Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kampania Wyborcza 2006
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
morton14
Wlasnie Bartek, Tym sie roznisz od Hatora ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem tekstu pisanego, a moze umiesz ale Ci to za dobrze nie wychodzi

A pisze tylko o Podrazie dlatego, ze Meresa (plakaty wisialy obu panow) ulotek nie ma porozwalanych, wiec nie moge pisac o czyms czego nie ma.

QUOTE(:) @ Nov 28 2006, 08:55 PM) *
Najgorsze do usuniecia bede plakaty przyklejane tasmami. Pewnie slady zostana lata. Nie wszyscy przyklejali je do tekturek, ktory nastpenie byly tylko przywiazywane

nie wiem jak u Was ale u mnie nie ma problemu z tym nie wiem dlaczego w tym roku tak bylo ale plakaty wisialy tylko w sklepach, kioskach rzadko na jakis slupach wiec juz praktycznie plakatow nie ma bo kazdy ze sprzedawcow go zdjal po wyborach

QUOTE(Bartek @ Nov 28 2006, 07:33 PM) *
Przemo przeciez widac na tych zdjeciach kawal łaki i kilkanascie ulotek Podrazy.

kilkadziesiat widzisz tylko fragment, niestety nie mam mozliwosci zrobienia zdjecia z lotu ptaka
Logiczne jest ze to wywalil ktos kto nie jest czlonkiem sztabu wyborczego bo wkoncu to oni za to placili.

zauwaz ze w polityce nie wiele jest logicznych rzeczy
Stawiam ze moze byc tak ze osoba ktora dostala kase za rozniesienie tych ulotek poprostu czesc ich wywalila zamiast powkladac do skrzynek.

to ja myslalem ze to sztabowcy robia charytatywnie, a Ty mi jeszcze piszesz ze wynajmuja ludzi do roznoszenia <wow>
Bartek
QUOTE(morton14 @ Nov 28 2006, 10:57 PM) *
Wlasnie Bartek, Tym sie roznisz od Hatora ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem tekstu pisanego, a moze umiesz ale Ci to za dobrze nie wychodzi

Zawsze musisz kogos obrazic. No comment.

QUOTE(morton14 @ Nov 28 2006, 10:57 PM) *
A pisze tylko o Podrazie dlatego, ze Meresa (plakaty wisialy obu panow) ulotek nie ma porozwalanych, wiec nie moge pisac o czyms czego nie ma.
nie wiem jak u Was ale u mnie nie ma problemu z tym nie wiem dlaczego w tym roku tak bylo ale plakaty wisialy tylko w sklepach, kioskach rzadko na jakis slupach wiec juz praktycznie plakatow nie ma bo kazdy ze sprzedawcow go zdjal po wyborach

Zadalem Ci zwykle pytanie czy syfu ulotkowego z innych sztabow nie widziales? Tak trudno odpowiedziec?

Jakbym mial aparat to bym Ci pokazal te niewidoczne wg. Ciebie plakaty Meresa. Zreszta Tala i Podrazy tez sa. Dlatego nie bronie Podrazy chociaz nie widzialem tylu ulotek ktoregos z kandydatow jakie ty pokazales na fotach.

Moglbys napisac gdzie to zdjecia zrobiles?
morton14
QUOTE(Bartek @ Nov 28 2006, 09:06 PM) *
Zawsze musisz kogos obrazic. No comment.

stwierdzilem fakt nic wiecej
Zadalem Ci zwykle pytanie czy syfu ulotkowego z innych sztabow nie widziales? Tak trudno odpowiedziec?

Jakbym mial aparat to bym Ci pokazal te niewidoczne wg. Ciebie plakaty Meresa. Zreszta Tala i Podrazy tez sa. Dlatego nie bronie Podrazy chociaz nie widzialem tylu ulotek ktoregos z kandydatow jakie ty pokazales na fotach.

