Dami7
Sun, 05 Nov 2006 - 19:43
QUOTE(Zbigniew Podraza @ Nov 5 2006, 04:05 PM)

.....
Zgłaszam gotowość do chat'u - proponuję zgodnie z wczesniejszymi uzgodnieniami najbliższą środę tj. 8.XI.2006r. godzina 17.00.
.....
Pozdrawiam
Zbigniew Podraza
Przyznaję, Panie Pośle, że ma Pan cojones!

Powodzenia.
Hator, a może przekazać innym kandydatom info o gotowości Pana Zbigniewa? Może to kogoś jeszcze zdopinguje?!
Mick
Sun, 05 Nov 2006 - 20:00
Tak niewiele trzeba żeby zostać prezydentem 130-tysięcznego miasta.
Jak rozmawiam ze znajomymi - tzn. takimi, co to polityką mniej się interesują, ale na wybory idą, no i oczywiście takimi, którzy nie mieli z góry upatrzonych kandydatów (a jest to spora grupa) to wielu z nich mówi, że będzie głosować na Podrazę.
Wystarczy się nieco postarać - parę bilboardów (kilka dość niestandardowych), nieco spamu do skrzynek - przy czym spamu o niebo bardziej profesjonalnego od konkurencyjnych, dobra stronka www - i da się.
Do wyborów został tydzień - p. Kościelniak poza stroną internetową to chyba kampanii nie prowadzi; p. Meres i PO to chyba nie bardzo wiedzą jak się kampanię organizuje i jakie treści przekazuje.
P. Zaguła to pewnie nie ma kasy na superprofi akcję, ale jakoś tam próbuje. Ale jednak Forum olewa - mimo że uczestnictwo tutaj jest całkiem darmowe.
Talek wisi na słupach i straszy, że jeszcze raz może mu się udać.
Generalnie - nie jestem zwolennikiem Podrazy i wcale nie mówię, że na niego będę głosował. Ale jak obserwuję tą kampanię to mam wrażenie, że on ma najlepszych ludzi. Nie wątpię, że to oni doradzili mu uczestnictwo w forum i w czacie. I chwała mu za to, że ich posłuchał.
Postaram się w środę być.
Hator
Sun, 05 Nov 2006 - 20:12
mick masz absolutna racje - tez to zauwazylem :)
Kampania Pana Podrazy opiera sie na kilku prostych pomyslach:
1) standardowa strona www z ladnymi haslami i ladna grafika - byle kto to zrobi po kilku dniach zabawy chocby z html'em
2) wynajecie kilkunastu billboardow w najbardiziej atrakcyjnych i ruchliwych miejscach DG - kwestia odpowiednio wczesnieszej rezerwacji - nawet mozna z wyprzedzeniem 4 letnim o ile prezydent sam sie nie zdymisjonuje :)
3) druk listow i plakatow + "ochotnicza" praca mlodziezowki lewicy, ktora w ten sposob "uczy sie samorzadnosci

"
4) parasolik + krzeselko + ciepla kurtka z ciepla herbatka no i troche czasu by sie spotkac z mieszkancami
5) zajrzec na forum raz na tydzien
6) pokazac sie na ostatnich sesjach rady miejskiej, na uroczystosciach otwarcia, w szkolach na akademiach itp
jak ktos uwaza, ze to duzo to jest w ogromnym bledzie
dajcie mi taka sama kase a zrobie Wam podobna jak nie lepsza kampanie

Pytanie do Zbyszka: Kto finansuje Panska kampanie wyborcza?
(jak nie doczekam sie tu odp to poczekam do srody)
pozdr
drygu
Sun, 05 Nov 2006 - 21:25
QUOTE(pulsatilla1214 @ Nov 5 2006, 04:49 PM)

