Leszek
Thu, 10 Jun 2010 - 13:02
CYTAT(Nesira @ czw, 10 cze 2010 - 10:01)

Byłam wczoraj w Dominium i niestety po 10 min. czekania na obsługę wyszłam. Minus dla tej restauracyjki;)
To u nich najwyraźniej standard.
Waniliova
Fri, 11 Jun 2010 - 11:03
mi najbardziej smakuje pizza z Da Grasso
anonim@anonim
Sat, 12 Jun 2010 - 10:50
Ja osoboscie byłem zadowolony z pizzy z pizzerii La Grande.Bardzo dobra pizza i ceny także szybka dostawa.Ale niestety chyba już jej nie ma bo nie widzę,jak jeżdżę przez centrum.
mgmisiek
Sat, 12 Jun 2010 - 18:22
A ja polecam Pizzerię Kanion.
KLIKCo prawda to Będzin, ale do DG jest blisko i dowożą też w dalsze części miasta za niewielką dopłatą kilku złotych. Pizza jest naprawdę świetna (ciasto grube lub cienkie do wyboru co kto lubi). Chyba najlepsza pizza jaką miałem okazję jeść. Pizzę można zamówić też przez internet.
savalas
Sun, 13 Jun 2010 - 11:45
odwiedziłem nowo otwartą pizzerie fresco w lokalu dawnego 13 posterunku. Pizza dobra, średnia ma 40 centymetrów, duża 60, sosy smaczne. Lokal czysty ładnie pomalowany. Browarek 5 zł, można zjeść również kebaba. Stoliki również na zewnątrz. Czekam tylko na lepszą klime w środku, w najbliższych dniach ma ponoć już być. Lokal więc na plus, zwłaszcza, że w tym miejscu brakowało takowego, gdzie można coś zjeść i wypić piwko.
altan
Thu, 17 Jun 2010 - 00:08
Ja mam do polecenia super pizze na telefon w DG www.tommaso.pl. Polecił mi ją kolega i nie żałuje że spróbowałem. Niestety wożą tylko na zamówieni podejrzewam że ktoś ma kuchnię w domu. Już nigdy na domówce nie zamówię nigdzie indziej. Pizza jest domowa jednak w pełni profesjonalna.
Nie można wyjść na miasto i zjeść jednak cena i smak naprawdę na tym zyskał. Minusem są też troszkę godziny bo w tygodniu dowożą do 23 a w piątek i sobotę do 24.
krisss
Thu, 08 Jul 2010 - 01:18
A ja proponuję pizzerie Drewienko na mydlicach, przypadkiem wszedłem ze znajomymi, zamówiliśmy pizze i okazuje się że rewelacja, poza tym fajny klmat, knajpa cała w drewnie, fakt że nie w centrum, ale pare minut spaceru nie zaszkodzi, dowóz mają gratis. Ja polecam!
Kamil_
Thu, 08 Jul 2010 - 09:52
Struga to żadne Mydlice
Michael_SA
Thu, 08 Jul 2010 - 10:17
Również polecam pizzerię DREWIENKO , pizza naprawdę dobra , ostatnio taką jadłem z La Bamby , ale już chyba nie istnieje...
Nie polecam natomiast "GRUBEGO BENKA". Zamówiłem z tamtąd pierwszy i ostatni raz! Pizza była niedopieczona , ser ledwo co się rozpuścił a składników pomimo tego że wziąłem podwójną ilość było jak na lekarstwo. Poza tym szynka którą tam zastałem była nieodpowiednia , gdyż takiej do pizzy się nie daje...
O wyglądzie oczywiście się nie wypowiem...
mały
Tue, 24 Aug 2010 - 15:29
Czy ktoś może wie w jaki dzień jest promocja w Raju na pizzę? Na ich stronie niestety nie znalazłem
Michaloznawcaps.lubi pizze
Sat, 28 Aug 2010 - 21:40
Dzisiaj odwiedziłem pizzerię Fresco w Gołonogu.
Ludzie jak zobaczyłem tą pizze to

nigdy nie jadłem tak dobrej i gigantycznej pizzy.
Chciałem wejść do bloku ale zahaczyłem o drzwi (taka wielka) myślałem na początku że to plazma a nie pizza.
Jest dobra , jak zaczełem ją jeść to pomyślałem że mam niebo w gębie.
Dodatki świeże nie mrożonki - na moich oczach ją robili.
Miła obsługa, dobre jedzenie czego więcej chcieć

polecam.
Ps. tel 749 49 49, więcej wam do szczęścia nie potrzeba:P
Polecam sie na przyszłość.
Pantas
Sun, 29 Aug 2010 - 13:07
Haha jak śmierdzi reklamą

