kapral
Sun, 11 Jun 2006 - 20:07
Ostatnio namnożyło się w DG różnych pizzerii. Gdzie wg was pizza smakuje najlepiej?
Misiek
Sat, 14 Oct 2006 - 11:23
AMBROZJA - jedyny sluszny wybor.
Bartek
Sat, 14 Oct 2006 - 11:41
Da Grasso bardzo dobra, Pizzera Raj rowiez pysznosci z dobrym piwkiem i La Bomba za cene i rowniez bardzo dobra.
Najgorsza? Pizza American kolo "dwojki" pizza tak okropna na ciescie francuskim czy czyms podobnym do takiego ciasta.
Tele Pizza robi rowniez dobra pizze "carbonara" tylko cena niestety nie dla studenta ;-)
BTW. Ten topic jest zly! bo czlowiek sie glodny robi
vacu
Sat, 14 Oct 2006 - 12:33
QUOTE(Bartek @ Oct 14 2006, 11:41 AM)

Najgorsza? Pizza American kolo "dwojki" pizza tak okropna na ciescie francuskim czy czyms podobnym do takiego ciasta.
To nie jest dobry temat, bo to rzecz gustu. Mnie na przykład pizza z "American" bardzo smakowała i jeszcze pamiętam, że dostałem jakieś smaczne dodatki [inna rzecz, że ostatni raz zamawiałem stamtąd dość dawno i może coś się zmieniło].
A np. z takiej Ambrozji pizza mi nie smakuje odkąd odszedł jeden z kucharzy aczkolwiek "na piwku" można tam posiedzieć
Gość
Fri, 27 Oct 2006 - 10:43
Americana jest wg mnie OK, ale to kwestia gustu, bo ciasto francuskie nie jest na pewno hm... typowe dla pizzy. Pizzeria Vinci na Morcinka tez jest niczego sobie, aczkolwiek bez rewelacji, tak samo Raj, w ktorym przydaloby sie wprowadzic jakies nowosci, bo troche mnie nudzi kilka tych samych rodzajow pizzy od lat.
kwintosz
Fri, 27 Oct 2006 - 17:29
Kurde przejeżdzając autobusem w któryś dzień wieczorem nie wiem czy dobrze widziałem.

Może ktoś będzie mógł to potwierdzić. W Mandarynie, tam gdzie znajdowała się kiedyś pizzeria u Belga, widziałem albo zdawało mi się że widze szyld La Bomby :) Nie wiem jak obecnie ale kiedyś La Bomba była dla mnie najlepszą pizzerią. Tanio i smacznie, tylko szkoda było że sprzedawali ją w kawiarni Pasja gdzie często nie było miejsca(na 3-maja) lub dowóz do domu. Czasem miło zjeść w jakimś fajnym lokalu pizze ze znajomymi lub kobietą

Jakby ktoś coś wiedział niech da znać bo ja niestety nie zapędzam się ostatnio w tamte strony, jakoś nie ma okazji :)
Zibar
Thu, 09 Nov 2006 - 11:01
Ja również polecam Ambrozje, zwłaszcza, że jestem leniwy i zamawiam głównie do domu a mogę przejrzeć co i jak na ich stronie (a tak majai to z aktualnym cennikiem) i w dotychczasowych kontaktach z nimi miałem tylko jeden raz zastrzerzenie co do jakosci i ceny (ale to chyba była improwizacja samego dostawcy) i więcej się to już nie powtórzyło, odkąd proszę o podanie sumy jaką mam zapłacić prze telefon (wtedy to ja mam wpływ na wysokość napiwku jaką daję)
gościu
Wed, 22 Nov 2006 - 22:06
przede wszystkim pizza z retro przy ulicy długiej, teraz już jadam pizzę tylko tam, polecam kuku ryku, chłopską, wiejską, warto choć raz spróbować, choćby dla porównania z innymi
puszka
Sat, 25 Nov 2006 - 17:57
U mnie wygrywa Prima z Mydlic oraz Vinci z Brodweju
vacu
Sat, 25 Nov 2006 - 18:14
A ja sobie - dla odmiany - zamówiłem z
daGrasso - efekt:
- dowóz: ekspresowy, nigdy jeszcze tak szybko nie dostałem pizzy ale... trzeba za dowóz zapłacić extra [2 pln]

