neodg
Mon, 17 Dec 2007 - 17:25
Nie jestem pewien ale wydaje mi się że pierwszeństwo będzie miał klub kibica... co szczerze mówiąc nie jest mi na rękę bo do niego nie należę, no ale trzeba iść i się przekonać a potem się zobaczy.
Kamil_
Mon, 17 Dec 2007 - 17:31
CYTAT(ario @ pon, 17 gru 2007 - 15:24)

kto pierwszy, ten lepszy

Pierwszeństwo dla stałych bywalców meczów, lub klubu kibica, będzie według mnie najwłaściwsze
endriu
Mon, 17 Dec 2007 - 17:47
Jeżeli będzie więcej chętnych, to znajdzie się jeszcze jeden autobus, lub bus.
Wszystko się wyjaśni jutro.
Zapraszamy na spotkanie!!!
pozdr...
Tomek_dg
Mon, 17 Dec 2007 - 18:40
Po pierwsze witam wszystkich, bardzo fajnie że są ludzie w DG którym się chce coś organizować i muszę przyznać, że z meczu na mecz wychodzi wam to coraz lepiej BRAWO. I taka mała propozycja z mojej strony: można zorganizować jakieś dwie puszeczki i przy wejściu ustawić jakieś dwie miłe koleżanki które by zbierały pieniądze na oprawy. Wydaje mi się że np. Pan Prezydent i reszta VIP-ow nie odmówią i wspomogą kibiców, a i poza tymi panami znajdą się inni chętni do pomocy finansowej.
Pozdrawiam i tak 3mać.
I jeszcze jedno, ale to do funkcjonowania całego forum, może lepiej będzie stworzyć nowy temat np. "Najbliższy mecz MKS-u" i tam umieszczać tematy dotyczące nadchodzących meczów żeby to zebrać tak bardziej do kupy :)
Kamil_
Mon, 17 Dec 2007 - 18:43
Była taka propozycja Tomku na jednym ze spotkań KK. Bodajże Endriu miał się dowiedzieć czy jest taka możliwość.
Arbas
Mon, 17 Dec 2007 - 20:49
Mogę jedynie pomóc dobrą radą w malowaniu dużych formatów.
Potrzebujecie pewnej ręki np kogoś z plastyka, duży płaski pędzel od taty, kije od szczotki, parę metrów najtańszej tkaniny (z hurtowni, rynku, przeceny, demobilu lub od mamy) i rozrzedzoną farbę emulsyjną.
Godzina czasu i transparenty gotowe. Powodzenia!
PS Plastycy z PKZ mają wprawę - całe lata wisiały na budynku ich banery. Może pomogą?
wezu_91
Mon, 17 Dec 2007 - 21:14
CYTAT(Arbas @ pon, 17 gru 2007 - 20:49)

Mogę jedynie pomóc dobrą radą w malowaniu dużych formatów.
Potrzebujecie pewnej ręki np kogoś z plastyka, duży płaski pędzel od taty, kije od szczotki, parę metrów najtańszej tkaniny (z hurtowni, rynku, przeceny, demobilu lub od mamy) i rozrzedzoną farbę emulsyjną.
Godzina czasu i transparenty gotowe. Powodzenia!
PS Plastycy z PKZ mają wprawę - całe lata wisiały na budynku ich banery. Może pomogą?
Moja kumpela chodzi do plastyka do liceum, popytam, może będzie chętna

Jak mi się uda to jąprzyprowadzę jutro na spotkanie
Goły
Mon, 17 Dec 2007 - 23:14
Co nam jest potrzebne to my wiemy , tylko potrzebna jest osoba która zrobi ładny projekt , zakreśli szkice czy cokolwiek...Spokojnie priorytetem dla osób ,które ogarniają oprawy w KK jest mecz z BKS Bielsko w lutym w Dąbrowie i z Muszyną więc troche czasu jest na zrobienie czegoś fajnego tylko fundusze fundusze fundusze !! Druga rzecz jeśli chodzi o puszki i ładne dziewczyny to wiadomka tylko oczywiście trzeba to załatwiać z klubem .. A jeśli chodzi o wyjazd to nie ważne czy ktoś jest z Kk czy z kółka różancowego... ma nas tam być jak najwięcej ! ! !
Prosty
Tue, 18 Dec 2007 - 07:44
CYTAT(Tomek_dg @ pon, 17 gru 2007 - 18:40)

