max12
Wed, 22 Dec 2010 - 20:22
Porażka 3:1 z Muszyną
Zibar
Wed, 22 Dec 2010 - 22:29
Master
Thu, 23 Dec 2010 - 11:09
WALDEMAR Kiepski poprowadzi MKS do miejsca 5-7 w tym sezonie. A powodem tak słabej lokaty bedzie "niezgranie zespołu", bo na brak doswiadczenia i potrzebe ogrania w PLK nie ma juz co zwalac.
Michael
Thu, 23 Dec 2010 - 11:32
W Muszynie jest 8 nowych zawodniczek, w Sopocie został wymieniony praktycznie cały zespól, a drużyny te w lidze jeszcze nie przegrały.
Mały77
Thu, 23 Dec 2010 - 11:59
A ja ogólnie widzę, że Pan Waldemar nie ma koncepcji na skład - miesza, miesza i nic nie może wymieszać - nie ma pewniaków w pierwszej szóstce (może poza Ikić). Najgorsze jest to, że obie rozgrywające są w raczej mizernej formie - rozegranie jest na podwójny blok, brak ataków z drugiej linii (były przebłyski w pierwszym meczu) - ogólnie do przewidzenia.
Mielec wczoraj dostał od Bydgoszczy - więc nie jest taki silny jak się wydawało.
Jeżeli dziewczyny szybko się nie otrząsną to będzie trudno ugrać coś więcej niż 5 miejsce.
Kamil_
Thu, 23 Dec 2010 - 14:07
Jak dla mnie to Haładyn jest po prostu kiepską rozgrywającą...
max12
Thu, 23 Dec 2010 - 14:13
zgadzam się , Haładyn jest bardzo kiepską rozgrywająca , bardzo czytelnie rozgrywa ;D
Szczepan
Sat, 25 Dec 2010 - 01:37
A Od Lucie to wara!
Bo to moja przyszła żona - tylko jeszcze Ona o tym nie wie.
Lui
Sat, 25 Dec 2010 - 11:24
No to powodzenia na nowej drodze życia
Mały77
Wed, 29 Dec 2010 - 21:13
No i w końcu 3 punkty

Powiem tak - słaby początek - dobry koniec. Trener K. chyba czyta nasze forum bo w końcu dał pograć cały mecz jednej (pierwszej?) szóstce

Mecz ogólnie słaby, sędziowie bardzo słabi, doping dobry (jak na taką ilość ludzi) - ważne 3 punkty - dobry prognostyk przed meczami styczniowymi - a te nie będą łatwe.
Mariuszek_
Wed, 29 Dec 2010 - 21:45
Są 3 punkty i to cieszy, ale styl w jakim wygrały ten mecz i praca sędziów dzisiejszego spotkania zostawia jeszcze duuuuuuużo do życzenia. Miałem wrażenie, że dziewczyny się dopiero poznały na tym meczu, pierwszy raz rozegrały spotkanie. O ile na turnieju w październiku można było to zrozumieć, ale teraz to już przesada. Oglądam teraz mecz Łódź-Muszyna, i wydaje mi się, że dostaniemy srogie baty od ekipy Popika. Przypomnę, że 6 stycznia gramy na wyjeździe z rumuńskim Tomis CONSTANTA (1352 km), a 2 dni później gościmy u siebie łodzianki.
Mały77
Wed, 29 Dec 2010 - 21:52
CYTAT(Mariuszek_ @ śro, 29 gru 2010 - 21:45)

Są 3 punkty i to cieszy, ale styl w jakim wygrały ten mecz i praca sędziów dzisiejszego spotkania zostawia jeszcze duuuuuuużo do życzenia. Miałem wrażenie, że dziewczyny się dopiero poznały na tym meczu, pierwszy raz rozegrały spotkanie. O ile na turnieju w październiku można było to zrozumieć, ale teraz to już przesada. Oglądam teraz mecz Łódź-Muszyna, i wydaje mi się, że dostaniemy srogie baty od ekipy Popika. Przypomnę, że 6 stycznia gramy na wyjeździe z rumuńskim Tomis CONSTANTA (1352 km), a 2 dni później gościmy u siebie łodzianki.
Hmmm - też oglądam - ale o ile 2 pierwsze sety zagrały przyzwoicie (albo Muszyna słabo) to teraz to nie wygląda już tak różowo

