bycie hiphopowymi, a ubrania znajdujące się tam, niemają nic wspólnego z tą kulturą. Są tam jedynie ciuchy, dla żelowych pedałków. A jaką oni mają orientacje seksualną to mnie to nie obchodzi
@
savalas: trochę przesadziłeś, poczytaj punkt 3.1 regulaminu:
CYTAT
Na forum zabronione jest obrażanie, poniżanie lub prowokowanie innych użytkowników.
Ty zgrabnym ruchem obraziłeś wszystkich forumowiczów, którzy kupili coś w Reporterze. To, że Ci się te ciuchy nie podobają to Twoja sprawa i wystarczyło tak napisać. Bo równie dobrze mogłeś napisać, że "wszyscy z Redenu to pedały" albo "kupujący w Kauflandzie to przygłupy"
:)
Mon, 18 May 2009 - 21:33
Fontanna nareszcie dziala. A winda i oswietlenie parku pewnie nie?
MAteusz
Mon, 18 May 2009 - 22:33
jezeli chodzi o ciuchy - w Croopie mozna dostac fanje buty markowe naprawde poszukiwane i mają tansze te ciuchy niz w reporterrze i duzo wiecej tego wiec dobrze ze reporter zamienia sie w Croopa - chociaz jakis jeden normalny sklep z normalnymi cenami
st1111
Wed, 20 May 2009 - 22:32
CYTAT
jeden normalny sklep z normalnymi cenami
Jak może istnieć sklep z normalnymi cenami kiedy czynsz wynosi 40-50 euro za m2
Dave
Tue, 30 Jun 2009 - 09:54
Czy ja nie zwróciłem uwagi (wątpię!), czy od niedawna w CH Pogoria prócz ruchomych schodów są też 2 windy na górę między Empikiem a bodaj Silesią Jeans? Tych wind tam raczej nie było, czyż nie tak?
Leszek
Tue, 30 Jun 2009 - 09:58
CYTAT(Dave @ wto, 30 cze 2009 - 09:54)

Czy ja nie zwróciłem uwagi (wątpię!), czy od niedawna w CH Pogoria prócz ruchomych schodów są też 2 windy na górę między Empikiem a bodaj Silesią Jeans? Tych wind tam raczej nie było, czyż nie tak?
Windy były od początku, tyle, że na początku przez chyba miesiąc jedna nie działała (a przez krótki czas zepsute były obie).
rocco
Sat, 18 Jul 2009 - 15:44
A jak dla mnie to te schody ruchome są za szybkie, kiedyś z kolesiem walneliśmy po browarze i strach było jechać w dół hehe
syzio
Sat, 18 Jul 2009 - 17:56
W związku z ogłoszeniem upadłości Monnari, w Pogorii zamknięto ich sklep oraz Pabię. Może ktoś wie, czy jakaś firma jest zainteresowana tymi lokalami?
Sebastian22
Sat, 18 Jul 2009 - 22:51
CYTAT(syzio @ sob, 18 lip 2009 - 17:56)

W związku z ogłoszeniem upadłości Monnari, w Pogorii zamknięto ich sklep oraz Pabię. Może ktoś wie, czy jakaś firma jest zainteresowana tymi lokalami?
Na pewno się coś tam pojawi.....
st1111
Sun, 19 Jul 2009 - 00:04
CYTAT(Sebastian22 @ sob, 18 lip 2009 - 19:51)

Na pewno się coś tam pojawi.....
Pewnie tak szybko jak i w lokalu po HOT OIL.
luket
Sun, 19 Jul 2009 - 21:33

Tak dzisiaj o 11 wyglądał plac w CH Pogoria. Może tego nie widać, ale na posadzce stoi SIEDEM wiader do których grzecznie skapuje woda dostająca się przez główny świetlik. Kto wie, może to nowa akcja promocyjna - Jedyne centrum handlowe z deszczem wewnątrz...?
Pantas
Sun, 19 Jul 2009 - 23:27
Spadnie śnieg to dach się zawali jak w hali w Katowicach ....
st1111
Mon, 20 Jul 2009 - 00:08
CYTAT
Tak dzisiaj o 11 wyglądał plac w CH Pogoria.
Przerażające są te tłumy w CH Pogoria w niedzielę.
luket
Mon, 20 Jul 2009 - 21:11
CYTAT(st1111 @ pon, 20 lip 2009 - 00:08)

Przerażające są te tłumy w CH Pogoria w niedzielę.
W niedziele zaczyna się rozkręcać popołudniu, o 13-14. Ale gdyby otwarcie w niedziele było o 10, podejrzewam, ze nikt by nie dostrzegł różnicy.
picaro
Tue, 21 Jul 2009 - 13:08
Sebastian22
Tue, 21 Jul 2009 - 18:23
CYTAT(picaro @ wto, 21 lip 2009 - 13:08)