Po pierwsze witam wszystkich, bardzo fajnie że są ludzie w DG którym się chce coś organizować i muszę przyznać, że z meczu na mecz wychodzi wam to coraz lepiej BRAWO. I taka mała propozycja z mojej strony: można zorganizować jakieś dwie puszeczki i przy wejściu ustawić jakieś dwie miłe koleżanki które by zbierały pieniądze na oprawy. Wydaje mi się że np. Pan Prezydent i reszta VIP-ow nie odmówią i wspomogą kibiców, a i poza tymi panami znajdą się inni chętni do pomocy finansowej.
problem w tym, ze nie ma puszki :)
siikor
Tue, 18 Dec 2007 - 20:43
CYTAT(Prosty @ wto, 18 gru 2007 - 07:44)

problem w tym, ze nie ma puszki :)
Puszka już jest :) zostanie uruchomiona w Bielsku

tam też zbieramy pieniążki.. no i oczywiście będzie ogólnodostępna do wrzutu na hali dla wszystkich !
Z kibicowskim pozdrowieniem !
ario
Wed, 19 Dec 2007 - 09:15
Na ostatnim meczu u siebie (z Gedanią) zobaczyłem na kartce z piosenkami fajną przyśpiewkę

Nie wiem dlaczego, ale jej nie zaśpiewaliśmy
Dąbrowa alle, alle,
Dąbrowa, alle, alle
Dąbrowa (2x bęben + oklaski)
Dąbrowa (2x bęben + oklaski)
Dąbrowa, alle, alleMyślę, że następnym razem weźmiemy ją w obroty

Jeśli ktoś nie zna melodii to
PROSZĘ KLIKNĄĆ TUTAJ
Goły
Wed, 19 Dec 2007 - 12:35
Ario nie zaśpiewaliśmy bo baliśmy sie że wyjdzie taka lipa jak z To my fani z Dąbrowy .. ale spokojnie i ta pieśn będzie królować na nszych sektroach w niedalekiej przyszlosci :) PS dlaczego nie jedziesz do Bielska ?
ario
Wed, 19 Dec 2007 - 12:41
CYTAT(Goły @ śro, 19 gru 2007 - 12:35)

PS dlaczego nie jedziesz do Bielska ?
miałem turniej. nie mogłem przyjść się zapisać. a poza tym Meine Mutter coś się pluła.
Byłaby jeszcze możliwość się dopisać dzisiaj? Albo ew. w dniu wyjazdu?
Szewiec
Wed, 19 Dec 2007 - 13:23
są zapisy jeszcze dzisiaj i jutro o ile się nie mylę to w godzinach 16-17 na hali

plakaty nawet dzisiaj wieszałem

:D
ario
Wed, 19 Dec 2007 - 13:27
Ile osób jest już zapisanych? :)
Piotrekdg
Wed, 19 Dec 2007 - 13:39
jak sie zapiszesz to bedziesz wiedzial jaki masz numer "biletu" i ile osob jedzie:)Namawiajcie znajomych, kolegów rodzeństwo, koleżanki, zeby także jechały/jechali.Wyjazd jest niedaleki.Znając życie to niektórzy rodzice boją sie o swoje dzieci bo myślą, że syn,córka wroci z podbitym okiem albo jakiś chuligan wbije mu nóż w plecy.Informuje, że siatkówka, a piłka nozna to dwie rózne dysyscypliny i o niebo inni kibice!(na myśli mam zachowanie) :).nie pamietam kiedy osotnio na hali nameczu siatkówki zdażyly sie jakies incydenty pozasportowe!chyba to bylo w spodku ale i tak to był turniej w piłkę,wiec probujcie przekonac rodziców bo nikomu napewno nic sie nie stanie,a zabawa bedzie znakomita!
Kamil_
Wed, 19 Dec 2007 - 14:04
CYTAT(Szewiec @ śro, 19 gru 2007 - 11:23)

są zapisy jeszcze dzisiaj i jutro o ile się nie mylę to w godzinach 16-17 na hali

plakaty nawet dzisiaj wieszałem

:D
Szewiec jak dziś i jutro, jak jutro i pojutrze

Masz inną wersje plakatów? :)
Padziu
Wed, 19 Dec 2007 - 14:12
Mam pytanko gdzie sie należy zgłosic żeby rozwieszć plakaty ?? i jaki te plakaty tam są?? o wyjeździe do Bielska czy o meczu z Mielcem
endriu
Wed, 19 Dec 2007 - 14:15
UWAGA.
Jest jeszcze osiem wolnych miejsc w autokarze.
Chętnych proszę o delkarację na
anfeidal@interia.pl . Decyduje kolejnoiść zgłoszeń.
Zgłoszenia będą przyjmowane do godz. 8.00 , 20.12.2007Jeżeli uzbierało by się więcej chętnych, jest do dyspozycji bus, który pomieści 18 osób, tylko koszt przejazdu busem wzrasta do 20 PLN.
Jeżeli dostanę deklarację na e-mail, to z zainteresowanymi spotkamy się pod halą w piątek o godz 17.00.
pozdr...
Kamil_
Wed, 19 Dec 2007 - 14:16
do portierni hali (tak było ostatnio) Są (będą) tam plakaty na mecz z Mielcem u siebie.
Padziu
Wed, 19 Dec 2007 - 14:18
Dzięki zgłoszę sie po nie około 16 i porozwieszam po mieście
Kamil_
Wed, 19 Dec 2007 - 14:24
tylko nie wieszaj na tych okrąglakach reklamowych...bo dzień później calutki słup obklejony jest jedną reklamą...zazwyczaj nauki jazdy