Ale masz rację - dziewczyny mało zgrane ale w końcu Kawka chyba pokazał kto jest pierwszą rozgrywającą
Zibar
Thu, 30 Dec 2010 - 15:17
Jak dla mnie to mineralne zlekceważyły mocno osłabioną Organikę i taki był tego efekt, że punkcik zasłużenie został w Łodzi, ale cały mecz tak jak i ten w DG był na niskim poziomie (BB - to samo), poza pojedynczymi akcjami, tu i tu duża ilość błędów własnych - bardzo prostych i niewymuszonych. Chyba to jednak pokłosie późnego startu ligi, miejmy nadzieję, że do PO wszystkie drużyny się podciągną. Co do samej Rumi to chyba zaczynają mieć moralnego doła, ogólnie źle to wyglądało... szkoda, bo wywalczyły awans w takim samym stylu jak my przed czterema laty, czyli na boisku.
CYTAT
Beniaminek nie sprostał dąbrowiankomSiatkówkaSiatkarki MKSu Dąbrowa Górnicza bez najmniejszych problemów pokonały w trzech setach TPS Rumia. Beniaminek PlusLigi Kobiet jedynie w pierwszej partii zdołał nawiązać walkę z podopiecznymi trenera Kawki, zdobywając 21 punktów.
Relacja z meczu dla tych co nie byli, konferencja oraz parę fotek w galerii -
Mały77
Thu, 30 Dec 2010 - 16:51
A jak Wam się podobała nowa tablica? Jak dla mnie bardzo mało czytelna (mniej niż stara) no i Panowie z obsługi instrukcji nie przeczytali do końca bo w połowie drugiego seta widniało 0:0 na tablicy

Plusem jest kto ile pkt zrobił ale co oznacza tajemnicze F?
I czy ona ma funkcję telebimu czy tylko będzie służyła jako tablica wyników?
fanatyk_1993
Thu, 30 Dec 2010 - 17:22
to tajemnicze F to są chyba faule w koszykówce itp
Kamil_
Thu, 30 Dec 2010 - 18:07
Nie. To liczba fanatyków w młynie.
szer
Thu, 30 Dec 2010 - 18:44
CYTAT(Mały77 @ czw, 30 gru 2010 - 16:51)

I czy ona ma funkcję telebimu czy tylko będzie służyła jako tablica wyników?
To jest zwykły telebim. Przyjedzie TV to się podłączają i leci sobie meczyk. Słyszałem coś o puszczeniu też video z monitoringu hali, reklam, etc.
Jako tablica też ujdzie, nawet czytelna jest.
A ja myślałem, że to F to liczba flaszek jakie poszczególne zawodniczki stawiają kibicom ;D
Mały77
Thu, 30 Dec 2010 - 19:01
CYTAT(Kamil_ @ czw, 30 gru 2010 - 18:07)

No to wczoraj w młynie same "zera"
Kamil_
Thu, 30 Dec 2010 - 20:03
CYTAT(Mały77 @ czw, 30 gru 2010 - 19:01)

CYTAT(Kamil_ @ czw, 30 gru 2010 - 18:07)

No to wczoraj w młynie same "zera"
Masz rację. Sekcji STRUGA nie było wczoraj w młynie.
Ugf
Fri, 31 Dec 2010 - 02:05
CYTAT(szer @ czw, 30 gru 2010 - 20:44)

[A ja myślałem, że to F to liczba flaszek jakie poszczególne zawodniczki stawiają kibicom ;D
Kurcze, to słabiutko. Szkoda. Ale może da się to zmienić? :>
Zibar
Fri, 31 Dec 2010 - 06:25

no - znak nierówności (/=)
P - ?
F - ?
co to za równanie wyszło
P-F=/Zawodnik

trochę mała tzn. np. nazwiska się nie mieszczą
Mały77
Fri, 31 Dec 2010 - 06:52
CYTAT(Zibar @ pią, 31 gru 2010 - 06:25)

no - znak nierówności (/=)
P - ?
F - ?
co to za równanie wyszło
P-F=/Zawodnik

trochę mała tzn. np. nazwiska się nie mieszczą
Jak dla mnie to soft do zarządzania trochę jest zwalonu - można to było ładniej rozplanować np. węższa część środkowa, po kij zegar z z tyloma pozycjami (nawet sędziowie podczas ostatniego meczu się zakręcili przy pierwszym czasie bo nie wiedzieli gdzie patrzeć

