ario
Sat, 22 Dec 2012 - 20:43
Przerzuciłem się z Dominium na Moskvę i póki co jak najbardziej na plus. Muszę się jeszcze przyzwyczaić do "domowego" ciasta, bo już zapomniałem jak smakuje

Ale pizza naprawdę bardzo tania, bardzo dobra i co najważniejsze - sosy póki co gratis
vacu
Sat, 22 Dec 2012 - 20:51
A ja dostałem dziś ulotkę "Tania pizza", nie ma adresu i nazwy, jest lista pizz w cenach 9-10 zł, brak podziału na rozmiary. Próbował ktoś? Ciekawi mnie czy są wielkości pięści czy wkład taki interesujący i stąd te ceny

A może moje uprzedzenia podyktowane ceną są błędne i pizza ta jest pyszna i śmiesznie tania?
savalas
Sun, 23 Dec 2012 - 23:39
no właśnie tą tajemnicą " Tania Pizza " strzela sobie w kolano. Niewiem jak inni, ale ja z niewiadomego źródła jedzenia nie zamówie
Reaper
Sun, 23 Dec 2012 - 23:56
Wpiszcie sobie w googlach numer telefonu. O ile się nie mylę, to pokazywało w wynikach La Primerę.
GoliATK
Mon, 24 Dec 2012 - 04:52
Ja jem tylko we FRESCO na Gołonogu gdzie był stary "13 posterunek". Przemiła obsługa , ciasto i dodatki super. Cenowo normalnie 60cm ok 50zł. Ciato nigdzie nie smakuje tak jak tam.
muzzy
Mon, 24 Dec 2012 - 23:42
Ja kiedyś razem z żoną tylko w Dagrasso jedliśmy, ale potem pizza się tam popsuła, od jakiegoś czasu także tylko we Fresco się stołujemy. Oprócz pizzy mają tam pyszne zapiekanki - najlepiej mix mięsny
Tomek_mdc
Tue, 05 Feb 2013 - 20:02
Zumi.pl robi ranking pizzerii. W Dąbrowie wygrywa "Pizzeria Raj"
http://pizza.zumi.pl/ranking.html
yaku
Tue, 05 Feb 2013 - 22:32
Rzadko jadamy pizzę ale faktycznie jeżeli juz to właśnie z Raju.
Różnie bywa ale ogólnie jest dobra chociaż smakoszem nie jestem.. kiedy pomyslę , że ten ser to nie ser...a szynka to nie szynka...
Leszek
Tue, 05 Feb 2013 - 23:14
Pizzę to się robi samemu

Smak bez porównania, dajesz co chcesz, zgagi nie ma...
vacu
Wed, 06 Feb 2013 - 17:37
CYTAT(Leszek @ śro, 06 lut 2013 - 00:14)

Pizzę to się robi samemu

Smak bez porównania, dajesz co chcesz, zgagi nie ma...
A imho nigdy w domu nie wyjdzie taka jak z
dobrej pizzerii. Nawet jeśli ciasto i dodatki będą OK to piec nie ten...
xMarcinx
Wed, 06 Feb 2013 - 19:22
Pierwsze słyszę by gdzieś w DG mieli prawdziwy piec do pizzy.. Podobnie jak Leszek stawiam na domowa, na mieście jem w ostateczności.
vacu
Wed, 06 Feb 2013 - 19:42
CYTAT(xMarcinx @ śro, 06 lut 2013 - 20:22)

Pierwsze słyszę by gdzieś w DG mieli prawdziwy piec do pizzy.. Podobnie jak Leszek stawiam na domowa, na mieście jem w ostateczności.
Ja nigdzie nie napisałem, że mają

bo nie wiem.
Poza tym domowa pizza ma ten podstawowy feler, że trzeba ją zrobić, nabrudzić, mieć też z czego zrobić. Natomiast dla mnie pizza to ostateczność, kiedy mam remont, pustą lodówkę, totalny brak chęci na zrobienie czegokolwiek lub wyjście a głód potężny, bum, dzwonie i jem