do drygu-
ponieważ jesteś asystentem społecznym kandydującego na stanowisko Prezydenta Miasta Dąbrowy Górniczej Pana Posła na Sejm RP Zbigniewa Podrazy, który być może z powodu intensywnego finiszu kampanii wyborczej rzadziej zagląda na forum:
- co z pomysłem Pana Zbigniewa Podrazy uruchomienia na czas wyborów telefonu 0-800..., pod który mógłbym dzwonić w wypadku zauważenia naruszenia ordynacji wyborczej, pozostaje ciągle w sferze marzeń?
Oczywiście o Białych Patroach pamiętamy. To zresztą pomysł, ktory sie narodził na długo przed tym zanim Zbigniew Podraza został kandydatem na Prezydenta DG. Już wtedy stwierdziliśmy, ze trzeba taką akcje zorganizaować. Sprawy dopilnujemy, bo i Panu Podrazie i Mi również(jako kandydatowi na Radnego) zależy na czystych wyborach. Jutro postaramy sie napisać więcej na ten temat - spraw jest wkażdym razezie w biegu
Pozdrawiam wszystkich.
I pamiętajcie namawiajcie ludzi do głosowania, czym większa frekwencja tym trudniej "kupowac głosy"!!!
rouse
Sun, 05 Nov 2006 - 22:45
Witam serdecznie wszystkich Panów
Na forum widzę wiele osób młodych i może z tego wynika taka naiwność – piszecie, dyskutujecie a nic nie rozumiecie
Informacje, jakie tu znajduję są odbiciem krzywego zwierciadła, jest pewna wiedza o faktach, ale nie ma tu zrozumienia mechanizmów, którymi kieruje się lokalna tak zwana elita polityczna.
Dlaczego tak w Dąbrowie dalej się dzieje??
Dlaczego świat się rozwija, normą są pewne standardy a w Dąbrowie czas się zatrzymał??
Czy ktokolwiek z Was zastanawiał się kiedykolwiek, dlaczego w Dąbrowie dzieje się tak a nie inaczej?? komu to służy ??
Dyskutujecie o rzeczach wielkich, znacie problemy tego miasta jak nikt inny, dlaczego nic z tym nie zrobicie??
Jeśli się mylę i jesteście zorganizowani i przygotowani do tego, aby wziąść odpowiedzialność za to miasto, jeśli już działacie to chętnie się przyłącze.
Wszyscy tylko narzekają, krytykują-żartują czas na zdecydowane działania.
Nie zamierzam się na forum nikomu tłumaczyć, znam wasze metody – nawzajem się dojeżdżacie o głupstwa a gdzie jest racja stanu.
Szukacie winnych to Tu to Tam nawet widzę, że nie mający w Dąbrowie żadnego wpływu na obecny układ i władze PiS jest dla Was problemem, czyżby jakieś kompleksy?
Jeśli szczerze interesujecie się sprawami miasta interesuje Was dobro ogółu to połączmy siły i wykorzystajmy swój potępiał, aby zwalczyć patologię, która to miasto niszczy.
Wszyscy chcemy żyć normalnie chcemy w Dąbrowie pracować, rozwija się i żyć uczciwie.
Dość gadania, czas działania................
Czekam na Wasze propozycje ………………..
Choć gorący okres przedwyborczy nie służy konstruktywnym działaniom to myślę ze jesteśmy w stanie wznieść się ponad podziały i stereotypy!!
Z wyników, które widzę na stronie
http://bezcenzury.tvtom.pl/ w Dąbrowie szykuje się rewolucja!!
Może są jeszcze jakieś inne sondaże??
Pozdrawiam
rouse
:)
Sun, 05 Nov 2006 - 23:03
witam serdecznie (Panią? :))
jesli chodzi o naiwnosc to naiwnoscia (lekko powiedziane) jest wiara w te wyniki
Mozna nam przyblizyc te mechanizmy?
Pewnie nie raz mijamy sie z prawda a wynika to z tego jaki mamy dostep do informacji. Im nas wiecej tym lepiej.
PS. moze zrobimy mala sonde wsrod forumowiczow. Oczywiscie wiadomo ze w zaden sposob nie bedzie miarodajna w stosunku do ogolu mieszkancow DG, ale tak z ciekawosci
Mick
Sun, 05 Nov 2006 - 23:09
Tak jest rouse. Jak każda społeczność internetowa jesteśmy zorganizowani, zwarci i gotowi. Niczym szóstka zuchowa, pod światłym przywództwem liderów-znających-wszystkie-mechanizmy wyruszymy zwalczyć Układ.
Mielenie jęzorem - czyli to co tu uprawiamy czasem też ma wielką moc. Nie musimy z kamieniami iść na pentagon.
pulsatilla1214
Sun, 05 Nov 2006 - 23:42
Dziwnym trafem Pan Kościelniak ma równiuteńką liczbę głosów -7500. Czyżbyście byli tak wytrwali w nabijaniu mu licznika, że maksymalna możliwa liczba głosów dla kandydata?
Sondaż nie jest obiektywny, jakim prawem Pan Kościelniak jest na pierwszej pozycji, skoro alfabetycznie Pan Bober powinien dzierżyć to miejsce, a nie ostatnie?
Dlaczego mam dziwne wrażenie, Wielce Szanowna Rouse, że zjawiłaś się na forum tylko po to, aby reklamować stronę z wynikami tego wielce ciekawego sondażu

? Naszym działaniem zapewne miałoby być oddanie głosu na Pana Kościelniaka (chyba się jednak już nie da...

)
P.S.
Tak, są inne sondaże, np. na stronie Dejmona -
http://linora.ovh.org/forum/portal.php Sondaż o tyle obiektywny, że można oddać JEDEN JEDYNY głos na swojego faworyta w wyborach.
P.S.2
A Pan Kościelniak ciekawe czy zbliży się w wyborach do liczby głosów, jaką otrzymał na stronie TVTom. A przecież wiele osób nie ma internetu i o owej stronie nie wie.... :)
bzenek
Mon, 06 Nov 2006 - 07:57
Dzień Dobry Towarzyszu, Towarzyszko rouse !
QUOTE(rouse @ Nov 6 2006, 12:45 AM)

piszecie, dyskutujecie a nic nie rozumiecie
O rany ! To w radyju z Torunia już mówili o naszym forum ?
Wymienimy się bannerami ?

w Dąbrowie szykuje się rewolucja!!
Łomatko ! Tylko tego nam jeszcze brakowało

jeśli już działacie to chętnie się przyłącze
To jakaś niekonsewkwencja jest. Najpierw na mnie nalatujesz, że nic nie robię. Że Szara Siec jestem i Układ też. A potem przyznajesz się do tego, że sam nic nie robisz i chętnie się do mnie przyłączysz. Toż to brak rewolucyjnej czujności towarzyszu/towarzyszko.

