mydliczek
Tue, 05 Oct 2010 - 18:51
Podobno ma być gdzieś Zara. Może tam? U góry otworzyli w weekend Cafe Station. Zamknięto zaś Humanica. Jest napisane: Inwentaryzacja - przepraszamy". Mają go zamknąć.
mydliczek
Thu, 14 Oct 2010 - 15:43
W Pogorii będzie Stradivarius. Czyli jednak nie Zara (ta sama firma co Stradivarius).
Mala
Sun, 07 Nov 2010 - 17:24
CYTAT(mydliczek @ czw, 14 paź 2010 - 16:43)

W Pogorii będzie Stradivarius. Czyli jednak nie Zara (ta sama firma co Stradivarius).
A wiecie moze kiedy otworza? juz sie nie moge doczekac
mydliczek
Wed, 10 Nov 2010 - 20:08
CYTAT(Mala @ nie, 07 lis 2010 - 18:24)

Dzisiaj otworzyli.
st1111
Thu, 11 Nov 2010 - 00:54
CYTAT(mydliczek @ śro, 10 lis 2010 - 18:08)

Dzisiaj otworzyli.
Super kupię se jakieś fajne skrzypce.
olo
Thu, 11 Nov 2010 - 08:23
CYTAT(st1111 @ czw, 11 lis 2010 - 00:54)

CYTAT(mydliczek @ śro, 10 lis 2010 - 18:08)

Dzisiaj otworzyli.
Super kupię se jakieś fajne skrzypce.
Przed konkursem Spisaka mogli otworzyć, byłby większy utarg.
Sebastian22
Mon, 22 Nov 2010 - 22:21
Nowa strona naszego CH, nie powiem - o wiele bardziej profesjonalna od poprzedniej:
www.ch-pogoria.pl
Slyzaba
Mon, 22 Nov 2010 - 22:45
Seba - bardziej profesjonalna? To jak wyglądała ta poprzednia?

Strach się bać.
szer
Mon, 22 Nov 2010 - 23:01
CYTAT(Sebastian22 @ pon, 22 lis 2010 - 22:21)

Nowa strona naszego CH, nie powiem - o wiele bardziej profesjonalna od poprzedniej:
www.ch-pogoria.plOoo dobrze wiedzieć

. Faktycznie milsza dla oka wydaje mi się być. Niby prosta, a jednak profesjonalniej wygląda. Nie musi być wodotrysków, ważne by była przejrzysta

A poprzednia? Mhmmm taka se

Tak teraz zobaczyłem na plan CH... Lokal 114 jest oznaczony jako wolny. o jest obok Ha Long. To tam jest jeszcze jakieś puste miejsce na lokal?
Sebastian22
Tue, 23 Nov 2010 - 17:35
CYTAT(szer @ pon, 22 lis 2010 - 23:01)

CYTAT(Sebastian22 @ pon, 22 lis 2010 - 22:21)

www.ch-pogoria.plOoo dobrze wiedzieć

. Faktycznie milsza dla oka wydaje mi się być. Niby prosta, a jednak profesjonalniej wygląda. Nie musi być wodotrysków, ważne by była przejrzysta

A poprzednia? Mhmmm taka se

Tak teraz zobaczyłem na plan CH... Lokal 114 jest oznaczony jako wolny. o jest obok Ha Long. To tam jest jeszcze jakieś puste miejsce na lokal?
No jest miejsce, plac ale bez wyznaczonego boksu, ale lokal jakiś wejdzie, jednym słowem, mamy trzy wolne lokale, ciekawe kto sie skusi na wynajem...
Leszek
Sat, 27 Nov 2010 - 20:39
CH Pogoria dało dziś ciała - parking śliski jak diabli (wyglądało na to, że tylko chyba jedna czy dwie alejki były sypnięte, reszta pokryta była rozjeżdżonym topniejącym śniegiem), części dla pieszych nieodgarnięte ani nawet nie posypane piachem - żenada. W tym roku zima zaskoczyła pogoriowców
:)
Thu, 10 Mar 2011 - 21:56
Powstaje cos na miejscu niedoszlego Sphinxa.
Co to za reklame wieszali na kladce? Mieli zamykac na noc, wiec chyba cos duzego (LED?). Nie bylem w tamtych okolicach.
Mały77
Thu, 10 Mar 2011 - 22:00
CYTAT(:) @ czw, 10 mar 2011 - 21:56)