Zamówiłem za ponad 20 pln, nie wiem od ilu jest za friko...
- pizza: w smaku bez rewelacji, powiedziałbym, że słabawa nawet, natomiast przeznaczona dla smakoszy bibułkowego ciasta - jest tak cienkie, że prześwituje światło przez nie

Jeśli ktoś lubi grubsze ciasto [jak ja] to nie polecam. Jedyny plus: pyszny sos czosnkowy [ale już "pomidorowo - jakiś tam" nie tak dobry]
mary cha
Tue, 30 Jan 2007 - 17:40
to ja polece pizzerie nie w degie ale blisko
pizzeria&pub "kanion" w bedzinie na kollataja(na swiatlach przed mostem kolejowym,po lewej stronie)lokal duzy,jakis tam klimat ma<w porownaniu do degie to tylko "raj" >pizza naprawde super,duzy wybor,ceny przystepne.polecam
Dami7
Tue, 30 Jan 2007 - 22:07
Zarzekałem się jak żaba błota, że nie będę kupował pizzy w Ambrozji ale kiedyś byliśmy ze znajomymi w Gondoli i poczuliśmy głód. Barmanka zaoferowała pizzę, jak się okazało przywiezioną z Ambrozji. Powiem krótko - była naprawdę niezła, zwłaszcza ciasto smakowało wyśmienicie. Później kilka razy skorzystałem z ich oferty, w różnym gronie - i generalnie wszycy chwalili. Mają w ofercie taka pizzę super max - czeka się na nią długo, bo się piecze dłużej niż normalna, ale warto. Trzeba sie upominać o napoje - przy rachunku powyżej 20 zł pół litra pepsi, powyżej 30 - litr.
Telepizza też nie jest najgorsza, szczerze powiedziawszy bardziej mi smakuje w telepizzy niz w pizza hut, może wystrój lokalu bardziej siermiężny ale pizza smaczniejsza.
Jak już mówię o pizza hut to polecam pizzę wiejską z takimi kawałkami mięska o smaku anyżku, niezła. Zauważyłem, że są różnice w smaku pizzy pomiędzy lokalami ph - lepiej mi smakuje w SCC w Katosach niż np. w M1 w Czeladzi.
Przy okazji - macie jakieś fajne, sprawdzone przepisy na pizzę? W szczególności interesuje mnie dobry przepis na ciasto, bajlaga to kwestia wyobraźni i chęci eksperymentowania.
PS Przepis na ciasto już mam, dzięki.
Dave
Sun, 11 Feb 2007 - 13:02
Ja pizzy często nie jadam i nie mam aż tak dobranego smaku - jak tylko jest robiona jak należy w odpowiednim piecu, to mi przejdzie

A teraz odpowiedź bodaj do Kwintosza o "La Bombę":
Otóż pizzeria ta miała kiedyś siedzibę tam, gdzie teraz jest bar (cholerka - zpomniałem nazwę) na 3-go Mają z tyłu kamienicy w okoliach rogu ul. Okrzei i 3-go Maja. Nawet przez 3 miesiące tam woziłem pizzę keidyś na jesień (chyba to był 2004 r.) I od razu mówię, że w takim wydaniu, jakim ta pizza była robiona wtedy i jaka była obsługa i kto tam pracował - zupełnie nie polecam!!
Ale od jakiegoś roku zmienił się właściciel, który zmienił nazwię na "La BAMBA" i zmienił się też lokal pod Mandarynem, tam gdzie dawniej była pizza u Belga. Teraz można tam chyba zjeść pizzę na miejscu jak i zamówić na telefon, a w starym miejscu była tylko na telefon, ew. do sąsiedniego baru.
Nie wiem dokładnie, jak teraz jest z tą "La Bambą", bo ponoć też cieńko przędzie.
Jednym słowem - pizzerii Ci u nas dostatek! Ale ceny jakby dalej stoją w miejscu
mucha
Sun, 11 Feb 2007 - 17:10
Skoro odgrzewamy temat, to podzielę się opinią o pizzy z niedawno otwartego klubu Puls na Broadway'u.
Zamawiałem tam pizzę już 3 razy, za każdym razem była OK. Spokojnie można zaryzykować i zamówić tajemniczą pizzę szefa kuchni. Ja się jeszcze nie rozczarowałem.
Wadą tego lokalu jest to, że otwierają dopiero o 15:00.
Faktycznie pizzerii namnożyło się ostatnio w Dąbrowie jak chyba nigdzie na świecie. Ale konkurencja zazwyczaj wychodzi wszystkim na dobre.
TUR46
Mon, 28 Jan 2008 - 19:36
!!!!!!!!Vinci jest do niczego.Robią wałki na dodatkach pizza ogromniasta a na niej pustki.osobiście odradzam.!!!!!!!!
Szewiec
Mon, 28 Jan 2008 - 23:59
ja zdecydowanie polecam pizzę w Pulsie... Dla mnie bomba
Maryhna
Fri, 01 Feb 2008 - 00:24
potwierdzam, dla mnie też bomba ale nie La Bomba
motonita2002
Wed, 03 Sep 2008 - 19:39
Właśnie jestem w trakcie konsumowania pizzy firmowej z pizzerii TELEPRIMA. No cóż: Sosy co prawda gratisowe, ale miast czosnkowego, czuję tam mnóstwo kefiru:/ Ciasto twarde,bez wyrazu. Dużo dodatków, owszem, ale jeszcze muszą nad ciastem popracować. Co do najlepszej pizzy w DG - myślę, że takową podają w Malwie na ul.Jaworowej. I zdania długo jeszcze nie zmienię:]
Dave
Wed, 03 Sep 2008 - 20:35
TELEPRIMA? A która to? Ta na Żeromskiego na moim osiedlu? Tam jest ale chyba PRIMA po prostu! Jak byłaś w lokalu konsumować to szkoda, że nie wiedziałem wcześniej bo bym zajrzał i CIię obejrzał