Czekam na Wasze propozycje ………………..
Na początek proponuję zapoznanie się z wypowiedziami uczestników tego forum w dłuższym horyzoncie czasu. Wiem, że w rewolucyjno-wyborczej gorączce nie jest to łatwe, ale da się zrobić.

myślę ze jesteśmy w stanie wznieść się ponad podziały i stereotypy!!
Ja tez w to wierzę. Wierzę, że porzucimy typową polską obojętność i 12 listopada wszyscy spotkamy się przy urnie wyborczej.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Towarzyszu/towarzyszko rouse,
na moim monitorze Twój tekst prezentuje się jako 31 linijek bolszewickich farmazonów. Jeśli chcesz ze mną dyskutować to napisz coś konkretnego. Rewolucje mnie nie interesują. Zbyt łatwo pożerają swoje dzieci. Gdyby Lenin żył dłużej to też by się pewnie dowiedział, że na krążownik "Aurora" podrzuciła go carska motorówka. No a w przeskakiwaniu muru Pałacu Zimowego brał udział sama rodzina Romanowów w asyście policji. Odpowiednio ucharakteryzowana, of course.
Rewolucyjne pozdrowienia dla Ojca Dyrektora.
Bzenek vel ZOMO vel Wykształciuch vel Układ vel Szara Sieć
pozdrawiam
Mon, 06 Nov 2006 - 13:59
Ja już wielokrotnie pisałem o ewidentnej manipulacji sondażem na TVTOM. Ale najśmieszniejsze jest to że jest nierealne aby tą stronę odwiedziło ponad 8000 ludzi. Najpopularniejsze strony o DG niezwiązane z polityką mają około 3000 odwiedzających. Serwisy polityczne mają o wiele niższe zainteresowanie. Jak na razie to wymyślona frekwencja na TVTOM zbliża się do tej, która jest w normalnych wyborach. Tylko co dziwne do wyborów może iść każdy a zagłosować na TVTOM tylko 20%-30% populacji – posiadaczy Internetu.
drygu
Tue, 07 Nov 2006 - 11:24
Białe patrole
Obiecałem dać znać co z akcją. Na razie jest tak:
Rozmawiamy z innymi komitetami wyborczymi i próbujemy nagrać nr infolinie. Jeśli tylko będzie coś więcej wiadomo, to na pewno zaraz o tym się dowiecie.
Zachęcam wszystkich forumowiczów do zorganizowania się w takie patrole. Warto w niedziele pochodzić po mieście i poobserwować różne knajpki, sklepy monopolowe itd…
Może za rękę nie złapiecie, ale na pewno w ten sposób utrudnicie tym co będą próbować grać nieczysto. (Za to powinno być dożywocie)
W biurze Zbigniewa Podrazy (PKZ z tyłu) są
plakaty dotyczące wyborów i nawołujące do udziału w nich. Oczywiście nie promują one żadnego ugrupowania. Chętnych zapraszam do ich odbioru, jeśli znacie miejsce gdzie może wisieć taki plakat (sklep, knajpka itp..)
Pozdrawiam serdecznie
bzenek
Tue, 07 Nov 2006 - 12:18
QUOTE(Hator @ Nov 5 2006, 10:12 PM)

Kampania Pana Podrazy opiera sie na kilku prostych pomyslach:
1) 2) 3) 4) 5) 6)
jak ktos uwaza, ze to duzo to jest w ogromnym bledzie
Ale po co więcej ? Taka już natura biznesu, polityki i ludzkiej natury - mało się narobić a dużo zarobić. Skoro konkurencja postawiła poprzeczkę na poziomie kostki to nie trzeba jej przeskakiwać. Wystarczy troszkę podnieść noge - taka kalkulacja. Byłby jednak numer gdyby to nie wystarczyło :)
A wczoraj nasz region odwiedził sam premier bliźniak Jarosław. Jak wiemy sfotografował się z tunelem, rzucił kiełabasy wyborczej i... skrytykował kandydatów za zbyt spokojna i ospałą kampanię. Ciekawe co na to pan Kościelniak ?
drygu
Tue, 07 Nov 2006 - 12:58
QUOTE(bzenek @ Nov 7 2006, 02:18 PM)

Ale po co więcej ? Taka już natura biznesu, polityki i ludzkiej natury - mało się narobić a dużo zarobić.
Co to znaczy mało się narobić.

