Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PlusLiga Kobiet
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Prosty
CYTAT(Szczepan @ śro, 02 mar 2011 - 09:12) *
Pamiętacie Gedanię Żukowo, też niby pewnik, buckmacherka 6 do 1, a wynik 3:0 dla gospodyń

Trzeba było coś sobie dorobić u buka laugh.gif wink.gif

Liga jest nieprzewidywalna, wyjazdy pucharowe Łodzi, Nas i Muszyny mogą namieszać, walka na dole też będzie motywowała inne drużyny, więc takie rozważania są bez sensu.

Szczepan
Coś jest na rzeczy ponieważ wszystkie zespoły z PLK i CEV zagrywają na dąbrowskie libero.
Krysi potrzeba konkurencji na pozycji?
W obronie rewelacyjnie, a w przyjęciu żenada.
Mały77
Bydgoszcz wygrywa 3:0 w Bielsku blink.gif
Robi się coraz ciekawiej i to chyba z Bydgoszczą będziemy walczyli o 3 miejsce. No chyba, że Wiktorowicz obudzi tą drużynę. Bo jak na razie kicha.
endriu
Wyprawa do Rumii po łatwe zwycięstwo ?

Tak napisał na oficjalnej...
Oby się czkawką to zatytułowanie nie odbiło, a nie daj... zwróciło!!!

Katastrofa z jajami na twardo.

pozdr...

Szczepan
Na bwin 11 : 1,01
I tak 4 dyszki na TPS, gra Gwiazdek i początek kolejki niespodzianek.

A każdy wynik ok.
Albo punkty i awans w tabeli, albo grubszy portfel.
Ugf
Dobrze, że ja nie typuje wyników ... Ludzie mogliby mi płacić za ustawianie meczów itd. Od niepamiętnych czasów gram w totka i raz udało mi się 1 trafić tongue.gif A jak typuję wynik meczu, to dzieje się cud i jest odwrotnie biggrin.gif

Ale ciekawa jestem tego co to się podzieje teraz na ligowych parkietach. Na CEV też z ciekawością patrzę, czekając na finał tongue.gif
Szczepan
Wesoło i tyle.
Gwiazdki prowadzą, ale...
A Żukowo 3:0 buck 6:1
Szczepan
Kasa umoczona , ale 3 pkt są.
Kamil_
TPS Rumia 1-3 MKS DĄBROWA GÓRNICZA. 5.03.2011

- Zawsze chciałem zobaczyć morze zimą...
- Co jest następne? Rumia?
- Tak, Rumia, super okazja! Jedziemy?
- Jedziemy!

I pojechaliśmy wink.gif 6 kibiców dąbrowskiego MKSu postanowiło wspierać swoje siatkarki w wyjazdowym meczu z TPSem Rumia. Nieważna była dla nich odległość (650km pociągiem) ani czas jazdy (12 godzin), liczył się wówczas tylko MKS!

Wyruszyliśmy z Sosnowca w kierunku Gdyni o 23.36. Szybko zajęliśmy przedział i rozpoczęliśmy przygotowania do podróży. Same przygotowania mocno się przedłużyły i trwały do późnych godzin nocnych ;-) W pociągu doskwierał nam tylko brak miejsca i straszliwy mróz spowodowany nieogrzewaniem naszego wagonu. Polonia Bytom jadąca na mecz swojej zgody - Arki Gdynia zachowywała się raczej spokojnie i dopiero na dworcu w Gdyni Głównej zauważyliśmy, że tuż za nami wysypuję się na peron około 50 chłopa w barwach Polonii. Przywitani zostali oni przez około 25 kibiców Arki. Co musieliśmy czuć chyba nikomu nie musimy mówić wink.gif

W Gdyni meldujemy się około godziny 12-12.30. Idziemy się troszkę odświeżyć w CH Batory i ruszamy w miasto. W centrum spotykamy kolejnych kiboli, tym razem poznańskiego Lecha. Pogoda nie sprzyja nam jednak tego dnia. Jest dość mroźnie i wietrznie. Oglądamy okręty stojące w porcie (?) - ORP Błyskawica, Dar Pomorza i inne a następnie udajemy się do śródmieścia w celu zaspokojenia doskwierającego głodu.

Dobry, pożywny obiadek i wyruszamy do Rumi. Z Gdyni do miasta TPSu jedziemy SKMką około 20 minut. Odwiedzamy jeszcze Netto w celu zakupu rzeczy na kolację i rozpoczynamy marsz na halę. Troszkę błądzimy ale wyznając maksymę: "Koniec języka za przewodnika" udaje się nam osiągnąć cel kilkunastogodzinnej podróży. Na halę wchodzimy jak do siebie. Dopiero po zajęciu miejsca na sektorze i powieszeniu flagi idziemy kupić bilety.