Co to za reklame wieszali na kladce? Mieli zamykac na noc, wiec chyba cos duzego (LED?). Nie bylem w tamtych okolicach.
Przejeżdżam tamtędy codziennie i wczoraj specjalnie patrzyłem na kładkę ale nie zauważyłem, żeby coś wisiało - przynajmniej nic co by się rzucało w oczy.
:)
Thu, 10 Mar 2011 - 22:04
hmm to chyba cos sie nie udalo. Mialo byc z 8/9 marca.
W kilku miejscach bylo info np.
CYTAT
Nocne objazdy w Dąbrowie
sosnowiec. info.pl
Dzisiejszej nocy w Dąbrowie Górniczej zamknięty zostanie fragment ul. Sobieskiego prowadzący w kierunku Będzina. Od godz. 23 do 4 z ruchu wyłączony zostanie odcinek od ronda Centrum do skrzyżowania z ul. Sienkiewicza. Zmiana organizacji roku spowodowana jest montażem reklamy na kładce prowadzącej do CH „Pogoria".
Autobusy jeżdżące ul. Sobieskiego, po obsłużeniu przystanku „Centrum" pojadą ulicami: Kościuszki, Górniczą i Legionów Polskich, aż do włączenia się na stałe trasy rozkładowe. Przystanki „Huta Bankowa" i „Urząd Pracy" nie będą działać. Linie 637 i 806 zakończą jazdę na pętli Mydlice.
W godz. 0:30 - 4:00 zamiast tramwajów linii 21 i 22 (na odcinku Dąbrowa Górnicza Urząd Pracy -Tworzeń Huta Katowice) kursować będzie komunikacja zastępcza.
Kierowcy jadący w stronę Będzina na rondzie Centrum powinni skręcić w lewo w ul. Kościuszki, a później ulicami Dąbrowskiego i Sienkiewicza dojechać do ul. Sobieskiego
Zibar
Fri, 11 Mar 2011 - 06:16
CYTAT(Mały77 @ czw, 10 mar 2011 - 22:00)

Przejeżdżam tamtędy codziennie i wczoraj specjalnie patrzyłem na kładkę ale nie zauważyłem, żeby coś wisiało - przynajmniej nic co by się rzucało w oczy.
Przecież wisi taki sam napis POGORIA jak na górze kręgu, z obu stron kładki, bliżej strony CH

na razie nie jest podświetlony.
Sebastian22
Fri, 11 Mar 2011 - 13:17

Czyli kolejny fast food za chińską knajpką? Ciekawe co to
Mały77
Fri, 11 Mar 2011 - 15:42
CYTAT(Zibar @ pią, 11 mar 2011 - 06:16)

CYTAT(Mały77 @ czw, 10 mar 2011 - 22:00)

Przecież wisi taki sam napis POGORIA jak na górze kręgu, z obu stron kładki, bliżej strony CH

na razie nie jest podświetlony.
Tak - rzeczywiście wisi - ale jakbyś nie powiedział, że to to, to bym nie zauważył że tam coś nowego wisi ;) Niezła reklama ;)
st1111
Wed, 25 May 2011 - 22:32
Wiecie co się w Pogorii dzieje? Bo to na jakiś pomór wygląda koło terrarium wszystko zlikwidowane a i w głównym ciągu 2 albo 3 lokale wolne.
Sebastian22
Wed, 25 May 2011 - 22:56
CYTAT(st1111 @ śro, 25 maj 2011 - 22:32)