Ci młodzi ludzie Podrazy i Ona sam śpią po parę godzin dziennie. I nie tylko teraz w trakcie kampanii. Biuro już dział 5 lat i działa sprawnie. To nie tylko kampania ale społeczna robota. Organizujemy akcje, prowadzimy porady prawne, organizujemy spotkania z mieszkańcami. Gwarantuje, też że wcale na tym nie zarabiamy. Co do samej kampanii, to powiem szczerze wiosna była by lepsza. Te kilka wymienionych punktów to wcale nie takie nic. A inni kandydaci z wami w ogóle rozmawiają?? jakoś nie widzę. Robimy przecież spotkania z wyboracmi. Wystarczy na nie przyjść.
Ciekaw jestem waszych pomysłów na kampanie. Hator mam nadziej, że po wyborach ugadamy się na piwko razem i mi powiesz jakie masz recepty na zrobienie kampani. :)
Pozdrowionka
michu
Wed, 08 Nov 2006 - 08:06
trochę z innej beczki, ale na temat, jedna z kandydyujących na plakacie już przedstawia się jako Prezydent Dąbrowy Górniczej.......
Henryk Zaguła
Wed, 08 Nov 2006 - 09:16
Witam! Czytam Wasze wypowiedzi i chciałbym Wam powiedzieć że:
1- mam duży dystans do swojego wyglądu ale jak wyprodukować materiał wyborczy bez zdjęcia
2- w mojej ulotce oprócz zdjęcia jest przedstawiony konkretny program
Mam skończone studia techniczne, roczne studia podyplomowe z prawa i administracji, finansów publicznych i public rlation. Mam wiele doświadczeń z pracy w Hucie Katowice w samorządzie miasta i wojwwództwa. Mam wiek w którym mogę to wszystko wykorzystać dla naszego miasta. Mam również wiele pokory do życia i społeczeństwa. Taka jest moja propozycja. Jeżeli uznacie że jest godna poparcia to Wam dzięki jeżeli nie to poszukajcie ciekawszej ale wybierajcie dla dobra miasta. Dąbrowa Górnicza potrzebuje Prezydenta, który dokona przełomu i zacznie zmieniać nasze miasto. Już czas przestać tylko mówić i opowiadać.
Naprawdę nie mam czasu wiele bo finisz kampani wyborczej/ dzisiaj wyjątkowo wychodzę później/ i jest mi przykro że moj aktywność na forum jest niewielka. Pozdrawia Was wszystkich, a łatwiej mi odpowiadać na listy mój adres jest na mojej stroni www.zagula.pl
Henryk Zaguła
Jacek Kościelniak
Wed, 08 Nov 2006 - 15:24
Przedstawiamy Państwu Deklarację 10 zasad dla Dąbrowy Górniczej. Wszelkie zapytania prosimy kierować na poniższy adres e-mail: jacek.koscielniak@sejm.pl.
Bartek
Wed, 08 Nov 2006 - 15:38
Ojej countdown dobiega konca to i kandydaci na fotel Prezydenta zaczynaja pisac na forum :)
QUOTE("Henryk Zaguła")
Witam! Czytam Wasze wypowiedzi i chciałbym Wam powiedzieć że:
1- mam duży dystans do swojego wyglądu ale jak wyprodukować materiał wyborczy bez zdjęcia
2- w mojej ulotce oprócz zdjęcia jest przedstawiony konkretny program
Mam skończone studia techniczne, roczne studia podyplomowe z prawa i administracji, finansów publicznych i public rlation. Mam wiele doświadczeń z pracy w Hucie Katowice w samorządzie miasta i wojwwództwa. Mam wiek w którym mogę to wszystko wykorzystać dla naszego miasta. Mam również wiele pokory do życia i społeczeństwa. Taka jest moja propozycja. Jeżeli uznacie że jest godna poparcia to Wam dzięki jeżeli nie to poszukajcie ciekawszej ale wybierajcie dla dobra miasta. Dąbrowa Górnicza potrzebuje Prezydenta, który dokona przełomu i zacznie zmieniać nasze miasto. Już czas przestać tylko mówić i opowiadać.
Naprawdę nie mam czasu wiele bo finisz kampani wyborczej/ dzisiaj wyjątkowo wychodzę później/ i jest mi przykro że moj aktywność na forum jest niewielka. Pozdrawia Was wszystkich, a łatwiej mi odpowiadać na listy mój adres jest na mojej stroni www.zagula.pl
Henryk Zaguła
Panie Zaguła...wiem ze szkołe Pan dawno skończyl, ale piszzac takie kwiatki jakie w Panskim poscie to poprostu istna porazka!!!
BTW. Pana Kościelniaka to nawet bym nie poznał na ulicy bo tak naprawde nie mam pojecia jak Pan wygląda, zero plakatów. A duzo jezdze po miescie
pozdrawiam
Wed, 08 Nov 2006 - 15:56
No witam Pana PICKa ponownie. Coś się znowu zmieniło. Przecież ostatnio definitywnie zrezygnował Pan z wypowiadania się na forum. A tu rozpoczynamy kampanie od nowa. Mam nadzieje, że tym razem pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem. Tylko ten Pana folklor na forum jakoś nie za bardzo ma się do tych 10 zasad.
Wed, 08 Nov 2006 - 16:37
czy Jacek Kościelniak = Pick =gosc?
to samo IP na dsl tp
prosimy o udowodnienie ze jest pan tym za kogo sie podaje. W przeciwnym razie szykuje sie ban - dla dobra prawdziwego Pana Koscielniaka i forum
sami zobaczcie
http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...sult_type=posts
Marcinn
Wed, 08 Nov 2006 - 21:54
Przywitam sie pokrotce: mam na imie Marcin, mieszkam na Mydlicach.
Przesledzilem wypowiedzi Pana Podrazy i mam jedno wazne pytanie: dlaczego tak cieplo wyraza sie pan o inwestycjach i kadencji Lipczyka? Ten pan sam najlepiej podsumowal swoje osiagniecia odchodzac w polityczny niebyt (wedlug mnie slusznie - jeszcze ostatnie slowo niech powie prokuratura).
Co pana laczy z panem Lipczykiem? Ile prawdy jest w opowiesciach o przetargach "zalatwianych" na mocno podlewanych wodeczka imprezach np. w dawnej Polonii? Na ile w tych interesach partycypowal pan Koćma, bliski przyjaciel pana Lipczyka? Czy to prawda, ze panu Lipczykowi grozi bliska znajomosc z polskim wymiarem sprawiedliwosci (prokuratura badajaca koneksje z Mitexem i niegospodarnoscia w gminie)? Moze moje pytania kieruje do nieodpowiedniej osoby, w takim razie przepraszam. Jednakowoz prosze o garsc komentarza. Stosunek do "kwestii Lipczyka" traktuje w pana przypadku jako kluczowa, bowiem mocno zastanawiam sie na oddaniem na Pana swojego glosu.
Wiele przemawia za Panska kandydatura, jest jednak ten maly szkopul, moze ktos poinformowany doda cos od siebie?
P.s. prosze mni enie laczyc w zaden sposob ze strona pro publico bono hostowana na serwerze mojej sieci osiedlowej. Nie agituje tez na rzecz zadnego z kandydatow. Powiem jedynie, ze wykluczam mozliwosc zaglosowania na panow Zagułę, Talkowskiego, Meresa. Nad reszta nawet nie smiem sie zastanawiac. Sa to ludzie "znikad".
Pozdrawiam.
kursor
Wed, 08 Nov 2006 - 22:53
QUOTE(Marcinn @ Nov 8 2006, 10:54 PM)

