savalas
Mon, 15 Dec 2008 - 09:28
wziąłem ostatnio grubego benka:
- pani z którą rozmawiałem przez tel. składając zamówienie, była troche nierozgarnięta, 7 razy trzeba jej było powtarzać co chce.
- sama pizza niezbyt dobra, gumowate ciasto, pomielone dodatki i sosy bez smaku w iloścityle co koń napłakał
- ale najgorsza była sraka która nas złapała po zjedzeniu tej pizzy
NIEPOLECAM !
matiz
Mon, 05 Jan 2009 - 21:46
ja chwale Telepizze

moze dlatego ze mam tam znajomego wiec wiem co jem ale dlatego ze najbardziej pasuje i mi smakuje
Ch. Norris
Fri, 06 Feb 2009 - 20:02
Nie polecam Pizzy Dominium w Pogorii. Ceny wysokie, w zamian za to teoretycznie obsługa kelnerska, ale pozostawiająca wiele do życzenia. Czekaliśmy z żoną 10 min. aż obsłuży nas kelnerka i z 20 min. na pizze. Smak przeciętny, ale to oczywiście moja subiektywna ocena.
Polecam za to Pizze Raj na Królowej Jadwigi. Bardzo mi smakuje i ceny rozsądne. Ale samoobsługa, coś za coś.
odrodzenie
Wed, 01 Apr 2009 - 07:20
Testuje pizzę w każdym jednym mieście ( no prawie każdym ). Oczywiście nie lubię gumofilców w stylu telepizzy, benka czy dagrasso. Tych co wymieniłem bez sosu nie da się jeść, a dobra pizza wyróżnia się tym, że smakuje tak dobrze, że sosu nie chce się używać.
W DG to
Stonehenge jest dobra no i
w
Santorini ostatnio miałem zjeść pizzę, ale skusiłem się na Gondoliere - to jest dopiero dobre.
Nawet do Włoch ( nie chodzi o W-wę ) się kiedyś wybrałem i generalnie te wszystkie sieciówki nic nie mają wspólnego z włoska pizzą. To jest pizza w stylu amerykańskim. To samo RAJ z tym swoim grubaśnym ciastem. Są oczywiście różne smaki i niektórzy lubią zbliżoną do tradycyjnej, na cienkim cieście, gdzie samo ciasto jest smaczne, inni lubią takie co trzeba utopić w sosie czy ketchupie by zjeść. Kwestia gustu.
Dla zwolenników tradycji w DG polecam:
- Stonehenge
- Santorini
( lub odwrotnie )
i dalej w Katowicach
- La Grotta
- Sicilia
Ważna sprawa, w tych wyżej co polecam, zawsze widać jak i z czego robią twoją pizze.
Kubass
Sat, 18 Apr 2009 - 21:30
Stonehenge-najgorsza pizza w dabrowie..ciasto tak cienkie ze mozna je łamac w rekach,skladnikow i sera sladowe ilosci...
Gruby Benek-tak jak ktos wczesniej napisal po tej pizzy jest sraka to prawda....:/
odradzam te dwie pizzerie juz lepiej kupic mrozona pizze w markecie niz tam powaga...
prezes
Sat, 18 Apr 2009 - 23:17
a ja dzisiaj poraz kolejny kosztowałem pizzy z LaGrande, naprawde mi smakuje... a ten posmak kurkumy w cieście - bezcenny
savalas
Sun, 19 Apr 2009 - 23:23
no stonehage to jakaś padaka a nie pizza, nic to niema wspólnego z pizzą. Twarde ciennkie ciasto, śmierdzące pieczarki i sos pomidorowy który konsystencją przypomina pomidorową z jednej puszki przecieru. bleeee, gorsza jest tylko pizzeria angelo.
Dave
Fri, 24 Apr 2009 - 01:21
CYTAT(Kubass @ sob, 18 kwi 2009 - 21:30)

Stonehenge-najgorsza pizza w dabrowie..ciasto tak cienkie ze mozna je łamac w rekach,skladnikow i sera sladowe ilosci...
Gruby Benek-tak jak ktos wczesniej napisal po tej pizzy jest sraka to prawda....:/
odradzam te dwie pizzerie juz lepiej kupic mrozona pizze w markecie niz tam powaga...
No popatrz, jakie to są różne opinie i gusty - kumpel wymienił właśnie Stonehenge jako pizzeria na 2 miejscu w DG, a na 1... krytykowaną powyżej pizzę Gruby Benek!