Kibice TPSu bardzo przyjaźni. Witają nas przed meczem a na samym meczu nie zagłuszają naszego dopingu. Mają oni 5 flag na płot, kilka machajek na kij, bodajże 4 sektorówki: Pasy w barwach klubowych, Piłkę - Herb klubu, Koszulkę z nr. 7 i napisem KIBICE i jeszcze jedną, która jednak uleciała mi z pamięci ;-)

W młynie jest ich około 25-30 jednak w 700 osobowej hali pokazują ładny doping. Słychać ich bardzo dobrze. My także przebijamy się ze swoim dopingiem. Jeśli chodzi o elementy ultras to ich brak gdyż tłuc się pociągiem z flagami czy czymś podobnym na tak gorący teren byłoby niezłym ryzykiem, którego nie chcemy podejmować. Mamy ze sobą SIŁĘ Z CENTRUM oraz konfetti które wysypujemy po każdym wygranym secie.

Po zwycięstwie 3-1 siatkarki podchodzą do nas przybić piątkę, mówią, iż są bardzo zaskoczone naszą obecnością i bardzo się cieszą, że postanowiliśmy je wspierać pomimo takiej odległości. Mamy dla nich małą niespodziankę. Gdy tylko podchodzą pod nasz sektor wysypujemy na nie "troszkę" konfetti. Reakcja paru z nich - BEZCENNA biggrin.gif

Po meczu udajemy się z TPSem do baru na małą integrację. Po owej integracji chłopaki odprowadzają nas pod sam dworzec w Rumi! Dzięki Panowie! Oby więcej takich przyjaznych i kumatych ekip!

SKMką wracamy do Gdyni, gdzie kupujemy bilety do domu. Na dworcu spotykamy ponownie Lecha i Arkę, tym razem było ich jednak dużo więcej smile2.gif Podróż powrotna stała pod znakiem zmęczenia. Miejsca było mało, jednak teraz w pociągu działało ogrzewanie. Na szczęście ;-) Jedyny minus to kanarzy sprawdzający nam bilety co godzinę, świecący przy tym latarkami po oczach.

W Dąbrowie meldujemy się około godziny 8.30. W dobrych humorach rozchodzimy się do domów...

PS. Jesteśmy zawsze tam, gdzie one będą grać!
PS.2 Dziękuję wszystkim obecnym za miłą podróż. Dzięki Fanatyk za zabawianie nas opowieściami biggrin.gif
Michael
Zabawienie wink.gif, możny by rzec, że usta mu się nie zamykały tongue.gif.
PicelTPS
http://www.youtube.com/watch?v=gUVHVHXqNBQ...player_embedded
Filmik z wczorajszego meczu i trochę fotek z meczu https://picasaweb.google.com/KkTpsRumia/TPS...abrowaGornicza# Więcej fot można znaleźć na forum www.tpsrumia.mojeforum.net
Pozdrawiam smile2.gif
Szczepan
No i gruba łajza jako drugi sędziuje.
Mały77
Szczepan wykrakał wink.gif Sopot przegrywa w Mielcu 2:3 wink.gif
Robi się coraz ciekawiej wink.gif
Szczepan
A ciekawiej będzie jak Organika wygra, a po następnej kolejce D.G. trzecia,a BKS szósty.
Ja tylko o Gwiazdkach pisałem.
Zibar
Kolejki cudów się rozpoczęły, całość wyjaśni się wieczorem, ale już teraz wyniki niektórych pojedynków są zaskakujące, ten week-end fajnie podsumowano w poniższym tekście