Wiele przemawia za Panska kandydatura, jest jednak ten maly szkopul, moze ktos poinformowany doda cos od siebie?
Witaj!
Poczytaj sobie forum tam te tematy były przerabiane nie raz ani nie dwa
pozdro
Wed, 08 Nov 2006 - 23:10
@Henryk Zaguła
bardzo zaluje ze nie znalazl Pan czasu na czat a moze jednak jeszcze sie uda?
kwintosz
Wed, 08 Nov 2006 - 23:27

W niektórych miastach zamiast wyborów odbędą się pojedynki na śmierć i życie.dziś
Janusz Paczocha. fot. Lucyna Usińska
W najbliższych bezpośrednich wyborach wójtów, burmistrzów i prezydentów miast naszego regionu dojdzie do kilku spektakularnych pojedynków odwiecznych wrogów i rywali. Naprzeciwko siebie staną bowiem w wielu przypadkach, ludzie którzy od lat nie podają sobie ręki i nie kryją wzajemnej wrogości.
Obok wątku politycznego tych rywalizacji, pojawią się też elementy walki emocjonalnej, ambicjonalnej osób ubiegających się o najważniejsze stanowiska w tych miastach.
.....(
pomijam tu wiadomości o innych miastach w końcu wątek dotyczy DG)
Dąbrowa Górnicza
Jerzy Talkowski kontra Zbigniew Podraza
Personalnie między Talkowskim a Podrazą nie ma szczególnej nienawiści, ale ten drugi jest w tej chwili reprezentantem całej dąbrowskiej lewicy, którą Talkowski przed czterema lata ograł i poniżył, odcinając jej ludzi od władzy i licznych synekur. Teraz ci, którzy przed czterema laty zostali odsunięci od wpływów w Dąbrowie chcą wziąć odwet i pokonać Jerzego Talkowskiego. Szansę widzą właśnie w triumfie wyborczym swojego faworyta - Zbigniewa Podrazy, który prowadzi w tym mieście kampanię wyborczą zakrojoną na ogromną skalę. Talkowski, znany z ogromnego serca do walki, nie zamierza się jednak poddawać.
Ciekawe zestawienie, faktycznie pewny smaczek w tej walce jest ale czy aż takie to ważne?? Ważne aby nowy prezydent był odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu z jakiejkolwiek wywodziłby się partii.
Hator
Wed, 08 Nov 2006 - 23:28
Panie Jacku (Pick) - bardzo odkrywcze te zasady

Taki program wyborczy to ja moge tez w kilka minut napisac.
Panie Henryku - mial Pan okolo miesiaca by raz na czas zagladac na forum, odpisywac, umowic sie na czata
i co? ano to, ze lacznie z dzisiejszym postem to wsumie Pan 3 razy na forum sie wypowiadal - wiec niech Pan nie przeprasza i nie papla teraz ladnie ze Panu jest przykro - panu powinno byc WSTYD.
Tutaj na forum Panskie pseudo reklamy na 3 dni przed wyborami napewno nic nie dadza - trzeba bylo walczyc o elektorat a nie siedziec z palcem w .................. nosie.
michu
Thu, 09 Nov 2006 - 08:08
w kwestii pilnowania prawidłowości przebiegu wyborów (białe patrole itp..) - myślę, że trzeba zwrócić uwagę na wojne plakatową:
1. jacy kandydaci naklejają plakaty na ogłoszenia komisji wyborczej,
2. czyje plakaty nie zostaną usuniete po kampanii
3. czy przestrzegana jest cisza wyborcza w tym zakresie
fakt kupowania głosów za alkohol to rzeczywiście "trzoda" i trzeba pietnowac takie zachowania, wszelkie inicjatywy obywatelskie tak ale również policja i straż miejska powinny sie tym bezstronnie zająć. Zgadzam się z Drygiem, że wieksza frekwencja moze zmarginalizowac znaczenie takich incydentów.
Antoni
Thu, 09 Nov 2006 - 11:55
QUOTE(kwintosz @ Nov 8 2006, 09:27 PM)

Ciekawe zestawienie, faktycznie pewny smaczek w tej walce jest ale czy aż takie to ważne?? Ważne aby nowy prezydent był odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu z jakiejkolwiek wywodziłby się partii.
To nie jest żaden smaczek tylko dość jednostronny i pobieżny ogląd sytuacji przez dziennikarza z DZ.
O.K. Talkowski ograł sld-owców ale nieprawdą jest choćby to, że Podrazę popiera cała lewica, bo ja wczoraj dostałem taką płachtę od Demokratycznej Partii Lewicy z wezwaniem do głosowania na Talkowskiego. Co to jest DDL? Odpowiedź w podpisie na końcu płachty - Marek Dul.
4 lata temu mieszkańcy Dąbrowy Górniczej, wybierając Talkowskiego zamiast Lipczyka wyleczyli grypę cholerą.
I jeszcze jedno - w komitecie honorowym wyborców Marka Lipczyka znajdował się niejaki Zbigniew Meres, ten sam. którego plakaty wiszą teraz - moim zdaniem nieprzypadkowo - obok plakatów Talkowskiego.
Konkludując - powstał nowy układ, na który składają się: postkomuchy z DDL-u, którym bliżej do nieboszczki PZPR niż do koalicji SLD,UP. PD i ludzie z PO, którzy, jak pokazuje przykład genereła Meresa sprzed 4lat i skład urzędników obecnego Urzędu Miasta, zawsze są przede wszystkim najbliżej władzy.
Ale oczywiście w gazecie Ci napiszą, że Talkowski kontra Podraza i że Podraza prowadzi w mieście kampanię zakrojoną na ogromną skalę. Tymczasem w mieście wszędzie pełno Talkowskiego, gdzie byś nie splunął wisi jego plakat.
bzenek
Thu, 09 Nov 2006 - 13:40
QUOTE(Hator @ Nov 9 2006, 01:28 AM)