toz Ci na nie odpowiedzialem kilka postow wczesniej:
"
"

znow masz problem z tym co napisalem . NAPISALEM ZE U MNIE NIE BYLO PROBLEMOW Z PLAKATAMI ANI MERESA ANI PODRAZY jesli chodzi o to to bylo okej
a o ulotkach to juz chyba jasno sie wyrazilem
i nie atakuje prezydenta nic a nic atakuje ten caly system przedwyborczy, wlazenie w dupe zwyklego obywatela a jak przychodzi czas zwyciestwa to kazdy sie tym chełpi a nie ma nikt zamiaru po sobie posprzatac, juz bardziej jasno sie wyrazic nie potrafie

na jednej z dzielnic lezacej na tzn "Terenie zielonym"
kwintosz
Skoro już mowa o śmieciach, to ja chciałbym poruszyć temat plakatów na słupach. :) Z tego co zaobserwowałem, dość osobliwą metodę przyczepiania ich na latarniach przybrał sztab p. Meresa, owinięcie ich wraz ze słupem taką ładną folią!!! mad.gif I ja się pytam, czemu to nie znika z tych latarni?? Nie widzę jakoś dużej ilości plakatów p. Talkowskiego, p. Podrazy (przynajmniej tam gdzie chodzę i mieszkam) natomiast przoduje w tym meres, oraz także moge spotkać (bynajmniej u mnie na os. Mickiewicza) plakaty pana Zaguły.
Chciałbym tu także stwierdzić, że wisi także na nich część plakatów osób kandydujących na radnych.. No nic zobaczymy, skoro sztaby mają jeszcze jakiś czas na usunięcie tego. :)
morton14
madrze piszesz i w tym momencie mnie zastanawia jedno
bo jakas osoba pisala o strazy miejskiej zeby wezwac itd. i tu narodzilo sie moje pytanie, okej jakbym wezwal to kto pozniej ponosi odpowiedzialnosc "karna" za ten wystepek??
Hator
zalezy kto kogo reklamowal i jak kto organizacyjnie zalatwil sprawe swej reklamy
niektorzy sami na siebie to brali
niektorzy ("wieksze szyszki") juz na sztab

tak czy siak - nawet jak ktos "uzyl" do tego swego sztabu, a jego ulotki dalej by wisialy to powinien we wlasnym interesie sam je zdjac - bo raczej kara pojdzie na konkretna reklamowana osobe
przynajmniej tak mi sie wydaje
pozdr
Zbigniew Podraza
Witam!

Odniosę się do uwag na temat zaśmiecenia miasta materiałami wyborczymi.
Osoby odpowiedzialne za usuwanie tych materiałów rozpoczęły swoją pracę w poniedziałek. Osobiście dołożę starań, aby wszystkie plakaty, ulotki itp. zniknęły z miejsc publicznych jak najszybciej.

@morton 14: Czy mógłbyś konkretnie wskazać (jeżeli znasz nazwisko) lub opisać osobę, która w taki arogancki sposób odpowiedziała na Twoje pytanie?

Dodam jeszcze, że moje materiały wyborcze były dostarczane do mieszkań i domów. To, że trafiały na trawniki, chodniki itp. było niezależne od działań osób kolportujących te materiały.

Jeżeli znacie jakieś lokalizacje, w których pozostają nieusunięte plakaty, ulotki itp. to bardzo proszę o informowanie o tym. Nie ukrywam, że ułatwi to sprzątanie.

Pozdrawiam
Zbigniew Podraza
morton14
QUOTE(Zbigniew Podraza @ Nov 29 2006, 11:53 AM) *
@morton 14: Czy mógłbyś konkretnie wskazać (jeżeli znasz nazwisko) lub opisać osobę, która w taki arogancki sposób odpowiedziała na Twoje pytanie?

rowniez Witam
sprawa zostala juzprzekazana pewnej osobie wiec juz zostalo "wszczete sledztwo" w tej sprawie

QUOTE(Zbigniew Podraza @ Nov 29 2006, 11:53 AM) *
Odniosę się do uwag na temat zaśmiecenia miasta materiałami wyborczymi.
Osoby odpowiedzialne za usuwanie tych materiałów rozpoczęły swoją pracę w poniedziałek. Osobiście dołożę starań, aby wszystkie plakaty, ulotki itp. zniknęły z miejsc publicznych jak najszybciej.