D widać, że właściciel albo pracownik pizzerii ;P 1 post i akurat żeby napisać o pizzerii.
Kamil_
Sun, 29 Aug 2010 - 13:59
Niektórzy mają nas za idiotów...
Bartek
Tue, 28 Sep 2010 - 08:24
Znika pizzeria Santorini, na FB piszą "Z przykrością musimy ogłosić, że SANTORINI pizzeria pub z końcem września znika z mapy miasta. Nie jest to nasza decyzja. Główny najemca lokalu ot tak, bez żadnych podstaw wymyślił sobie coś innego w tym miejscu i nie przedłużył z nami umowy."
Szkoda bo przyznam że dobrą pizze robili, ale i bagietki również.
Nesira
Tue, 28 Sep 2010 - 20:59
Też żałuję. Pizzę zamawiałam tylko u nich, teraz będę musiała się na coś innego przerzucić. Ciekawe co tym razem tam wymyślą...
Diegunia
Wed, 29 Sep 2010 - 13:51
Również nie jestem zadowolona z faktu, że zamykają Santorini

Tam naprawdę można było dobrze zjeść.
Pizza smakuje mi jeszcze w Stonehenge i pizza z Ambrozji też ujdzie
gaudi
Sun, 03 Oct 2010 - 14:53
CYTAT(kapral @ nie, 11 cze 2006 - 20:07)

Ostatnio namnożyło się w DG różnych pizzerii. Gdzie wg was pizza smakuje najlepiej?
Wczoraj z Mężem i Znajomymi odwiedziliśmy pierwszy raz pizzerrię FRESCO. To dla nas NAJSMACZNIEJSZA pizza w mieście. Dla nas to pizzeria Nr I nie tylko ze względu na smak pizzy, ale również niekonwencjonalne i indywidualne podejście do klienta oraz sympatyczną obsługę. Na tą pizzę warto jest czekać. Właścicielom życzę aby wytrwali w takim podejściu do klienta, a za kilka lat ich pizza smakowała równie fantastycznie.
vacu
Sun, 03 Oct 2010 - 15:18
CYTAT(gaudi @ nie, 03 paź 2010 - 14:53)

CYTAT(kapral @ nie, 11 cze 2006 - 20:07)

Ostatnio namnożyło się w DG różnych pizzerii. Gdzie wg was pizza smakuje najlepiej?
Wczoraj z Mężem i Znajomymi odwiedziliśmy pierwszy raz pizzerrię FRESCO. To dla nas NAJSMACZNIEJSZA pizza w mieście. Dla nas to pizzeria Nr I nie tylko ze względu na smak pizzy, ale również niekonwencjonalne i indywidualne podejście do klienta oraz sympatyczną obsługę. Na tą pizzę warto jest czekać. Właścicielom życzę aby wytrwali w takim podejściu do klienta, a za kilka lat ich pizza smakowała równie fantastycznie.
A gdzie ta pizzeria? W necie nie mogę nic znaleźć a z miasta nie kojarzę nazwy...
prezes
Sun, 03 Oct 2010 - 17:58
Fresco jest w Gołonogu tam gdzie kiedyś był pub 13posterunek (róg Piłsudskiego i III Powstania Śląskiego). Potwierdzam, pizza bardzo dobra
Mały77
Sat, 30 Oct 2010 - 09:47
CYTAT(prezes @ nie, 03 paź 2010 - 17:58)

Fresco jest w Gołonogu tam gdzie kiedyś był pub 13posterunek (róg Piłsudskiego i III Powstania Śląskiego). Potwierdzam, pizza bardzo dobra

Również mogę potwierdzić - pizza 60 cm jest gigantyczna

No i co najważniejsze smaczna

Ciekawe czy w dostawie smakuje tak samo

Tu macie linka bo trudno znaleźć:
http://pizzeria-fresco.pl/
Bartek
Sat, 30 Oct 2010 - 12:14
Dla mnie Fresco to numer jeden w Dąbrowie