CYTAT
Można powiedzieć, że za nami weekend zaskoczeń. Zaskoczeniem dla wielu był set wygrany przez TPS w meczu z Dąbrową – ale to dopiero początek niespodzianek. We Wrocławiu spodziewałem się bardziej wyrównanego pojedynku, a wieści z Mielca całkowicie mnie zaskoczyły.
czytaj więcej...
checkin
Fotki z Rumi (autorstwa Moniki Jach) w galerii.
Stronę tytułową szczególnie polecam "ekipie wyjazdowej".
Zibar
Do relacji tekstowej z ostatniego mecz i konferencji dodałem znalezioną na YT relację wideo snf (51).gifWczorajszy mecz w Muszynie jednak nie zakończył się sensacyjnym wynikiem, choć pierwszy set na to wskazywał. Ogólnie mam wrażenie, że stał na przeciętnym poziomie, co dobrze wróży na piątkowe starcie.
Mały77
Ja się obawiam terminarza jaki teraz mają dziewczyny.
Nie wygląda on ciekawie sad.gif
2011/03/11 - Organika (w)
2011/03/15 - Dinamo (d)
2011/03/19 - Bydgoszcz (d) - pewnie będzie przełożony, ale na kiedy?
2011/03/20 - Dinamo (w)
2011/03/23 - Stal Mielec (d) PP
2011/03/26 - Atom (w)
2011/03/29-30 - ewentualny finał CEV smile2.gif
2011/04/02 - Białystok (d)
2011/04/02-03 - ewentualny finał CEV smile2.gif
2011/04/08-10 - finał PP
Do PO raczej w rozjazdach niż przy treningach.
Lui
Dodam tyle, że mecz ze Stalą będzie rozegrany w Mielcu. smile2.gif
Padziu
z TEGO wynika że mecz PP jednak w Dabrowie wink.gif
Mały77
CYTAT(Lui @ wto, 08 mar 2011 - 17:28) *
Dodam tyle, że mecz ze Stalą będzie rozegrany w Mielcu. smile2.gif

Czy to pewne info? Bo znalazłem tylko takie info jak Padziu, że mecz u nas smile2.gif
A tak z innej beczki - strona mks.dabrowa.pl szatę zmieniła ale chyba oprócz aktualności nic tam nikt nie zmienia sad.gif
http://mks.dabrowa.pl/11,0,0,0,Terminarz-spotkan.html
Nawet terminarza nie dodali aktualnego tzn. brak meczu o PP oraz w CEV.
Lui
A Z TEGO wynika, że mecz w Mielcu. wink.gif
Padziu
Według Programu Polsatu Sport mecz z Bydgoszczą odbędzie się w piątek 18 marca 2011r. o godz. 18:00

Program Polsatu Sport
Mały77
CYTAT(Padziu @ czw, 10 mar 2011 - 08:09) *
Według Programu Polsatu Sport mecz z Bydgoszczą odbędzie się w piątek 18 marca 2011r. o godz. 18:00

Program Polsatu Sport

Raczej niemożliwe, bo 20.03 o godz 15 gramy z Dynamem, a nie wyobrażam sobie 2 meczy z taką podróżą w tak krótkim czasie.
Info o meczach z Dynamem
tomekl80
CYTAT(Mały77 @ wto, 08 mar 2011 - 18:01) *
A tak z innej beczki - strona mks.dabrowa.pl szatę zmieniła ale chyba oprócz aktualności nic tam nikt nie zmienia sad.gif
http://mks.dabrowa.pl/11,0,0,0,Terminarz-spotkan.html
Nawet terminarza nie dodali aktualnego tzn. brak meczu o PP oraz w CEV.

Też pozwolę sobie na wypowiedź w tej kwestii. Niestety, ale stroną MKS nikt dosłownie się nie zajmuje. Tylko aktualności a reszta to jakaś kiszka sad.gif! Kompletnie sobie olewają a to przecież świadczy też o zarządzie klubu, drużynie itp. Żal, że strona niby ładna, ale do bani sad.gif!
Szczepan
Ni w kij ni w oko, nie w temacie, ale uwielbiam cenzurę Moderatorów!!!!!!!!! laugh.gif
Master
Łódz- MKS D.G 0-3 . Wygrana na szybko wink.gif
Szczepan
Temat PLK
a o ... to temacik Klub MKS Dąbrowa Górnicza
Mały77
No mecz w Łodzi na szybko i był na dobrym poziomie z naszej strony. Dobry prognostyk przed meczem pucharowym.
checkin
Fotki z meczu 15 kolejki Organika Budowlani Łódź - Tauron MKS DG
endriu
Chcę wyrazić swoje zadowolenie z przyznania statuetki MVP spotkania z Bydgoszczą Eli Skowrońskiej smile.gif smile.gif

Dobranoc.