Jeżeli znacie jakieś lokalizacje, w których pozostają nieusunięte plakaty, ulotki itp. to bardzo proszę o informowanie o tym. Nie ukrywam, że ułatwi to sprzątanie.

i taka postawa mi sie bardzo podoba, twarda i na miejscu

nie co niektore osoby, z tego forum ktore szukaja winnych w kontrkandydatach, ze wysylali kogos by zasmiecal Pana ulotkami trawniki itd.
oto przyklad :

QUOTE(Tadzik @ Nov 28 2006, 06:04 PM) *
nie odpowiedziałeś na pytanie gdzie zrobiłeś zdjęcie. a możeę ty zebrałeś te ulotki, wurzuciłeś je i zrobiłeś foty?
A tak pozatym to Ci w to nie uwierze że ktoś ze sztabu Podrazy Ci tak odpowiedział.
Ale jak dbasz tak o środowisko to może posprzątasz te ulotki

powiem Ci że gdyby nie zagorzali przeciwnicy pana Podrazy którzy zbierają każdą ulotke i wyżucają na śmietnik bądź na łąki i inne takie miejsca to by tych ulotek tam nie było.

postawa taka jak Pana mleko sie wylalo i trzeba postprzatac bardzo mi sie podoba, a nie szukanie winnych i osadzanie kogos ze specjalnie je porozrzucal

BRAWO

Pozdrowienia
Hator
wczoraj ku mojemu zdziwieniu na skrzynce mailowej znalazl sie list nadany z biura prasowego. Myslalem ze to odp od "A. Beben's team " jednak po otwarciu oczom nie moglem uwierzyc. Dostalem zaproszenie na dzis do biura pana Prezydenta na 15 30...
no i poszlem :)...
zanim zaszturmowalem gabinet prezesa po drodze spotkalem p. Zagule - nie wiedzialem czy mowic dzien dobry bo pewnie p. Zagula mnie nie kojarzy (wiec sie nei odezwalem tym bardziej ze Heniu mial gosci wiec co mialem robic zamieszanie biggrin.gif - PS Panie Zagula, juz pan wie jak wygladam choc pewnei nie bedzie Pan kojarzyl bo skad mogl Pan wiedziec ze "ja to ja" biggrin.gif)

no ale wracajac do topicu... kolo 15 40 zostalem zaproszony do Prezydenta. Po nazwisku mnie nie skojarzyl, ale nagle "zaroweczka" i mowi - Hator ... ? - a ja rotfl i mowie ze Tak biggrin.gif

co do samego spotkania prezydent osobiscie poprzez moja osobe podziekowal NAM - czytaj FORUMOWICZOM za nasze dzialania na rzecz miasta :) Powedzial ze jest mu bardzo milo mogac uczestniczyc w takiej dyskusji o miescie z nami.
Odniosl sie takze, do jego obecnosci na forum - dopiero w styczniu - na poczatku - bo teraz jest full pracy - musi wszystko ogarnac, poukladac by to mialo rece i nogi (chodzi oczywiscie o funckjonowanie urzedu no i zajeciem sie wieloma sprawami nie cierpiacymi zwloki w miescie)-wkoncu jest preziem od kilku dni dopiero.
Takze obiecal, ze jego obecnosc nie zakonczyla sie wraz z II tura wyborow tylko poprosil o troche czasu na aklimatyzacje i poukladanie spraw w urzedzie.

Rozmawialismy takze o wyborach, sposobu przebiegu-wspomnial ze wiele zawdziecza takze ludziom ze swojego sztabu wyborczego. No i skomentowal, ze w wyborach nie wygrala osoba, opcja polityczna - tylko wygralo Miasto :)

Na koncu jeszcze raz chce podkreslic, ze Wam wszystkim pan Prezydent dziekuje za czaty, opinie, krytyke itp :)

Co do forum wspomnial takze o checi "wsparcia" ze strony urzedu - o szczegolach nie mowilismy. Ale powiedzial, ze forum mu sie bardzo podoba i powinno trwac i dalej pelnic swa funkcje spoleczna - i Zbyszek - jako prezydent DG na pewno tego dopilnuje :)

Takze :
"Dziekuje i pozdrawiam Was - Zbyszek Podraza"

aaaaaaaaaa bym zapomnial - Prezydent zaprosil nas (na razie nieoficjalnie) na spotkanie do niego za 2-3 miesiace jak juz bedzie wszystko dzialac jak powinno - 3mamy za slowo p. Prezydencie :)
pozd
kwintosz
Hahaha no ładnie.. tego się nie spodziewałem :)
Ciekawe, ciekawe.. Owszem, myślę że teraz są ważniejsze sprawy niż nasze forum dla nowego prezydenta i powinniśmy to zrozumieć. wink.gif Miasto przez 4 lata nie było dobrze zarządzane, myślę że niektóre rzeczy są do zrobienia na już.