), po co napisy "wygrane sety", "przerwy", drugi zegar. Ogólnie tablica fajna tylko jak dla mnie całkowicie nieczytelna - można było to zrobić ładniej.
Migel
Sat, 01 Jan 2011 - 22:33
Po to są te przerwy i dodatkowe literki, żeby tablica służyła również koszykarzom MKS DG. Tak, tak. oni też grają na Hali Centrum

i kibice przychodzący na mecze (a nawet i dziennikarze, który relacjonują spotkania I ligi koszykówki!) chcieliby może zobaczyc takie bajery jak przerwy wzięte przez szkoleniowców, popełnione faule (przydatne także dla trenerów) albo zegar dla odmierzania 24 sekund.
Mały77
Sun, 02 Jan 2011 - 08:14
CYTAT(Migel @ sob, 01 sty 2011 - 22:33)

Po to są te przerwy i dodatkowe literki, żeby tablica służyła również koszykarzom MKS DG. Tak, tak. oni też grają na Hali Centrum

i kibice przychodzący na mecze (a nawet i dziennikarze, który relacjonują spotkania I ligi koszykówki!) chcieliby może zobaczyc takie bajery jak przerwy wzięte przez szkoleniowców, popełnione faule (przydatne także dla trenerów) albo zegar dla odmierzania 24 sekund.
Hmmm - nie za bardzo rozumiem - to kibice koszykówki jeżeli zamiast napisu "przerwa" będą mieli "P" to się nie zorientują?

Albo dla odmierzania 24 sekund potrzebny jest format czasu 00:00:000 ? Poza tym chyba jest to na tyle elastyczne rozwiązanie (lub powinno być) aby tablica na meczach siatkówki mogła wyglądać inaczej niż na meczach koszykówki?
RzeckiDG
Sun, 02 Jan 2011 - 15:20

CYTAT(Mały77 @ nie, 02 sty 2011 - 08:14)

Hmmm - nie za bardzo rozumiem - to kibice koszykówki jeżeli zamiast napisu "przerwa" będą mieli "P" to się nie zorientują?

Albo dla odmierzania 24 sekund potrzebny jest format czasu 00:00:000 ? Poza tym chyba jest to na tyle elastyczne rozwiązanie (lub powinno być) aby tablica na meczach siatkówki mogła wyglądać inaczej niż na meczach koszykówki?

Ja tam nie narzekam. Wszystkie ważne informacje są wyświetlane na tej tablicy. Wydaje mi się, że dla kibica indywidualne statystyki podawane w trakcie w meczu nie mają aż tak wielkiej wartości, zwłaszcza że w siatkówce tych składowych statystycznych podobnie jak i w koszykówce jest dużo więcej. Dziennikarze akredytowani to mają wgląd w protokoły pomeczowe i stamtąd czerpać powinni dane do artykułów.
endriu
Sun, 02 Jan 2011 - 15:26
Bo to dla znafcóf jest tablica.
Ubolewam, że po zakończonym meczu nie było relacji z szatni jak zawodniczki pod prysznic się ładują.
Jak takich relacji w przyszłości nie będzie, to uważam, że zostały w błoto wyrzucone pieniądze.
pozdr...
Kamil_
Thu, 06 Jan 2011 - 11:15
Witam wszystkich,
ostatnio coś małe zainteresowanie drużyną, przynajmniej na forum. Co z Wami?