Ten temat w ogóle jest do d... bo zależy to jaki kto ma gust i smak - mi tam pizza w Stonehenge smakowała, choć faktycznie ciasto było bardzo cienkie i twarde - ale smak dobry, wypieczony i szło pojeść
Lui
Fri, 24 Apr 2009 - 07:30
Wczoraj jadłem u Grubego Benka i musze powiedzieć, że jestem mile zaskoczony
magdusiekk
Mon, 18 May 2009 - 17:46
witam,
nowo otwarta pizza - grill Drewienko na Struga. Pizza rewelacja i ceny przystepne. Dowoz gratis. Piwko ponizej 5zl!!!!!! Szkoda tylko ze nie blisko przystanku autobusowego w centrum - ale goraco polecam
Lui
Mon, 18 May 2009 - 21:00
CYTAT(Bartek @ pon, 08 gru 2008 - 18:46)

No właśnie w Benku zdecydowanie za dużo sera dają :/
Człowiekowi nigdy się niedogodzi, w jednej za mało w drugiej za dużo, w jednej za chude ciasto w drugiej za grube

, a tą pizze jem naprawde bardzo często i jakimś dziwnym trafem nigdy mnie sraka nie chwyciła..
vacu
Mon, 18 May 2009 - 21:25
Ja właśnie skończyłem pizzę z American (na Królowej Jadwigi obok technikum). Nie pamiętam czy już tam kupowałem, chyba nie, ale ta dzisiejsza pizza naprawdę mi smakowała, była lepsza niż z DaGrasso, skąd do tej pory brałem najczęściej (jakaś z tuńczykiem i oliwkami to była, Manhattan bodajże). Także polecam, zwłaszcza jak ktoś lubi konkretniejsze ciasto zamiast "papierowego"

