Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsza pizzeria w DG
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
muzzy
Z informacji na stronie, Drewienko zamknięte z powodu remontu, wracają 7 lutego.
My z żoną zamawialiśmy pizzę z Będzina - Kanion pizza - dowożą do DG.
Kamil_
CYTAT(Mały77 @ śro, 29 sty 2014 - 11:05) *
CYTAT(Master @ śro, 29 sty 2014 - 08:15) *
dalej ??

Mało? wink.gif Jak dla mnie dla takiego miasta jak DG wystarczająco wink.gif Każdy znajdzie coś dla siebie wink.gif
Ja ostatnio preferuję tylko pizzę z Moskvy wink.gif

Kiedyś była duuuużo lepsza.
savalas
tych pizzerii i tak jest za dużo, a te dające dobrą pizze obecnie można zliczyć na palcach jednej ręki: Fresco..... długo długo nic..... Moskva ale głównie za bardzo dobre sosy, Dominium i Da Grasso ale tylko na miejscu, bo ciasto jak nieco wystygnie robi się gumowe, reszta to dno i kilometr mułu
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ śro, 29 sty 2014 - 13:51) *
Kiedyś była duuuużo lepsza.

My tam różnicy nie zauważyliśmy wink.gif
Co do Fresco jak dla mnie trochę za tłusto - ale dawno nie zamawialiśmy, więc może się poprawili wink.gif
naitsyrk
Może nie D.G ale daleko do sosnowca nie ma. Ja polecam pizzerie http://www.pizzeria-caprese.pl/ chyba jadłem we wszystkich pizzeriach w Dąbrowie i wszystkie się nie umywają do tej z Pogoni. No może smakuje mi jeszcze w Raju a tak to już wole kupić mrożoną guseppe jak jeść te w naszych pizzeriach.
Nico Balic
Hej,

Jadł ktoś, zamawiał w Chili Pizza? jak wrażenia? FB: https://www.facebook.com/CHILIDG niestety strona www nie działa, wiecie gdzie to jest?

OK, OK już widze że Łosień...
vacu
Troszke podbije temat bo sprobowalem czegos nowego - w weekend zamowilem sobie pizze z Moskvy, w sumie dawno miałem sprobowac bo to pod domem ale jakos nie bylo okazji a w sobote bylem cholernie glodny a nie moglem wyjsc wiec sie takowa pojawila.

Pizza
Pisalem tu, ze akceptuje tylko cienkie ciasto, "standardowa" pizza z Moskvy jest na ciescie grubym, wrecz bardzo grubym a mimo to... mi smakowala, bardzo smile2.gif Moze dlatego, ze bylem bardzo glodny, zwykle srednia pizze (40 cm) wowczas wcinam na raz ale tej nie dalem rady smile2.gif Jakos ta gruba pizza pasowala mi do rosyjskiego klimatu. Doczytalem teraz, ze na cienkim ciescie tez mozna zamowic wiec moze sprobuje nastepnym razem. Do pizzy dwa sosy, oba bardzo dobre. Wiec mimo, ze grube ciacho to jednak polecam, moja pizza sie nazywala "Pionierskaya".

Dowoz
Tu najwieksze zaskoczenie, czekalem... 15 minut smile2.gif Fakt ze blisko mam (4-5 minut piechota, podziwiam kierowce ze mu sie chcialo auto odpalac) ale jednak w porownaniu do 45-60 minut z innych lokali to szok i niedowierzanie, tym bardziej polecam jak ktos jest mega glodny i musi cos zjesc "na juz". Byc moze wzialem cos bardzo popularnego i stale to maja w piecu, moze ktos sie rozmyslil, w kazdym razie pizzy nie mialem nic do zarzucenia a czas dostawy chyba nie do pobicia.

Inne
Do pizzy zamowilem sobie rosyjski porter i jego nie polecam, jakis taki slodki i alkoholowy, niespecjalnie mi smakowal a lubie polskie portery.

[Edytka]
A dodam jeszcze, ze ostatnio zamawialem tez z DaGrasso, kiedys byla to moja ulubiona pizzeria, teraz zamowilem w sumie dlatego, ze sa platnosci online a nie mialem gotowki (ktos wie czy jakas inna w DG obsluguje karty badz platnosci online?). No i sie zawiodlem sad.gif Sosy, kiedys pyszne (zwlaszcza czosnkowy), byly nijakie i niesmaczne, pizza taka jakby w ogole jej nie bylo, niby cos tam na niej lezalo ale chyba marnej jakosci bo czulem jakbym jadl samo ciasto sad.gif Szkoda, bo kiedys dobre jedzonko mieli i te platnosci online (bardzo fajne, ja czesto gotowki nie nosze) no ale raczej niepredko cos od nich zamowie :/
savalas
15 minut ? To co oni w mikrofali Ci tą pizze robili ? Raczej bym się zmartwił, niż cieszył. W moskvie są dobre sosy, chyba najlepsze w DG, a pizza zależy od dnia, nie raz niezła, nie raz nie zjadliwa
vacu
CYTAT(savalas @ wto, 06 sty 2015 - 21:27) *
15 minut ? To co oni w mikrofali Ci tą pizze robili ? Raczej bym się zmartwił, niż cieszył. W moskvie są dobre sosy, chyba najlepsze w DG, a pizza zależy od dnia, nie raz niezła, nie raz nie zjadliwa

No to też trochę podejrzliwie do niej podszedłem ale wszystko było ok. Jak pisałem, może chodliwa i mają stale coś w piecu (chyba pora szczytu to była), może ktoś się rozmyślił i odgrzali (albo i nie było potrzeby), no nie wiem (zdaję sobie sprawę, że nawet jeśli dojście to 5 minut to zrobić pizzę w 10 minut ciężko) w każdym razie 15 minut i była bardzo dobra to nie ma co narzekać wink.gif
savalas
raz taką odgrzaną z raju dostałem... z zaschniętym keczupem biggrin.gif

zamawiaj przez http://pizzaportal.pl tam możesz płacić kartą, przelewem lub przy odbiorze. Nie trzeba dzwonić.

prezes
CYTAT(vacu @ wto, 06 sty 2015 - 20:13) *
[...]
ktos wie czy jakas inna w DG obsluguje karty badz platnosci online?

ja korzystam z pizzaportal.pl i zawsze płacę online. Jest kilka dąbrowskich pizzerii. Jest też pyszne.pl i inne dąbrowskie pizzerie, m.in. Moskva, i też można płacić online.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.