News z brodą ale fakt że zalało to osławione miejsce.....ogólnie jest tam fajny klimat, mimo że sklepy jak wszędzie...
picaro
Fri, 24 Jul 2009 - 16:47
a to nie był News

tylko takie skojarzenie, że to nie tylko u nas takie fajnie budują
szer
Fri, 07 Aug 2009 - 16:51
CYTAT
Przenosiny Miejskiego Centrum Informacji
Redakcja: Anna Zubko
Miejskie Centrum Informacji, które działało dotychczas w dąbrowskim hipermarkecie Real,- przy ul. Katowickiej 1, zostanie przeniesione do Centrum Handlowego „Pogoria”.
Już od najbliższego poniedziałku tj. 10 sierpnia, informacje na temat sposobów załatwiania urzędowych spraw, organizowanych w mieście imprez kulturalnych i sportowych oraz atrakcji turystycznych i rekreacyjnych, będzie można otrzymać w Miejskim Centrum Informacji usytuowanym w pasażu handlowym CH „Pogoria”.
Stoisko zlokalizowane będzie w pobliżu wejścia do CH „Pogoria” - od strony głównego parkingu.
Miejskie Centrum Informacji prowadzone jest przez Muzeum Miejskie „Sztygarka”.
Czym się zajmuje
DOSTĘP DO URZĘDOWYCH DRUKÓW
każdy zainteresowany może się dowiedzieć jak załatwić podstawowe sprawy w Urzędzie Miejskim oraz pobrać niezbędne urzędowe druki.
INFORMACJA KULTURALNA, SPORTOWA, REKREACYJNO – TURYSTYCZNA
udzielanie wszelkich informacji o mieście, zarówno mieszkańcom jak i osobom odwiedzającym Dąbrowę Górniczą.
przekazywanie aktualnych informacji na temat walorów krajobrazowo-przyrodniczych, oraz rekreacyjnych Dąbrowy Górniczej.
przekazywanie informacji na temat oferty kulturalnej i sportowej miasta.
możliwość otrzymania „Przeglądu Dąbrowskiego” i innych materiałów informacyjno – promocyjnych miasta.
Wszyscy zainteresowani mogą uzyskać potrzebne informacje zarówno bezpośrednio w MCI, jak również za pośrednictwem telefonu i poczty elektronicznej.
MCI ściśle współpracuje z miejskimi instytucjami kultury: Pałacem Kultury Zagłębia, Muzeum Miejskim „Sztygarka”, Miejską Biblioteką Publiczną oraz Centrum Sportu i Rekreacji, PTTK.
DZIAŁALNOŚĆ PROMOCYJNA NA RZECZ MIASTA
MCI poprzez swoją działalność promuje walory Dąbrowy Górniczej, przybliżając niebywałe atuty naszego miasta, ukazując możliwości spędzania czasu wolnego w otoczeniu pięknej przyrody, czynnego uprawiania sportów oraz uczestnictwa w licznych wydarzeniach kulturalnych i sportowych.
SPRZEDAŻ WYDAWNICTW PROMOCYJNYCH I GADŻETÓW PROMOCYJNYCH MIASTA
sprzedaż pocztówek, map, planów miast, przewodników, albumów i innych publikacji dotyczących naszego miasta, regionu.
sprzedaż gadżetów promocyjnych miasta.
Godziny otwarcia:
poniedziałek, wtorek, środa – 13.00 – 19.00
czwartek, piątek – 11.00 – 19.00
sobota – 10.00 – 15.00
idabrowa.pl
Sebastian22
Fri, 07 Aug 2009 - 18:47
No chyba dobry krok, wszak to CH jest bardziej zaludnione
Kamil_
Sat, 08 Aug 2009 - 12:50
Mnie ciekawi, czy oni coś z tym dachem zamierzają zrobić, czy nadal będzie tylko podstawianie wiaderek...
st1111
Sat, 08 Aug 2009 - 20:38
CYTAT(Kamil_ @ sob, 08 sie 2009 - 09:50)

Mnie ciekawi, czy oni coś z tym dachem zamierzają zrobić, czy nadal będzie tylko podstawianie wiaderek...
Teraz to wannę będą musieli podkładać bo jedno z okien w kawałkach.
mydliczek
Sat, 08 Aug 2009 - 23:21
No jedna szyba cała się pokruszyła, ale nie spadła. Teraz nawet nie muszą żółtych tabliczek stawiać bo i tak cały okrągły plac ogrodzony i nikt tam nie może przechodzić.
Sebastian22
Sun, 09 Aug 2009 - 11:03
No to juz musza zrobic z tym porzadek teraz ...
st1111
Thu, 13 Aug 2009 - 20:02
Ciekawe ktoś chce wynająć te ściany po komendzie a sama Pogoria już wymaga jakiegoś kapitalnego remontu w każdym razie sufity zrywają,winda nie działa,schody niszczeją,okna wypadają ryby pozdychały.
Sebastian22
Sat, 15 Aug 2009 - 20:17
CYTAT(st1111 @ czw, 13 sie 2009 - 20:02)