!
Anula
Mon, 25 May 2009 - 19:04
Witam, ostatnio odwiedziałam znajomych na Mydlicach i wracając do domu natknełam się z kumpela na nowo otwartą pizzerie Drewienko-Pizza&Grill, ul.Struga. Pomyślałysmy, ze wejdziemy i coś zjemy.
Zamówiłysmy pizze i co? poprostu rewelka!!!! Gorąco polecam, powiem szczerze,że jeszcze takiej pizzy w Dąbrowie nie jadłam, a w nie jednej pizzerii byłam.
Do tego ceny rozsądne i piwko lane tanie
puszka
Sun, 22 Nov 2009 - 00:00
Witam
Na wstępie zaznacze ze nie jestem związany z żadna pizzernia w DG i innym miescie i pizza to jedynie mój przysmak.
Do dnia dzisiejszego za najlepsza pizzernie w DG traktowałem pizzernir Vinci. Może troche droga ale zawsze z klasą. Pizza przepyszna, wspaniały wystrój, miła obsługa. inne potrawy też wspaniałe. Byłem tam poprzednio z 10 razy i zawsze wszystko było Ok...
Do dnia dzisiejszego.
Przybyłem tam z małżonką około godziny 19. Ucieszony że są miejsca zasiedłem w samym końcu sali. wtedy nie myślałem że jest podejrznie mało ludzi. Był tylko zajęty jeden stolik przez dwójke małolatów którzy na zawieszonym LCDeku oglądali chyba Brzydule (nie siedze w tym wiec nie jestem pewien).
Chodz nad stolikiem było ciemno siedliśmy i czekaliśmy na obsługe która zawsze zjawiała się momentalnie. Nie tym razem. Nad stolikiem było tak ciemno że nie można było nic dostrzec w menu. Po 10 min stwierdziłem że Pani nas nie zauważyła jak wpadliśmy do lokalu. Wstałem podszedłem do bufetu i poprosiłem o zapalenie światła nad stolikiem. Pani kręcąc nosem z wielką łaską zapaliła światło. Sądząc że obsługa zaraz podejdzie szybko wybraliśmy pizze jaką chcemy i napoje jakie bedziemy pić w oczekiwaniu na pieczenie. Po 20 min oczekiwania stwierdziłem że może w tym lokalu zmieniły się zasady i że jest samoobsługa. Wstałem. Podszedłem do baru. Na to pani odesłała mnie do stolika dodając że zaraz przyjdzie tylko wyjmie bagietki z pieca. wyjęła. Ale chyba było w lokalu tak dużo ludzi ( my i dwójka małolatów od brzyduli) że o nas zapomniała. pomyslałem że nie ma sie co stawiać bo kuchareczka jest nam gotowa w rewanżu w pizzy zaserwować naprzykład swoje slinotoki postanowiłem zabrać żone na inną pizze.
nie bede pisał gdzie pojechaliśmy żeby nie było zaraz że jestem spokrewniony z tą pizzernia. Dodam tylko że zjadłem tam niezłą pizze i wypiłem dobre piwo marki masowej.
Jestem tylko ciekawy czy Vinci nadal serwuje tak wspaniałe pizze, bagietki, sałatki jak jeszcze 1/2 roku temu. Ja straciłem tam dziś cenną godzine i nawet nikt nie raczył do mnie podejść do stolika.
Pozdrawiam
Puszka
savalas
Sun, 22 Nov 2009 - 22:23
kiedyś chodziłem do vinci na bagietki i browar i wszystko było w porządku, świeże i podane przez miłą obsługę. Ale ostatniego lata, dwa razy dostałem bagietki raczej nie pierwszej świeżości, jeżeli chodzi o pieczywo i z fatalnym mięsem imitującym kebab, więc już tam nie pójde. Pizza w tym lokalu jak dla mnie jest nie dobra. Jeszcze gorzej jest w Santorini tego samego właściciela z potrawą mającą być gyrosem/kebabem czy kij wie czym jeszcze. Dostałem zimne mięso, przypadkowy zestaw warzyw i sos który zamiast być pikantnym ( uwielbiam naprawde pikantne tureckie sosy chilli ), był poprostu zwykłą pomidorową wodzianką z dodatkiem opakowania żyletek. Także lokale tego blond włosego pana omijam z daleka.
Leszek
Sun, 22 Nov 2009 - 22:42
Gruby Benek - dla mnie zdecydowanie na tak.
Stonehenge - mieszane uczucia mam po pierwszej wizycie w lokalu w DG, pizza była dobra, ale: obsługa strasznie wolna - tylko na kawę na początku czekaliśmy krótko, potem nawet piwa się nie można było doczekać (a na ostatnią pizzę czekaliśmy ponad 45 minut), w dodatku brakło pieczarek i salami - chyba nie tak trudno się domyślić, że w sobotę ludzi będzie więcej i podstawowe składniki do pizzy warto mieć w większej ilości? Dobrze, że ser był
Dave
Wed, 02 Dec 2009 - 22:57
Tobie też brakło pieczarek i salami?