EOT :]
motonita2002
Wed, 03 Sep 2008 - 21:33
CYTAT(Dave @ śro, 03 wrz 2008 - 20:35)

byłaś w lokalu...bym zajrzał i CIię obejrzał

Kłania się czytanie profilu ze zrozumieniem
Tak, chodzi o tę na Żeromskiego. I tak byś mnie nie obejrzał, bo zamówiłem do domu :]
A pracujesz w tej pizzerii??
hermess
Fri, 05 Sep 2008 - 09:21
Pizzseria Raj
Bartek
Fri, 05 Sep 2008 - 09:23
CYTAT(hermess @ pią, 05 wrz 2008 - 09:21)

Pizzseria Raj
Może kiedyś tak, ale obecnie smak pizzy bardzo poszedł w dół.
agadg
Wed, 15 Oct 2008 - 20:46

najlepsza Da Grasso
Maryhna
Wed, 15 Oct 2008 - 20:57
Chciałam poinformować, że już niebawem na Alejach otwiera się nowa pizzeria

jej cechą charakterystyczną będzie to, że klient sam wybiera składniki pizzy i nie ma pizz standardowych

wystrój będzie ciekawy, ciepły, pizza będzie robiona na oczach klientów a kolory wnętrza nastroją nas energetycznie!
i co najważniejsze, pizzeria będzie czynna do 2 w nocy codziennie
sowa
Wed, 15 Oct 2008 - 21:34
czyżby GRUBY BENEK?
to jakaś ogólnopolska sieć jest podobno, są np w Jaworznie i tyle o tym słyszałam

trzeba będzie iść i spróbować
Maryhna
Wed, 15 Oct 2008 - 21:45
oczywiście

lol zapomniałam podać nazwę hehehe
prezes
Thu, 16 Oct 2008 - 12:54
jadałem w grubym benku w częstochowie. bardzo pozytywne odczucia. i zawsze baaaardzo dużo sera dają
Krawiec
Thu, 16 Oct 2008 - 13:09
papa
Wed, 29 Oct 2008 - 21:54
CYTAT(Krawiec @ czw, 16 paź 2008 - 11:09)

Słaba ta stonehenge i to odczucia nie tylko moje ,ale też wielu znajomych, polecam Santorini.
michal_dg
Wed, 29 Oct 2008 - 22:58
A ma ktos moze z was dokladny adres tej pizzeri ktora powstaje na alejach ? i wie moze ktos od kiedy bedzie ona czynna

?
sowa
Thu, 30 Oct 2008 - 13:39
a czy Santorini nie należy do tego samego gościa co Vinci?? do takiego sympatycznego Włocha?
Arbas
Thu, 30 Oct 2008 - 20:47
CYTAT(Bartek @ pią, 05 wrz 2008 - 07:23)