Ciekaw jestem tylko jakby miało wyglądać to "wsparcie" od urzędu. ohmy.gif Nie chciałbym tylko by była to jakaś ingerencja w niezależność tego forum, myślę że trzeba stanowczo sobie to powiedzieć!!

Cieszy takie podejście do sprawy, mam nadzieję że te zapowiedzi nie zostaną tylko czczymi obietnicami.. :)
Bartek
No to bardzo zaskakujace Hator ze zostales zaproszony ;-) Ja powiem szczerze ze Pana Prezydenta widze prawie codziennie jak chodzi z psem czy to pojdzie do sklepu po pieczywo bo kupujemy w tym samym tongue.gif Ogolnie to tak naprawde z niego taki "luzak" czyli nie robi nic na pokaz, nie ma chlopa od parasolki jak Talkowski tongue.gif

Natomiast dzis byl z nim krotki wywiad w aktualnosciach odnosnie mozliwosci wetowania przez wojewode inwestycji z UE ;-)
vacu
QUOTE(Hator @ Dec 6 2006, 05:03 PM) *
wczoraj ku mojemu zdziwieniu na skrzynce mailowej znalazl sie list nadany z biura prasowego. Myslalem ze to odp od "A. Beben's team " jednak po otwarciu oczom nie moglem uwierzyc. Dostalem zaproszenie na dzis do biura pana Prezydenta na 15 30...

No no- . Fajnie, że potrafi Pan Prezydent znaleźć te głupie kilka minut na spotkanie - daje to nadzieje, że i w przyszłości będzie słuchał mieszkańców. IMHO za zaproszenie Hatora należy się pierwszy mały "+" biggrin.gif
pulsatilla1214
Nie mały,ale bardzo duży "+" :)

Hator, może Zbyszek wspominając o wsparciu forum nawiązywal do proponowanego przez nas "batonika" na stronie UM? Bylibyśmy wdzięczni :) To przede wszystkim wsparłoby forum! Rozpropagowanie go. W tym moze pomoc Zbyszek. Serdecznie prosimy.... :)

Miejmy nadzieję,że pytania do UM zostaną równie poważnie potraktowane.

Miło słyszeć z ust Prezydenta, że dziękuje nam także za krytykę. Obyśmy nie mieli za bardzo czego krytykować przez najbliższe cztery lata tongue.gif Spokoju mu tak szybko nie damy, niech nie myśli ze z nami tak łatwo biggrin.gif Zresztą domyslam sie,ze juz to o nas wie cool.gif Tym bardziej podziwiam wytwałość :)

Cieszę się, ze słowa kandydata znalazły potwierdzenie w czynach Prezydenta tak szybko. Jest wiele do zrobienia i dobrze, ze czat dopiero pozniej. Nie jestesmy najwazniejsi i nie mamy zamiaru być :) Ale dobrze, ze chce się słuchac co mamy do powiedzenia takze po wyborach. Oby tak przez nastepne cztery lata wink.gif

Zobaczymy

Ale wróżby na przyszłość zdają się być pomyślne :)
mucha
Super, naprawdę dobra wiadomość! Mam tylko jedną drobną uwagę. Znacznie lepiej brzmi "Prezydent" niż "Zbyszek". Myślę, że taki dystans jest tu jak najbardziej na miejscu. Nie chcę zaczynać dyskusji na ten temat, ot taka moja uwaga...
Bartek
QUOTE(mucha @ Dec 6 2006, 11:05 PM) *
Super, naprawdę dobra wiadomość! Mam tylko jedną drobną uwagę. Znacznie lepiej brzmi "Prezydent" niż "Zbyszek". Myślę, że taki dystans jest tu jak najbardziej na miejscu. Nie chcę zaczynać dyskusji na ten temat, ot taka moja uwaga...