A jak mi się chce robić to znam lepsze rzeczy niż pizza
Bathurst
Wed, 06 Feb 2013 - 19:43
domową też lubię ale że tak nieśmiało napomknę to w Stoneheage nie jest zła ta pizza i piec chyba mają całkiem spoko opalany drewnem bukowym.
Mały77
Wed, 06 Feb 2013 - 20:14
Łeeee - nie ma Moskvy - co za ...
zizi
Wed, 06 Feb 2013 - 21:49
CYTAT(ario @ sob, 22 gru 2012 - 20:43)

Przerzuciłem się z Dominium na Moskvę i póki co jak najbardziej na plus. Muszę się jeszcze przyzwyczaić do "domowego" ciasta, bo już zapomniałem jak smakuje
Ale pizza naprawdę bardzo tania, bardzo dobra i co najważniejsze - sosy póki co gratis

Popieram. Dzisiaj byłam tam kolejny raz i pizza była pyszna

Naprawdę jest smaczna i niedroga.
ulabrzyduladg88
Thu, 07 Feb 2013 - 10:37
W Moskvie jest pyszna pizza i chyba jeszcze lepsze bagietki.
A tak to bardzo też lubię pizze z Dominium i Stonehenge.
Master
Thu, 07 Feb 2013 - 11:24
CYTAT(Mały77 @ śro, 06 lut 2013 - 20:14)

????
Mały77
Thu, 07 Feb 2013 - 13:05
CYTAT(Master @ czw, 07 lut 2013 - 11:24)

CYTAT(Mały77 @ śro, 06 lut 2013 - 20:14)

????
Chodziło mi o głosowanie na zumi
http://pizza.zumi.pl/ranking.html
mały
Thu, 07 Feb 2013 - 15:51
a gdzie jest ta Moskwa (pytam o położenie pizzerii a nie stolicy naszych wschodnich sąsiadów)
muzzy
Thu, 07 Feb 2013 - 16:28
Pizzeria znajduje się na górze Sienkiewicza -
http://moskva.pl/
Diegunia
Mon, 18 Mar 2013 - 13:21
W Stonehenge mają prawdziwy piec do pizzy. I pizza jest tam najlepsza!
Leszek
Mon, 18 Mar 2013 - 15:54
O ile im się nie skończą pieczarki. Albo szynka. Albo oliwki

I wszystko to w jeden wieczór

Aha, żeby nie było - jak już uda się nam trafić w składniki, które mają - pizza faktycznie smaczna.
Diegunia
Mon, 18 Mar 2013 - 19:29
Mnie się jeszcze nie trafiło, żeby jakiegoś składnika zabrakło.
Najwidoczniej Ty masz pecha
Slyzaba
Wed, 01 May 2013 - 18:53
Od dziś otwarta jest nowa pizzeria przy Augustynika - domek przez Żabką (wcześniej była tam piekarnia, potem kebab). Nazywa się BIG PIZZA...
Reaper
Sat, 18 May 2013 - 15:15
Przejeżdżaliśmy tamtędy ostatnio w niedzielę - nie dość, że znaleźć ciężko to jeszcze zamknięte (ok 19-stej). Wygląd zewnętrzny zniechęca...
Nico Balic
Mon, 20 May 2013 - 08:04
CYTAT
Przejeżdżaliśmy tamtędy ostatnio w niedzielę - nie dość, że znaleźć ciężko to jeszcze zamknięte (ok 19-stej). Wygląd zewnętrzny zniechęca...
Dokładnie...
Niepodzielnie i w całym mieście, od jakiegoś czasu, zarówno cenowo jak i smakowo rządzi Drewienko ze Struga
zizi
Tue, 21 May 2013 - 20:34
CYTAT(Slyzaba @ śro, 01 maj 2013 - 18:53)

