Troszke podbije temat bo sprobowalem czegos nowego - w weekend zamowilem sobie pizze z
Moskvy, w sumie dawno miałem sprobowac bo to pod domem ale jakos nie bylo okazji a w sobote bylem cholernie glodny a nie moglem wyjsc wiec sie takowa pojawila.
PizzaPisalem tu, ze akceptuje tylko cienkie ciasto, "standardowa" pizza z Moskvy jest na ciescie grubym, wrecz bardzo grubym a mimo to... mi smakowala, bardzo

Moze dlatego, ze bylem bardzo glodny, zwykle srednia pizze (40 cm) wowczas wcinam na raz ale tej nie dalem rady

Jakos ta gruba pizza pasowala mi do rosyjskiego klimatu. Doczytalem teraz, ze na cienkim ciescie tez mozna zamowic wiec moze sprobuje nastepnym razem. Do pizzy dwa sosy, oba bardzo dobre. Wiec mimo, ze grube ciacho to jednak polecam, moja pizza sie nazywala "Pionierskaya".
DowozTu najwieksze zaskoczenie, czekalem... 15 minut

Fakt ze blisko mam (4-5 minut piechota, podziwiam kierowce ze mu sie chcialo auto odpalac) ale jednak w porownaniu do 45-60 minut z innych lokali to szok i niedowierzanie, tym bardziej polecam jak ktos jest mega glodny i musi cos zjesc "na juz". Byc moze wzialem cos bardzo popularnego i stale to maja w piecu, moze ktos sie rozmyslil, w kazdym razie pizzy nie mialem nic do zarzucenia a czas dostawy chyba nie do pobicia.
InneDo pizzy zamowilem sobie rosyjski porter i jego nie polecam, jakis taki slodki i alkoholowy, niespecjalnie mi smakowal a lubie polskie portery.
[Edytka]
A dodam jeszcze, ze ostatnio zamawialem tez z DaGrasso, kiedys byla to moja ulubiona pizzeria, teraz zamowilem w sumie dlatego, ze sa platnosci online a nie mialem gotowki (ktos wie czy jakas inna w DG obsluguje karty badz platnosci online?). No i sie zawiodlem

Sosy, kiedys pyszne (zwlaszcza czosnkowy), byly nijakie i niesmaczne, pizza taka jakby w ogole jej nie bylo, niby cos tam na niej lezalo ale chyba marnej jakosci bo czulem jakbym jadl samo ciasto

Szkoda, bo kiedys dobre jedzonko mieli i te platnosci online (bardzo fajne, ja czesto gotowki nie nosze) no ale raczej niepredko cos od nich zamowie :/