Ja tam byłem z miesiąc temu W TYGODNIU ok 21-22 i też im brakowało GŁÓWNYCH składników! No co za lokal!
Pantas
Wed, 02 Dec 2009 - 23:54
Gruby Benek był moim faworytem, ale po ostatnio zamówionej pizzy chyba przestanę w ogóle tam zamawiać.
Pizze zamówiłem koło 23:40, Pani z obsługi powiedziała, że za godzinę będzie, pizza dotarła spóźniona o 40 minut, dostawca jakiś dziwny, trzech młodziaków w samochodzie, stary grat notabene, rozłożeni w aucie jakby spali tam, zero kultury, jeszcze musiałem na ulicę wylecieć, żeby ich znaleźć, bo w uliczkę już nie wjechali wjazdową. Tragedia.
Ale to jeszcze nic, bo na drugi dzień rano miałem niezłą biegunkę po tej pizzy, czego się szczerze mówiąc nie spodziewałem...
A no i jak dzwoniłem to brakło kurczaka... Którego też uważam, za główny składnik ;P
olo
Thu, 07 Jan 2010 - 20:29
Małżonka właśnie wróciła z odwiedzin u Grubego Benka. Z przyczyn od niej zależnych pizzy nie jadła, ale postanowiła się nachłeptać zimnej mineralnej. Nic z tego. No to może ICE!!!tea. Też porażka. Napoje owszem są w lodókach, ale te są wyłączone. Nawet piwo ciepłe. Skończyło się na herbacie.
Lui
Thu, 07 Jan 2010 - 21:53
Po ostatnio zamówionej pizzy u Grubego Benka zmieniłem o tej restauracji zdanie.
Zamawiałem u nich bardzo często i jak wziąłem mega to była naprawde konkretna, a sera to tyle było, że nieraz był na pudełku i jak mi ją dostarczyli to była ciepła i się jadło z przyjemnością.
Zamawiałem ostatnio pani powiedziała, że kierowca jest w trasie i będę musiał poczekać 1 godzinę. Jak się okazało pizze dostałem 2 godziny później. Gdy otworzyłem pudełko to poczułem się jakbym widział mrożoną pizze z Kauflanda.Była zimna, cienka i nadawała się tylko po żeby jechać do Benka i pokazać jaką odwalają kaszanę !! A najlepsze jest to, że jak ostatnio dostałem ulotkę i wyraźnie na niej pisze dowóż do domu lub firmy od 0,99zł, a pani zawsze przypomina, że dowóz bodajże od 20zł.
Myślą jak już weszli na rynek, zadebiutowali się dobrze i teraz odwalają kaszanę to klientów będą mieć wiecznie, niestety nie bo ja już u nich nigdy nie zamówię i innym też to odradzam.
Niemam innego wyjścia jak tylko powrócić do Da Grasso

Pozdrawiam.
Leszek
Thu, 07 Jan 2010 - 23:11
Ja jak na razie nie narzekam. A co do tego 0,99 - to nie jest koszt dowozu, a nie kwota zamówienia?
Lui
Fri, 08 Jan 2010 - 06:56
Ja to źle napisałem, ale niestety już niemam ulotki i się nie poprawie, ale zdaje mi się, że na ulotce piszę, że dowóz chyba za darmo
Niestety nie jestem tego pewien, więc jak ktoś wie to niech napisze.
Bartek
Fri, 08 Jan 2010 - 12:51
CYTAT(Lui @ czw, 07 sty 2010 - 21:53)

Niemam innego wyjścia jak tylko powrócić do Da Grasso

Ja się do nich bardzo zraziłem jak kiedyś dostałem pizze z starymi czarnymi pieczarkami, do tego ciasto było mokre co dawało efekt jedzenia gumy. Od tamtej pory tam nie zamawiam, Gruby Benek też ostatnio robi pizze jakby im nie zależało na klientach.
Od nie dawna wdrażam robienie pizzy samemu w domu

Może i trzeba poświęcić z ok 35 min na przygotowanie, ale naprawdę warto
savalas
Fri, 08 Jan 2010 - 15:04
ja ostatnio biore dominium przez neta, póki co nie narzekam. Raz po benku też miałem srake, a pani przez telefon przyjmowała zamówienie bełkotliwym głosem przez 10 minut co chwile dopytując się co ma być.
Marti
Fri, 08 Jan 2010 - 15:20
Ja polecam pizzerie w Sławkowie
Diablo II S.c. Pizzeria ul. Rynek 19
41-260 Sławków
tel.: 032 261 66 00
Do Strzemieszyc dowóz ok 4 zł Trochę daleko od centrum DG ale Ja akurat jestem ze Strzemieszyc wiec do mnie dowożą bez problemu Sok jest gratis Napiszcie co o niej sadzicie jak ktoś się wybierze Pozdrawiam .
scrolli
Wed, 13 Jan 2010 - 14:51
Nie daleko od benka jest pub Retro ul. długa 14 gdzie podają bardzo dobrą pizzę, polecam. Jeden minus nie mają dowozu, ale można w miłej atmosferze zjeść na miejscu. Ja akurat preferuję pizzę prosto z pieca
Marti
Sat, 30 Jan 2010 - 18:29
lolek22
Thu, 11 Mar 2010 - 13:40
A ja już nie zjem pizzy w Da Grasso koło Merkurego bo mam jedną osobę która tam pracowała i wiem co się tam działo i jak jest robiona tam pizza.Może was zaszokuje ale sosy nie robią pracownicy tylko kierowcy