PS. Ja również z kolegami, wybieram się na wieszanie plakatów :)
szer
Wed, 19 Dec 2007 - 15:17
Mydlice obeszłem z plakatami... 2 zostawiłem w Zamoyskim, 2 w bibliotece i 1 w żulowni koło Grand Canion (troche się baba pluła)... W albercie i na poczcie mnie spławili... Ale cóż jeszcze się rozwiesi xD
Kamil_
Wed, 19 Dec 2007 - 15:37
wieszałeś wyjadówki czy na mecz z Mielcem?
szer
Wed, 19 Dec 2007 - 15:40
Te na mecz ze stalą of course :). Reszte jaka została rozwiesze z 2-3 dni przed samym meczem
Kamil_
Wed, 19 Dec 2007 - 15:42
tak pytam, bo nie wiedziałem właśnie czy już są na hali, w takim wypadku i ja idę po "swoją" część do rozwieszenia :)
ario
Wed, 19 Dec 2007 - 15:43
@endriu, wysłałem Ci e-maila :) mam nadzieję, że jeszcze są miejsca
szer
Wed, 19 Dec 2007 - 15:44
No to powodzenia oczywiście życzę

. Może Ciebie nie spławią nigdzie :)
Kamil_
Wed, 19 Dec 2007 - 15:54
@szer: w większości dużych sklepów spławiają...nas ostatnio spławili w Lidlu i Biedronce :)
szer
Wed, 19 Dec 2007 - 16:04
Biedronke to ja szerokim łukiem ominąłem, a o tesco nie wspominam. Tam jest raczej pewne, że nie wezmą... Hmmm zobaczymy, jak się spiszą spółdzielnie i inne tego typu...
endriu
Wed, 19 Dec 2007 - 16:06
CYTAT(ario @ śro, 19 gru 2007 - 15:43)

@endriu, wysłałem Ci e-maila :) mam nadzieję, że jeszcze są miejsca

zostałeś zapisany:)
są jeszcze cztery wolne miejsca w autokarzepozdr...
neodg
Wed, 19 Dec 2007 - 16:09
Jak byłem na meczu z Gedanią Klub Kibica śpiewał jakiś kawałek że "Dąbrowa Górnicza to pierwsza liga" hmmm wiem że chodzi o LSK ale kiedy to słyszałem myślałem sobie...żeby to nie było prorocze:)
ario
Wed, 19 Dec 2007 - 17:11
@neodg, właśnie chciałem to dziś napisać.
nie śpiewajmy 1 Liga MKS, bo 1 liga to niższa klasa rozgrywkowa
Padziu
Wed, 19 Dec 2007 - 18:17
Nie zgadzam sie bo w biedronce na okrzei kasjerka powiedziała mi i koledze że nie ma problemu
ps. będą jeszcze plakaty na hali ? bo jak ja byłem z kolegoą to 25 zostało wzieliśmy i troche mało mi sie wydaje (spławiali w "dużych" sklepach a w małych sklepikach to nie było problemu.)
ps2 ja chce jeszcze te plakaty ale zaraz po świętach to se jeszcze pochdze po sklepach
Kamil_
Wed, 19 Dec 2007 - 18:35
CYTAT(szer @ śro, 19 gru 2007 - 14:04)