Wiecie co się w Pogorii dzieje? Bo to na jakiś pomór wygląda koło terrarium wszystko zlikwidowane a i w głównym ciągu 2 albo 3 lokale wolne.
No coz, widocznie tym najemcom sie nie oplacalo prowadzic dalej biznesu, wiec zrezygnowali.....ostatnio widzialem ze KRUK sie zamyka
st1111
Wed, 25 May 2011 - 23:25
Kruk,Bytom,Kawiarnia i 3x jakieś ciuchy chyba a od strony schodów Jubilera okleili wielkimi napisami "Jubiler wysprzedażowy" Co by to nie miało znaczyć.
Sebastian22
Mon, 11 Jul 2011 - 00:18
nowa restauracja na górze (za Ha Long) Multifood -
http://www.multifoodstp.pl/co do całego CH to ostatnio zauważyłem że wchodzą nowi najemcy - Pull&Bear oraz Bershka oraz otwiera się ponownie BYTOM, w mniejszym lokalu na wprost wejścia od parkingu. Poza tym w "przejściu" (tam gdzie terrarium) coś robią bo jest ono całkiem zagrodzone także tam też wkrótce nowi najemcy ...
eve
Mon, 11 Jul 2011 - 11:47
No no, widzę, że będziemy mieć dużo sklepów Inditexu

Tylko Zara do kompletu, ale na to raczej nie ma co liczyć
BARES
Mon, 11 Jul 2011 - 17:57
CYTAT
Kładka do Pogorii zamknięta. Konieczny jest jej remont
Rozpoczął się remont kładki prowadzącej do Centrum Handlowego Pogoria w Dąbrowie Górniczej.
Kładką nad ul. Sobieskiego zawiadują wspólnie dąbrowski magistrat i CH Pogoria. Jak mówi Bartosz Matylewicz, rzecznik prasowy Urzędu Miasta w Dąbrowie Górniczej, kładka została zamknięta, bo wylewka betonowa mocno się już kruszyła.
Za obecny remont odpowiada centrum handlowe. - W czasie prac wymieniona zostanie nawierzchnia na kładce i na schodach - mówi Maja Stachowiak z obsługującej Pogorią spółki Advanced Public Relations. Dodaje, że prace mają potrwać do 18 lipca.
GazetaSosnowiec.pl
Master
Thu, 21 Jul 2011 - 11:46
Remont kładki skończony.
W CH Pogoria zamknięty sklep Zoo-Natura. Oprócz niego zamkniety jest juz od dawna sklep po Umbro. Czyli 2 lokale sa zamkniete. Natomiast otwiera sie Bytom w nowym miejscu, Pul&Bear (nie pamietam za co) oraz Bershka (która zajmie chyba cały srodek CH , tam gdzie było akwarium).
Nadal brak pomysłu na budynek w Małpim Gaju.
Sebastian22
Thu, 21 Jul 2011 - 22:44
CYTAT(Master @ czw, 21 lip 2011 - 11:46)