Ciekawe ktoś chce wynająć te ściany po komendzie a sama Pogoria już wymaga jakiegoś kapitalnego remontu w każdym razie sufity zrywają,winda nie działa,schody niszczeją,okna wypadają ryby pozdychały.
Takich to mamy bobów budowniczych i presje czasowe inwestorów.....bardziej im sie oplaca teraz remontować niż opóźniać start.
eve
Mon, 17 Aug 2009 - 21:42
W akwarium teraz zrobili terrarium. Mam nadzieję, że będzie ktoś tam sprzątał i te biedne zwierzątka nie umrą
st1111
Mon, 17 Aug 2009 - 22:41
CYTAT(eve @ pon, 17 sie 2009 - 18:42)

W akwarium teraz zrobili terrarium. Mam nadzieję, że będzie ktoś tam sprzątał i te biedne zwierzątka nie umrą

Zanim te gady w akwarium zdechną to dużo czasu minie one nawet nad jednym krokiem zastanawiają się parę minut-takie ostrożne.
Kamil_
Fri, 11 Sep 2009 - 12:01
Dobra koniec tego dobrego...trzeba wziąć klawiaturę w ręce i pisać gdzie się da o tej farsie...
Początkowo byłem pozytywnie nastawiony do budowy Pogorii, gdy wszyscy pisali o usterkach myślałem sobie 'hmm, pewnie je naprawią i będzie ok.' ale mijają kolejne miesiące i nic się nie dzieje!
To jest farsa i to śmieszne centrum handlowe powinni zamknąć! Dziury w dachu, popękany sufit i szyby w dachu pod które podłożono folie, ogromna dziura przy wejściu do dyrekcji (teraz załatana jakąś pleksi), kubły łapiące wodę i śmieszne tabliczki 'Uwaga, śliska podłoga', popękana kładka przykryta jakimś gumolitem...
Ja się pytam kiedy uruchomią windę? Bo to jest kpina, że w XXI wieku osoby niepełnosprawne nie mogą się dostać do centrum handlowego. A co z matkami z dziećmi w wózkach?
Nawet nie próbujcie bronić właściciela i inwestora bo są oni niekompetentni... Szkoda, bo nasze miasto zasługuje na coś porządnego a nie bubel, który został okrzyknięty inwestycją 10lecia.
Szkoda że będę musiał napisać do brukowców o tym badziewiu. One lubią takie tematy, to gdy ujrzycie CH Pogoria na 1 stronie Faktu, czy innego SuperExpresu nie dziwcie się...Może nawet Uwaga czy Interwencja zainteresują się tematem. Będę pisał dopóki nie będzie odzewu, będę pisał dopóki nie uruchomią windy!
Na nic nam Dody i inne Bajmy, gdy kapie nam na głowę z dziurawego dachu...
Kamil_
Fri, 11 Sep 2009 - 20:34
Czyżby ktoś to przeczytał? Bo kładkę dziś remontują...
szer
Fri, 11 Sep 2009 - 21:07
Skoro zarzucasz niekompetencje inwestorowi CH Pogoria to bądź konsekwentny. Przecież to nierealne, by przeczytali Twój post i od razu wysłali ekipę do napraw ;p. Możliwe, że mieli to zaplanowane wcześniej.
Cóż usterki się zdarzają w każdym CH i to nie jest nowość. Ale tą pękniętą szybę to by mogli w końcu wymienić...
Kamil_
Fri, 11 Sep 2009 - 22:37
Szkoda że tylko w Pogorii stoją wiadra łapiące deszczówke...
PS. Czemu udajesz, że kolegi nie znasz w szkole? ;-)
mydliczek
Fri, 11 Sep 2009 - 23:32
No ta dziura na piętrze to jest the best of

będzie już rok jak nie działa oświetlenie w parku

a po zmroku za ciekawie to tam nie jest. Robili coś na kładce, bo mieli dzisiaj jakąś inspekcję. Jakiś Pan w garniaku z teczuszką chodził i coś fotografował. A i były różne kontrole techniczne. Może chociaż zdążą ponaprawiać przed pierwszymi urodzinami Pogorii
st1111
Sat, 12 Sep 2009 - 00:30
Poprawiło się dziurę w suficie jakimiś kawałkami płyt zastawili i jest super.Ale chyba biznesów ubywa bo coś długo ta kawiarnia Van cośtam nieczynna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.