Hmmm zobaczymy, jak się spiszą spółdzielnie i inne tego typu...
Nie wiem jak to wygląda, ale spółdzielnia "Górnik" jeśli dostaje jakieś plakaty, to na pewno nie trafiają one na jej osiedla, u siebie nigdy nie widziałem.. Poza tym warto by było to sprawdzić, czy spółdzielnie wywiązują się z wieszania, bo szkoda żeby taka pula plakatów przepadała.
mydlik
Wed, 19 Dec 2007 - 18:52
Oczywiście-nie żadna 1 liga tylko LSK.Proponuje skandowanie-zawsze w elicie ,Dąbrowa zawsze w elicie 2-krotnie.Cieszy coraz liczniejsza grupa fanów naszej druzyny.Równiez szacunek dla tych co pomogli w niezapomnianych meczach szczegolnie w Krakowie.W Bielsku nie jesteśmy faworytem ale faworyt może mieć słabszy dzień.
Goły
Mon, 24 Dec 2007 - 15:44
Za udostępnienie hali i wielu innych rzeczy do przygotowania oprawy na mecz w Bielsku Białej chciałem w imieniu całego Klubu Kibica podziękować Andrzejowi !! WIELKIE DZIEKI !!!! Z okazji świąt Wszystkiego Najlepszego , Dużo szczęscia , miłosci i przyjazni , wytrwałości w realizowaniu marzeń oraz powodzenia na kibicowskim szlaku życzą KIBICE MKS DĄBROWA GÓRNICZA .
wezu_91
Wed, 26 Dec 2007 - 23:00
Mam pytanko :)
Co z tym spotkaniem w czwartek o 17??
Dalej aktualne ??
szer
Wed, 26 Dec 2007 - 23:45
Raczej chyba napewno tak :). Info o spotkaniu nawet na stronie MKSu jest :)
Prosty
Thu, 27 Dec 2007 - 11:32
aktualne na 100%
damiancore
Thu, 27 Dec 2007 - 11:57
Witam bardzo serdecznie.
Byłem na meczu z Gedanią jako fotografik (moze ktoś kojarzy, dostałem piłką w aparat) i chciałbym Wam pokazać, a właściwie pochwalic się, kilkoma zdjęciami z tego meczu(myślę, że będziecie zainteresowani), które można zobaczyć tu:
http://www.fotografia.nsx.pl/viewtopic.php...asc&start=0 (po kliknięcu na zdjecie, otworzy się większe)
PS. Na najbliższy w sobotę, tez się wybieram i jeżeli tylko byscie chcieli, to z wielką chęcią pokaże, co mi się uda pstryknąć.
szer
Thu, 27 Dec 2007 - 13:10
A my jako kibice chętnie będziemy pozować do zdjęć

... Hehehe...
Fotki świetne wyszły i wielkie gratulacje za nie
damiancore
Thu, 27 Dec 2007 - 13:16
Dzięki.
Mam jeszcze takie małe pytanie.
Jeżeli mecze są transmitowane w tv, to fotograficy też są wpuszczani z aparatem bliżej boiska? Czy już trzeba z trybun focić?
Szewiec
Thu, 27 Dec 2007 - 13:33
Fotki fajne, ale mogłoby być więcej zdjęć Klubu Kibica

hehe szczególnie w niektórych momentach

a co do TV... Z tego co wiem, w tym sezonie u nas już nie będzie transmisji żadnej... Ale nie wiem tego na 100%... Takie ploty chodzą

Pozdr...
damiancore
Thu, 27 Dec 2007 - 13:38
Foty klubu postaram się coś cyknąć. Pewnie jak podejdę bliżej to będziecie wiedzieli, że to ja

. Nie gwarantuję jednak, że będą dobre, bo czym wyżej, tym gorsze oświetnelnie (ciemniej poprostu, a na dobry sprzęt jeszcze mnie nie stać)
ario
Fri, 28 Dec 2007 - 11:55
Co było wczoraj na spotkaniu?
Padziu
Fri, 28 Dec 2007 - 12:03
CYTAT(ario @ pią, 28 gru 2007 - 11:55)

Co było wczoraj na spotkaniu?
o wyjeździe do Bydgoszczy , szalikach , koszulkach etc.
szer
Fri, 28 Dec 2007 - 12:49
Aaaa nawet więcej tematów było omawianych... O wyjeździe do Bydgoszczy było, ale później się przerodziło w dyskusję na temat wyjazdów do innych miast lecz uwarunkowane jest to planem LSK (tzn jeśli się zmieni to nic nie wiadomo). Było o jutrzejszym meczu trochu, sprawdzanie frekwencji jaka będzie, omówienie zakupu szalików, koszulek, dofinansowania ze strony klubu, itp., itd., etc....
Ogólnie dużo tematów było ;p. Później jeszcze troche pooglądaliśmy trening dziewczyn i do domu :)
ario
Fri, 28 Dec 2007 - 12:53
A co do jutrzejszego meczu to jak?
Każdy przychodzi jak chce? Kto będzie prowadził doping?
szer
Fri, 28 Dec 2007 - 13:04
CYTAT(ario @ pią, 28 gru 2007 - 12:53)

Każdy przychodzi jak chce? Kto będzie prowadził doping?
Tego nie rozumiem ;p... Klub Kibica jest zawsze z dziewczynami ;p... Doping będzie prowadzony przez jakąś inną osobe (wybaczcie, ale nie znam wszystkich ;p)... Więc wypadałoby wpaść na mecz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.