Zgadzam sie w 100% Nawet jesli jest ktos na Ty, to tutaj lepiej brzmi Pan Prezydent.
Hator
wsparcie moze sie tyczyc m in kwestii zamieszczenia linkow na stronach samorzadowych, zobligowania urzednikow do udzielania sie/lub czatowania raz na czas z mieszkancami amoze tez dotyczyc ciekawej koncepcji, w ktorej przyszle projekty/ustawy wpierw beda konsultowane z Nami - mieszkancami na forum, a pozniej po modyfikacjach beda przedstawiane w radzie.
zobaczymy jak to sie ulozy.
czesc pytan w tej kwestii (linkow. czatow z urzednikami) dodalem juz wczesniej w temacie spraw ktore wyslylamy do UM.
pozdr
:)
no niezle a Hator chyba zostanie rzecznikiem forum wink.gif
pulsatilla1214
Też nie chcę dyskusji, jedynie nieśmiało zauważę, że gdy padały na forum określenia odnośnie byłego Prezydenta Miasta typu "Jerzyk" to jakoś nikt nie zgłaszał sprzeciwu i nie było nawoływań do zachowania bardziej oficjalnej formy :)

Forum ewoluuje wink.gif ?

P.S.

Kiedyś wspominałem, że Hator naszym trybunem forumowym tongue.gif
jacu007
A co sądzice o pijanym prezydencie, który był widziany w restauracji "Astra" gdy świętował swoje zwycięstwo wyborcze?
Oczywiście nie zrobił nic złego bo po godzinach pracy każdy może robić co chce ale aż chciałob się zacytować "Jęsli nie pijani lekarze, jeśli nie fałszywi kronikarze" a'propos dzisiejszego skandalu z pijaną lekarką:)
mucha
QUOTE(pulsatilla1214 @ Dec 7 2006, 05:29 PM) *
Też nie chcę dyskusji, jedynie nieśmiało zauważę, że gdy padały na forum określenia odnośnie byłego Prezydenta Miasta typu "Jerzyk" to jakoś nikt nie zgłaszał sprzeciwu i nie było nawoływań do zachowania bardziej oficjalnej formy :)

Forum ewoluuje wink.gif ?

Masz rację, ale zwróć uwagę, że nowy prezydent udziela się na tym forum i traktuje je poważnie w przeciwieństwie do swojego poprzednika. Gdyby pan Talkowski wpadał czasem na to forum, to "Jerzyk" byłby także nie na miejscu.
kursor
QUOTE(jacu007 @ Dec 8 2006, 02:37 PM) *
A co sądzice o pijanym prezydencie, który był widziany w restauracji "Astra" gdy świętował swoje zwycięstwo wyborcze?

widziałeś że był pijany? ..... nie sądze bo to nie jest ten typ człowieka

wiem ze miała być biba Platformy po ewentualnej wygranej II turze Meresa we środę w Restauracji Shuma niestety nie doszła ona do skutku ..... szkoda, pewnie Ci jej brakuje

Plakaty wyborcze miały zniknąć już dawno
dziś

Tegoroczne wybory samorządowe zakończyły się ponad miesiąc temu. Nowi prezydenci, burmistrzowie i radni wzięli się do pracy, ale o ich kampaniach zapomnieć nie sposób. Przypominają o tym plakaty, które zniszczone przez wiatr i deszcz wciąż wiszą na słupach, przystankowych wiatach i elewacjach budynków.

- To skandal, ale w Dąbrowie Górniczej wciąż można jeszcze znaleźć plakaty z poprzednich wyborów. Komitety wyborcze przeznaczają na druk plakatów olbrzymie pieniądze, które z pewnością można było wydać rozsądniej. Tym bardziej, że później z uprzątnięciem tych plakatów zawsze jest kłopot - mówi dąbrowianin, Stanisław Kowalski.

Jest jednak szansa, że w tym roku będzie lepiej, bo dąbrowska Straż Miejska testuje nowy sposób dyscyplinowania zapominalskich. Strażnicy legitymowali osoby rozklejające plakaty i teraz, przypominając o obowiązku sprzątania, zwracają się już nie do poszczególnych komitetów, ale do konkretnych osób.

- To był dobry pomysł, bo teraz wystarczy, że zadzwonimy do osoby, która plakat przyklejała i poprosimy o jego usunięcie i plakaty rzeczywiście znikają. Wczoraj zakończyliśmy opracowywanie spisu miejsc, z których dotąd ich nie usunięto i przez kilka najbliższych dni będziemy telefonicznie o tym obowiązku przypominać - tłumaczy Zbigniew Jastrzębski, komendant Straży Miejskiej w Dąbrowie Górniczej.