Panskie pseudo reklamy na 3 dni przed wyborami napewno nic nie dadza - trzeba bylo walczyc o elektorat a nie siedziec z palcem w .................. nosie.
Wiadomośc z ostatniej chwili !!!

W Gołonogu na ulicy Wybickiego ekipa pana Zaguły rozdaje wszystkim paniom świeżutkie białe róże
bzenek
Thu, 09 Nov 2006 - 13:55
QUOTE(drygu @ Nov 7 2006, 02:58 PM)

Co to znaczy mało się narobić.

Oj drygu, bez urazy, proszę :)
Moja uwaga miała ogólnoludzki charakter i nie dotyczyła żadnego komitetu wyborczego.
A juz na pewno nie Lewicy i Demokratów w Dąbrowie Górniczej.
Jeśli czytelnicy odebrali moje słowa inaczej to przepraszam.
pozdrawiam
Thu, 09 Nov 2006 - 14:36
QUOTE(Antoni @ Nov 9 2006, 11:55 AM)

To nie jest żaden smaczek tylko dość jednostronny i pobieżny ogląd sytuacji przez dziennikarza z DZ.
O.K. Talkowski ograł sld-owców ale nieprawdą jest choćby to, że Podrazę popiera cała lewica, bo ja wczoraj dostałem taką płachtę od Demokratycznej Partii Lewicy z wezwaniem do głosowania na Talkowskiego. Co to jest DDL? Odpowiedź w podpisie na końcu płachty - Marek Dul.
4 lata temu mieszkańcy Dąbrowy Górniczej, wybierając Talkowskiego zamiast Lipczyka wyleczyli grypę cholerą.
I jeszcze jedno - w komitecie honorowym wyborców Marka Lipczyka znajdował się niejaki Zbigniew Meres, ten sam. którego plakaty wiszą teraz - moim zdaniem nieprzypadkowo - obok plakatów Talkowskiego.
Konkludując - powstał nowy układ, na który składają się: postkomuchy z DDL-u, którym bliżej do nieboszczki PZPR niż do koalicji SLD,UP. PD i ludzie z PO, którzy, jak pokazuje przykład genereła Meresa sprzed 4lat i skład urzędników obecnego Urzędu Miasta, zawsze są przede wszystkim najbliżej władzy.
Ale oczywiście w gazecie Ci napiszą, że Talkowski kontra Podraza i że Podraza prowadzi w mieście kampanię zakrojoną na ogromną skalę. Tymczasem w mieście wszędzie pełno Talkowskiego, gdzie byś nie splunął wisi jego plakat.
A czemu w swojej wypowiedzi pominąłeś PiS, który swoją strukturę również opiera na "ludziach talkowskiego" i to w o wiele większym stopniu niż PO.
vacu
Thu, 09 Nov 2006 - 16:50
QUOTE(Jacek Kościelniak @ Nov 8 2006, 05:24 PM)

Przedstawiamy Państwu Deklarację 10 zasad dla Dąbrowy Górniczej. Wszelkie zapytania prosimy kierować na poniższy adres e-mail: jacek.koscielniak@sejm.pl.
Powiem tak - fajnie, że Pan się wreszcie pojawił, może podczas tych wyborów jest już za późno ale jest szansa, że politycy zrozumieją, że obecnie także w sieci drzemie moc :]
Co do zawartości to powiem, że takie hasła właściwie każdy z nas by wymyślił, gdyby go o nie zapytać, rzecz w tym jak toto wszystko zrobić.
pees: dziwi mnie, że kandydaci wolą pisać na maila. Przecież maila czyta 1 osoba, na forum jednym postem "załatwia się" conajmniej kilkudziesięciu wyborców...
[Edycja]Ooo gdzieś mi uciekły dwie strony pełne postów :| Ale to nic, posta zostawię
drygu
Thu, 09 Nov 2006 - 18:32
QUOTE(michu @ Nov 9 2006, 10:08 AM)

fakt kupowania głosów za alkohol to rzeczywiście "trzoda" i trzeba pietnowac takie zachowania, wszelkie inicjatywy obywatelskie tak ale również policja i straż miejska powinny sie tym bezstronnie zająć. Zgadzam się z Drygiem, że wieksza frekwencja moze zmarginalizowac znaczenie takich incydentów.
Białe Patrole.
Kilka słów co w tej sprawie każdy zrobić może.
Po pierwsze:
namówcie przez te 2 dni kogo, możecie na głosowanie. Każdy głos umniejsza sens kombinowania.
Po drugie:
Idąc do lokalu wyborczego, do babci na obiad, do knajpki na piwko, spacerując w niedziele, rozejrzyjcie się wokoło. Jeżeli uznacie, że w waszym przekonaniu ktoś kombinuje to:
1. Dzwońcie na policje, straż miejską i informujcie o tym zjawisku.
2. Dzwońcie pod nr
(032)262-64-69[color=#FF0000], tam będzie siedziała osoba, która będzie przyjmowała interwencje o łamaniu zasad demokracji.
3.
Białe Patrole, to każdy kto uważa, ze „robienie głosów” to łamanie zasad demokracji. Dlatego zwróćcie uwagę tym osoba, które waszym zdaniem budzą podejrzenia, dzięki temu nie będą czuli się bezkarnie.
Pozdrawiam
P.S. Myślę, że pilnowanie tej sprawy to sprawa, która łączy wszystkich forumowiczów bezwzględu na poglądy polityczne
QUOTE(bzenek @ Nov 9 2006, 03:55 PM)