Może kiedyś tak, ale obecnie smak pizzy bardzo poszedł w dół.
Raj za Adama i Ewy był najlepszy.
Jaymz
Mon, 03 Nov 2008 - 02:53
Polecam Pizzerie VINCI na Morcinka 1. Jeśli chodzi o mnie to jak narazie najlepsza:) i miła obsługa:)
Maryhna
Mon, 03 Nov 2008 - 11:28
zgadzam sie... nie wiem czy też sie z tym spotkaliście ale kiedy ja byłam w Vinci to szef lokalu sam zaproponował nam pizzę, polecił dobre wino i porozmawiał z nami chwilę

to było naprawdę miłe
Patrimonium
Mon, 03 Nov 2008 - 13:15
Pizzy w Santorini nie jadłem ale ciapate i kanapeczki zapiekane - iście wyborne:) przede wszystkim godna polecenia jest obsługa, bo w dg to bardzo z tym lichutko, chamstwo i tyle:) a w santorini i w Vinci mozna na chwile poczuć sie jak w cywilizowanym kraju. Ceny niezawyskoie, naprawde same plusy (jak dla mnie) . sowa a czy ten miły Pan nie jest Grekiem:P?
Maryhna
Mon, 03 Nov 2008 - 13:40
pozwole sobie odpowiedzieć za sowe, tak jest

a przynajmniej za takiego sie podaje
sowa
Tue, 04 Nov 2008 - 21:50
Patrimonium, Maryhna- przepraszam, zawsze byłam przekonana że jest Włochem....
co do Vinci to potwierdzam słowa
Maryhny, jak tam kiedyś byłam to nawet dostałam lampkę winka gratisowo

a właściwie to dwie lampki bo chłopak był wtedy kierowcą więc dostałam także jego kieliszek do opróżnienia
Maryhna
Tue, 04 Nov 2008 - 22:07
może masz racje, już sama nie wiem
peter27
Thu, 06 Nov 2008 - 10:47
Ja zdecydowanie polecam dwa miejsca w klubie Puls i Retro maja tam najlepsze pizze
kwintosz
Thu, 06 Nov 2008 - 11:06
Gruby Benek na Alejach już otwarty, przynajmniej przejeżdżając ludzi w środku widziałem
Maryhna
Thu, 06 Nov 2008 - 12:17
tak, otwarcie było późnym wieczorem we wtorek
Dave
Fri, 07 Nov 2008 - 12:24
Kwintosz! Przejeżdżałeś ludzi w środku?

Za co i czym?

EOT
Sebastian22
Sun, 09 Nov 2008 - 17:40
A jak wypada Pizzeria Dominium w CH Pogoria? Ktoś już konsumował?
Moniś
Sun, 07 Dec 2008 - 11:56
Testowaliśmy ostatnio Grubego Benka na Alejach i powiem szczerze pyszna pizza! Panowie z obsługi przemili tylko nad tymi paniami mogliby popracować ;/ (i nad ich sprzątaniem po klientach,bo jakieś takie "nieruchawe" to kobietki i z takim niemiłym akcentem

) i nad wystrojem, przyjemnie się siedzi...ale ta czerwień po jakimś czasie staje się drażniąca. Za dużo czerwonego światła, nad tym też powinni popracować. Troszkę zimno w kibelku, za to czysto

No ale jeżeli ktoś jest fanatykiem pożerania swojej pizzy w domku to jak najbardziej polecam!
Duża, niedroga i sam sobie wszystko komponujesz, przy tym dają duuuużo sera
peter27
Mon, 08 Dec 2008 - 18:28
Pizzeria Gruby Benek jak najbardziej na +dobre ciasto i duuuużo sera za niewielka cene
Bartek
Mon, 08 Dec 2008 - 18:46
No właśnie w Benku zdecydowanie za dużo sera dają :/
savalas
Mon, 08 Dec 2008 - 21:34
mnie najbardziej smakuje: raj, da grasso, najgorsza to ambrozja i taka koło huty katowice, ale zapomniałem nazwy
BARES
Sat, 13 Dec 2008 - 16:12
Ja zdecydowanie mogę polecic Primę na Żeromskiego.
peter27
Sun, 14 Dec 2008 - 09:56
CYTAT(Sebastian22 @ nie, 09 lis 2008 - 17:40)

A jak wypada Pizzeria Dominium w CH Pogoria? Ktoś już konsumował?
Nie polecam najgorsza pizza w DG w dodatku fatalna obsługa!!!!
ktos_z_dabrowy
Sun, 14 Dec 2008 - 23:35
według mnie najgorszy jest świniobar czyli inaczej ambrozja!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.