W Sosnowcu wybory rozstrzygnięto już w pierwszej turze, ale plakaty wyborcze wciąż wiszą. Choć przepisy pozwalają ukarać komitety wyborcze za pozostawianie kampanijnego bałaganu, to jednak pozostają martwe. - Możemy skierować sprawę do sądu, ale nie przypominam sobie postępowania karnego w podobnej sprawie - przyznaje Włodzimierz Sieruga z sosnowieckiej Straży Miejskiej.

W Bytomiu wybory rozstrzygnięto dopiero 10 grudnia. Jednak również tutaj strażnicy miejscy przygotowują się do walki z zapominalskimi. - W tej chwili sprzątanie dopiero się zaczyna i większość plakatów nie została jeszcze usunięta. Większych kłopotów jednak nie powinno być, bo członkowie komitetów wyborczych też się uczą. Trzeba zaznaczyć, że przy okazji ostatniej kampanii wyborczej nie było już na przykład kłopotów z umieszczaniem plakatów w nie przeznaczonych do tego miejscach - podkreśla Bartłomiej Nowakowski z bytomskiej Straży Miejskiej.
Grażyna Krawczyk, - Dziennik Zachodni

i tak za kazda osoba rozklejajaca plakat stal straznik? biggrin.gif
ten system to niezbyt udany.

A w miescie tak jak sie spodziewalismy przed wyborami - zostal syf. Tam gdzie plakaty usunieto to zrobiono to niedbale i zostaly slady a nawet fragmenty - resztki plakatow, tasmy, kleje mad.gif

dalej mozna spotkac wiele plakatow kandydatow na radnych a kolo mnie szczegolnie wiele plakatow pana Meresa. W miescie znowu bardzo duzo pana Zaguly - niemal wszedzie. Szczegolnie tego duzo bylo na alejach (Majakowskiego) jeszcze kilka dni temu i nie wiem czy cos sie zmienilo
mucha
Też miałem napisać o tych nieusuniętych plakatach i ich strzępach wiszących na każdej latarni. No to dodam krótko od siebie...
Panowie radni, prezydenci i wiceprezydenci, reprezentanci społeczności miasta: powiem krótko: jak wam nie wstyd robić we własnym mieście, o którego interesy macie dbać, taki syf?! Po prostu syf!!!
mydliczek
przedwczoraj był w aktualnościach materiał o bałaganie z wyborczych plakatów i ulotek. Pokazali m.in. że syf jest w dg. W jednym ujęciu pokazali centrum i zbliżenie na duży plakat pana Podrazy na sklepie Centrum.
Się pan prezydent musiał zawstydzić, bo wczoraj przy takiej pogodzie ekipa go szybko zdejmowała.
Ciekawe co z resztą plakatów innych osób. Niby ma miasto usunąć i obciążyć komitet kosztami.
vacu
QUOTE(mydliczek @ Dec 30 2006, 01:11 PM) *
Niby ma miasto usunąć i obciążyć komitet kosztami.

Z tymi kosztami to nie tak pięknie jest. Komitety przestają istnieć i nie ma kogo obciążać. M. in. dlatego ogłoszenia wyborcze w gazetach zawsze są płatne gotówką - bo po wyborach nie ma z kogo ściągać kasę sad.gif
Tak przynajmniej słyszałem od przyjmujących ogłoszenia wink.gif
Bartek
QUOTE(mydliczek @ Dec 30 2006, 01:11 PM) *
przedwczoraj był w aktualnościach materiał o bałaganie z wyborczych plakatów i ulotek. Pokazali m.in. że syf jest w dg. W jednym ujęciu pokazali centrum i zbliżenie na duży plakat pana Podrazy na sklepie Centrum.
Się pan prezydent musiał zawstydzić, bo wczoraj przy takiej pogodzie ekipa go szybko zdejmowała.
Ciekawe co z resztą plakatów innych osób. Niby ma miasto usunąć i obciążyć komitet kosztami.

A pokazali slupy oblepione plakatami Meresa ktore sa przylepione gruba warstwa tasmy? Czy pokazali rowniez plakaty tego samego kandydata na slupach oswietleniowych?