Oj drygu, bez urazy, proszę :)
Moja uwaga miała ogólnoludzki charakter i nie dotyczyła żadnego komitetu wyborczego.
A juz na pewno nie Lewicy i Demokratów w Dąbrowie Górniczej.
Jeśli czytelnicy odebrali moje słowa inaczej to przepraszam.
A ja wyraziłem swój pogląd w tej sprawie, bo ten "ogólnyludzki charakter" dotyczył - rozumiem - ogółu. Ja uważam, że warto pokazywać, że to nie jest regułą.
Pozdrawiam :)
Henryk Zaguła
Thu, 09 Nov 2006 - 22:09
Jestem na forum. Nie trzymłem nigdzie palca tylko spotykałem się z mieszkańcami. naprawdę jest mi przykro a może wstyd że nie mam czasu na wszystko. Nie mam społecznych asystentów, ale mam szefa sztabu wyborczego, młodego genialnego pomocnika jemu chcę oddać to co jego zasługą. na wybory wziąłem kredyt w PKO SA. Pracuję bo to moje prywatne finanse i proszę nie mieć pretensji że nie ma mnie wszędzie. Pozdrawiam Henryk Zaguła
pozdrawiam
Thu, 09 Nov 2006 - 22:19
Dobra dobra, Panie Zaguła nie lejejmy wody. Jakby Pan chciał, to czas poświęcony na usprawiedliwianie się, przeznaczyłby Pan na odpowiedz na któreś z naszych pytań.
Hator
Thu, 09 Nov 2006 - 22:22
Panie Zagula - ogromny "respect" jesli rzeczywiscie finansowanie Pana wyborow wziąl Pan tylko na siebie.
Ale tymbardziej dziwie sie Panu bo skoro mial Pan mniejsze pieniazki do wydania, to trzeba bylo korzystac z forum. Postowanie/czat wyborczy z Panem - reklama jaka sobie mogl Pan zrobic piszac tutaj-to nic nie kosztuje.
Pan Podraza ma wieksza kampanie, ma pewnie wiecej ludzi do pomocy, ale tez mial spotkania z wyborcami (o ktorych, w przeciwniestwie do Pana informowal, reklamowal, ZAPRASZAL), spotkania na otwarciach roznych instytucji itp, a mimo to mial czas by zajrzec na forum, cos naskrobac i odbyc czata wyborczego.
Za wykorzystanie wlasnych srodkow finans. na kampania ma Pan u mnie + (choc pewnie splaci Pan kredyt pieniazkami z diety przyszlego radnego i czlonka zarzadu kzk gop