Od dziś otwarta jest nowa pizzeria przy Augustynika - domek przez Żabką (wcześniej była tam piekarnia, potem kebab). Nazywa się BIG PIZZA...
Pani tam zakładała kilka interesów,wszystkie nieudane więc o czymś to świadczy
Master
Tue, 21 May 2013 - 22:53
Tam jest jakas taka zabrudzona okolica .. obrapana kamienica, popekany chodnik i żulerka pod Zabka. brak parkingów itp wszystko to sie nakłada ze nie zachęca do odwiedzin a do tego 300 metrów dalej mamy plac przed PKZ i mnóstwo inncyh lokali.
Poza tym myśle ze juz jest przesyt pizzeri w DG. Duzo zalezy od lakalizacji. Pamietacie Cleopatre ? schowana w bramie nie utrzymała sie za długo. Natomiast wcale nie lepsze miejsca typu Moskva stały sie dla niektórych bardzo "trendy ".
Leszek
Tue, 21 May 2013 - 23:04
Chodzi Ci o tę podróbę Sphinksa? Ten lokal nie miał szans, jedzenie niezłe, ale stosunek ceny do wielkości porcji był żałosny...
Bathurst
Wed, 22 May 2013 - 00:23
CYTAT(zizi @ wto, 21 maj 2013 - 20:34)

CYTAT(Slyzaba @ śro, 01 maj 2013 - 18:53)

Pani tam zakładała kilka interesów,wszystkie nieudane więc o czymś to świadczy

z pewnością powinna zacząć od jakiejś normalnej nazwy - BIG PIZZA no litości
freshflesh
Wed, 22 May 2013 - 00:51
CYTAT(Bathurst @ śro, 22 maj 2013 - 00:23)

z pewnością powinna zacząć od jakiejś normalnej nazwy - BIG PIZZA no litości
Wg. mnie nazwa ok. Szczególnie dla tych, którzy szukają dużych rozmiarów pizz. jako że nie mam info jakie te rozmiary tam są, nie będę się wypowiadać czy ta nazwa jest mylna.
Ja jadam w pizzerii Palermo, ale rzadko bo zdecydowanie wolę te domowej roboty.
Bathurst
Wed, 22 May 2013 - 01:02
Jeśli chodzi o obiekty z BIG w nazwie to toleruję tylko BIG BEN
vacu
Fri, 24 May 2013 - 17:16
Ja się trochę dziwiłem, że mieszkam obok, przejeżdżam/przechodzę codziennie a nic nie wiem o żadnej pizzerii ale dzisiaj się przyjrzałem, no jak to ma odnieść sukces jak tam nic o żadnej pizzerii nie widzę? Domyślam się, że to tam gdzie piekarnia tak? Wnioskuję po aucie stojącym dzisiaj pod piekarnią z napisami "Big Pizza" bo szyld dalej głosi "Piekarnia"... No to skoro ja, choć mieszkam po sąsiedzku, nic o tym nie wiedziałem to sukcesu nie wróżę niestety...
Slyzaba
Fri, 24 May 2013 - 19:51
vacu - to dokładnie tam. Napisy na aucie czasami się zmieniają...
https://maps.google.pl/maps?q=Augustynik,+D...273.67,,1,-1.65
vacu
Fri, 24 May 2013 - 20:47
CYTAT(Slyzaba @ pią, 24 maj 2013 - 19:51)

vacu - to dokładnie tam. Napisy na aucie czasami się zmieniają...
https://maps.google.pl/maps?q=Augustynik,+D...273.67,,1,-1.65Hmm... No to właściciel(ka?) średnio zna się na promocji, mieszkam dwa kroki od tego budynku a o kebabie dowiedziałem się chyba u jego schyłku, teraz o pizzerii - z forum
Slyzaba
Fri, 12 Jul 2013 - 18:55
Niniejszym donoszę, że BIG PIZZA na 99% upadła... Zamknięte od ponad tygodnia, zero 'reklam' na szybach, zero informacji typu urlop etc...
muzzy
Mon, 15 Jul 2013 - 16:50
Ktoś w ogóle zdążył tam zjeść tę pizzę?
Bathurst
Mon, 15 Jul 2013 - 20:16
może to była jaka pralnia.....
vacu
Fri, 30 Aug 2013 - 12:57
Wczoraj trafiłem przypadkiem do pizzerii Alibi w centrum, przy Placu Wolności, przypadkiem, bo mimo, że mieszkam 200m dalej nie wiedziałem, że tam jest pizzeria (widziałem lokal ale myślałem, że zwykły pub) :/ Z tym, że ja wywalam wszelkie ulotki więc może dlatego