Szynka jest najtańsza i to jest taka syfiasta że często kucharka obiera mięso jeszcze z piór

Pieczarki nie myte ani nie obskubywane no po prostu jeden wielki syffff...!!!
Szkoda tylko że w DG nie ma Pizzy Hut jak by była to wszystkie pizzerie by zbankrutowały w DG :/
Kamil_
Thu, 11 Mar 2010 - 14:06
Zwolnili ją to teraz opowiada niestworzone historie
vacu
Thu, 11 Mar 2010 - 14:58
CYTAT(lolek22 @ czw, 11 mar 2010 - 13:40)

A ja już nie zjem pizzy w Da Grasso koło Merkurego bo mam jedną osobę która tam pracowała i wiem co się tam działo i jak jest robiona tam pizza.Może was zaszokuje ale sosy nie robią pracownicy tylko kierowcy

Szynka jest najtańsza i to jest taka syfiasta że często kucharka obiera mięso jeszcze z piór

Pieczarki nie myte ani nie obskubywane no po prostu jeden wielki syffff...!!!
Szkoda tylko że w DG nie ma Pizzy Hut jak by była to wszystkie pizzerie by zbankrutowały w DG :/
Hehe ja znam pizzerię w DG, gdzie zamiast szynki dawali mielonkę i nikt się nie burzył. Nie ma co szaleć, niestety teraz wszędzie tak to wygląda... Podejrzewam, że PH też nie przepłaca za surowce (choć pewnie aż tak nie przeginają), kwestia przyprawienia

No i raczej PH też by nie zmiażdżyła dąbrowskiej konkurencji, cenami może

PS. Ostatnio pierwszy raz jadłem w Stonhenge no i pizza bardzo dobra ale pod warunkiem, że ktoś lubi cienkie ciasto (mnie nie przeszkadza), nie wiem czy można zażyczyć sobie grubsze.
Kubass
Thu, 11 Mar 2010 - 16:33
Pizza Hut jest słabe...
Ostatnio jadlem super suprim ,dało sie zjesc ale : za mało sera i mala ta pizza a cena..duza
a! i trzaba bylo prosic sie o sos
lolek22
Fri, 12 Mar 2010 - 13:12
CYTAT(Kamil_ @ czw, 11 mar 2010 - 14:06)

Zwolnili ją to teraz opowiada niestworzone historie

Sam odszedł!!
A pewnie macie racje że wszędzie tak jest
ania_30
Tue, 16 Mar 2010 - 21:28
Witam.
Polecam pizzę w Retro na ul. Długiej w DG.
Jak do tej pory lepszej nie jadłam

)
vacu
Fri, 02 Apr 2010 - 17:29
Właśnie skończyłem pizzę od Grubego Benka, po raz pierwszy tam zamówiłem i zachwycony nią nie jestem :/
Wygląda i smakuje trochę jak "domowa" ale domową to wolę zrobić sobie sam i powrzucać wszystko co lubię, od pizzerii oczekuję pizzy "profesjonalnej". Gruba, w smaku mdła i jakaś taka ciapowata. Do tego sosy niezbyt dobre. W moim rankingu dąbrowskich pizzerii Benek na razie na miejscu ostatnim
xMarcinx
Fri, 02 Apr 2010 - 20:44
To gdzie obecnie jest tania dobra i z dostawa pizza (tylko bez jakiś horrendalnych cen minimalnych na zamówienie) ?
Lui
Fri, 02 Apr 2010 - 21:01
Ostatnimi czasy do pizzeri w Dąbrowie mam zmienne zdanie, ale może warto się wybrać do Pizzy Hut bo jest od jakiegoś czasu ta promocja "płacisz 20 zł, a jesz ile chesz"
xMarcinx
Fri, 02 Apr 2010 - 21:05
CYTAT(Lui @ pią, 02 kwi 2010 - 21:01)

Ostatnimi czasy do pizzeri w Dąbrowie mam zmienne zdanie, ale może warto się wybrać do Pizzy Hut bo jest od jakiegoś czasu ta promocja "płacisz 20 zł, a jesz ile chesz"