Szczerze mowiac to sobie upatrzylem pare punkow kolo ktorych codziennie jezdze do pracy czy na uczelnie, a nawet patrzac z okien mieszkania. Przez okres 3tyg zniknely prawie wszystkie plakaty Podrazy, poza wlasnie tym na budynku centrum. Natomiast jesli chodzi o Meresa to jest poprostu burdel! Ciekawe kto wyczysci slupy z tych tasm i plakatow :/
pulsatilla1214
To prawda.

Plakaty przegranego w drugiej turze zostały wyjątkowo mocno oblepione taśmą, zauważyłem tez praktyke wyrywania jedynie fragmentów plakatu spomiędzy grubych zatasmionych pasow. Jednym slowem syf na drzewach, słupach, pozostaje.

Obecnego prezydenta kartonową reklame na słupie jakis tydzien temu jeszcze widziałem na Alejach wracajac z karpiem na Święta cool.gif Może juz zdjęta, nie wiem smile.gif
mydliczek
QUOTE(Bartek @ Dec 30 2006, 08:28 PM) *
A pokazali slupy oblepione plakatami Meresa ktore sa przylepione gruba warstwa tasmy? Czy pokazali rowniez plakaty tego samego kandydata na slupach oswietleniowych?

no jakbyś oglądał. Pokazali tak z bliska MERES nalepione na jakimś słupie, chyba na alejach. Bo na nich właśnie wypowiadał się strażnik miejski w sprawie tego burdelu.
mucha
QUOTE(Bartek @ Dec 30 2006, 08:28 PM) *

Ta taśma to prawdziwe przekleństwo. Mam wrażenie, że to nowy wynalazek, bo po wcześniejszych wyborach tego nie było. TE wiszące strzępy taśy wyglądają obrzydliwie. I jeszcze jedno: zauważyłem, że usuwanie plakatów często ogranicza się do zdarcia kawałka plakatu, ot, żeby nie było widać czyje to. A reszta zostaje.

Nadal uważam, że w naszym kraju powinno się wprowadzić ZAKAZ prowdzenia kampanii wyborczej na plakatach. Politycy nie dorośli do ich stosowania. Parę lat temu widziałem jak to wygląda w Niemczech. Nie ma absolutnie żadnych przyklejanych plakatów. Wszystkie są umocowane do słupów czy drzew drutem a po wyborach NATYCHMIAST i BEZ ŚLADU usuwane.
szarisz
ogłoszenia wyborcze w gazetach zawsze są płatne gotówką

Prawo zabrania obrotu gotówkowego podczas kampanii wyborczej.

Za ogłoszenia płaci się z góry przelewem...
vacu
QUOTE(szarisz @ Dec 31 2006, 08:31 PM) *
Prawo zabrania obrotu gotówkowego podczas kampanii wyborczej.

Za ogłoszenia płaci się z góry przelewem...

Możliwe, mogłem źle coś zrozumieć, w każdym razie chodziło mi o to, że płaci się z góry wink.gif
szarisz
Dokładnie... smile.gif
kwintosz
A ja się dziwię, że tak nasz orędownik proekologicznego i rekreacyjnego miasta, nasz radny pan Talkowski zapomniał sprzątnąć po sobie.. wink.gif W okolicach targu, na plantach, idąc naszą czarną ścieżką zdrowia biggrin.gif w kierunku dworca kolejowego na drzewach wisi jeszcze sporo plakatów reklamujących tego pana. Na szczęście wiszą one na tekturach, więc nie widzę większego problemu by to ściągnąć bo nie jest to tak przymocowane jak plakaty np. Meresa. blink.gif Zobaczyłem dopiero teraz, bo dziś tamtędy szedłem. Na ogół chodzę ulicą obok, bo błoto tam jak popada niemiłosierne jest. Nie dość że syf koło targu to drzewa jeszcze straszą.. laugh.gif
inni tak samo.
dalej mozna spotkac i pania Pasternak - identycznie zrobione jak te pana Meresa, pana Zagule ale i wieeeelu innych. Latwiej byloby wymienic tych ktorzy posprzatali do konca o ile tacy sa
muzzy
Ogólnie sporo tego jeszcze wszędzie jest - na zielonej najwięcej trafia się plakatów Tala, a np na końcu Limanowskiego do dzisiaj wisi baner Prezydenta Podrazy. Nie wspomnę już o wszechobecnym Meresie :)

pozdro
Muzzy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.