Więc pizza mi bardzo smakowała, wreszcie dostałem ostry sos (zwykle jak się poprosi o ostry to się dostaje coś co koło ostrego nie stało, a ten mnie pokonał i palił dwa razy

), pizza mega duża, (mimo, że byłem głodny to nie zjadłem połówki największej do końca) na cienkim cieście tak jak powinno być
Do tego mega sympatyczna obsługa, wpadliśmy 20 minut przed zamknięciem a mimo to dostaliśmy troszkę

udziwnioną na nasze życzenie pizzę z uśmiechem i jeszcze dziewczyny musiały zostać po godzinach czekając aż skończymy za co dziękuję i pozdrawiam

Więc ogólnie polecam, pizza smaczna, w lokalu przyjemnie, obsługa super, ja pewnie jeszcze zajrzę
KAMAZ
Fri, 30 Aug 2013 - 13:49
CYTAT(vacu @ pią, 30 sie 2013 - 12:57)

Wczoraj trafiłem przypadkiem do pizzerii Alibi w centrum, przy Placu Wolności, przypadkiem, bo mimo, że mieszkam 200m dalej nie wiedziałem, że tam jest pizzeria (widziałem lokal ale myślałem, że zwykły pub) :/ Z tym, że ja wywalam wszelkie ulotki więc może dlatego
Więc pizza mi bardzo smakowała, wreszcie dostałem ostry sos (zwykle jak się poprosi o ostry to się dostaje coś co koło ostrego nie stało, a ten mnie pokonał i palił dwa razy

), pizza mega duża, (mimo, że byłem głodny to nie zjadłem połówki największej do końca) na cienkim cieście tak jak powinno być
Do tego mega sympatyczna obsługa, wpadliśmy 20 minut przed zamknięciem a mimo to dostaliśmy troszkę

udziwnioną na nasze życzenie pizzę z uśmiechem i jeszcze dziewczyny musiały zostać po godzinach czekając aż skończymy za co dziękuję i pozdrawiam
Więc ogólnie polecam, pizza smaczna, w lokalu przyjemnie, obsługa super, ja pewnie jeszcze zajrzę

To ja może swoje trzy słowa o tym lokalu. Byłem tam w ostatni weekend. Zamówiłem pizzę i duży zestaw frytek (proste, ćwiartki i spręzynki). Ja rozumiem koncepcję pizzy na cienkim cieście ale to co dostałem nie przekraczało grubością zeszytu 16-kartkowego. Smakiem też mnie nie zszokowała. Generalnie jestem fanem Raju i Moskvy a do nich Alibi sporo brakuje. Cenowo jest taniej niż u nich ale i tej samej wielkości pizza jest o wiele mniej "głodobójcza" (Choć jak dla mnie nie to jest najważniejsze). Teraz frytki. Za 11 zł dostajemy zestaw 3 x 200 g. Na moje oko dostałem mniej. Ale ok wagi w oku nie mam. Natomiast wygląd na pewno nie zachęcał. Wszystkie frytki obciekały tłuszczem a na samym dnie pozostała "kałuża" oleju. PLus jest taki że do zestawu są dwa sosy.
Ogólnie rzecz biorąc nie spodziewałem się po tym lokalu jakichś rewelacji. Niech by była "średnia krajowa" i już mógłbym powiedzieć, że fajnie że jest taka knajpka. W mojej ocenie jest poniżej. Szkoda.
vacu
Fri, 30 Aug 2013 - 14:39
CYTAT(KAMAZ @ pią, 30 sie 2013 - 13:49)