)
ale za nedzny "Pi-aR" nalezy sie Panu pala!
PS w przypadku 2 tury - gdyby sie Pan nie dostal to komu udzielilby Pan poparcia
z kandydatow?
Henryk Zaguła
Thu, 09 Nov 2006 - 22:36
Odpowiadam nigdy nie można wykonać wszystkiego.
Odpowiedzi są w moim programie szczególy zawsza można dopowiedzieć na żywo. Jestem gotów przyjąć wezwanie do rozmowy bezpośredniej. Panie HATOR a jak przegram wszystko to co? Wziąłem to wszystko na siebie i tak ma być.
Komu udzilę poparcia? w II turze? Odpowiadając muszę się przyznać do przegranej a to jest niewygodne. Proszę Pana jestem dobrej myśli i wszystko przed nami Zaguła
Hator
Thu, 09 Nov 2006 - 22:37
PS Panie Henryku - a moze jutro czat z Panem o 18 albo 19 na stronie forum???
chyba w pt o tej godzinie, na 5 godz przed cisza wyborcza, nie bedzie Panu nic przeszkadzac na taka autopromocje? :)
pozdr
to na ktora godzine mamy odpalac kompa? :)
jesli Pan chce to wszelkie instrukcje do obslugi, regulamin itp wyslemy Panu na PM badz mailowo - juz jak pan chce :) takze prosze sie nie bac :)
pulsatilla1214
Thu, 09 Nov 2006 - 22:41
My naprawdę nie gryziemy! Pan Podraza nie doznał uszczerbku na zdrowiu w wyniku czata :)
kursor
Thu, 09 Nov 2006 - 23:30
Witam!
Mam pytanko do p. Meresa bądź p. Kościelniaka vel. Pick:
czy to prawda że jutro ( piątek ) ogłosicie porozumienie o współpracy w przyszłej Radzie Miasta PO-PIS ? czy nie za wcześnie na takie sojusze? zostało 2 dni do wyborów....
czy podjeliście taką decyzję tylko i wyłącznie na poziomie merytorycznych rozmów programowych?
PS. Dziwie się Platformie że są skłonni do takich sojuszów z dąbrowskim PIS'em i ich jeszcze nie wybranymi "radnymi"
Ciekawe czy Donald o tym wie :)
pozdrawiam
Thu, 09 Nov 2006 - 23:37
No akurat w DG PO i PiS to sztuczne twory na wybory. Więc mnie osobiście nie zdziwiłby taki obrót spraw. Ja pytanie o ten sojusz kieruje do H Zaguły jako prekursora PO w DG
Hator
Thu, 09 Nov 2006 - 23:59
coz - chyba sie jednak nie doczekamy tego czatu
specjalnie czekalem na newsa - mimo ze jutro wczas wstaje :// a juz w sam pt popoludniu nie bede obecny wiec o czacie najpozniej wypadalo powiedziec dzisiaj.
Panie Zagula... ale z pana kombinator...
PS jak pan chce byc dobrym prezydentem skoro
a ) nie umie pan sobie zorganizowac czasu
b ) nie ma pan dla nas - mieszkancow czasu
c ) chyba obce jest dla Pana pojecie "zarzadzanie i organizacja"
PiSdabgor
Fri, 10 Nov 2006 - 08:22
Poseł Jacek Kościelniak serdecznie zaprasza wszystkich mieszkańców Dąbrowy Górniczej na spotkanie które odbędzie się pomiędzy 13 a 15 na placu przed PKZ-em.
Henryk Zaguła
Fri, 10 Nov 2006 - 08:48
Dzisiaj do 20 jestem zajęty, spotkania z mieszkańcami. Potrafię zorganizować czas, mam czas dla mieszkańców i bardzo dobrze wiem co to organizacja i zarządzanie. Jeżeli interesuje was spotkanie dzisiaj w porze 20-21 to czekam na informację do 10 na pocztę a potem na telefon 697 880 808. Wiem że nie gryziecie, pytania w kampani wyborczej padały rózne i trudno przed odpowiedzią uciekać. Tak więc jestem gotów.Co do porozumienia PO-PiS to każdy orze jak może. Pozdrawiam Henryk Zagułą
tomasz sołtysik
Fri, 10 Nov 2006 - 11:01
Ale akcja była wczoraj pod Urzędem Miejskim,
o 13.00 w pobliżu małego parkingu, po lewej stronie rozbił się namiot Zbyszka Podrazy - zgodnie z zapowiadanym spotkaniem z mieszkańcami,
za moment przyleciał jakiś misiu twierdzący, że jest z MZUiM-u, i że nie wolno się tu rozbijać, bo to jest TEREN PRYWATNY buhahahahaha
Potem Olszówka przez otwarte okno z 4 piętra wydawał polecenia Straży Miejskiej.
Następnie od Strażników dowiedziałem się, że dostali od Olszówki polecenie usunięcia namiotu siłą.
Natychmiast powiadomiłem policję, że Straż Miejska chce sie dopuścić przemocy wobec legalnego spotkania wyborczego prowadzonego w ramach kampanii wyborczej, na szczęście szybka i sprawna interwnecja Policji sprowadziła przyboczną gwardię prezydenta na ziemię i chłopcom odechciało się używac siły... dodam, że przy namiocie zgromadziło się w pewnym momencie kilkadziesiąt osób w tym 3 posłów: Podraza, Napieralski i Zaborowski. Trzeba mieć niezły tupet, żeby wydać polecenie usunięcia siłą posłów, których chroni immunitet...
Głosując na Talkowskiego wybierasz Olszówkę! hehehe
Bartek
Fri, 10 Nov 2006 - 11:20
To własnie swiadczy o panicznym strachu o swoje stolki obecnej wladzy prezydenta i jego ekipy w naszym miescie. Trzeba bylo po TVN24 dzwonic ;-)
mucha
Fri, 10 Nov 2006 - 11:27
Czy bedzie ten czat z panem Zagułą?
wykształciuch
Fri, 10 Nov 2006 - 11:45
hahaha no to nieźle olszówka spanikował

, mam pytanie: o której to zajście było i kto z mzuim podbił żeby was "wyproscić"??.... swoja drogą ciekawe czy takie akcje straży miejskiej maja jakiegoś dowódce czy naprawde polecenia idą z 4 piętra

....
Bartek
Fri, 10 Nov 2006 - 11:54
Wszystko na ostatnia chwile? ;-) Na chat czasu nie bylo, a na spotkanie jest bo mozna sie w centrum pokazac, prawda? Szkoda ze nie moge przyjechac, a chetnie bym pojechal i zadal pare pytan!
Bartek
Fri, 10 Nov 2006 - 11:58
QUOTE(Henryk Zaguła @ Nov 9 2006, 10:36 PM)

Komu udzilę poparcia? w II turze? Odpowiadając muszę się przyznać do przegranej a to jest niewygodne. Proszę Pana jestem dobrej myśli i wszystko przed nami Zaguła
Jesli nie uda sie Panu przejsc do II tury to można oczekiwac od Pana informacji tutaj na forum kogo Pan bedzie popieral w II turze?
bzenek
Fri, 10 Nov 2006 - 11:59
QUOTE(Bartek @ Nov 10 2006, 01:54 PM)

Wszystko na ostatnia chwile? ;-) Na chat czasu nie bylo, a na spotkanie jest bo mozna sie w centrum pokazac, prawda?
A ja tam zajrzę w drodze z pracy. Może będą jakieś gadżety. Mam ochotę na otwieracz do butelek

Ciekawe jakie poparcie zyska IVRP i idea Polski Solidarnej w Dąbrowie Górniczej ? Czy "ciemny lud" wybierze PiS czy stronnictwo Talkowskiego ?
mucha
Fri, 10 Nov 2006 - 12:01
Gdyie można znaleźć jakieś aktualne wyniki sondaży wyborczych dot. naszego miasta?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.