Remont kładki skończony.
W CH Pogoria zamknięty sklep Zoo-Natura. Oprócz niego zamkniety jest juz od dawna sklep po Umbro. Czyli 2 lokale sa zamkniete. Natomiast otwiera sie Bytom w nowym miejscu, Pul&Bear (nie pamietam za co) oraz Bershka (która zajmie chyba cały srodek CH , tam gdzie było akwarium).
Nadal brak pomysłu na budynek w Małpim Gaju.
No o tym pisałem już wyżej, co do przejścia kolo terrarium to sądze że jednak zostanie tyle że tam wszyscy najemcy uciekli więc zamknęli całe przejście...
Leszek
Sun, 06 Nov 2011 - 23:10
Dziś byłem na losowaniu nagród w urodzinowej loterii Pogorii. Nie, poprawka - wybrałem się na losowanie. Całe dwa kupony mi się zdarzyło otrzymać, więc uznałem, że trzeba dać szansę opatrzności - i stawić się. Wiedząc, jak wygląda parking dowolnego CH przy takiej okazji samochód zostawiliśmy na Bandrowskiego i podeszliśmy do Pogorii 3 Maja. Tu zaraz po wejściu lekkie zaskoczenie - scenoestrada w kolistym hallu (spodziewałem się, że losowanie na parkingu będzie), w końcu trafił się jakiś nie przygłuchy akustyk (bo standardem przy tego typu imprezach są głośniki ryczące tak, że na drugim końcu pasażu trudno porozmawiać) - no ale po chwili przez głośniki ogłoszono, że losowanie odbędzie się o 17 na parkingu głównym. Przeszliśmy tam chwilę przed 5, nastawiając się na typowe kilkuminutowe zachwycanie się prowadzącego własnym głosem i dowcipem, po którym nastąpi losowanie. Ku mojemu zdziwieniu po owych kilku minutach prowadzący zapowiedział, że teraz wystąpi zespół Głuptaki (Chruptaki albo coś w tym stylu), po czym na estradzie pojawił się ów zespół - poprzebierany za owoce i rozpoczął "występ". Durna piosenka o owocach, mogąca zainteresować co najwyżej pięciolatki, starsi mieli coraz bardziej zdziwione miny - a grupa zapodawała kolejne, coraz bardziej infantylne piosenki, zaczęła brać na estradę dzieci zadając pytania w rodzaju 'z czego się robi rosołek' - dno i pięć metrów mułu mówiąc delikatnie. Po pół godzinie tej żenady mieliśmy dość i ewakuowaliśmy się nie czekając na losowanie. I teraz będę mniej delikatny - osoba odpowiedzialna za ową imprezę najwyraźniej przechodziła koło stajni i z koniem się na łby pozamieniała... Takie kinderbalokoncerty to się robi zwykle przed głównym punktem programu, zapowiadając to wcześniej, tak by faktycznie zainteresowani mogli skorzystać - a reszta nie była zmuszona do słuchania takich bzdetów. A jak już trzeba było znajomych w ostatniej chwili wylansować - można było powiedzieć 'Sorry, losowanie będzie 30/60/90 minut później'. Nie można było nawet poczekać w środku - bo jakoś nikt nie wpadł na to, żeby w pasażu w głośnikach było słychać co się dzieje na zewnątrz.
A na dodatek wracając do samochodu z kładki zobaczyłem, że wjazd na parking od strony Sobieskiego jest zablokowany przez radiowóz z włączonymi kogutami. Ja rozumiem, że parking był pełny, ale DKN - chyba centrum handlowe stać na postawienie na wjeździe barierki + dwóch ochroniarzy, żeby nie wjeżdżało więcej samochodów? Z jakiej racji angażuje się w to policja - chyba mają trochę inne zadania, choćby patrolowanie ulic?
Zibar
Sun, 06 Nov 2011 - 23:48
Też byłem dać szczęściu okazję

co do samego losowania i super występu to jeśli dobrze zauważyłem to wynikło z jakiegoś zamieszania organizacyjnego. Pojawił się prowadzący, ale nie było pani odpowiedzialnej za losowanie