Ja rozumiem koncepcję pizzy na cienkim cieście ale to co dostałem nie przekraczało grubością zeszytu 16-kartkowego.
Dla mnie pizza ma być na cienkim cieście. Wszystko inne to wariacja nt. pizzy jak "szynka drobiowa", nie mówię, może być pyszna ale to nie szynka... Swoją drogą to jadłem jeszcze cieńszą pizzę w DG, w Stonehenge

Co do reszty to się nie wypowiem, jadłem tylko pizzę i ta mi smakowała, zgadzam się też, że smakowo jednak najbardziej w DG pasuje mi Raj ale tu też mi smakowało
KAMAZ
Wed, 18 Sep 2013 - 17:01
CYTAT(Slyzaba @ pią, 12 lip 2013 - 18:55)

Niniejszym donoszę, że BIG PIZZA na 99% upadła... Zamknięte od ponad tygodnia, zero 'reklam' na szybach, zero informacji typu urlop etc...
A u mnie dziś ulotki na klamchach porozwieszane. Więc chyba jeszcze nie koniec.
Bathurst
Sun, 06 Oct 2013 - 16:50
BIG PIZZA no nazwa mnie nie powala

ale za 22, 30 zł zjedliśmy całkiem przyzwoitą pizzę. W ofercie dodatkowy ser gratis na życzenie klienta. Każda pizza ma średnicę 42 cm. Podałem cenę razem z dowozem - mnie do 18,30 dodali 4 zł na Manhattan. Pizza przyjechała szybko - tak jak powiedzieli do 50 minut, była cieplutka i naprawdę smaczna

Generalnie na plus
Nico Balic
Sun, 08 Dec 2013 - 11:57
Drewienko mocno się polepszyło, pizza jest nie duża ale cena też stosowna, przywożą szybko i ciepłą.
zizi
Fri, 24 Jan 2014 - 14:54
W Alibi frytki są niedobre,za to pyszne sa i tam zawsze chodzimy są w Partii. Polecam każdemu,duża porcja,dużo ketchupu,do piwka mniam.
Kamil_
Mon, 27 Jan 2014 - 22:19
CYTAT(zizi @ pią, 24 sty 2014 - 15:54)

W Alibi frytki są niedobre,za to pyszne sa i tam zawsze chodzimy są w Partii. Polecam każdemu,duża porcja,dużo ketchupu,do piwka mniam.
W jakiej cenie?
Sebastian22
Wed, 29 Jan 2014 - 00:04
ee tam, najlepszy frytki sa w McDonaldsie
Leszek
Wed, 29 Jan 2014 - 07:24
Daj spokój, bo jeszcze nikt nie wyłapie ironii
Master
Wed, 29 Jan 2014 - 08:15
Pizzeria Raj na 3-goMaja zamknieta. ( wydawałoby sie ze lepszej lokalizacji w DG nie mozna znalezc). Drewienko na Struga zamknięte. W poblizu w bramie kina Ars - Venezia tez juz dawno zamknięte. Malwa zamknieta
Jakie mamy pizzerie w DG ?? Aktualnie
TelePizza
La Primera (Mydlice-Ludowa)
MOSKVA
StoneHenge
Pizza Dominium
Ambrozja (Augustynika)
Vinci (Morcinka)
Da Grasso
PanAmerciana (?) ( koło ZST 2)
Fresco (Starówka)
RAJ ( koło Salsy)
Palermo (Kr. Jadwigi)
dalej ??
Mały77
Wed, 29 Jan 2014 - 10:05
CYTAT(Master @ śro, 29 sty 2014 - 08:15)

dalej ??
Mało?

Jak dla mnie dla takiego miasta jak DG wystarczająco

Każdy znajdzie coś dla siebie

Ja ostatnio preferuję tylko pizzę z Moskvy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.