W sobotę czeka nas ciekawy mecz z Budowlanymi a tu żadnego posta o meczu.
Jaki wynik typujecie? Ja 3-2 po ciężkiej walce. Wie ktoś może czy kibice RTSu przyjeżdżają do nas?
Padziu
Thu, 06 Jan 2011 - 11:28
Łódź mocno osłabiona. Mnie bardziej ciekawi co z Wojcieską. Przyjedzie? Zagra?
Jeżeli chodzi o wynik to wiele może zależeć od tego w jakiej formie fizycznej nasze gwiazdki przyjadą z Rumuni. sądze że 3:1 albo 3:2 dla gospodyń
checkin
Thu, 06 Jan 2011 - 12:37
Sylwia Wojcieska ma naderwany mięsień łydki (2-3 tygodnie przerwy).
Wynik? 3:0 dla Dąbrowy.
fanatyk_1993
Thu, 06 Jan 2011 - 13:08
3-1 dla DG
Kamil_
Thu, 06 Jan 2011 - 13:20
Serio Łódź taka cieniutka? Ja się nie znam i nie śledzę wyników stąd pytam
Franek79
Thu, 06 Jan 2011 - 13:46
3:2 dla MKS po bardzo ciężkim meczu.Oby dziś się udało w Rumuni to i hala nie powinna świecić pustkami?
Lui
Thu, 06 Jan 2011 - 13:55
3:1
Zibar
Thu, 06 Jan 2011 - 14:57
Mam prośbę, przetestujcie ankietę na stronie głównej SD
.gif)
- tzn.zarejestrujcie się z loginami takimi jak na forum i wybierzcie typowany wynik.Ankieta w tym skrypcie zapisuje użytkownika więc problem z podliczaniem byłby mniejszy i może dociągnęlibyśmy typer do końca ligi, bo wcześniej to zliczanie stanowiło na dłuższą metę największy problem.
PS zapomniałem dodać, że ze względu na robooty, które rejestrowały się automatycznie i robiły straszny bajzel na stronie, rejestracja nowych użytkowników jest dopiero po zatwierdzeniu przez panel admina, więc nowo rejestrujących się proszę o wyrozumiałości i trochę cierpliwości.
Slyzaba
Thu, 06 Jan 2011 - 22:02
Trzeba się rejestrować czy można logować danymi z forum?
Zibar
Thu, 06 Jan 2011 - 22:16
Niestety trzeba się rejestrować, bo są to niezależne strony, a forum daje możliwość tylko anonimowych ankiet, więc trzeba wszystko ręcznie, a tu wypróbujemy czy działa z przypisaniem -jak wypali to ułatwi zliczanie. Głosujemy do rozpoczęcia meczu - a dla ułatwienia proszę się rejestrować z loginami takimi samymi jak na forum.
Mały77
Fri, 07 Jan 2011 - 17:36
No w końcu ktoś pomyślał i rozwiesił plakaty - chociaż rozmiarami nie imponują, trudno z daleka zauważyć co tam pisze, ale są - pierwsze koty za płoty
Mały77
Sat, 08 Jan 2011 - 17:27
No i po meczu na szczycie - BKS łatwo pokonał Sopot - więc nie taka super ekipa w tym Sopocie. Choć być może Bielsko złapało wiatr w żagle.
Magda Śliwa dużo grała w tym meczu - ale jakiejś rewelacji w rozegraniu nie było, Sieczka wchodziła na chwilę, ale jak to powiedział Andrzej Niemczyk ona teraz bez gry raczej się cofa - więc może po sezonie wróci za pół tego co grała wcześniej

Ale moim zdaniem - OBY NIE!!!
No i w Bielsku nowa hala a z sufitu ciekło jakby dachu nie było - trochę wstyd na nowo oddanej hali

I widzów jak na taki mecz nie za dużo - ok 1500 - u nas to na słabego przeciwnika tyle przychodzi

No nic - trzeba się zbierać bo zaraz u nas mecz
Kamil_
Sat, 08 Jan 2011 - 22:01
MKS DĄBROWA GÓRNICZA 3-0 Budowlani Łódź. 8.01.2011Tego dnia wystawiliśmy około 50 osobowy młyn. Doping przez cały mecz na dobrym poziomie. O ile na początku zmotywowani obecnością przyjezdnych dajemy z siebie ile fabryka dała, o tyle po ich wyjściu lekko odpuszczamy.
Oprawy na meczu po raz kolejny brak z powodu zalewanego notorycznie magazynu w którym trzymamy swoje rzeczy. Jedynie kilka flag na kij + dwie flagi na płot: Siła z Centrum oraz Struga.
Kibiców gości około 10 osób, które jednak po drugim secie opuszczają halę. Jeśli ktoś chce wiedzieć czemu niech zapyta ochronę FOX, ta po raz kolejny się popisała