Szczególnie jak ostatnio sam sobie poszedłem kupić bo mam blisko, miła atmosfera porozmawiałem z właścicielami, bardzo sympatyczni ludzie. Oby tylko z czasem smak się nie popsuł, ale liczę że utrzymają jakość i smak.
de-mak
Thu, 04 Nov 2010 - 10:14
Nie zamawiałem jeszcze pizzy z Fresco, ale musze spróbować bo widzę, że ma wielu fanów:) Polecam Tommaso, ktoś juz tu pisał, że tylko na dowóz. Muszę uczciwie przynać, że znam właściciela, ale nie dlatego zamawiam u niego tylko po prostu smakuje mi najbardziej z tych które jadłem do tej pory w dg.
ario
Sat, 06 Nov 2010 - 12:12
Mnie się spodobało Dominium. Fajne te kupony mają

I naprawdę opłaca się brać pizze po zniżkach
wiki
Mon, 10 Jan 2011 - 22:54
A ja niedawno byłam w Ambrozji nawet nawet te pizze i jest inne jedzonko polecam

ciężko tam trafić bo to w środku osiedla Augustynika warto poszukać
Lenka
Mon, 24 Jan 2011 - 08:57
Pyszna pizza swego czasu była w Vinci, potem tylko strasznie dużo ciasta zaczęło w niej być i po jednym kawałku czuł się człowiek tak niefajnie przejedzony, że jakoś odeszła mi ta pizzeria.
Smaczne pizze są w Dominium, ale też w Pizzerii Raj (tam też ostatnio wprowadzili dania "normalne" jak kotlety itp. ale w zeszłym tygodniu zamawiając dla dwóch osób to samo mięso w jednym kotlecie było niedopieczone, surowe miejscami wręcz, więc jeszcze tych dań muszą się trochę nauczyć robić