wezwali owoce, a te ściemniały dopóki nie zebrali się wszyscy i dopiero rozpoczęło się właściwe losowanie - auto pojechało do Zendka (Zendek), co ciekawe wszyscy zainteresowani byli na parkingu i nie losowano w nieskończoność jak poprzednio.
Leszek
Mon, 07 Nov 2011 - 00:03
No to szkoda, że nie powiedzieli od razu - tak, jak pisałem
CYTAT
można było powiedzieć 'Sorry, losowanie będzie 30/60/90 minut później'.
Leszek
Fri, 02 Dec 2011 - 12:47
Właśnie dostałem maila od empik.com, że od 16 grudnia nie będzie można składać zamówień do odbioru w niektórych salonach - w tym w również dąbrowskim. Ma ktoś jakichś znajomych w empiku? Ciekawe, jakie są powody takiej decyzji, ale efekt przynajmniej dla mnie będzie taki, że pewnie przestanę u nich kupować, oferta była atrakcyjna tylko dzięki możliwości bezpłatnej dostawy.
szer
Fri, 02 Dec 2011 - 13:07
CYTAT
Od 1 grudnia 2011 składanie zamówień z odbiorem w niektórych salonach empik nie będzie możliwy z przyczyn operacyjnych. Zobacz listę salonów z wyłączoną możliwością składania zamówień. Prosimy o składanie zamówień z odbiorem w innych salonach lub z dostawą pocztą lub kurierem.
To tylko czasowe. Wg tabelki na stronie w dąbrowskim Empiku będzie wyłączona możliwość od 16.12.2011 do 27.12.2011.
Źródło:
http://www.empik.com/pomoc/wylaczone-salony
Leszek
Fri, 02 Dec 2011 - 13:13
Faktycznie, szkoda, że nie podali w mailu, że jest to przerwa, a nie uniemożliwienie całkowite - w linki w takich mailach zwykle nie klikam, tak było i teraz.
xMarcinx
Fri, 02 Dec 2011 - 14:46
łaczą się z merlinem by konkurować z amazonem wchodzacym do pl
Leszek
Fri, 02 Dec 2011 - 19:56
Odwołanie się powiodło? Bo przecież UOKiK to zablokował.
xMarcinx
Fri, 02 Dec 2011 - 21:21
Zablokował przejęcie, jednak będzie daleko idąca współpraca.
Mały77
Sun, 04 Dec 2011 - 08:56
Kurcze - a dlaczego nie korzystacie z naszego, dąbrowskiego inbook.pl? Ceny dużo niższe a odbiór w Ząbkowicach również bezpłatny
gregol
Sun, 04 Dec 2011 - 10:59
CYTAT(Mały77 @ nie, 04 gru 2011 - 08:56)

Kurcze - a dlaczego nie korzystacie z naszego, dąbrowskiego inbook.pl? Ceny dużo niższe a odbiór w Ząbkowicach również bezpłatny

Bo zwyczajnie nie wiedziałem, że jest
Leszek
Sun, 04 Dec 2011 - 11:34
Ja również.
matidg
Tue, 23 Oct 2012 - 15:32
CYTAT
Centrum Handlowe Pogoria wystawione na sprzedaż.PRZEGLĄD PRASY. CH Pogoria od blisko roku wystawiona jest na sprzedaż. Nowym właścicielem dąbrowskiego centrum może zostać fundusz Heitman European Property Partners - informuje "Puls Biznesu".W tej chwili właścicielem Pogorii (30 tys. m kw. powierzchni handlowej, około 90 sklepów) jest działająca na europejskim i azjatyckim rynku nieruchomości grupa kapitałowa MGPA.
W 2009, rok po otwarciu Pogorii, MGPA kupiła zagłębiowskie centrum wraz z CH Karolinka w Opolu za 187 mln euro. Sprzedającym była spółka deweloperska Mayland Real Estate, które wybudowało Pogorię na terenach kupionych od Huty Bankowej.
Wniosek o przejęcie Pogorii (i Karolinki) przez fundusz Heitman European Property Partners trafił do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Jak informuje „PB” trwa też tzw. due diligence, czyli badanie m.in. sytuacji finansowej obu centrów handlowych.
Więcej...
http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...l#ixzz2A8375q4S
Bathurst
Tue, 23 Oct 2012 - 15:37
czyżby złe wyniki finansowe?
olo
Tue, 23 Oct 2012 - 20:14
CYTAT(Bathurst @ wto, 23 paź 2012 - 15:37)

Sądząc po ilości zaparkowanych codziennie samochodów, nie sądzę.
vacu
Wed, 24 Oct 2012 - 18:02
CYTAT(olo @ wto, 23 paź 2012 - 20:14)

Sądząc po ilości zaparkowanych codziennie samochodów, nie sądzę.
Niby tak ale ja będąc tam ze dwa tygodnie temu zauważyłem, że jest jakby ciemniej tzn. mniej światła na parkingu, nie podświetlona elewacja itp. Bywam tam raz na ruski rok więc może to awaria ale jeśli nie to znam jedno CH z wielkopolski gdzie zaczęli właśnie od ograniczania oświetlenia jak było krucho z kasą... Nie pisałem o tym, bo właśnie rzadko tam bywam więc właśnie pomyślałem że to awaria ale może jednak nie.
bzenek
Wed, 24 Oct 2012 - 19:07