pozdr...
jacky6

mecz oglądalem w tv, ale nie dosłyszałem dlaczego nie zagrała Żebrowska ?
fanatyk_1993
nie grała ponieważ jak to powiedziala w wywiadzie Pura to teraz Iza ma odopcząć...
Elwyn
Hej, gratulacje za zwycięstwo, tyle co moje błędów narobiły to chyba limit do końca sezonu załatwiony wink.gif W każdym razie brawo i pozytyw jest taki, że mecz był krótki i zwięzły, a to dobrze przed Krasondarem. Pokażcie po raz kolejny im gdzie raki zimują, trzymam kciuki za MKS!!!
Mały77
No i porażka w Sopocie - szkoda sad.gif
Ale w sumie dla układu tabeli to nie za bardzo ma znaczenie.
Z kimś z trójki Wrocław, Bielsko, Bydgoszcz będzie pierwsza runda PO. Myślę, że najlepiej byłoby z Bydgoszczą smile2.gif A potem z Sopotem wink.gif i finał z Muszyną smile2.gif
Mariuszek_
Ale szkoda, bo conajmniej punkcik mógł pojechać na Zagłębie.
Coś nam nie leżą sety na przewagi.
BRAWO DZIEWCZYNY ZA WALKĘ W TYM MORDERCZYM MARATONIE.
Robert123
18.III.2011 mecz w DG z Bydgoszczą
19.III.2011 wyjazd do Wiednia + przelot do SOWIETÓW około 2700 -2800 km
20.III.2011 mecz w SOWIETACH
22.III.2011 powrót do DG z SOWIETÓW kolejne 2700 -2800 km
23.III.2011 wyjazd do Mielca
24.III.2011 mecz w Mielcu
26.III.2011 mecz w Sopocie
27.III.2011 powrót do DG (DG - Mielec -Sopot -DG =1350 km)
Całość: 4 mecze w przeciągu ośmiu dni + około 7000 km więc podziwiam i składam wyrazy uznania. Teraz wypoczywajcie do meczu z AZS-em.
Szczepan
A z Białym gwizdać będzie ulubiony sędzia, który jest tak uwielbiany po Bydgoszczy.
checkin
CYTAT
Zmiana godziny meczu z AZS Białystok

Uwaga Kibice! Mecz pomiędzy TAURON MKS Dąbrowa Górnicza, a AZS Białystok odbędzie się w najbliższą sobotę, 2 kwietnia o godz. 15.00, a nie jak było pierwotnie planowane o godz. 18.00.

Zmiana godziny podyktowana jest toczącą sie bezpośrednią walką o utrzymanie pomiędzy AZS Białystok, a Stalą Mielec, która również rozegra swój mecz 2 kwietnia o godz. 15.

Prosimy wszystkich kibiców o powiadomienie o nowej godzinie wszystkich znajomych, którzy również wybierają się na sobotni mecz.

Źródło:
mks.dabrowa.pl
Mały77
CYTAT(Szczepan @ śro, 30 mar 2011 - 07:04) *
A z Białym gwizdać będzie ulubiony sędzia, który jest tak uwielbiany po Bydgoszczy.

Mam nadzieję, że KK pokaże mu żółtą kartkę wink.gif
Justyna7
CYTAT(endriu @ pią, 18 mar 2011 - 21:13) *
Chcę wyrazić swoje zadowolenie z przyznania statuetki MVP spotkania z Bydgoszczą Eli Skowrońskiej smile.gif smile.gif

Dobranoc.

pozdr...

Ja i mąż też jesteśmy z tego dumni! Wspierajmy naszych!!!
Zibar
CYTAT(Mały77 @ czw, 31 mar 2011 - 06:26) *

Na cały sektor snf (36).gif i girl (10).gif snf (14).gif
Mały77
CYTAT(Zibar @ sob, 02 kwi 2011 - 09:51) *

Będzie jakaś akcja - np. brak oklasków przy przedstawianiu sędziów lub jakiś transparent (najlepiej nad sektorem VIPów) np. Bydgoszcz - Pamiętamy smile2.gif
Kamil_
CYTAT(Mały77 @ sob, 02 kwi 2011 - 12:28) *
CYTAT(Zibar @ sob, 02 kwi 2011 - 09:51) *

Będzie jakaś akcja - np. brak oklasków przy przedstawianiu sędziów lub jakiś transparent (najlepiej nad sektorem VIPów) np. Bydgoszcz - Pamiętamy smile2.gif

Mały, masz zadatki na chuligana biggrin.gif
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ sob, 02 kwi 2011 - 13:35) *
Mały, masz zadatki na chuligana biggrin.gif

E tam wink.gif Po prostu nie lubię takich zadufanych w sobie gburów, co myślą, że jak dostali gwizdek to są Panami Świata.
Podziękowanie Panowie z KK za akcję "żółta kartka" - BRAWO!!!
Ogólnie przed meczem obawiałem się, że coś może pójść nie tak - my pewne trzecie miejsce a Stal grała w Bielsku. I po 3 secie zaczynałem wierzyć w teorię spiskową wink.gif Dobrze, że spiker podał wynik z Bielska, bo to negatywnie podziałało na AZS wink.gif
A jak widać cuda się zdarzają - dzisiaj był w Bielsku wink.gif
W pierwszej parze mamy Bydgoszcz - powinno być dobrze - chociaż o 3:0 może być trudno.
ZMK
Materiał z meczu:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1088
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.