)
Teddy Bear
Mon, 24 Jan 2011 - 09:33
Dominium zdecydowanie i pizza góralska
cedra
Wed, 26 Jan 2011 - 19:48
Ja uwielbiam pizze w Stone Henge .. czy jakkolwiek sie to pisze
bea1120
Thu, 27 Jan 2011 - 11:20
"De La Rosa" na Mydlicach
zamawiam wyłącznie wiejską, wiec co do innych rodzajów to się nie wypowiem
ciasto cienkie ale genialne w smaku, pizza zostaje pożarta do ostatniego okrucha (Ambrozja i Raj robią grube brzegi, które zawsze zostają)
Master
Thu, 27 Jan 2011 - 12:15
Gruby Benek zmienił sie w jakas Fabryke Smaku ?? tylko u nas czy cała siec ?? ocb
Adams
Thu, 27 Jan 2011 - 20:34
Co do Grubego Benka to mam mieszane uczucia, jadłem dąbrowską i katowicką wersję pizzy:pepperoni, pieczarki, 2xser, kukurydza. I powiem że smakowały całkiem inaczej.
Ja polecam Ambrozję z osiedla Augustynika(pozycja Dąbrowianka), no i Santorini gdyby istniało
LukB
Sat, 05 Feb 2011 - 21:25
Słów kilka na temat nowo otwartej pizzerii laprimera mieszczącej się przy ulicy Ludowej 19a:
ulotkę znalazłem zawieszoną na klamce w godzinach porannych (czyli roznosiciele jeszcze w miarę działają), pizza została zamówiona o godzinie 18:50, pani przyjmująca zamówienie zapewniała że pizza zostanie dostarczona do godziny, koło godziny 20:10 zaczęło się lekkie zdenerwowanie ponieważ dostarczyciela/dowoziciela ani śladu (pokonanie drogi z pizzerii do miejsca mojego zamieszkania zajmuje całe 7 minut, piechotą). Pierwszy telefon z zapytaniem o zaginioną pizze nastąpił o 20:29, pani odbierająca telefon powiedziała że dostarczyciel/dowoziciel już wyjechał i będzie do 5 minut. Kolejny telefon nastąpił 12 minut po pierwszym zapytaniu, wtedy pani "odbieraczka" powiedziała, że "DOSTAWCA ZA CHWILĘ WYJEDZIE", w tym momencie nastąpiła rezygnacja z zamówienia, bo ile można szukać zaginionej pizzy. Okazało się że pizza została odnaleziona i radośnie doręczona 15 minut po rezygnacji z zamówienia. Niestety entuzjastycznie nastawiony do swoich obowiązków doręczyciel/dowoziciel musiał odnieść pizze tam gdzie składuje się dania dostarczone ponad 2 godziny od czasu zamówienia.
Jakby na to nie patrzeć w/w lokal ma dość interesujący sposób na wprowadzenie się na lokalny rynek, niestety o smaku pizzy nie mogę nic powiedzieć ponieważ została odnaleziona za późno.
savalas
Sat, 05 Feb 2011 - 22:35
ostatnio pizzeria Raj zaczyna sobie kpić z ludzi. Dostarczyli mi pizze nieświeżą, odgrzewaną z zaschniętym ( bóg raczy wiedzieć ilu dniowym ) keczupem.
Rządzi Fresco - najlepsi w mieście
storczyk
Sun, 06 Feb 2011 - 21:36
Ja właśnie planuję spróbować pizzy z Fresco skoro tak zachwalacie. Z moich sympatii kiedyś lubiłam pizzę w Raju, ale później zaczęli dawać jakiś cieżki ser i się zniechęciłam, Gruby Benek mnie rozczarował, Tele Pizza dobra bez rewelacji tylko drogo wychodzi i tylko z promocjami się opłaca, jadłam ostatnio rewelacyjną pizzę z Kleopatry -- Kleopatra pyszna ale nie wiem jak pozostałe pizze, a wiadomo, że specjalność lokalu jeśli chodzi o pizzę może być najlepsza. Świetna pizza była w Santorini, no ale cóż. A i dobra pizza z Ambrozji Na razie w degustacji przymierzam się do Fresco i Drewienko.Jak wypróbuję napiszę. A z pizzeri innych miast jeszcze Pizza Hut tylko drogo i czasami tłusty spód. A najgorsza pizza w moim życiu to zamówiona w pizzeri w Ząbkowicach, a najlepsza na Kaszubach mniam tylko trochę daleko
muzzy
Tue, 08 Feb 2011 - 16:55
My z żoną zwykle zamawialiśmy w DaGrasso, ostatnio postanowiliśmy poeksperymentować i zamówiliśmy z Fresco - Faktycznie pizza bardzo dobra i jeszcze nie raz tam zamówimy ponownie
motonita2002
Mon, 21 Feb 2011 - 14:15
A w Dąbrowie Górniczej, a dokładnie w Strzemieszycach Wlk. otwarto przedwczoraj nową pizzerię. Wczoraj byłem na degustacji. Przydałoby się troszkę bardziej spieczone ciasto i więcej składników na cieście.Generalnie nieźle,a cenowo całkiem przywoicie. W środku miejsce na ok. 20 osób. Dowóż GRATIS. W załączniku MENU.
paw74
Sun, 27 Feb 2011 - 21:46
a w Ząbkowicach tez jest pizzeria Rocco, polecam herkulesa, na oś.Robotniczym w pawilonie
ciasto dobrze wypieczone, jak nie jadam brzegów to z tamtąd wszystkie. lekko chrupiące i miękie,
polecam z tych okolic
janosikdg
Sun, 13 Mar 2011 - 19:28
Dziś zamówiłem z Pizzeri Raj pizzę Capri. Pizza jak zawsze bez zastrzeżeń, za 3 zł domówiłem 3 sosy . To był wielki błąd. Woda jest bardziej gęsta niż te sosy