Ale to chyba tylko sałatek dotyczy:P
Lui
Fri, 02 Apr 2010 - 22:50
Oo kurde nawet nie wiedziałem, a ostatnio kumpel mnie chciał wyciągnąć do Czeladzi na tą właśnie promocje
bonus11
Fri, 02 Apr 2010 - 23:23
Nesira
Wed, 07 Apr 2010 - 16:40
Pizzą z Grubego Benka zachwycają się znajomi, ale ja osobiście nie jadłam, więc nie mogę się wypowiadać. Kiedyś z Raju smakowała mi bardzo, teraz jadam tylko i wyłącznie w Santorini. Właściciel się chyba zmienił, ale poziom ten sam i pizzunia wyborna
camillo
Mon, 19 Apr 2010 - 15:48
Jeśli chodzi o mnie to pierwsze miejsce Gruby Benek:)
Najgorsza pizza to Dominium(robią to chyba ze starych surowców).Próbowałem też "lazanii" i zdecydowanie odradzam bleeee!!!
Karolyfer
Mon, 19 Apr 2010 - 21:10
Ja na mieście jadam zwykle w DaGrasso, pizza w porządku i pyszne sosy
A jak biorę do domu to kupuję w Raju i sam odbieram, w te dni kiedy jest 50% zniżki. Wiejska Molto Grande najlepsza

W 3 osoby na obiad nie da rady zjeść
Na telefon zamawiam za to w Carpizzy zazwyczaj.
Rysiu_dg
Mon, 19 Apr 2010 - 21:56
Kaloryfer a w jakie dni ta promocja ?
mały
Tue, 20 Apr 2010 - 14:53
ostatnio była w środy
Karolyfer
Wed, 21 Apr 2010 - 16:20
Środa nadal aktualna, bo dzisiaj byłem po pizzę
peter27
Wed, 09 Jun 2010 - 09:56
Był już ktoś w nowej pizzeri FRESCO która wczoraj została otwarta w Gołonogu?Prosze o opinie?
vacu
Wed, 09 Jun 2010 - 15:16
A ja sobie dla testu zamówiłem w
ANGELO (chyba w tym temacie nic o niej nie widziałem) i muszę powiedzieć, że pizza była super

Troszkę mi brakowało sosów jakie zawsze dostawałem z Da Grasso (gdzie głównie zamawiałem do tej pory) ale sama pizza pyszna, dla mnie na razie czołówka w DG. Polecam!
PS. Zamawiałem dużą Funghi + kurczak na grubym cieście jakby co, bardzo dobry zestaw
Daniel
Thu, 10 Jun 2010 - 08:54
Kiedyś prym wiodła Vinci, teraz niestety bardzo się popsuła. Lepiej tam zamówić sobie ich niektóre wynalazki jak gondoliera albo ta pizza ala spagetti. Od zawsze smakuje mi też pizza z Raju, ale to trzeba lubić po prostu. Ważne jednak, że utrzymują tam jeden stały wysoki poziom i ciężko się zawieść jak ktoś lubi tego typu pizze. Od jakiegoś czasu również Benek mi posmakował - to taki typ trochę ala Raj.
Najgorszą pizze jadłem chyba w Carpizzy, niestety ;/ Mimo, że znajomi prowadzą ten interes, to o pizzy nie powiem nic dobrego. No chyba, że coś się zmieniło w przeciągu ostatnich 2 miesięcy.
DaGrasso czasem też mi smakuje, ale tam niestety często się zdarza nieświeża cebula i namoknięta, nasiąknięta zapachem cebuli (nieświeżej) pizza. Sosy faktycznie mają bardzo pyszne. Podobnie w Vinci choćby.
Co do Angele jeszcze nie jadłem, ale skoro polecacie to trzeba spróbować
Nesira
Thu, 10 Jun 2010 - 11:01
Byłam wczoraj w Dominium i niestety po 10 min. czekania na obsługę wyszłam. Minus dla tej restauracyjki;)
Rysiu_dg
Thu, 10 Jun 2010 - 11:12
Odnośnie Dominium. Czekoladowa pizza którą się reklamowali to po prostu ciasto posmarowane nutellą i kilka kawałków ananasa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.