PS.
@Kamillll: Klaszcz przez cały mecz a nie tylko gdy wygrywamy
Michael
Sat, 08 Jan 2011 - 22:30
CYTAT
Dąbrowa Górnicza nie była również gościnna dla naszych kibiców, którzy przyjęchali tutaj z Łodzi. Nie wszyscy z nich zostali wpuszczeni na spotkanie, a następnie na znak protestu opuścili halę i wrócili wcześniej do Łodzi. Warto zaznaczyć, że to już kolejne przygody łódzkich kibiców z dąbrowiecką ochroną MKS-u, która w poprzednim roku również nie przyjęła naszych kibiców.
Na pewno warta zaznaczenia jest postawa kibiców Dąbrowy Górniczej, którzy po meczu podziękowali naszym siatkarkom.
http://budowlanilodz.pl/Prawda jest taka, że jeśli byliby trzeźwi to weszliby wszyscy. A jak ktoś ledwo trzyma się na nogach to niech nie będzie później zdziwiony, że nie chcą go wpuścić na halę.
Franek79
Sat, 08 Jan 2011 - 22:31
Ochrona -ochroną ale czemu kilka osób z Łodzi wychodząc z hali pozdrawia nas środkowym palcem? Chyba że to też do ochrony?
Michael
Sat, 08 Jan 2011 - 22:36
Zdecydowanie nie było to skierowane do ochrony...
Od samego początku Łódź miała problemy z wejściem na hale (%), a z tego co wiem to podczas 2 seta została wyprowadzona jedna osoba, reszta solidarnie wyszła razem z nim.
Kamil_
Sat, 08 Jan 2011 - 22:41
Panowie, nie czas i nie miejsce na takie dyskusje. Przyjechało chamstwo z Łodzi i tyle
Szczepan
Sat, 08 Jan 2011 - 22:43
Dzięki paru pajacom kibicowanie się komplikuje.
Oni nie wpuszczeni na halę, A co będzie w Łodzi.
Czy jest sens jechać i bawić się w siatkówkę?
KK Organiki - nastawienie - dopiec im w ramach rewanżu.
I to jest chore i mało sportowe, ponieważ to nie kibice dąbrowscy zapracowali na to.
Z Bielska wali ekstra ekipa i jest spokój rozmowy po piwku w PUBie i ok a tu?
Lui
Sat, 08 Jan 2011 - 22:48
CYTAT(Szczepan @ sob, 08 sty 2011 - 22:43)

Dzięki paru pajacom kibicowanie się komplikuje.
Mówisz o KK Budowlanych ? ;>
Szczepan
Sat, 08 Jan 2011 - 22:49
Tak
kamillll
Sat, 08 Jan 2011 - 23:29
CYTAT(Kamil_ @ sob, 08 sty 2011 - 22:01)

PS.

yyyyy

ja tam dzisiaj spałem

ale ogólnie chyba nie było aż tak źle...przecież dzisiaj wygrywaliśmy cały czas ;P
btw. śledzisz mnie??
Kamil_
Sat, 08 Jan 2011 - 23:38
CYTAT(kamillll @ sob, 08 sty 2011 - 23:29)

CYTAT(Kamil_ @ sob, 08 sty 2011 - 22:01)

PS.

yyyyy
ja tam dzisiaj spałem

ale ogólnie chyba nie było aż tak źle...przecież dzisiaj wygrywaliśmy cały czas ;P
btw. śledzisz mnie??
Nie. Żarcik taki

Sprawdzam stopień wyluzowania

Jeszcze muszę Małego77 sprawdzić
kamillll
Sat, 08 Jan 2011 - 23:52
a juz sie do łodzi wybierałem...ale widząc podejście tych baranów do nas to sobie chyba odpuszczę...
Master
Sun, 09 Jan 2011 - 00:49
1 Aluprof Bielsko-Biała 6 15
2 Muszynianka Muszyna 5 14
3 Trefl Sopot 5 11
4 Centrostal Bydgoszcz 5 9
5 MKS Dąbrowa Górnicza 6 9
6 Stal Mielec 5 7
7 Budowlani Łódź 6 7
8 AZS Białystok 5 5
9 Gwardia Wrocław 5 4
10 TPS Rumia 6 0
tak wyglada aktualnie tabela i na koniec ligi mysle ze bedzie prawie identyczna , co najwyzej Mielec zamieni sie z Łodzią, a My z Bydgoszcza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.