Coś okropnego .. Nie polecam tam sosów !!
Bartek
Sun, 13 Mar 2011 - 22:35
Dla mnie polewanie pizzy sosem/ketchupem na składniki to zło, więc na szczęście nie mam problemu z sosami
eve
Mon, 14 Mar 2011 - 13:47
Nie wiem, która pizzeria jest najlepsza, ale za to absolutnie najgorsza z dotychczas odwiedzonych to Angelo. Dostaliśmy pizzę mega szybko, bo już po 15 minutach co nam się wydało dość podejrzane i słusznie... pizza była podpieczona tylko z jednej strony, a z drugiej ciasto było surowe... Jadałam w życiu pizze po prostu niedobre, ale każda była upieczona, a nie to co tutaj. Mimo, że to było już dość dawno nie mam zamiaru sprawdzać czy już się nauczyli robić pizzę.
Reaper
Sat, 09 Apr 2011 - 15:56
Drewienko - pizza tłusta, dodatki aż się zlewały z ciasta :/
Ambrozja - faktycznie, może być, pizza bardzo dobra
Kamil_
Sun, 10 Apr 2011 - 13:17
A jak dla mnie żarcie w Drewienku jest ok. Pizze również
Marti
Sun, 10 Apr 2011 - 20:25
Co sadzicie o pizzerii /pubie w centrum koło księgarni ? Warto się tam wybrać ? Bo troszkę tam pusto jak przejeżdżam
.
Pizzozercy
Fri, 15 Apr 2011 - 15:19
Menu 7 lokali z Dąbrowy w Internecie z możliwością zamawiania online!La Primera Dąbrowa Górnicza
Dominium Dąbrowa Górnicza
Fabryka Smaku Dąbrowa Górnicza
Stonehenge Dąbrowa Górnicza
Kanion Pizza Będzin Dąbrowa Górnicza
oraz nowe:
Fresco Dąbrowa Górnicza
Drewienko Dąbrowa Górnicza
http://pizzozercy.pl/dabrowa-gorniczaPolecają,
Pizzożercy
Reaper
Thu, 12 May 2011 - 19:51
Hot Mexico w La Primera, polecam

Póki co chyba jedna ze smaczniejszych pizz jakie jadłem w Dąbrowie
savalas
Sat, 21 May 2011 - 23:21
dzisiaj odbył się konkurs na najlepszą pizzerie w mieście. Wygrało VINCI, ale za sposób w jaki to zrobiło, należy im się JEDEN WIELKI CH.. W ICH PRZEROŚNIĘTE EGO. Ale inaczej wygrać się niedało skoro, przygotowali pizze ze spalonym spodem.
ps. STONHAGE powinno zrezygnować z robienia pizzy wogóle - ser i dodatki odpadające z ciasta i sos pomidorowy przypominający zupę, to jakaś kulinarna katastrofa, podobnie jak FABRYKA SMAKU i ich wyrób imitujący ser
BRAWA DLA DOMINIUM I FRESCO. TE PIZZERIE BYŁY NAJLEPSZE, zresztą słychać było po aplauzie dla FRESCO.
Dziękujemy jeszcze raz Vinci za hostessy i właścicielkę która zepsuła zabawę, swoimi głupimi ambicjami.
Pantas
Mon, 23 May 2011 - 11:28
Gdzie był taki konkurs?
janosikdg
Mon, 23 May 2011 - 11:58
Slyzaba
Mon, 23 May 2011 - 15:45
Super pomysł..
Szkoda, że jak prawie zawsze, kuleje informacja o różnych wydarzeniach w mieście...
Wg mnie, ktoś z urzędu promocji miasta powinien pomyśleć nad opracowaniem podstrony dabrowa-gornicza.pl , w której byłyby zgłaszane wszystkie imprezy w mieście: koncerty, wyścigi, zawody, występy wszelkiego typu, pokazy, obchody, pochody etc. etc. etc.
Każdy z organizatorów mógłby dostać dostęp do panelu umożliwiającego dodawanie wpisów.
Myślę, że strona z takimi informacjami w ciągu b. krótkiego czasu miałaby b.wysoką oglądalność, co przyniosłoby korzyści dla organizatorów, naszego miasta i nas - jego mieszkańców...
Pantas
Mon, 23 May 2011 - 17:49
Zgadzam się, chętnie zjawiłbym się na takim konkursie pizzy, ale niestety nie wiedziałem, że coś takiego się w naszym mieście odbywa...
Marti
Mon, 23 May 2011 - 18:55
Jak zwykle "Czeski film"
CYTAT(Pantas @ pon, 23 maj 2011 - 17:49)

Zgadzam się, chętnie zjawiłbym się na takim konkursie pizzy, ale niestety nie wiedziałem, że coś takiego się w naszym mieście odbywa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.