Może właśnie doskonałe ?
I przyszła pora na realizację zysków. Dla klientów to bez znaczenia.
Master
Fri, 08 Nov 2013 - 19:00
Czy ktoś może mi wyjaśnic co dzieje sie w CH Pogoria ?? Był tam ktoś ostatnio ?? Długi czas nieczynne były 3 lokale w CH. Dzis po około 3 tyygodniach odwiedziłem Naszą Pogorie. Naliczyłem 13 zamknietych lokali , wiekszosc na parterze przy Realu. Czy to jakas zorganizowana akcja ?? remonty ? modernizacja ? Czy moze wszystko upada ??
Zoo Natura, USA Sports i jeszcze jeden długo juz nieczynne.
Dzis widziałęm ze zamkniety Kappahl, Cubus, Smyk, 5-10-15, Vision Expres, Sferis i kilka innych ....
Slyzaba
Fri, 08 Nov 2013 - 19:18
Zoo Natura to już n' lat temu zamknięty. Kappahl - czytałem gdzieś jakieś info, że go zamykają.
Reszta to chyba jakiś remont/inwentaryzacja - żona mówi, że w poniedziałek były czynne
Grzegorz-dg
Fri, 08 Nov 2013 - 21:13
Dziś na stronie Dziennik Zachodni nasze miasto jest artykuł o CH Pogoria które już 5 lat jest z nami.Mnie też zastanawia jedno czemu inwestor centrum,nic nie robi z budynkiem po komisariacie policji stoi zagrodzony i niszczeje ,wizualnie psując otoczenie parku.Do tego dochodzi to ogrodzenie blaszane nieestetyczne tego budynku.
maseur
Fri, 08 Nov 2013 - 21:17
CYTAT(Master @ pią, 08 lis 2013 - 16:00)

Czy ktoś może mi wyjaśnic co dzieje sie w CH Pogoria ?? Naliczyłem 13 zamknietych lokali , wiekszosc na parterze przy Realu. Czy to jakas zorganizowana akcja ?? remonty ? modernizacja ? Czy moze wszystko upada ??
Sprawa jest bardzo prosta do wyjaśnienia - to są realia sypialni z "wielkiej płyty", zwanej Miasto Dąbrowa Górnicza - nadal prym wiedzie Targowisko W/Miejskie
Leszek
Fri, 08 Nov 2013 - 22:11
Vision Express dziś było otwarte.
menago
Sat, 09 Nov 2013 - 11:07
Komputronik tez podobno tylko do konca listopada dziala...
olo
Sat, 09 Nov 2013 - 13:09
W miejscu Kappahla będzie Carry i dobrze. Będzie wreszcie kolorowo. VE działa jak najbardziej. Ilość samochodów na parkingu się zmienia.
xMarcinx
Sat, 09 Nov 2013 - 13:39
CYTAT(olo @ sob, 09 lis 2013 - 12:09)

W miejscu Kappahla będzie Carry i dobrze. Będzie wreszcie kolorowo.
Widać, że Kappahl źle oszacował lokalny target, kiedy w DG liczy się tylko targowisko i szmaciane sieciówki. A ja głupi liczyłem na P&C. Pomału nasza mini galeria handlowa przekształca się w funkcjonowaniu w taki sam blaszak jak real przy katowickiej. Aktualnie nie wiem czy jest tam z 6 sklepów wartych uwagi. Teraz tylko liczy się Silesia, Galeria Katowicka i jeszcze jakoś ciągnące M1 i Plejada.
Co do Komputronika to się cieszę, gdyż kupiłem tam swego czasu nowy aparat, który okazał się być nie tylko z ekspozycji to jeszcze używany i z matrycą w paprochach. Całe szczęście przez centrale udało mi się zwrócić bubla...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.